abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_33803901
Veel plezier vanavond! Heb net al jullie recensies gelezen! Erg leuk om te lezen, krijg er honger van (van de meeste )
pi_33803932
quote:
Op zaterdag 7 januari 2006 17:24 schreef inkie1010 het volgende:
Veel plezier vanavond! Heb net al jullie recensies gelezen! Erg leuk om te lezen, krijg er honger van (van de meeste )

Ál onze recensies
We hebben er zin in
  zaterdag 7 januari 2006 @ 22:23:46 #213
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33814597
ik ben erg benieuwd. hoop dat het bijzonder lekker was.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zondag 8 januari 2006 @ 00:08:27 #214
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33818439
We zijn na een 'avondvullende' eet-sensatie net weer terug en zullen ons morgen op een verslag van deze avond werpen.
Kan nu al zeggen dat het sensationeel goed was.

Rest volgt later.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 8 januari 2006 @ 01:53:51 #215
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33821152
De recensie van Restaurant ’t Brouwerskolkje in Overveen
Adres: Brouwerskolkweg 5
2051 ED Overveen

Website: www.brouwerskolkje.nl

Verdere recensies: http://www.iens.nl/restau(...)staurant.htms?r=7157 en http://www.dinnersite.nl/restaurant/?RN=41884&lng=nl

entourage
Gelegen in het bos van Overveen is dit het vroegere pannenkoekenhuisje uit de omgeving waar nu sinds enige jaren de uit Israël afkomstige kok Moshik Roth en zijn vrouw Els de scepter zwaaien.
Aan de originele entourage van het pannenkoekenhuis is niet veel veranderd: eenvoudige, maar nette tafels met goed tafellinnen, mooi servies en bestek, leuke open haard in het midden van de zaak. Prima zittende rotan stoelen.
Klein: slechts 7 tafeltjes en maximaal plaats voor 30 personen.
Niet echt de uitstraling van een Michelin-sterren restaurant, maar sinds kort toch echt (en zeer terecht!) in het bezit van een eerste Michelin-ster.
Op de site van het restaurant kan je lezen hoe Moshik, via Jonnie Boer van de Librije, geworden is tot professioneel kok en gelukkig dat hij dat is geworden, want de man is geniaal en uiterst creatief.

Ons menu
In tegenstelling tot wat we gewend zijn, gaan we dit keer niet echt gerecht voor gerecht een cijfer geven, maar willen we een impressie weergeven van een avondvullende smaaksensatie-voorstelling.
We hadden gekozen voor het Menu Innovative, wat uit vele op de kaart aangegeven gerechten bestond, maar voordat we daar aantoe waren begonnen we met maar liefst 5 amuses:

Amuses
Als eerste een hapje beluga-kaviaar (uiteraard vanaf, door Moshik op je eigen handpalm gedrapeerd, gegeten) en vergezeld door een pipetje met daarin Wodka/Bloody Mary, die je eerst moest uitzuigen voordat je de kaviaar naar binnen slurpt. Allereerste smaakexplosie!

Daarna de volgende amuse: een lauwwarme oester met oestermousse eroverheen met daarnaast een rode bietencrème met alweer een vleugje oester erin.

Amuse nummer 3 door Moshik zelf aan onze tafel gebracht: een ‘ gouden’ eitje: een kwarteleitje overdekt met een soort goudblaadje, gemaakt van iets(?) zoetigs met echte gouden kleur.

Amuse nummer 4: een drietal glaasjes met daarin o.a. een palingmousse, een krokant gebakken stukje langoustine en iets wat we tot op dit moment niet hebben kunnen thuisbrengen.

Amuse nummer 5: Een lauwwarme mousse gemaakt van schorseneren en escargots. Een zeer aparte combinatie, maar zo voortreffelijk bij elkaar passend. Alweer een smaakexplosie in de mond.

Voorgerecht:
Na al die lekkere kleine amuses kwam dan het voorgerecht:
Een palet van seizoen groentes, kruiden en paddestoelen.
Allemaal rauw en fris en voorzien van een heerlijke dressing.

Heerlijk!

Tussengerechten:
Als eerste kwam er een dun-geplette langoustine vergezeld door Granny Smith-appel, fêtakaas, honingvinaigrette en Colombospice. Nog nooit zo een aparte manier van langoustine gegeten. Alweer onvergelijkbaar met traditionele gerechten.

Tweede tussengerecht: Gesouffleerde aardpeer-gnocchi, boterravioli en eekhoorntjesbroodbouillon. Hoe je er op komt om van eekhoorntjesbrood een bouillon te trekken is ons een raadsel, maar het was voortreffelijk van smaak. Leuk was ook om bij vrijwel elk gerecht van Moshik of iemand van de bediening te horen te krijgen hoe je de smaakjes het best tot hun recht kon laten komen. In dit geval was het advies om de stukjes aardpeer in zijn geheel in de mond te nemen dan aan te vullen met de bouillon en het daarna inderdaad een soort letterlijk in je mond te laten ‘ontploffen’.

Derde tussengerecht: i.p.v. wat op de kaart stond (ganzenlever) kregen we een duivenlevertje in een (….?)dressing geserveerd. Advies: in een keer in de mond slurpen en weer laten exploderen, qua smaakjes.

Vierde tussengerecht: Een op lage temperatuur (in 2 uur) gegaard scharrelei geïnjecteerd met nootmuskaat en ‘Noordzeekrab escabèche’. Beetje aan de dunne kant, dat eitje, maar erg grappig om te zien hoe Moshik met een injectie-spuit aan tafel kwam om elk eitje hoogstpersoonlijk te injecteren met een nootmuskaat-vloeistof. Aparte combinatie, dat wel.

Hoofdgerecht
Ja, het moest er natuurlijk van komen om ook een hoofdgerecht te krijgen. Het was een gebraden hazerugfilet, met daarnaast een mousse van pompoen en kweepeer. Een mooi rosé gebraden reepje hazenrug, dat ter plekke door de bediening werd overgoten met een heerlijk jussausje. Verder geen tierelantijnen, aardappels of groenten erbij. Gewoon hazenrug zo mals als je maar zelden zult tegenkomen.

Alweer een tussendoortje:
Een coulis en ‘carpaccio’ van truffel, aardappel-emulsie en hazelnoot.
Lauwwarm weer: echte truffel vermengd met die aardappel-emulsie en vergezeld door een in een papieren spuittuitje gevormde handgevouwen ‘enveloppe’ waarin de hazelnootcreme zat. Eetadvies: beetje van de coulis op je lepeltje doen en dan een beetje hazelnootcreme er overheen spuiten voordat je het naar binnen werkt. Sensationeel lekker!

Nagerechten
Het eerste nagerecht bestond uit wat ze ‘Kaas en Contrast’ noemen.
5 verschillende stukjes prima kaas met daar tegenover op het bord als contrast zoetige zaken als dadelmousse en andere jam-achtige zaken om te combineren met de kaasjes.

Daarna het tweede nagerecht:
Men noemt het after eight, maar vergis je niet het is niet dat kleffe chocolaatje waaronder wij het kennen. Nee, je krijgt een amuselepeltje met daarop een groenachtige mintgelei op je tafel. Daarna komt Moshik bij je langs met zeflgemaakte chocolade-mousse, die hij vervolgens op je mintgelei-lepeltje deponeert en dan komt het: een grote kom met vloeibaar stikstof (- 192 graden) waarin het geheel even kort wordt ondergedompeld. Resultaat: even 5 seconden laten staan en je hebt een ijskoude, onvergelijkbaar qua smaak zijnde ‘after-eight’. Briljant!!!

Laatste nagerecht:
Pina collada
Ananas, rum en kokos. Maar weer niet zoals je het verwacht: schuimig mousserend en alweer perfect van smaak.

Daarna nog even afgesloten met een dubbele espresso en een cappuccino.

De wijnen
We hadden gekozen voor een bijpassend wijnarrangement, hetgeen per gang een andere wijn inhield. Allemaal perfect passend bij de diverse smaakjes en gerechten, variërend van een Oostenrijkse Diem, via een Riesling naar een mooie volle rode wijn bij de hazenrug.

Ons oordeel
Sensationeel goed en volkomen terecht een eerste Michelin-ster gekregen. In onze ogen nu al hard op weg naar een tweede en derde ster als Moshik de creativiteit en de verrassende combinaties van smaken en gerechten kan volhouden.

Voor wie eens een echte aparte eet-sensatie wil beleven een absolute aanrader!
Hopelijk wordt dit kleine restaurant niet verpest door snobisten uit de rest van Nederland en blijven Els en Moshik Roth nog heel lang hetzelfde plezier in koken en gastvrijheid uitstralen.

Voor verdere plaatjes van de gerechten: zie hun menu op de site
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33821258
Whehehe, heeft Bluezz haar oester gegeten? . En hoe smaken schorseneren nou?
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_33821285
Mijn oester
Mijn ogen werden groot van verschrikking

In zijn/haar geheel "geslikt"... jeweetwel...

*ril*

Schorseneren smaken gepureerd naar asperge-achtige bloemkool.. nou ja, zoiets.
pi_33821318
quote:
Op zondag 8 januari 2006 01:58 schreef Bluezz het volgende:
Mijn oester
In zijn/haar geheel "geslikt"... jeweetwel...

*ril*
Meer *dril*. .

Dat after eight gedoetje. .

En nu ga ik de typische Nederlander uithangen.... wat heeft dit feestje gekost? Ik weet dat jullie dit nooit zo willen vermelden bij dit soort restaurants, maar iedereen wil het toch weten. .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
pi_33821364
*kuch*

reken maar op 150 pp incl. drank, dus wel voor sparen!

Maarrrr, ze hebben ook menu's van 49.50 PP.
pi_33821464
Hey! mooie review. Ik zal volgende maand ofzo ook eens een bezoekje brengen. Klinkt goed allemaal.
pi_33821520
quote:
Op zondag 8 januari 2006 02:02 schreef Bluezz het volgende:
*kuch*

reken maar op 150 pp incl. drank, dus wel voor sparen!

Maarrrr, ze hebben ook menu's van 49.50 PP.
Waarom 'fluisteren'? Al had je er 600 euro pp voor uitgegeven, dat moet je toch zeker zelf weten.

Zou ik die after eight ook kunnen afhalen, denk je? .
Oi!
Op maandag 5 april 2004 21:27 schreef Lorax het volgende:
Ik had die kop van SC wel willen zien toen MUUS 'm in z'n bek scheet
  zondag 8 januari 2006 @ 02:10:16 #222
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_33821526
quote:
Op zondag 8 januari 2006 02:07 schreef i-spy24 het volgende:
Hey! mooie review. Ik zal volgende maand ofzo ook eens een bezoekje brengen. Klinkt goed allemaal.
niet teveel verder doorvertellen dit groeibriljantje in Nederland
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_33821596
Die after eight afhalen Ook in eigen gevouwen zakje zeker ... echt super die stikstof aan je tafel.. je moet het dus ook even laten liggen dat hapje op een lepeltje, ik was bijna te snel.. waardoor je even adem moet happen zo koud

En ik fluister de rekening omdat ik het erg veel geld vind.
Het is het wel waard, maar toch...
pi_33825305
Klinkt echt fantastisch! Wat een creatieve dingen allemaal!
  zondag 8 januari 2006 @ 13:01:09 #225
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_33828216
Klinkt idd als een ware sensatie en ik snap dat je dat niet goed in een cijfer kunt uitdrukken
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 8 januari 2006 @ 13:26:44 #226
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_33829079
likkebaardend
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_33831941
Als ik het lees loopt hier het water uit mijn mond
ik kon de kwijl smiley niet vinden
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  Moderator zondag 8 januari 2006 @ 15:14:50 #228
9859 crew  Karina
Woman
pi_33832654
Het klinkt fantastisch, je moet zeker heeeel lang van te voren reserveren daar? Als ik geld had ging ik meteen. Ik vind het wel altijd lastig, dat als je met de auto gaat je niet lekker aan de wijn kunt.
Op donderdag 15 mei 2014 22:18 schreef sp3c het volgende:
niet zo tof doen
pi_33833016
Heel erg lang van te voren viel wel mee, ik denk dat je met zo'n 6 weken wel terecht kunt hoor
  zondag 8 januari 2006 @ 16:07:43 #230
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33834214
In de Misset Horeca (vakblad) stond een interview met hun, ze vertelden dat alles echt heel snel was gegaan, en dat ze pas over 2 maanden op een dinsdagavond een plekje hebben!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 8 januari 2006 @ 16:10:30 #231
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33834293
Apart, met dat stikstof! Al associeer ik dat vooral nog met wratten verwijderen... *ouch*
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  zondag 8 januari 2006 @ 16:13:44 #232
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33834381
quote:
Op zondag 8 januari 2006 02:07 schreef i-spy24 het volgende:
Hey! mooie review. Ik zal volgende maand ofzo ook eens een bezoekje brengen. Klinkt goed allemaal.
Ik ga wel mee!
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zondag 8 januari 2006 @ 16:14:20 #233
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_33834399
quote:
Op zondag 8 januari 2006 16:10 schreef dutch-mamma het volgende:
Apart, met dat stikstof! Al associeer ik dat vooral nog met wratten verwijderen... *ouch*
Ik meer met El Bulli, maar ach
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
pi_33834484
quote:
Op zondag 8 januari 2006 16:10 schreef dutch-mamma het volgende:
Apart, met dat stikstof! Al associeer ik dat vooral nog met wratten verwijderen... *ouch*
He jakkes
Nou als je het gezien had, is die associatie meteen weg hoor
Een enorme grote ijzeren schaal waar dan allemaal lekkers uit komt, hij roert het nog ff goed door zodat je hele tafeltje onder de damp zit


Euc, toen wij belden voor een afspraak hadden ze nog geen ster, dat gaat hard nu natuurlijk
Ik kon het toen nog net verzetten (omdat we 16 dec.naar Texel gingen) naar 7 jan.
  zondag 8 januari 2006 @ 16:38:51 #235
26251 Eilanden
Bright Mirror Still Water
pi_33835160
Apart dat stikstof ja

Vorig jaar in het vliegtuig terug van de US naar Nederland was er een item op zo'n vliegtuig-tv-programma over een restaurant dat uitsluitend op een dergelijke manier kookte. Alles met stikstof, helium en weet ik veel wat... héééél apart
pi_33835756
Dat was El Bulli in Spanje Eilanden. (tenminste dat moet haast wel)
Helpt waar hij kan!
  zondag 8 januari 2006 @ 18:10:26 #237
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_33838466
Er gaat een heel nieuwe wereld voor me open!
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_33851515
Klinkt goed.
pi_33851574
quote:
Op zondag 8 januari 2006 23:37 schreef SCH het volgende:
Klinkt goed.
Le-zen
pi_33851605
quote:
Op zondag 8 januari 2006 23:38 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Le-zen
Morgen ben je de eerste vreetzak
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')