abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  dinsdag 22 juli 2008 @ 20:58:31 #76
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_60278050
dit is best te doen:

Ingredienten
500 gram gehakt
1 grote ui
1 pak lasagnabladeren (witte)
1 blik geconcasseerde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten
1.5dl room culinaire
Geraspte kaas
peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder,basilicum
Voor de bechamelsaus ;
1L melk
bloem
boter (margarine of halvarine)
peper, zout en nootmuskaat

Bereiding
***Rull het gehakt in de koekenpan, en bak daarna de fijngesneden ui mee.
*** voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door (omwille van babies gebruik ik knoflookpoeder, dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder)
***voeg nu de tomatenpuree ,toe en laat dit goed in het gehakt trekken
*** voeg nu de geoncasseerde tomaten toe de gezeefde tomaten

laat dit alles een tioen min op een zacht vuurtje doorpruttelen
Ondertussen maak je de bechamelsaus
laat een ong 100 gram boter in een steelpannetje smelten, voeg bloem erbij, tot het een droge massa wordt en begin de melk en beetje bij beetje aan toe te voegen, tot je een mooie gladde witte saus hebt.
Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.
Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken, (anders schift de room)
vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas en je schept dit uit. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.

Verwarm de oven voor en plaats de schaal ong een half uurtje in de oven.Laat dan 10 doorverwarmen zonder de folie en strooi nog klein beetje geraspte kaas erbovenop !

let wel, als je de lasagna in de schaal schept, hou ong een cm vrij van de bovenkant, door de hitte in de oven, gaat de saus borrelen en anders loopt alles over je schaal heen.

Heel gemakkelijk en alles bij elkaar misschien een 45 min werk.µ

http://www.tastyweb.nl/recept/lasagne/bolognese
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
  donderdag 24 juli 2008 @ 21:25:05 #77
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60328461
Ik doe het zo:

een stevig deeg maken van bloem, ei en water. Daar dunne vellen van rollen en laten drogen.

Saus maken van rundergehakt, een blik tomaten, kwakkie tomatenpuree, veel knoflook, rode ui, een paar flinke scheuten rode wijn en een beetje oregano. Lekker laten pruttelen.

Ovenschaal invetten en met bloem bestrooien. Daar een vel deeg op leggen en om en om afwisselen met de saus, waarbij je eindigt met de saus.

Voor daarbovenop maak je bechamelsaus van roomboter, melk en bloem.
Daar weer bovenop een hele bende parmezaan.

Doe de boel 30-45 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Lekkerder heb ik het nog niet gegeten.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 28 juli 2008 @ 13:36:25 #78
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_60394743
quote:
Op zondag 20 juli 2008 17:11 schreef Innocence het volgende:
Gehakt
Paar tenen knoflook + uitje gesnipperd.
Gezeefde tomaten

Melk
Bloem
Boter

Lasagnebladen (im neem altijd verdi)
Kaas

Gehakt rul bakken, ui en knoflook erbij en even later ook de gezeefde tomaten. Op smaak brengen met zout en peper. Bechamelsaus maken door de boter te smelten, daar de bloem bij te doen en beetje voor beetje melk toevoegen.
Nu afwisselend lagen tomatensaus, bechamelsaus en lasagnebladen stapelen en tenslotte geraspte kaas erover.
30 a 40 minuten in de oven en klaar!
Zo ziet mijn favoriete lasagnagerecht er ook ongeveer uit. Alleen gooi ik nog wat kleingesneden zongedroogde tomaatjes door de saus. O ja en het gehakt afblussen met wat rode wijn (klein beetje )
  maandag 28 juli 2008 @ 14:36:13 #79
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60396106
oh en ik was de laurierblaadjes nog vergeten, die moeten er ook in
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60396371
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 21:25 schreef -Mellow- het volgende:
Ik doe het zo:

een stevig deeg maken van bloem, ei en water. Daar dunne vellen van rollen en laten drogen.


Ovenschaal invetten en met bloem bestrooien. Daar een vel deeg op leggen en om en om afwisselen met de saus, waarbij je eindigt met de saus.
He, jij doet onderop niet eerst saus maar direct een vel? Hmmm. Ga ik ook eens doen dan .

Oh en hoe lang (en waarom?) laat jij je vellen drogen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 28 juli 2008 @ 17:52:09 #81
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60400302
quote:
Op maandag 28 juli 2008 14:47 schreef sigme het volgende:

[..]

He, jij doet onderop niet eerst saus maar direct een vel? Hmmm. Ga ik ook eens doen dan .

Oh en hoe lang (en waarom?) laat jij je vellen drogen?
ja als je eerst saus doet dan wordt dat lastig opscheppen.

laten drogen hoeft niet per se, dus doe ik alleen als ik ruim de tijd heb. kan een half uur, of een paar uurtjes als ik het deeg ruim van te voren maak. Dan plakt het minder aan t bakblik. Maar als je eerst saus doet zal dat niet nodig zijn.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')