quote:
Op vrijdag 8 juli 2005 13:56 schreef danni het volgende:[..]
Ik ben niet lui maar vind het zonde als ik zo lang bezig ben geweest in de keuken.
Om vervolgens zelf te zien wat ik heb klaargemaakt.
daarom kook ik ook nog zelden uitgebreid voor mezelf.
Ik woon nl. op mezelf.
Ik doe het wel een keertje als ik vrienden uitnodig om bij me te komen eten
![]()
(En dan gebruik iok jou recept
![]()
)
*druk noteert recept van bbq-kip
Nou het is eigenlijk heel erg makkelijk, maar ik heb het even nog makkelijker gemaakt
Chinese mieBenodigdheden voor 2 personen, of 2 x 1 persoon natuurlijk:
1 struikje paksoi, in stukjes gesneden (ongeveer 1 a 2 cm dik)
1 bak champignons, in plakjes gesneden.
1 kleine winterwortel, in reepjes gesneden.
een bosje lenteuitjes, in plakjes gesneden.
1 zakje Amoy woknoodles-saus zwarte peper (iedere supermarkt heeft dat tegenwoordig wel)
3 tartaartjes, in plakjes gesneden.
250 gram Chinese eiermie (te koop in de toko of bij de betere supermarkt)
Plantaardige olie
[b]Wat te doen{/b]
Water in een grote pan op het vuur zetten.
Wok op het vuur zetten, scheut olie erin, goed warm laten worden en dan de plakjes tartaar erin wokken, tot ze "net" gaar zijn, dan uit de pan halen en in een bakje doen.
Wanneer het water in de pan kookt de noodles volgende de verpakking koken/wellen.
Wat extra olie in de wok gieten en weer lekker op temperatuur laten komen, dan eerst de champignons en de wortel een paar minuten wokken, dan de paksoi erbij en de woksaus.
Dat lekker doorroeren, de tartaartjes weer toevoegen en op het laatst de lenteuitjes erbij doen.
Dan de afgegoten mie erbij doen en even doorscheppen, klaar
![]()
Echt heel makkelijk en snel
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!