abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_22737154
je mist de champignons het lekkerste

(ja, ik ben champignon-verslaafd )
Doei.
  woensdag 20 oktober 2004 @ 17:44:53 #52
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_22752069
Ja champignons ben ik ook dol op! ik ben ondertussen weer terug uit Rome en ik mis t lekkere eten nou al.. ik ga zelf maar eens wat expirimenteren met italiaanse gerechten!
pi_22762689
Risotto met paddestoelen is echt geweldig!
Bijgerecht voor 2 personen:
Risotto rijst
Kippebouillon
Gesneden uitje
Handje gedroogde padedestoelen
Half bakje champignons

Laat de paddestoelen weken en was ze goed. Fruit de ui en laat de champignons en paddestoelen even meefruiten. Doe wat olie in de pan, rijst erbij en de gefruite dingesen. Maak de risotto zoals op het pak en geniet.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_25525592
Ik heb nog wel een lekker recept met zalm, iets uitgebreider maar heel snel klaar.
Tagliatelle met een saus van crème fraîche, knoflook, ui, witte wijn, kappertjes en stukjes zalm.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_25525652
Champignons zeker wel lekker!! Als ik zelf kook, dan word dat vaak gebruikt
pi_25528759
Mini????

POSTEN!

Doei.
pi_25528834
Melanzane

Aubergines, in plakken van 1 centimeter snijden, bakken in veul olijfolie, en af laten koelen.
Parmazaanse kaas, 2 eitjes en flink wat peterselie, zout en peper, samen voegen zodat het een massa wordt.
Aubergine bedekken met deze massa, en dan weer dicht doen met een aubergine.
Dus een soort klein broodje zeg maar.
Verder een pan maken, met geschilde tomaten uit blik, Italiaanse krijden, olijfolie alles wat je lekker vind van de Italiaans keuken kan er in, zolang het een soort van dikke brei blijft.
Daarna de "kleine" aubergineboterhammetjes in de brei laten zakken.
Dit mag nog wel een uurtje doorpruttelen.

En lekker dat het is! Oeh!
Maar wel zwaar op de maag.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25529014
klinkt opzich lekker, alleen jammer dat ik niet van aubergine houd..

nog enige varianten?
Doei.
pi_25529325
Italiaans eten fan en niet van aubergines houden?
Opzich is de aubergine smaak niet meer zo aanwezig.
Ik heb zitten denken, wellicht kan je het proberen met courgette?
Alleen die zijn natuurlijk kleiner qua oppervlakte, waardoor je moet gaan zitten pielen...
Of iets wat je wel een lange tijd kan koken, en niet uit elkaar valt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25529573
kleine stukjes aubergine in een gerecht vind ik nog wel gaan: 't geeft zelfs wat extra lekkere smaak aan 't gerecht..

maar grote stukken.. nee, kan er niet enthousiast over zijn..
tis niet dat ik ervan moet kotsen ofzo, maar nee.. als het niet hoeft liever niet

ik zat ook al aan courgette te denken, maar die zjin een stuk zachter
Doei.
pi_25530602
Okee, dit is het ongeveer...

Ik maak dit altijd met penne (dat zijn toch van die grote rechte pijpjes?) maar ik geloof dat het origineel met tagliatelle was. Maar goed, je kookt dus pasta naar keuze.
De saus: uitje snipperen en wat knoflook kleinsnijden, en dat met wat olie in de koekenpan gooien. Daarna blokjes zalmfilet erbij (1 bij 1cm ofzo) en gaar laten worden. Als de zalm gaar is het vuur lager zetten en een kuipje crème fraîche erbij doen. Eventueel kan er ook een scheutje witte wijn in, als je daarvan houdt. Tenslotte wat kappertjes erbij en blijven roeren tot de saus warm is. Lekker met wat salade erbij.

Voor de hoeveelheden moet je zelf maar even kijken. Het is op zich best makkelijk voor 1 persoon te maken, gewoon zo'n klein potje crème fraîche gebruiken (en dus een klein stuk zalm).

Hm, ik denk dat ik dit zelf ook maar weer eens ga maken.
Are you pondering what I'm pondering?
pi_25530891
hm..
als 't goed gaat met m'n tweede date deze week, dan ga ik dat wel eens maken denk ik voor ons saampjes
Doei.
  woensdag 16 maart 2005 @ 22:25:54 #63
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_25532530
quote:
Op dinsdag 15 maart 2005 22:50 schreef Mini_rulez het volgende:
Ik heb nog wel een lekker recept met zalm, iets uitgebreider maar heel snel klaar.
Tagliatelle met een saus van crème fraîche, knoflook, ui, witte wijn, kappertjes en stukjes zalm.
Kan ik er ook die kappertjes er uitlaten?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_25537505
quote:
Op woensdag 16 maart 2005 22:25 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kan ik er ook die kappertjes er uitlaten?
Tuurlijk, je kan er een chilipeper bij doen, bieslook etc etc
En voor het italiaanse effect misschien Italiaanse kruiden, zijn zo verkrijgbaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_25541885
quote:
Op woensdag 16 maart 2005 09:50 schreef Faithy het volgende:
klinkt opzich lekker, alleen jammer dat ik niet van aubergine houd..

nog enige varianten?
Waarom houd je er niet van? Vind je ze te bitter? Dit los je op door de aubergines voordat je ze gaat bereiden te laten zweten, d.w.z. in plakken snijden en een uurtje met veel zout in een vergiet op een bord te laten staan. Alle vieze bitere sappen trekken dan uit de aubergine en daarna houd je een heerlijke groente over.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_25543636
hm... zal ik zeker eens proberen

dank je
Doei.
pi_25545170
quote:
Op woensdag 16 maart 2005 22:25 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Kan ik er ook die kappertjes er uitlaten?
Ja, natuurlijk... Ik vind het altijd wel lekker erbij, maar je moet er idd van houden.
Je kunt er natuurlijk bij gooien wat je zelf wilt maar op zich is dit een hele mooie simpele basis.
Are you pondering what I'm pondering?
  donderdag 24 maart 2005 @ 17:21:33 #68
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_25711034
Hoi, hier nog een Italofiel...

Heb even inspiratie nodig. Ik wil morgenavond aan wat vrienden een lekkere vegetarische lasagna voorschotelen, maar wat kan ik daar nou voor voorgerecht bij geven?

Moet niet te zwaar op de maag zijn, want mijn lasagna is erg lekker dus daar moeten ze voldoende ruimte voor overhouden! Vegetarisch mag maar hoeft niet perse.

Wie heeft er ideeën?

Dan in reactie op favoriete pastarecepten:

pasta met pesto-roomsaus en rucola

Pureer met de staafmixer de ingredienten voor de pesto, te weten: 1 plantje basilicum, 2 teentjes knoflook, een half zakje pijnboompitten (AH), twee eetlepels geraspte parmezaanse kaas. Voeg olie toe tot het een goede consistentie heeft, breng op smaak met peper en zout.

Rooster pijnboompitten (half zakje of naar smaak) in een droge pan. Hak 500 gram rucola in redelijk grove stukken.

Kook de pasta en gooi deze na afgieten terug in de pan.

Voeg aan de pasta eerst de pesto toe (je hebt niet de hele hoeveelheid nodig! net zo lang toevoegen tot er een lekkere groene waas over de pasta zit. de rest kun je nog een week bewaren in de koelkast, eventueel met een laagje olie eroverheen).

Voeg nu een potje (groot AH) creme fraiche (of demi creme fraiche) toe (of zoveel je nodig hebt om een cremig geheel te krijgen) en roer goed door.

Tot slot de rucola door de pasta roeren. Serveren en een handje pijnboompitten over het bord sprenkelen. Mmmmmm!
pi_25711484
quote:
Op donderdag 24 maart 2005 17:21 schreef w.o.r. het volgende:
mijn lasagna is erg lekker dus daar moeten ze voldoende ruimte voor overhouden!
heb je daar toevallig ook het recept van??
mijn vriendje zeurt al tijden om lasagna maar die van mij lukt nooit, dus ik heb een keer een goed recept nodig.
  donderdag 24 maart 2005 @ 17:40:49 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_25711558
Vuistregel voor de italiaanse keuken, een gerecht mag niet meer dan 5 ingredienten hebben.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 24 maart 2005 @ 18:01:49 #71
1991 w.o.r.
don't panic !
pi_25712110
P_iglet, ben nooit zo van de recepten en precieze hoeveelheden dus ik weet niet of je hier iets aan hebt,

Ik haal eerst de groenten in huis die ik er die dag lekker uit vind zien. Kan van alles zijn, maar in de basis in ieder geval altijd uien, prei, paprika, courgette. Aubergine is er ook lekker in, broccoli, etc.

Begin met het fruiten van de ui, en voeg de overige groenten toe van hard naar zacht. Beetje roerbakken en vervolgens de gepelde tomaten toevoegen en doorroeren. Een paar teentjes knoflook erdoorheen (geperst), schepje suiker, lekker op een zacht pitje laten pruttelen tot het de consistentie heeft die je wilt hebben. Dan proeven en kruiden (wat je lekker vindt; basilicum werkt goed, of oregano, etc). Deze saus is het lekkerst als je 'm een dag van tevoren maakt, vind ik persoonlijk.

Dan de bechamelsaus. Die maak ik altijd uit een pakje van Grand Italia, en meestal maak ik een dubbele hoeveelheid (lekker! vooral omdat ik niet van kaas houd, nu kan ik er toch een lekkere romige toplaag van maken). Volg hier de instructies op het pakje en vooral goed roeren om aanbranden te voorkomen.

Bij de bladen volg ik lekker niet de instructie op het pakje: die gaan bij mij rauw de lasagneschaal in. Eerst een dun laagje rode saus, dan een laag bladen, dan een laag bechamel gevolgd door een laag tomatensaus, enzovoort. Als laatste een laag bechamel met een laag rode saus eroverheen, maar zo dat de rode saus de bechamel niet helemaal afdekt.

In de oven tot ie lekker pruttelt, klaar!


Piet, klinkt als een goede stelregel... bewijst maar weer eens dat wat ik maak niet altijd meer iets met Italie te maken heeft :-).
pi_25755604
quote:
Op donderdag 24 maart 2005 17:21 schreef w.o.r. het volgende:
Heb even inspiratie nodig. Ik wil morgenavond aan wat vrienden een lekkere vegetarische lasagna voorschotelen, maar wat kan ik daar nou voor voorgerecht bij geven?
Dit is niet echt een lasagne (als in dat er geen pastavellen worden gebruikt maar lagen gefrituurde aubergine), wel bijzonder lekker! Het is een gerecht uit de Campania (de omgeving van Napels) en erg populair in de trattoria!

Voor 4 personen
Ingredienti
4 middelgrote aubergines
2 el olijfolie, plus extra om de aubergines in te frituren
1 kleine ui, fijngesnipperd
800gr gehakte tomaat uit blik, afgegoten
2 el fijngehakte basilicum
zeezout en versgemalen zwarte peper
75gr parmigiano reggiano
200gr mozzarella, in dunne plakjes gesneden
een ondiepe ovenschaal, 25cm doorsnede, licht ingevet met olie

Preparazione
Snijd de aubergines in de lengte in repen van 1,5cm dik. Week ze 30 minuten in een kom met gezouten water.
Verhit de olie in een koekenpan, voeg de ui toe en bak 5 minuten tot de ui zacht begint te worden. Voeg tomaten en basilicum toe en laat 30 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met zout en peper.
Giet de aubergines af, spoel ze af en dep ze droog. Frituur ze in een laagje olie of bestrijk ze met olijfolie en gril ze circa 20 minuten in een op 180gr voorverwarmde oven tot ze en goudbruine kleur hebben. Zet apart.
Leg een laagje aubergines in een ovenschaal. Strooi er vervolgens een laag geraspte parmezaanse kaas over, gevolgd door een laagje mozzarellaplakjes en een laagje tomatensaus. Ga zo door tot alle ingrediënten op zijn en eindig met een laag tomatensaus (Dit houdt het gerecht vochtig. Als je een knapperige bovenkant wilt, kun je het best eindigen met aubergine en parmezaanse kaas.)
Bak 30-35 minuten in een op 180gr voorverwarmde oven tot het gerecht een bruine kleur heeft en begint te borrelen. Haal uit de oven en laat 10 minuten staan. Serveer warm of op kamertemperatuur.
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  zaterdag 26 maart 2005 @ 13:53:06 #73
111260 Charmian
a little joy
pi_25756333
quote:
Op woensdag 15 september 2004 17:31 schreef Perzikje het volgende:
Misschien iemand ook nog leuke Italiaanse restaurantjes?
Bij Porto Pino in Leiden eens anders italiaans gegeten dan bij de doorsnee pizzeria.
Er is geen kaart dus iedereen eet hetzelfde (ruim vantevoren reseveren is dus gewenst).
Dan komt er een keur van anti-pasta, vis, vlees voorbij, nog wat pasta om het af te leren en om de gaatjes op te vullen een grand desert.
Ik heb werkelijk genoten
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_25785067
Hallo, ik ga straks 5 maanden naar Italië!! Zal aan jullie denken hoor!!!
pi_25785593
quote:
Op zondag 27 maart 2005 18:11 schreef liefkleinmeisjuh het volgende:
Hallo, ik ga straks 5 maanden naar Italië!! Zal aan jullie denken hoor!!!
En voor straf omdat je in het verkeerde subforum post, moet je eigenlijk een CUL dagboek bij houden..

Veel plezier!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_27710076
Ik heb afgelopen weekend in een Italiaans restaurantje in Antwerpen heerlijke Cannelloni op. Ik ben helaas de naam vergeten en ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het recept. De één was gevuld met gehakt en de ander met een mix van ricotta en veel groen. (niet echt culinair correct omschreven ), alles overgoten met een hele zachte tomatensaus.
Sweet and innocent...
pi_31317889
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 15:45 schreef Faithy het volgende:
overigens:

Pizza's zijn voor italianen wat voor ons het patatje-pinda bij de snackbar is: een snack voor tussendoor of 's avonds laat...

maar nooit een avondmaaltijdgerecht...
Wat een flauwekul.

Een Pizza wordt gegeten ipv de pasta, dus eerst de anti-pasta, dan de pizza (ipv de pasta), dan het vlees met salade en brood (of gefrituurde vis), dan het desert en nog wat zoetigheden en likeur bij de koffie, uitgaande van een volledig menu.

Een Italiaan die een pizza eet, heeft ook nooit de haast die een Nederlander heeft die een Patatje eet.

het is wel zo dat een Italiaan eigenlijk nooit aaleen pizza op het menu zal hebebn staan voor avondeten.

Verder zijn de gebruiken per streek flink verschillend. Een Napolitaan zal wat hij in Noord Italie voorgeschoteld zou krijgen, als ie daar al uberhaupt een pizza zou bestellen, nooit zo noemen.

Ik heb zelf het meeste op met het eten uit Campanie, daar m'n volledige schoonfamilie daar woont danwel van afkomstig is. Specialiteiten daar zijn o.a. de ECHTE Mozzarella, Limoncello (Vergelijk dit aub niet met die uit Noord Italie), de diverse dolce (Is Napoli wereldberoemd om), de Pizza (idem), en koffie (idem).
Verder heel veel 'boerenpasta's, pasta gerechten die je bezoek niet zal voorzetten, maar zelf veel eet, met bonen en aardappel bv.

Eet zelf minimaal 5 keer per week dan ook Italiaans.

En Laat ik over de kerst nog maar even niet beginnen hoe dat er aan toe gaat in Italie, want met kerstavond, 1e kerstdag en 2e kerstdag (waar ze in Italie zelf trouwens geheel niet aan doen) zit ik royaal meer dan 24 uur te tafelen bij elkaar.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31317995
Als je trouwens goeie producten vanaf Italiaanse bodem wilt kopen in Nederland, en dan echt het goede spul zoals ook de goede restaurants deze gebruiken, dan kun je als particulier op de zaterdag van 10-16 uur terecht in Hedel bij Silletti: http://www.silletti.nl/index.htm

Besteding > 20 Euro is verplicht.
Huismerk Pasta is Divella, beschikt over een enorm uitgebreid assortiment wijn, sterke drank, seizoensproducten (De pannetone, asti en panforte komen er weer aan!) en ook vleeswaren, kazen, baccala etc.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
  maandag 10 oktober 2005 @ 00:43:20 #79
83951 rashudo
project 2501
pi_31323194
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 23:20 schreef Mr-Z het volgende:
ok ik kom jullie ff jalours maken want ik zit nu in hartje Rome, net wat spaghetti gegeten met chili saus, parmazaanse kaas en nog wat (ik ben de naam van t gerecht ook ff kwijt maar lekker was t zeker!) , afgelopen dagen ook al een hoop pizza, pasta maar voor ijs gegeten! En dan vooral bij Gioliti wat toch wel de beste ijssalon van italie en misschien wel van de wereld is ! maar goed woensdag kom ik weer naar huis dus ik moet snel nog een hoop italiaans voedsel wegwerken

Groeten Marcel
Die ijssalon is toch bij de trevifontein? Of ben ik nou gek?

Ik heb een keer echt heerlijk gegeten in Rome.. was ongelooflijk! De obers zijn daar ook gewoon trots op hun werk. Aan het begin van de avond kwam de kok de verse visvangst laten zien, en je zag de trots echt van zijn gezicht af stralen.

Als voorgerecht nam ik noodles in tomatensaus met scampi.. klinkt heel simpel, maar het is 1 van de lekkerste dingen ik ooit in mijn leven gegeten heb. Daarna een salade, ook heel simpel, maar ook superlekker! Gewoon blaadjes sla en uitjes en een heerlijke azijn/olijfolie mix erover heen.

Ben alleen vergeten wat ik als toetje had

Ik heb ook het gevoel dat de meeste nederlanders bij italiaans eten denken aan of pizza, of spaghetti met gehakt en bolognesesaus, maar er is gewoon zoveel meer..
Their eyes opaque.
pi_31326459
Nee, die ijssalon zit bij het Pantheon, net iets verder dan Dela Palma

Ben afgelopen juni in Rome geweest heerlijk gegeten, heerlijk ijs, 't was weer geweldig
Doei.
pi_31347325
quote:
Op maandag 10 oktober 2005 00:43 schreef rashudo het volgende:

[..]

Die ijssalon is toch bij de trevifontein? Of ben ik nou gek?

Ik heb een keer echt heerlijk gegeten in Rome.. was ongelooflijk! De obers zijn daar ook gewoon trots op hun werk. Aan het begin van de avond kwam de kok de verse visvangst laten zien, en je zag de trots echt van zijn gezicht af stralen.
Je hebt niet ver van de Trevi fontijn vandaan in een aantal kleine steegjes de restaurants die ik persoonlijk het leukst vind: De kleine 'huiskamer' restaurants.

Zoon maakt de borden en drankjes klaar, Mamma kookt, pappa loopt in de bediening, je kijkt zo de keuken in en er staat maar een tafeltje of 6 a 8 in de tent, groter is het namelijk niet.

Op die manier is het haast alsof je bij een groot Italiaans familiediner zit, zelfde aantal gasten ongeveer nl.
O mamma mamma mamma, O mamma mamma mamma. Sai perche mi batte il corazon?
Ho visto Maradona, ho visto Maradona. Eh, mammà, innamorato son!
A Guinness a day keeps the doctor away
pi_31372732
quote:
Op zondag 9 oktober 2005 21:51 schreef DIGGER het volgende:

[..]

Wat een flauwekul.

Een Pizza wordt gegeten ipv de pasta, dus eerst de anti-pasta, dan de pizza (ipv de pasta), dan het vlees met salade en brood (of gefrituurde vis), dan het desert en nog wat zoetigheden en likeur bij de koffie, uitgaande van een volledig menu.
Ik heb, twee maanden gelden nog, toch veel, erg veel Italianen die zeker niet op vakantie waren pizza's zien eten. In restaurants. Soms zelfs met mes en vork. En meer bestelden ze (vaak) niet, dat lieten ze aan ons over, mensen die geen nee kunnen zeggen en niet gewend zijn aan vier gangen (zat na de primi vaak al vol) en dus kilo's zijn aangekomen. Veel Italianen zie ik daar ook hun pasta delen met hun buren, dat scheelt al.

Maar veel lekkere restaurants geweest: van goedkopere maar prima standaartrestaurants tot luxe (dure) restaurants.
Ook een zo'n achterafzaakje geprobeerd: bleek niet te eten te zijn: was echt de enige slechte eet-ervaring in Italië. Jammer.
In Rome o.m. hier geweest, volgens Michelin in van de 5 beste restaurants van die stad. Het was in ieder geval verukkelijk.

Verder nog in het Truffel annex-varkensvleesdorp Norcia geweest, en even verderop in Castelluccio de beste groene linzen van Italië gehaald.

Overigens wordt er van elke Italiaanse stad niet beweerd dat daar de beste Ijssalon zit. Ik ken er namelijk ook een in Florence.
Helpt waar hij kan!
pi_34271999
dit ga ik zondag maken...

fettucine met basilicum-honingkip en rucola voor 4 personen.

Ingredienten:
500 gr fettucine
2 kipfilets
1 bosje verse basilicum
honing
1 grote ui
aceto balsamico
1 bekertje slagroom
zout
peper
1 zak rucola
Bereiding:
Kook de fettucine in ruim water.
Snijd de kip in kleine blokjes en laat olie heet worden in de pan. Schroei de kip op hoog vuur dicht, zet het vuur daarna wat lager en voeg de fijngesneden basilicum toe. Gebruik zoveel basilicum dat de kipstukjes er groen gespikkeld uitzien. Voeg ook drie eetlepels honing toe en laat de kip verder bakken.
Snipper de ui zeer fijn een voeg toe aan de kip. Laat het geheel nog even doorbakken totdat de ui glazig is. Blus af met een beetje aceto balsamico en voeg slagroom naar smaak toe. Schep de fettucine in een grote ronde schaal en schep daarover het kip-sausmengsel. De dunne saus sijpelt nu tussen de fettucine door. Leg bovenop in het midden van de schotel twee volle handen rucola en dien op.


lijkt me erg lekker

niet?
  vrijdag 20 januari 2006 @ 11:33:50 #84
13804 MouseOver
Cabdriver from Hell
pi_34272328
Vampire Romance O+
pi_34274017
Dat klinkt zo goed dat ik het uitgeprint heb en dit weekend ook ga maken
pi_34274127
Ik heb hem ook opgeslagen . Zou graag horen hoe het heeft gesmaakt
pi_34274371
hehe,

ik heb er maar meteen een menuutje van gemaakt

- verse italiaanse tomatensoep [zal het recept later wel posten]

- fettucine met basilicum-honingkip en rucola

- bladerdeeggebakje met crme anglaise en caramel

zaterdag ga ik eens proberen een lekkere risotto te maken

kan iemand nog goede combinatie's voor met risotto noemen?
pi_34274781
quote:
Op donderdag 21 oktober 2004 00:18 schreef krakkemieke het volgende:
Risotto met paddestoelen is echt geweldig!
Bijgerecht voor 2 personen:
Risotto rijst
Kippebouillon
Gesneden uitje
Handje gedroogde padedestoelen
Half bakje champignons

Laat de paddestoelen weken en was ze goed. Fruit de ui en laat de champignons en paddestoelen even meefruiten. Doe wat olie in de pan, rijst erbij en de gefruite dingesen. Maak de risotto zoals op het pak en geniet.
Was hem al ergens tegengekomen hier. Bedoel je zoiets ?
  vrijdag 20 januari 2006 @ 12:53:50 #90
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34275001
Hier nog een Risotto recept

Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan

Leg de gedroogde paddestoelen in een schaal en giet er water (kamertemp) op. laat ca 1 uur wellen.

Doe de olie in een koekepan en verhit deze met de uien (laat ze niet aanbranden, dan wordt het bitter) 2-3 minuten. Doe er de bleekselderij, wortel, knoflook en peterselie bij. Laat dit op een zacht vuur garen. Blijven roeren.
Doe de tomatenpuree erbij omroeren, en doe de helft van de melk erbij. 5 minuutjes laten koken.
Voeg de gewelde paddestoelen erbij, knijp ze goed uit en zorg ervoor dat er geen zand inzit (spoelen onder de kraan eventueel)
Hak de paddestoelen klein, en doe het bij de groente met de rest van de melk.
Op smaak brengen met zout en peper en 10 minuten zachtjes laten koken.
Zet de pan met de boullion op het vuur en breng deze aan de kook, en hou deze warm zonder dat ie echt kookt, dat is niet nodig.
Neem een pan, en verhit hier de boter in, op middenhoog vuur. Doe de rijst in de boter en toast de rijst in de hete boter, zet het vuur laag en voeg boulion bij, een soeplepel per keer, en laat iedere keer de boulion opnemen door de rijst (regelmatig roeren). Na een minuut of 15 dit doen heb geen boulion over. Voeg de groenten/paddestoelen toe, samen met de sherry.
Laat het op een laag vuur verder garen tot de rijst gaar is (proeven) afhankelijk van de rijst duurt dit een minuut of 10-20
Serveren in een lage schaal, met vers gemalen parmasan erover..

Smullen!
P
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34275073
maar Piet, het is veel werk he kippenbouillon maken

maar idd het resultaat is de moeite wel waard. helaas kom ik tijd te kort dus ik vrees dat het wel met een blokje gaat zijn.....

Piet , voor hoeveel personen zou dat recept zijn? 4 denk ik he?

@Bluezz, fijne site idd

[ Bericht 25% gewijzigd door Atnuk op 20-01-2006 13:02:00 ]
  vrijdag 20 januari 2006 @ 13:00:28 #92
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34275243
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 12:56 schreef Atnuk het volgende:
maar Piet, het is veel werk he kippenbouillon maken

maar idd het resultaat is de moeite wel waard. helaas kom ik tijd te kort dus ik vrees dat het wel met een blokje gaat zijn.....
Veel werk kippenboullion te maken???
Welnee,
Pan met water, paar kippenbouten erin, Boeketje erbij, peperkorrels en wat kruiden.
Laten trekken, 4 minuten werk, en de rest van de tijd kan je fokken of TV kijken.
Je laat het een avond trekken en je giet het af, van een deel van de boulion maak je met het vlees een kippensoep, en de andere gebruik je voor de risotto.
Het is gewoon plannen, niet veel werk.
Als je goed wilt eten moet je niet verwachten dat je het in een kwartiertje nadat je op het idee gekomen bent een pan draadjesvlees of een perfecte risotto op tafel hebt..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34275401
nee ok , vind het wel leuk om te doen maar doordeweeks geen tijd en op zaterdag boodschappen doen poetsen etc etc....

mgoed ik ga dan morgen ook kippenbouillon maken.
Wat gaat er pcies in dat boeketje, welke kruiden er nog bij, hoeveel water, hoeveel kippenbouten ?

maw, heb je ff zo uit de losse pols een goed recept?

  vrijdag 20 januari 2006 @ 14:12:25 #94
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34277869
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 13:04 schreef Atnuk het volgende:
nee ok , vind het wel leuk om te doen maar doordeweeks geen tijd en op zaterdag boodschappen doen poetsen etc etc....

mgoed ik ga dan morgen ook kippenbouillon maken.
Wat gaat er pcies in dat boeketje, welke kruiden er nog bij, hoeveel water, hoeveel kippenbouten ?

maw, heb je ff zo uit de losse pols een goed recept?

Neem een soepkip of 4 bouten, 10 peperkorrels, 2 blaadjes laurier, stukje foelie, bosje peterselie, paar tenen knolfook, een ui, een prei, een winterpeen en een grote pan, aanvullen met water en lekker lang laten trekken.
Zout er pas aan toevoegen vlak voordat je het eet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_34278276
vanavond dan even aanzetten, dan kan ik morgen die risotto maken.

lekker lekker
  vrijdag 20 januari 2006 @ 20:25:00 #96
139602 -Wonderchild-
It's a miracle~!
pi_34289896
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier nog een Risotto recept

Paddestoelen Risotto
30 Gram gedroogd eekhoorntjesbrood
30 Gram gedroogde morieljes
2 eetlepels olijfolie
bleekselderijsteeltje fijngehakt
peentje fijngehakt
geperst teentje knoflook
bosje peterselie, gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
100 Ml Melk (vol)
zout en peper (versgemalen)
1,1 liter kippeboulion (Zelfgemaakte is natuurlijk echt lekkerder, en gezien de rest van de ingredienten zou het écht zonde zijn een blokje te gebruiken)
60 gram boter
300 gram Carnaroli (Echte risotto rijst)
200 Ml zoete sherry (is hét geheim van de kok, paddestoelen en sherry, dat versterkt elkaar in paddestoelen smaak)
Vers gemalen parmasan
quote:
Vuistregel voor de italiaanse keuken, een gerecht mag niet meer dan 5 ingredienten hebben.
pi_34295001
Haha, -Wonderchild-, het is geen wet.
Pieterbaas, welke zoete sherry kun je gebruiken? (heb ik al eens gevraagd trouwens) Ik weet weinig van sherry, maar noem een type ajb. ik heb het recept al een paar keer gemaakt, iets aangepast weliswaar, nooit met morieljes bv. Het is erg lekker, maar ook erg vullend: een behoorlijk bijgerecht.

[ Bericht 0% gewijzigd door NoSigar op 21-01-2006 01:16:24 ]
Helpt waar hij kan!
  vrijdag 20 januari 2006 @ 23:24:36 #98
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_34295868
Weer eens wat anders dan dat suffe standaard Italiaanse pastagedoe :


Asparigi fritti:

pond witte asperges
2 eieren
meel
melk (of bier)

vettrog (die niet teveel naar frikadel ruikt/smaakt )

Asperges gewoon schoonmaken en iets van 10 minuten koken, laten afkoelen.
Beslagje maken van de hierboven genoemde ingrediënten.
Gooi de pretstaven in de vettrog tot ze een mooie kleur hebben.

ff wat oefenen, maar resultaat is wel "apart"

Goed te eten met citroenmayo (Belgische mayo).

oja, zelfs in Italië is het momenteel niet echt aspergeseizoen!
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  zaterdag 21 januari 2006 @ 00:42:55 #99
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_34298459
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 12:53 schreef Pietverdriet het volgende:
Hier nog een Risotto recept

Paddestoelen Risotto
-knip-
Die ziet er prima uit.
Ga ik binnenkort eens proberen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 21 januari 2006 @ 09:58:47 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_34302945
quote:
Op vrijdag 20 januari 2006 22:57 schreef NoSigar het volgende:
Haha, -Wonderchild-, het is geen wet.
Pieterbaas, welke zoete sherry kun je gebruiken? (heb ik al eens gevraagd trouwens) Ik weet weinig van sherry, maar noem een type ajb. ik heb het recept al een paar keer gemaakt, iets aangepast weliswaar, nooit met morieljes bv. Het is erg lekker, maar ook erg vullend: een behoorlijk bijgerecht.
Geen idee, ik gebruik gewoon de zoete sherry die ik op dat moment in huis heb.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')