abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_27661082
Ik weet wel wat lekkers

Mexicaanse bonensoep als voorgerecht, met tacochips

wraps (Mexicaanse pannenkoeken) als hoofdgerecht

en als toetje crème caramel
pi_27661129
quote:
Op zondag 5 juni 2005 23:33 schreef MaRySe het volgende:
Ik weet wel wat lekkers

Mexicaanse bonensoep als voorgerecht, met tacochips

wraps (Mexicaanse pannenkoeken) als hoofdgerecht

en als toetje crème caramel
Als het lekker lijkt wil ik het wel uittypen
pi_27661145
Ik heb ook nog wel een recept voor kroketten
  zondag 5 juni 2005 @ 23:49:47 #29
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27661625
quote:
Op zondag 5 juni 2005 23:35 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Als het lekker lijkt wil ik het wel uittypen
Ga je gang dan kunnen we het beter beoordelen!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27661646
quote:
Op zondag 5 juni 2005 23:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ga je gang dan kunnen we het beter beoordelen!
Wat hij zegt!!
pi_27662233
quote:
Op zondag 5 juni 2005 23:49 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ga je gang dan kunnen we het beter beoordelen!
Mexicaanse bonensoep

Het klinkt vies maar het is heul lekker

Men neme:
- 2 blikken kidney bonen
- 2 blikken ontvelde tomaten
- halve liter runderbouillon
- 300 gram rundergehakt
- knoflook
- chilipoeder
- komijnzaadpoeder
- paprika
- selderij
- kaneel

- crème frais
- tortilla chips

Eerst het gehakt bakken.. Dan alles in een pan, koken, pureren, klaaaar
En die poeder dingen naar smaak toevoegen.

Als je bijv. nog botten hebt oid van de vorige dag dan kan je daar ook een bouillon van laten trekken.

De soep leuk in een schaaltje doen en er dan wat crème frais opgooien en wat chippies.


Mexicaanse pannenkoeken

Men neme:
- een pak wraps
- een potje wrap saus
- wrap kruiden
- 500gr gehakt
- sla
- crèmè frais
- kaas
- tomaten
- ui
- etc. wat je maar lekker lijkt.

Je bakselt eerst het gehakt en je tieft de kruiden er door heen.
Dan gooi je de pannenkoeken op een bord en zet je alle ingrediënten op tafel.
Iedereen doet er op wat ie lekker vind en dan oprollen en 30sec. in de magnetron.


Griesmeelpudding

Men neme:
- 2 zakjes griesmeelpudding poeder
- liter melk
- citroenschil

Je volgt de gebruiksaanwijzing op het pakje, wat er op neer komt dat je de melk en de inhoud van de zakjes in een schaal gooit en dat de magnetron in tieft, samen met een citroen schil.
Dan warm je het en roer je het en warm je het en roer je het en dan doe je het in kekke bakjes en gooi je het in de koelkast.

Na 2 uurtjes is het wel klaar en warm je het een minuutje in de magnetron. Je pakt schoteltjes en stort de inhoud van de bakjes daar op. Naar keuze aardbeiensauz er overheen doen.


pi_27662350
Mexicaans soepie. makkelijk, gezond & lekker.

Maryse is al bezig het recept neer te typen...
pi_27662361
ah, ze was al klaar dussss
pi_27662380
quote:
Op maandag 6 juni 2005 00:15 schreef snowqueen911 het volgende:
Mexicaans soepie. makkelijk, gezond & lekker.

Maryse is al bezig het recept neer te typen...
Verzin jij ook een lekker menu dan
pi_27662404
uhm.,.die soep was mijn recept al maja even denken ow ik weet wat
pi_27662444
Ik weet nog een lekkere

Voorgerecht: Zelfgemaakte tagliatelle met truffelsaus Of roomsauz is ook goed.

Hoofdgerecht: vleesch

Nagerecht: tiramisu
pi_27662480
Voorgerecht: mozzarella met basilicum en tomaat

Hoofdgerecht: Lasagna waar je de bladeren zelf van maakt

Nagerecht: tiramisu


In het kader van Italiaans koken
pi_27662565
Ik kan helaas niet meedoen want zit de 13e in Turkije (joehoe)

Maar hier ene lekker deessert (Maryse mag het gebruiken als ze wil)

Het is een chinees dessert, lekker en makkelijk.

Je hebt nodig: pareltapioca (in de toko verkijgbaar) en kokosmelk en (riet)suiker.
je brengt de kokosmelk aan de kook met suiker naar smaak (mag best zoet, het is een dessert tenslotte) dan mik je de tapiocaparels erin. Op de verpakking staat aangegeven hoe lang, en hoeveel tapiocapareltjes per dl melk (verschilt per soort). Vooral voor de kokosliefhebbers een superdessert!
pi_27662638
quote:
Op maandag 6 juni 2005 00:24 schreef snowqueen911 het volgende:
Ik kan helaas niet meedoen want zit de 13e in Turkije (joehoe)

Maar hier ene lekker deessert (Maryse mag het gebruiken als ze wil)

Het is een chinees dessert, lekker en makkelijk.

Je hebt nodig: pareltapioca (in de toko verkijgbaar) en kokosmelk en (riet)suiker.
je brengt de kokosmelk aan de kook met suiker naar smaak (mag best zoet, het is een dessert tenslotte) dan mik je de tapiocaparels erin. Op de verpakking staat aangegeven hoe lang, en hoeveel tapiocapareltjes per dl melk (verschilt per soort). Vooral voor de kokosliefhebbers een superdessert!
Typ ook even die tiramisu voor mij dan
Dan kom ik je prijs wel ophalen
pi_27662790
Hmm weet ik niet uit mn hoofd maar is ook niet erg origineel.

je kwakt bepaalde hoeveelheden opgeklopte slagroom, eiwit, suiker en mascarpone bij elkaar, amaretto erdoor en om en om laagje lange vinger sin koude espresso gedoopt en laagjes van dat mascarpone mengsel in een schaal. Cacaolaagje eindigen, in de koelkast, nachtje geduld, en mjummie. Hoeveelheden vergeten, sjurrie
pi_27663359
Klinkt lekker allemaal
  maandag 6 juni 2005 @ 07:42:51 #42
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27664947
Tiramisu is idd erg lekker en leuk om zelf te maken. Helaas moet het veel te lang opstijven.

Kunnen we beter iets van crêpes maken met een bolletje ijs (kunnen we nog flamberen ook )
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_27666874
flamberen mjummie.

Ook een idee: ziet er gelijk feestelijk uit: ijs bol bedekken met berg stijfgeklopt eiwit (met suiker erdoor) en dan in de oven zetten tot het eiwit stijf wordt en bruin kleurt (niet te lang dan is het ijs getransformeerd in yoki)
pi_27672897
quote:
Op maandag 6 juni 2005 07:42 schreef Euc- het volgende:
Tiramisu is idd erg lekker en leuk om zelf te maken. Helaas moet het veel te lang opstijven.

Kunnen we beter iets van crêpes maken met een bolletje ijs (kunnen we nog flamberen ook )
of crème brulee of flan
  maandag 6 juni 2005 @ 15:28:16 #45
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_27677455
quote:
Op maandag 6 juni 2005 13:19 schreef MaRySe het volgende:

[..]

of crème brulee of flan
maar dan moet je weer zo een brander aan gaan schaffen
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_27703201
neej joh gewoon over op gril-stand lukt ook
pi_27703322
quote:
Op maandag 6 juni 2005 15:28 schreef Euc- het volgende:

[..]

maar dan moet je weer zo een brander aan gaan schaffen
Deo+aansteker lukt ook
  dinsdag 7 juni 2005 @ 13:11:53 #48
114305 Gizmore
En aldus zal geschieden.
pi_27705946
quote:
Op dinsdag 7 juni 2005 11:39 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Deo+aansteker lukt ook
Ik denk dat je dan wel een beetje een vreemde deosmaak aan je eten hebt
Maar toch niet helemaal.
  donderdag 9 juni 2005 @ 16:40:43 #49
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_27778769
wat is er gebeurd met 'broodje fok!"?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  vrijdag 10 juni 2005 @ 01:41:40 #50
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_27794209
Vooraf: soto ajam.

Hoofdgerecht: een combinatie van div.gerechtjes (ook wel rijsttafel genoemd, wat overigens een Hollandse uitvinding is) met rundvlees, kip, sateetjes, witte rijst, hete sperzieboontjes en dat soort dingen. Een echte grote rijsttafel maak je niet in 2 uur, dit wel. Mag ik dan wel mijn snelkookpan meenemen voor het rundvlees? Indien niet, dan laten we het rundvlees achterwege.

We eten er wel zelfgemaakte serundeng bij!

Toetje: rudjak manis (allerlei fruit met een sausje van javaanse suiker, ketjap en trassi)

Ik heb het ooit wel eens gemaakt, zal de recepten eens opzoeken als jullie interesse hebben.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')