quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
Mijn recept voor Moussaka...quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 13:02 schreef kaatje65 het volgende:
Vwb de roti heb je absoluut gelijk, maar de mousaka is best te eten
Burrito's:quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:28 schreef Martijn_77 het volgende:
Heb je nog meer van die vervangende recepten?
Bijvoorbeeld voor de Burrito's?
ook dat nogquote:Op zondag 17 oktober 2004 10:54 schreef _Boo_ het volgende:
Zo duur zijn die wereldgerechten nou ook weer niet, als je alles apart koopt en dingen moet gebruiken als 1 eetlepel komijn (die ik daar toch ook echt speciaal voor in huis moet halen) ben je uiteindelijk net zoveel geld en meer tijd kwijt.
Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden.quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 13:01 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Ik zou van dat lijstje alleen de kip en de kleurstof moeten kopen. Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar.quote:Op zondag 17 oktober 2004 10:58 schreef D.Rose het volgende:
Ik heb ui, zout en paprikapoeder in huis.de rest moet dan 'verzameld' worden.
Albert Heijnquote:Op zondag 17 oktober 2004 11:00 schreef _Boo_ het volgende:
Heb ook geen flauw idee waar ik m'n gemberwortel en rode voedingsmiddelenkleurstof vandaan zou moeten halen.
Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:02 schreef D.Rose het volgende:
TS, waarom trouwens kippenpoten, waarom niet gewoon kipfilet?
ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:08 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Recepten staan niet in steen geschreven. Je moet ze beschouwen als richtlijnen en naar eigen smaak dingen weglaten of toevoegen. Als jij liever kipfilet wilt dan doe je dat. Je wordt heus niet door de bliksem getroffen als je een recept aanpast hoor.
Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignonsquote:Op zondag 17 oktober 2004 11:12 schreef D.Rose het volgende:
[..]
ik vroeg me gewoon af, waarom een kip villen als je het 'kant en klaar' kunt kopen.
Wie weet als ik ooit nog tijd teveel heb. Ik heb nu alles wat ik 'nodig' heb.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:04 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Een goed gevulde voorraadkast en kruidenrek is onmisbaar.
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:quote:Het valt me op dat de Knorr Wereldgerechten erg populair zijn en ik heb nooit goed begrepen waarom
Eten draait bij mij nooit om geld. Ik koop wat ik wil en betaal wat het kost.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:13 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Ik neem aan omdat dat simpelweg goedkoper is. Ikzelf ben vegetarier dus ik zou de kip om te beginnen al vervangen voor (grote) champignons
Tja, sommige mensen eten alleen om te leven. Ik leef om te eten, bij wijze van spreken. Eten en koken is een belangrijk onderdeel van mijn leven. Mijn mooiste jeugdherinneringen hebben eten of koken als rode draad. Bijv. op zondagochtend wakker worden van de geur van draadjesvlees dat mijn moeder de hele dag liet sudderen. Of dat ze op een gegeven moment drie keer zoveel erwtensoep moest klaarmaken omdat er steeds vrienden van mijn broers en mij wilden mee-eten omdat de erwtensoep van mijn moeder onovertroffen is.quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:15 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:
-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
Daarom zijn ze zo populair.
dit lijkt niet echt op de burrito's tbh v/d knorrquote:Op zondag 17 oktober 2004 10:50 schreef Spindizzy het volgende:
[..]
Burrito's:
750 gram rundergehakt
300 gram maïs
4 eetlepels tomatenpuree
1 scheutje tacosaus
1 eetl. komijn
500 gram Kidneybonen
150 gram Cheddar kaas
2 theel. koriander
1 theel. chilipoeder
1 theel. kaneel
450 gram tomaat
9 tortilla's
2 eetl. olie
1 ui
Voor de bereiding van dit gerecht heeft u een grote pan nodig waarin u de olie dient te verhitten.
Voeg de in stukjes gesneden uien, kruiden en het rundergehakt aan de pan toe.
Het gehakt kunt u tijdens het bakken rul maken met behulp van een vork.
Als al het vocht is verdampt en het gehakt bruin geworden is dient het vuur op een laag pitje gezet te worden.
Voeg de in stukjes gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
Verhit het geheel, al roerend, 20 minuten.
Als laatste voegt u de bonen en de maïs toe.
Roer net zo lang totdat het gerecht op temperatuur is.
Voordat u verder gaat met de bereiding van de burrito's dient u de oven op 180 °C voor te verwarmen.
Leg de tortilla's opengevouwen op tafel.
Leg op iedere tortilla wat van het vleesmengsel uit de pan en rol de tortilla vervolgens op.
Leg de burrito's op de bakplaat.
U kunt ze nu naar eigen believen bestrooien met een laagje geraspte Cheddar kaas.
Laat de rolletjes 10 minuten bakken zodat de Cheddar kaas ook smelt.
U dient de burrito's direct uit te serveren.
quote:Op zondag 17 oktober 2004 11:15 schreef _Boo_ het volgende:
[..]
De mensen die Knorr Wereldgerechten kopen:
-houden niet van koken
-hebben geen tijd om uitgebreid te koken (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
-hebben geen goed gevulde voorraadkast en kruidenrek en hebben geen tijd om dit allemaal aan te schaffen (of willen hun tijd hier niet aan besteden)
Daarom zijn ze zo populair.
als je al zoveel zelf doet, kan je net zo goed die laatste paar stappen ook nog nemenquote:Op zondag 17 oktober 2004 16:54 schreef Faithy het volgende:
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...
het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.
Verder: alles vers makenin mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
Wat ook lekker is,.. voeg bij lasagne tussendoor ergens een laag spinasie á la creme toe,.. en bovenop een laag van zure room met kaas ofzo. Kweet niet meer precies wat ik toen heb opgepleurt maar lekker was ut iig welquote:Op zondag 17 oktober 2004 16:54 schreef Faithy het volgende:
de enige die ik wel lekker vind is de lasagnette, maar van het originele recept is bij mij nauwelijks iets meer over...
het zakje en de lasagnebladen gebruik ik natuurlijk wel, maar er gaan tonnen groente in, zoals paprika, courgette, champignongs, broccoli, ui knoflook etc.
Verder de verhoudingen melk-water aangepast, zodat het op mijn manier toch nog erg apetijtelijk is.
Verder: alles vers makenin mn eigen huisje komt ook een pastamolen, kan ik zelf pasta maken
langer kokenquote:Op maandag 18 oktober 2004 11:35 schreef Bo_ het volgende:
....maar de rijst blijft altijd zo hard.
Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang kokenquote:Op maandag 18 oktober 2004 13:24 schreef D.Rose het volgende:
[..]
langer koken
Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi.quote:Op maandag 18 oktober 2004 13:36 schreef Bo_ het volgende:
[..]
Ja, doe ik ook. Maar voordat de rijst lekker is, moet je het wel erg lang koken
Er is hier geen Aldi in de buurtquote:Op maandag 18 oktober 2004 13:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Neem de kant en klare diepvries paella van de aldi.
http://sinkel.com/kweken/mengsels/rec8.htmlquote:Op dinsdag 19 oktober 2004 09:24 schreef Mayadevi het volgende:
Thnx!
"Ras el Hanout"... Wat is dat, waar smaakt het naar en waar kan ik dàt nou vinden?
Ja, dat wel maar die yogurtsaus is zo lekker dat ik hem een keer ergens anders ook bij wil maken.quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :pquote:6 kippenbouten
60 ml citroensap
1/2 kleine ui, gesnipperd
4 tenen knoflook
1 el geraspte verse gemberwortel
3 tl korianderzaadjes
1 el komijnzaadjes
1 el citroensap, extra
1 tl zout
1/4 tl paprikapoeder
snufje chilipoeder
2 1/2 dl yoghurt
rode voedingsmiddelenkleurstof
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:38 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Zo'n pakketje is heel wat goedkoper :p
Zoek je zoiets als dit?quote:Op dinsdag 9 november 2004 22:50 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er iemand het recept tervervanging van de Knorr Pita?
Ben vooral op zoek naar het recept van die yogurtsaus die er bij zit.
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.quote:Op woensdag 10 november 2004 19:13 schreef Leep het volgende:
geweldig topic idd!!
maar de rode voedinsmiddelenkleurstof moet die er nou echt in? Lijkt me een beetje overbodig iets toch?
Niet als je alles nog los moet halenquote:Op dinsdag 9 november 2004 23:45 schreef Againzender het volgende:
[..]
Bedoel je nu het pakketje dat je hier quote, of zo'n Knorr pak?
Die pakken geven je er geen vlees bij, en dat lijkt mij het duurste uit de quote.
mwoah als t niet van invloed is op de smaakquote:Op donderdag 11 november 2004 17:07 schreef Sorbootje het volgende:
[..]
Tandoori hoort rood te zijn. Punt uit.
Kleurstof heeft geen invloed op de smaak.quote:Op donderdag 11 november 2004 17:58 schreef Leep het volgende:
[..]
mwoah als t niet van invloed is op de smaak
4 personen,quote:Op dinsdag 23 november 2004 11:54 schreef Leep het volgende:
Ik ben op zoek naar een recept van indiase korma.
ziet er ook heel lekker uit.quote:Op dinsdag 23 november 2004 12:07 schreef Pietverdriet het volgende:
knip
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:15 schreef Leep het volgende:
[..]
ziet er ook heel lekker uit.
Maar in de korma hier boven zit smaak oa al heel sterk naar kokos en dat zit hier niet in.
Volgens mij is wat jij daar hebt alleen de gekruidekip en niet de saus klopt dat?
Ik heb wel de ingrediëntenlijst gevonden:
Kruiden: plantaardige olie, specerijen (koriander, komijn, knoflookpoeder), plantaardige olie gehard, zout, specerijextract Garam Masala, suiker, emulgator E472e, rozemarijnextract.
Saus: water, tomaten, ui, plantaardige olie, kokos, suiker, gecondenseerde melk, knoflook, citroensap, gember, eigeel, gemodificeerd maïszetmeel, boterolie, specerijen (paprikapoeder, kurkuma, komijn), room, zout, stabilisator E415, specerijextract Garam Masala, kleurstof (E160a, E101).
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Er is natuurlijk niet 1 recept voor gerechten, iedereen maakt het op zijn eigen manier. Wat ik je gegeven heb is kip, gesmoord in saus, als je daar Cocos aan toe wilt voegen is dat prima.
Thankx, waar kun je munt eigenlijk kopen?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:46 schreef SuperRembo het volgende:
[..]
Zoek je zoiets als dit?
250 gr yoghurt
100 gr komkommer, fijngesneden
3 eetl olijfolie
1 eetl azijn
1 thl munt
1 thl dille
Gewoon alles door elkaar roeren.
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?quote:Op dinsdag 23 november 2004 14:53 schreef Leep het volgende:
[..]
nee maar we zijn in dit topic toch op zoek naar specifieke recepten?
Maar bedankt, tis iig ene goede basis!
neequote:Op dinsdag 23 november 2004 21:58 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
En denk je dat er maar 1 recept is voor Korma?
Of wil je een recept voor Korma die exact zo smaakt als die, euh, nou ja, dat spul in een potje? Dan kan je net zo goed een potje gebruiken.
Boerenkoolstampot.quote:Op dinsdag 23 november 2004 22:41 schreef Leep het volgende:
[..]
nee
nee, ik wil dat het verser smaakt. En zowiezo vind ik dingen lekkerder als ik ze zelf gemaakt heb dan wanneer ik alleen een potje geopend heb. Maar ik wil wel dat het erbij in de buurt komt.
Als ik een recept vraag voor boerenkoolstamppot dan kom je toch ook niet aan met andijviestamppot?
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.quote:Op woensdag 24 november 2004 15:36 schreef Ingridh007 het volgende:
Ik (student) ben ook begonnen met die pakken van knorr, ik kon echt alleen een ei bakken en wilde het toch leren.
Inmiddels ben ik van de pakjes af en doe ik mn best zo veel mogelijk verschillende culinaire hoogstandjes te maken en t lukt aardig....
* Angeles dankt de knorr pakken op haar blote knieeën
Gebruik ze nu alleen als ik haast heb.quote:Op vrijdag 26 november 2004 17:50 schreef Angeles het volgende:
[..]
Haha, ja dat had ik ook. Ik vind het perfecte beginnerspakken, samen met de potten pastasaus. Ik gebruik ze nu ook nog zelden.
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeldquote:Op zaterdag 15 januari 2005 19:40 schreef _Boo_ het volgende:
Weet iemand hoe je die marinade maakt voor de kip van Turkse pita? Ik heb namelijk geen idee welke kruiden dit zijn.
ik wil dat ook heel graag wetenquote:Op zondag 16 januari 2005 12:23 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]
Ja dat zou ik ook wel willen weten. De Yoghurtsaus staat hierboven al vermeld
word!quote:Op zaterdag 16 oktober 2004 12:58 schreef MissyMirjaM het volgende:
heb jij voor mij een lekker recept voor de kip tandoori dan?
die vind ik namelijk best wel erg lekker
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?quote:Op dinsdag 9 november 2004 23:04 schreef De_Hertog het volgende:
tvp
Het grote voordeel van die Knorr pakken is natuurlijk dat het snel en makkelijk is, en veel mensen gana daar toch voor
Het opzoeken/bedenken en kopen van die juiste kruiden.....terwijl je daar bij die pakken 0,0 over na hoeft te denken. Of sterker nog: je hoeft nooit tot de ontdekking te komen dat je dat ene kruid niet in huis hebt...quote:Op dinsdag 14 juni 2005 03:11 schreef Karboenkeltje het volgende:
[..]
Wat is er sneller aan die Knorr-pakjes dan even met de juiste kruiden of wat dan ook over je paninhoud heen knallen?
Een paar maanden geleden uit pure armoede ontdekt dat je helemaal geen pakjes nodig hebt voor snelle, lekkere nasi, macaroni, curry of wat dan ook.
Die was wel erg lekker vooral die appelmoesmix erbijquote:Op dinsdag 28 juni 2005 16:34 schreef exile0000 het volgende:
Weet iemand ook het recept van die heerlijke marinade "Caraibische Sweet Chicken", want die verkopen ze nergens meer...
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |