abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_60267423
quote:
Op zondag 20 juli 2008 21:19 schreef MinderMutsig het volgende:
Oh en Stali: houd er even rekening mee dat dit soort saus veeeeeel meer vult dan saus uit een pot of pakje. Je hebt er dus minder van nodig.
Dit klopt inderdaad.
We hebben het gisteravond gegeten. Het rook allemaal heerlijk maar het viel als een baksteen op onze magen.
pi_60268119
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 13:36 schreef Stali het volgende:

[..]

Dit klopt inderdaad.
We hebben het gisteravond gegeten. Het rook allemaal heerlijk maar het viel als een baksteen op onze magen.
Was hij lekker?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60270006
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 14:02 schreef MinderMutsig het volgende:

[..]

Was hij lekker?
Veel te machtig maar de smaak was zeer goed. Gisteren nauwelijks werk aan gehad, gewoon laden in een bakblik en nog 45 min. in de oven. Maar dat was me zondagavond echt niet meer gelukt. Helemaal toetertje. .
pi_60277378
Stali

Ik maak mijn lasagne op de volgende manier (recept voor 4 personen)

Ingrediënten
- 500 gram gehakt
- geraspte kaas
- 4 blikjes tomatenpuree
- 3 of 4 uien
- 25 gram boter
-30 gram bloem (2 zeer volle eetlepels)
- circa 3 deciliter melk
- pak kant en klare lasagnebladen

Rode lasagnesaus:
Snijd de uien en fruit ze in de koekenpan. Kruid het gehakt en bak dat mooi rul in dezelfde pan als de uien. Gooi de blikjes tomatenpuree erbij en een evenredige hoeveelheid water. Laten inkoken en eventueel kruiden naar smaak.

Bechamelsaus:

Smelt de boter in een steelpan en roer de bloem er door, laat de bloem niet bruin worden.Roer er, op laag tot matig vuur, beetje bij beetje melk door maar roer het mengsel steeds eerst glad met een garde voordat er nieuwe melk toegevoegd wordt.

Breng, als circa 2/3 deel van de melk op is, de saus aan de kook en laat de saus even al roerend zachtjes doorkoken. Breng de saus op dikte met nog zoveel melk als nodig is, kook nog even kort door en breng de saus op smaak met zout.
Houd de saus tot gebruik warm, pas op voor aanbranden. roer er vaak in.

Dan een ovenschaal invetten, en een laagje rode saus erin gieten. Dan afdekken met lasagnebladen, dan bechamelsaus erover en dan weer rode saus en dan weer lasagnebladen. Ga zo door totdat de schaal vol is en eindig met een laag rode saus. Strooi er een laagje geraspte kaas over en een half uur de oven in

Soms gooi ik er paprika bij, of gril ik eerst courgettes die ik er dan bij doe. Ook erg lekker!
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_60277379
Edit: daar ging iets fout. 2 x dezelfde reactie is niet de bedoeling.
[b]Op dinsdag 27 januari 2009 21:01 schreef MariaEtcetera het volgende:[/b]
We zijn gewoon een topic vol dysfunctional awesomeness! And proud of it!
pi_60277507
Nou, ik heb de hele pan vanmiddag in het riool laten weglopen hoor.
Met dank aan de hongerende kindertjes in Afrika, zeg maar.
Daar had een heel continent een dag op kunnen overleven, wat wegspoelde. .
I´m back.
pi_60277669
Waarom hebben jullie het niet ingevroren?
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60277723
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:42 schreef MinderMutsig het volgende:
Waarom hebben jullie het niet ingevroren?
Logistieke problemen: twee dagen staan en we hadden geen bakje meer. .
I´m back.
pi_60277738
We hadden geen bakjes meer en de pan was zo groot dat het niet in de koeling kon...
Durfde het niet meer aan.
En de ondankbaarheid was groot in Huize Ryan & Stali. .
pi_60277753
Als ze in midden-Nederland nog rioleringsproblemen krijgen vandaag,m dan weet je waardoor dit werd veroorzaakt.
I´m back.
pi_60277766
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:44 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Logistieke problemen: twee dagen staan en we hadden geen bakje meer. .


He hoi,

Koffie? .
pi_60277786
foutske
I´m back.
pi_60277795
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:46 schreef Ryan3 het volgende:
Mwoah, het lag als een betonbrok op de maag hoor. .
I´m back.
pi_60277807
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:46 schreef Stali het volgende:

[..]



He hoi,

Koffie? .
Ja, koffij. .
JIj zet.
I´m back.
pi_60277812
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:46 schreef Ryan3 het volgende:
Mwoah, het lag als een betonbrok op de3 maag hoor. .
Zo en jij kookt voortaan he? .
pi_60277837
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:47 schreef Ryan3 het volgende:

[..]


Je bent er wel aan toe, denk ik? .
pi_60277839
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:47 schreef Stali het volgende:

[..]

Zo en jij kookt voortaan he? .
Morgen weer een ovenmaaltijd van mij. .
I´m back.
pi_60277856
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:48 schreef Stali het volgende:

[..]

Je bent er wel aan toe, denk ik? .
Mwoah, ik kan wel een bakje koffij hendelen hoor. .
I´m back.
pi_60277911
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:49 schreef Ryan3 het volgende:

[..]

Morgen weer een ovenmaaltijd van mij. .
Voortaan en ik zet dan wel koffie.
pi_60277922
Wat zijn jullie lief zo.

Na twee dagen zou ik het ook niet meer durven trouwens.
There is no love sincerer than the love of food.
pi_60277933
ps. Schat, zet je MSN es aan?
pi_60277948
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:52 schreef Stali het volgende:
ps. Schat, zet je MSN es aan?
Je zit 2 meter van me vandaan hè.
I´m back.
pi_60277984
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:51 schreef Stali het volgende:

[..]

Voortaan en ik zet dan wel koffie.
Ja....
I´m back.
pi_60278023
quote:
Op dinsdag 22 juli 2008 20:52 schreef MinderMutsig het volgende:
Wat zijn jullie lief zo.

Na twee dagen zou ik het ook niet meer durven trouwens.
Eik is het triest...
Ik zit nu in de tuin en meneer zit binnen... anderhalve meter afstand is veel hoor. .

Nee, twee dagen is teveel he? Eik was de saus maar van zondagavond laat... maar vandaag was het redelijk warm... dus maar weg ermee. Wel schandalig, want we hadden het vandaag ook kunnen eten.
Denk niet dat er hier ooit nog lasagne wordt gemaakt, zelfs niet van de Knorr. .
pi_60278041
Hij gaat toch koffie zetten. Kiddyup.
  dinsdag 22 juli 2008 @ 20:58:31 #76
155006 Aoristus
SPelen is delen
pi_60278050
dit is best te doen:

Ingredienten
500 gram gehakt
1 grote ui
1 pak lasagnabladeren (witte)
1 blik geconcasseerde tomaten
1 blikje tomatenpuree
1 pakje gezeefde tomaten
1.5dl room culinaire
Geraspte kaas
peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder,basilicum
Voor de bechamelsaus ;
1L melk
bloem
boter (margarine of halvarine)
peper, zout en nootmuskaat

Bereiding
***Rull het gehakt in de koekenpan, en bak daarna de fijngesneden ui mee.
*** voeg peper, zout, paprikapoeder, knoflookpoeder en basilicum toe en bak dit goed door (omwille van babies gebruik ik knoflookpoeder, dat is minder sterk van smaak, als het hier enkel voor volwassenen bedoeld is, is verse knoflook natuurlijk lekkerder)
***voeg nu de tomatenpuree ,toe en laat dit goed in het gehakt trekken
*** voeg nu de geoncasseerde tomaten toe de gezeefde tomaten

laat dit alles een tioen min op een zacht vuurtje doorpruttelen
Ondertussen maak je de bechamelsaus
laat een ong 100 gram boter in een steelpannetje smelten, voeg bloem erbij, tot het een droge massa wordt en begin de melk en beetje bij beetje aan toe te voegen, tot je een mooie gladde witte saus hebt.
Afkruiden met peper, zout, nootmuskaat en voor het een mooie gladde saus te houden, nog een klein nootje boter eraan toevoegen.
Voeg bij de tomatensaus de room toe, maar laat dit niet meer koken, (anders schift de room)
vet nu een braadslede in en begin met een bodem bechamelsaus erin te scheppen, daarbovenop een laag tomatensaus, dan volledig bedekken met lasagnabladeren. Herhaal dit drie keer en op de bovenste laag voeg je bij de resterende bechamelsaus geraspte kaas en je schept dit uit. Bestrooi de bovenkant met gemalen kaas en doe er aluminiumfolie over.

Verwarm de oven voor en plaats de schaal ong een half uurtje in de oven.Laat dan 10 doorverwarmen zonder de folie en strooi nog klein beetje geraspte kaas erbovenop !

let wel, als je de lasagna in de schaal schept, hou ong een cm vrij van de bovenkant, door de hitte in de oven, gaat de saus borrelen en anders loopt alles over je schaal heen.

Heel gemakkelijk en alles bij elkaar misschien een 45 min werk.µ

http://www.tastyweb.nl/recept/lasagne/bolognese
De voorzitter zegt: Laat duizend bloemen bloeien.
Laat duizend balletjes stuiteren.
  donderdag 24 juli 2008 @ 21:25:05 #77
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60328461
Ik doe het zo:

een stevig deeg maken van bloem, ei en water. Daar dunne vellen van rollen en laten drogen.

Saus maken van rundergehakt, een blik tomaten, kwakkie tomatenpuree, veel knoflook, rode ui, een paar flinke scheuten rode wijn en een beetje oregano. Lekker laten pruttelen.

Ovenschaal invetten en met bloem bestrooien. Daar een vel deeg op leggen en om en om afwisselen met de saus, waarbij je eindigt met de saus.

Voor daarbovenop maak je bechamelsaus van roomboter, melk en bloem.
Daar weer bovenop een hele bende parmezaan.

Doe de boel 30-45 min. in een voorverwarmde oven op 200 graden.


Lekkerder heb ik het nog niet gegeten.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
  maandag 28 juli 2008 @ 13:36:25 #78
40180 Stiemie
20-07-2007
pi_60394743
quote:
Op zondag 20 juli 2008 17:11 schreef Innocence het volgende:
Gehakt
Paar tenen knoflook + uitje gesnipperd.
Gezeefde tomaten

Melk
Bloem
Boter

Lasagnebladen (im neem altijd verdi)
Kaas

Gehakt rul bakken, ui en knoflook erbij en even later ook de gezeefde tomaten. Op smaak brengen met zout en peper. Bechamelsaus maken door de boter te smelten, daar de bloem bij te doen en beetje voor beetje melk toevoegen.
Nu afwisselend lagen tomatensaus, bechamelsaus en lasagnebladen stapelen en tenslotte geraspte kaas erover.
30 a 40 minuten in de oven en klaar!
Zo ziet mijn favoriete lasagnagerecht er ook ongeveer uit. Alleen gooi ik nog wat kleingesneden zongedroogde tomaatjes door de saus. O ja en het gehakt afblussen met wat rode wijn (klein beetje )
  maandag 28 juli 2008 @ 14:36:13 #79
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60396106
oh en ik was de laurierblaadjes nog vergeten, die moeten er ook in
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
pi_60396371
quote:
Op donderdag 24 juli 2008 21:25 schreef -Mellow- het volgende:
Ik doe het zo:

een stevig deeg maken van bloem, ei en water. Daar dunne vellen van rollen en laten drogen.


Ovenschaal invetten en met bloem bestrooien. Daar een vel deeg op leggen en om en om afwisselen met de saus, waarbij je eindigt met de saus.
He, jij doet onderop niet eerst saus maar direct een vel? Hmmm. Ga ik ook eens doen dan .

Oh en hoe lang (en waarom?) laat jij je vellen drogen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  maandag 28 juli 2008 @ 17:52:09 #81
57571 -Mellow-
Hobo on the loose
pi_60400302
quote:
Op maandag 28 juli 2008 14:47 schreef sigme het volgende:

[..]

He, jij doet onderop niet eerst saus maar direct een vel? Hmmm. Ga ik ook eens doen dan .

Oh en hoe lang (en waarom?) laat jij je vellen drogen?
ja als je eerst saus doet dan wordt dat lastig opscheppen.

laten drogen hoeft niet per se, dus doe ik alleen als ik ruim de tijd heb. kan een half uur, of een paar uurtjes als ik het deeg ruim van te voren maak. Dan plakt het minder aan t bakblik. Maar als je eerst saus doet zal dat niet nodig zijn.
'If the doors of perception were cleansed everything would appear to man as it is, infinite.'
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')