abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 27 juni 2005 @ 10:05:19 #226
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28264980
quote:
Op maandag 27 juni 2005 10:02 schreef Doekes het volgende:
Ik was zaterdag op een feestje en daar hadden ze een heel varken aan het spit. Ik vond het niet echt wat eigenlijk...
Nee, dat ziet er spannend uit, maar het is niet echt een top manier van eten klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † maandag 27 juni 2005 @ 10:07:25 #227
43556 miss_dynastie
pi_28265008
quote:
Op maandag 27 juni 2005 10:02 schreef Doekes het volgende:
Ik was zaterdag op een feestje en daar hadden ze een heel varken aan het spit. Ik vond het niet echt wat eigenlijk...
In voormalig Joegoslavië is dit een veelvoorkomende manier van 'barbecuen'. Ik vind het zelf heerlijk, maar heb het dan ook gegeten bij mensen die weten hoe ze het klaar moeten maken
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:20:10 #228
121913 Exciter101
Not leaving in silence!!
pi_28342479
Nu het weer tijd wordt om de buurt uit te roken, wil ik graag wat ORIGINELE bbq-tips! Dus geen hamburgers, sateetjes en spiezen met paprika en uien, maar iets echt aparts?

Iemand een goed idee?
Never want to come down, never want to put my feet back down on the ground.
pi_28342734
Ehm..... Spareribs
pi_28342786
Geen idee eigenlijk, maar waarom zou je dat willen? Al die dingen zijn toch prima te eten?

Kennissen van mij gooien frikandellen op de bbq...
Kwekker ben je niet voor even, maar voor het leven
pi_28342805
Erg lekker:

Varkenshaasspies met pofaardappelen en uienspiesjes

Ingrediënten voor 2 personen
4 tenen knoflook, in plakjes
3 el olijfolie
1 tl komijnpoeder
50 ml citroensap
50 ml sinaasappelsap
1 el verse oregano, fijngehakt
3 el koriander, fijngehakt
300 gram varkenshaas
bosje mint
6 plakjes rookspek
satéprikkers
zout/peper
3 Spaanse uien
2 grote nicola aardappelen
100 gram dobbelsteenspekjes
4 el crème fraiche
1 el bieslook

Begin met het maken van de marinade (mojo). Bak de knoflook in olijfolie en voeg de komijnpoeder toe. Afblussen met het citroen- en sinaasappelsap en het geheel tot de helft laten inkoken. Voeg als laatste de verse kruiden toe.

Snijd de varkenshaas in stukken, doe er wat zout en peper overheen en rol de stukjes in een blaadje mint en een plakje spek. Doe de varkenshaas op spiesen en leg in de marinade. Laat de spiesen een uurtje marineren. Dep ze dan goed droog en besprenkel met een beetje olijfolie. Grill ze ongeveer 6 minuten in de grillpan.

Snijd de uien in dikke plakken en doe ze op spiesen. Besprenkel met een beetje olijfolie. Grill in de pan.

Wikkel de aardappelen in de huishoudfolie en prik er een paar gaatjes in. Doe ze vier minuten op vol vermogen in de magnetron. Haal ze eruit en snijd ze van boven in.
Bak de spekjes uit in een koekenpan. Vermeng met de crème fraiche en het bieslook. Vul de aardappelen met het mengsel.
Leg twee varkenshaasspiesen en twee uispiesen op een bord en leger een gepofte aardappel naast.
Ieder zijn mening. Ik hou ook van smarties...
pi_28342975
Of deze:

Drie spiesen op de BBQ

Spiesje met Valess en groene salsa
Ingrediënten:
1 pak Valess mini’s, mild gekruid
satéprikkers
1 groene paprika
1 augurk
½ komkommer, zonder zaad
1 groene Spaanse peper, in ringen
1 el bruine basterdsuiker
1 el gembersiroop
1 el azijn
zout en peper

Spiesje van gamba’s met courgette
Ingrediënten:
6 rauwe grote garnalen
1 grote courgette, in dikke plakken
satéprikkers
1 dl ketjap manis
1 teentje geperste knoflook
2 eetlepels gebrand sesamzaad
100 gr taugé

Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas
Ingrediënten:
6 dolmades (uit blik)
1 pot geroosterde paprika’s
satéprikkers
100 gram geitenkaas
2 tenen knoflook, geperst
1 el honing
snufje oregano
peper en zout

Spiesje met Valess en groene salsa
Doe de Valess mini’s op satéprikkers en grill ze in de grillpan.
Snijd alle groenten grof en doe ze met de resterende ingrediënten in de keukenmachine. Draai de salsa fijn en breng op smaak met zout en peper.
Leg de spiesjes op wat kropsla en serveer met de salsa.

Spiesje van gamba’s met courgette
Pel de garnalen en haal het darmkanaaltje eruit.
Haal (bijvoorbeeld met een stekertje) het zaad uit de plakken courgette, zodat er een gat in het midden ontstaat. Druk een garnaal in de courgette. Doe de courgetteplakken op de spiesen.
Meng de ketjap met de knoflook en smeer de spiesen hiermee in. Grill ze ongeveer 4 minuten in de grillpan.
Bestrooi met de sesamzaadjes en leg de spiesjes op een bedje van taugé.

Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas
Rol de dolma’s een voor een in een plakje paprika, spies ze en grill ze in de grillpan. Leg er van de grill af een paar plakjes geitenkaas op en bedruip met wat honing. Strooi er wat oregano over en breng op smaak met peper en zout.

TIP: al deze spiesen kunnen prima op de BBQ bereid worden!!!
Ieder zijn mening. Ik hou ook van smarties...
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:34:44 #233
121913 Exciter101
Not leaving in silence!!
pi_28343046
Tnx Feather! Dit zijn de soort recepten waar ik naar op zoek ben!
Never want to come down, never want to put my feet back down on the ground.
pi_28343093
struisvogel HEEERLIICH

en als je lekkere salade wil;

x blik perzik
x pijnboompitten
x italiaansemix
x sla
x druiven
x honing mosterd saus
x stukjes kip

kip bakken, perzik snijden, alleen in een bak mikken en ETEN
Op 09-11-2006 23:08 schreef Chriz2k
Jij bent te sexii voor Fok :{w.
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:36:20 #235
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28343103
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:20 schreef Exciter101 het volgende:
Nu het weer tijd wordt om de buurt uit te roken, wil ik graag wat ORIGINELE bbq-tips! Dus geen hamburgers, sateetjes en spiezen met paprika en uien, maar iets echt aparts?

Iemand een goed idee?
Worsten, karbornades, kippepoten, aardappels poffen met kruidenboter er bij(deze is zeker aant te raden).
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:36:36 #236
111260 Charmian
a little joy
pi_28343117
Misschien staan er hier ook nog wel recepten:

Het grote barbecue topic 2005
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  woensdag 29 juni 2005 @ 16:37:13 #237
79665 Gewoonik
Streng maar rechtvaardig
pi_28343141
Ach jaah ik ben meer van het makkelijk en gezellig.
Met vriendelijke groet,
Gewoonik
  woensdag 29 juni 2005 @ 17:03:58 #238
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28344187
quote:
Op woensdag 29 juni 2005 16:36 schreef Charmian het volgende:
Misschien staan er hier ook nog wel recepten:

Het grote barbecue topic 2005
Inderdaad...
Is TS misschien een beetje lui en heeft hij hoepla meteen een topic geopend zonder te kijken of er al een was
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  woensdag 29 juni 2005 @ 20:04:02 #239
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28349781
Topics gemerged.

[ Bericht 47% gewijzigd door Martijn_77 op 30-06-2005 22:23:09 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 22:24:17 #240
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28371245
Heeft er iemand nog goede recepten met Lam?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 30 juni 2005 @ 22:38:24 #241
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28371670
quote:
Op donderdag 30 juni 2005 22:24 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er iemand nog goede recepten met Lam?
Ja, hoor, kijk maar wat ik op donderdag 16 juni 2005 @ 22:46 schreef
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 10 juli 2005 @ 10:00:56 #242
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28674960
Wij gaan vanavond ook weer BBQ-en.

Heb worstjes, karbonades, speklappen en kipfilet.
Zelf heb ik er nog een heerlijke pasta-salade bij gemaakt en een aardappelsalade.

Dat wordt vast heerlijk!
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 10 juli 2005 @ 10:30:37 #243
111260 Charmian
a little joy
pi_28675268
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:00 schreef Annemiek78 het volgende:
Wij gaan vanavond ook weer BBQ-en.

Heb worstjes, karbonades, speklappen en kipfilet.
Zelf heb ik er nog een heerlijke pasta-salade bij gemaakt en een aardappelsalade.

Dat wordt vast heerlijk!
ga je geen lekkere sate van die kipfiletjes maken?
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 10 juli 2005 @ 10:59:20 #244
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_28675672
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:30 schreef Charmian het volgende:

[..]

ga je geen lekkere sate van die kipfiletjes maken?
Nee, gewoon zo op de BBQ.. Wel in een lekkere paprikamarinade overigens.
Positive thinking, my way of thinking!
  zondag 10 juli 2005 @ 11:39:04 #245
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28676506
quote:
Op zondag 10 juli 2005 10:30 schreef Charmian het volgende:
ga je geen lekkere sate van die kipfiletjes maken?
Nee, die ga ik maken als ik vakantie heb en er de tijd voor heb. We hebben wel aardappel en pasta salade zelf gemaakt.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28678414
Ik heb voor bij de BBQ nu een éénpits gaspitje gekocht. Op het moment wordt je doodgegooid met die dingen bij bijna alle bouwmarkten en ze zijn nog niet duur ook.
Ideaal om de satesaus warm te houden. (wel au bain marie, anders koekt het aan)
Het is zo'n gaspitje, met een spuitbus.... eh...ja... moeilijk uit te leggen. Maar ze zijn heel erg handig.
  zondag 10 juli 2005 @ 13:42:38 #247
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28679488
quote:
Op zondag 10 juli 2005 12:57 schreef Dirkh het volgende:
Ik heb voor bij de BBQ nu een éénpits gaspitje gekocht. Op het moment wordt je doodgegooid met die dingen bij bijna alle bouwmarkten en ze zijn nog niet duur ook.
Ideaal om de satesaus warm te houden. (wel au bain marie, anders koekt het aan)
Het is zo'n gaspitje, met een spuitbus.... eh...ja... moeilijk uit te leggen. Maar ze zijn heel erg handig.
Begrijp wat je bedoeld DirkH en dat zijn idd erg handige dingen voor bij de BBQ of op de camping
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_28682364
quote:
Op zondag 10 juli 2005 13:42 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Begrijp wat je bedoeld DirkH en dat zijn idd erg handige dingen voor bij de BBQ of op de camping
Deze dingen gebruiken we om seafood te fonduen in bouillon bij ons in de restaurant.

Maar beste mensen.
Ik zoek eigenlijk een heel lekker recept voor saté kambing (lam) in ketjapsaus.
Heeft er iemand een idee hoe je het lekkerste ketjapsaus maakt, het liefst niet zo pittig en een wat stroperige en dus niet waterige saus. Een beetje het idee als de sate kambing bij Hung Kee in Rotterdam. Die zijn niet te versmaden.
  zondag 10 juli 2005 @ 15:46:10 #249
111260 Charmian
a little joy
pi_28682699
shredder sate kambing is van geitenvlees gemaakt niet van lamsvlees

maar wellicht vind je hier ergens het recept van de sate
Sate maken (Het vlees niet de saus)

of misschien hiertussen
http://www.devlamindepan.nl/index.html?sate/st0006.htm
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  maandag 11 juli 2005 @ 09:39:41 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28699746
Hier, heb je weer een stel slimmerikken die toch vloeibare brandstof gebruikten voor een BBQ
Gewonden bij barbecue op de Maas
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')