abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_26538516
iemand het recept voor lasagna of een variatie recept hiermee?
wil het voor me vriendin gaan koken
you never know what you had untill its gone
pi_26538566
Recept uit Italie

voor 4 personen


Ingredienten
6 ons rundergehakt
2 glazen witte wijn
2 kopjes bouillon
3 tenen knoflook
Italiaanse kruiden
1 pakje boursin
olijfolie
2 blikken gepelde tomaten in stukjes
2 pakjes gezeefde tomaten
4 stengels selderij
0,5 bosje worteltjes
2 grote uien
2 grote paprika’s
0,5 rol zoute roomboter
4 eetlepels bloem
0,5 liter melk
4 ons zeer oude kaas in plakjes of geraspt
Lasagnebladen (Grand Italia groen of wit)

Bereiding
Snij de selderij, worteltjes, uien, paprika’s en knoflook heel fijn (gebruik anders keukenmachine). Roerbak deze groenten in de wok in ruim olijfolie zo’n 10 minuten totdat ze glazig zijn. Haal de groenten uit de wok en doe deze alvast in een grote hoge pan. Rul het gehakt goed gaar in de wok. Voeg nu het gehakt samen met de met de tomaten, wijn en bouillon bij de groenten. Even goed roeren! Het is nu (als het goed is) een dunne tomatenmassa. Dit moet wel een paar uur heel zachtjes inkoken totdat het een stevige massa geworden is. Houdt het wel in de gaten en zo nu en dan alles goed doorroeren.

Voor de bechamelsaus. Smelt in de kleine pan heel zachtjes de roomboter, voeg de bloem erbij en ga heel hard roeren totdat alle bloem opgenomen is door de boter. Op dit moment voeg je een grote scheut melk toe en ga je nog harder roeren. Voeg nu om en om melk en kaas toe en blijven roeren totdat het een smeuïge massa is.

Als de tomatensaus voldoende is ingekookt, verwarm je de oven voor op 200 graden. De lasagneschaal invetten en een kleine schep tomatensaus op de bodem aanbrengen. Daarna een laag lasagnabladen, een dikkere laag tomatensaus en weer bladen. Nu een laag bechamelsaus en weer een laag bladen enz. Eindig altijd met een laag bechamelsaus. Zet de schaal in de voorverwarmde oven en na ruim een half uur even in de over kijken. Is de bovenkant bruin en pruttelt het lekker, dan is de lasagne klaar!!


www.tastyweb.nl
Forget about the reasons why you can't in life
And start to try, cause it's your time
Time to fly
  woensdag 27 april 2005 @ 09:54:06 #3
62210 Double-U
Yeah I'm a girl
pi_26538722


met een beetje veel extra kaas erop
Nee hoor, mijn hond bijt niet .... hij knuffelt je dood!
pi_26538929
zalmlasagna van borntocook, te vinden op de website van het programma, mjam (als je van vis houdt)
1. En zet die zuiger op je fontanelletje!
  woensdag 27 april 2005 @ 10:34:13 #5
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_26539479
Spinazie-Champignon-Lasagne:
Help mee met het maken van het FOK!kookboek!

Vegetarische lasagna:
[Centraal] Vegetarisch eten

Heel topic vol:
de beste lasagna

En uitkijken als het uit de oven komt $#^#&&%@@^# LASAGNE!!!
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 27 april 2005 @ 11:06:07 #6
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_26540194
quote:
Op woensdag 27 april 2005 09:46 schreef mystique_ het volgende:
Recept uit Italie

[....................]

1 pakje boursin

[....................]
Sinds wanneer komt boursin uit Italie?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_26547746
quote:
Op woensdag 27 april 2005 11:06 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Sinds wanneer komt boursin uit Italie?
lmaaoo

ik zou gewoon zo'n pakje van honig kopen en dat fixen...
dat is gewoon hoppa sausmix, 500 gram gehakt erbij dikke laag kaas erbovenop klaar
Do not take life too seriously. You will never get out of it alive.
pi_26574614
quote:
Op woensdag 27 april 2005 09:46 schreef mystique_ het volgende:
Recept uit Italie
Damn die ga ik morgen eens maken

Zonder knoflook wel.
Holler
pi_26574677
honger
pi_26574736
quote:
Op donderdag 28 april 2005 17:22 schreef goddess-in-heaven het volgende:
honger
Als je wat dichterbij woonde maakte ik je morgen een lasagna schotel onder het genot van een glas wijn en een liveset van In Qontrol 2005

Een liveset van Dana ofzo

Maar waar moet die Boursin nou bij in dat eerste recept?

[ Bericht 7% gewijzigd door R-Alph op 28-04-2005 17:32:58 ]
Holler
pi_26650445
zelf gooi ik altijd annanas door de lasgne. ik hou wel van die smaak er bij (wel in heel kleine stukjes snijden want het blijft stukken langer warm als de rest.

en je mond verbranden terwijl de rest van de lasgne al bijna koud is. das niet echt prettig
pi_60222903
quote:
Op donderdag 28 april 2005 17:24 schreef R-Alph het volgende:

[..]


Maar waar moet die Boursin nou bij in dat eerste recept?
Ik zoek het antwoord op deze vraag. .
Gisteren dat recept lukraak van internet geplukt, alle boodschappen voor gedaan maar ik begrijp nu niet waar die Boursin in moet! En bij verder zoeken op internet kwam ik uit op dit topic. Help?

En vier ons kaas lijkt me ook wat veel voor die bechamelsaus? Of hoort dat zo?
pi_60223065
En toen Ryan gisteren met een pakje met zo'n kant en klaar pakketje liep te zwaaien heb ik nogal een grote mond gehad dat ik alles vers maak en niet uit die pakjes zou eten en hier te kort en daar te breed enzo.... .

En hier zit ik op zondag (winkels dicht) met een flutrecept wat maar 3 sterren waardering heeft gekregen. .
  zondag 20 juli 2008 @ 12:53:34 #14
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_60223127
Ik denk dat je de boursin wel weg kunt laten. Ik gok dat 'ie door de bechamelsaus moet. Voor kaasliefhebbers lijkt me die hoeveelheid kaas geen probleem. Je maakt ook flink wat saus.
The love you take is equal to the love you make.
pi_60223260
quote:
Op zondag 20 juli 2008 12:53 schreef Lienekien het volgende:
Ik denk dat je de boursin wel weg kunt laten. Ik gok dat 'ie door de bechamelsaus moet. Voor kaasliefhebbers lijkt me die hoeveelheid kaas geen probleem. Je maakt ook flink wat saus.
Okay dan doe ik die Boursin wel op een toastje. Bedankt. .
Maar wat vind jij? Kloppen de verhoudingen wel een beetje in het recept.
Het lijkt me nogal een flinke hoeveelheid allemaal en ik heb maar een kleine Tefal oven.
  zondag 20 juli 2008 @ 13:03:42 #16
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_60223320
quote:
Op zondag 20 juli 2008 13:00 schreef Stali het volgende:

[..]

Okay dan doe ik die Boursin wel op een toastje. Bedankt. .
Maar wat vind jij? Kloppen de verhoudingen wel een beetje in het recept.
Het lijkt me nogal een flinke hoeveelheid allemaal en ik heb maar een kleine Tefal oven.
Zoals ik het inschat, zijn dit wel hoeveelheden voor vier flinke eters. Punt is denk ik of je daar wel een geschikte schaal voor hebt (groot genoeg, dus)?
The love you take is equal to the love you make.
pi_60223407
quote:
Op zondag 20 juli 2008 13:03 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Zoals ik het inschat, zijn dit wel hoeveelheden voor vier flinke eters. Punt is denk ik of je daar wel een geschikte schaal voor hebt (groot genoeg, dus)?
Heb net even gekeken maar heb gelukkig wel twee geschikte ovenschalen.
Het is inderdaad allemaal niet groot genoeg, denk ik. Nu ja, ga het wel proberen.
Volgende keer maar een beetje inbinden met commentaar op pakketjes. .

Bedankt voor je hulp, Lienekien!
  zondag 20 juli 2008 @ 13:14:33 #18
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_60223500
quote:
Op zondag 20 juli 2008 13:08 schreef Stali het volgende:

[..]

Heb net even gekeken maar heb gelukkig wel twee geschikte ovenschalen.
Het is inderdaad allemaal niet groot genoeg, denk ik. Nu ja, ga het wel proberen.
Volgende keer maar een beetje inbinden met commentaar op pakketjes. .

Bedankt voor je hulp, Lienekien!
Eet smakelijk!
The love you take is equal to the love you make.
pi_60225983
Erg lekker is spinazie tussen de lasagne; dan doe ik bij elke laag ook een laagje spinazie.
pi_60227889
Gehakt
Paar tenen knoflook + uitje gesnipperd.
Gezeefde tomaten

Melk
Bloem
Boter

Lasagnebladen (im neem altijd verdi)
Kaas

Gehakt rul bakken, ui en knoflook erbij en even later ook de gezeefde tomaten. Op smaak brengen met zout en peper. Bechamelsaus maken door de boter te smelten, daar de bloem bij te doen en beetje voor beetje melk toevoegen.
Nu afwisselend lagen tomatensaus, bechamelsaus en lasagnebladen stapelen en tenslotte geraspte kaas erover.
30 a 40 minuten in de oven en klaar!
Sweet and innocent...
pi_60228622
Laat iedereen fijn een pakje kopen of het recept van Innocence volgen.
Ik ben nog bezig met dat eerste dramarecept.... .
En dat is echt diepe ellende wanneer je geen keukenmachine hebt want ik sta al anderhalf uur alles fijn te hakken en er komt geen end aan.

Heb er wel een bel wijn bij ingeschonken... .

Okay, op naar de paprika en de uien... Grmbl.
pi_60228711
Haha, je hoeft toch alleen
4 stengels selderij
0,5 bosje worteltjes
2 grote uien
2 grote paprika’s
Zoveel meer als in mijn recept is dat ook niet...

Maak anders gelijk een grote pan, gebruik je het de volgende keer als pastasaus (y)
Sweet and innocent...
pi_60229515
quote:
Op zondag 20 juli 2008 17:53 schreef Innocence het volgende:
Haha, je hoeft toch alleen
4 stengels selderij
0,5 bosje worteltjes
2 grote uien
2 grote paprika’s
Zoveel meer als in mijn recept is dat ook niet...

Maak anders gelijk een grote pan, gebruik je het de volgende keer als pastasaus (y)
Even pauze weer:

Ik sta hier grote hoeveelheden te splinteren en bij jouw recept hoef je helemaal niks te fijn te hakken. .
Je vergeet de tenen knoflook btw. .
De reden dat ik het zat ben is omdat ik vanmiddag ook nog een Spaans hartige taart heb gebakken. Was bedoeld als lunch maar die lunch is nogal naar 16:00 uur uitgelopen. .

Dat van de saus is trouwens wel een goed idee want met de hoeveelheid fijngehakte groente alleen al kan ik nu 2 ovenschalen vullen. .

Ik zie zo op tegen die Bechamelsaus trouwens... oooh ik doe dit nooit meer he? .
pi_60230225
ik heb toevallig net op. Ik heb het heel simpel gemaakt, maar het was echt wel lekker, had ik eigenlijk niet verwacht.
Gehakt rul gebakken, 2 al wat oudere paprika's kleingesneden, ui kleingesneden. Alles samen gebakken, 2 potten pastasaus erdoor (piccante en een restje van de Spar), laagje in de schaal, lasagnebladen erover, weer laagje gehaktmengsel, lasagnebladen, nog 'n beetje gehakt en flink mozzarella en parmezaanse kaas. Half uurtje in de oven, glaasje wijn erbij, salade erbij (eventueel) en smakelijk!!
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_60230306
quote:
Bereiding
Snij de selderij, worteltjes, uien, paprika’s en knoflook heel fijn (gebruik anders keukenmachine). Roerbak deze groenten in de wok in ruim olijfolie zo’n 10 minuten totdat ze glazig zijn. Haal de groenten uit de wok en doe deze alvast in een grote hoge pan. Rul het gehakt goed gaar in de wok. Voeg nu het gehakt samen met de met de tomaten, wijn en bouillon bij de groenten. Even goed roeren! Het is nu (als het goed is) een dunne tomatenmassa. Dit moet wel een paar uur heel zachtjes inkoken totdat het een stevige massa geworden is. Houdt het wel in de gaten en zo nu en dan alles goed doorroeren.
Hier heb ik naar toegeleefd... .

Maar het recept raakt natuurlijk kant nog wal he? Allemaal gezonde groenten + een kilo AH gehakt wat in de pan vanzelf wel 600 gram wordt, d.w.z. als je geluk hebt en die prut moet dan een paar uur(!) sudderen in twee pakken tomatensaus en 2 blikken gepureerde tomaten...
Ik heb nu een volle soeppan met saus geschikt om straks 25 man van Lasagne te voorzien. .
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')