FOK!forum / Culinesse à gogo / Hoe maak ik een eigen pastasaus?
ߨúÐêWyNzaterdag 26 februari 2005 @ 11:53
ik ga dit weekend een eigen pasta saus proberen te maken, maar ik heb wel wat pointers nodig wat betreft ik erin kan/zal stoppen. natuurlijk is de basis met (gepelde) tomaten en tomaten, puree. wortelen kunnen ook geen kwaad meen ik, maar verder? iemand tips?
Jojogirlzaterdag 26 februari 2005 @ 12:01
Paprika, champignons en courgette zijn ook erg lekker in pastasaus.
Oblivionzaterdag 26 februari 2005 @ 12:21
Gehakt, basilicum, tomaten.
Zalm, zwarte olijven, ansjovis, tomaten, basilicum.
YuckFouzaterdag 26 februari 2005 @ 12:46
pastasaus

de basis: tomaten, knoflook, oregano, ui
de vulling: gehakt, wortel, prei, paperika, champignons, courgette, olijven, etc.
maken?
gehakt, ui&knoflook rul door elkaar heen bakken, champignons erdoor, meebakken,stoofgroentes toevoegen, ff pruttelen, tomaten saus/puree/sugo erbij doorroeren, opwarmen, zout, peper&andere kruiden erdoor et voila!
1 heerlijke pastasaus!
Liejannuhzaterdag 26 februari 2005 @ 13:20
Wat ook erg lekker is: wat spinazie door je saus!
Theelepeltje pesto kan ook geen kwaad overigens!
multilulzaterdag 26 februari 2005 @ 13:20
hmm pastasaus.... saus voor over de pasta!
FritsVanEgterszaterdag 26 februari 2005 @ 13:24
Je hebt veel varianten. Wat voor vlees ga je gebruiken, of wordt het vegetarisch?
ߨúÐêWyNzaterdag 26 februari 2005 @ 16:43
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 13:24 schreef FritsVanEgters het volgende:
Je hebt veel varianten. Wat voor vlees ga je gebruiken, of wordt het vegetarisch?
verandering van spijs doet eten. allebei dus
Underdoggyzaterdag 26 februari 2005 @ 18:28
veeeeel pesto en koksroom vind ik zelf lekker
Martijn_77zaterdag 26 februari 2005 @ 18:52
Prie, Paprika, spekjes, ham en tomaten puree

En natuurlijk een flinke scheut rode wijn
Furbyzaterdag 26 februari 2005 @ 18:55
Nou, je flikkerd een zooi tomaten in een speciekuip en gaat met blote voeten rondjes stampen in die kuip.

Voila.
Jordy-Bzaterdag 26 februari 2005 @ 19:02
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 18:55 schreef Furby het volgende:
Nou, je flikkerd een zooi tomaten in een speciekuip en gaat met blote voeten rondjes stampen in die kuip.

Voila.
hoeft 'ie ook geen kaas meer toe te voegen...
Oblivionzaterdag 26 februari 2005 @ 19:08
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 18:55 schreef Furby het volgende:
Nou, je flikkerd een zooi tomaten in een speciekuip en gaat met blote voeten rondjes stampen in die kuip.

Voila.
Wel eerst langs de dokter gaan om te kijken of je geen voetschimmel hebt...

Wat al eerder is gezegd, spinazie maar dan met boursin...
Of tomaten ontvellen, in heet water, uitje fruiten, gehakt rullen, beetje italiaanse kruiden, ansjovisje, en flink peper.

Ohof: Boter, veel knoflook (er later pas bij doen, anders wordt het bitter) veel ui, een chilipepertje....cremefraiche en garnalen....
bloodymaryzaterdag 26 februari 2005 @ 22:51
Eigenlijk moet je er zo min mogelijk in doen! Wat tomatenblokjes, knoflook en kruiden (oregano, basilicum) is voldoende en dan als finishing touch voor het opdienen wat parmigiano en verse basilicum, dat is het lekkerst.

Less is more, hoe minder hoe lekkerder!
Underdoggyzaterdag 26 februari 2005 @ 22:55
nee... dat is niet zo....
mechatronicszaterdag 26 februari 2005 @ 22:56
Guacamole kan je proberen
miss_dynastiezaterdag 26 februari 2005 @ 23:11
Doe er vaak ook nog een zooi hamblokjes doorheen
Underdoggyzaterdag 26 februari 2005 @ 23:54
laatst had ik iets lekker gemaakt toen mijn moeder kwam eten...

Hamblokjes bakken
soepgroenten (of iets anders naar keuze, niet teveel!) toevoegen
1 potje groene pesto en flink wat koksroom toevoegen

Serveren met groene tagliatella (erg belangrijk!)
kissazondag 27 februari 2005 @ 00:05
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 19:02 schreef Jordy-B het volgende:

[..]

hoeft 'ie ook geen kaas meer toe te voegen...
BSJzondag 27 februari 2005 @ 13:23
Deze maak ik wel es als snack tussendoor
hij is misschien een beetje onconventioneel, maar de smaak is fantastisch en de saus blijft zo lekker aan je deegwaren plakken... **gaat strax pastasaus maken!!!* *

je snippert een uitje fijn en bakt dat aan in olijfolie, doet er tomaten bij (je kunt ze wel best van hun schil ontdoen) en in blokjes gesneden paprika's, eventueel voeg je wat witte wijn toe, en je laat t allemaal zachtjes sudderen (deksel op de pan), kruiden doe ik meestal met oregano en een 'pomodori-mix', owja, en samen met de tomaten voeg ik ook nog een half Knorr-bouquet-bouillonblokje toe (verkruimelen). Nu nog een goeie geut room toevoegen, geraspte kaas er bij, en nog ff warm laten worden zodat de kaas smelt in je saus... als laatste basilicum er bij en meteen serveren.
Als de saus koud wordt, stolt de kaas en krijg je nogal een vast geheel, daarom beter op de réchaud plaatsen... is bij mij niet echt nodig omdat ik t altijd in eenpersoonsporties maak
Zoals ik al zei, beetje onconventioneel, maar lekker!
W1ZZzondag 27 februari 2005 @ 14:37
quote:
Op zaterdag 26 februari 2005 23:54 schreef Underdoggy het volgende:
laatst had ik iets lekker gemaakt toen mijn moeder kwam eten...

Hamblokjes bakken
soepgroenten (of iets anders naar keuze, niet teveel!) toevoegen
1 potje groene pesto en flink wat koksroom toevoegen

Serveren met groene tagliatella (erg belangrijk!)
Sorry, maar gatver! Typisch 'nederlands variëren met pastasaus.'

Less is more zoals al werd gezegd... Er is een aantal klassiekers maar ik kijk vaak wat ik in de koelkast heb. Gisteren voor de lunch was het een saus van een teen knoflook (in plakjes gesneden), een blikje tomatenpuree, wat runderbouillon (voor de smaak maar vooral om de tomatenpuree mee aan te lengen), een scheut rode wijn en een in stukjes gesneden salsiccia (italiaanse saucijs, niet te verwarren met nederlandse saucijzen want die hebben echt een heel andere smaak) en z&p.
FritsVanEgterszondag 27 februari 2005 @ 14:42
quote:
Op zondag 27 februari 2005 14:37 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Sorry, maar gatver! Typisch 'nederlands variëren met pastasaus.'

Er is een aantal klassiekers maar ik kijk vaak wat ik in de koelkast heb.
Wat doe je zelf dan?
W1ZZzondag 27 februari 2005 @ 14:50
quote:
Op zondag 27 februari 2005 14:42 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Wat doe je zelf dan?
Ik kijk wat ik heb en daar maak ik een saus mee, maar pastasaus maken is hetzelfde als je aankleden: Een aantal dingen past gewoon goed bij elkaar en een aantal dingen niet. Daarbij moet je gewoon niet te enthousiast gaan lopen doen met ingrediënten. Als je naar de bovenstaand geschetste saus kijkt zit er eigenlijk maar één ingrediënt in, namelijk de worst. De rest is óf om er een saus van te maken óf om de smaak van de worst te ondersteunen. Dat is typisch italiaans, niet een zak soepgroenten bij wat blokjes ham (onitaliaanser kan bijna niet, een pak soepgroenten en hamblokjes) flikkeren, pesto en room erbij en hoppa, saus voor over de pasta! (met dito intonatie van de Heinz reclame)

Ik zeg overigens niet dat die combi niet lekker kan zijn, maar de auteur wilde iemand anders verbeteren op diens visie op pastasauzen (die mijns insziens de juiste was) en komt vervolgens met zo'n brouwsel aanzetten...
Nevazondag 27 februari 2005 @ 14:52
t tomato frito van heinz 2 pakjes een half flesje finesse koksroom een bakje verse champignons
eventueel bij voegen verse parika ui prei wortelen etc.. ong 100 gr bij mekaar... qua verse groenten
Roerbak de groenten en champignons en bak 4 kipfiletjes
gooi bij de groente de tomato frito en laat dit zachtjes prutelen 15 minuutjes.. gooi er dan de finesse koksroom bij.
Als pasta erbij zou ik penne rigata nemen.

opdienen een kipfilet op bord leggen met de penne erom heen en giet daar wat saus overheen
BSJzondag 27 februari 2005 @ 15:00
STEL nu dat ik een voorstel zou doen om een lekker pittig currysausje te maken, in blokjesgesneden kipfilet te bakken (MET verkruimeld bouillonblokje, voor dat lekkere korstje) en om dat dan samen met frisgroene erwtjes door je pasta te mengelen... loop ik dan t risico als pastasaus-barbaar veroordeeld te worden??? (btw... geraspte zure appel met currysaus... mmmmmmmmmm )
W1ZZzondag 27 februari 2005 @ 15:04
Erwtjes is wel erg Siciliaans, maar curry... tsja, volgens mij weet je het antwoord zelf al of niet?
FritsVanEgterszondag 27 februari 2005 @ 15:07
quote:
Op zondag 27 februari 2005 14:50 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Ik kijk wat ik heb en daar maak ik een saus mee, maar pastasaus maken is hetzelfde als je aankleden: Een aantal dingen past gewoon goed bij elkaar en een aantal dingen niet.
Daar ben ik het wel mee eens, alleen het "typische Nederlandse variëren" doe je dus zelf ook. Op zich niks mis mee, je ontdekt nog eens wat lekkers.

Persoonlijk vind ik de combi hamblokjes en soepgroenten helemaal niks trouwens.

Een simpele pasta met vis vind ik erg lekker. Knoflook, ui, champignons en courgette (je kunt variëren ), een blikje zalm (of tonijn) en crème fraiche met een beetje tomatenpuree.
Kruiden naar smaak toevoegen (basilicum ). Met zalmfilet is het nog lekkerder.
BSJzondag 27 februari 2005 @ 15:08
nouja, de vraag was 'pastasaus: hoe?'
pastasaus... saus voor bij de pasta...
italiaanse pastasaus = italiaanse saus voor bij de pasta...
maar dat was de vraag niet
dus ik ga vrijuit, niet???
Steijnzondag 27 februari 2005 @ 15:09
Courgette
#ANONIEMzondag 27 februari 2005 @ 15:13
4 personen.

1 pakje tomaten saus (ong.200ml)
1 Courgette
1 winterpeen
1 zakje geraspte kaas
1 bakje champions
2 teentjes knoflook
3 uien
3 paprika's (geel,groen,rood)
6 tomaten
1 zak pasta
middel grote bak gehakt (bij de ah, dan bij de slager gewoon ff vragen hoeveel het voor 4 pers. ongeveer is)

alle groenten wassen

2 grote kommen klaarzetten
en 2 koekepannen (of 1 koekepan en 1 wok?)
en 1 pan met water voor de pasta opzetten

in 1 kom gaan:
champions gesneden
uien in stukjes gehakt
paprika in reepjes
knoflook geperst (of in stukjes)
courgette in kwartjes gesneden

in de andere kom gaan:
winterpeen geraspt
tomaten in blokjes gesneden
tomaten saus
half zakje geraspte kaas

wrijf het gehakt in met zout, peper en italiaanse tuinkruiden
(en wellicht wat chili poeder)

zet nu 1 pan op het vuur, met olijf olie voor het gehakt
zet de andere pan ook op het vuur met een klein beetje olijf olie

doe het gehakt in de pan

en in de andere pan het kommetje met de uien en champions etc

doe ook de pasta in de pan

als het gehakt gaar is gooi je deze in de wok bij de groenten, even goed doorroeren
en dan het kommetje met de tomaten, kaas etc er bij

5 min doorroeren, en eet smakelijk!

het overgebleven kaas gaat natuurlijk heerlijk on top

[ Bericht 1% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2005 15:14:39 ]
W1ZZzondag 27 februari 2005 @ 15:15
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:07 schreef FritsVanEgters het volgende:

[..]

Daar ben ik het wel mee eens, alleen het "typische Nederlandse variëren" doe je dus zelf ook. Op zich niks mis mee, je ontdekt nog eens wat lekkers.
Ik varieer ja, maar ik houd me wel aan een aantal "wetten" die ik van italiaanse vrienden en in Italië heb geleerd. En ik zeg niet dat de typische vernederlandsingen fout of niet lekker zijn, ik zeg wel dat het weinig meer met italiaans eten te maken heeft en dat vind ik jammer, ik zie mensen graag genieten van échte pastasaus, net zoals dat ik mensen er graag fatsoenlijk bij zie lopen en niet de typische nederlandse witte sokken-instappers gewoonte.

(Daarbij studeer ik italiaanse taal&cultuur dus ik reageer lekker enthousiast! )
Kanjerzondag 27 februari 2005 @ 15:16
Je mikt pakweg een pond gehakt in een pak en dat ga je rullen.
Je mikt daar een potje Spaggeroni ( gewoon of picante) bij.
Je mikt spaghetti in een pan water en wacht tot het kookt.
Je mikt de spaghetti op een bord, de saus eroverheen en laar.
#ANONIEMzondag 27 februari 2005 @ 15:24
klassieke bolognese:
- 500 gram rundergehakt
- 100 a 150 gram bakbacon
- twee blikken gepelde tomaten (beter dan die hollandse waterballonnen)
- 2 a 3 blikjes tomatenpuree
- 2 winterwortelen, halveren en in schijfjes
- bleekselderij, ongeveer evenveel als de wortelen
- veel knoflook
- kwart liter droge witte wijn
- melk
- versgemalen zwarte peper
- zout
- grote pan of wok

gehakt en bacon aanbraden, knoflook er bij, royaal peper en een beetje zout. Als het vlees gaar is wortelen en bleekselderij erbij en omscheppen. Na een minuut of drie tomaten + tomatenpuree erbij. Omscheppen en wijn + melk toevoegen. Als het begint te pruttelen op het allerkleinste pitje dat je hebt, liefts met een vlamverdeler eronder. Deksel op de pan en minstens een uur (hoe langer hoe beter) zo zachtjes mogelijk laten pruttelen. Als het teveel indampt een beetje melk toevoegen. Aan het eind deksel van de pan en vocht laten verdampen tot de saus wat dikker wordt.

Pasta koken, saus er bij en grof geraspte of geschaafde parmezaan (reggiano!) er overheen.
Ok een geweldige saus om lasagna mee te maken. Maak in dat geval ook een bechamelsaus waar je wat versgemalen nootmuskaat en een flinke hand parmezaan doorheen doet. Beginnen met een dunne laag ragout bolognese, dan een laag pastabladeren, dan ragout, afdekken met bechamel, bladeren, ragout, bechamel, etc. Maak de lagen niet te dik. Eindigen met ragout en bechamel en een laag gemalen parmezaan.

Snelle hap 1:
Spinazie, boursin en spekjes -----> saus

Snelle hap 2:
Potje mosselen, blikje tonijn, blikje gepelde tomaten, flinke hand peterselie, veel zwarte peper -------> saus
W1ZZzondag 27 februari 2005 @ 15:28
Mag ik zeuren over je ragù? Ahh, pleaaaase?
Hoewel iedere italiaan z'n bolognesesaus anders maakt zijn ze het er allemaal wel over eens dat er GEEN knoflook in zit!
Spindizzyzondag 27 februari 2005 @ 15:31
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:28 schreef W1ZZ het volgende:
Mag ik zeuren over je ragù? Ahh, pleaaaase?
Hoewel iedere italiaan z'n bolognesesaus anders maakt zijn ze het er allemaal wel over eens dat er GEEN knoflook in zit!
Man, zeik niet zo! Laat iedereen toch zijn eigen recept voor pastasaus geven zonder dat ze gelijk de pastasausgestapo op hun dak krijgen
#ANONIEMzondag 27 februari 2005 @ 15:52
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:28 schreef W1ZZ het volgende:
Mag ik zeuren over je ragù? Ahh, pleaaaase?
Hoewel iedere italiaan z'n bolognesesaus anders maakt zijn ze het er allemaal wel over eens dat er GEEN knoflook in zit!
Dat is niet helemaal waar. Er zijn wel twee kampen, een die knoflook onontbeerlijk vindt en een die vindt dat knoflook niet in een bolognese thuishoort. Sommigen doen er ook uien in, wat ik dan weer ten koste vind gaan van de andere smaken. Een strikt recept voor een bolognese is er niet en of er wel of geen knoflook in thuis hoort, wel of geen uien, of je rode dan wel witte wijn moet gebruiken, melk of bouillon en room, dat schijnt een eeuwige discussie te zijn. Als je een snob bent gebruik je ook geen bacon maar buikspek of pancetta. Het is me om het even. Met deze saus in een lasagna en een goed glas rode wijn erbij heb ik een geweldige avond.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-02-2005 15:52:56 ]
BSJzondag 27 februari 2005 @ 17:23
quote:
Met deze saus in een lasagna en een goed glas rode wijn erbij heb ik een geweldige avond.
Ik geloof je meteen!
Wanneer valt m'n uitnodiging in de bus?
W1ZZzondag 27 februari 2005 @ 17:49
Hmm, ik ben van het "geen knoflook/wel ui/wel rode wijn" kamp. Overigens is er wel een officieel recept dat is gedeponeerd bij een of ander bureau, maar of er ook iemand is die 'm zo maakt betwijfel ik
SiGNedinsdag 30 augustus 2005 @ 03:28
Het recept voor Bolognesesaus dat ik van mijn achterbuurvrouw (uit Sardinië) heb geleerd is het volgende:

1 blik pomodori tomaten (Gran italia vind ik het lekkerst)
2 blikjes tomatenuree
1 ui
2 á 3 teentjes knoflook (ik ben van het kamp én knoflook én ui)
1 pond gehakt
verse peper
zout
suiker (versterkt de smaak van de tomaat)
basilicum
oregano (niet teveel)
Spaghetti (Ook hier vind ik die van Grand Italia het lekkerst (t.o. de andere supermarkt merken)

Snij de ui in kleine blokjes en fruit de ui.
Doe daarna het gehakt in de pan en rul het.
Daarna gaan de Pomodori tomaten en de blikjes tomatenpuree in de pan, restjes tomaat in de blikjes meng je met warm water en dat doe je ook in de pan, niet teveel water, ik doe meestal alleen de 2 kleine blikjes puree, die gooi ik in het grote blik tomaten en daarna in de pan)
uitgeperste/in flinterdunne plakjes gesneden knoflook erbij, peterselie, oregano (doe ik meestal maar heel weinig), peper,zout en beetje suiker (naar smaak, de saus moet natuurlijk niet te zoet worden) er ook bij.
Spaghetti laten koken (9-11 minuten)
Als de spaghetti klaar is is de saus ook klaar..
beetje parmazaanse kaas erover..jum

Dit is een vrij basic saus, als je wil kan je er nog vanalles bijgooien, maar persoonlijk hou ik niet van wortels, prei, e.d. in mijn spaghetti saus..

[ Bericht 1% gewijzigd door SiGNe op 30-08-2005 03:34:54 ]
Muckdinsdag 30 augustus 2005 @ 08:38
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:15 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Ik varieer ja, maar ik houd me wel aan een aantal "wetten" die ik van italiaanse vrienden en in Italië heb geleerd. En ik zeg niet dat de typische vernederlandsingen fout of niet lekker zijn, ik zeg wel dat het weinig meer met italiaans eten te maken heeft en dat vind ik jammer, ik zie mensen graag genieten van échte pastasaus, net zoals dat ik mensen er graag fatsoenlijk bij zie lopen en niet de typische nederlandse witte sokken-instappers gewoonte.

(Daarbij studeer ik italiaanse taal&cultuur dus ik reageer lekker enthousiast! )
jezus zeg, zeur niet zo!
er word gevraagd om een recept voor pastasaus, het is niet zo dat de TS vraagt om italiaanse kook-wetten.
Muckdinsdag 30 augustus 2005 @ 08:39
quote:
Op zondag 27 februari 2005 15:31 schreef Spindizzy het volgende:

[..]

Man, zeik niet zo! Laat iedereen toch zijn eigen recept voor pastasaus geven zonder dat ze gelijk de pastasausgestapo op hun dak krijgen
ah, sorry, ik denk dat ik over je heen gelezen heb
beetje dubbelop zo
BBQ-kipdinsdag 30 augustus 2005 @ 10:22
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 08:39 schreef Muck het volgende:

[..]

ah, sorry, ik denk dat ik over je heen gelezen heb
beetje dubbelop zo
En de data van die posts, had je waarschijnlijk ook niet op gelet door de topickick

Maar goed, in CUL is het: authentiek is leuk, maar lekker is het belangrijkste voor alles
MouseOverdinsdag 30 augustus 2005 @ 10:28
Laurier doet het ook goed. Wel de blaadjes eruit halen na het meekoken.
BBQ-kipdinsdag 30 augustus 2005 @ 10:30
Wat gedroogde salie erdoorheen, ook erg lekker
Vlorisdinsdag 30 augustus 2005 @ 11:00
Nou, voor de verandering dan een receptje dat niet op een basis van tomaten is gebaseerd, ook erg lekker naar mijn mening

Witte pastasaus met paprika en champignons

Ingrediënten:
- 50g bloem
- 50g boter
- 50ml melk
- bouillonpoeder
- (geraspte) parmesaanse kaas
- paprikamix (of een groene en een gele, rood vind ik er niet zo mooi bij)
- champignons

Bereiding

- Maak met de boter en bloem een roux (hoe spel je dat??): boter smelten in een pannetje, vuur uit, beetje bij beetje de bloem erdoor roeren tot je een egale enigszins stevige 'pasta' overhoud en je hele pan weer schoon is.
- Vuur weer zachtjes aan en steeds kleine scheutjes melk toevoegen, gladroeren, tot je een aardig sausje hebt. Beetje bouillonpoeder erdoor.
- De paprika en champignons kun je vantevoren nog even aanbakken in een koekepan, komt de smaak wel ten goede
- Uiteindelijk paprika + champignons bij de saus gooien, beetje kaas erbij, nog even door laten koken en klaar!

Smullen maar
Vlorisdinsdag 30 augustus 2005 @ 11:01
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 11:00 schreef Vloris het volgende:
Nou, voor de verandering dan een receptje dat niet op een basis van tomaten is gebaseerd, ook erg lekker naar mijn mening

Witte pastasaus met paprika en champignons

Ingrediënten:
- 50g bloem
- 50g boter
- melk
- bouillonpoeder
- (geraspte) parmesaanse kaas
- paprikamix (of een groene en een gele, rood vind ik er niet zo mooi bij)
- champignons

(hoeveelheden moet je maar even verzinnen, maar hou in de gaten dat je ongeveer net zoveel bloem als boter nodig hebt. 50g/50g is meer dan genoeg voor een halve liter saus)

Bereiding

- Maak met de boter en bloem een roux (hoe spel je dat??): boter smelten in een pannetje, vuur uit, beetje bij beetje de bloem erdoor roeren tot je een egale enigszins stevige 'pasta' overhoud en je hele pan weer schoon is.
- Vuur weer zachtjes aan en steeds kleine scheutjes melk toevoegen, gladroeren, tot je een aardig sausje hebt. Beetje bouillonpoeder erdoor.
- De paprika en champignons kun je vantevoren nog even aanbakken in een koekepan, komt de smaak wel ten goede
- Uiteindelijk paprika + champignons bij de saus gooien, beetje kaas erbij, nog even door laten koken en klaar!

Smullen maar
Pietverdrietdinsdag 30 augustus 2005 @ 11:55
Vuistregel italiaanse keuken.
Niet meer dan 5 ingredienten gebruiken.
Chielusdinsdag 30 augustus 2005 @ 13:18
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 11:55 schreef Pietverdriet het volgende:
Vuistregel italiaanse keuken.
Niet meer dan 5 ingredienten gebruiken.
Is dat inclusief olie, zout & Peper?
Dukhlovidinsdag 30 augustus 2005 @ 13:48
Ik vind het altijd wel lekker om los een tomatensaus te maken. (olijfolie,knoflook, ui (sjalotje), tomaat, tomatenpuree,basilicum,oregano). In een andere pan groente (champions,courgette,paprika) cq vlees roerbakken met de zelfde kruiden alleen minder of alleen met peper en zout. De geroerbakte groente/vlees op de pasta scheppen en daarbovenop de tomatensaus.Ziet er mooier uit en het smaakt gevarieerder dan dat je alles doormekaar mikt (wat typisch hollands is als je het mij vraagt)
Pietverdrietdinsdag 30 augustus 2005 @ 14:33
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 13:18 schreef Chielus het volgende:

[..]

Is dat inclusief olie,
Ligt eraan, in een dressing, ja
quote:
zout & Peper?
Nee, niet echt,
En het is een vuistregel, geen religieus dogma.
BBQ-kipdinsdag 30 augustus 2005 @ 15:59
Edit: Dit is hier compleet ongepast

[ Bericht 90% gewijzigd door Martijn_77 op 30-08-2005 19:48:37 ]
Chielusdinsdag 30 augustus 2005 @ 16:31
Ik zie het al, zowel champions als courgette gebruikt, tja dan krijg je dit he. Hij had het kunnen weten.
Pietverdrietdinsdag 30 augustus 2005 @ 16:37
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 15:59 schreef BBQ-kip het volgende:
Edit: Dit is hier compleet ongepast
Gadverdamme, kippetje, schaam je je niet?

[ Bericht 35% gewijzigd door Martijn_77 op 30-08-2005 19:49:17 ]
Martijn_77dinsdag 30 augustus 2005 @ 19:53
Hier staan ook veel lekere recepten:
Pastasaus
Underdoggydinsdag 30 augustus 2005 @ 19:54
Verse kruiden helpt ook een heleboel om een echt lekkere saus te krijgen..
BBQ-kipwoensdag 31 augustus 2005 @ 10:03
quote:
Op dinsdag 30 augustus 2005 16:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gadverdamme, kippetje, schaam je je niet?
Ik wist niet eens meer wat ik er neer had gezet
Nu weer wel (even terug gescrolld).
Schande, schande... het spijt me
Cyandonderdag 1 september 2005 @ 23:23
Je kan ook een saus maken met Paturain Cuisine en diepvriesspinazie. Dat doe je samen in 1 pan op een laag vuur. Als de diepvriesspinazie ontdooit is kan je het nog even verwarmen op een hoger vuur.

Je kan gebakken spekjes toevoegen of gerookte zalm of geroosterde pijnboompitjes (effe in een hete koekenpan "bakken" zonder olie of boter)
Steijndonderdag 1 september 2005 @ 23:36
Vis met kaassaus, prei en pasta is ook erg lekker. Alleen is vis wel duur, maar voor keertje mag dat wel.
Ewelinadonderdag 29 september 2005 @ 14:54
Wat ik laatst op heb(gemaakt door een vriend die uit Italië komt ) en ook erg lekker is, is het volgende recept:

Ingrediënten:
1 aubergine
1 courgette
2 uien
bakje spekjes
olijfolie
meel
zout
tagliatelle
2 paprika's (kleur naar keuze)
beetje meel

eventueel kruiden (knoflook, oregano, basilicum, peper ed)

Water opzetten, en met een snufje zout erin laten koken. Als het kookt voeg je de tagliatelle toe. De aubergine in plakjes snijden en door de meel halen. Vervolgens laat je deze bakken in de koekenpan totdat ze mooi bruin zijn (je kunt ze ook frituren,maar dat is erg vet). Aubergine uit de pan halen en laten uitlekken op keukenpapier totdat het vet eruit is. Daarna ui fruiten, na een poosje de in stukjes gesneden courgette en paprika toevoegen. In een andere pan de spekjes uitbakken. Als de tagliatelle kookt, afgieten en bij de groenten in de pan doen. Aubergine en spekjes in dezelfde pan doen en nog even doorbakken met wat olijfolie eroverheen. Strooi er eventueel nog kruiden overheen (bij mij zat er iig knoflook in).

Was érg lekker!

Mijn eigen saus maak ik meestal zo:

Ingrediënten
150 gram half om half gehakt
1 ui
1/2 gele paprika
1/2 groene paprika (voor de kleur )
half bakje champignons
blikje gepelde tomaten
tagliatelle
Kruiden (ik gebruik knoflook, zout, oregano, basilicum, peper en gehaktkruiden)
(Als ik tijd over heb dan wil ik er ook nog wel eens courgette indoen, of prei)

Zet een pan water op en breng het aan de kook met een snufje zout erin. Kruid het gehakt en bak het in de pan met 2 plakjes knoflook erbij. Fruit in een andere pan (ik gebruik altijd de wok) de ui en voeg daarna de champignons toe. Even laten bakken en voeg daarna de rest van de groenten (paprika, courgette, prei) toe. Ik doe er dan zelf altijd een beetje olijfolie overheen en laat ze nog even bakken. Als het water kookt, tagliatelle erin doen en 8 min. laten koken.
Gehakt overscheppen naar de groenten (of groenten overscheppen naar de gehaktpan, maar dan wel een beetje het vet afgieten) en blikje gepelde tomaten toevoegen. Kruiden erbij doen.
Vervolgens tagliatelle afgieten en bij de saus doen. Door elkaar mengen en nog even laten doorpruttelen. Heerlijk!
Allantoiszaterdag 7 maart 2009 @ 11:45
quote:
» Er is al 1111 dagen niet in dit topic gepost. Bedenk goed of het nuttig is dit topic omhoog te schoppen!
1111 eins!11!
vossszaterdag 7 maart 2009 @ 11:55
Goeie kick!
Pietverdrietzaterdag 7 maart 2009 @ 13:19
Neem een grote vijzel, stamp daarin een teentje knof, een handje pijnboompitten, een bosje Basilicum, wat oude kaas of parmazaan, en meng dat met een top olijfolie.
Afsmaken met wat zout en peper als je daar behoefte aan hebt.
Waarschuwing, als je dit geproeft hebt wil je nooit meer pesto uit een potje, een verschil van dag en nacht.
SiGNezaterdag 7 maart 2009 @ 13:57
Ik ben wel helemaal van de Grand Italia pasta afgestapt, tegenwoordige gebruik ik De Cecco, die heeft een mooie vole smaak en een heerlijke bite, echt veel lekkerder!

Kan je onder andere kopen bij de Jumbo, ik heb het nog neit bij veel andere supermarkten gezien.