Whatever, open er fijn een topic over, gaan we het hier verder over ijs hebben, kay?quote:Op zaterdag 6 mei 2006 14:34 schreef zoalshetis het volgende:
ik heb het over chemische zoetstoffen. niet over tarwemeel...
tuurlijk is graffineerde suiker slechter dan ongeraffineerde. daar hoef je met je chloorkennis toch niet zo moeilijk over te doen. zo zijn bepaalde zoetstoffen straks heel erg schadelijk, maar dat is gezien het feit dat er nog weinig aan de hand is meer iets voor tru...![]()
Idd waar daar gaat dit topic toch over?quote:Op zaterdag 6 mei 2006 14:36 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Whatever, open er fijn een topic over, gaan we het hier verder over ijs hebben, kay?
Kloptquote:Op zondag 7 mei 2006 10:50 schreef Claudia_x het volgende:
Ik had gister bedacht dat ik van mijn smoothies ook best ijsjes zou kunnen maken, maar ze zijn behoorlijk mislukt. Te veel kristalvoming. Na het lezen van dit topic begrijp ik waar het door komt: te weinig droge stof.
Wat is er ongezond aan vet? Neem volle ipv magere Yoghurt en druivensuiker en eet een wat kleinere portie.quote:Ik gebuik als basis voor mijn smoothies magere yoghurt en banaan, en ik gooi er geen suiker in. Moet ik me er bij neerleggen dat er nu eenmaal geen relatief 'gezond' ijs is (dwz: geen suiker en weinig vet)?
Is het ook mogelijk om de juiste verhouding te krijgen zonder suiker?quote:Op zondag 7 mei 2006 10:59 schreef Pietverdriet het volgende:
Wat is er ongezond aan vet? Neem volle ipv magere Yoghurt en druivensuiker en eet een wat kleinere portie.
Ja, door meer vet en eiwit toe te voegen, maar of dat lekker is..quote:Op zondag 7 mei 2006 11:18 schreef Claudia_x het volgende:
[..]
Is het ook mogelijk om de juiste verhouding te krijgen zonder suiker?
Je kan die koelelementen van Philips los bestellen bij Witgoed en Herrie afaik.quote:Op zondag 7 mei 2006 12:59 schreef Tinkepink het volgende:
Potverdorie. Ben ik zo stom geweest de koelbak van mijn ijsmachine in de afwasmachine te doen. En nu is ie kapot. Iemand toevallig nog een oude Philipsijsbak over?
Ik wil zo graag weer ijs maken (ik weet het, het kan ook met de hand, maar daarvoor heb ik natuurlijk geen machine gekocht)
Sinaasappelsap bevat al veel suikers, dus dat lijkt me een onmogelijkheid.quote:Op zaterdag 13 mei 2006 11:56 schreef Yolli het volgende:
Weet iemand het recept voor sinaasappelijs dat gemaakt wordt met een ijsmachine?
Suikervrij?
Zoetstof mag wel?quote:Op zaterdag 13 mei 2006 12:46 schreef Yolli het volgende:
ik bedoel zonder toegevoegde suiker
Dus met zoetstof mag wel.
En ik gebruik uitgeperste sinaasappels, geen sinaasappelsap.
Vroeger mocht ik geen suiker en dan maakten we dat altijd.
Ik vond het erg lekker. En dat wilde ik nogmaals proberen.
Inmiddels mogen suikers wel weer, maar heb niet zo'n behoefte aan super zoet ijs.
Vandaar "suikervrij"
Dit kun je ook doen met nutella choco (de choco ook eerst opwarmen), dan nog bresiliene nootjes (gemalen hazelnoten toevoegen) en je hebt "ferero rocher ijs"quote:Op dinsdag 6 juni 2006 22:17 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip
Als je vanilleijs draait en het is klaar , bittere chocolade au bain marie smelten.
De chocolade in je ijs gieten en met een lepel er even doorheen roeren...
quote:Op zondag 10 september 2006 12:01 schreef Annemiek78 het volgende:
Ik heb dit weekend een ijsmachine gekregen. Zo eentje waarvan je de eerst de bak goed in moet vriezen en die je daarna nog effe terug moet zetten. Hardstikke gaaf gewoon, alleen zitten er maar een paar recepten bij om zelf ijs te maken.
De recepten voor standaard vanilleijs/ roomijs of yoghurtijs heb ik dus al wel, maar wie heeft er nog wat lekker speciale recepten???
quote:Op zondag 10 september 2006 12:04 schreef Fiorenza het volgende:
ijs recepten
After Eight-ijs
Aantal personen: 6
Ingrediënten
5 eidooiers
170 gr suiker
5 dl melk
1 1/2 dl slagroom
100 gr After Eights
1 eetlepel crème de menthe
6 dikke Brusselse wafels (eventueel zelfgebakken)
Bereiding:
Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot de eidooiers wit van kleur zijn
Breng de melk en 1 dl slagroom aan de kook
Klop de rest van de slagroom door het eidooiermengsel en klop er deel voor deel de hete melk door
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam op zacht vuur tot het gebonden is (laat het niet koken)
Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen
Verkruimel de After Eights en roer ze samen met de crème de menthe door het ijsmengsel
Draai het in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in 6 uur bevriezen
Serveer het ijs op de Brusselse wafels
quote:
Ik heb ook gewoon zo'n machine die je in de vriezer moet zetten (ik zet hem in het vriesgedeelte van de koelkast) en het gaat gewoon heel goed: het duurt 1 a 2 uur en dan klapt het roerelement automatisch omhoog en is het ijs smeuig en lekker. Van ijs dat blijft plakken aan de zijkanten ook nog niks van gemerkt.quote:Op zondag 30 juli 2006 11:39 schreef sieske het volgende:
nou, ik heb een goedkope machine (15 euro ofzo bij de kruidvat), die doet dat ook. Ijs blijft plakken aan de zijkant, maar als ie eenmaal draait wordt alles gewoon gemengd, dus in principe is dat geen probleem. Ik krijg gewoon lekker ijs, geen speciale goed machine van 200 euro voor nodig. Heb ik trouwens ook het geld niet voor. Ze zeggen wel dat een eigen koelmotor beter is, dat zal ook wel, maar eentje die je in de vriezer moet zetten, is ook goed hoor. Het ijs is lekker en goed te eten, daar gaat het toch om?
Slagroom weglaten, fruit en suiker blenderen en daar sorbet van maken.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 16:47 schreef justmattie het volgende:
Heb net bij de Makro een ijsmachine gekocht dingetje was in de aanbieding enzo ik dacht leuk om te proberen.
Ik heb hier nog slagroom staan, die je nog zelf op moet kloppen, en wat fruit enzo. Is daar ijs van te maken?
Ja, in de ijsmachine.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 19:26 schreef justmattie het volgende:
in die ijsmachine ?
Hoe bedoel je dat?quote:
Heb je een goede vriezer?quote:alleen dan ga ik nu eerst dat koelding in de vriezen zetten kan ik morgen eens een sorbet proberen![]()
aha ok. thnx.quote:Op zaterdag 16 juni 2007 21:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Hoe bedoel je dat?
Vruchtenpulp met suiker in de ijsmachine doen en die massa vriezen bedoel ik
[..]
Heb je een goede vriezer?
Doe ook niet teveel ijsmassa in de machine, het vriest beter en je kan het ijs sowieso niet (goed) bewarenquote:Op zondag 17 juni 2007 14:41 schreef justmattie het volgende:
[..]
aha ok. thnx.
en ja best goeie vriezer gisteravond eringezet, en hij is nu helemaal bevroren, hoor geen water meer klotsen
Water met opgeloste zouten.quote:Op zondag 17 juni 2007 14:48 schreef justmattie het volgende:
zit er in dat koelelement water of een ander soort vloeistof ?
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |