Ik begrijp je volkomen....het is de meeste irritante vraag op Fok!quote:Op maandag 27 juni 2005 14:34 schreef Tomek het volgende:
nee, denk niet dat er iemand is die dit wel eens maakt
Er zijn geruchten dat bepaalde restaurants kat erin doen...quote:Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
Dat is het em juist, dat is er eigenlijk niet...quote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
Lees de post van Dutch mamma eensquote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
Rijst.quote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
1 eetlepel ketoembar in de nasiquote:Op dinsdag 28 juni 2005 10:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Lees de post van Dutch mamma eens
Ooit geleerd: 1 lepel ketumbar, 1 theelepel djinten... Mear als je dat niet te hachelen vindt, even goeie vrienden, hoorquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:05 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
1 eetlepel ketoembar in de nasi
Voor de rest N.P.
Ik bedoelde eigenlijk de rijst niet de ketoembar of andere kruiderijquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:05 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
1 eetlepel ketoembar in de nasi
Voor de rest N.P.
quote:ik neem aan dat je het over nasi goreng hebt. Nasi betekent namelijk gewoon rijst. Niks meer, niks minder.
Nasi goreng (= gebakken rijst) is, lach niet, van origine een ontbijt. De restjes rijst, groente, vlees etc worden bij elkaar gemikt en opgebakken. Een scheut ketjap erdoor en klaar is kokkie.
Hachelen?quote:Op woensdag 29 juni 2005 13:10 schreef dutch-mamma het volgende:
Ooit geleerd: 1 lepel ketumbar, 1 theelepel djinten... Mear als je dat niet te hachelen vindt, even goeie vrienden, hoor
Ik ga dan wel uit van een flinke (minstens 4 personen) pan nasi goreng.
hachelen = etenquote:
Kijk, authentieker kan je het niet vinden, denk ik!quote:Nee, In die vier jaar dat ik in indonesië gewoond heb heb ik het personeel rijst van de vorige dag zien opbakken, chalotje d'r bij, knoflook, heel veel pepers (overdadig veel) , en wat trassi. Dat is authentieke nasi g. Soms nog een eitje als ze dat hadden. De nasi die ik van mijn ma heb geleerd te koken bevatte ook wel eens spekkies (niet authentiek, want da's tegen het geloof), maar wederom geen kruiden behalve de garnalen pasta.
Als ik bami maak, gebruik ik spaghetti, is goedkoperquote:Maar laat mij je niet tegenhouden, de spaghetti die ik kook is ook niet authentiek
dat dacht ik wel.. grappig woordquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:53 schreef dutch-mamma het volgende:
hachelen = eten
experimenteren is niet fout, ik gooi altijd hete pepers in mijn spaghettiquote:Kijk, authentieker kan je het niet vinden, denk ik!
quote:Als ik bami maak, gebruik ik spaghetti, is goedkoper
Zeg, niet iedereen in Indonesie is Moslimquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:50 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
Hachelen?
Nee, In die vier jaar dat ik in indonesië gewoond heb heb ik het personeel rijst van de vorige dag zien opbakken, chalotje d'r bij, knoflook, heel veel pepers (overdadig veel) , en wat trassi. Dat is authentieke nasi g. Soms nog een eitje als ze dat hadden. De nasi die ik van mijn ma heb geleerd te koken bevatte ook wel eens spekkies (niet authentiek, want da's tegen het geloof), maar wederom geen kruiden behalve de garnalen pasta.
quote:Op donderdag 30 juni 2005 15:13 schreef Cici het volgende:
[..]
Zeg, niet iedereen in Indonesie is Moslim
Wij zijn de Christelijke Indo's (Mijn familie dan)
Maar idd, nasi goreng is niet teveel poespas.
Wel trassi erdoor, trassi is een pre voor nasi goreng
Tja....Nassie zonder trassie is als liefde zonder passie.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 21:10 schreef GrotePier het volgende:
trassi.....mag je echt niet vergeten....
Heb je dan ook nog een goed pindasaus recept?quote:Op zondag 3 juli 2005 18:11 schreef Faithy het volgende:
Serveren met pindasaus en kroepoek naar behoefte!
[afbeelding]
Beb Vuyk anyone?quote:Op zondag 3 juli 2005 19:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je dan ook nog een goed pindasaus recept?
Ja, ikkes!quote:
Je hebt tegenwoordig ook reeds gedroogde gemalen trassi, dan heb je wat minder last van dit soort ongelukjes. Ik sluit me aan bij de mensen die zeggen dat trassi een must in de nasi is.quote:Op zondag 3 juli 2005 19:18 schreef Faithy het volgende:
ik had 1 keer de trassi niet helemaal goed op laten lossen
en mn vader had dat stukje trassi in z'n mond
zielig joh
Euhmm tja ik zou zeggen, als je (nog) geen keukenprinses bent; eenvoudige pindasaus 1 of 2, voor gevorderden pindasaus 3 of 4 en anders natuurlijk de pindasaus met santen . Of was dit nou wat ze een inkoppertje noemen?quote:Op zondag 3 juli 2005 21:01 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ja, ikkes!
