abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_21909390
Gelukkig kan ik mijn nieuwe studie combineren met mijn lievelingskeuken: Italiaans!

Het lekkerste is toch wel een lekkere pastaschotel met eigengemaakte tomatensaus, verse parmezaanse kaas, gehakt en een lekkere frisse salade erbij. met als voorgerecht lekkere broodjes, en als nagerecht zelfgemaakte tiramisu

of is de pasta met zalm en creme-spinazie nou lekkerder?

Of ga ik dan toch maar voor de Lasagne?

Heb je nog heerlijke pastagerechten, post ze hier.
Ook andere italiaanse gerechten (heb je een eigen tapenade recept, gooi neer!) zijn welkom natuurlijk!

Ik ga eens graven in mijn receptengeheugen om de lekkerste dingen hier toch wel te plaatsen..

Italiaans eten
Doei.
  Trouwste user 2022 zondag 12 september 2004 @ 20:24:50 #2
7889 tong80
Spleenheup
pi_21909473
Wat studeer je dan ? Italiaans ? Of de hogere hotelschool ?


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_21909514
gewoon de taal en cultuur en bij cultuur hoort natuurlijk ook de gastronomie

maar ik deed het voor de taal en cultuur.. het lekkere eten is een fijne bijkomstigheid
Doei.
  Trouwste user 2022 zondag 12 september 2004 @ 20:31:26 #4
7889 tong80
Spleenheup
pi_21909638
Damn you are right.


Ik noem een Tony van Heemschut,een Loeki Knol,een Brammetje Biesterveld en natuurlijk een Japie Stobbe !
pi_21910757
Macaroni/Spaghetti/Lasagne/Pasta spul/Pizza ==

* nero355 is dus wel een beetje addict op Italiaans voedsel..... vergeet ijs niet
pi_21910833
Forza Italia
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
  zondag 12 september 2004 @ 21:21:06 #7
102582 Asics
Asics HIGH !!!
pi_21910848
HEH HEH
Italiaans eten . . .
Asics neemt de tijd.
Asics geniet. Lees mijn columns op http://www.raaskal.com
  maandag 13 september 2004 @ 13:24:45 #8
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_21921723
Nou ja als dit dat toch het prijs Italiaans eten de hemel in topic is, wil ik mn steentje wel bijdragen.




Maar wat vinden jullie nu echt het lekkerste aan italiaans:
Pizza
Pasta's
Iets anders,

Persoonlijk kan ik helemaal gek worden van een goede rizotto met saltimbocca (hopelijk goed geschreven).
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_21923181
Yup, ben 1 keer in Italie geweest (Sicilie) en was helemaal weg van het eten
pi_21927937
Love the Italian food!
Lekkerste vind ik de pasta's, maar ook wel de pizza's, en de ijsjes in Italië zijn ook lekkerder..... moeilijk
pi_21929758
Ik ga het liefste in Italië eten bij een arbeiders restaurant zo simpel en zo vreselijk lekker daar kunnen ze in Nederland nog een puntje aan zuigen.
A pound of flesh, to be by him cut off Nearest the merchant's heart. -- Shakespeare :P
pi_21936834
Risotto is toch ook van oorsprong Italiaans? Dat mag dan ook zeker niet in je lijstje ontbreken!
pi_21940297
Granitas zijn heerlijk
pi_21970798
iemand nog aparte recepten? (zelf uitgevonden of gewoon kant en klaar) waarvan je denkt: dit moet iedereen geprobeerd hebben?

Ik ga nu naar mn werk, en wel even denken over wat ik jullie MOET laten eten

Doei.
pi_21973250
Misschien iemand ook nog leuke Italiaanse restaurantjes?
Als je bij me weggaat, mag ik dan met je mee?
pi_21980270
In Den Haag zit op de Frederik Hendrik laan een heeeele lekkere, helemaal in het begin, vlak tegen de President Kennedylaan aan, naam is me even ontschoten...

