mijn oregano heb ik als klein plantje gekocht en is nu een bos/struik van bijna een meter doorsneequote:Op maandag 9 juli 2007 07:34 schreef knuppelhout het volgende:
het basilicumseizoen is hier plaatselijk ook op zn end aan het raken: blaadjes worden donkerder en er denk dat er slakken zitten (gaatjes in blaadjes). Verder gaat alles als een trein behalve de oregano.
djahe is toch gemalen gember?quote:Op maandag 9 juli 2007 12:44 schreef E-Z-R-A het volgende:
sinds kort ik heb mijn kruidjes uitgebreid met sereh en djahe.heerlijk om mee te koken .mijn knoflookje komt ook langzaam op.
Waar heb je die Sereh vandaan? Die wil ik ook wel in mn tuin, want die is slecht vers te krijgen hier in de buurt.quote:Op maandag 9 juli 2007 12:44 schreef E-Z-R-A het volgende:
sinds kort ik heb mijn kruidjes uitgebreid met sereh en djahe.heerlijk om mee te koken .mijn knoflookje komt ook langzaam op.
sereh heb ik hier bij de toko gekocht.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 16:12 schreef reclamedoos het volgende:
[..]
Waar heb je die Sereh vandaan? Die wil ik ook wel in mn tuin, want die is slecht vers te krijgen hier in de buurt.
gember kan goed gehouden worden in een pot.quote:Op dinsdag 24 juli 2007 15:53 schreef Razorfist het volgende:
Kun je gember goed thuis kweken?
'Standaard' plantjes als bieslook en peterselie wist ik wel.
Bij buitenplanten vul ik vaak een fles met water en druk deze met de opening in de grond. Deze zal langzaam leeglopen en ervoor zorgen dat de planten de vakantie doorkomen...quote:Op woensdag 25 juli 2007 10:40 schreef -Mellow- het volgende:
een paar dagen zo zonder water vinden ze niet fijn, lastig in de vakantie.
maar tegenwoordig geef ik ze meer water dan eerst, ik heb gemerkt dat peterselie, koriander en basilicumplantjes veel drinken
Basilicum (rood of groen) kan door Italiaanse sauzen, of met dingen met tomaat, door sla enz.quote:Op maandag 30 juli 2007 18:33 schreef ColdFeet het volgende:
Ik verwacht dat hier de kruiden-kenners zitten, vandaar mijn enigszins offtopic vraag:
Onze plaatselijke Turk verkoopt als kruiden ondermeer rode basilicum, lavendel en dragon. Ik ben hogelijk geintrigeerd natuurlijk, maar wat doe je daar nou mee?
Tis een vieze oplichter, maar hij heeft een fantastisch assortiment![]()
Rode basilicum wordt toch ook wel Thaise basilicum genoemd?quote:Op maandag 30 juli 2007 18:33 schreef ColdFeet het volgende:
Ik verwacht dat hier de kruiden-kenners zitten, vandaar mijn enigszins offtopic vraag:
Onze plaatselijke Turk verkoopt als kruiden ondermeer rode basilicum, lavendel en dragon. Ik ben hogelijk geintrigeerd natuurlijk, maar wat doe je daar nou mee?
Tis een vieze oplichter, maar hij heeft een fantastisch assortiment![]()
dragon is bijzonder lekker in een vinaigrette. Er bestaat ook dragon-azijn, wat een culinair hoogstandje kan zijn als je ervan houdt. Het past bijvoorbeeld erg goed bij avocado e.d.quote:Op maandag 30 juli 2007 19:06 schreef ColdFeet het volgende:
Rode smaakt hetzelfde als groene? Ik vond t zo door het plastic heen heel anders ruiken nl. En ja, ik ben bekend met de toepassingen van 'gewone' basilicum hoor
Dragonsaus dus. Romig sausje? Zit er geen dragon in bearnaise?
Danke iig
Lavendel heeft (omdat het taai is en een heel sterke bittere smaak heeft) maar weinig culinaire toepassingen. Je gebruikt het idd meer voor geurbuiltjes, om eau de toilette te maken etc.quote:Op maandag 30 juli 2007 18:33 schreef ColdFeet het volgende:
Onze plaatselijke Turk verkoopt als kruiden ondermeer rode basilicum, lavendel en dragon. Ik ben hogelijk geintrigeerd natuurlijk, maar wat doe je daar nou mee?
quote:Op dinsdag 5 juni 2007 08:44 schreef Leef het volgende:
[..]
Een goedkopere en minder luidruchtige oplossing is misschien
pers een paar teentjes knoflook in water en roer flink
knijp er ook nog een citroen in uit
spuit dit over de plant
(dat zijn luchtjes waar vliegen niet van houden)
quote:» Er is al 845 dagen niet in dit topic gepost!
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |