Spaaaaaaannend.quote:Op vrijdag 1 juli 2005 16:41 schreef flubub het volgende:
Weet nog niet..w8 nog op uitslag van essay..
We krijgen natuurlijk wel een ordinaire cijferlijstquote:Op vrijdag 1 juli 2005 16:58 schreef Sovereign het volgende:
Geen papiertje meer? Ah, da's jammer ook al is zo'n vodje niet echt veel waard.Wie krijgt er nog meer (g)een papieren P?
hoe het precies zit met de carrierekansen weet ik niet, maar strafrecht blijft natuurlijk een klein wereldje. wil je de advocatuur in moet je óf erg goed zijn óf veel mazzel hebben (ergens tegenaan lopen). daarnaast zou je natuurlijk kunnen kiezen voor de RAIO-opleiding (OM / Rechterlijke Macht)quote:Op zondag 14 augustus 2005 18:58 schreef addictivebeat het volgende:
hoe zit het met carrierekansen als je in het bestuursrecht bent afgestudeerd? en in het strafrecht? (buiten de traditionele togaberoepen)
ik twijfel sterk tussen deze twee masteropleidingen.
Ik heb zelf niet de ambitie om advocaat of rechter te worden. Wat kan je dan nog doen in de richting van strafrecht? Als je zegt dat strafrecht een klein wereld, dan blijft er dus niet weinig meer over.quote:Op zondag 28 augustus 2005 14:06 schreef Proud2beDiepfries het volgende:
[..]
hoe het precies zit met de carrierekansen weet ik niet, maar strafrecht blijft natuurlijk een klein wereldje. wil je de advocatuur in moet je óf erg goed zijn óf veel mazzel hebben (ergens tegenaan lopen). daarnaast zou je natuurlijk kunnen kiezen voor de RAIO-opleiding (OM / Rechterlijke Macht)
met een master bestuursrecht zal het toch voornamelijk de overheid zijn of grote bedrijven (die veel met de overheid te maken hebben) waar je de grootste kans hebt een baan te vinden. je kunt natuurlijk ook bij een advocatenkantoor dat bestuursrecht doet aan de slag gaan, maar dat is een keuze die je zelf moet maken.
ik zou je echter wel aan willen raden je niet te veel op 1 richting te fixeren. een specialisatie is leuk, maar het kan geen kwaad om meerdere kanten op te kunnen, zeker als je voor strafrecht kiest. het kost je in de meeste gevallen een jaartje (of evt 2 jaar) extra, maar je hebt dan wel meer mogelijkheden. zelf doe ik ook 2 richtingen (strafrecht en bedrijfsrecht, mogelijk komt daar zelfs nog privaatrecht bij, maar dit hangt af van mijn prestaties in het komende semester. gaat alles goed, dan hoop ik komend jaar af te studeren. zo niet, dan ga ik privaatrecht er nog bij doen, ik zou dan in 6 jaar in 3 richtingen zijn afgestudeerd), en dit valt prima te combineren. je kunt, althans in groningen, namelijk de hoofdvakken van de ene richting als keuzevakken voor de andere aangeven en vice versa.
Er is maar een goede keuze: Vermande!quote:Op zondag 28 augustus 2005 17:59 schreef ChRoNiC het volgende:
Ik ga rechten studeren in Rotterdam en ik vroeg me af welk wettenbundel ik zou aanschaffen:
Kluwer of Vermande?
Welke vinden jullie het fijnst mee werken?
Alvast bedankt![]()
Inderdaad, ik zweer ook bij de Vermande!quote:Op maandag 29 augustus 2005 10:12 schreef The_Duce het volgende:
[..]
Er is maar een goede keuze: Vermande!
De Vermande heeft 3 edities, publiek-, privaat- en strafrecht. Kluwer heeft er 2 wat dus betekent dat je meer moet meeslepen (en vooral zwaardere bundels). Het zoeken van wetten in de Vermande is Koos Grandioos (A2 = Grondwet, etc.). Het papier is lekker wit en niet chemisch geelachtig.
Concluderend: kies goed, kies Vermande![]()
voor strafrecht, puur binnen het juridisch werkgebied zelf, ben je toch vaak gebonden aan werken bij het Openbaar Ministerie (ondersteunend werk of OvJ), de Rechterlijke Macht (rechter of wederom ondersteunend) of in de advocatuur. daarnaast kun je natuurlijk ook voor een meer begeleidende baan (binnen strafrecht gaan), bijvoorbeeld in de reclassering , het gevangeniswezen/tbs-kliniek/etc, maar meestal heb je daar ook weer een baan die ófwel veel op advocatuur zelf lijkt, ófwel je een meer adviserende functie hebt (omtrent rechten/plichten gedetineerden/patiënten). wat ik met klein wereldje bedoelde, is dat je binnen de strafrechtwereld tov bijv. privaatrecht veel minder kantoren hebt. de kans dat je, tenzij je voor jezelf begint, daar dus een baan krijgt is veel kleiner.quote:Op zondag 28 augustus 2005 15:33 schreef addictivebeat het volgende:
[..]
