Ik begrijp je volkomen....het is de meeste irritante vraag op Fok!quote:Op maandag 27 juni 2005 14:34 schreef Tomek het volgende:
nee, denk niet dat er iemand is die dit wel eens maakt
Er zijn geruchten dat bepaalde restaurants kat erin doen...quote:Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
Dat is het em juist, dat is er eigenlijk niet...quote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
Lees de post van Dutch mamma eensquote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
Rijst.quote:Op maandag 27 juni 2005 22:17 schreef Martijn_77 het volgende:
Wat hoort er eigenlijk in een orginele nasi te zitten?
1 eetlepel ketoembar in de nasiquote:Op dinsdag 28 juni 2005 10:47 schreef BBQ-kip het volgende:
Lees de post van Dutch mamma eens
Ooit geleerd: 1 lepel ketumbar, 1 theelepel djinten... Mear als je dat niet te hachelen vindt, even goeie vrienden, hoorquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:05 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
1 eetlepel ketoembar in de nasi
Voor de rest N.P.
Ik bedoelde eigenlijk de rijst niet de ketoembar of andere kruiderijquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:05 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
1 eetlepel ketoembar in de nasi
Voor de rest N.P.
quote:ik neem aan dat je het over nasi goreng hebt. Nasi betekent namelijk gewoon rijst. Niks meer, niks minder.
Nasi goreng (= gebakken rijst) is, lach niet, van origine een ontbijt. De restjes rijst, groente, vlees etc worden bij elkaar gemikt en opgebakken. Een scheut ketjap erdoor en klaar is kokkie.
Hachelen?quote:Op woensdag 29 juni 2005 13:10 schreef dutch-mamma het volgende:
Ooit geleerd: 1 lepel ketumbar, 1 theelepel djinten... Mear als je dat niet te hachelen vindt, even goeie vrienden, hoor
Ik ga dan wel uit van een flinke (minstens 4 personen) pan nasi goreng.
hachelen = etenquote:
Kijk, authentieker kan je het niet vinden, denk ik!quote:Nee, In die vier jaar dat ik in indonesië gewoond heb heb ik het personeel rijst van de vorige dag zien opbakken, chalotje d'r bij, knoflook, heel veel pepers (overdadig veel) , en wat trassi. Dat is authentieke nasi g. Soms nog een eitje als ze dat hadden. De nasi die ik van mijn ma heb geleerd te koken bevatte ook wel eens spekkies (niet authentiek, want da's tegen het geloof), maar wederom geen kruiden behalve de garnalen pasta.
Als ik bami maak, gebruik ik spaghetti, is goedkoperquote:Maar laat mij je niet tegenhouden, de spaghetti die ik kook is ook niet authentiek
dat dacht ik wel.. grappig woordquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:53 schreef dutch-mamma het volgende:
hachelen = eten
experimenteren is niet fout, ik gooi altijd hete pepers in mijn spaghettiquote:Kijk, authentieker kan je het niet vinden, denk ik!
quote:Als ik bami maak, gebruik ik spaghetti, is goedkoper
Zeg, niet iedereen in Indonesie is Moslimquote:Op woensdag 29 juni 2005 13:50 schreef Shark.Bait het volgende:
[..]
Hachelen?
Nee, In die vier jaar dat ik in indonesië gewoond heb heb ik het personeel rijst van de vorige dag zien opbakken, chalotje d'r bij, knoflook, heel veel pepers (overdadig veel) , en wat trassi. Dat is authentieke nasi g. Soms nog een eitje als ze dat hadden. De nasi die ik van mijn ma heb geleerd te koken bevatte ook wel eens spekkies (niet authentiek, want da's tegen het geloof), maar wederom geen kruiden behalve de garnalen pasta.
quote:Op donderdag 30 juni 2005 15:13 schreef Cici het volgende:
[..]
Zeg, niet iedereen in Indonesie is Moslim
Wij zijn de Christelijke Indo's (Mijn familie dan)
Maar idd, nasi goreng is niet teveel poespas.
Wel trassi erdoor, trassi is een pre voor nasi goreng
Tja....Nassie zonder trassie is als liefde zonder passie.quote:Op dinsdag 28 juni 2005 21:10 schreef GrotePier het volgende:
trassi.....mag je echt niet vergeten....
Heb je dan ook nog een goed pindasaus recept?quote:Op zondag 3 juli 2005 18:11 schreef Faithy het volgende:
Serveren met pindasaus en kroepoek naar behoefte!
[afbeelding]
Beb Vuyk anyone?quote:Op zondag 3 juli 2005 19:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je dan ook nog een goed pindasaus recept?
Ja, ikkes!quote:
Je hebt tegenwoordig ook reeds gedroogde gemalen trassi, dan heb je wat minder last van dit soort ongelukjes. Ik sluit me aan bij de mensen die zeggen dat trassi een must in de nasi is.quote:Op zondag 3 juli 2005 19:18 schreef Faithy het volgende:
ik had 1 keer de trassi niet helemaal goed op laten lossen
en mn vader had dat stukje trassi in z'n mond
zielig joh
Euhmm tja ik zou zeggen, als je (nog) geen keukenprinses bent; eenvoudige pindasaus 1 of 2, voor gevorderden pindasaus 3 of 4 en anders natuurlijk de pindasaus met santen . Of was dit nou wat ze een inkoppertje noemen?quote:Op zondag 3 juli 2005 21:01 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Ja, ikkes!
Ogenblikje...
Edit: welke van de 5 recepten bedoel je?
Jij snapt het.quote:Op zondag 3 juli 2005 22:23 schreef Charmian het volgende:
Als je een goed nasi maakt heb je geen pindasaus nodig (tenzij je het serveert met sate). Ik ken het van (indo)huis uit eigenlijk ook helemaal niet, nasi goreng met pindasaus. Ik zie het wel eens in ons bedrijfsrestaurant, nasi met een gebakken ei en een sloot pindasaus erover, ik trek dan altijd mijn wenkbrauwen even op.
Wat zong tante Lien ook weer: 'geef mij maar nasi goreng, met een gebakken ei wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij' dus no pindasaus
Min of meer welquote:Op zondag 3 juli 2005 22:19 schreef mouthman het volgende:
[..]
Euhmm tja ik zou zeggen, als je (nog) geen keukenprinses bent; eenvoudige pindasaus 1 of 2, voor gevorderden pindasaus 3 of 4 en anders natuurlijk de pindasaus met santen . Of was dit nou wat ze een inkoppertje noemen?
14.gifquote:Op zondag 3 juli 2005 22:23 schreef Charmian het volgende:
Als je een goed nasi maakt heb je geen pindasaus nodig (tenzij je het serveert met sate). Ik ken het van (indo)huis uit eigenlijk ook helemaal niet, nasi goreng met pindasaus. Ik zie het wel eens in ons bedrijfsrestaurant, nasi met een gebakken ei en een sloot pindasaus erover, ik trek dan altijd mijn wenkbrauwen even op.
Wat zong tante Lien ook weer: 'geef mij maar nasi goreng, met een gebakken ei wat sambal en wat kroepoek en een goed glas bier erbij' dus no pindasaus
Sorry (maar ook een beetje )quote:Op maandag 4 juli 2005 00:28 schreef dutch-mamma het volgende:
[..]
Enfin, je hebt me weer aan het werk weten te zetten, lui mensch...!
Vergeef me mijn tikfouten
Ik heb een goddelijk pindasaus recept, alleen moet ik dat even bji mn ouders halenquote:Op zondag 3 juli 2005 19:24 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Heb je dan ook nog een goed pindasaus recept?
quote:Op maandag 4 juli 2005 16:22 schreef mouthman het volgende:
[..]
Sorry (maar ook een beetje )
Ik zal kijken of ik nog wat heb om toe te voegen, misschien kan ik het zo goed maken
je weet niet hoe je rijst moet koken?quote:Op maandag 27 juni 2005 14:14 schreef Ferdi81 het volgende:
zijn er weleens mensen die dit maken en zo ja wat doen jullie er allemaal in ??
Ik zei niks hoorquote:
heb je verder nog wat zinnigs te melden?quote:Op zaterdag 9 juli 2005 17:25 schreef armpitje_ het volgende:
[..]
in de volksmond heet het gewoon nasi goreng
ja alleen een sakkel weet niet dat ie er water bij moet doen, of deed jij er soms pis bij?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |