abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 9 juli 2005 @ 17:43:00 #51
111260 Charmian
a little joy
pi_28657340
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 17:40 schreef deedeetee het volgende:
Wat voor rijst gebruiken jullie voor de nasi ? Ik kan geen gewone rijst meer vinden in de supermarkt en de toko is hier dicht vanwege de vakantie
Ik gebruik altijd pandanrijst omdat het zo lekker ruikt. Maar je kunt bijna alle soorten rijst gebruiken. Kleefrijst of rijst om pap van te maken zou ik niet doen.
Wat voor rijst heb je wel in huis?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 9 juli 2005 @ 18:27:51 #52
521 ruby
Hell yeah!
pi_28658326
Ik heb ooit eens geprobeerd nasi te maken met Pandanrijst maar dat was geen succes. Ik gebruik vooral Surinaamse rijst of Basmati rijst.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  zaterdag 9 juli 2005 @ 18:30:39 #53
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_28658389
Ik had altijd van die grote zakken surinaamse rijst * droogkokend* dwz rijst wassen 2 vingers water erboven op groot vuur laten koken tot er geen water meer boven de rijst staat, en dan nog 20-30 minuten op een heel klein pitje laten staan en klaar !!
De rijst die ze nu hebben in de supermarkt moet ik afmeten en in een bepaalde hoeveelheid kokend water gooien. Da's niks voor mij ik wil de rijst gewoon koken zoals ik 't van mij moeder als kind al leerde
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 9 juli 2005 @ 18:44:22 #54
111260 Charmian
a little joy
pi_28658681
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:27 schreef ruby het volgende:
Ik heb ooit eens geprobeerd nasi te maken met Pandanrijst maar dat was geen succes. Ik gebruik vooral Surinaamse rijst of Basmati rijst.
waarom geen succes?

@deedeetee: zo werkt het bij die rijstsoorten ook hoor. Basmati, surinaamse, pandan tot een vingerkootje water erboven en dan koken. Alleen ipv op een klein pitje gaar laten worden, gooi ik het in de rijststomer.
Nog makkelijker een magnetronrijststomer.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:00:16 #55
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_28658976
Moet ik dan een bepaald merk nemen ? Je ziet die rijst meestal in van die kleine doosjes en ik kook vaak rijst aan zo'n doosje heb ik niks en het doet me aan lassie toverrijst denken
Mijn moeder komt bij me spoken als ik zoiets durf te koken
ze maakte me toch al altijd voor belanda uit
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:22:51 #56
111260 Charmian
a little joy
pi_28659492
Super de Boer, Konmar en AH hebben allemaal toch wel surinaamse rijst in het assortiment. Lassie toverrijst met de grote droge korrel krijg ik ook de rillingen van (rijst moet imo niet droog zijn).
Hoewel ik indo ben eet ik niet zo heel veel rijst, maar ik gebruik nu de pandan van het AH huismerk.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:24:26 #57
111260 Charmian
a little joy
pi_28659536
offtopic: thanks Dutch Mamma, wilde al vragen of er iemand ff een bezem doorheen kon halen
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:29:24 #58
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28659613
Ik maak hem altijd gewoon van de standaard snelkookrijst.
Kipfiletblokjes en verse boemboe van de toko. En roerbakgroentes.
En een gebakken eitje erbij! Dan heb ik verder geen sate erbij nodig.
Liever dan een zoetzure saus (Zoiets als fou yong hai-saus)

Errug lekker... pannetje nasi.. Zijn we allebei dol op.
Positive thinking, my way of thinking!
  zaterdag 9 juli 2005 @ 19:41:37 #59
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_28659774
Ik heb een zak van het merk * Alesie * gehad en daar zat zo'n rare gebruiksanwijzing bij en die werd net zoals lassie rijst. Niet lekker dus. Nu heb ik een nieuwe zak waar surinaamse rijst op staat zo heet de rijst die ik jaren heb gehad ook alleen was dat een ander merk. Ik ga de rijst volgende week 'ns proberen en anders ga ik maar 'ns naar de AH voor rijst
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
  zaterdag 9 juli 2005 @ 20:21:17 #60
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28660835
Charmian, you're welcome en bedankt dat je je verder niet uit je tent liet lokken!

On topic: mijn laatste portie Suri-rijst is van de Aldi. Op de zak stond ook hoe je het in de magnetron kan koken. Ik heb enkele jaren geleden van mijn Amerikaanse mailvriendin een magnetron-rijstkoker gekregen, en geloof me, dat was 1 van de mooiste kadootjes ooit! Tegenwoordig zijn ze ook in Nederland te koop.

De Suri-rijst is perfect voor de nasi. Kijk eens op de zak of daar staat hoe je het in de magnetron kan doen! Dan doe je een bepaalde hoeveelheid water en rijst en dan een bepaald minuten in de magnetron. Gaat niet sneller dan gewoon koken, maar ik vind het zo veel makkelijker!

[ Bericht 0% gewijzigd door dutch-mamma op 09-07-2005 20:39:56 ]
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 10 juli 2005 @ 00:55:46 #61
521 ruby
Hell yeah!
pi_28668417
quote:
Op zaterdag 9 juli 2005 18:44 schreef Charmian het volgende:
waarom geen succes?
Omdat de boel bij mij aan elkaar plakte. Kan ook zijn dat ik het niet goed had gekookt. En volgens m'n toenmalige Surinaamse collega's klopte het ook wel dat Pandanrijst er niet zo geschikt voor is. Maar als jij het oké vond is het mooi meegenomen natuurlijk.

Wat merken betreft...dat wisselt een beetje. Vaak heb ik rijst van Silvo. Maar het kan net zo goed van een ander merk zijn. Als het maar prettige kwaliteit is.
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
pi_28770419
Ga vanavond Nasi maken voor 2 vrienden

maar wil er eigenlijk nog iets van een frisse salade bij doen ofzo.

Iemand tips?

Doei.
  woensdag 13 juli 2005 @ 18:38:10 #63
521 ruby
Hell yeah!
pi_28776519
Zoetzure komkommer/ rode ui: water, azijn, pimentballetjes, beetje suiker, ajuma (hoeft niet, mag wel), komkommer en rode ui.
Je kan het ook alleen met komkommer doen als je geen fan bent van rode ui.

Of wat ook gewoon prima is, is wat fijngesneden ijsbergsla erbij serveren met wat tomaat en komkommer. Lekker fris.

Maar ja, aangezien het nu al avond is, komen deze tips te laat waarschijnlijk.

[ Bericht 1% gewijzigd door ruby op 13-07-2005 20:16:41 ]
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  woensdag 13 juli 2005 @ 19:32:36 #64
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28778052
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 15:00 schreef Faithy het volgende:
Ga vanavond Nasi maken voor 2 vrienden

maar wil er eigenlijk nog iets van een frisse salade bij doen ofzo.

Iemand tips?

Atjar er bij is ook altijd erg lekker!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 13 juli 2005 @ 20:49:49 #65
78780 deedeetee
rustig doorgaan met ademhalen
pi_28780419
quote:
Op woensdag 13 juli 2005 19:32 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Atjar er bij is ook altijd erg lekker!
Ga fietsen jij !! ikke niet hoor..
pi_28790351
Atjar Tjampoer is gewoon een standaard

Heb er uiteindelijk een ijsbergsla bij gedaan met komkommer, ei, tomaat en een standaard dressing.
Er verfrissend.

En toe had ik eigenlijk spekkoek willen doen, maar das net iets te duur, dus heb ik aardbeientrifle gemaakt superlekker

Geslaagde avond, lekker gegeten, al wil ik nog steeds wel iets originelers erbij dan ijsbergsla
Doei.
pi_28790472
dutch mamma ik had even niks te doen en ik heb een andere ze zwedisch schef avatar




[ Bericht 12% gewijzigd door blackmage op 14-07-2005 03:29:35 ]
Holy-Gosh-Golly-Gee-Willickers-Zippity-Doo, Batman!
[Centraal] Icons klaar terwijl u wacht! #56
pi_28790527
en dat heeft wat met nasi te maken?
Doei.
pi_28790584
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 03:20 schreef Faithy het volgende:
en dat heeft wat met nasi te maken?
geen flikker maar ik zat zo het topic te lezen en ik zag dat de avatar niet zo pasten, en ik ben dus even behulpzaam.
Holy-Gosh-Golly-Gee-Willickers-Zippity-Doo, Batman!
[Centraal] Icons klaar terwijl u wacht! #56
pi_28790591
goed van jou

Maar ik heb Amelie met een lepel!

en nu ga ik slapen truste
Doei.
pi_28790597


truste
Holy-Gosh-Golly-Gee-Willickers-Zippity-Doo, Batman!
[Centraal] Icons klaar terwijl u wacht! #56
pi_28833389
rijst (liefst eentje die je de dag ervoor heb klaargemaakt... en dan in de koelkast heb gestopt is steviger...)
bos uitjes
eitje
cha siu ( geroosterd varkens vlees verkrijgbaar bij de betere restaurants:P amsterdam nieuwmarkt)

en ja gewoon zoals normale nasi bereiden...
snij de cha siu ff in blokjes is wat makelijker eten
  vrijdag 15 juli 2005 @ 16:45:02 #73
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28835312
quote:
Op donderdag 14 juli 2005 03:30 schreef blackmage het volgende:

[..]

geen flikker maar ik zat zo het topic te lezen en ik zag dat de avatar niet zo pasten, en ik ben dus even behulpzaam.
Had niet per se gehoeven van me, maar je nieuwe avatar is ook mooi, hoor.

En... heb je nog een lekker nasirecept?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28835348
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:45 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Had niet per se gehoeven van me, maar je nieuwe avatar is ook mooi, hoor.

En... heb je nog een lekker nasirecept?
Drolleke, hij heeft een nieuwe voor jou gemaakt...
Omdat de jouwe niet goed past...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  vrijdag 15 juli 2005 @ 16:48:12 #75
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28835398
quote:
Op vrijdag 15 juli 2005 16:46 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Drolleke, hij heeft een nieuwe voor jou gemaakt...
Omdat de jouwe niet goed past...
OW SHIT!!!
Vreselijk mens dat ik ben...

SCHAAM...!!!

Lief van je, Blackmage, maar... mijn niet passende avatar is me zo dierbaar... net als een oude trui die eigenlijk te groot is of zo, maar waar je geen afstand van kan doen...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_28836252
ik zou mij inderdaad diep diep shamen.
maakt niet uit ik snap het best.

en sorry ik vind nasi heel lekker maar bij mij word het altijd kant en klaar bezorgt
Holy-Gosh-Golly-Gee-Willickers-Zippity-Doo, Batman!
[Centraal] Icons klaar terwijl u wacht! #56
  maandag 18 juli 2005 @ 02:52:07 #77
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28900348
Ik maak altijd de nasi met koude pandan of basmatirijst, ik heb nu de AH-rijst, want de Silvo verkopen ze niet meer, maar ik vind het niet te kanen... dus ik maak deze pakken leeg en koop dan weer lekkere rijst...
Mijn rijst, wat doe je!

En een lekkere simpele nasi vind ik ook de rijst in lekker wat olie bakken en dan blokjes ham erbij, fijngesneden jonge prei, zout en peper en het dan aan 1 kant van de wok schuiven.
De olie sijpelt dan naar de andere kant van de wok er daarin maak je dan even hup-vlug een roerei.
Dan lekker alles door elkaar roeren en klaar
Ook fijn als je lastige eters hebt die geen kruiden lusten enzo en ook erg lekker om zo je restje rijst 's middags op te eten
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 18 juli 2005 @ 09:43:52 #78
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28902664
@BBQ Kip je doet er dan verder geen kruiden of boemboe bij?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  maandag 18 juli 2005 @ 14:25:19 #79
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28909698
Nope
Erg lekker hoor, zo zonder kruiden.
Nasi goreng is het dan dus, gewoon gebakken rijst, met iets extra's
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 18 juli 2005 @ 16:05:42 #80
521 ruby
Hell yeah!
pi_28912378
Zo maak ik m'n nasi. Let niet op m'n manier van schrijven. Ik had dit recept een tijdje geleden gauw in elkaar geflanst voor een collega van me.

Benodigdheden

Voor nasi:

1 kilo rijst
klein blikje tomatenpuree
laos (in kleine plakjes snijden)
grote ui (of 2)
kentjoer
sojasaus
5 spices poeder
2 zakjes nasi kruiden (boemboe mix)
2 zakjes droge nasi kruiden
prei
Mexicaanse groenten of maïs en doperwtjes, kousenband

Voor vlees:

kipfilet (kilootje is wel lekker)
marinade
evt. knoflook
bouillonblokje

Voor zuurgoed:

Komkommer
Rode ui
Azijn
Water
Gele peper
Suiker

Extra:

Sambal natuurlijk!


Als eerste ga je de kipfilet klaarmaken.
Heel simpel, in kleine stukjes hakken en marineren met (Surinaamse) marinade en eventueel met wat geperste knoflook. Laat het even een tijdje staan om het in te laten trekken. Wegzetten in de koelkast.

Dan zet je de rijst op. Ik zelf doe een beetje boter door het water en een scheutje olie.
Als de rijst klaar is, laat je het afkoelen. Prik even met je vork om de boel los te maken.

Bereiding nasi:
Doe wat boter en olie in je koekenpan. Even laten smelten die handel en dan doe je er laos en uien in. Beetje bakken en daarna een schepje tomatenpuree. Ikzelf gooi bijna het hele blikje erin. Tegelijkertijd voeg je de sojasaus toe. (Yellow label).
Ondertussen wel je de droge nasikruiden (duurt tien minuutjes ofzo).
Nu gooi je de bloemboe nasikruiden erin en roeren maar.
Tussendoor strooi je de 5 spices poeder erin en de kentjoer + de gewelde nasi groenten.
Tevens voeg je de Mexicaanse mix er bij en laat het effe lekker meebakken totdat het een mooi prutje is.

Prei gaat er overigens als laatste in om het lekker knapperig te houden.

Goed, het nasiprutje kun je nu even laten staan.

Je gaat nu je vlees opbakken. Heel simpel, scheutje olie, bouillonblokje, kip erbij en roeren maar tot dat het gaar is allemaal.
Als het gebakken is, doe je het vlees bij het nasiprutje (die je ondertussen weer op het vuur hebt gezet) en roeren maar weer. Je gesneden prei kun je er nu ook wel bij gooien.

Als je nasiprutje met vlees lekker aan het bakken (zacht vuurtje) is, doe je de rijst erbij en roer je het allemaal door elkaar tot dat het mooi bruin is.

Klaar is je nasi!

Overigens bak ik het echt goed op, als ik het daadwerkelijk ga eten. Dus ik schep gewoon een lekkere hoeveelheid op bak ik het op totdat ik het voldoende vind. Maar ja, dat moet je zelf weten uiteraard.

Nu nog even het zuurgoed:
Bakje/schaaltje met azijn en water, pepertje (gele), evt. een pimentballetje, komkommer en rode ui en een klein beetje suiker.

En sambal erbij is natuurlijk onmisbaar!

Eet smakelijk!
Voetjes van de vloer en schud die heupen los!
  woensdag 20 juli 2005 @ 16:31:41 #81
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_28979739
Geen nasi zonder trassi
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_29038995

Mijn pindasaus:

1/2 ui snipperen
2 teentjes knoflook fijnsnijden

Dit fruiten in 2 el olie en een beetje zout.
Goer roeren, daarna erbij gooien:
1 kop suiker
4 a 5 el Ketjap Manis
1 el Djinten
1 el Worchestersauce
1 el gemberpoeder
sambal naar behoefte
1 theelepel ve-tsin
1 theelepel Ketoembar
1 theelepel peper

Ondertussen in de magnetron de pindakaas opwarmen zodat het zacht is en erbij gieten.
Beetje water erbij en op zacht vuur zetten.
Zorgen dat het niet kookt.

(dit vind ik echt de lekkerste pindasaus ever.. )
Doei.
pi_29100365
quote:
Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
witte rijst
ketjap manis
sambal oelek
suiker zout peper
beetje petis
uien
knoflook
wat groenten en wat vlees
(maakt niet uit wat voor groenten of vlees....wat je hebt liggen.)

ik doe er soms knakworstjes in of spek of soepgroenten of stukkies paprika...nasi goreng is dus echt het makkelijkste gerecht wat je kan maken, maar wat wel extra lekker is, is om je rijst een beetje aan te laten bakken in de pan, dan krijg je nl. die lekker krokante stukjes in je rijst.

Moet je die kleur zien, hoorapparaat-beige !
  maandag 25 juli 2005 @ 00:12:56 #84
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_29100617
@hassanjassan. Wat is petis?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 27 juli 2005 @ 11:31:14 #85
111260 Charmian
a little joy
pi_29165287
Petis is net zoiets als trassi. Gefermenteerde vispasta.
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 27 juli 2005 @ 16:51:45 #86
31057 jpg97
Otaku No Kenkyu
pi_29174404
Trassi is gefermenteerde garnalenpasta en ruikt naar een vrouw van 70 die zich al 40 jaar niet heeft gewassen van onder.. wel lekker in de nasi though...
Op dinsdag 28 februari 2006 13:50 schreef Avery het volgende:
ik ben dan nieuw ik zie zo dat jij irritant ben jpg
PieAir
Ik denk altijd heel goed na voor ik iets stoms zeg...
pi_50621015
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)
  maandag 29 september 2008 @ 06:13:03 #88
226867 Superfast
Keep on smiling
pi_61988242
Lekker hoor

Iemand een idee voor Nasi Goreng met dobbelsteentjes spek er doorheen?
-je avatar gaf een malware melding bij verschillende users, vandaar verwijderd-
pi_61993032
quote:
Op maandag 25 juli 2005 00:03 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

witte rijst
ketjap manis
sambal oelek
suiker zout peper
beetje petis
uien
knoflook
wat groenten en wat vlees
(maakt niet uit wat voor groenten of vlees....wat je hebt liggen.)

ik doe er soms knakworstjes in of spek of soepgroenten of stukkies paprika...nasi goreng is dus echt het makkelijkste gerecht wat je kan maken, maar wat wel extra lekker is, is om je rijst een beetje aan te laten bakken in de pan, dan krijg je nl. die lekker krokante stukjes in je rijst.


Waarschijnlijk moet ik er suiker bij mikken, want met ketjap alleen krijg ik nooit dezelfde smaak als dat het bij de Chinees vandaan komt.
Dat ga ik nu ff proberen
"Mensen die tegen Israël zijn, zijn in werkelijkheid antisemieten." Doctor Martin Luther King - 1967
pi_62002000
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 17:26 schreef boylovesgirl het volgende:
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)

Nasi (goreng dus... zonder die toevoeging is het gewoon witte rijst) eten chinezen sowieso niet.


omg... kut kick
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_62014951
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 17:26 schreef boylovesgirl het volgende:
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)
Hoe wil je anders rijst koken dan? Moet toch altijd eerst gekookt worden voor het de wok in gaat.
Wat Chinezen eten heet geen nasi he . Dat is Chowfan.. En het bruine komt van toevoeging van sojasaus, maar Cantonese fried rice is niet bruin.
Life is short, eat dessert first.
pi_62015738
Gisteren voor t eerst wat nasi zelf gemaakt..
Prei in ringen
Stukje courgette in blokjes
Hamblokjes
En beetje oestersaus en half bakje nasi boemboe,
Opbakken en op t laatst wat afgekoelde rijst toevoegen

*** Nul Dertien ***
Rap... just a "C" away from "Crap"
R&P / Hoe voel je je nu? #827
  woensdag 1 oktober 2008 @ 16:04:46 #93
153506 Captain_Fabulous
Nog steeds CyclingGirl fan
pi_62052832
pindasaus les, mijn favoriete klas
Metalman. Maar ook ESF fan. Solo vakantiefietser met tentje. Dichter.
26-10 Attila/Eskimo Callboy (Amsterdam), 21-11 The Algorithm (Haarlem)
  woensdag 1 oktober 2008 @ 16:18:05 #94
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_62053254
quote:
Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
hmmmm.... nasi is eigenlijk gewoon rijst (nasi putih, witte rijst).
Nasi goreng is een ontbijt met opgebakken restjes van de vorige dag, en wat hier als nasi goreng door het leven gaat is eigenlijk nasi rames.

[edit]
Welke malloot heeft dit topic nou weer gekickt???

Anyhoe: geen nasi zonder trassi, al is dat wel 'eng' spul om te gebruiken. (Iets te veel en het hele gerecht is oneetbaar).

[ Bericht 12% gewijzigd door Beelzebufo op 01-10-2008 16:25:33 ]
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_62056020
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 16:18 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

hmmmm.... nasi is eigenlijk gewoon rijst (nasi putih, witte rijst).
Nasi goreng is een ontbijt met opgebakken restjes van de vorige dag, en wat hier als nasi goreng door het leven gaat is eigenlijk nasi rames.

[edit]
Welke malloot heeft dit topic nou weer gekickt???

Anyhoe: geen nasi zonder trassi, al is dat wel 'eng' spul om te gebruiken. (Iets te veel en het hele gerecht is oneetbaar).



Lawamena hitihala Lawamena haulala
  vrijdag 3 oktober 2008 @ 13:02:29 #96
206640 Beelzebufo
All my vices are devices!
pi_62103727
quote:
Op woensdag 1 oktober 2008 17:55 schreef EricT het volgende:

[..]

Oprechte tip: blijf weg van de trassi!
Een Rijnlandse morgen (ca. 8516 vierkante meter) is onderverdeeld in 6 hont, een hont in 100 vierkante roeden, en een roede in 144 vierkante voet.
pi_62109694
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 13:02 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Oprechte tip: blijf weg van de trassi!
Het ging me niet om de terasi, het ging me om de term Nasi Rames, dat is echt bullshit man.
Lawamena hitihala Lawamena haulala
pi_65870578
tvp
k zie geen enkele reden waarom iemand thuis een computer zou willen hebben.Ken Olson, stichter van Digital Equipment, 1977
  maandag 9 februari 2009 @ 04:21:30 #99
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_65870615
quote:
Op maandag 9 februari 2009 04:01 schreef Pacmaniac het volgende:
tvp
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
pi_65874209
quote:
Op vrijdag 3 oktober 2008 13:02 schreef Beelzebufo het volgende:

[..]

Oprechte tip: blijf weg van de trassi!


Wat een onzin trassi hoort er in!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')