ijs recepten
After Eight-ijs
Aantal personen: 6
Ingrediënten
5 eidooiers
170 gr suiker
5 dl melk
1 1/2 dl slagroom
100 gr After Eights
1 eetlepel crème de menthe
6 dikke Brusselse wafels (eventueel zelfgebakken)
Bereiding:
Klop de eidooiers en de suiker in een kom tot de eidooiers wit van kleur zijn
Breng de melk en 1 dl slagroom aan de kook
Klop de rest van de slagroom door het eidooiermengsel en klop er deel voor deel de hete melk door
Schenk het mengsel terug in de pan en verwarm het langzaam op zacht vuur tot het gebonden is (laat het niet koken)
Laat het mengsel onder regelmatig roeren afkoelen
Verkruimel de After Eights en roer ze samen met de crème de menthe door het ijsmengsel
Draai het in de ijsmachine tot ijs of laat het in het ijslaatje in 6 uur bevriezen
Serveer het ijs op de Brusselse wafels
en meer op
http://www.devlamindepan.nl/index.html?ijs/ijs0017.htm