En bij ons in het winkelcentrum, in Kraaiensteijn zit een Italiaan, geniaal lekker

---------

Recepten, of iig ideeen:

Pasta (bij voorkeur Tagiatelle) met spinazie a la crème en kleine stukjes zalm en parmezaanse kaas (gewoon maken zoals het er staat zeg maar)

Verder: Tortellini broccoli ovenschotel:

Nodig:

Tortellini (carne of veggi maakt niet uit)
Broccoli
Kaassaus
gehakt
champignons (en evt. andere groenten)
Parmezaanse Kaas
evt. wat creme (culinesse of creme fraiche)

Tortellini koken, broccoli koken, kaassaus aanmaken zoals op de verpakking staat.

Gehakt rullen en champignons (en evt. andere groenten (paprika, tomaat)) meebakken.

Alles in een ovenschaal gooien en de kaassaus en parmezaanse kaas eroverheen gieten/strooien.

Even in de oven zetten tot de kaas een mooi korstje vormt en voila!
Doei.
pi_22102266
gisteren lasagnette uit een pakje gemaakt, simpel, doch met variaties wel weer erg lekker
Doei.
  dinsdag 21 september 2004 @ 12:31:58 #18
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_22102377
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 12:26 schreef Faithy het volgende:
gisteren lasagnette uit een pakje gemaakt, simpel, doch met variaties wel weer erg lekker
Uit zo'n pakje wereldgerechten van knorr?? Die is idd prima te maken, ik gooi er altijd bladspinzie doorheen en wat gorgonzola. Wat variereer jij?? (altijd in voor goede suggesties)
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  dinsdag 21 september 2004 @ 14:49:05 #19
42630 DAMH
vroemmmm!!!
pi_22105209
de gem. italiaan draait zich om in ze graf als ie hoort dat er een topic is over italiaans voedsel en ze beginnen over "pakjes"
Yeah, well, you know, that's just, like, your opinion, man.
-the Dude-
  dinsdag 21 september 2004 @ 15:11:49 #20
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_22105658
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 14:49 schreef DAMH het volgende:
de gem. italiaan draait zich om in ze graf als ie hoort dat er een topic is over italiaans voedsel en ze beginnen over "pakjes"
Ik zou ook het liefste heel de dag in de weer zijn met de mooiste italiaanse producten, verse kruiden, verse pasta's maken, een houtvuuroven in mn achtertuin maken voor de beste pizza's, verse buffelmozzarella bij de boer om de hoek halen, zelf olijfolie's persen enzo......helaas stelt momenteel mn financieele budget, mogelijkheden & tijd me niet in staat om dit te doen, DUS zal ik het zo nu en dan moeten doen met idd een PAKJE, En ik denk dat de gemiddelde italiaan het een worst zal wezen dat ik italiaans uit een pakje haal aangezien z'n Pizza's al jaren lang verkracht worden door de Diepvriesindustrie.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_22121271
quote:
Op woensdag 15 september 2004 21:55 schreef Faithy het volgende:
Pasta (bij voorkeur Tagiatelle) met spinazie a la crème en kleine stukjes zalm en parmezaanse kaas (gewoon maken zoals het er staat zeg maar)
Je weet dat je vis nooit moet combineren met nitraatrijk voedsel als spinazie aangezien dat kankerverwekkend is? Dat is nu behoorlijk in opspraak
  woensdag 22 september 2004 @ 03:09:02 #22
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_22121704
quote:
Op woensdag 22 september 2004 02:14 schreef Xennia het volgende:

[..]

Je weet dat je vis nooit moet combineren met nitraatrijk voedsel als spinazie aangezien dat kankerverwekkend is? Dat is nu behoorlijk in opspraak
Hm, nog niks over gehoord, maar ja, in de zon zitten, biefstukken, Fricandellen speciaal, Barbequen zijn blijkbaar ook niet al te goed voor je gestel....
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_22125690
quote:
Op woensdag 22 september 2004 02:14 schreef Xennia het volgende:

[..]

Je weet dat je vis nooit moet combineren met nitraatrijk voedsel als spinazie aangezien dat kankerverwekkend is? Dat is nu behoorlijk in opspraak
Of je zoekt natuurlijk gewoon even na in hoeverre dat waar is... http://www.voedsel.net/vragen/vraag17.htm
pi_22129314
ik kan ook echt over de meest stomme dingen italiaanse kruiden gooien
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_22131667
quote:
Op dinsdag 21 september 2004 15:11 schreef Chielus het volgende:

[..]

Ik zou ook het liefste heel de dag in de weer zijn met de mooiste italiaanse producten, verse kruiden, verse pasta's maken, een houtvuuroven in mn achtertuin maken voor de beste pizza's, verse buffelmozzarella bij de boer om de hoek halen, zelf olijfolie's persen enzo......helaas stelt momenteel mn financieele budget, mogelijkheden & tijd me niet in staat om dit te doen, DUS zal ik het zo nu en dan moeten doen met idd een PAKJE, En ik denk dat de gemiddelde italiaan het een worst zal wezen dat ik italiaans uit een pakje haal aangezien z'n Pizza's al jaren lang verkracht worden door de Diepvriesindustrie.
Als Italianen ergens trots op zijn is het wel hun eten, en het kan ze misschien niet schelen DAT het gebeurt maar ze hebben wel minachting voor de mensen die die troep eten...

Alles vers inkopen is op de lange termijn sowieso goedkoper dan al die pakjes, het is lekkerder en ook nog 'ns gezonder. Het kost wel wat meer tijd, maar daar krijg je wel verdomd veel lekkers voor terug!
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  woensdag 22 september 2004 @ 17:36:35 #26
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_22133013
quote:
Op woensdag 22 september 2004 16:31 schreef W1ZZ het volgende:

[..]

Als Italianen ergens trots op zijn is het wel hun eten, en het kan ze misschien niet schelen DAT het gebeurt maar ze hebben wel minachting voor de mensen die die troep eten...

Alles vers inkopen is op de lange termijn sowieso goedkoper dan al die pakjes, het is lekkerder en ook nog 'ns gezonder. Het kost wel wat meer tijd, maar daar krijg je wel verdomd veel lekkers voor terug!
Ben ik voor een deel wel met je eens, alleen dat het voordeliger is als je alles vers koopt, als je elke dag thuis italiaans eet misschien wel ja, maar ik eet niet eens elke dag thuis, laats staan italiaans. Dus dan word het wel een redelijk prijzig grapje (wat ik me zo nu en dan graag permiteer, daar niet van.) Dus zo nu en dan een pakje zal er bij mij toch in gaan.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_22136952
Ik snap niet waarom ik eigelijk nog zo vaak Hollandse pot eet als er zoveel lekkerders te koken is. Vieze gekookte aardappels, smaakloze groente en smerige gehaktballen of saucijzen. Buuarrk! Zouden er nou Italianen zijn die er net zo over denken? Dan zijn ze in Nederland op vakantie geweest (waarom zouden ze dat in vredesnaam doen?) en dan zijn ze terug in Italië, en dan is het: "Gatverdamme, alweer smerige canneloni en lasagne, ik wil Hollands eten dat is pas lekker". Dat vraag ik me nou echt af, ik kan het me niet voorstellen.
pi_22140330
quote:
Op woensdag 22 september 2004 11:58 schreef biawa het volgende:

[..]

Of je zoekt natuurlijk gewoon even na in hoeverre dat waar is...
heb ik al gedaan http://www.milieucentraal(...)Groente%20en%20fruit
http://ublad.warande.uu.nl/ubladen/33/11/06Vis.html

[ Bericht 13% gewijzigd door Xennia op 22-09-2004 23:07:18 ]
pi_22155673
quote:
Op woensdag 22 september 2004 17:36 schreef Chielus het volgende:

[..]

Ben ik voor een deel wel met je eens, alleen dat het voordeliger is als je alles vers koopt, als je elke dag thuis italiaans eet misschien wel ja, maar ik eet niet eens elke dag thuis, laats staan italiaans. Dus dan word het wel een redelijk prijzig grapje (wat ik me zo nu en dan graag permiteer, daar niet van.) Dus zo nu en dan een pakje zal er bij mij toch in gaan.
Italianen gebruiken toch voor het overgrote merendeel dezelfde ingrediënten als wij? Okee, er is natuurlijk een aantal typisch Italiaans dingen zoals pecorino maar verder gebruik je toch net zo goed paprika's, ui, tomaten en spek enzo in de hollandse keuken? Dus met diezelfde ingrediënten kun je ook gewoon hollands koken hoor
"The sunshine bores the daylights outta me!"
  donderdag 14 oktober 2004 @ 16:26:40 #30
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22622696
Naar aanleiding van een post van onze hooggewaardeerde Fokkok Piet V. in dit topic:
Wat eten we vandaag? #26

ben ik op zoek gegaan naar een recept voor Vitello Tonato of te wel kalfsvlees met tonijnsaus.

Ik heb het volgende recept gevonden:

Ingrediënten:

stuk kalfsvlees van ca. 1 kg
1 blikje ansjovisfilets
1 ui
1 blikje tonijn, naturel op water
6 worteltjes
1/2 prei
2 takjes peterselie
2 takjes selderij
1 laurierblad
2 kruidnagels
peterselie
citroen
botersla
mayonaise
citroensap
crème fraiche
kappertjes
1 fles droge witte wijn

Bereidingswijze:
Snijd 2/3 deel van de ansjovis heel fijn. Maak inkepingen in het vlees - dwars op de draad - en vul deze met de ansjovis. Droog het vlees en wijf het goed in met peper en zout. Bind een touwtje zo om het vlees dat de inkepingen dichtgedrukt worden. Leg het vlees in een ovenschaal waarin rondom net iets ruimte over is en die goed kan worden afgesloten. Laurier blad verkruimelen en samen met de kruidnagel, grof gesneden groente en groene kruiden gelijkmatig er omheen leggen. Begiet dit alles met zoveel van de wijn dat het vlees tot 2/3 onder het vocht komt te staan. Verwarm de oven voor tot matig warm (100 graden C). Breng het vlees en groente langzaam tot het kookpunt en zet het dan goed afgesloten ongeveer 1 1/2 uur in de oven. Het vlees moet gaar broeien en mag beslist niet koken omdat het dan droog wordt. laten afkoelen in het vocht. Tot zover is het gerecht 1 dag te voren te maken. Maak de saus door de tonijn met de mixer door de mayonaise te kloppen. Voeg citroensap toe en maak op smaak af met peper en zout. Roer er dan nog een volle eetlepel crème fraiche door. Haal het vlees uit het vocht, neem alle groeten en kruiden weg en verwijder het touwtje. Was de sla en klop ze goed droog. Snijd met een scherp, eventueel elektrisch, mes het vlees in plakken. Leg op kleine bordjes wat sla, daarop enkele plakken vlees. Overdek een gedeelte van het vlees met de saus en garneer met ansjovis en kappertjes. Strooi er enkele stukjes geknipte peterselie op en leg er een schijfje citroen op, of maak alles op een schaal op.

Na het weekend laat ik weten hoe het smaakte!


[ Bericht 2% gewijzigd door Litman op 14-10-2004 16:45:42 ]
"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_22653372
Italiaans eten:

is gewoon te lekker over het algemeen pizza's, pasta;s met saus zoals mn mama het maakt, pasta met gehaktsauce, met vis-kruidenkaas sauce...

ben er gek op
I went clubbing. Softest coat ever.
pi_22661097
Beetje jammer dat dit niet een topic is voor wat meer echte authentieke italiaanse gerechten, ipv spaghetti met nederlandse saus erop... Ik heb ook 't idee dat de meeste Nederlanders echt Italiaans voedsel niet kunnen waarderen... Mooi voorbeeld dat een vriendin van mij vertelde was dat haar ouders na het eten van een pasta door een Italiaan gemaakt moord en brand schreeuwden en bij hoog en bij laag beweerden dat Italianen geen verstand hadden van het maken van pasta
"The sunshine bores the daylights outta me!"
pi_22661143
www.italiadonna.it

voor degenen die een beetje italiaans begrijpen DE! site voor italiaans voer: van anti pasti tot dolci (toetjes) en bij elk recept de geschiktste wijn erbij

geniaal, en erg lekker kan ik je vertellen (en ook traditioneel)

overigens heb ik hier in mijn geliefde kookboek precies staan hoe je pasta zelf moet maken.

Zal het binnenkort even plaatsen hier
Doei.
pi_22661167
overigens:

Pizza's zijn voor italianen wat voor ons het patatje-pinda bij de snackbar is: een snack voor tussendoor of 's avonds laat...

maar nooit een avondmaaltijdgerecht...
Doei.
  zondag 17 oktober 2004 @ 17:19:40 #35
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22682967
quote:
Op donderdag 14 oktober 2004 16:26 schreef Litman het volgende:
- recept Vitello Tonato -

Na het weekend laat ik weten hoe het smaakte!
Ik heb 1 kilo kalfsfricandeau genomen (voor 4 personen), met daarnaast tagliatelle en tomatensalade. De combinatie van vlees en saus was heerlijk zacht en subtiel van smaak.

Ga ik vaker maken!

eet het en je weet het!

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_22684418


Ook maar eens doen dan
Doei.
  zondag 17 oktober 2004 @ 23:20:52 #37
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_22690699
ok ik kom jullie ff jalours maken want ik zit nu in hartje Rome, net wat spaghetti gegeten met chili saus, parmazaanse kaas en nog wat (ik ben de naam van t gerecht ook ff kwijt maar lekker was t zeker!) , afgelopen dagen ook al een hoop pizza, pasta maar voor ijs gegeten! En dan vooral bij Gioliti wat toch wel de beste ijssalon van italie en misschien wel van de wereld is ! maar goed woensdag kom ik weer naar huis dus ik moet snel nog een hoop italiaans voedsel wegwerken

Groeten Marcel
pi_22691808
quote:
Op zaterdag 16 oktober 2004 15:45 schreef Faithy het volgende:
overigens:

Pizza's zijn voor italianen wat voor ons het patatje-pinda bij de snackbar is: een snack voor tussendoor of 's avonds laat...

maar nooit een avondmaaltijdgerecht...
Ik zie toch restaurants vol Italianen in Italie die alleen een pizza nemen, gewoon als hoofdgerecht.......
pi_22692068
Peperonata
3 grote paprika's
uitje
teen knoflook
olijfolie


Fruit de ui goudbruin in de olie, voeg de knoflook toe. Laat 1 minuut fruiten, voeg de stukken paprika toe. Doe het deksel erop en laat sudderen tot de paprika zacht is.
Verder heeft het niks nodig.

/edit/ ik ben dol op eten. Ik ben vooral dol op eten wat naar zichzelf smaakt. Daar vind ik dit een goed voorbeeld van.
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  maandag 18 oktober 2004 @ 14:53:36 #40
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22701340
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 00:21 schreef krakkemieke het volgende:
Peperonata
3 grote paprika's
uitje
teen knoflook
olijfolie
.
Ik mis de pepers in je recept

mijn eigen recept:

3 verse pepers
1 ui
4 teentjes knoflook
verse basilicum
kappertjes
2 tomaten
tl zeezout
3 tl olijfolie


Heerlijk op brood (met kaas), als pizzatopping of als bijgerecht.

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
pi_22709685
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 00:08 schreef bloodymary het volgende:

[..]

Ik zie toch restaurants vol Italianen in Italie die alleen een pizza nemen, gewoon als hoofdgerecht.......
Italianen die ook op vakantie zijn..

daarbij eten de italianen een paar uur later dan wij, meestal pas rond 9 uur...

en daarbij zitten de inheemse italianen in andere restaurants dan waar toeristen zitten....
Doei.
pi_22709690
Mja, zo heb ik het geleerd van een vriendin die in Italie woonde...
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_22710185
quote:
Op woensdag 15 september 2004 21:55 schreef Faithy het volgende:

En bij ons in het winkelcentrum, in Kraaiensteijn zit een Italiaan, geniaal lekker
Palermo

alleen een lopend buffet bij een italiaan pizzas zijn er wel lekker
2015: <span class="s">MLA - JFK - PMI</span>
pi_22710564
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 21:30 schreef Thetallguy het volgende:

[..]

Palermo

alleen een lopend buffet bij een italiaan pizzas zijn er wel lekker
lopend buffet? heb ik wat gemist?

heb er pas 1 keer gegeten tot nu toe, maar daar moet zeker verandering in komen
Doei.
  maandag 18 oktober 2004 @ 22:12:10 #45
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_22711258
Net risotto hier zitten eten.. ik weet niet of t echt italiaans is, maar lekker was het zeker! veel beter als die rijst op z'n oosters klaar gemaakt
  maandag 18 oktober 2004 @ 23:06:37 #46
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_22712665
Risotto is volgens mij een klassiek italiaans gerecht, ik hoop alleen dat je hem wel zelf hebt gemaakt (of hebt laten maken) en niet die zooi uit een pakje die je tegenwoordig overal kunt krijgen. Aangezien die echt niet lekker is tav the real thing.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
  maandag 18 oktober 2004 @ 23:29:52 #47
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_22713309
Heeft er nog iemand een recept voor een pastasaus met zalm?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 10:50:37 #48
44377 Litman
Live a sunny life!
pi_22719383
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 23:29 schreef Martijn_77 het volgende:
Heeft er nog iemand een recept voor een pastasaus met zalm?
Ik vind zalm met pasta het lekkerst als je zo min mogelijk ingrediënten gebruikt, omdat zalm niet erg uitgesproken van smaak is:

Ingredienten :

tagliatelle voor 6 personen

1 l room
750 gram gerookte zalm
1 bos verse basilicum
(evt. croutons)
parmezaanse kaas



Pluk de blaadjes basilicum en kneus de stelen.

Kook de room, samen met de stelen, in tot 6 dl.

Snijd de blaadjes chiffonade (= ragfijn).

Verwijder alle ongerechtigheden van de zalm en snijd en juliënne.

Rasp de Parmesan en verdeel over een aantal bakjes.

Kook de pasta

Voeg de zalm aan de hete saus toe en laat het vooral niet te gaar worden.

Opdienen:

Leg een bergje pasta op een warm bord.

Saus en zalm eroverheen

Garneren met bsasilicum chiffonade en eventueel wat croutons (= blokjes witbrood met wat knoflook bestreken en goudgeel gebakken in olijfolie).

Eventueel Parmezaanse kaas toevoegen.

"the same sun that melts the wax, hardens the clay"
  dinsdag 19 oktober 2004 @ 18:03:57 #49
54403 Mr-Z
Makkers staakt uw wild geraas
pi_22728570
quote:
Op maandag 18 oktober 2004 23:06 schreef Chielus het volgende:
Risotto is volgens mij een klassiek italiaans gerecht, ik hoop alleen dat je hem wel zelf hebt gemaakt (of hebt laten maken) en niet die zooi uit een pakje die je tegenwoordig overal kunt krijgen. Aangezien die echt niet lekker is tav the real thing.
Ja het was in een restaurantje aan de Via Cavour in Rome dus dat was echt niet uit een pakje neem ik aan ...
Ik heb t ook ooit gemaakt met aanwijzingen van mijn broer, maar ik weet niet of dat echt de juiste manier was: eerst ui aanfruiten, dan de risotto er door heen, dan een scheut witte wijn en steeds wat bouillon toevoegen totdat de rijst het heeft opgezogen. Als dat gebeurd is de paprika en courgettes (die je ook al gaar gemaakt hebt) toevoegen
pi_22732643
Klopt helemaal Mr-Z!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')