abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 3 juli 2005 @ 23:00:39 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28459659
Een simpele knol, maar toch zo veelzijdig.
Ik ben opgegroeit met zo aziatisch eten, en als we aardappels thuis aten, waren ze gekookt, met wat zout, of gebakken, en hoogst zelden friet. Mijn moeder kon uitstekend koken, maar dat betrof niet de europesche keuken. Gek genoeg bakte ze perfecte friet. Krokant van buiten en bloemig van binnen. Echter, als ze dat 2 keer per jaar deed was het veel.

Pas later ben ik het genot van de europesche keuken gaan ontdekken.

Een basis daarvan is de aardappel, en daarom dit topic, met een lofzang op aardappel gerechten

Pommes dauphinoise Dunne aardappelplakjes van bloemige aardappels snijden, als chips bijna 1 mm dik, veel room, zout peper in een beboterde en met knoflook ingesmeerde ovenschaal, in de oven tot gaar, goudbruin en heerlijk dik.

Pommes D´Allemagne, Snij bloemige aardappels aan stukken. Bak deze in spekvet met stukjes gerookt spek, sjalotjes, rozemarijn en wat knoflook.

Binnenkort meer..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28459750
AardappelAnders is ook wel okee. En een gepofte aardappel van de barbeque ook. Voor de snelheid en gemakzucht dan.
  zondag 3 juli 2005 @ 23:08:22 #3
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28459983
Pommes Anna
250 gram boter
1 kg licht bloemige aardappelen
zout en peper
Verwarm de oven voor op 220 °C. Schil de aardappelen, verwijder lelijke plekjes en snijd ze met een dun mesje of mandoline in 2 mm dikke schijfjes, spoel de aardappelschijfjes niet, je hebt het zetmeel nodig
Verhit op laag vuur 60 g van de boter in een grote pan met anti-aanbaklaag. Voeg een paar aardappelschijfjes toe - niet te veel, ze moeten vrij in de boter kunnen drijven - en schep ze om, zodat ze goed met de boter worden bedekt en heet worden. Giet de aardappelschijfjes af, doe weer wat boter in de pan, en doe hetzelfde met de rest. Laat ze ongeveer 5 minuten afkoelen. Bedek de bodem van een ovenvaste gietijzeren koekenpan met 60 g van de boter. Verwarm de pan op laag vuur en leg er een paar aardappelschijfjes dakpansgewijs in. Breng ze op smaak met zout en peper. Leg er een tweede laag bovenop, maar in tegengestelde richting. Herhaal dit tot er geen schijfje meer over is. Strooi op elke laag peper en zout. Verdeel de rest van de boter erover, zet het gerecht in de oven en bak het 30 a 45 minuten of tot het zacht is wanneer u er met een mesje in prikt. Giet de overtollige boter af. Leg een bord op de koekenpan en draai de pan in een keer om.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 juli 2005 @ 23:10:46 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28460063
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:02 schreef skiczukie het volgende:
AardappelAnders is ook wel okee. En een gepofte aardappel van de barbeque ook. Voor de snelheid en gemakzucht dan.
Gepofte aardappel is lekker met wat kwark gevuld, of met boter.

Neem eens room ipv zo een potje aardappel anders, zie pommes dauphinoise hierboven. Is veel lekkerder, geen chemisch smaakje zoals bij aardappel anders, en nog goedkoper ook (gebruik van die houdbare room in 200 ml pakjes van de aldi, kost geen drol)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28460415
Ja gepofte aardappel, heeeeerlijk met allerlei lekkere roomspul erin, of boter
  zondag 3 juli 2005 @ 23:19:45 #6
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28460422
Gratin de pommes de terre provincial
200 gram uien, in dunne ringen
smoor deze in een pannetje met wat olijfolie.
voeg 1 kg tomaten uit blik toe ( jaja, piet zegt bliktomaten)
wat zout en ff wegzetten

6 ansjovisjes (12 filets)
2 tenen knof uit de pers
basilicum
thijm
peper uit de molen
2 eetlepels olijfolie
Maak hiervan in een vijzel een prutje

Vet een ovenvaste schaal in,
1 kg aardappels aan plakken
25 gram parmazaanse kaas

Doe de helft van de tomaten uien in de ovenschaal, bouw laagje om laagje op met aardappels, prutje en tomaten/ui
bovenop eindigen met de tomaten/ui mengsel, daar de parmazaanse kaas over raspen.
In een oven op 175 graden tot gaar, dek eventueel af met alufolie als het te snel bruin dreigt te worden.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28460424
Ik ben toch voor gekookte aardappelen met veel jus en zout

John.
PS je kookt de aardappelen, en de jus, prak de aardappelen fijn en gooi de jus erover, afmaken met zout en vlees.
^^^
^^^
^^^
pi_28460462
Kun je aardappels op een kampvuur poffen? (alufolie erom en erin mikken) of gaat dit (bijna) altijd fout?

John.
^^^
^^^
^^^
  zondag 3 juli 2005 @ 23:21:09 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28460483
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:19 schreef JohnHancock het volgende:
Ik ben toch voor gekookte aardappelen met veel jus en zout

John.
PS je kookt de aardappelen, en de jus, prak de aardappelen fijn en gooi de jus erover, afmaken met zout en vlees.
Wat dacht je van gekookte aardappels met gesmolten boter, knoflook en veel versgehakte peterselie?
Heerlijk bij een stukje vis.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28460509
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:20 schreef JohnHancock het volgende:
Kun je aardappels op een kampvuur poffen? (alufolie erom en erin mikken) of gaat dit (bijna) altijd fout?

John.
Gaat (bijna) altijd goed juist.
pi_28460538
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:10 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gepofte aardappel is lekker met wat kwark gevuld, of met boter.

Neem eens room ipv zo een potje aardappel anders, zie pommes dauphinoise hierboven. Is veel lekkerder, geen chemisch smaakje zoals bij aardappel anders, en nog goedkoper ook (gebruik van die houdbare room in 200 ml pakjes van de aldi, kost geen drol)
Okee, ik ga dat eens proberen.
  zondag 3 juli 2005 @ 23:23:01 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28460571
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:20 schreef JohnHancock het volgende:
Kun je aardappels op een kampvuur poffen? (alufolie erom en erin mikken) of gaat dit (bijna) altijd fout?

John.
#
Gaat prima, maar het vuur moet niet fel meer branden maar gloeien.
Aardappels inolienen en dik folie erom, eventeel ook grof zeezout en rozemarijn erin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28460577
Aardappelnieuws
mag in dit topic niet ontbreken
pi_28460749
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

#
Gaat prima, maar het vuur moet niet fel meer branden maar gloeien.
Aardappels inolienen en dik folie erom, eventeel ook grof zeezout en rozemarijn erin
Ok, ik heb wel ervaring met appels dat dat goed gaat. (pitten eruit halen, suiker en kaneel erin, opt vuur) van vroegâh nog, van de scouting fijne tijden waren dat, ook met bananen en koetjesrepen mogelijk.
^^^
^^^
^^^
  zondag 3 juli 2005 @ 23:31:50 #15
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28460909
Aardappel puree met knoflook
30 dikke (ja ja ) tenen knoflook
pan met dikke bodem
kluit boter

2 eetlepels bloem
2 1/2 dl kokende melk
zout, peper
Staafmixer.

Pel en smoor de tenen in de boter, in 20 min zacht maar niet bruin, dus op een laag vuur. Strooi de bloem over de knoflook en laat het 2 minuten meegaren. Voeg van het vuur de kokendhete melk erbij, met de zout en peper. 1 minuut koken, dan, Met de staafmixer pureren en nog ff 2 minuten door laten koken.

1 1/2 kilo bloemige aardappels schillen en koken tot gaar. Door een pureeknijper halen, voeg 150 gram zachte boter toe en maak er een puree van. Vlak voor het serveren de knoflooksaus toevoegen, samen met 4 eetlepels versgehakte peterselie. Afsmaken met zout en peper.
Voeg eventueel wat room toe als ie te dik is.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28460964
30 tenen
My god, dan kan je een week je huis niet uit
  zondag 3 juli 2005 @ 23:35:40 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28461040
Als je minder gebruikt krijg je spijt, het is écht goddelijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28461070
Zeg Piet, heb jij ook het aardappel-Knödel-recept? Dat is ook té lekker. Met een Schweinbrat.
pi_28461124
Ik hou van de aardappel, in welke vorm dan ook.
  zondag 3 juli 2005 @ 23:39:59 #20
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28461191
Reibekuchen of Kartoffelpuffer
1 kg rauwe aardappels,
1 ui
1 ei
zout en peper
olie om in te bakken.

Aardappel en ui raspen en vermengen met de andere ingredienten.
Flink olie in een gietijzeren koekepan, en een eetlepel van het deeg in de pan, aanbakken en platdrukken, hoe dunner en knappiger gebakken hoe lekkerder.
Serveren met pompernickel en zelfgemaakte appelmoes.
Héél Duits, Hééééél erg lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28461276
Stamppotten... Kook aardappen met groenten.. Flikker het door elkaar en klaar is kees. Vooal makkelijk als je een keer snel en simpel wilt eten.. Met een rookworst.

Stamppotten:
Wortels Uien (bruine bonen) -> Hutspot
Prei met ei,
Zuurkool,
Boerenkool,
Wittekool met kaas,
Andijvie,
enz.
pi_28461468
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Reibekuchen of Kartoffelpuffer
1 kg rauwe aardappels,
1 ui
1 ei
zout en peper
olie om in te bakken.

Aardappel en ui raspen en vermengen met de andere ingredienten.
Flink olie in een gietijzeren koekepan, en een eetlepel van het deeg in de pan, aanbakken en platdrukken, hoe dunner en knappiger gebakken hoe lekkerder.
Serveren met pompernickel en zelfgemaakte appelmoes.
Héél Duits, Hééééél erg lekker.
Is dit eigenlijk niet een soort rosti maar dan platter?
  zondag 3 juli 2005 @ 23:50:09 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28461523
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:36 schreef skiczukie het volgende:
Zeg Piet, heb jij ook het aardappel-Knödel-recept? Dat is ook té lekker. Met een Schweinbrat.
1 kg bloemige aardappels, gekookt, van de dag ervoor.
1/4 liter water
100 gram griesmeel
zout, peper
3 witte boterhammen


de drie witte boterhammen in spekvet bakken tot bruin en knapperig

De aardappels tot deeg kneden, water aan de kook brengen en de griesmeel koken tot een stevige pap, blijven roeren. over het aardappel deeg gieten en daarover de gebakken boterhammen verkruimelen. goed vermengen, Draai met natte handen hiervan gladde ballen, en in kokend gezouten water garen tot ze aan de oppervlakte komen drijven.
Met een schuimspaan uit het water nemen en bij een lekker "Braten" serveren.

De Duitse keuken wordt zooooo onderschat..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 3 juli 2005 @ 23:50:41 #24
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28461543
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:48 schreef shredder het volgende:

[..]

Is dit eigenlijk niet een soort rosti maar dan platter?
Nee, zijn een soort koekjes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28461603
quote:
Op zondag 3 juli 2005 23:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

1 kg bloemige aardappels, gekookt, van de dag ervoor.
1/4 liter water
100 gram griesmeel
zout, peper
3 witte boterhammen


de drie witte boterhammen in spekvet bakken tot bruin en knapperig

De aardappels tot deeg kneden, water aan de kook brengen en de griesmeel koken tot een stevige pap, blijven roeren. over het aardappel deeg gieten en daarover de gebakken boterhammen verkruimelen. goed vermengen, Draai met natte handen hiervan gladde ballen, en in kokend gezouten water garen tot ze aan de oppervlakte komen drijven.
Met een schuimspaan uit het water nemen en bij een lekker "Braten" serveren.

De Duitse keuken wordt zooooo onderschat..


Dát ga ik binnekort eens maken!
  maandag 4 juli 2005 @ 00:02:02 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28461917
Aardappelsalade op zijn Piets (op zijn Düsseldorfs)
250 g vastkokende aardappel, gaar
2 Peperoni
½ Komkommer aan dunne plakjes
½ Bosje lenteuien
4 EL Zure room
2 EL peterselelie
Zout en peper
1 TL Scherpe mosterd
1 EL Kappertjes.

Aardappel aan blokjes snijden en met de rest van de ingrediente vermengen, uurtje in de koelkast zetten
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 00:38:55 #27
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28463121
Op verzoek slap gezwets verwijderd

Nu is het weer een lékker topic!!!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 00:45:50 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28463319
* Pietverdriet gaat een aardappel gerecht verzinnen, en dan noem ik pommes dutch mamma
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 00:49:44 #29
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28463414


Ben benieuwd!

hou je wel rekening met mijn paprika-allergie?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28463470
Pas maar op DM
  maandag 4 juli 2005 @ 00:52:27 #31
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28463489
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:45 schreef Pietverdriet het volgende:
* Pietverdriet gaat een aardappel gerecht verzinnen, en dan noem ik pommes dutch mamma
Aardappels met pils
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 juli 2005 @ 00:53:40 #32
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28463524
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:51 schreef Bluezz het volgende:
Pas maar op DM
[afbeelding]
Oe, die moet je niet in de buurt van je snikkel houden (krijg van die "lighttorch" ideetjes erbij )
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 juli 2005 @ 00:55:08 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28463563
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:49 schreef dutch-mamma het volgende:
[afbeelding]

Ben benieuwd!

hou je wel rekening met mijn paprika-allergie?
Ik krijg het zuur van verse paprika, dus zat daar niet aan te denken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_28463626
Mijn tik, als ik een leuk topic zie ga ik altijd verder zoeken naar weetjes, en kijk eens wat ik vond :
quote:
Teringaardappels
Het is niet te geloven maar hutspot is geen Nederlands gerecht. Het is een Spaanse uitvinding. Sterker nog: er horen niet eens aardappels in!

Op 3 oktober 1574 vond het Leids Ontzet plaats. De Spanjaarden vluchtten en de stad Leiden werd bevrijd. De jongen Cornelis Jappensz. vond - zo gaat het verhaal- een pan nog warme hutspot die de Spanjaarden hadden achtergelaten. Daarom eten ze in Leiden op 3 oktober altijd stamppot. Tegenwoordig is hutspot een combinatie van aardappelen, wortelen en uien. Destijds werden echter pastinaken gebruikt: de aardappel was nog onbekend.

We mogen de Spanjaarden wel dankbaar zijn. Want naast hutspot hebben we ook de aardappel aan hen te danken. In de zestiende eeuw importeerden ze deze knol vanuit Zuid Amerika naar Europa. Nederlanders vonden de aardappel een lelijk ding, met wratten en rare plekken. Bijgeloof wilde zelfs dat hij ziektes als tering (tbc) en syfilis veroorzaakte. Nog tot in de achttiende eeuw teelden Nederlanders de aardappel vooral als varkensvoer en gevangeniseten.

Pas in de negentiende eeuw werd de pieper gewoon en vormde hij het belangrijkste onderdeel van het volksmenu. Dat leidde soms tot problemen. In 1845 zorgde de aardappelziekte, die de oogst verwoestte, voor veel honger. Later, toen in 1917 de aardappel op rantsoen was, vond in Amsterdam het Aardappeloproer plaats. De hongerige bevolking ontdekte dat er in de pakhuizen aardappels lagen, bedoeld voor de export. Onder aanvoering van een stel woedende vrouwen braken er rellen uit. Een tijdgenoot: 'Zonder aardappelen en koffij kan de Nederlander uit de laagste klassen der maatschappij niet leven'.

  maandag 4 juli 2005 @ 01:30:02 #35
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28464360
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:51 schreef Bluezz het volgende:
Pas maar op DM
[afbeelding]
Ieuw...! Zit paprika in...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 01:31:27 #36
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28464385
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:52 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Aardappels met pils
Mijn blikje is (eindelijk) net opengegaan, ja
Maar op dit tijdstip toch maar liever geen piepertjes
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 4 juli 2005 @ 02:11:42 #37
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_28464984
Doe mij maar gebakkenpartjes Rozevalaardappeltjes in de schil, zelfgemaakte knoflooksaus erbij en genieten.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 4 juli 2005 @ 02:44:35 #38
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28465235
Gepofte aardappel met kaas, gebakken spekreepjes en cheddar...yummie!

En als ik aardappels bak, kook ik ze eerst. Het liefst 's ochtends of de avond ervoor.
Worden ze lekker kruimerig en korsterig van

Veel beter dan direct bakken...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_28465269
Ik haal sinds kort vaak krieltjes of van die plakjes aardappel om te bakken.

Peper, zout, provençaalse kruiden. Uitjes/sjalotjes, wat champignons erdoor. Bakken met veel olijfolie, en wat knoflook erbij gooien.

Heerlijk.
As the officer took her away, she recalled that she asked,
"Why do you push us around?"
And she remembered him saying,
"I don't know, but the law's the law, and you're under arrest."
  maandag 4 juli 2005 @ 12:20:38 #40
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_28471222
Geen idee wat het recept is, maar van Bayerische Kartoffelsalat (met dikke scheiben warme, verse Leberkäs en een groot koel glas Erdinger Weissbier Dunkel) krijg ik de kolder in de kop: eten eten eten eten.
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  maandag 4 juli 2005 @ 12:31:53 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28471647
quote:
Op maandag 4 juli 2005 12:20 schreef DzjieDub het volgende:
Geen idee wat het recept is, maar van Bayerische Kartoffelsalat (met dikke scheiben warme, verse Leberkäs en een groot koel glas Erdinger Weissbier Dunkel) krijg ik de kolder in de kop: eten eten eten eten.
Deze?
http://chefkoch.de/rezept-anzeige.php?ID=193421081957171&ID2=138
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 12:37:03 #42
46114 DzjieDub
M'n initialen, wat doe je
pi_28471866
quote:
Dat lijkt er verdacht veel op - Danke schön
De cursus "Omgaan met teleurstellingen" gaat vandaag helaas niet door
  maandag 4 juli 2005 @ 13:00:14 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28472826
grappige is, als je naar recepten kijkt is een kartoffelsalat in Duitsland vaak iets met komkommer, augurken, en lekker fris.
Kijk je naar de potjes kartoffelsalat in de winkel, is dat aardappel, ui, mayonaise.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 13:01:03 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28472866
quote:
Op maandag 4 juli 2005 00:02 schreef Pietverdriet het volgende:
Aardappelsalade op zijn Piets (op zijn Düsseldorfs)
250 g vastkokende aardappel, gaar
2 Peperoni
½ Komkommer aan dunne plakjes
½ Bosje lenteuien
4 EL Zure room
2 EL peterselelie
Zout en peper
1 TL Scherpe mosterd
1 EL Kappertjes.

Aardappel aan blokjes snijden en met de rest van de ingrediente vermengen, uurtje in de koelkast zetten
Verdraait, De uitgebakken spekkies vergeten, das erg lekker erin
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 15:12:05 #45
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28478001
Mijn favoriet (nu):

Aardappeltjes goed wassen, eventueel met zachte tandenbosrtel. Daarna in 8-en of 6-en snijden en in een lage schaal doen (bodem bedekken, niet stapelen) en met grof zout, olijfolie en rozemarijn blaadjes mengen.. Daarna in de oven bij 200 graden voor 45-55 minuten. 1 of 2 keer ze draaien.
Ze moeten een goudbruin korstje krijgen.

En dan het liefst eten met tsatziki saus
(pardon my spelling)
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 4 juli 2005 @ 15:48:47 #46
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28479292
Met tzatziki???
Barbaar ben je...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28479492
Mijn favo recept deze tijd van het jaar: Malta's in de schil koken, velletje eraf en in nieuw (!) frituurvet tot ze goudgeel zijn.
En tzatziki is daar héérlijk bij, jah.
  maandag 4 juli 2005 @ 15:56:38 #48
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28479581
quote:
Op maandag 4 juli 2005 15:48 schreef BBQ-kip het volgende:
Met tzatziki???
Barbaar ben je...
Waarom niet? Jij bent een barbaar in de indische keuken
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 4 juli 2005 @ 15:57:41 #49
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28479629
quote:
Op maandag 4 juli 2005 15:54 schreef Idril-2 het volgende:
Mijn favo recept deze tijd van het jaar: Malta's in de schil koken, velletje eraf en in nieuw (!) frituurvet tot ze goudgeel zijn.
En tzatziki is daar héérlijk bij, jah.
Klinkt goed

En tzatziki is mager en beter dan een klodder mayo
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 4 juli 2005 @ 15:59:34 #50
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28479707
quote:
Op maandag 4 juli 2005 15:56 schreef Shark.Bait het volgende:

[..]

Waarom niet?
Omdat je dan niets meer proeft van je rozemarijn en olijfolie, doordat de tzatziki over alles heen walst.
quote:
Jij bent een barbaar in de indische keuken
En dat slaat werkelijk nergens op... loser
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 juli 2005 @ 16:02:52 #51
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28479829
quote:
Op maandag 4 juli 2005 15:59 schreef BBQ-kip het volgende:
Omdat je dan niets meer proeft van je rozemarijn en olijfolie, doordat de tzatziki over alles heen walst.
Dat is waar, maar alles met mate.. alles met mate.
quote:
En dat slaat werkelijk nergens op... loser
Toch wel hoor. En het feit dat je op de man af gaat spelen is geen discussie voeren.
it takes one to know one
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
  maandag 4 juli 2005 @ 16:06:51 #52
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28479975
Dat jij niet tegen een geintje kunt of wel een heel "aparte" humor hebt, vind ik zelf erger eigenlijk...
Waarom moet je toch altijd en overal een discussie van maken hier, er zijn meer dingen in het leven hoor... in case you haven't noticed...

Oh, vergeet ik nog bijna er een leuke PI bij uit te zoeken
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 juli 2005 @ 16:15:09 #53
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28480287
He jullie twee, ga ff elders lopen ruzien.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 16:16:45 #54
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_28480352
quote:
Op maandag 4 juli 2005 16:15 schreef Pietverdriet het volgende:
He jullie twee, ga ff elders lopen ruzien.
He jullie! Kom helpen!

sorry kon het niet laten, ben alweer weg
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
pi_28480359
Ik ga vandaag ook gepofte aardappel eten
Maar nu nog iets erbij.
En over smaak valt niet te twisten, ook niet in CUL
  maandag 4 juli 2005 @ 16:21:29 #56
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28480540
Een lekkere sappige steak, Bluezz, en daarbij wat gewokte spinazie, met wat oestersaus en van die krokant gebakken uitjes erdoor?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 4 juli 2005 @ 16:28:54 #57
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_28480865
quote:
Op maandag 4 juli 2005 16:16 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga vandaag ook gepofte aardappel eten
Maar nu nog iets erbij.
En over smaak valt niet te twisten, ook niet in CUL
Ontopic dan maar:

Toen ik in Engeland woonde was er een soort van kraampje vlakbij mijn werk, die verkocht gepofte aardappelen (Jacket Potato) op straat, in een heuse oven/kar. heerlijk met witte bonen in tomatensaus, klontje boter en cheddar
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  maandag 4 juli 2005 @ 16:38:47 #58
22914 Shark.Bait
Deze zin geen werkwoord.
pi_28481222
quote:
Op maandag 4 juli 2005 16:28 schreef Puckzzz het volgende:
Toen ik in Engeland woonde was er een soort van kraampje vlakbij mijn werk, die verkocht gepofte aardappelen (Jacket Potato) op straat, in een heuse oven/kar. heerlijk met witte bonen in tomatensaus, klontje boter en cheddar
Nee, ik zou het niet bestellen, maar ik zou wel een hapje van jou willen schooien om het te proberen, om te kijken hoe het smaakte...
Too many men / There's too many people / Making too many problems / And not much love to go round / Can't you see This is a land of confusion - Genesis
pi_28485364
quote:
Op maandag 4 juli 2005 16:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Een lekkere sappige steak, Bluezz, en daarbij wat gewokte spinazie, met wat oestersaus en van die krokant gebakken uitjes erdoor?
Te laat gelezen dit lekkere idee.
We hebben een runderworssie en een uitgebreide salade erbij.... maar dit staat genoteerd
  maandag 4 juli 2005 @ 19:13:47 #60
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28485872
Kipje, Haaienhapje... Culi is geen religie, waarin men denkt dat hún waarheid De Enige Waarheid is...

Integendeel! Kijk maar naar mijn sig hieronder: onderzoekt alle dingen... Precies!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')