Ik heb zelf niet de ambitie om advocaat of rechter te worden. Wat kan je dan nog doen in de richting van strafrecht? Als je zegt dat strafrecht een klein wereld, dan blijft er dus niet weinig meer over.
Een combinatie zou ideaal, maar ik ben nu al te lang bezig om er een tweede master bij te gaan doen. Bestuursrecht lijkt me dan qua carriere het meeste voor de hand liggend indien moet kiezen tussen beide richtingen.
Ben ik het dus niet mee eensquote:Op maandag 29 augustus 2005 10:12 schreef The_Duce het volgende:
[..]
Er is maar een goede keuze: Vermande!
De Vermande heeft 3 edities, publiek-, privaat- en strafrecht. Kluwer heeft er 2 wat dus betekent dat je meer moet meeslepen (en vooral zwaardere bundels). Het zoeken van wetten in de Vermande is Koos Grandioos (A2 = Grondwet, etc.). Het papier is lekker wit en niet chemisch geelachtig.
Concluderend: kies goed, kies Vermande![]()
Wat een BS.quote:Op dinsdag 30 augustus 2005 18:31 schreef mbeis het volgende:
Bovendien hoort het strafrecht natuurlijk gewoon bij het publiekrecht samen in een bundel.
Volgens mij valt het strafrecht nog steeds onder het publiek recht hoorquote:Op dinsdag 30 augustus 2005 19:06 schreef Sovereign het volgende:
[..]
Wat een BS.
Ik heb de eerste 2 jaar van mijn opleiding trouwens de Kluwer gebruikt, en vond hem helemaal niet overzichtelijker. Als je eenmaal VNW gewend bent wil je niets anders meer.
Daar gaat het mij niet om, de suggestie dat het in één bundel "hoort" is belachelijk; het staats en bestuursrecht ligt qua karakter veel dichter bij elkaar dan het strafrecht. Zo beschouwen de strafrecht departementen zich echt geen onderdeel van het department publiekrecht en zijn ze ook niet als zodanig ingedeeld. Strafjuristen willen niet geassocieerd worden met zoiets droogs als staats- en bestuursrecht.quote:Op dinsdag 30 augustus 2005 19:12 schreef boyv het volgende:
Volgens mij valt het strafrecht nog steeds onder het publiek recht hoor
Ik kom er nu wel net achter dat ze bij onder andere het WvSr en WvSv de inhoudsopgave hebben weggehaald uit de Vermande. Nu begin ik toch te twijfelen, want de Kluwer heeft die nog wel.quote:Op dinsdag 30 augustus 2005 19:06 schreef Sovereign het volgende:
[..]
Wat een BS.
Ik heb de eerste 2 jaar van mijn opleiding trouwens de Kluwer gebruikt, en vond hem helemaal niet overzichtelijker. Als je eenmaal VNW gewend bent wil je niets anders meer.
Neemt niet weg dat het strafrecht net als het staats- en bestuursrecht onder het publiekrecht valt en het niet onlogisch is dat ze in een boek worden opgenomen.quote:Op dinsdag 30 augustus 2005 20:47 schreef Sovereign het volgende:
[..]
Daar gaat het mij niet om, de suggestie dat het in één bundel "hoort" is belachelijk; het staats en bestuursrecht ligt qua karakter veel dichter bij elkaar dan het strafrecht.
De wijze waarop een universiteit bij voorkeur georganiseerd is heeft weinig te maken met de vraag of het Sr en Sv in een apart wetboek moeten worden opgenomen of niet.quote:Zo beschouwen de strafrecht departementen zich echt geen onderdeel van het department publiekrecht en zijn ze ook niet als zodanig ingedeeld.
En waar strafjuristen het liefst mee geassocieerd willen worden is al helemaal niet relevant voor die vraag.quote:Strafjuristen willen niet geassocieerd worden met zoiets droogs als staats- en bestuursrecht.Aldus een prima oplossing om het straf(proces)recht apart te bundelen.
![]()
Tof! Gewoon gratis ophalen dus!quote:Op dinsdag 30 augustus 2005 22:25 schreef Sovereign het volgende:
http://www.sdu.nl/catalogus%2FSdu%5FJuridisch%2F9012111080%2Ejsp
quote:Op dinsdag 30 augustus 2005 23:16 schreef mbeis het volgende:
Neemt niet weg dat het strafrecht net als het staats- en bestuursrecht onder het publiekrecht valt en het niet onlogisch is dat ze in een boek worden opgenomen.
Hoe men in de praktijk tegen het strafrecht aankijkt lijkt mij een zeer pertinent gegeven, ook daar schuift men het strafrecht niet onder de noemer publiekrecht in de zin van staats en bestuursrecht. En aangezien die koppeling in de praktijk niet echt belangrijk wordt gevonden is er geen enkele reden om te vinden dat strafrecht maar gebundeld "hoort" te worden met de andere publiekrechtelijke gebieden. Verafschuw je ook de situatie dat het strafrecht zijn eigen artikelsgewijze commentaar kent? Dat "hoort" zeker ook niet? Komop zeg.quote:De wijze waarop een universiteit bij voorkeur georganiseerd is heeft weinig te maken met de vraag of het Sr en Sv in een apart wetboek moeten worden opgenomen of niet.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |