abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_30178477
quote:
Op donderdag 1 september 2005 20:48 schreef _Arual_ het volgende:
Ik heb vorig jaar in Antwerpen een workshop sushi maken gevolgd. Mijn creaties leken nergens op, maar ik ga het thuis, rustig, ook nog eens een keer proberen. De handleiding heb ik nog ergens. Hier in Nijmegen zit sinds kort ook een sushihuis, daar heb ik mijn sushihonger orige week in ieder geval kunnen stillen!
En? Vond je het wat?
Ik baal wel een beetje dat die sushitent er nu is, ook al is 't afhaalsushi
  Redactie Frontpage donderdag 1 september 2005 @ 20:54:13 #92
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_30178518
Zelfmaken is retemoeilijk.
pi_30178977
quote:
Op donderdag 1 september 2005 20:54 schreef SunChaser het volgende:
Zelfmaken is retemoeilijk.
Gewoon oefenen, oefenen en oefenen. En je doet het niet professioneel dus je kunt lekker rustig thuis je gang gaan. Have fun en ga ervan uit dat het de eerste paar keer waarschijnlijk in de soep loopt.
Zoals ik al zei, begin rustig met een paar eenvoudige rollen en als je die onder de knie hebt kun je wat lastiger rollen proberen. Voor thuis kun je een nigiri maken door eerst een kleine rijstbal te maken en daarop de neta (sushi ingredient/topping zoals vis, tamagoyaki etc.) te leggen en eventueel met een reepje nori vast te maken.
  Redactie Frontpage donderdag 1 september 2005 @ 21:06:49 #94
1150 crew  SunChaser
Leuker wordt het niet
pi_30179072
Ik heb t al een keer geprobeerd, mn zus was t aan t maken. veel rijst verknoeid. Wat ook lekker is, is gewoon die tonijn en zalm in blokjes snijden en dan in dat spul dopen, hoeft niet per se rijst bij.
pi_30179196
quote:
Op donderdag 1 september 2005 20:53 schreef mirugai het volgende:

[..]

En? Vond je het wat?
Ik baal wel een beetje dat die sushitent er nu is, ook al is 't afhaalsushi
Waarom baal je ervan?

Ik heb nog niet heel erg vaak sushi op, behalve die zelfgemaakte van die workshop. En 'McDonalds Sushi' van het wokrestaurant. Veel vergelijkingsmateriaal heb ik dus niet. Maar ik vond het enorm lekker, de schaal ging tot de laatste kruimel leeg. Ze hadden er ook ruim voldoende wasabi en sojasaus bij gedaan, dat was Het lag er sowieso allemaal netjes bij. Erg vers, alles. We hadden een schotel met verschillende soorten sushi's, en er zat echt veel variatie in. Allerlei soorten vis, verschillende soorten groenten...

(hoe heet dat zoete, cake-achtige spul dat ze gebruiken? Het leek tegelijkertijd ook een beetje vlees-achtig, best apart.)
pi_30179793
quote:
Op donderdag 1 september 2005 21:09 schreef _Arual_ het volgende:

[..]

Waarom baal je ervan?
Omdat ik zelf bezig was/ben met het opzetten van een (parttime) sushi catering in/rond Nijmegen. 'T is concurrentie tenslotte. Ik heb een fulltime opleiding tot sushi chef in de VS gevolgd.
quote:
(hoe heet dat zoete, cake-achtige spul dat ze gebruiken? Het leek tegelijkertijd ook een beetje vlees-achtig, best apart.)
Bedoel je inari sushi? Da's met een zakje van gefrituurde tofu (abura age)
pi_30180090
quote:
Op donderdag 1 september 2005 21:21 schreef mirugai het volgende:

[..]

Omdat ik zelf bezig was/ben met het opzetten van een (parttime) sushi catering in/rond Nijmegen. 'T is concurrentie tenslotte. Ik heb een fulltime opleiding tot sushi chef in de VS gevolgd.
[..]

Bedoel je inari sushi? Da's met een zakje van gefrituurde tofu (abura age)
[afbeelding]
oooh, ja, dan is dat inderdaad balen... Verder was er tot nu toe in Nijmegen nog niks? Beetje slecht getimed. Maar bij dat sushihuis houden ze zich ook bezig met workshops enzo, misschien dat dat toch een ander publiek trekt uiteindelijk. Of je gaat daar solliciteren

Wat ik bedoelde zag er toch echt anders uit. Een klomje rijst, met daar bovenop een cakevormig plakje 'iets', van ongeveeer 4 millimeter dik. Ik ga nog eens uitzoeken wat dat precies was. Misschien is het iets heel simpels dat ik door de vorm niet heb kunnen herkennen of zo.
pi_30180367
quote:
Op donderdag 1 september 2005 21:28 schreef _Arual_ het volgende:
Wat ik bedoelde zag er toch echt anders uit. Een klomje rijst, met daar bovenop een cakevormig plakje 'iets', van ongeveeer 4 millimeter dik. Ik ga nog eens uitzoeken wat dat precies was. Misschien is het iets heel simpels dat ik door de vorm niet heb kunnen herkennen of zo.
Aha, is het dan tamago(yaki)? Dat is een zoete vierkante omelet.
pi_30180543
quote:
Op donderdag 1 september 2005 21:33 schreef mirugai het volgende:

[..]

Aha, is het dan tamago(yaki)? Dat is een zoete vierkante omelet.
[afbeelding]
Die komt me erg bekend voor! Alhoewel ik het dus totaal NIET herkend heb als ei!

Maar dankjewel, deze ga ik onthouden!

Om in de trant van dit topic te blijven: hoe maak je dit dan zelf? Of is dat al aan bod gekomen, ergens?
pi_30180938
quote:
Op donderdag 1 september 2005 21:38 schreef _Arual_ het volgende:
Om in de trant van dit topic te blijven: hoe maak je dit dan zelf? Of is dat al aan bod gekomen, ergens?
Ik heb er een keer een stukje over geschreven: tamagoyaki
Je kunt thuis gewoon een koekepan gebruiken, de omelet rollen en de hoekjes eraf snijden om een vierkante omelet te krijgen.
pi_32812689
Mijn eerste (dappere) poging om zelf sushi te maken!

En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  zondag 4 december 2005 @ 17:55:51 #102
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_32812810
zo! ziet er goed uit!
kan je misschien een korte toelichting geven, wat waar in zit?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 4 december 2005 @ 17:56:11 #103
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32812817
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:51 schreef bianca en michael het volgende:
Mijn eerste (dappere) poging om zelf sushi te maken!

[afbeelding]
Wat goed!!!
Ziet er heerlijk uit!
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_32812925
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:55 schreef MissyMirjaM het volgende:
zo! ziet er goed uit!
kan je misschien een korte toelichting geven, wat waar in zit?
Sure!

De bovenste rij links is 'gewoon' rauwe zalm, komkommer, een beetje wasabi en sesam. De bovenste rij rechts is idem maar dan met tonijn.

De grote rollen zijn met roomkaas, gerookte zalm een beetje wasabi en lente uitjes.

De de binnenste buiten rolletjes zijn met krabvlees (uit blik) mayo met een beetje wasabi, avacado en veel sesam aan de buitenzijde.

[ Bericht 1% gewijzigd door bianca en michael op 04-12-2005 18:09:49 ]
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  zondag 4 december 2005 @ 18:01:13 #105
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_32812939
klinkt zeer okay
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 4 december 2005 @ 18:01:48 #106
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_32812952
hoe maak je btw die binnenstebuiten rolletjes met krab?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32812976
En MissyMirjaM al veel Oliver gekookt?

Ik had pas bij de laatste rol door dat ik de rollen echt veel strakker moet aantrekken. Zoals je ziet zijn de bovenste rollen veel te slapjes (en dus ook niet mooi dicht en rond).
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
pi_32813073
quote:
Op zondag 4 december 2005 18:01 schreef MissyMirjaM het volgende:
hoe maak je btw die binnenstebuiten rolletjes met krab?
Met neme een half norivel. Die 'smeer' je helemaal met sushirijst in en besprenkel je dan met sesam (die ik eerst even in een droge koekepan heb geroosterd). Dan op je sushimatje, matje dichtvouwen en omdraaien. Hierna smeer je in het midden van het vel een streep mayo met wat wasabi erdoor. Krab (uit blik) over de streep verdelen en reepjes avocado er op leggen. Geheel lichtjes oprollen, even matje er af en plastic folie er over heen, matje er weer overheen en strak oprollen. (Is dit wel duidelijk?)
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
pi_32813117
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:56 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Wat goed!!!
Ziet er heerlijk uit!
Dank je! Mijn arme mannetje moet overwerken, dus ik ga hem zo op zijn werk verblijden met mijn noeste arbeid!
En ja, dat zijn onze eigen Boris † en Diever hiernaast!
  zondag 4 december 2005 @ 18:32:25 #110
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_32813590
volgens mij is het wel duidelijk
leuk, ik ga het ook een keer doen!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 4 december 2005 @ 18:55:34 #111
120482 mirugai
very fishy
pi_32814126
quote:
Op zondag 4 december 2005 18:08 schreef bianca en michael het volgende:

[..]

Dank je! Mijn arme mannetje moet overwerken, dus ik ga hem zo op zijn werk verblijden met mijn noeste arbeid!
zowee! Daar zal tie blij mee zijn!
pi_32814165
AH heeft wel Sushi
Voor vrede en rechtvaardigheid - Tegen alle soorten vormen van geweld.
  zondag 4 december 2005 @ 19:06:32 #113
87509 Duderinnetje
Miskend decadent
pi_32814423
quote:
Op zondag 4 december 2005 18:57 schreef Meki het volgende:
AH heeft wel Sushi
Vieze prefab

Sushi hoort vers bereid te zijn Meki
Snobs have more fun!
KLIK!
pi_32814937
Goed geluuuuukt
Ziet er echt als sushi uit ook, wat zal je arme overwerkte mannetje er blij mee zijn

*staat ook nog op ons lijstje om een keertje uit te proberen, aan de hand van dit topic*
  zondag 4 december 2005 @ 19:44:30 #115
18360 cYbErTiM
Moet Niet Zeuren!
pi_32815612
quote:
Op zondag 4 december 2005 19:06 schreef Duderinnetje het volgende:

[..]

Vieze prefab

Sushi hoort vers bereid te zijn Meki
Heb je die uit de AH wel is gegeten? Zijn in vergelijking met die diepvries troep van andere supermarkten zeer goed te eten.

Maar restaurent is natuurlijk altijd echt vers.
Je leeft maar één keer...
  zondag 4 december 2005 @ 19:47:29 #116
111260 Charmian
a little joy
pi_32815717
Wat een bijzondere combinatie die met roomkaas

* is lui, haalt bij de konmar, goed te doen
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
  zondag 4 december 2005 @ 20:02:31 #117
120482 mirugai
very fishy
pi_32816242
De combi van roomkaas en (gerookte) zalm is bekend als de philadelphia roll.

[ Bericht 41% gewijzigd door mirugai op 04-12-2005 20:10:02 ]
pi_32824184
gisteren heeft mijn sushi gemaakt.

nee geen foto was te druk met dat heerlijks verorberen.

maar combinatie advocado en surimi bijv in een rol is ook erg
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  maandag 5 december 2005 @ 20:18:37 #119
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_32844537
quote:
Op zondag 4 december 2005 17:51 schreef bianca en michael het volgende:
Mijn eerste (dappere) poging om zelf sushi te maken!

[afbeelding]
Ziet er erg goed uit!

Welke sausjes heb je er bij geserveerd?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 6 december 2005 @ 10:05:37 #120
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_32856319
quote:
Op maandag 5 december 2005 20:18 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ziet er erg goed uit!

Welke sausjes heb je er bij geserveerd?
Sojasaus, wasabi en ingelegde gember natuurlijk.
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')