Ogenblikje...
Edit: welke van de 5 recepten bedoel je?
Jij snapt het.quote:Op zondag 3 juli 2005 22:23 schreef Charmian het volgende:
Als je een goed nasi maakt heb je geen pindasaus nodig (tenzij je het serveert met sate). Ik ken het van (indo)huis uit eigenlijk ook helemaal niet, nasi goreng met pindasaus. Ik zie het wel eens in ons bedrijfsrestaurant, nasi met een gebakken ei en een sloot pindasaus erover, ik trek dan altijd mijn wenkbrauwen even op.
Wat zong tante Lien ook weer: 'geef mij maar nasi goreng, met een gebakken ei wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij' dus no pindasaus
Min of meer welquote:Op zondag 3 juli 2005 22:19 schreef mouthman het volgende:
[..]
Euhmm tja ik zou zeggen, als je (nog) geen keukenprinses bent; eenvoudige pindasaus 1 of 2, voor gevorderden pindasaus 3 of 4 en anders natuurlijk de pindasaus met santen . Of was dit nou wat ze een inkoppertje noemen?
14.gifquote:Op zondag 3 juli 2005 22:23 schreef Charmian het volgende:
Als je een goed nasi maakt heb je geen pindasaus nodig (tenzij je het serveert met sate). Ik ken het van (indo)huis uit eigenlijk ook helemaal niet, nasi goreng met pindasaus. Ik zie het wel eens in ons bedrijfsrestaurant, nasi met een gebakken ei en een sloot pindasaus erover, ik trek dan altijd mijn wenkbrauwen even op.
Wat zong tante Lien ook weer: 'geef mij maar nasi goreng, met een gebakken ei wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij' dus no pindasaus
Sorry (maar ook een beetje )quote:Op maandag 4 juli 2005 00:28 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Enfin, je hebt me weer aan het werk weten te zetten, lui mensch...!
Vergeef me mijn tikfouten
Ik heb een goddelijk pindasaus recept, alleen moet ik dat even bji mn ouders halenquote:Op zondag 3 juli 2005 19:24 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je dan ook nog een goed pindasaus recept?
quote:Op maandag 4 juli 2005 16:22 schreef mouthman het volgende:
[..]
Sorry (maar ook een beetje )
Ik zal kijken of ik nog wat heb om toe te voegen, misschien kan ik het zo goed maken
je weet niet hoe je rijst moet koken?quote:Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
Ik zei niks hoorquote:
heb je verder nog wat zinnigs te melden?quote:Op zaterdag 9 juli 2005 17:25 schreef armpitje_ het volgende:
[..]
in de volksmond heet het gewoon nasi goreng
ja alleen een sakkel weet niet dat ie er water bij moet doen, of deed jij er soms pis bij?
Ik gebruik altijd pandanrijst omdat het zo lekker ruikt. Maar je kunt bijna alle soorten rijst gebruiken. Kleefrijst of rijst om pap van te maken zou ik niet doen.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 17:40 schreef deedeetee het volgende:
Wat voor rijst gebruiken jullie voor de nasi ? Ik kan geen gewone rijst meer vinden in de supermarkt en de toko is hier dicht vanwege de vakantie
waarom geen succes?quote:Op zaterdag 9 juli 2005 18:27 schreef ruby het volgende:
Ik heb ooit eens geprobeerd nasi te maken met Pandanrijst maar dat was geen succes. Ik gebruik vooral Surinaamse rijst of Basmati rijst.
Omdat de boel bij mij aan elkaar plakte. Kan ook zijn dat ik het niet goed had gekookt. En volgens m'n toenmalige Surinaamse collega's klopte het ook wel dat Pandanrijst er niet zo geschikt voor is. Maar als jij het oké vond is het mooi meegenomen natuurlijk.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 18:44 schreef Charmian het volgende:
waarom geen succes?
Atjar er bij is ook altijd erg lekker!quote:Op woensdag 13 juli 2005 15:00 schreef Faithy het volgende:
Ga vanavond Nasi maken voor 2 vrienden
maar wil er eigenlijk nog iets van een frisse salade bij doen ofzo.
Iemand tips?
quote:Op woensdag 13 juli 2005 19:32 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Atjar er bij is ook altijd erg lekker!
geen flikker maar ik zat zo het topic te lezen en ik zag dat de avatar niet zo pasten, en ik ben dus even behulpzaam.quote:Op donderdag 14 juli 2005 03:20 schreef Faithy het volgende:
en dat heeft wat met nasi te maken?
Had niet per se gehoeven van me, maar je nieuwe avatar is ook mooi, hoor.quote:Op donderdag 14 juli 2005 03:30 schreef blackmage het volgende:
[..]
geen flikker maar ik zat zo het topic te lezen en ik zag dat de avatar niet zo pasten, en ik ben dus even behulpzaam.
Drolleke, hij heeft een nieuwe voor jou gemaakt...quote:Op vrijdag 15 juli 2005 16:45 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Had niet per se gehoeven van me, maar je nieuwe avatar is ook mooi, hoor.
En... heb je nog een lekker nasirecept?
OW SHIT!!!quote:Op vrijdag 15 juli 2005 16:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Drolleke, hij heeft een nieuwe voor jou gemaakt...
Omdat de jouwe niet goed past...
witte rijstquote:Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
Waarschijnlijk moet ik er suiker bij mikken, want met ketjap alleen krijg ik nooit dezelfde smaak als dat het bij de Chinees vandaan komt.quote:Op maandag 25 juli 2005 00:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
witte rijst
ketjap manis
sambal oelek
suiker zout peper
beetje petis
uien
knoflook
wat groenten en wat vlees
(maakt niet uit wat voor groenten of vlees....wat je hebt liggen.)
ik doe er soms knakworstjes in of spek of soepgroenten of stukkies paprika...nasi goreng is dus echt het makkelijkste gerecht wat je kan maken, maar wat wel extra lekker is, is om je rijst een beetje aan te laten bakken in de pan, dan krijg je nl. die lekker krokante stukjes in je rijst.
quote:Op dinsdag 19 juni 2007 17:26 schreef boylovesgirl het volgende:
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)
Hoe wil je anders rijst koken dan? Moet toch altijd eerst gekookt worden voor het de wok in gaat.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 17:26 schreef boylovesgirl het volgende:
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)
hmmmm.... nasi is eigenlijk gewoon rijst (nasi putih, witte rijst).quote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
quote:Op woensdag 1 oktober 2008 16:18 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
hmmmm.... nasi is eigenlijk gewoon rijst (nasi putih, witte rijst).
Nasi goreng is een ontbijt met opgebakken restjes van de vorige dag, en wat hier als nasi goreng door het leven gaat is eigenlijk nasi rames.
[edit]
Welke malloot heeft dit topic nou weer gekickt???
Anyhoe: geen nasi zonder trassi, al is dat wel 'eng' spul om te gebruiken. (Iets te veel en het hele gerecht is oneetbaar).
Oprechte tip: blijf weg van de trassi!quote:
Het ging me niet om de terasi, het ging me om de term Nasi Rames, dat is echt bullshit man.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 13:02 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Oprechte tip: blijf weg van de trassi!
quote:Op maandag 9 februari 2009 04:01 schreef Pacmaniac het volgende:
tvp
Ja.quote:Op maandag 9 februari 2009 10:54 schreef r2d22 het volgende:
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 13:02 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Oprechte tip: blijf weg van de trassi!
Wat een onzin trassi hoort er in!
En om te voorkomen dat ik de hele nacht wakker lig: wanneer gaat de andere helft van de tauge er bij??quote:Op maandag 9 februari 2009 15:18 schreef NDAsilenced het volgende:
en oh, voor de liefhebber natuurlijk van de kleine thaise pepertjes gesneden erdoorheen.
Die eet je rauw op terwijl je staat te kokenquote:Op maandag 9 februari 2009 15:30 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
En om te voorkomen dat ik de hele nacht wakker lig: wanneer gaat de andere helft van de tauge er bij??
Bij de tweede portie. De ingredienten waren voor twee porties, de bereidingswijze is voor 1 portie.quote:Op maandag 9 februari 2009 15:30 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
En om te voorkomen dat ik de hele nacht wakker lig: wanneer gaat de andere helft van de tauge er bij??
dat wordt vast lekkerquote:Op dinsdag 10 februari 2009 20:24 schreef Sorella het volgende:
rijst koken, trassie, katenspek, preitje, eieren in een wok doen, roeren, rijst erbij klaar
onzinquote:Op woensdag 11 februari 2009 08:18 schreef Sorella het volgende:
Het zijn de schotels om de nasi heen die het doen, nasi op zich zit ook niet veel smaak aan
Dan maak jij geen goede nasi goreng (no offence). Wat zingt tante Lien ook al weer:quote:Op woensdag 11 februari 2009 08:18 schreef Sorella het volgende:
Het zijn de schotels om de nasi heen die het doen, nasi op zich zit ook niet veel smaak aan
quote:Op woensdag 11 februari 2009 18:27 schreef Charmian het volgende:
[..]
Dan maak jij geen goede nasi goreng (no offence). Wat zingt tante Lien ook al weer:
Geef mij maar nasi goreng met een gebakken ei
Wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij
Meer dan dat komt er echt niet bij kijken als je een lekkere nasi hebt.
quote:Op woensdag 25 februari 2009 15:18 schreef zagevent het volgende:
Ik zou vandag eens nasi willen maken. Ik heb het nog nooit gedaan, en ben dus het volgende van plan.
Ingrediënten:
Rijst
Erwten
Prei
Ajuin (ui)
Een paar plakken ham
Mora Wokloempia's.
Iets van Nasi-kruiden
Een omelet
De rijst koken, en laten afkoelen. De ham in dunne plakjes snijden, evenals de prei en de ajuin. De omelet ook. Dan de rijst in de wok gooien, samen met de erwten en de prei, wokloempia's en de stukjes omelet. Goed bijkruiden, en één minuut voor het einde de ajuin erbij kappen.
Ik woon in belgië, dus een Toko is hier niet te bekennen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |