De schijf komt terug. In een vernieuwde versie.quote:Op woensdag 17 november 2004 19:59 schreef MSXUser het volgende:
De schijf van 5... is dat ding niet ergens in de jaren 70 geïntroduceerd? In ieder geval is het ding allang verouderd
10 jaar oude tosti's wel..quote:Op woensdag 17 november 2004 19:53 schreef tong80 het volgende:
is er dan niks meer heilig ?
Juist Schmoopy, daar ben ik het helemaal mee eens!quote:Op woensdag 17 november 2004 20:17 schreef shmoopy het volgende:
Voedingscentrum zeker?
Dat er nog mensen zijn die dat clubje corrupte nitwits serieus nemen.
Nou ja, als ze de koeien graan geven...quote:Op woensdag 17 november 2004 23:15 schreef Elvislives het volgende:
volgens frits is kaas een graanproduct......joh!
quote:Op woensdag 17 november 2004 20:44 schreef Lucille het volgende:
Mijn kaas, wat doe je?
Rode wijn is dan ook weer goed voor je bloedvaten en helpt tegen kanker (met mate gedronken)quote:Op woensdag 17 november 2004 23:13 schreef tong80 het volgende:
Nu zelfs bij Barend en van Dorp.
Gelukkig zit Maarten van Rossum aan de rode wijn.
Oh aan de wijn voor de verandering tijdens de verkiezingsnacht van VS ook al de hele tijd lamlazerus die man.quote:Op woensdag 17 november 2004 23:13 schreef tong80 het volgende:
Gelukkig zit Maarten van Rossum aan de rode wijn.
Maar waar was die levertraan, die er destijds in 1953 op stond, ook al weer goed voor ?quote:Op donderdag 18 november 2004 00:12 schreef Killer_Mom het volgende:
Met nieuwe schijf van Vijf naar de magere jaren,
de eerste kwam trouwens al uit 1953,
maar omdat we meer eten als bewegen is die niet goed meer,
....
Kabeljauwvissers.quote:Op donderdag 18 november 2004 00:20 schreef sooty het volgende:
[..]
Maar waar was die levertraan, die er destijds in 1953 op stond, ook al weer goed voor ?
![]()
Het staat buiten kijf dat de eerste schijf-van-vijf deels werd gedicteerd door economische (agrarische) motieven.quote:Op donderdag 18 november 2004 00:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kabeljauwvissers.
misschien nog net niet chemisch?quote:Op donderdag 18 november 2004 01:12 schreef shredder het volgende:
hey levertraan is vitamine D en vitamine A, en goed voor stimulering haargroei.
Ik slik de capsules af en toe. Ze rieken naar gerookte vis ( gek he)
Precies, alles met mate....quote:Op donderdag 18 november 2004 02:32 schreef P-Style het volgende:
Er is maar 1 ding ongezond en dat is voedselobsessie. Ik blijf lekker m'n kaas eten!
Nee, dat is een broodje aap verhaal, Levertraan komt van de Kabeljauw, walvissen werden gejaagd voor traan, daar maakte men lampolie van (en ook margarine).quote:Op donderdag 18 november 2004 00:31 schreef sooty het volgende:
[..]
Het staat buiten kijf dat de eerste schijf-van-vijf deels werd gedicteerd door economische (agrarische) motieven.
Maar levertraan uit kabeljauw ?? Levertraan werd voornamelijk gewonnen uit walvissen.
Behalve dat je gelijk hebt, heeft dit natuurlijk niks met het topic te maken. Kaas zou "ongezond" voedsel zijn, maar ons afweersysteem heeft hier niks mee te maken natuurlijk.quote:Op donderdag 18 november 2004 03:47 schreef MiestOr het volgende:
die hele haccp onzin slaat nergens op!
we moeten juist af en toe dingen eten die niet zo goed voor ons zijn!! dan blijft ons afweersysteem temminste gewoon werken!
kijk maar naar de mensen in india: als wij daar komen gelijk ziek voor een maand lang van het eten
waarom die mensen daar niet?? die zijn het gewent en wordentoch echt wel verrekte oud hoor!
just my 2cents...
Mvg
Psies.quote:Op donderdag 18 november 2004 10:43 schreef Litman het volgende:
Omdat het Voedingscentrum nog steeds vloeibare margarine als het ideale braadproduct aanprijst, koop ik vanavond een extra dik stuk kaas!
Volgens mij valt dat nogal tegen. Ik denk dat de gemiddelde kokende Nederlander gewoon doet wat 'ie altijd doet en het advies van het voedingscentrum lekker aan z'n laars lapt.quote:Op donderdag 18 november 2004 10:45 schreef wendy-tje het volgende:
Ze kunnen het niet laten om zichzelf nog ongeloofwaardiger te maken he?
Jammer alleen dat zoveel mensen klakkeloos hun 'advies' over nemen
Sterker nog: de rest van de week eet ik alleen nog maar boterhammen met kaas en boter, tussendoor een paar kaassoufflé's en 's avonds kaasfondu met een kaasplankje na!quote:Op donderdag 18 november 2004 10:47 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Psies.
Anarchy!!!
quote:Op donderdag 18 november 2004 11:10 schreef Litman het volgende:
[..]
Sterker nog: de rest van de week eet ik alleen nog maar boterhammen met kaas en boter, tussendoor een paar kaassoufflé's en 's avonds kaasfondu met een kaasplankje na!
De amerikaanse 'food-pyramid' is ooit opgesteld door het amerikaanse ministerie van landbouw (agriculture), die hebben zelf al lang toegegeven, dat ze daarbij de belangen van de amerikaanse landbouw zeker niet uit het oog verloren.quote:Op donderdag 18 november 2004 11:14 schreef Cheese het volgende:
Noem het maar Voedingsindustrie-centrum, dat dekt de lading beter.
Ow, ik dacht dat het van de overheid was.quote:Op donderdag 18 november 2004 11:14 schreef Cheese het volgende:
Noem het maar Voedingsindustrie-centrum, dat dekt de lading beter.
Dat is inderdaad de officiele versie. Officieus zijn er nogal vreemde banden met verschillende voedselfabrikanten, zoals bijvoorbeeld in een aflevering van de keuringsdienst van waarde naar voren kwam.quote:Op donderdag 18 november 2004 14:28 schreef Steijn het volgende:
[..]
Ow, ik dacht dat het van de overheid was.
Alleen van teveel suiker wordt je dik.quote:Op donderdag 18 november 2004 15:28 schreef Evil-Cherry het volgende:
Kunnen ze ook maar beter al het fruit weghalen, want dat bevat suiker, en daar wordt je dik van.
Zoals met alles... maar waarom staat fruit dan nog wel in de schijf van 5? Immers, alleen van te veel kaas word je dik. De vitamines uit fruit kun je ook uit pilletjes halenquote:Op donderdag 18 november 2004 15:42 schreef Steijn het volgende:
[..]
Alleen van teveel suiker wordt je dik.![]()
Inderdaad, enkele invloedrijke personen uit het VC komen van Unilever.quote:Op donderdag 18 november 2004 15:02 schreef wendy-tje het volgende:
Dat is inderdaad de officiele versie. Officieus zijn er nogal vreemde banden met verschillende voedselfabrikanten, zoals bijvoorbeeld in een aflevering van de keuringsdienst van waarde naar voren kwam.
Frikandel, friet en ketchupquote:Op woensdag 17 november 2004 23:25 schreef shredder het volgende:
Ik hanteer trouwens de schijf van drie; vlees, aardappelen en groenten.
Appelmoes erbijquote:Af en toe schijf van 4 = fruit
Ik vond dit al een aardig begin.quote:Op donderdag 18 november 2004 22:42 schreef Pietverdriet het volgende:
Vind dat het maar eens tijd wordt voor een antisite tegen het voedingscentrum.
is "word" smeerbaar dan?quote:Op donderdag 18 november 2004 23:04 schreef shmoopy het volgende:
Spread the word.
inderdaad...quote:Op donderdag 18 november 2004 23:04 schreef shmoopy het volgende:
[..]
Ik vond dit al een aardig begin.
Spread the word.
Bron: http://www.hollandmeat.nl/default.aspx?cid=34&lcid=nl-NL&aid=144quote:Vleeswijzer: hulp bij keuze voor gezond en veilig vlees (4/8/2004)
Vlees is een waardevol voedingsmiddel dat prima past in een gezond voedingspatroon. Dit is de basisboodschap van het Voorlichtingsbureau Vlees in zijn voedingsvoorlichting aan de (Nederlandse) consument. Ook het Voedingscentrum, dat in Nederland verantwoordelijk is voor de onafhankelijke voedingsvoorlichting, wil de consument helpen bij het maken van een bewuste keuze voor gezond en veilig vlees. Voor dit doel ontwikkelde het Voedingscentrum in samenwerking met het Voorlichtingsbureau Vlees en de Voedsel en Waren Autoriteit de Vleeswijzer. Deze Vleeswijzer is de spil van de campagne "Wijzer met vlees" van het Voedingscentrum.
Die reclames zijn suf.quote:Op woensdag 17 november 2004 20:17 schreef shmoopy het volgende:
Voedingscentrum zeker?
Dat er nog mensen zijn die dat clubje corrupte nitwits serieus nemen.
inderdaad welke randdebiel heeft dat verzonnen?quote:Op vrijdag 19 november 2004 11:44 schreef turnpike het volgende:
En dat spotje waarin iemand de hele tijd....voedingscentrum, voedingscentrum fluistert.....voedingscentrum, voedingscentrum, redrum redrum.
Murtnecsgnideov, Murtnecsgnideov, Murtnecsgnideovquote:Op vrijdag 19 november 2004 11:44 schreef turnpike het volgende:
Trouwens, voedingscentrum heeft ook een immens irritante collectie spotjes, met die ranzige smakkende geluidjes en die mensen die de hele tijd van die rare bewegingen maken.
En dat spotje waarin iemand de hele tijd....voedingscentrum, voedingscentrum fluistert.....voedingscentrum, voedingscentrum, redrum redrum.
Mmmmm!!!! Bij Bern is het goed fonduen ja!quote:Op vrijdag 19 november 2004 16:31 schreef Litman het volgende:
Ik ga de daad bij het woord voegen, ik ga vanavond kaasfonduen! (bij Bern voor de kenners)
![]()
En ik maar kijken naar die foto, en denken... wat een rare hand zeg.quote:Op vrijdag 19 november 2004 18:17 schreef perezoso het volgende:
Kaas is goed voor de groei, zo vroeg mogenlijk mee beginnen
[afbeelding]
Eniragram, Eniragram, Eniragramquote:Op vrijdag 19 november 2004 12:21 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Murtnecsgnideov, Murtnecsgnideov, Murtnecsgnideov
rorroh eht, rorroh eht,quote:Op zaterdag 20 november 2004 13:33 schreef turnpike het volgende:
[..]
Eniragram, Eniragram, Eniragram
Unilever heeft geen vinger in de pap bij het voedingscentrum, maar hun arm zo ver op hun reet dat ze het hart voelen kloppenquote:Op maandag 22 november 2004 23:08 schreef LSS het volgende:
Het voedingscentrum vangt dik geld voor het aanprijzen van o.a Becel Pro-Activ boter en andere zuivel. Het is bewezen dat deze troep niet minder slecht voor je is dan gewone margarine, terwijl het 4 (!) keer zo duur is. (een kuip van 500 gram kost bij de C1000 waar ik werk ¤5,29). Ook prijst deze organisatie Vifit Optimel aan, waarvan de Vla-varianten aspartaam bevatten, wat dus een kankerverwekkende stof is.
En al dat volk vreet dat spul ook gewoon, iedere week word er braaf een grote kuip Pro-Activ in het karretje geladen, naast de Lays Light Chips, Hertog Light ijs en Coca Cola Light, want we leven wel een beetje gezond natuurlijk.![]()
Uitjes zijn vast ook niet goed voor, zal wel weer teveel stinken ofzoquote:Op dinsdag 23 november 2004 00:09 schreef tong80 het volgende:
Zo weer een heerlijk stuk oude kaas op, met uitjes en kleine augurkjes.
Heerlijk.
Misschien ben ik daarom zo'n kaasfan!quote:Op dinsdag 23 november 2004 00:18 schreef tong80 het volgende:
En het weer werd op RTL-4 daarnet mogelijk gemaakt door Beemster kaas.
Zonder kaas geen weer.
Ik dacht dat er in heel jonge kazen zoals roomkaas uit zo'n bakje nog wel wat lactose zit... en in brie ook...quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:56 schreef turnpike het volgende:
Volgens mij zit in harde NL kazen vrijwel geen lactose, in brie wel.
I have the poo to prove it !
quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:13 schreef Pietverdriet het volgende:
In Harde kazen is de rest Lactose ongeveer in het homeopatische bereik.
Zoals ik al zei, we zijn het weer eens eens Pietquote:Op maandag 22 november 2004 23:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Fransen eten veel dierlijke vetten, ganzelever, spek, boter, room, kaas, en ze hebben op japan na het laagste aantal hart en vaatziektes van alle westerse landen.
Nee, is het ook niet, maar Unilever zal wel met iets komen op plantaardige basis, en dat moet het voedingscentrum dan pushen.quote:Op woensdag 24 november 2004 08:47 schreef Big_Boss_Man het volgende:
Maar kaas is toch niet ongezond??
haha ja..binnenkort: kaas met verharde plantaardige vetzuren!quote:Op woensdag 24 november 2004 10:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, is het ook niet, maar Unilever zal wel met iets komen op plantaardige basis, en dat moet het voedingscentrum dan pushen.
Plantaardige kaas bestaat al, je hebt bijvoorbeeld al soya-kaas:quote:Op woensdag 24 november 2004 14:16 schreef nein het volgende:
[..]
haha ja..binnenkort: kaas met verharde plantaardige vetzuren!
Zie je het al voor je? Die gekken zullen het in hun kop halen ook nog!
* ril *quote:Op woensdag 24 november 2004 15:10 schreef Litman het volgende:
[..]
Plantaardige kaas bestaat al, je hebt bijvoorbeeld al soya-kaas:
[afbeelding]
Soja-kaas is heel populair bij vega's (alhoewel het vrij smakeloos is). Het zou me inderdaad niet verbazen als Unilever zich gaat richten op deze (vaak goed verdienende) doelgroep.
Das dan best lullig dat een overheidsinstelling (dat is het toch?) zich zo laat gebruiken. En als kaas zo ongezond was dan was dat al langer bekend, lijkt mij zo, hè?quote:Op woensdag 24 november 2004 10:32 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, is het ook niet, maar Unilever zal wel met iets komen op plantaardige basis, en dat moet het voedingscentrum dan pushen.
Nee, afaik pretendeert het voedingcentrum "onafhankelijk" te zijn maar de meeste mensen die er werken komen uit de levensmiddelen industrie.quote:Op woensdag 24 november 2004 15:35 schreef Big_Boss_Man het volgende:
[..]
Das dan best lullig dat een overheidsinstelling (dat is het toch?) zich zo laat gebruiken. En als kaas zo ongezond was dan was dat al langer bekend, lijkt mij zo, hè?
Mwah... in die zin dat het blijkbaar volgens hen nog steeds niet gezond is, maar dat je ook ongezonde dingen kunt etenquote:Op woensdag 24 november 2004 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ze halen trouwens bakzeil
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=4798
Haha, eerst heel ongenuanceerd naar buiten brengen, dat kaas van de schijf van vijf verdwijnt, en dan de media de schuld geven.quote:Op woensdag 24 november 2004 15:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Ze halen trouwens bakzeil
http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=4798
Dat vind ik niet echt een compromisquote:Op woensdag 24 november 2004 15:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Zoiets heet een compromis.
Leuke baan lijkt me dat, bij de AH kaascentrale werken!quote:Albert Heijn's Paul van Erp Beste Franse-kaasproever
DEN HAAG, 24 november - De eretitel Beste Franse-kaasproever is dit jaar behaald door Paul van Erp van de AH Kaascentrale met 319 van de maximaal te behalen 360 punten. Tweede is geworden Ronald Korver, eigenaar van Le Cockelon in Koog aan de Zaan met 313 punten. Derde werd Jan Schouten van 't Kaaspunt in Oosterhout met 294 punten. De wedstrijd waarbij twaalf kazen blind geproefd en beoordeeld moeten worden, is voor de achtste keer georganiseerd door het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas. Voor het eerst was er, op initiatief van culinair schrijver Onno Kleyn, een speciale sessie voor een vijftal culinaire journalisten.
De wedstrijd, waaraan ruim 80 proevers meededen, is gehouden tijdens de Kaas & Delibeurs in het Euretco Expo Center te Houten. De prijzen zijn uitgereikt tijdens de onlangs gehouden najaars-ledenbijeenkomst van het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas in het Museum De Zwarte Tulp in Lisse.
Paul van Erp is docent/opleider aan de Albert Heijn Kaascentrale. Daarvoor was hij jarenlang eigenaar van een kaasspeciaalzaak. Hij werkte ook bij diverse organisaties als winkelbegeleider en opleider. Paul van Erp scoort al jaren hoog in deze proefwedstrijd. Ronald Korver werkt al meer dan vijftien jaar bij Le Cockelon in Koog aan de Zaan en is sinds enige tijd met zijn partner eigenaar van de winkel. Ook hij neemt al vele jaren deel aan de Franse-kaasproefwedstrijd. Jan Schouten, mede-eigenaar van 't Kaaspunt in Oosterhout, in 2002 winnaar van het Gouden Kaasmes, werd vorig jaar tweede.
De scores van 319 en 313 punten van de nummers een en twee zijn hoog te noemen. Van alle deelnemers scoorde 25 procent tussen 260 en 319 punten, 25 procent tussen 225 en 260 punten, 40 procent tussen 200 en 225 punten, terwijl de resterende tien procent minder dan 200 punten haalde. Van de culinair journalisten eindigden er twee in de hoge middenmoot, de rest bleef daaronder. Zij zijn vast van plan volgend jaar weer mee te doen.
De wedstrijd was verdeeld over twee dagen en vier proefsessies. Om iedereen een gelijke kans te geven zijn de kaassoorten per sessie gewijzigd of in een andere volgorde aangeboden. In totaal zijn 24 soorten kaas gebruikt. In de tweede en derde sessie waren dat alleen kazen die van koemelk zijn gemaakt. Toch meenden veel deelnemers ook geiten- en schapenkazen te hebben aangetroffen. De grote moeilijkheid van deze proeverij blijkt echter te zitten in het te diep zoeken, het niet willen geloven dat het niet zo moeilijk is als het lijkt. Vooraf wordt duidelijk aangegeven dat uitsluitend Franse kazen in de proeverij zijn opgenomen. Toch geven deelnemers aan kazen uit België, Nederland en Italië te hebben geproefd.
Het Guilde des Maîtres Fromagers aux Pays-Bas is een vereniging van professionele, zeer ervaren Nederlandse Franse-kaaskenners die het gebruik van Franse kaas graag promoten. De leden zijn vertegenwoordigers van fabrikanten, kaasgroothandels, winkelorganisaties, ondernemers met een kaasspeciaalzaak en andere erkende Franse-kaaskenners.
Klopt ik ben bijvoorbeeld dol op pecorino (schapekaas). Ondertussen beveelt het voedingscentrum kaas van zonnezuivel aan als 'goed alternatief': kaas met 30 procent zonnebloemolie .quote:Op woensdag 24 november 2004 16:17 schreef Pietverdriet het volgende:
idd, kaaskoper voor AH, das een droomjob, alleen jammer dat buitenlandse kaas in NL vaak niet verder komt dan frans. In Engeland en Italie bv worden enorm veel lekkere kazen gemaakt, maar we krijgen niet veel meer als Stilton, Parmazaan en mascarpone.
Pecorino is verrukkelijk, de moor van sardinie bv is een bekende in Italiequote:Op woensdag 24 november 2004 16:27 schreef Litman het volgende:
[..]
Klopt ik ben bijvoorbeeld dol op pecorino (schapekaas).
Gat-ver-dam-mequote:Ondertussen beveelt het voedingscentrum kaas van zonnezuivel aan als 'goed alternatief': kaas met 30 procent zonnebloemolie .
Hoe maak jij brie?quote:Op donderdag 25 november 2004 01:09 schreef fotoloog het volgende:
Of een zelfgemaakte Franse brie,is ook niet te versmaden
Het bioboek van je zusje is natuurlijk niet pas deze week gedrukt!quote:Op woensdag 24 november 2004 22:23 schreef super-muffin het volgende:
Ik keek net in m'n zusjes bio boek, maar de kaas stond er nog gewoon
Hmm die ken ik niet, in Nederland verkopen ze meestal romano en heel af en toe vind ik wel eens een crosta nero (toscaanse pecorino)quote:Op woensdag 24 november 2004 22:54 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pecorino is verrukkelijk, de moor van sardinie bv is een bekende in Italie
[..]
Lees onderstaande nominaties voor de Jaarprjs Goede Voeding van het Voedingscentrum maar eens:quote:Gat-ver-dam-me
bron: http://www.receptenzoeker.nl/nieuws.asp?item=17quote:De genomineerde producten zijn:
- Blue Band Goede Start! Wit Brood van Unilever Bestfoods
Blue Band Goede Start! Wit Brood met dezelfde voedingswaarde als volkorenbrood is een goed alternatief voor mensen die nu geen bruin brood eten.
- Fruit2day van Hero Nederland B.V.
Fruit2day is 200 ml vloeibaar fruit met stukjes. Het kan de fruitconsumptie stimuleren, met name bij ’niet fruit-eters’.
- Lay’s Light Ribble Natural van Smiths Food Group
Lay’s Light Ribble Natural kan, doordat het minder verzadigd vet bevat dan andere light chips, het ’ongezonde’ snacksegment een impuls geven een bijdrage te leveren aan het verlagen van het verzadigd vet-gehalte in chips.
- Zonnezuivel 30+ van Uniekaas Nederland B.V.
Door de goede vetzuursamenstelling van Zonnezuivel 30+ kan dit product bijdragen aan het verlagen van de inname van verzadigd vet.
I Knowquote:Op donderdag 25 november 2004 11:41 schreef Litman het volgende:
Lees onderstaande nominaties voor de Jaarprjs Goede Voeding van het Voedingscentrum maar eens:
[..]
bron: http://www.receptenzoeker.nl/nieuws.asp?item=17
Dit is gewoon lachwekkend!
Zie hierboven: Zonnezuivel 30+quote:Op donderdag 25 november 2004 14:54 schreef Savonarola het volgende:
Wat zou je eigenlijk dan op je brood moeten doen wat wel verantwoord is? Ik eet drie voorgesneden plakken kaas per dag op mijn brood, maar ken even geen gezonder alternatief. Schijfjes komkommer misschien?
Kaas is gezond, het voedingscentrum liegt.quote:Op donderdag 25 november 2004 14:54 schreef Savonarola het volgende:
Wat zou je eigenlijk dan op je brood moeten doen wat wel verantwoord is? Ik eet drie voorgesneden plakken kaas per dag op mijn brood, maar ken even geen gezonder alternatief. Schijfjes komkommer misschien?
Dat weet ik, maar veel mensen hebben een ongezond eenzijdig eetgedrag en krijgen nu eenmaal teveel vetten binnen. Wat lang niet alleen door kaas veroorzaakt wordt waarschijnlijk. Maar als je last hebt van een groot overgwicht is het misschien handig om ook met kaas op te passen.quote:Op donderdag 25 november 2004 15:34 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Kaas is gezond, het voedingscentrum liegt.
Er bestaat eigenlijk geen ongezond eten, alleen ongezond (eenzijdig) eetgedrag.
Minder snoepen?quote:Op donderdag 25 november 2004 16:01 schreef Savonarola het volgende:
[..]
Dat weet ik, maar veel mensen hebben een ongezond eenzijdig eetgedrag en krijgen nu eenmaal teveel vetten binnen. Wat lang niet alleen door kaas veroorzaakt wordt waarschijnlijk. Maar als je last hebt van een groot overgwicht is het misschien handig om ook met kaas op te passen.
Ik eet zelf redelijk veelzijdig en genoeg vers fruit en groente. Maar snoep ook wel wat tussendoor en beweeg weinig. Dus als ik elke week, wat ik zou willen, rauwmelkse kazen zou veroberen zou het toch wel snel gaan met mijn gewicht.
Die schijf is meer een richtlijn om je bewust te worden van wat je eet, en waar je op kunt letten, begrijp ik. En je hoeft maar door een supermarkt te lopen om te zien dat veel mensen niet erg bewust zijn van wat ze eten, en waarvoor zo'n schijf best handig is.
Niemand verbiedt kaas of zegt dat het ongezond is omdat het niet op die schijf staat.
Maar ik vroeg me overigens gewoon af wat het alternatief is voor broodbeleg, ik kon even op niks komen. Nou ja, die kaas van hierboven dan![]()
Ik heb een mailtje gestuurd naar het Voedingscentrum , met een aantal vragen over deze nominaties, als ik antwoord krijg zal ik het hier posten.quote:Op donderdag 25 november 2004 12:18 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
I Know
Vreselijk niet?
Is echt schandalig
bron:http://www.voedingscentrum.nl/mirakel/pageViewer.jsp?id=4839quote:Fruit2day wint Jaarprijs Goede Voeding
30 november 2004
Het Voedingscentrum heeft vanmiddag de winnaar bekend gemaakt van de Jaarprijs Goede Voeding 2004. De prijs gaat dit jaar naar Hero Fruit2day. Volgens de onafhankelijke jury kan Fruit2day een bijdrage leveren aan het stimuleren van de fruitconsumptie. Zeker voor niet-fruiteters wordt het consumeren van de dagelijkse portie fruit gemakkelijker gemaakt. Het belang hiervan bleek onlangs weer uit de laatste voedselconsumptiepeiling, gehouden onder 19-30 jarigen. Slechts 7% van de twintigers haalt de aanbevolen 200 gram fruit per dag. Gemiddeld wordt slechts 100 gram fruit per dag gegeten. Het Voedingscentrum is het eens met de jury dat je op deze manier aan een deel van je dagelijks benodigde hoeveelheid fruit kunt komen.
Uit het juryrapport: ‘Door de creatieve verpakking wordt fruit eten ‘cool’ en kan het product een alternatief vormen voor frisdrank. Ook de out-of-home verkoop (onder andere benzinestations en treinstations) kan hieraan bijdragen. De inhoud van het flesje - fruitpulp met stukjes fruit - versterkt de beleving van het eten van vers fruit. Mede door de krachtige communicatie verwacht de jury dat de consumptie een grote vlucht kan nemen.’
quote:Op vrijdag 3 december 2004 04:01 schreef Savonarola het volgende:
Vandaag in de Supermarkt de Nieuwe Revu gelezen waarin de full time onuitstaanbare zwakzinnige eikel Pierre Wind (die misschien, ondanks dat hij zich presenteerd als een ergelijk wrattenzwijn met ADHD, wel iets van voedsel weet - een idiot savant kortom) iets schrijft als:" Het Voedingscentrum is er ook achter dat kaas niet zulke gezonde vetten bevat".
MAW het Voedingscentrum staat niet alleen. MAW de zwakbegaafde imitatie van de al niet zo bijster intelligente Bart Chabot is het er mee eens.
Is dat nou ook een corrupte pygmee of weet hij waarover hij het heeft?
Ik gok het laatste.
quote:Op vrijdag 3 december 2004 12:12 schreef nein het volgende:
Er zijn wel verkeerde vetten, maar die zitten niet in de kaas. Verkeerde vetten zijn margarines enzo..verharde plantaardige vetten etc. Maar goed, mensen worden niet te dik omdat ze te vet eten, want mensen eten helemaal niet zo vet. Mensen eten teveel snelle energie (uit koolhydraten) die ze helemaal niet gebruiken, aangezien de meeste mensen geen topsporters zijn. Dus dat kaas verhaal is grote bullshit.
quote:Op vrijdag 3 december 2004 12:12 schreef nein het volgende:
Er zijn wel verkeerde vetten, maar die zitten niet in de kaas. Verkeerde vetten zijn margarines enzo..verharde plantaardige vetten etc. Maar goed, mensen worden niet te dik omdat ze te vet eten, want mensen eten helemaal niet zo vet. Mensen eten teveel snelle energie (uit koolhydraten) die ze helemaal niet gebruiken, aangezien de meeste mensen geen topsporters zijn. Dus dat kaas verhaal is grote bullshit.
quote:Op vrijdag 3 december 2004 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
Euh, maakt niet uit waar je je "energie" uithaalT, als je meer energie binnenkrijgt dan je verbrandT dan worD je dik.
quote:Op vrijdag 3 december 2004 14:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Euh, maakt niet uit waar je je "energie" uithaald, als je meer energie binnenkrijgt dan je verbrand dan wordt je dik.
Eens.quote:Op vrijdag 3 december 2004 07:47 schreef Pietverdriet het volgende:
Pierre Wind is kok, geen wetenschapper.
Er zijn geen verkeerde vetten, er is slechts verkeerd eetgedrag.
Bruine schimmel, dat is pas ergquote:Op woensdag 15 december 2004 21:28 schreef tong80 het volgende:
GVD ik zie het nu, er zit groene schimmel op.
Gewoon een stukje vanaf snijden waar de schimmel zitquote:Op woensdag 15 december 2004 21:28 schreef tong80 het volgende:
GVD ik zie het nu, er zit groene schimmel op.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |