quote:
Mexicaanse bonensoepHet klinkt vies maar het is heul lekker
![]()
Men neme:
- 2 blikken kidney bonen
- 2 blikken ontvelde tomaten
- halve liter runderbouillon
- 300 gram rundergehakt
- knoflook
- chilipoeder
- komijnzaadpoeder
- paprika
- selderij
- kaneel
- crème frais
- tortilla chips
Eerst het gehakt bakken.. Dan alles in een pan, koken, pureren, klaaaar
![]()
En die poeder dingen naar smaak toevoegen.
Als je bijv. nog botten hebt oid van de vorige dag dan kan je daar ook een bouillon van laten trekken.
De soep leuk in een schaaltje doen en er dan wat crème frais opgooien en wat chippies.
Mexicaanse pannenkoekenMen neme:
- een pak wraps
- een potje wrap saus
- wrap kruiden
- 500gr gehakt
- sla
- crèmè frais
- kaas
- tomaten
- ui
- etc. wat je maar lekker lijkt.
Je bakselt eerst het gehakt en je tieft de kruiden er door heen.
Dan gooi je de pannenkoeken op een bord en zet je alle ingrediënten op tafel.
Iedereen doet er op wat ie lekker vind en dan oprollen en 30sec. in de magnetron.
GriesmeelpuddingMen neme:
- 2 zakjes griesmeelpudding poeder
![]()
- liter melk
- citroenschil
Je volgt de gebruiksaanwijzing op het pakje, wat er op neer komt dat je de melk en de inhoud van de zakjes in een schaal gooit en dat de magnetron in tieft, samen met een citroen schil.
Dan warm je het en roer je het en warm je het en roer je het en dan doe je het in kekke bakjes en gooi je het in de koelkast.
Na 2 uurtjes is het wel klaar en warm je het een minuutje in de magnetron. Je pakt schoteltjes en stort de inhoud van de bakjes daar op. Naar keuze aardbeiensauz er overheen doen.