Of deze:
Drie spiesen op de BBQ
Spiesje met Valess en groene salsa
Ingrediënten:
1 pak Valess mini’s, mild gekruid
satéprikkers
1 groene paprika
1 augurk
½ komkommer, zonder zaad
1 groene Spaanse peper, in ringen
1 el bruine basterdsuiker
1 el gembersiroop
1 el azijn
zout en peper
Spiesje van gamba’s met courgette
Ingrediënten:
6 rauwe grote garnalen
1 grote courgette, in dikke plakken
satéprikkers
1 dl ketjap manis
1 teentje geperste knoflook
2 eetlepels gebrand sesamzaad
100 gr taugé
Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas
Ingrediënten:
6 dolmades (uit blik)
1 pot geroosterde paprika’s
satéprikkers
100 gram geitenkaas
2 tenen knoflook, geperst
1 el honing
snufje oregano
peper en zout
Spiesje met Valess en groene salsa
Doe de Valess mini’s op satéprikkers en grill ze in de grillpan.
Snijd alle groenten grof en doe ze met de resterende ingrediënten in de keukenmachine. Draai de salsa fijn en breng op smaak met zout en peper.
Leg de spiesjes op wat kropsla en serveer met de salsa.
Spiesje van gamba’s met courgette
Pel de garnalen en haal het darmkanaaltje eruit.
Haal (bijvoorbeeld met een stekertje) het zaad uit de plakken courgette, zodat er een gat in het midden ontstaat. Druk een garnaal in de courgette. Doe de courgetteplakken op de spiesen.
Meng de ketjap met de knoflook en smeer de spiesen hiermee in. Grill ze ongeveer 4 minuten in de grillpan.
Bestrooi met de sesamzaadjes en leg de spiesjes op een bedje van taugé.
Spiesje van dolma met paprika en geitenkaas
Rol de dolma’s een voor een in een plakje paprika, spies ze en grill ze in de grillpan. Leg er van de grill af een paar plakjes geitenkaas op en bedruip met wat honing. Strooi er wat oregano over en breng op smaak met peper en zout.
TIP: al deze spiesen kunnen prima op de BBQ bereid worden!!!
Ieder zijn mening. Ik hou ook van smarties...