abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
pi_5697529
registreer om deze reclame te verbergen
Nav Vegetarisch of niet? leek het me wel een idee om een topic te maken met makkelijke, en lekkere veggie receptjes, die ook nog eens gezond zijn! Ik begin wel met het recept wat ik gisteren heb gemaakt, toch wel een van mijn favo's:

Nodig voor 2 personen:
pasta (macaroni of tagliatelli of spaghetti kan ook)
uitje
paar teentjes knoflook
+/- 300 gram spinazie (diepvries, ongesneden bladspinazie (bijv van Iglo) vind ik altijd het lekkerst, iig *niet* a la creme )
groene pesto
zongedroogde tomaten
handje pijnboompitten
bekertje creme fraiche (200 ml)
geraspte pittige kaas
beetje olijfolie of evt andere olie

De pijnboompitten in een droge koekepan roosteren tot ze een beetje mooi bruin zijn en ff apart zetten.
Uitje en knoflook (ik gooi er altijd veel knoflook in ) in kleine stukjes snijden. Olie verhitten in koekepan en ui + knoflook fruiten.
Van te voren heb je natuurlijk de spinazie al laten ontdooien en die gooi je er dan ook bij. FF roeren en daarna de creme fraiche erbij. En een lekkere lepel groene pesto + wat peper en zout. En weer roeren
De zongedroogde tomaatjes in stukjes snijden en er ook bij gooien. Aan het eind de pijnbpoompitten erdoor.

De pasta ook ondertussen koken zoals aangegeven. Geef er lekkere geraspte pittige kaas bij of andere kaas naar keuze.

Eet smakelijk!

Kaasblaak Baasklaak Baalskaak Slaabkaak Slaakbaak Klaasbaak Laakbaaks Kaalsbaak Akalabska Skaablaak Skaabalak Abaklakas Kalabsaka Aaksaklab Askalabaks Kaalbakas Laakbakas Slaakbaka Klaaskaba Blaaskaka Saksakabal Slaksabaka Kabalkasa Laksakaab
  zaterdag 7 september 2002 @ 14:14:16 #2
31881 Quez
A Tribe Called Quez
pi_5697766
ja dat heb ik laatst nog gegeten.. is heel lekker..
met pasta kan je zoiezo heel lekker vegetarisch eten.
pi_5697781
ik eet eigenlijk nooit vegetarisch dus ik heb niet echt recepten, maar ik heb wel eens van die vegetarische gehaktballetjes van de AH gegeten, die waren echt lekker
Smoke me a kipper, I'll be back for breakfast.
pi_5699929
registreer om deze reclame te verbergen
Pasta met tomaten-courgette-notensaus
(2-3 personen)

* pak tortelloni con formaggio e noci (AH)
* fles biologische tomatensaus (AH)
* handvol gemengde noten, even geroosterd in een droge koekenpan
* grote ui, gesnipperd
* 2-3 tn knolook, geperst
* bouillonblokje/zout
* verse fijngesneden italiaanse kruiden
* 1 courgette, in blokjes

Fruit uitje en knoflook, voeg courgette toe en bak even mee. Voeg tomaten, kruiden, bouillonblokje en eventueel wat water toe en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Kook in de laatste 8 minuten de pasta beetgaar. Voeg de noten toe (of laat ze meesudderen) en garneer met versgeschaafde parmesaanse kaaskrullen

She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
pi_5710439
Nou nou wat een animo

Oosterse groente-noten saus

Nodig:
Sperziebonen
Rode paprika
Klein uitje
knoflook
Zakje Amoy kruidenpasta bijv Sateh of knoflook/soya oid
Cashewnoten
Witte rijst/bami/mie

Ui en knoflook in stukkies en in de hete wok met wat hete olie. Daarna sperziebonen erbij, in kleine stukjes gesneden. FF goed roerbakken op een hoog vuur, paprika in stukjes erbij, en dan na 1 minuutje ofzo de kruidenpasta erbij.
Ff lekker laten sudderen op middelhoog vuur en dan een hand cashewnoten erbij. Evt kun je er ook nog gemberwortel (aan het begin dus) of kokos ofzo bijdoen.
Serveren met sambal en ketjap en natuurlijk rijst, mie of bami.

Kaasblaak Baasklaak Baalskaak Slaabkaak Slaakbaak Klaasbaak Laakbaaks Kaalsbaak Akalabska Skaablaak Skaabalak Abaklakas Kalabsaka Aaksaklab Askalabaks Kaalbakas Laakbakas Slaakbaka Klaaskaba Blaaskaka Saksakabal Slaksabaka Kabalkasa Laksakaab
  zondag 8 september 2002 @ 19:53:04 #6
19105 Noayla_
Love me tender
pi_5711050
[quote]Op zondag 08 september 2002 19:12 schreef Kaasblaak het volgende:
Nou nou wat een animo

Ik kook al 20 jaar vegetarisch en heb daardoor 1000-en superrecepten; ik heb gewoon geen zin om dat allemaal in te typen hier.

For every graveyard in the moonlight, there's a junkyard in the sun...
pi_5711395
registreer om deze reclame te verbergen
Aardappels uit de oven "op z'n Grieks"
Let wel, het is niet een volledige maaltijd.. Meestal doen ze in Griekenland een kippetje erbij, maar dat kan hiet niet echt.

Aardappels
Oregano
Citroensap
Olijfolie
Zout
Water
Een diepe ovenbak

Snij de geschilde aardappels in kwartjes
Versprijd de partjes goed in de bak en strooi er wat oregano en zout over. Giet dan wat olie erover en doe een heel klein laagje water in de bak.
Gooi er wat citroensap bij en stop het in een goed voorverwarmde en niet al te hete oven.
Duurt wel ff, gewoon steeds ff kijken.
Als het water op is geweeon wat erbij gooien.. Niet te veel.

De niet vegetariers kunnen er kippenbouten indoen. Ook daar moet je zout, citroen, oregano en olie en water. Gewoon tegelijk met de aardappels.
Het duurt ong. 1uur (soms iets meer) voordat alles gaar is. Dat is trouwens alleen als je er kip bij doet, zonder kip zijn ze iets sneller gaar. De oven mag dan ook ietsjes hoger.

N-JOY!

[edit]
Je moet alles gewoon op gevoel in die bak goeien, gewoon niet te veel van alles.[/edit]

[Dit bericht is gewijzigd door Dr.Daggla op 08-09-2002 20:23]

-
pi_5711428
heeft er iemand een lekker recept voor koude pastasalade.. lekkere saus, groenten, noten en alles.. weet niet precies hoe ik dat moet aanpakken
pi_5714150
veg. lasagna:

50 g boter
250 g champignons, in plakjes
1 ui, fijngesnipperd
25 g bloem
4 theelepels italiaanse keukenkruiden
halve liter kruidenbouillon
peper
450 gram bladspinazie
150 g belegen kaas
250 g lasagnebladen
1 bolletje mozzarella, in plakjes

verwarm de oven voor op 200 graden.
Verhit de boter in een hapjespan en bak hierin de champignons met de ui. Roer de bloem en de kruiden erdooren fruit alles zachtjes, 1 minuut. Roer de helft van de bouillon erdooor, breng het aan de kook en roer alles glad. Voeg de rest van de bouillon toe, breng alles weer aan de kook en roer weer glad. Breng de saus op smaak met peper.
Schep de geraspte kaas door de spinazie en schep een vierde deel van de spinazie in een ingevette overschaal. Leg hierop een laag lasagnebladen. Verdeel hierover een vierde deel van de champignonsaus. Herhaal de lagen en eindig met een laag champignonsaus. Verdeel de plakjes mozarella erover. Schuif de lasagne in het midden van de oven en bak hem in 40 minuten goudbruin en gaar.

She said you can paint your sky any colour
And you can paint your dark as dark as you need
And you can paint your light as light as you please
It's all up to you
pi_5714334
pi_5714396
dit topic blijf ik volgen!

een tomatensoeppie:
- grote pan met dikke bodem
- flinke scheut olijf olie in de pan
- fruit een uitje of 2
- 3 el tomatenpure uit blik meebakken
- knoflookje erbij
- 2 blik gepelde tomaten erin
- een stuk of 6 pomodori tomaten in partjes snijden en toevoegen
- 1 el sambal bij (naar smaak meer)
- scheutje ketjap erin (naar smaak meer)
- 2 el beetje suiker (naar smaak meer)
- 1 uur laten doorkoken en staafmixer erdoorheen

serveren met bieslook en stokbrood/turksbrood

pi_5714582
quote:
Op zondag 08 september 2002 19:53 schreef Noayla_ het volgende:
[quote]Op zondag 08 september 2002 19:12 schreef Kaasblaak het volgende:
Nou nou wat een animo

Ik kook al 20 jaar vegetarisch en heb daardoor 1000-en superrecepten; ik heb gewoon geen zin om dat allemaal in te typen hier.


dat hoeft ook niet, alleen je lekkerste kun je noemen
de rest staat op www.vegatopia.com
pi_5716123
Couscous!

Couscous (duh!)
ui, knoflook
courgette
aubergine
rode/groene paprika
gedroogde abrikozen
rozijnen
amandelschaafsel
pakje Honig couscous mix
water/wijn

Couscous maken zoals aangegeven: gewoon wat kokend water op gooien dus en laten wellen.
Aubergine, courgette en paprika in stukjes snijden, evenals de abrikozen.
De ui in grote stukken snijden, en fruiten. Daarna groente erbij, saus erbij, kortom alles volgens de aanwijzingen op het pakje klaarmaken en alles er 1 voor 1 bijgooien en lekker gaar roerbakken! Je kan ipv de water die je moet toevoegen ook wijn gebruiken, da's wel zo lekker. Op het laatst pas het amandelschaafsel toevoegen.
Je zou er evt nog iets van noten bij kunnen doen maar dan wordt het misschien wel wat te machtig...

Unox, the worst operating system.
pi_5718006
Dan ga ik maar voor het vegetarische tussendoortje: De vegetarische tosti...

- Witbrood
- Boter
- Kaas (plakjes)
- Italiaanse of Provincaalse kruiden
- Koekenpan
- Mes

Men smeert twee witte boterhammen aan beide kanten in met boter. Op één van de twee boterhammen leg je de plakken kaas en je poedert er nog wat kruiden op. Hierna leg je de andere boterham er bovenop. Deze kunnen nu de koekenpan in. Even bakken (zonder extra boter, want dit zit al op het brood) totdat ze er mooi bruin uitzien en de kaas gesmolten is. Nu is het tijd om er lekker van te smikkelen en te smullen!

pi_5719549
recept: Appel
ingrediënten: appel, ruime hoeveelheid water
bereidingswijze: was de appel, met de ruime hoeveelheid water.

Koud opdienen.

pi_5719621
lolbroek, doe er dan minstens nog wat kaneel bij voor wat extra smaak: is wel zo lekker
http://www.mymsg.tk << drop a line / its fear that gives men wings.
pi_16529125
Hier kun je al je vegetarische recepten kwijt, waarbij het liefst het vlees zo goed mogelijk wordt vervangen door bijv. ei, soja, etc.

Ik vind die nep-gehaktballetjes overigens best lekker.

Verder zoek ik persoonlijk lekkere gerechten die niet meteen helemaal anders zijn omdat ze vegetarisch zijn, dus wel gewoon met aardappels etc.

"There are no short cuts to any place worth going"
- Beverly Sills
pi_16529183
pi_16529204
Roerbakgroente met mie en tofu.

Zo'n zak met lekkere roerbakgroenten (duh)
bakken in olie,
mie koken,
tofublokjes (de pittige variant) in olie en evt wat sambal, knof en ketjap erbij.
Groenten erbij doen en dan de mie.

Erg simpel, en lekker met een komkommersalade.

Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:15:32 #20
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16529249
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:12 schreef schatje het volgende:
[afbeelding]
Daar moet iets bij, anders raak je gegarandeerd aan de schijterij (haha, dat rijmt)
Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:19:22 #21
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16529361
1 zakje gemixte groenten van de albert heijn 250G voor 2 euri ofzo
1 prei, als er niet al genoeg in zit
1 ui of gebakken uitjes
1 blok tofu van de albert heijn a 1,60
rijst of eiermie
ketjap manis
sojaolie

Kun je uitbreiden met wortel, brocoli of gedroogde zwammen

je kan de groenten eerst een paar seconden laten koken en daarna roerbakken. Om de tofu knapperiger te krijgen, even voorbakken.

Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:39:39 #22
40091 Meiske78
lang niet gezien
pi_16530045
Heel heel heel erg lekker is een recept dat ik zo nu en dan maak met spinazie en bladerdeeg.

Je hebt veel, liefst verse, spinazie nodig. Ik neem meestal zo'n 500 gram voor 2 personen. Verder nog 5 plakjes bladerdeeg (zelf deeg maken mag natuurlijk ook, maar dat vind ik altijd zo'n gedoe), een ei, een half potje zwarte olijven, 100 gram feta (geloof ik, de helft van zo'n plak iig) en gepelde pistachenootjes (ook ongeveer 100 gram) nodig. Je verwarmt de spinazie, gooit de rest (op de bladerdeeg na) in de pan erbij. Bekleedt een overschaal met een paar plakken bladerdeeg, schept het mengsel erin, vouwt de bladerdeeg zo dat het een dicht geheel wordt en zet het 20 minuten in de oven.
Smullen maar

sorrie voor de vage hoeveelheden enzo, maar ik doe dat meestal maar een beetje op gevoel en dat gaat eigenlijk zelden mis

Nee jij trekt volle zalen!
Mijn reviews op de FOK! Frontpage
C'est le ton qui fait la musique
pi_16530069
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:19 schreef Harry_Sack het volgende:
1 zakje gemixte groenten van de albert heijn 250G voor 2 euri ofzo
1 prei, als er niet al genoeg in zit
1 ui of gebakken uitjes
1 blok tofu van de albert heijn a 1,60
rijst of eiermie
ketjap manis
sojaolie

Kun je uitbreiden met wortel, brocoli of gedroogde zwammen

je kan de groenten eerst een paar seconden laten koken en daarna roerbakken. Om de tofu knapperiger te krijgen, even voorbakken.


zo'n beetje wat ik al postte dus.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
  vrijdag 23 januari 2004 @ 21:54:19 #24
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16530465
quote:
Op vrijdag 23 januari 2004 21:40 schreef shmoopy het volgende:

[..]

zo'n beetje wat ik al postte dus.


ik kom een keer bij je eten
Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
  vrijdag 23 januari 2004 @ 23:26:34 #25
3878 Vork
Manisch creatief
pi_16533351
Tofu doet wonderen! Het goedje heeft een neutrale smaak en ik op een hele hoop manieren te bereiden. Ideaal als vleesvervanger om door je gerechten heen ge gooien en geheel naar hartelust te voorzien van kruiden en specerijen.

Bijvoorbeeld bij burrito's, waarbij je de tofu, gesneden in blokjes kunt bakken met flink wat chilipoeder en peper en natuurlijk wat groente erbij (paprika, uitje, wat prei evt. en mais). Goedje gaarbakken en vervolgens in de daartoe bestende pannekoeken schuiven, samen met stukjes tomaat, kaas en zure room .

Wat betreft vleesvervangers of 'vegetarisch vlees' (een beetje ongelukkige term, dat wel) zijn de producten van Quorn bij mij favoriet, samen met Tivall het huismerk van de ap Hein. Wat bij andere merken nog wel eens het geval is, is dat de smaak van het lapje vlees wordt nagebootst, althans men doet een poging daartoe, gevolg is iets dat een beetje naar vlees smaakt, ranzig dus, want daar zitten de meeste vegetariërs niet op te wachten.

Van Quorn is het fijngehakt en de stukjes die er als kip uitzien maar het totaal niet zijn favoriet. Ook hier moet je ze om het echt lekker te maken wel zelf even kruiden, maar dan kun je eigenlijk al de meeste gerechten met een van deze producten goed verbouwen tot iets lekkers en vegetarisch verantwoord. (het Fijngehakt is uitstekend in bijv Lasagne en die stukjes kunnen prima bij oosterse gerechten).

Tivall heeft wel aardige hamburger lookalikes, maar wat echt lekker is zijn de 'vegetarische balletjes', met satésaus bijv. en daar een beetje cocos doorheen. Kun je ook weer prima bij de rijst mikken.

Eigenlijk heb je al die overdreven burgers niet nodig om een goede maaltijd in elkaar te draaien. 'Vleesvervangers' ook niet. Eieren bijvoorbeeld, of groene groente, noten en zuivel (in een combinatie) doen ook al voldoende.

Spaghetti met groene saus bijvoorbeeld. (Gebruik daarvoor Spinazie, Een bakje kruidenroomkaas of een zakje roomsaus, en dan wat paprika en een beetje ui en cashewnootjes (of pijnboompitten) en je hebt een prima saus waarbij ik me niet voor kan stellen dat iemand nog vlees zou missen.

Een andere optie met ei bijv. is de Hartige Taart. Een taart van bladerdeeg, met als vulling een mengel van ei, geraspte kaas en wat peper of een beetje paprikapoeder en daarbij een mix van groente, kan van alles zijn, van spinazie tot brocolli, tot paprika tot spruitjes. Demoet je dan wle even kort koken. Doe er evt. nog wat banaan bij en je hebt een flinke voedzame maaltijd waar de vegetariër niets te kort zal komen.

Tot zover een kleine bijdrage in vorm van beknopte simpele ideeen uit deze hoek.

pi_16533497
Wat bij tofu altijd handig is om het even een dagje in keukenpapier te wikkelen en onder een bord te leggen met iets zwaars.
Dan is t niet zo zompig meer.
Het schijnt dat als je t eerst invriest dat t dan ook beter marinade enzo opneemt.

Tofu gebruik ik erg veel, soms alleen met ketjap of ik maak er ''gehakt'' van o.i.d.
Producten als quorn vind ik niet te eten, vreselijk.

Zelf eet ik weleens roergebakken sperzieboontjes met sambal, tofu en pindasaus .
Laatst ergens tofu ''koekjes'' gehad, zat erg veel ui in

Recepten zoek ik morgen wel een keertje op

  zondag 1 februari 2004 @ 13:31:08 #27
2661 KWAKje
in dr eendje of als Hekje
pi_16772422
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
" 'n stukkie van 'n bloemkool is ok weer'n bloemkooltie op zich"
  zondag 1 februari 2004 @ 13:53:26 #28
78509 Harry_Sack
bidibidibidibidi
pi_16773176
tussendoortje:
1 grote winterwortel
1/2 krop ijsbergsla
1 grote appel
een paar takjes verse koriander

De wortel schrapen en de uiteindjes afsnijden. Daarna in dunne reepjes snijden. Was de ijsbergsla, sla de bladeren droog en snij het in reepjes. De appel schillen en in blokjes snijden en dat alles door elkaar mengen met wat fijngesneden koriander. Je kan er een scheutje olijfolie door doen ofzo en uitbreiden met kidneybeans / blokjes gebakken aardappel, tofu e.d.
Het kan niet mislukken en als het wel mislukt, dan kwak je er maar een bekertje zure room door

Meer recepten kun je makkelijk via google opzoeken, deze bijvoorbeeld:
http://www.hef.kun.nl/user_htmls/hoek_html/vegetarisch_dutch.html

Ingenieur in de ornithologische huisvesting &lt;- Urbanus :P
Good ol' Buck : http://youtube.com/watch?v=VmxXIS2ot8w &lt;- Fun
N.W.O : http://www.youtube.com/watch?v=WOeCpMwZo6o &lt;- Pol
pi_16776601
quote:
Op zondag 1 februari 2004 13:31 schreef KWAKje het volgende:
ik ben dol op stamppotten mét spekjes en rookworst. ik probeer steeds vaker te koken zonder vlees. meestal lukt dit. met de stamppotten nog niet. ik zoek recepten voor zuurkoolstamp, boerenkoolstamp, andijviestamp, hutspot en andere -stamp die ik nu ff vergeet, zonder vlees.
Meestal bij stamppot vervang ik rookworst door gezouten cashewnoten. (Werkt als een speer bij boerenkool en andijviestamppot)
Een andere methode is rookkaas te gebruiken, maar door zijn specifieke smaak vinden velen dit niet lekker.

Zuurkoolstamppot maak ik met stukjes ananas erin en paneermeel ervoerheen. Aardappelen en zuurkool koken, ananas erdoorheen en in een overschaal doen. Kwartiertje onder de gril zetten, eventueel met wat boter over de paneermeel.

Hutspot houd ik zelf niet van, maar kan denk ik ook wel gewoon met noten erdoor worden geconsumeerd.

[Dit bericht is gewijzigd door marsterretje op 01-02-2004 20:14]

pi_16810715
erg lekker op koude/regenachtige dagen:

ongeveer 4 aardappels pp, in blokjes gesneden
2 paprikas pp, in grote blokken gesneden
2 kleine of 1 stevige ui pp, in grove snippers
paprikapoeder
gemalen komijn
kruiden- of groentenbouillonpoeder/blokjes

aardappels en ui licht fruiten, dan de paprikas, paprikapoeder en komijn erbij, nog even laten bakken (minuutje ofzo). dan alles goed onder water zetten, voldoende bouillonblokjes/poeder erbij. tijdje laten pruttelen (hoe langer hoe scherper het wordt -> paprikapoeder wordt onder invloed van warmte scherper van smaak). na ongeveer een half uurtje -> lekkere stevige, voedzame soep. mn vriendin (ook vegetarisch) vindt het heerlijk, zeker in combinatie met zelfgemaakt rozemarijn-notenbrood....

Misschien is niets geheel waar, en zelfs dat niet... -- Multatuli
pi_24559963
Ik ben van plan om minder vlees te eten en ben daarom op zoek naar lekkere vegetarische recepten met noten e.d. maar dan zonder tofu. Dat hoeft van mij niet zo... Heeft iemand zulke recepten?

Zelf weet ik namelijk maar 1 vegetarisch gerecht dat ik dan ook bijna wekelijks eet

Maak een pastasaus van in 2-en gesnedenzwarte olijven, een gesnipperd uitje, plakjes champignons een aantal kleingesneden zongedroogde tomaatjes, stukjes geroosterde paprika, creme fraiche en verse italiaanse kruiden en serveer met spaghetti! Heerlijk!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:19:38 #32
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560034
Het is misschien makkelijker om te roepen wat voor soort gerecht je wilt. Pastagerecht, hartige taart, soep.... De mogelijkheden zijn namelijk eindeloos Ik barst van de vegorecepten dus ik moet een beetje weten waar ik moet beginnen met spuien
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24560093
Nu je het zegt: ik maak ook wel eens vegetarische quiche met broccoli en paprika! En soep lukt soms ook nog wel.

Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:26:55 #34
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560186
quote:
Op vrijdag 14 januari 2005 11:22 schreef Stiemie het volgende:
Maar een lekkere pasta of een ovenschotel zonder vlees lijkt me geweldig!
Ik heb gister een hartstikke lekkere en reuzesimpele ovenschotel gemaakt.

Gooi een schoongemaakte en in plakken gesneden venkel in een ovenschaal met de inhoud van een zakje aardappelpartjes (of zelf gesneden en voorgekookte partjes aardappel). Bestrooi met zout en peper. Voeg 200 ml Creme Fraiche toe en ongeveer 150 g gerapte belegen kaas. Goed omscheppen en ongeveer 30-35 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven zetten. Met een salade erbij is dit ruim genoeg voor 2 personen.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24560283
Oeh! dat klinkt lekker. Kan je venkel eigenlijk gewoon bij elke supemarkt kopen?

En heb je misschien ook een lekker recept met cashewnoten? Dat lijkt me namelijk zoooooo lekker!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:38:11 #36
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560392
Venkel is gewoon bij de Albert Heijn te koop In ieder geval op de markt.

Een specifiek recept voor cashewnoten heb ik niet echt. Ik gooi het gewoon overal doorheen Grof hakken en dan door de sla. Of over de nasi/bami. Gooi het gerust door die quiche waar je het net over had. Of bestrooi je quiche ermee als je hem uit de oven haalt. Dan zijn de noten knapperiger Als je iets Indiaas kookt kun je er ook altijd wel cashews doorheen of overheen gooien. In de appeltaart zijn ze ook lekker.

Tip: haal ze als het even kan op de markt bij de notenkraam. Je weet niet wat je proeft. Nog een tip: haal dan twee keer zoveel als dat je nodig hebt want bij mij is het zakje meestal zo goed als leeg tegen de tijd dat ik weer thuisben
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24560529
Dat met een zakje nootjes komt me inderdaad heeel bekend voor

Voor vanavond maak ik een geitenkaassalade met soep. Jouw ovenschotel ga ik zondag proberen! Lijkt me erg lekker!
  vrijdag 14 januari 2005 @ 11:47:52 #38
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24560574
Ben benieuwd of je het lekker vond
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24583462
ik heb het bij een topic over engelse producten ook al gevraagt, maar ben op zoek naar de engelse vegetarische spread "marmite."
je kan dat bij de ah kopen, maar daar heb je alleen maar kleine potjes van 125 gram (er waren een aantal jaar geleden ook potten van 500 gram, maar die zijn er niet meer) iemand enig idee waar je deze nog kan komen? speciale vegetarische winkels waar ze deze grote potten marmite nog verkopen?
"Dude.. they can't get any better than that"
pi_24583771
Ik wilde even van harte die vegetarische rookworsten van de Albert Heijn aanbevelen
Die zijn echt overheerlijk bij boerenkool of zuurkoolstampot jam jam
  zaterdag 15 januari 2005 @ 18:09:35 #41
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24584157
quote:
Op zaterdag 15 januari 2005 17:30 schreef Eastwood het volgende:
ik heb het bij een topic over engelse producten ook al gevraagt, maar ben op zoek naar de engelse vegetarische spread "marmite."
Probeer het eens bij de biowinkel
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24608706
Hallo Spindizzy,

We hebben de overschotel ivm onverwacht bezoek en een druk weekendschema helaas nog niet gemaakt. Het werd zondag even snel een patatje maar voor vanavond staat ie op het menu!

Zaterdag hebben we overigen een lekker recept uit het ikea-vegetarisch-kookboekje gemaakt. Mie met bloemkool, gember, sperziebonen, kerrie, komijn, de zeer gewilde cashewnoten en kokosmelk. En dat was ook erg lekker!!!
  maandag 17 januari 2005 @ 10:38:31 #43
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_24609564
kzie hier ei, en kaas etc staan? dat hoor je als vega toch niet te eten?
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  maandag 17 januari 2005 @ 10:39:33 #44
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24609577
Je bent in de war met veganisten.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
  maandag 17 januari 2005 @ 11:45:37 #45
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_24610575
mja beetje laf dan, wel ei maar geen kip
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  maandag 17 januari 2005 @ 11:48:26 #46
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_24610619
He ja, die discussie hebben we ook echt nog nooit gehad Dit topic stroomt nu weer in no-time vol met zeikerds dus deze gaat ook op negeer bij mij.
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_24620452
We hebben de ovenschotel gisteren gemaakt. Het was erg lekker zeker met de salade erbij, anders is het wel wat eentonig. Alleen jammer dat het recept met al die kaas en creme fraiche best veel vet bevat.

In ieder geval bedankt voor de tip!

ps: we hebben gisteren nog een recept gevonden voor paddestoelenrisotto.
pi_24839844
quote:
Op zaterdag 7 september 2002 13:49 schreef Kaasblaak het volgende:
Jeetje Kaasblaak!!! Heb vanavond je recept geprobeerd en het was echt verrukkelijk. De pijnboompitten heb ik niet gebruikt, en ik heb er kruidenkaas ingedaan, ipv creme fraiche!

Om je vingers bij af te likken!!!

Bedankt!
A person is a person through other persons
pi_24840521
Binatok

Binatok is een Koreaans erwten-rijstpannenkoekje met groenten. In het originele recept zitten twee eieren. Ik vervang deze door een Engels product, 'Egg-replacer', verkrijgbaar bij sommige natuurvoedingswinkels. Als u dit niet kunt vinden, voeg dan 1 kop (inhoud ± 225 ml) extra bloem en 2 eetlepels maïsbloem toe.

(voor 4 personen)

200 gr spliterwten
100 gr rijst
120 gr bloem
2 dessertlepels 'Egg-replacer'
200 ml water
1 wortel, gesneden in dunne luciferreepjes
½ groene paprika, gesneden in dunne luciferreepjes
½ rode paprika, gesneden in dunne luciferreepjes
4 lenteuitjes, gesneden in dunne luciferreepjes
3 cm gember, zeer fijn gesneden
2 teentjes knoflook, zeer fijn gesneden
2 dessertlepel sojasaus
2 dessertlepel sesamzaadjes
pindaolie om te frituren

Was de erwten en de rijst goed. Doe ze in een pan met voldoende water en laat ze 30 minuten koken totdat de erwten zacht zijn geworden. Laat ze afkoelen en pureer ze in een keukenmachine. Voeg bloem, 'Egg-replacer' en water toe en roer alles tot een glad beslag; voeg indien nodig meer water toe. Plaats het beslag in een kom en meng hierin de rest van de groenten, gember, knoflook, sesamzaadjes en sojasaus. Verhit dan een koekenpan met ongeveer 1 cm diep pindaolie op een matig vuur. Neem een volle eetlepel van het beslag en frituur deze compact aan beide kanten (iedere kant 2-3 minuten) in de pan zonder ze over de gehele bodem te verpreiden. In een pan van 22 cm moeten minimaal 3 pannenkoekjes per (bak)keer passen. Houd de pannenkoekjes warm in een oven terwijl u de rest bakt.

Met dank aan H-Ahli
Het is maar FOK!... Look at it this way: in a hundred years, who's gonna care?
50.000 O+
pi_24862967
Ondanks het feit dat ik geen vegetarier ben wil ik jullie dit heerlijke vegetarische recept toch niet onthouden:

Vegetarische spinazie kaassoufflé voor 3/4 personen

1kg verse spinazie of 450 gram diepvries spinazie
3 eieren
45 gram margarine
45 gram bloem
1/2 liter melk
200 gram kaas
zout
peper
theelepel kerriepoeder
theelepel citroensap

1. Spinazie laten slinken en in 10 minuten gaar koken --> fijn snijden

2. Eieren splitsen, over voorverwarmen op 175 graden

3. Boter smelten, bloem erdoor, melk toevoegen, kaas erdoor laten smelten

4. Beetje saus door de dooiers roeren, dit mengsel en spinazie door de kaassaus mengen, op smaak brengen met zout peper citroen, en kerriepoeder pan van het vuur nemen

5. Eiwit stijf kloppen, luchtig door spinazie scheppen, en overdoen in ovenschaal

6. In 45 minuten gaar laten worden in de oven

Lekker met stokbrood en kruidenboter
It's not a beer belly, it's a fuel tank for a sex machine!
abonnementen ibood.com bol.com Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')