quote:Op vrijdag 20 januari 2006 12:28 schreef Daantje77 het volgende:
Ik heb hem ook opgeslagen . Zou graag horen hoe het heeft gesmaakt
Nog steeds niemand?quote:Op dinsdag 7 juni 2005 15:16 schreef Innocence het volgende:
Ik heb afgelopen weekend in een Italiaans restaurantje in Antwerpen heerlijke Cannelloni op. Ik ben helaas de naam vergeten en ben eigenlijk ook wel benieuwd naar het recept. De één was gevuld met gehakt en de ander met een mix van ricotta en veel groen. (niet echt culinair correct omschreven), alles overgoten met een hele zachte tomatensaus.
dat recept kent de kok, maar je verwacht toch niet dat je een recept krijgt op basis van een onduidelijke beschrijving?quote:
Had hem gisteren gemaakt hij was heerlijk!quote:Op vrijdag 20 januari 2006 11:24 schreef Atnuk het volgende:
dit ga ik zondag maken...
fettucine met basilicum-honingkip en rucola voor 4 personen.
Dit is een grap hequote:Op donderdag 2 februari 2006 17:54 schreef Setambre het volgende:
[..]
Had hem gisteren gemaakt hij was heerlijk!
Misschien iets te zoet door de slagroom volgende keer iets meer balsamico
Crespelle (flensjes) met Spinazie en Ricotta. Zelfs als je niet graag spinazie zou eten. Ik heb 3 verschillende recepten gecombineerd (vulling uit boek A, flensjes van website B, saus en dressing website C) en het was lekker.quote:Op donderdag 26 januari 2006 10:49 schreef Atnuk het volgende:
iemand nog leuke recepten voor een italiaanse ovenschotel voor 4 personen??
Graag wat uitgebreider met ingredientenquote:Op zaterdag 4 februari 2006 18:32 schreef timpie82 het volgende:
Crespelle (flensjes) met Spinazie en Ricotta. Zelfs als je niet graag spinazie zou eten. Ik heb 3 verschillende recepten gecombineerd (vulling uit boek A, flensjes van website B, saus en dressing website C) en het was lekker.
Zo dat klink erg goed Pietquote:Op zaterdag 4 februari 2006 18:36 schreef Pietverdriet het volgende:
Ik stoof op het moment hert in chianti, met knoflook. Eten we met Gnocci en kool.
degelijke toskaanse boerenkost.
Jaquote:Op zondag 5 februari 2006 15:12 schreef Bluezz het volgende:
Tnxx Timpie, ga ik binnenkort eens ff proberen
Enneh Piet, zijn dat die Gnocci balletjes in een vacuum verpakking die ik wel eens bij de italiaanse producten zie liggen maar nog nooit heb durven kopen omdat ik niet weet hoe ik ze klaar moet maken en waarbij?
Ik wil dit jaar ook naar Italie gaan, Toscane zogezegd.quote:Op maandag 13 februari 2006 15:07 schreef timpie82 het volgende:
Een vraagje voor de liefhebbers van Italiaans eten: Ik vermoed dat sommigen onder jullie ook al met vakantie zijn geweest in Italië. Ik wil dit jaar voor de eerste keer gaan (september waarschijnlijk) vooral om goed te eten. Iemand tips? Ik zou liever voor de kleine dorpjes aan de kust willen gaan dan de toeristische centra...
Het is idd een kruid met een zeer sterke smaak, wél is het goed voor de verteringquote:Op maandag 13 februari 2006 16:35 schreef Atnuk het volgende:
Oowja,
Wat me even invalt.
Ik heb laatst iets met salie gemaakt, saltimbocca alla romana en ik vind salie veel en veels te overdreven qua smaak. Doe ik iets verkeerd of is het altijd zo nadrukkelijk aanwezig.
Als ik nu een recept zie met salie durf ik het niet meer te maken omdat ik bang ben dat ik het niet lekker vind.
Wat vinden jullie?
Een leuke gids in de Loneley Planet 'culinair Italie'. Hij heet zo niet letterlijk, maar dat dekt de inhoud wel(-en ik weet de titel even niet uit mijn hoofd): ik heb er vorig jaar de hele vakantie in gelezen: per regio worden alle specialiteiten behandelt, plus nog ander hoofdstukken over kaas etc.erg informatief en behulpzaam.quote:Op maandag 13 februari 2006 15:07 schreef timpie82 het volgende:
Een vraagje voor de liefhebbers van Italiaans eten: Ik vermoed dat sommigen onder jullie ook al met vakantie zijn geweest in Italië. Ik wil dit jaar voor de eerste keer gaan (september waarschijnlijk) vooral om goed te eten. Iemand tips? Ik zou liever voor de kleine dorpjes aan de kust willen gaan dan de toeristische centra...
Niet meer dan één blad salie per stuk vleesch,althans bij die saltimbocca. Ik heb die fout ook wel eens gemaakt ("een zo'n blad lijkt zo weinig en ze staan hier toch in de tuin etc etc.': niet lekkerquote:Op maandag 13 februari 2006 18:03 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Het is idd een kruid met een zeer sterke smaak, wél is het goed voor de vertering
Gewoon iets minder van gebruiken ? dan is het ook iets minder overheersend.
http://www.natuurlijkerwijs.com/salie.htm
Kervel en oregano kunnen ook zo overheersend smaken
Deze is het:quote:Op maandag 13 februari 2006 18:30 schreef NoSigar het volgende:
[..]
Een leuke gids in de Loneley Planet 'culinair Italie'. Hij heet zo niet letterlijk,
quote:Op maandag 27 maart 2006 18:38 schreef Tinkerbel_ACC_ het volgende:
Hee allemaal,
ik was vorige week in een Super de Boer en zag toen zo'n foldertje staan waar het recept voor lasagna met tomaten (met Heinz pastasaus?) in stond. Toen ben ik het dus vergeten mee te nemen. Nu was ik net weer in de Super en hadden ze da ding natuurlijk niet meer, dus mijn vraag:
wie heeft voor mij dat recept van de lasagna met tomaten?
Alvast bedankt!
Groeten,
Cathelijne
quote:Op maandag 27 maart 2006 18:40 schreef Jessi het volgende:
Wie weet staat het recept hierbij: http://www.superdeboer.nl/recepten/receptenresultaat.asp?ItemId=3641&ZoekOp=TW&Trefwoord=lasagne&Zoek=ZOEK
http://zio-ciro.nl/quote:Op dinsdag 28 maart 2006 11:26 schreef JacMar het volgende:
Heeft iemand wel eens Tagliata con rucola gegeten in Italië? (In Nederland heb ik nog geen restaurant kunnen vinden die dit gerecht op de kaart heeft staan)
He Bedankt!quote:Op dinsdag 28 maart 2006 17:32 schreef Bluezz het volgende:
[..]
http://zio-ciro.nl/
Bij de secondi
Ik heb het nog nooit gegeten, maar zal het onthouden als we weer eens uit eten gaan bij een italiaan!
spuit 11quote:Op dinsdag 28 maart 2006 19:44 schreef MLF het volgende:
leuke topic
pasta gerechten zijn voorgerechten
daarna komt het vlees, salade enz
pizza is een snack, of als tussendoor
wordt zo gegeten: dubbel vouwen, servetje erom en afeten
meestal eet men een pizza met 2 personen:
door 2en snijden
en dan :
dubbel vouwen, servetje erom en afeten
heb ik een vraagje, ik maak zelf tiramisu, nu wil ik wel eens een ander recept dan de mijne
wie heeft een recept?
Daarna scampies in olie, knoflook, kruiden met een tomatensalade erbij.quote:Vanwaar de bijzondere naam voor deze napoletaanse saus? Zoals met veel gerechten is er ook hier meer dan één verhaal te vinden over de oorsprong.
Sommigen schrijven, vanwege het pepertje, opwekkende eigenschappen toe aan de saus.
De naam zou rond 1900 gegeven zijn door de eigenaar van een rendez-voushuis in het Spaanse kwartier van Napels. Hij bracht zijn gasten terug op krachten met dit makkelijke en vlug klaargemaakt gerecht.
Andere bronnen zeggen dat de kleuren van het gerecht verwijzen naar de kleuren van de lingerie die de dames in het huis van lichte zeden droegen : groen (peterselie), rood(tomaten), donkerpaars(olijven) en grijs-groen (kappertjes). Nog anderen gaan terug naar een dame van lichte zeden, Yvette la francese, die al haar fantasie gebruikte om een gerecht klaar te maken , geïnspireerd op haar provencaalse afkomst.
Tenslotte is er ook nog een versie die beweert dat deze saus tot aan de 2e wereldoorlog "alla marinara", op zeemanswijze genoemd werd. De schilder Eduardo Colucci woonde op één van de schilderachtigste plekjes van Ischia. Hij ontving er in de zomer niet alleen veel vrienden, maar ook veel Italiaanse en buitenlandse personaliteiten. Vaak bereidde hij macaroni met deze saus als avondgerecht voor zijn gasten. Wie weet waarom, maar hij gaf er de naam "alla putanesca" aan.
Ingrediënten :
6 ansjovisfilets in olie - 200 gr zwarte ontpitte olijven - 2 teentjes look - 1 bosje gehakte peterselie - 20 gr kappertjes - 5 gepelde tomaten - olijfolie - 1 rood pepertje - zout
Bereiding :
Haal de ansjovisfilets uit de olie. Hak de look en het pepertje fijn en fruit ze op een zacht vuur in wat olijfolie. Doe de ansjovisfilets erbij en plet ze fijn met een vork.
Pel de tomaten en haal de zaadjes eruit. Snijd ze in blokjes. Snijd ook de olijven in schijfjes.
Spoel de kappertjes af en hak ze fijn. Voeg tomaten en kappertjes toe aan de look. Laat op een zacht vuur 10 minuutjes sudderen.
Haal van het vuur en voeg de gehakte peterselie op het einde toe.
Recept?quote:Op zondag 11 juni 2006 14:03 schreef Bluezz het volgende:
En als klap op de vuurpijl espresso met eigengemaakte limoncello, van italiaanse citroenen gemaakt!
ja, dus? receptquote:
quote:Op zaterdag 31 december 2005 15:06 schreef dutch-mamma het volgende:
Vergeet de limonade
Citroenlikeur
8 citroenen
400 g suiker
1 vanillestokje
1 l brandewijn
3 kruidnagels
Was 7 citroenen met heet water. Schil ze dun en pers ze uit. Meng schillen, suiker, vanillestokje, sap en brandewijn.
Laat afgedekt 6 weken staan.
Zeef door een doek en doe het in een fles.
Schil nog een citroen heel dun en doe de schil en 3 kruidnagelkopjes in de fles.
Laat nog enkele weken staan.
Oh, en wat zijn nou precies de kruiden wat een italiaanse saus tot italiaans maakt, naast oregano?quote:8 niet behandelde grote citroenen - 1/2 liter alcohol van 95° - 1/2 liter water - 400 gr suiker
Bereiding :
Snijd de gele schil van de citroenen, maar laat het witte gedeelte zeker aan de citroen.
Leg de schillen gedurende 8 dagen (nog beter 3 weken)in een hermetisch gesloten bokaal met de alcohol.
Maak een siroop. Kook het water met de suiker gedurende enkele minuten. Laat afkoelen. Voeg de alcohol en de citroenschillen toe.
Filter het geheel en doe de limoncello in flessen. Laat 2 weken rusten vooraleer op te dienen.
Buon appetito !
Kruiden die men in Italie ook veel gebruiken zijn bv Salie en Rozemarijn.quote:Op zaterdag 24 juni 2006 18:27 schreef Bluezz het volgende:
Ik ga het recept even vragen in een topic waar Digger vaak komt
Dit recept van Limoncello ziet er wel heel makkelijk uit trouwens..
[..]
Oh, en wat zijn nou precies de kruiden wat een italiaanse saus tot italiaans maakt, naast oregano?
Is dat kervel of basilicum zoals hier
Nodig:quote:
Goed spul, lijkt me...quote:Op maandag 26 juni 2006 07:55 schreef DIGGER het volgende:
[..]
Nodig:
-8 zongerijpte onbespoten citroenen (kun je in NL wel vergeten)
- Halve liter alcohol (95% puur). Verkrijgbaar in Italie (EUR. 11 per liter), Luxemburg (EUR. 18 per liter)
- 400 gram suiker.
Citroenen wassen, heel dun schillen, schillen in de alcohol, minstens 3 weken, liefst een maand.
Water koken met suiker, af laten koelen.
Alcohol met citroenschillend bijvoegen, wel filteren, bv middels een pantykousje.
Drinken ijskoud uit de vriezer.
Of zo, 6 gangen:quote:Op zaterdag 28 oktober 2006 13:11 schreef K-mail het volgende:
in de cucina Italia, een italiaans kooktijdschrift
staat altijd een soort indeling, met darbij gerechtenm
hetgaat zo die indeling...
Antipasti=voorgerecht, (zou best eens anti->voor pasti->pasta, dus voor de pasta, kunnen betekenen, maar mn latijn laat me nu ff in de steek...)
Primi=pasta of wellicht risotto ofzo
Secondo=groot stuk vlees of vis, volgens mij is dat zonder aardappels oid, maar wel met groenten
Contorno=Bijgerecht, iets in de trant van Melanzane ofzo (das Aubergine)
Dolce (zoetigheid, dus iets als gebak)
Dat klink wel goed, alleen veel zuur en veel zoet is denk ik niet zo gemmakkeplijk precies goed inb balans te krijgen. Munt werkt wel goed daarbij idd.quote:Op zaterdag 28 oktober 2006 14:14 schreef piepster het volgende:
Ik had zelf net deze bedacht: aardbeien met citroensap, munt, citroenschil en suiker. Eenvoudig en jammergenoeg niet helemaal in het seizoen.
Die ricotta lijkt me ook lekker. Is dat met gepofte kastanjes erbij?
Voorgerechtquote:Wortelsoepje
Ingredienten
1 bos wortels
1 sjalotje
1 laurierblad
peperkorrels
witte wijn
roomboter
citroensap
Bereidingswijze
Van de bos wortels sap maken met de sapcentrifuge. Het sap inkoken met in een kruiden-ei de laurier, peper en het kleingesneden sjalotje. Een kledder wijn er bij, nog even door laten koken, citroensap en een klontje boter erbij. Geserveerd in kleine cocktailglaasjes.
.quote:Bietenrisotto
Ingredienten:
1 rauwe biet
0,5 liter bouillon
1 el olijfolie
1 klontje boter
200 gr risottorijst
1 glas witte wijn
hele dikke klont boter
75 gr geraspte Parmezaan (wel de echte van de kaasboer!)
Bereidingswijze:
De biet gaarkoken in de bouillon en in kleine blokjes snijden.
De rijst een minuutje op hoog vuur bakken in de olie met boter en daarna de wijn en de bietjes erbij doen. Als de wijn geabsorbeerd is, vuur laag, en telkens een soeplepel bouillon toevoegen. Blijven roeren en de volgende lepel pas toevoegen als de vorige geabsorbeerd is. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Als de rijst gaar is, peper en zout toevoegen naar smaak. Mocht je niet genoeg bouillon hebben, je kan op het laatst ook water toevoegen.
De pan van het vuur halen en de grote klont boter en parmezaanse kaas toevoegen en roeren. Deksel op de pan en 2 minuten laten staan.
Zo snel mogelijk serveren.
Geserveerd op kleine borden met wat blokjes bieten en een beetje parmezaanse kaas erop
Hoofdgerechtquote:Hammousse
Ingredienten:
1 ons jambon de la Paz
2 el. Parmezaanse kaas, geraspt
2 el. koksroom.
1 tl tijm.
1 tl. whisky.
1/2 sjalotje.
1/2 augurk.
Bereidingswijze:
Doe alles in de keukenmachine en pureer het tot een geheel.
Spuit met een vormpje het mengsel op de amuse-lepels. Garneer met een klein reepje ham en een klein reepje augurk.
quote:Rosbief
Ingredienten:
1 stuk rosbief van ongeveer 600 gram
10 kleine sjalotjes
olijfolie
2 takjes rozemarijn
2 takjes munt
2 takjes tijm
4 teentjes geperste knoflook
circa 10 filets van ansjovis
Bereidingswijze:
Van alles, behalve de rosbief een pasta maken met de staafmixer of keukenmachine. De rosbief insmeren met peper en zout en aanbraden op een hoog vuur. Een aantal diepe snedes maken in de rosbief en deze vullen met de kruidenpasta. De rosbief een half uur op 200 graden in de oven, of tot hij binnenin iets meer dan 60 graden is
quote:Tomaten uit de oven (Pomodori Arrosti)
Ingredienten:
3 pomodori tomaten
verse basilicum
verse munt
peterselie
50 gram geraspte Parmezaan
25 gram paneerverkruimelde beschuit
olijfolie
zout
Bereidingswijze:
Snijd de tomaten door de helft. Hak peterselie, basilicum, munt fijn en bestrooi daarmee de tomaathelften. Zet ze in een ovenschaal, met de snijkant naar boven, bestrooi de tomaten vervolgens met zout en besprenkel ze met olijfolie. Meng de geraspte parmezaan en beschuit door elkaar en strooi dit over de tomaten.
Zet het geheel gedurende 30 minuten in een 170 graden hete oven.
Nagerechtquote:Broccoli
Ingredienten:
Broccoli
Bereidingswijze:
De broccoli in roosjes in een stommmandje doen, en gaarstomen.
De wijn hadden we door onze gast laten uitzoeken (hij is vinoloog, dus daar brand ik m'n vingers niet aan.)quote:Ricotta torentjes
Ingredienten:
Ricotta
ciderazijn
honing
tamme kastanjes
Bereidingswijze:
Kook de azijn en de honing in. Snijd een kruisje in het puntje van de tamme kastanjes, en pof ze in de magnetron. Op elk bord een hoopje ricotta leggen, kastanjes erop en overgieten met de azijn-honingsaus.
Dat is het leukste vind ik altijd, leuker dan opetenquote:Op zondag 29 oktober 2006 20:50 schreef Hyperdude het volgende:
Zo, daar heb je behoorlijk wat werk aan gehad.![]()
Wat er op die DE site staat is meer iets dat op cannoli lijkt... Mascarpone kenden ze op Sicilië niet eens toen de cannolo werd uitgevonden, en sherryquote:Op maandag 30 oktober 2006 00:08 schreef K-mail het volgende:
Anders doe je als Dolci, Cannoli, dat zijn een soort gefrituurde zoet pasta deeg, gevuld met ricotta
http://www.de.nl/DeKoffiewereld/Recepten/EetEnGeniet/
Zoiets, maar in het Jamie boek zien ze dr nog veel lekkerder uit
Dit recept vinden wij altijd wel lekker:quote:Op woensdag 1 november 2006 19:30 schreef _Dizzy_ het volgende:
Ik zoek nog steeds een super lekker recept van tagiatelle carbonara.
Dus als iemand zo een recept heeft! Please deel hem met mij!!!!
en geen tagliatelle, en geen peterselie, en geen paddestoelen, en geen olijfoliequote:Op donderdag 2 november 2006 08:21 schreef NoSigar het volgende:
Alleen is het geen carbonara, aangezien daar geen room bijzit.
quote:Op donderdag 2 november 2006 08:21 schreef NoSigar het volgende:
Alleen is het geen carbonara, aangezien daar geen room bijzit.
Sinds altijd al! In het originele recept zit geen room.quote:
Oggi cuccino io, Mondadori 2003/2005. Goed kookboekje met 975 pagina'squote:"La classica "carbonara" risalirebbe all'arrivo delle truppe USA a Roma e alle loro scorte di uova e bacon."
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |