Ik gebruik altijd pandanrijst omdat het zo lekker ruikt. Maar je kunt bijna alle soorten rijst gebruiken. Kleefrijst of rijst om pap van te maken zou ik niet doen.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 17:40 schreef deedeetee het volgende:
Wat voor rijst gebruiken jullie voor de nasi ? Ik kan geen gewone rijst meer vinden in de supermarkt en de toko is hier dicht vanwege de vakantie![]()
waarom geen succes?quote:Op zaterdag 9 juli 2005 18:27 schreef ruby het volgende:
Ik heb ooit eens geprobeerd nasi te maken met Pandanrijst maar dat was geen succes. Ik gebruik vooral Surinaamse rijst of Basmati rijst.
Omdat de boel bij mij aan elkaar plakte. Kan ook zijn dat ik het niet goed had gekookt. En volgens m'n toenmalige Surinaamse collega's klopte het ook wel dat Pandanrijst er niet zo geschikt voor is. Maar als jij het oké vond is het mooi meegenomen natuurlijk.quote:Op zaterdag 9 juli 2005 18:44 schreef Charmian het volgende:
waarom geen succes?
Atjar er bij is ook altijd erg lekker!quote:Op woensdag 13 juli 2005 15:00 schreef Faithy het volgende:
Ga vanavond Nasi maken voor 2 vrienden
maar wil er eigenlijk nog iets van een frisse salade bij doen ofzo.
Iemand tips?
quote:Op woensdag 13 juli 2005 19:32 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Atjar er bij is ook altijd erg lekker!![]()
geen flikker maar ik zat zo het topic te lezen en ik zag dat de avatar niet zo pasten, en ik ben dus even behulpzaam.quote:
Had niet per se gehoeven van me, maar je nieuwe avatar is ook mooi, hoor.quote:Op donderdag 14 juli 2005 03:30 schreef blackmage het volgende:
[..]
geen flikker maar ik zat zo het topic te lezen en ik zag dat de avatar niet zo pasten, en ik ben dus even behulpzaam.![]()
Drolleke, hij heeft een nieuwe voor jou gemaakt...quote:Op vrijdag 15 juli 2005 16:45 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Had niet per se gehoeven van me, maar je nieuwe avatar is ook mooi, hoor.
En... heb je nog een lekker nasirecept?
OW SHIT!!!quote:Op vrijdag 15 juli 2005 16:46 schreef Oblivion het volgende:
[..]
Drolleke, hij heeft een nieuwe voor jou gemaakt...![]()
Omdat de jouwe niet goed past...![]()
witte rijstquote:Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
Waarschijnlijk moet ik er suiker bij mikken, want met ketjap alleen krijg ik nooit dezelfde smaak als dat het bij de Chinees vandaan komt.quote:Op maandag 25 juli 2005 00:03 schreef hassanjassan het volgende:
[..]
witte rijst
ketjap manis
sambal oelek
suiker zout peper
beetje petis
uien
knoflook
wat groenten en wat vlees
(maakt niet uit wat voor groenten of vlees....wat je hebt liggen.)
ik doe er soms knakworstjes in of spek of soepgroenten of stukkies paprika...nasi goreng is dus echt het makkelijkste gerecht wat je kan maken, maar wat wel extra lekker is, is om je rijst een beetje aan te laten bakken in de pan, dan krijg je nl. die lekker krokante stukjes in je rijst.
quote:Op dinsdag 19 juni 2007 17:26 schreef boylovesgirl het volgende:
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)
Hoe wil je anders rijst koken dan? Moet toch altijd eerst gekookt worden voor het de wok in gaat.quote:Op dinsdag 19 juni 2007 17:26 schreef boylovesgirl het volgende:
chineze eten als ff kan geen nasi. nasi is net als de pizza van de italianen een 'overblijvsel' product. het wordt klaargemaakt van de restjes van de vorige dag. daarom is die rijst ook bruin. die is dan voor de tweede keer warm gemaakt (1ste keer in de rijstkoker)
hmmmm.... nasi is eigenlijk gewoon rijst (nasi putih, witte rijst).quote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
quote:Op woensdag 1 oktober 2008 16:18 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
hmmmm.... nasi is eigenlijk gewoon rijst (nasi putih, witte rijst).
Nasi goreng is een ontbijt met opgebakken restjes van de vorige dag, en wat hier als nasi goreng door het leven gaat is eigenlijk nasi rames.
[edit]
Welke malloot heeft dit topic nou weer gekickt???
Anyhoe: geen nasi zonder trassi, al is dat wel 'eng' spul om te gebruiken. (Iets te veel en het hele gerecht is oneetbaar).
Oprechte tip: blijf weg van de trassi!quote:
Het ging me niet om de terasi, het ging me om de term Nasi Rames, dat is echt bullshit man.quote:Op vrijdag 3 oktober 2008 13:02 schreef Beelzebufo het volgende:
[..]
Oprechte tip: blijf weg van de trassi!
quote:Op maandag 9 februari 2009 04:01 schreef Pacmaniac het volgende:
tvp
|
|
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |