quote:BosBeetle:
en het is zo'n prachtig boek
Hoe quote ik ook alweer uit een gesloten topique? Lukt niet.quote:Isabeau:
Ik heb dat boek al jaren ongelezen in mijn kast liggen, ik kwam er ook niet doorheen
Volgens mij is het niet vertaald.quote:Op maandag 9 mei 2005 12:24 schreef buzzer het volgende:
Dan Brown - Deception Point (engels)
Gaat over de vondste van een meteoriet onder de ijskap van de Noordpool...
Iemand enig idee hoe dit boek in het Nederlands heet ?
Nog niet uit?quote:Op maandag 9 mei 2005 12:30 schreef Nouk het volgende:
Mary Higgins Clark - Jij bent van mij
Dat duid vaak op mooie boeken die worden gehaat en door een klein gezelschap bewonderd .. echte cult dusquote:
Waarom doe je dat altijd? Ik begrijp dat altijd meerdere boeken tegelijkertijd willen lezen niet zo erg en als antwoord krijg ik dan gemompel als tja, het hangt gewoon van mijn stemming af.quote:Op donderdag 12 mei 2005 20:51 schreef Tranceptor het volgende:
Ja ik lees altijd 2/1, 2 vrijetijdsboeken tegelijk en de laatste is een studieboek (in romanvorm overigens)..
Ik kan mezelf gewoon uren in een boek verliezen en in die 'wereld' zitten en dan is het lekker om even om te schakelen naar een 'andere wereld' in een ander boek. Dat studieboek MOET ik natuurlijk lezen...quote:Op donderdag 12 mei 2005 22:36 schreef Stali. het volgende:
[..]
Waarom doe je dat altijd? Ik begrijp dat altijd meerdere boeken tegelijkertijd willen lezen niet zo erg en als antwoord krijg ik dan gemompel als tja, het hangt gewoon van mijn stemming af.
Leuk, je geeft precies antwoord op mijn vraag. Ik vroeg me namelijk af of mensen dit deden omdat ze juist niet zouden toelaten zich te "verliezen" in een boek.quote:Op vrijdag 13 mei 2005 09:11 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Ik kan mezelf gewoon uren in een boek verliezen en in die 'wereld' zitten en dan is het lekker om even om te schakelen naar een 'andere wereld' in een ander boek. Dat studieboek MOET ik natuurlijk lezen...
Dat doe ik meestal als mensen een vraag stellen, dat houdt het wel zo overzichtelijk en duidelijk.quote:Op vrijdag 13 mei 2005 17:19 schreef Stali. het volgende:
[..]
Leuk, je geeft precies antwoord op mijn vraag. Ik vroeg me namelijk af of mensen dit deden omdat ze juist niet zouden toelaten zich te "verliezen" in een boek.
Zeg PostIcoon, zo duidelijk had ik de vraag aan jou niet gesteld.quote:Op vrijdag 13 mei 2005 23:54 schreef Tranceptor het volgende:
[..]
Dat doe ik meestal als mensen een vraag stellen, dat houdt het wel zo overzichtelijk en duidelijk.![]()
P.I.
Volgens mij is het GUNS, germs and steelquote:Op donderdag 19 mei 2005 13:15 schreef Frollo het volgende:Jared Diamond - Swords, germs, and steel: The fates of human societies.
Je hebt gelijk!quote:Op donderdag 19 mei 2005 16:47 schreef MightyV het volgende:
Volgens mij is het GUNS, germs and steel
oeh ik heb porno in het engels gelezen das best pittig maar wel coolquote:Op donderdag 19 mei 2005 19:45 schreef koston het volgende:
Irvine Welsh - Trainspotting
De Schots/Engelse versie natuurlijk
Hoezee! Tom Bombadil vind ik toch wel met afstand het meest schrale karakter uit LOTR.quote:Op donderdag 26 mei 2005 13:12 schreef zeeuwse het volgende:
Ze gaan in het volgende hoofdstuk Tom Bombadil ontmoeten.![]()
Dat is niet hilarisch. Dat noemt men fictie.quote:Op maandag 23 mei 2005 22:21 schreef RaisinGirl het volgende:
Ik heb nu toch een hilarisch boek gevonden...
Als je als geschiedkundige door een boekhandel struint en je ziet ineens een roman van 710 bladzijden liggen met de aansprekende titel De historicus dan wil je je wel eens laten verleiden. Voor ik het wist, zat ik ineens thuis met een boek dat eigenlijk op het eerste gezicht verdacht veel weg heeft van de Da Vinci Code, en nee dat belooft niet veel goeds. Inmiddels, zo'n 200 bladzijden verder, ben ik er achter gekomen dat een historicus een nogal gevaarlijk beroep heeft. Dat is goed om te weten, want ik was mij daar voorheen niet zo van bewust. Zo moet ik er rekening mee houden dat, als ik eens een middeleeuwse tekst te pakken krijg dat door een ottomaan of roemeen is geschreven, ik maar beter kan zorgen dat ik een crucifix en knoflook bij de hand heb. Dit boek onthult namelijk een ontluisterend geheim: Dracula LEEFT. Echt waar. En hij valt op jonge vrouwen.
Hij is inderdaad niet mijn favoriet, maar ik vind nu wel leuk omdat deze verhaallijn niet in de film zit.quote:Op donderdag 26 mei 2005 13:41 schreef GrootmeesterFlits het volgende:
[..]
Hoezee! Tom Bombadil vind ik toch wel met afstand het meest schrale karakter uit LOTR.![]()
quote:Op donderdag 26 mei 2005 16:49 schreef ContraPunctus het volgende:
Mulisch - Ontdekkng van de hemel. Echt geniaal boek zeg! Het is het eerste boek van Mulisch dat ik in handen heb gekregen en hij heeft mij totaal weggeblazen met zijn diepe schrijfstijl. Hij maakt echt precies die taalgrapjes, doorgetrokken logische redeneringen waar ik opgewonden van raak!
Gelukkig weet ik RG humor wel te waarderen.quote:Op donderdag 26 mei 2005 13:56 schreef Wepeel2 het volgende:
[..]
Dat is niet hilarisch. Dat noemt men fictie.
Ik ben geen fan van Mulisch, maar daar is ook niet door te komen.quote:Op donderdag 26 mei 2005 13:40 schreef JAM het volgende:
Arnon Grunberg - Blauwe Maandagen.
Het valt me tot nu toe ook tegen, moet ik zeggen.quote:Op donderdag 26 mei 2005 19:54 schreef R_ON het volgende:
[..]
Ik ben geen fan van Mulisch, maar daar is ook niet door te komen.
Ik ook wel, maar het plaatsen van zeikerige reacties vind ik zelf dan weer leuk.quote:Op donderdag 26 mei 2005 18:59 schreef JAM het volgende:
[..]
Gelukkig weet ik RG humor wel te waarderen.
Die zakt halverwege zodanig in, vind ik dan hè, dat het me nooit gelukt is om hem uit te lezenquote:Op donderdag 26 mei 2005 21:17 schreef Wepeel2 het volgende:
Gisternacht zelf begonnen in Lord Of The Flies.
Mooi boek!quote:
quote:Tori Feels The Following
Okay so, you have to let go of logic a little and buy in to the fact, that in a city of 8 million New Yorkers, a few random meetings of strangers can answer one man's questions and quests. But hey, buy in is the great part of fiction. Auster might carry the 6 degrees of separation to the limits, and make a story's plot twist a little less than completely believable, but he also has a way to connecting the reader to the unbelievable.
Fogg, the main character, like many in Auster's works, is a fatherless boy who has an obsession with depravation and poverty. Fogg searches to fill a vacuum-ous void and learns about himself from his dealings with a montage of quirky cast members who wander in and out of his life, and mostly thru a passionate and physically connected relationship with a well described earthy Asian woman who at the first moments of there meeting offers him a kind of salvation, even if it is only bacon and eggs. The book's title is derived for the neon restaurant sign that shines in the apartment window, and Auster describes it as being a kind of portending of the future, what will be had and lost.
These visual images are littered all throughout the writing, and I find they revisit me often. He artfully captures the incidental moments that are all so common in New York City, when strangers step into your life and leave haunting impression that you carry with you forever and describes these moments of profound personal change as being ushered in so subtly that it's barely noticeable. Finally you come the end of a passage and realize, that without and over abundance of words or complexity, you've been brought on journey and moved along to a new place along with the characters.
His writing is easily digestible, simple words, powerful statements, and vivid imagery without a lot of pretensions or frills. Personally, I think he's the most talented contemporary writer there is.
http://www.ruthlessreviews.com
Ik ben benieuwd. Ik had even zin om een lekker 'strand' boek te lezen, dus ben weer in een nieuwe Nicci French begonnen. Ik moet toegeven dat dat erg verslavende boeken zijn.quote:Op vrijdag 27 mei 2005 09:50 schreef Frollo het volgende:
[..]
Die zakt halverwege zodanig in, vind ik dan hè, dat het me nooit gelukt is om hem uit te lezen
Ik ben nu een eindje over de helft van De Asielzoeker en ik moet zeggen dat ik het juist wél goed vind. De roem die het boek is vooruitgesneld zorgde voor erg hoge verwachtingen. Misschien zelfs te hoog. Maar alle verwachtingen worden tot nu toe ingelost.quote:Op donderdag 19 mei 2005 13:15 schreef Frollo:Arnon Grunberg - De asielzoeker. Hoewel ik hem altijd al zwaar overschat heb gevonden, heb ik me toch weer laten verleiden om iets van Grunberg te proberen. Maar helaas, ook nu is 't het weer niet. Deze ga ik niet uitlezen.
Gelukkig wel, want na het lezen van die 710 bladzijden kan ik verheugd melden dat ik (nog) geen vampier heb gesignaleerd in mijn omgeving. Wel was het zo dat ik, als ik alleen thuis in bed lag te lezen, af en toe onheilspellende geluiden hoorde en dat ik dan toch wel een ietsjepietsje angstig werd (een beetje maar hoor). Dat zegt dan misschien weer iets over het niveau dat ik na het volgen van een studie geschiedenis zo ongeveer heb bereikt.quote:
leuk boekiequote:Op woensdag 1 juni 2005 20:59 schreef MissyMirjaM het volgende:
iik ben maar weer eens begonnen in de wereld van sofieen hoop m dit keer wel uit te lezen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Nu ben ik bezig met The Colour of Magic, van Terry Pratchett, Discworld blijft grappig. Ik denk dan ook niet dat het boek het eind van het weekend haalt, waarschijnlijk neem ik straks ook nog High Fidelity van Nick Hornby mee.Mary had a little lamb
Then Mary had dessert
quote:Op vrijdag 3 juni 2005 10:45 schreef De_Hertog het volgende:
High Fidelity van Nick Hornby
Kidnapped uit. Viel toch wel mee...Nu dus de Slinger van Foucault. Het is al lang geleden dat ik die gelezen heb, ik vond het toen erg mooi, boeiend ook, maar heb wel hele stukken niet begrepen. Nog maar een poging dus.quote:Op dinsdag 31 mei 2005 21:50 schreef linda856763 het volgende:
Kidnapped van Robert Louis Stevenson (schreef ook Jekyl and Hyde) Wel aardig, maar niet bijzonder indrukwekkend. Tijd en plaats kunnen me ook niet echt boeien, maar ik zal hem wel uitlezen. ik wil ook weten waarom ik een boek NIET leuk vind.
Daarna denk ik maar eens de slinger van Foucault herlezen, nav een ander topic wat ik zag...
Heel tof boek!quote:Op maandag 6 juni 2005 17:35 schreef JAM het volgende:
Philip Roth - Portnoy's complaint.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |