FOK!forum / Culinesse à gogo / [wedstrijd] Wat is het ultieme FOK!-gerecht?
Noliuswoensdag 1 juni 2005 @ 10:57
Maandag 13 juni komt het subforum CUL uitgebreid aan bod in FOK!radio. Wat we dan natuurlijk willen doen is tijdens de uitzending een gerecht bereiden. En ja, wat gaan we dan koken? Het moet een echt FOK!gerecht zijn. Maar wat is dat?

FOK! is natuurlijk een jongerensite. Dus moet het bijvoorbeeld niet een te duur gerecht zijn. Het zou bijvoorbeeld ook aardig zijn als we iets kiezen wat al vaker op FOK! besproken is.

Kortom: Kom maar op! Wat moeten Martijn_77, Karper en Euc- op 13 juni maken? Welk gerecht past volgens jou perfect bij FOK!? Post het hieronder!!

spelregels
  • Het gerecht moet in ongeveer 2 uur klaar te maken zijn
  • Het totale diner moet uit 3 gangen bestaan (vooraf, hoofd en toetje)
  • Het moet mogelijk zijn het gerecht in een normale keuken te bereiden
  • aanwezig keukengerei: 4 gaspitten, oven, magnetron

    Degene die het winnende gerecht bedenkt, valt uiteraard in de prijzen! Diegene is namelijk uitgenodigd om op 13 juni mee te komen eten in Utrecht tijdens de uitzending.
  • sungaMsunitraMwoensdag 1 juni 2005 @ 10:59
    Het ultieme Fok! gerecht is natuurlijk overdag Golden Power en (nep) Sultana, en 's avonds bier en pizza
    Martijn_77woensdag 1 juni 2005 @ 19:00
    Het moet later ook maakbaar zijn voor andere Fokkers!!
    Nevermindwoensdag 1 juni 2005 @ 19:02
    quote:
    Op woensdag 1 juni 2005 10:59 schreef sungaMsunitraM het volgende:
    Het ultieme Fok! gerecht is natuurlijk overdag Golden Power en (nep) Sultana, en 's avonds bier en pizza
    Wijze woorden!
    Mirjamwoensdag 1 juni 2005 @ 20:18
    ik ben die dag jarig.
    Noliuswoensdag 1 juni 2005 @ 20:33
    quote:
    Op woensdag 1 juni 2005 20:18 schreef MissyMirjaM het volgende:
    ik ben die dag jarig.
    Gefeliciteerd!

    Weet je een leuk gerecht?
    Mirjamwoensdag 1 juni 2005 @ 20:36
    quote:
    Op woensdag 1 juni 2005 20:33 schreef Nolius het volgende:

    [..]

    Gefeliciteerd!

    Weet je een leuk gerecht?
    ik zal eens nadenken.
    heb je voorkeuren?
    Noliusdonderdag 2 juni 2005 @ 06:57
    quote:
    Op woensdag 1 juni 2005 20:36 schreef MissyMirjaM het volgende:

    [..]

    ik zal eens nadenken.
    heb je voorkeuren?
    Lees ff de OP

    Alleen geen vis eigenlijk
    BBQ-kipdonderdag 2 juni 2005 @ 09:34
    Er moeten meer mensen komen zeggen wat hun ultieme FOK-gerecht is hoor!

    * BBQ-kip slingert gauw de menigte aan!

    [ Bericht 38% gewijzigd door BBQ-kip op 02-06-2005 09:45:43 ]
    Mirjamdonderdag 2 juni 2005 @ 10:01
    ik kan wel zo wat leuke gerechten en dingetjes uit mijn mouw schudden, maar als je me gaat rvagen naar het ultieme fok gerecht wordt het al een stuk moeilijker..
    BBQ-kipdonderdag 2 juni 2005 @ 10:11
    Wat is voor jou nou het leukste 3-gangen menu, gebaseerd op CUL-recepten?
    djkoelkastdonderdag 2 juni 2005 @ 15:06
    VOORGERECHT:

    Tomatensoep met gegratineerd stokbrood.

    Nodig:

    1 pot Biologische Tomatensoep Basis (Albert Heijn)
    half boullion blokje (groenteboullion van Zonnatura!)
    2 pakken soepballetjes (bakker, diepvries)
    Vermicelli naar keuze
    Verse peterselie
    1 laurierblad
    1 verse tomaat
    stokbrood
    kaas

    Bereiding:

    Potje soepbasis + 0,9l water in de pan (op de pot staat 1l, 0,9 is lekkerder), aan de kook brengen, de boullion, de soepballen en vermicelli toevoegen. Even door laten koken.
    In de tussentijd de verse tomaat koken in water (+/- 30 sec.), daarna onder de koude kraan en van het vel ontdoen. Tomaat in de keukenmachine (eventueel kun je de tomaat ook raspen of met een mes heel fijn hakken) en toevoegen aan de soep. Peterselie fijnhakken en ook aan de soep toevoegen.
    Dit alles 5 tot 10 minuten laten koken.

    Stokbrood in stukjes snijden, kaas er op leggen, beetje verse peterselie er op en onder de grill (dit doe je +/- 5 minuten voor het opdienen)

    Soep serveren met een takje verse peterselie en een stokbroodje met kaas (drijvend in de soep)

    HOOFDGERECHT:

    Gehaktrolletjes met satésaus en rijst met groenten

    Nodig:

    (gehaktrolletjes)
    6 plakken bladerdeeg
    300 gram half om half gehakt
    1 ui
    verse knoflook of poeder
    paprikapoeder
    peterselie
    chili (vers gemalen of chilipoeder of evt cayennepeper)
    kardamompoeder/gemalen kardamom vruchten
    sambal badjak
    ketjap manis
    1 beschuit/geroosterde boterham
    1 eierdooier
    1 ei
    peper
    zout

    (satésaus)

    AH Satésaus (pot met beige deksel)
    water/melk (naar keuze)
    sambal badjak
    ketjap manis
    paprikapoeder
    knoflookpoeder
    kardamompoeder/gemalen kardamomvruchten
    uipoeder of verse ui (zeer fijn gesnipperd)
    basterdsuiker (licht bruine)

    (rijst)
    zilvervliesrijst

    (groenten)
    naar keuze

    Snij de ui fijn en doe deze samen met het gehakt in een kom.
    Voeg hierbij: een scheutje ketjap, een verkruimeld beschuit/geroosterde boterham, 1 eierdooier (het eiwit gebruiken we niet!), alle kruiden (ongeveer 1,5 theelepel per kruid), peterselie, peper (flink wat, wel vers gemalen uiteraard), zout (2 theelepels), 1 eetlepel sambal badjak, kortom: alles in die kom en kneden maar.

    Hierna minimaal een kwartier in laten trekken en water opzetten voor rijst en groenten.

    Plakjes bladerdeeg laten ontdooien en een rolletje gehakt in het midden leggen, ei klutsen en onder het rolletje gehakt het bladerdeeg insmeren met ei

    |bladerdeeg|
    {gehakt}
    |bladerdeeg|

    het onderste gedeelte dus
    dan dichtrollen en besmeren met ei.
    20 minuten in een oven van 180 graden celcius

    in het midden van het bord satésaus doen, daarop het gehaktrolletje plaatsen, groenten en rijst er omheen (kwart groenten, kwart rijst etc.) als een soort waaier.
    Kommetje satésaus bij leveren.

    TOETJE:

    IJs in een biscuitbakje

    IJs naar keuze gebruiken

    Nodig:

    1 eiwit
    50g witte basterdsuiker
    15g gezeefde bloem
    15g gezeefde cacaopoeder
    25g gesmolten boter

    Oven voorverwarmen op 200 graden celcius.
    Klop het eiwit met de suiker, voeg de bloem, cacaopoeder en boter toe. Dit goed doorroeren.
    leg 1 eetlepel van dit mensel op bakpapier dat op de bakplaat ligt spreid het met de lepel uit tot een circel (tussen 12-13 cm) Dit 5 minuten bakken op 200 graden in de oven.

    Hierna uit de oven halen en het gebakken deegje om een omgekeerd kopve vouwen (zodat er een bakje ontstaat. Deeg hard laten worden en hier een bolletje ijs in serveren.
    Kan gegarneerd worden met chocoladesaus.

    Eet smakelijk!
    Mirjamzondag 5 juni 2005 @ 01:34
    ja, weet je, ik weet weliets leuks. als hoofdgerecht een lekere kiptajine, en alstoeneen lekkere zachtge chocoladetaart, hoofdgerecgt nog nietuit
    maar welke student eet dat niu
    APKzondag 5 juni 2005 @ 01:50
    Nog een stem voor Pizza als het ultieme fok!-gerecht.
    Als het iets anders wordt is er gefraudeerd, zeker weten.

    Men neme een Diepvriespizza (liefst de mozarella variant van Dr Oetker) een bakje champignons, een biefstuk (tartaar kan ook, voor de minder bedeelden) en een blauw kaasje.

    -Haal de pizza uit de verpakking en vergeet niet de styrofoam bodem te verwijderen die sommige fabrikanten onder de pizza plaatsen.
    -Snij de biefstuk in dunne reepjes (of verkruimel de tartaar), strooi er zorgvuldig enige zout en zwarte peper over en plaats ze op de pizza.
    -Snij de champignons en plaats ze boven op de biefstuk of tartaar.
    -Ten slotte het blauwe kaasje aanbrengen en het geheel 15 à 20 minuten in de oven stoppen.

    De tijd dat de pizza in de oven ligt kan gebruikt worden om het voorgerecht klaar te maken. (voorverpakte wortelrauwkost van de AH met jus d'orange als dressing), het toetje (Euroshopper vanille-ijs van AH) uit het vriesvak te halen of eventueel Domino's te bellen indien de geur uit de oven aangeeft dat de maker toch vergeten is de styrofoam bodem te verwijderen.
    BBQ-kipzondag 5 juni 2005 @ 02:31
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 01:34 schreef MissyMirjaM het volgende:
    ja, weet je, ik weet weliets leuks. als hoofdgerecht een lekere kiptajine, en alstoeneen lekkere zachtge chocoladetaart, hoofdgerecgt nog nietuit
    maar welke student eet dat niu
    Het hoeft toch geen studentenmenu te worden? Het moet een FOK-menu worden wat wellicht typerend is voor CUL.
    Ik heb alleen geen idee hoe kiptajine bereid wordt en de ultieme chocoladetaart moet ik ook nog steeds tegenkomen in Nederland (in Schotland namelijk superlekkere chocoladetaart gegeten, de beste ooit! )

    Iets met chocolade als toetje lijkt me zoiezo wel voor iedereen geschikt, dat is echt iets waar je iedereen plezier mee doet
    BBQ-kipzondag 5 juni 2005 @ 02:35
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 01:50 schreef APK het volgende:
    ...Men neme een Diepvriespizza...
    Daar gaat toch geen 2 uur over gedaan worden?
    Daarbij is het én niet leuk voor de mensen die gaan koken (want te simpel en geen uitdaging, mag je het eigenlijk wel koken noemen???), én niet leuk voor de luisteraars, daar echt werkelijk iedereen met een AH in de buurt jouw "menu" kan maken, zelfs als ze 2 flessen jenever achter de kiezen hebben
    BBQ-kipzondag 5 juni 2005 @ 02:36
    Mij valt de laatste tijd op dat frituren helemaal the bomb is onder de Fokkers, misschien een idee voor het hoofdgerecht? Zelfgemaakte kroketten ofzo?
    APKzondag 5 juni 2005 @ 02:54
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 02:35 schreef BBQ-kip het volgende:

    Daar gaat toch geen 2 uur over gedaan worden?
    Daarbij is het én niet leuk voor de mensen die gaan koken (want te simpel en geen uitdaging, mag je het eigenlijk wel koken noemen???), én niet leuk voor de luisteraars, daar echt werkelijk iedereen met een AH in de buurt jouw "menu" kan maken, zelfs als ze 2 flessen jenever achter de kiezen hebben
    quote:
    Op woensdag 1 juni 2005 10:57 schreef Nolius het volgende:

    FOK! is natuurlijk een jongerensite. Dus moet het bijvoorbeeld niet een te duur gerecht zijn. check

    spelregels
  • Het gerecht moet in ongeveer 2 uur klaar te maken zijn check
  • Het totale diner moet uit 3 gangen bestaan (vooraf, hoofd en toetje) check
  • Het moet mogelijk zijn het gerecht in een normale keuken te bereiden check
  • aanwezig keukengerei: 4 gaspitten, oven, magnetron check
  • Het moet toch een fok!-gerecht zijn?
    Dit is toch niet een subforum van het discussiegedeelte van www. joopbraakhekke.nl.
    BBQ-kipzondag 5 juni 2005 @ 03:39
    Euroshopper ijs uit een bak scheppen is toch geen dessert bereiden man...
    Leuk menuutje voor op de donderdagavond als je snel moet eten omdat je daarna nog de stad in wil duiken, maar het lijkt mij niet bepaald geschikt als FOK-gerecht.
    En er zit een hele hoop tussen ijs uit een bak scheppen en "het discussiegedeelte van www. joopbraakhekke.nl"
    (Waarom leg ik het eigenlijk uit...?)
    Chieluszondag 5 juni 2005 @ 03:50
    eigenlijk is Lasagne wel een ultiem Fok gerecht, maar dat kost waarschijnlijk teveel tijd.

    of misschien een tafel met Tapas, ook erg populair hier.

    Of het enigste waar echt iedereen een menig over heeft: Biefstuk
    Noliuszondag 5 juni 2005 @ 11:15
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 03:50 schreef Chielus het volgende:
    eigenlijk is Lasagne wel een ultiem Fok gerecht, maar dat kost waarschijnlijk teveel tijd.
    ah, waarom?
    quote:
    of misschien een tafel met Tapas, ook erg populair hier.

    Of het enigste waar echt iedereen een menig over heeft: Biefstuk
    En hoe zou je die lasagne en dit hierboven moeten bereiden?

    [ Bericht 9% gewijzigd door Nolius op 05-06-2005 13:30:34 ]
    Mirjamzondag 5 juni 2005 @ 12:44
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 02:31 schreef BBQ-kip het volgende:

    [..]

    Het hoeft toch geen studentenmenu te worden? Het moet een FOK-menu worden wat wellicht typerend is voor CUL.
    Ik heb alleen geen idee hoe kiptajine bereid wordt en de ultieme chocoladetaart moet ik ook nog steeds tegenkomen in Nederland (in Schotland namelijk superlekkere chocoladetaart gegeten, de beste ooit! )

    Iets met chocolade als toetje lijkt me zoiezo wel voor iedereen geschikt, dat is echt iets waar je iedereen plezier mee doet
    quote:
    Tajine van kip met tuttifrutti

    je kan het klaarmaken in een echte tajine, maar natuurlijk ook gewoon in de ouderwetse hollandse braadpan!

    ingredienten
    1 envelopje saffraandraadjes [ik heb t zonder gedaan, ging prima
    1 kippenboulliontablet
    4 kippenbouten met vel, in 2 stukken gehakt
    kipkruiden
    olijfolie
    1 gesnipperd ui
    2 fijngehakte teentjes knoflook
    2 tl/ gemberpoeder
    half kaneelstokje
    250 gr. gewassen tuttifrutti
    4 plakjes citroen

    saffraan en boulliontablet in maatbeker doen, overgieten met 400 ml. kokend water, doorroeren en saffraan 10 min. weken.

    kippenbouten bestrooien met de kipkruiden. in braadpan of tajine olijfolie verhitten, stukken kip rondom bruin bakken en uit de pan op ene bord scheppen
    eventueel overtollig vet uit de pan scheppen.
    ui en knoflook 2 min. in braadvet fruiten. gemberpoeder en kaneelstokje erdoor, saffraan met weekwater opschenken en aan de kook brengen. tuttifrutti, plakjes citroen en stukken kip erdoor scheppen. deksel schuin op de pan leggen en ion ca. 45 min. gaarstoven.
    kip af en toe keren.

    op smaak brengen met zout en peper.
    ik heb het geserveerd met couscous met fijngesneden tuttifrutti en geroosterde pijnboompitjes erdoor
    ikzelfheb het in een [flinke] braadpan gedaan, bij gebrek aan een tajine, gaat prima

    t recept voor de zachte chocoladetaartligt thuis, helaasch. postik later dan nog wel
    Martijn_77zondag 5 juni 2005 @ 13:02
    Is een soort studenten tapas geen idee dan?

    Met makelijk te verkrijgen ingredienten en makelijk te bereiden?
    Chieluszondag 5 juni 2005 @ 13:12
    zoiets, dat iedereen 2 of 3 verschillende hapjes maakt.
    Martijn_77zondag 5 juni 2005 @ 13:23
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 13:12 schreef Chielus het volgende:
    zoiets, dat iedereen 2 of 3 verschillende hapjes maakt.
    Ja, dat moet dan wel afgestemd worden....
    MaRySezondag 5 juni 2005 @ 23:33
    Ik weet wel wat lekkers

    Mexicaanse bonensoep als voorgerecht, met tacochips

    wraps (Mexicaanse pannenkoeken) als hoofdgerecht

    en als toetje crème caramel
    MaRySezondag 5 juni 2005 @ 23:35
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 23:33 schreef MaRySe het volgende:
    Ik weet wel wat lekkers

    Mexicaanse bonensoep als voorgerecht, met tacochips

    wraps (Mexicaanse pannenkoeken) als hoofdgerecht

    en als toetje crème caramel
    Als het lekker lijkt wil ik het wel uittypen
    MaRySezondag 5 juni 2005 @ 23:35
    Ik heb ook nog wel een recept voor kroketten
    Martijn_77zondag 5 juni 2005 @ 23:49
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 23:35 schreef MaRySe het volgende:

    [..]

    Als het lekker lijkt wil ik het wel uittypen
    Ga je gang dan kunnen we het beter beoordelen!
    Noliuszondag 5 juni 2005 @ 23:50
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 23:49 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Ga je gang dan kunnen we het beter beoordelen!
    Wat hij zegt!!
    MaRySemaandag 6 juni 2005 @ 00:09
    quote:
    Op zondag 5 juni 2005 23:49 schreef Martijn_77 het volgende:

    [..]

    Ga je gang dan kunnen we het beter beoordelen!
    Mexicaanse bonensoep

    Het klinkt vies maar het is heul lekker

    Men neme:
    - 2 blikken kidney bonen
    - 2 blikken ontvelde tomaten
    - halve liter runderbouillon
    - 300 gram rundergehakt
    - knoflook
    - chilipoeder
    - komijnzaadpoeder
    - paprika
    - selderij
    - kaneel

    - crème frais
    - tortilla chips

    Eerst het gehakt bakken.. Dan alles in een pan, koken, pureren, klaaaar
    En die poeder dingen naar smaak toevoegen.

    Als je bijv. nog botten hebt oid van de vorige dag dan kan je daar ook een bouillon van laten trekken.

    De soep leuk in een schaaltje doen en er dan wat crème frais opgooien en wat chippies.


    Mexicaanse pannenkoeken

    Men neme:
    - een pak wraps
    - een potje wrap saus
    - wrap kruiden
    - 500gr gehakt
    - sla
    - crèmè frais
    - kaas
    - tomaten
    - ui
    - etc. wat je maar lekker lijkt.

    Je bakselt eerst het gehakt en je tieft de kruiden er door heen.
    Dan gooi je de pannenkoeken op een bord en zet je alle ingrediënten op tafel.
    Iedereen doet er op wat ie lekker vind en dan oprollen en 30sec. in de magnetron.


    Griesmeelpudding

    Men neme:
    - 2 zakjes griesmeelpudding poeder
    - liter melk
    - citroenschil

    Je volgt de gebruiksaanwijzing op het pakje, wat er op neer komt dat je de melk en de inhoud van de zakjes in een schaal gooit en dat de magnetron in tieft, samen met een citroen schil.
    Dan warm je het en roer je het en warm je het en roer je het en dan doe je het in kekke bakjes en gooi je het in de koelkast.

    Na 2 uurtjes is het wel klaar en warm je het een minuutje in de magnetron. Je pakt schoteltjes en stort de inhoud van de bakjes daar op. Naar keuze aardbeiensauz er overheen doen.


    snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 00:15
    Mexicaans soepie. makkelijk, gezond & lekker.

    Maryse is al bezig het recept neer te typen...
    snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 00:15
    ah, ze was al klaar dussss
    MaRySemaandag 6 juni 2005 @ 00:16
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 00:15 schreef snowqueen911 het volgende:
    Mexicaans soepie. makkelijk, gezond & lekker.

    Maryse is al bezig het recept neer te typen...
    Verzin jij ook een lekker menu dan
    snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 00:17
    uhm.,.die soep was mijn recept al maja even denken ow ik weet wat
    MaRySemaandag 6 juni 2005 @ 00:18
    Ik weet nog een lekkere

    Voorgerecht: Zelfgemaakte tagliatelle met truffelsaus Of roomsauz is ook goed.

    Hoofdgerecht: vleesch

    Nagerecht: tiramisu
    MaRySemaandag 6 juni 2005 @ 00:20
    Voorgerecht: mozzarella met basilicum en tomaat

    Hoofdgerecht: Lasagna waar je de bladeren zelf van maakt

    Nagerecht: tiramisu


    In het kader van Italiaans koken
    snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 00:24
    Ik kan helaas niet meedoen want zit de 13e in Turkije (joehoe)

    Maar hier ene lekker deessert (Maryse mag het gebruiken als ze wil)

    Het is een chinees dessert, lekker en makkelijk.

    Je hebt nodig: pareltapioca (in de toko verkijgbaar) en kokosmelk en (riet)suiker.
    je brengt de kokosmelk aan de kook met suiker naar smaak (mag best zoet, het is een dessert tenslotte) dan mik je de tapiocaparels erin. Op de verpakking staat aangegeven hoe lang, en hoeveel tapiocapareltjes per dl melk (verschilt per soort). Vooral voor de kokosliefhebbers een superdessert!
    MaRySemaandag 6 juni 2005 @ 00:27
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 00:24 schreef snowqueen911 het volgende:
    Ik kan helaas niet meedoen want zit de 13e in Turkije (joehoe)

    Maar hier ene lekker deessert (Maryse mag het gebruiken als ze wil)

    Het is een chinees dessert, lekker en makkelijk.

    Je hebt nodig: pareltapioca (in de toko verkijgbaar) en kokosmelk en (riet)suiker.
    je brengt de kokosmelk aan de kook met suiker naar smaak (mag best zoet, het is een dessert tenslotte) dan mik je de tapiocaparels erin. Op de verpakking staat aangegeven hoe lang, en hoeveel tapiocapareltjes per dl melk (verschilt per soort). Vooral voor de kokosliefhebbers een superdessert!
    Typ ook even die tiramisu voor mij dan
    Dan kom ik je prijs wel ophalen
    snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 00:33
    Hmm weet ik niet uit mn hoofd maar is ook niet erg origineel.

    je kwakt bepaalde hoeveelheden opgeklopte slagroom, eiwit, suiker en mascarpone bij elkaar, amaretto erdoor en om en om laagje lange vinger sin koude espresso gedoopt en laagjes van dat mascarpone mengsel in een schaal. Cacaolaagje eindigen, in de koelkast, nachtje geduld, en mjummie. Hoeveelheden vergeten, sjurrie
    Noliusmaandag 6 juni 2005 @ 00:55
    Klinkt lekker allemaal
    Euc-maandag 6 juni 2005 @ 07:42
    Tiramisu is idd erg lekker en leuk om zelf te maken. Helaas moet het veel te lang opstijven.

    Kunnen we beter iets van crêpes maken met een bolletje ijs (kunnen we nog flamberen ook )
    snowqueen911maandag 6 juni 2005 @ 09:59
    flamberen mjummie.

    Ook een idee: ziet er gelijk feestelijk uit: ijs bol bedekken met berg stijfgeklopt eiwit (met suiker erdoor) en dan in de oven zetten tot het eiwit stijf wordt en bruin kleurt (niet te lang dan is het ijs getransformeerd in yoki)
    MaRySemaandag 6 juni 2005 @ 13:19
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 07:42 schreef Euc- het volgende:
    Tiramisu is idd erg lekker en leuk om zelf te maken. Helaas moet het veel te lang opstijven.

    Kunnen we beter iets van crêpes maken met een bolletje ijs (kunnen we nog flamberen ook )
    of crème brulee of flan
    Euc-maandag 6 juni 2005 @ 15:28
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 13:19 schreef MaRySe het volgende:

    [..]

    of crème brulee of flan
    maar dan moet je weer zo een brander aan gaan schaffen
    snowqueen911dinsdag 7 juni 2005 @ 11:36
    neej joh gewoon over op gril-stand lukt ook
    MaRySedinsdag 7 juni 2005 @ 11:39
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 15:28 schreef Euc- het volgende:

    [..]

    maar dan moet je weer zo een brander aan gaan schaffen
    Deo+aansteker lukt ook
    Gizmoredinsdag 7 juni 2005 @ 13:11
    quote:
    Op dinsdag 7 juni 2005 11:39 schreef MaRySe het volgende:

    [..]

    Deo+aansteker lukt ook
    Ik denk dat je dan wel een beetje een vreemde deosmaak aan je eten hebt
    zoalshetisdonderdag 9 juni 2005 @ 16:40
    wat is er gebeurd met 'broodje fok!"?
    dutch-mammavrijdag 10 juni 2005 @ 01:41
    Vooraf: soto ajam.

    Hoofdgerecht: een combinatie van div.gerechtjes (ook wel rijsttafel genoemd, wat overigens een Hollandse uitvinding is) met rundvlees, kip, sateetjes, witte rijst, hete sperzieboontjes en dat soort dingen. Een echte grote rijsttafel maak je niet in 2 uur, dit wel. Mag ik dan wel mijn snelkookpan meenemen voor het rundvlees? Indien niet, dan laten we het rundvlees achterwege.

    We eten er wel zelfgemaakte serundeng bij!

    Toetje: rudjak manis (allerlei fruit met een sausje van javaanse suiker, ketjap en trassi)

    Ik heb het ooit wel eens gemaakt, zal de recepten eens opzoeken als jullie interesse hebben.
    Euc-vrijdag 10 juni 2005 @ 01:46
    enne, wij gaan daar voor jan doedel zitten?

    Het is de bedoeling dat je met makkelijk toegangbare gerechten op de proppen komt, die iedereen na kan maken, niet die jij gaat maken en wij mogen het gaan proeven..
    Noliusvrijdag 10 juni 2005 @ 08:08
    quote:
    Op vrijdag 10 juni 2005 01:41 schreef dutch-mamma het volgende:
    zal de recepten eens opzoeken als jullie interesse hebben.
    [afbeelding]
    graag
    quote:
    Op vrijdag 10 juni 2005 01:46 schreef Euc- het volgende:
    enne, wij gaan daar voor jan doedel zitten?

    Het is de bedoeling dat je met makkelijk toegangbare gerechten op de proppen komt, die iedereen na kan maken, niet die jij gaat maken en wij mogen het gaan proeven..
    Wat bedoel je?
    dutch-mammavrijdag 10 juni 2005 @ 16:25
    quote:
    Op vrijdag 10 juni 2005 01:46 schreef Euc- het volgende:
    enne, wij gaan daar voor jan doedel zitten?

    Het is de bedoeling dat je met makkelijk toegangbare gerechten op de proppen komt, die iedereen na kan maken, niet die jij gaat maken en wij mogen het gaan proeven..
    Dat is ook mijn bedoeling, Indisch koken is echt niet alleen freaken voor topkoks! Ik zal z.s.m. (echt waar!) receptjes neerzetten die iedere gek kan maken!
    dutch-mammavrijdag 10 juni 2005 @ 16:25
    quote:
    Op vrijdag 10 juni 2005 08:08 schreef Nolius het volgende:

    [..]

    graag
    Even geduld, komt dit weekend voor elkaar!
    Noliusvrijdag 10 juni 2005 @ 21:01
    Nog tot zondagmiddag 16:00 uur kun je meedoen

    Iedereen die hier een recept heeft geplaatst kan eventueel maandagavond?
    Euc-vrijdag 10 juni 2005 @ 22:12
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 00:09 schreef MaRySe het volgende:

    [..]
    Ziet er erg lekker uit, op enkele dingetjes na: neem ipv gehakt allerlei soorten vlees, biefstuk, kipfilet, etc etc, is veel lekkerder. En dan gewoon allerhande kruiden op tafel zetten: quacamole (zelfgemaakt uiteraard ) bv en weet ik veel wat nog meer.

    Verder het dessert: ben niet zo een griesmeelpudding eter, misschien een bavarois?
    dutch-mammazaterdag 11 juni 2005 @ 00:00
    OK, geen woorden maar daden! Rijsttafel is een groot woord, maar hier kan je vast wel wat mee. Ik maak dit geregeld. Mochten jullie nog aanvullingen willen, roep gerust!

    Recepten op basis van een man of 4-6 (ik kook meestal uit de losse pols).
    Schrik niet van de ingredienten, veel supermarkten verkopen het ook, en het is niet duur (ik kook zelf graag lowbudget!).


    Soto ajam Dutch Mamma:

    1 soepkip of diepvrieskip
    1 eetlepel ketumbar
    1/2 eetlepel djinten
    knoflook, wat prei, ui
    blikje kokosmelk
    4 hardgekookte eieren
    1-2 serehstengels, in de lengte gespleten
    stukkie laos en gemberwortel in stukjes of plakjes
    laksa, soe-oen, ofwel die dunne rijstsliertjes (klein bundeltje)
    Eventueel champignonnetjes
    Smaakmakers: zout, spaanse pepertjes (of scherper, voor de waaghalzen), eventueel ketjap, sambal

    Snipper ui en knoflook, snij prei in kleine ringetjes.
    Doe de kip, sereh, laos en gemberwortel in 1 liter kokend water en laat een uur trekken, Haal eruit, pluk het vlees eraf (zonder vet, bot en zo), zeef de bouillon. Gooi gember, sereh en laos weg.
    Doe een beetje olie of margarine (dat gouden pak van de Lidl is ideaal voor dit soort dingen!) in een soeppan. Roerbak ui, knoflook en prei, mag niet bruin worden!
    Doe de stukjes kip en bouillon erbij en eventueel de champignonnetjes (bij champignon uit blik, het vocht er ook bij doen) en het blikje kokosmelk. Ook de soe-oen, en hou tegen de kook tot dat gaar is (gaat snel)
    Nu proeven en om smaak brengen met de smaakmaker die je het meest bevalt!
    Snij de eieren in plakjes en verdeel over de soepkommen, giet de soep erover en schep de soe-oen erbij.
    Eventueel garneren met "fruitjes" - kant-en-klare gebakken uitjes, en/of een handje rauwe taugeh (de hete soep haalt de rauwheid er wel af)


    HOOFDGERECHTEN
    Hebben we een keukenmachine tot onze beschikking? Mooi! (ik wil de mijne eventueel meenemen)
    En als het niet zo is, dan kunnen de kruiden en specerijen ook droog gekocht worden.
    Hier een recept voor gebakken kip (ajam goreng)
    nodig: stukken kip (kluifjes, vleugeltjes, drumsticks, maar ook stukjes kipfilet als je dat wil).
    Kruiden: gemberwortel (djahé), laos, knoflook, geelwortel, limoensap, zout.
    Maak daar een papje van met wat olie, laat de kip even trekken, en bak het dan in hete olie.


    Hete boontjes, zo maak je baksteen nog lekker!
    Neem verse sperzieboontjes (of kouseband). Snij de puntjes eraf, kouseband snij je in schuine stukken.
    Snipper 2 uien en pers 2 tenen knoflook.
    Kook de boontjes beetgaar.
    Verhit wat olie in een wok, fruit de uien, voeg de knoflook toe en een lepel sambal manis.
    Neem 1/2 blok santen (zo'n blauw pak, doorsnijden is altijd even een vervelend klusje...) en doe dat met de boontjes en wat kopjes warm water bij de uien. Even laten pruttelen.


    Roedjak ketimoen, eigenlijk een komkommersalade.
    Neem een flinke komkommer en snij die in dunne plakken. Strooi er zout op en doe in een vergiet, laat uitlekken.
    Snij 1-2 Spaanse pepers fijn of in ringetjes (dat laatste "oogt" mooier) en meng met een halve lepel suiker, 2 lepels olie en een scheut citroensap, schep die dressing door de komkommer.


    Verder serveer je er witte rijst bij, maar als je liever nasi of bami hebt, wil ik daar ook wel een receptje voor ophoesten


    NAGERECHT: roedjak manis!
    Basis is fruit. Ik vind dat ananas en mango verplicht zijn, verder appel en stukken komkommer, maar je kan er verder elk stuk fruit bijgooien dat je lekker vindt. Snij het in hapklare brokken. Als je ananas snijdt, zorg er dan voor dat de kern eruit is!
    Het sausje maakt het echt lekker!
    Daarvoor gebruik ik o.a. gula jawa (palmsuiker), dat kennen de meesten als keiharde bruine blokken, maar ik koop het als stroperige vloeistof in een flesje (Vomar).
    En gebruik ook trassi dat al voorgebakken is (de gewone Conimextrassi bijvoorbeeld), scheelt weer tijd
    Kook 1 dl water en voeg daaraan toe: pakweg 100 gram vloeibare gula djawa, een stukje trassi (ja, het stinkt, maar het smaakt perfect!) of eventueel een scheutje vietnamese vissaus (nuoc mam), zout, wat tamarindepasta en een lepeltje sambal. Laat de suiker oplossen, het wordt een waterig sausje, maar lekker...! Geef dat apart met het fruit.

    [ Bericht 2% gewijzigd door dutch-mamma op 11-06-2005 00:09:43 ]
    MaRySezaterdag 11 juni 2005 @ 00:00
    quote:
    Op maandag 6 juni 2005 00:20 schreef MaRySe het volgende:
    Voorgerecht: mozzarella met basilicum en tomaat

    Hoofdgerecht: Lasagna waar je de bladeren zelf van maakt

    Nagerecht: tiramisu


    In het kader van Italiaans koken
    Lasagne/ cannelloni

    Voor 6 tot 8 personen


    Pasta
    voor ongeveer 350 gram:
    - 175 gram ongezeefde bloem
    - 1 ei
    - 1 eiwit
    - 1 eetlepel olijfolie
    - 1 theelepel zout
    - een paar druppels water

    Doe de bloem in een grote mengkom of als een bergje op een deegplank, maak een kuiltje in het midden en doe daarin het ei, het eiwit, olie en zout. Vermeng dit met een vork of met de vingers, tot het deeg in een ruwe bal bijeengenomen kan worden. Bevochtig eventueel overgebleven deeltje bloem met druppels water en druk deze in de bal.
    Kneed het deeg op een met bloem bestrooide plank en doe er af en toe wat bloem bij, als het deeg kleverig blijft. Na ongeveer 10 minuten moet het deeg glad, glanzend en elastisch zijn. Rol het in vetvrij papier en laat het ongeveer 10 minuten rusten, alvorens het uit te rollen.
    Verdeel het deeg in twee ballen. leg een bal op de met bloem bestrooide plank en druk het met de hand plat tot een langwerpige plak van ongeveer 2 cm dikte. Strooi er wat bloem overheen. Rol vervolgens met een zware deegrol uit.
    Rol in de lengte van het ovaal, beginnend bij uzelf tot aan een paar centimeter van de rand. Draai het deeg een kwartslag en rol nu over de breedte. Herhaal het draaien en rollen van het deeg, tot het papierdun is geworden. Mocht het deeg af en toe vast blijven zitten, dit dan voorzichtig oplichten en er wat bloem onder strooien.
    Het uitgerolde deeg iets met bloem bestrooien en nog ongeveer 10 minuten laten rusten.


    Vulling
    - 2 eetlepels olijfolie
    - 2 fijngehakte uien
    - 1 theelepel fijngehakte knoflook
    - 1 pak diepvries spinazie (± 300 gram), ontdooid en goed droog gedrukt.
    of 200 gram verse spinazie, gekookt, uitgelekt en fijngehakt
    - 2 eetlepels boter
    - 1 pond runderlappen, 2 maal gemalen of 225 gram gehakt vels van een rest
    - 2 kippenlevers
    - 5 eetlepels verse geraspte Parmezaanse kaas
    - 2 eetlepels slagroom
    1/2 theelepel gedroogde oregano verpulverd
    - zout
    - vers gemalen zwarte peper

    VULLING: Verhit de olijfolie in een 20 tot 25 cm roestvrijstalen of gee?maileerde braadpan. Doe er de uien en de knoflook in en laat ze op een matig vuur onder dikwijls roeren 7 tot 8 minuten fruiten, tot ze zacht maar niet bruin zijn. Roer er de spinazie door en laat het mengsel onder voortdurend roeren nog 3 tot 4 minuten doorkoken. Als al het vocht is verdampt en de spinazie een beetje aan de pan blijft zitten, het mengsel overdoen in een grote mengkom. Smelt 1 eetlepel boter in dezelfde braadpan en bak er al roerend het gemalen vlees lichtbruin in, maar zo dat de stukjes niet aan elkaar blijven zitten. Voeg het vlees bij het uien-spinazie mengsel. Smelt opnieuw 1 eetlepel boter in de braadpan en bak onder steeds omkeren, de levers er 3 of 4 minuten in, tot ze lichtbruin zijn maar nog roze van binnen.
    Hak ze in grove stukken en voeg ze samen met de Parmezaanse kaas, slagroom, de eieren en de marjolein bij het mengesel. Meng de ingrediënten met een houten lepel goed dooreen. Proef het dan en voeg naar smaak zout en peper toe.

    Besciamella

    - 60 gram boter
    - 4 eetlepels boem
    - 2 dl melk
    - 2 dl slagroom
    - 1 theelepel zout
    - snufje witte peper

    BECIAMELLA VOOR LASGNA/CANNELLONI: Smelt op een matig vuur de boter in een 2 tot 3 liter steelpan. Neem de pan van het vuur en roer de bloem door de boter. Gooi de melk en de slagroom er al kloppend ineens bij tot de bloem gedeeltelijk is opgenomen. Zet dan de pan op een hoge vlam en breng het mengens nog steeds kloppend met de garde, aan de kook. Als de saus glad is, de vlam laag draaien. Dan nog 2 tot 3 minuten al roerend door laten sudderen, tot de saus dik genoeg is om als een dik laagje aan de draden van de garde te blijven hangen. Neem de saus van het vuur en maak op smaak met peper en zout.


    Garnering

    --------------------
    3/4 l. tomatensaus
    - 4 eetlepels olijfolie
    - 4 fijngehakte uien
    - 1000 gram in grove stukken gesneden niet uitgelekte Italiaanse tomaten
    - 6 eetlepels tomaten puree
    - 2 eetlepel fijngehakte verse basilicum of een theelepel gedroogde basilicum
    - 2 theelepel suiker
    - 1 theelepel zout
    vers gemalen zwarte peper

    Verhit in een 2 tot 3 liter geëmailleerde of roestvrij stalen steelpan de olijfolie tot er een lichte damp afkomt. Doe daar de uien in en laat ze op een matig vuur smoren, tot ze zacht maar niet bruin zijn. Voeg er de tomtaat, tomatenpuree, basilicum, suiker, zout en wat peper (een paar slagen met de molen) aan toe. Zet het gas heel laag en laat de saus ongeveer 40 minuten sudderen met het deksel schuin op de pan. Af en toe roeren. Druk de saus door een fijne zeef of groentemolen in een kom of pan. Maak op smaak af.
    -------------------


    - 4 eetlepels vers geraspte Parmezaanse kaas
    - 30 gram boter, in kleine stukjes gesneden

    SAMENSTELLEN EN BAKKEN VAN DE LASGNA/CANNELONI: Verhit de over vóór op 200°C.

    Dan bakken. 20-30 minuten


    30 sec. Onder de grill om bruin te worden.
    dutch-mammazaterdag 11 juni 2005 @ 00:01
    quote:
    Op vrijdag 10 juni 2005 21:01 schreef Nolius het volgende:
    Nog tot zondagmiddag 16:00 uur kun je meedoen

    Iedereen die hier een recept heeft geplaatst kan eventueel maandagavond?
    Mag ik 2 kinderen meenemen? Ze zijn goed opgevoed, eten (bijna) alles en zijn dol op koken en eten!

    Edit: waar is het?
    Mirjamzaterdag 11 juni 2005 @ 00:02
    ik kan niet maandagavond
    maar je mag t wel gebruiken hoor
    BBQ-kipzaterdag 11 juni 2005 @ 09:36
    quote:
    Op zaterdag 11 juni 2005 00:01 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    Mag ik 2 kinderen meenemen? Ze zijn goed opgevoed, eten (bijna) alles en zijn dol op koken en eten!

    Edit: waar is het?
    Het is in Utrecht.
    Op je eerste vraag moet Nolius ofzo even antwoord geven.
    dutch-mammazaterdag 11 juni 2005 @ 17:47
    Vergeet ik bijna het belangrijkste onderdeel: De Zoetzure Saus...!

    100 ml azijn
    500 ml water
    100 gr suiker (ongeveer
    1 klein blikje tomatenpuree, eetlepel tomatenketchup
    maïzena
    peper en zout.

    Water, azijn en suiker aan de kook brengen (suiker oplossen), tom.puree en ketchup erdoor, binden met maizena, evt op smaak met peper en zout.

    Onmisbaar... hoe kan ik het dan vergeten te posten... *schaam*
    dutch-mammazaterdag 11 juni 2005 @ 17:50
    quote:
    Op zaterdag 11 juni 2005 09:36 schreef BBQ-kip het volgende:

    [..]

    Het is in Utrecht.
    Op je eerste vraag moet Nolius ofzo even antwoord geven.
    NOLIUS OFZO!!! MAG HET?

    Ik moet ook nog vertellen dat de kinderen weten wat radio is en dat ze hun klep houden als de microfoon open staat

    ik doe alsof ik al gewonnen heb, hi hi hi! In real life ben ik niet zo arrogant, hoor!
    Noliuszaterdag 11 juni 2005 @ 18:08
    quote:
    Op zaterdag 11 juni 2005 17:50 schreef dutch-mamma het volgende:

    [..]

    NOLIUS OFZO!!! MAG HET?

    Ik moet ook nog vertellen dat de kinderen weten wat radio is en dat ze hun klep houden als de microfoon open staat

    ik doe alsof ik al gewonnen heb, hi hi hi! In real life ben ik niet zo arrogant, hoor!
    Tja, de studio is helaas erg klein. Dus ik moet her er sowieso met Martijn over moeten hebben (het is bij hem thuis). En er zijn in totaal al acht man, dus in principe heb ik geen bezwaar, maar het is maar een klein boven appartementje, dus of dat handig is weet ik niet.
    dutch-mammazaterdag 11 juni 2005 @ 19:08
    quote:
    Op zaterdag 11 juni 2005 18:08 schreef Nolius het volgende:

    [..]

    Tja, de studio is helaas erg klein. Dus ik moet her er sowieso met Martijn over moeten hebben (het is bij hem thuis). En er zijn in totaal al acht man, dus in principe heb ik geen bezwaar, maar het is maar een klein boven appartementje, dus of dat handig is weet ik niet.
    Ik snap het

    We zien wel tegen die tijd!

    eerst maar eens winnen, en ik heb hier flinke concurrentie...
    Noliuszondag 12 juni 2005 @ 17:48
    Ok, wedstrijd is gesloten

    ff kijken wie het gaat worden
    Martijn_77zondag 12 juni 2005 @ 22:20
    quote:
    Op zondag 12 juni 2005 17:48 schreef Nolius het volgende:
    Ok, wedstrijd is gesloten

    ff kijken wie het gaat worden
    You've got mail.
    APKzondag 12 juni 2005 @ 22:41
    quote:
    Op zondag 12 juni 2005 17:48 schreef Nolius het volgende:
    Ok, wedstrijd is gesloten

    ff kijken wie het gaat worden
    Pizza.
    MaRySemaandag 13 juni 2005 @ 10:21
    Het wordt mij een beetje moeilijk om te komen.
    dutch-mammamaandag 13 juni 2005 @ 11:04
    Ehhh... kwilnietzeurenhoor, maar wie is de gelukkige?
    Ik moet dadelijk beslissen of ik een andere uitnodiging voor vanavond (kreeg ik net pas) wel of niet moet afslaan
    Noliusmaandag 13 juni 2005 @ 11:24
    -

    [ Bericht 99% gewijzigd door Nolius op 13-06-2005 11:24:58 ]
    Noliusmaandag 13 juni 2005 @ 12:30
    quote:
    Op maandag 13 juni 2005 11:04 schreef dutch-mamma het volgende:
    Ehhh... kwilnietzeurenhoor, maar wie is de gelukkige?
    Ik moet dadelijk beslissen of ik een andere uitnodiging voor vanavond (kreeg ik net pas) wel of niet moet afslaan
    Ja, we zijn eruit

    We willen graag van jouw recept gebruik maken. We vonden ze allemaal lekker, maar moeten een keuze maken. Dus willen we graag je recept doen.

    Kun je dan langskomen vanavond? Het zal helaas wel zonder kinderen moeten, want het is al druk in onze kleine studio.

    En weet je waar ik de spullen kan krijgen?

    Affijn, kun je me ff mailen op nolius(at)fok.nl?

    tot vanavond
    dutch-mammamaandag 13 juni 2005 @ 12:55
    quote:
    Op maandag 13 juni 2005 12:30 schreef Nolius het volgende:

    [..]

    Ja, we zijn eruit

    We willen graag van jouw recept gebruik maken. We vonden ze allemaal lekker, maar moeten een keuze maken. Dus willen we graag je recept doen.

    Kun je dan langskomen vanavond? Het zal helaas wel zonder kinderen moeten, want het is al druk in onze kleine studio.

    En weet je waar ik de spullen kan krijgen?

    Affijn, kun je me ff mailen op nolius(at)fok.nl?

    tot vanavond
    dutch-mammamaandag 13 juni 2005 @ 13:05
    Waar kopen we het?
    - soepkip of diepvrieskip - supermarkt
    - ketumbar - toko, of supermarkt (conimex), ook te koop als ketoembar of gemalen korianderzaad (islamitische winkeltjes)
    - djinten - idem dito, ook bekend als gemalen komijn (cumin)
    - knoflook, wat prei, ui, blikje kokosmelk, eieren: allemaal supermarkt
    - serehstengels - in een beetje goeie supermarkt, anders toko, en anders gedroogd als het echt niet anders kan (conimex)
    - laos en gemberwortel: de meeste supers hebben dit wel, anders (alweer) de toko. Gemberwortel wordt ook als (d)jahé verkocht. In geval van nood kan je ook met dit toevlucht zoeken tot Conimex.
    - laksa, soe-oen, ofwel die dunne rijstsliertjes (klein bundeltje): de Almeerse Vomar heeft het, dus er zijn supermarkten die het verkopen. Anders toko. Anders neem je maar een andere zeer dunne mie
    - champignonnetjes, zout, spaanse pepertjes (of scherper, voor de waaghalzen), eventueel ketjap, sambal: moet te vinden zijn
    - stukken kip: supermarkt, slager, poelier
    - geelwortel: niet schrikken, veel toko's en een aantal supermarkten hebben het wel, en anders kan je het als turmeric of zo in islamitische winkeltjes terugvinden.
    - limoensap: de meeste supers verkopen wel limoenen. En anders nemen we een citroen
    - verse sperzieboontjes (of kouseband), komkommer, spaanse peper: die in mijn achtertuin zijn nog niet rijp. Supermarkt dan maar
    - 1/2 blok santen: ook wel creamed coco of zo genoemd, een blauw pak. Vaak in de supermarkt, meestal in de toko.
    - De vloeibare gula djawa kan ik onderweg wel oppikken. (als het lukt met oppas vinden) Neem anders maar bruine suiker, het oplossen van een blok harde gula djawa is een crime...
    - fruit voor de roedjak manis: volop te krijgen momenteel.
    - trassi: conimex
    Noliusmaandag 13 juni 2005 @ 20:09
    Er wordt op dit moment al gekookt

    http://webcam.actionradio.nl
    dutch-mammadinsdag 14 juni 2005 @ 00:24
    We zijn alweer klaar... Zal de buurt (vanwege trassi- en knoflookwalm) erg klagen over stankoverlast?

    Mannen, het was ontzettend leuk!!!
    karperdinsdag 14 juni 2005 @ 01:11
    hey dutch mamma!

    was gezellig he!
    dutch-mammadinsdag 14 juni 2005 @ 01:25
    quote:
    Op dinsdag 14 juni 2005 01:11 schreef karper het volgende:
    hey dutch mamma!

    was gezellig he!
    Noliusdinsdag 14 juni 2005 @ 11:19
    quote:
    Op dinsdag 14 juni 2005 00:24 schreef dutch-mamma het volgende:
    We zijn alweer klaar... Zal de buurt (vanwege trassi- en knoflookwalm) erg klagen over stankoverlast?

    Mannen, het was ontzettend leuk!!!
    Ja, was het zeker

    Bedankt voor de komst allemaal en Marijke, bedankt voor het gerecht!
    dutch-mammadinsdag 14 juni 2005 @ 14:57
    quote:
    Op dinsdag 14 juni 2005 11:19 schreef Nolius het volgende:

    [..]

    Ja, was het zeker

    Bedankt voor de komst allemaal en Marijke, bedankt voor het gerecht!
    Héél graag gedaan!
    Martijn_77dinsdag 14 juni 2005 @ 19:23
    quote:
    Op dinsdag 14 juni 2005 00:24 schreef dutch-mamma het volgende:
    We zijn alweer klaar... Zal de buurt (vanwege trassi- en knoflookwalm) erg klagen over stankoverlast?

    Mannen, het was ontzettend leuk!!!
    Het was idd erg leuk en lekker

    Ga het zeker thuis nog een keer maken.
    Noliuswoensdag 15 juni 2005 @ 16:22
    En de foto's van afgelopen maandag staan hier