Martijn_77 | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:09 |
Voor bij de paella ben ik op zoek naar goede recepten voor Sangria. Heeft er iemand nog goede recepten? | |
leviathanfd | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:33 |
Ik kan het me nog herinneren van een paar jaar geleden (alweer 8 jaar). Een Engelse barkeeper maakte sangria. Een 10 liter emmer met 4 liter sangria wijn. Daarbij kwam naar smaak een scheut (1/2 liter) gin, tequila, wodka, cognac etc... van elk een 1/2 liter dus! Hij zong daarbij constant: "this is gonna hurt you" Smaakte wel goed en zo maak ik het ook wel. Vergeet niet het goed te koelen en fruit erin te doen. | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:35 |
Bij de Paella drink je geen sangria, daar drink je een mooie droge spaanse witte wijn bij. Zonde van je moeite die je doet om een goeie paella te maken om dat dan weg te zuipen met "ballermann booze" | |
Aurelium | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:39 |
Brrrr Sangria... daar heb ik me toch ooit eens een kater aan gezopen... moet je dat eigelijk door eten doen ![]() | |
Martijn_77 | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:43 |
quote:Oke voor op een zonnige zomer avond dan? Heb je daar voor wel recept? | |
Pietverdriet | dinsdag 6 juli 2004 @ 22:52 |
quote:1 Liter goedkope rode wijn 1/2 liter verse jus rijpe suiker meloen, of perzik, of ananas, whatever rijp en goedkoop is 2 Sinaasappels Wijn mengen, sinaasappels aan schijven snijden, meloen aan blokjes Uurtje laten trekken, en goed koelen. flinke scheut Rum, Maraschino of Triple Sec is ook lekker. | |
GiSH | woensdag 7 juli 2004 @ 00:21 |
volgens mijn schoonvader kan je hier van alles in donderen (als er maar alcohol in zit) wat er maar in je drankkast staat.. | |
Oceanonix | woensdag 7 juli 2004 @ 11:11 |
Bij een tapasrestaurant in Utrecht (el Mundo) kun je witte sangria krijgen. Wat er precies inzit weet ik niet. In ieder geval Bacardi. | |
Koningin | woensdag 7 juli 2004 @ 13:24 |
Ik koop meestal een kant en klare fles in de winkel en gooi er dan nog wat sinaasappel, citroen of andere vruchten in! Niet zoals in spanje, maar wel te doen. | |
Litman | woensdag 7 juli 2004 @ 15:10 |
quote:Neem een recept voor "gewone" sangria en vervang de rode wijn door witte wijn! ![]() Daarnaast kun je er inderdaad bacardi ingooien, maar ook Brandy, Cointreau, Triple Sec etc. Mijn persoonlijke favoriet is: 2 Flessen witte wijn (niet te duur, proef je toch niet) glas Tequila glas Triple Sec glas grapefruisap glas sinaasappelsap sap van 1/2 uitgeperste citroen 1 appel 1 sinaasappel 1 banaan half pond kersen fruit in stukjes/plakjes snijden en alles mixen, paar uur/nacht laten staan in ijskast. Voor het serveren giet je nog wat champagne/appelcider in de glazen! Heel apart smaakt het door een aantal scherpe pepers fijn te hakken en erbij te doen! (moet je van houden ![]() | |
oZner | vrijdag 9 juli 2004 @ 01:04 |
quote:Waar koop je dat?? Een vriend van mij had ooit ook dat spul in pakken, was best wel lekker. Heerlijk zomers enzo. Zijn er verschillende soorten te koop? Of is het een standaard smaakje? | |
Koningin | vrijdag 9 juli 2004 @ 13:14 |
quote:Ik koop het in de supermarkt. Er zijn inderdaad wel verschillende soorten, ik koop meestal eentje in een fles. Welk merk dat is, weet ik niet......... | |
ivetje | vrijdag 9 juli 2004 @ 13:16 |
ff googlen joh ![]() 1 fles wijn (rood)(droog) 3 el sinaasappelsap 3 el grand marnier 2 el suiker 2 citroenen 2 sinaasappelen 2 appelen 2 perziken 12 aardbeien 2.5 dl soda naar smaak ijsblokjes | |
Martijn_77 | zaterdag 10 juli 2004 @ 14:54 |
quote:Je oke maar ik wil graag recepten die men lekker vindt. | |
Naamah | vrijdag 20 augustus 2004 @ 12:08 |
Ik wil voor vanavond bij een bbq sangria maken. Laatst hadden we sangria, was gewoon een 1,5 literfles waar sangria op stond, vruchtjes erbij en klaar. Vriendin van mij zei dat die flessen gewoon bij de ah te koop waren, maar daar hadden ze niks. Wie weet waar ik het wel kant en klaar kan kopen? | |
Poogie | vrijdag 20 augustus 2004 @ 12:18 |
edah misschien, tenminste daar hebben ze het wel altijd gehad, en anders slijterij ofso | |
Mirjam | vrijdag 20 augustus 2004 @ 12:19 |
digros, gall en gall, dirck3slijter ofzo | |
Naamah | vrijdag 20 augustus 2004 @ 12:23 |
ok, zo eerst ff langs de edah en als ze het daar niet hebben probeer ik de gall en gall, daar is het volgens mij toch altijd wat duurder.. maar het heet gewoon sangria toch? | |
WefDiNaini | vrijdag 20 augustus 2004 @ 12:29 |
Je kunt het ook omschrijven als "dat spaanse spul dat drinkt als ranja, maar waar je klote-dronken van wordt!" bij Lever & lever. Dan snappen ze je ook wel! | |
Mirjam | vrijdag 20 augustus 2004 @ 12:30 |
het heet gewoon sangria | |
Ripley | vrijdag 20 augustus 2004 @ 13:45 |
Bij de dirk van den Broek stonden 1,5 liter pakken sangria, ik heb ze zelf nog niet geproefd. Zelf maken is altijd lekkerder lijkt me trouwens, is dat geen optie? | |
Martijn_77 | vrijdag 20 augustus 2004 @ 21:57 |
quote:Voor recepten: Sangria: Recepten | |
Erosjuhhh | zaterdag 21 augustus 2004 @ 02:54 |
ik zou 't proberen zelf te maken, uit flessen etc is toch wel iets "nepper" dan de echte spaanse sangria die je in restaurants etc daar krijgen kan deze is vaak slapper en tikt minder hard aan ![]() | |
Vava | zaterdag 21 augustus 2004 @ 09:48 |
Toevallig van de week sangria gemaakt ![]() 1 liter rode wijn (rioja) halve liter sinaasappelsap 1 sinaasappel in stukjes 1 appel in stukjes 250 gr. druiven scheutje grand marnier kaneelstokje halve liter water | |
Anne | zaterdag 21 augustus 2004 @ 09:53 |
In Duitsland hebben ze het ook veel ![]() ![]() | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 22:26 |
Sangria is iets met wijn, fruit en iets sterks. Ik heb op internet 10.000 recepten gevonden, met allemaal andere ingredienten. Wat ik heb is wijn, citroenm sinaasappel en eventueel nog wat ander fruit. En nog een aantal sterkere dranken. Welk rece[t is uit ervaring het best? | |
hi2uplz | vrijdag 24 juni 2005 @ 22:29 |
Edit: Reageer serieus of reageer niet. [ Bericht 67% gewijzigd door Martijn_77 op 24-06-2005 23:20:36 ] | |
Mirjam | vrijdag 24 juni 2005 @ 22:30 |
Edit: Al opgelost [ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 24-06-2005 23:21:00 ] | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 22:36 |
3 sinaasappels 1 citroen 1 limoen 1/2 lichte, rode wijn 2 dl. druivesap ijsblokjes of 400 ml rode druivensap 2 sinaasappels (sap) 1 citroen (sap) 2 eetlepels poedersuiker 50 ml rode porto 50 ml rode wijn 50 ml cointreau kaneel sap van 3 limoenen sap van 3 sinaasappelen 3/4 ltr droge rode wijn 3 el sinaasappellikeur 3-5 el suiker 1 sinaasappel 2 perziken 1/2 ananas | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 22:36 |
Ik heb geen druivensap ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 24 juni 2005 @ 22:42 |
Gooi gewoon je fruit in de wijn ![]() ![]() En cointreau erdoor is nòg lekkerder. | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:07 |
Ingrediënten: 2 sinaasappelen 2 citroenen 1 appel 1 l kriekenwijn 1 stukje pijpkaneel 1 dl jenever 5 dl spuitwater IJsblokjes Deze klinkt al meer naar mijn ingrediënten ![]() Maar wat is kriekenwijn? | |
Mirjam | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:08 |
is dat niet kersenwijn? kriek=kers volgens mij | |
dramslag | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:08 |
krieke! | |
Molluck | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:09 |
Een kriek is een kers, maar ik weet niet of je daar wijn van kan maken ![]() Maar voor mij gewoon een glas rosé ![]() | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:09 |
Voor 15 liter ![]() voor 15 liter: 0.5 L. bitter lemon, 1.5 L. cola, 1.5 L. sinas - 2 dl. bacardi - 2 dl. spaanse brandy - 2 dl. safari - 2dl. rode martini - 2 dl jenever - 1 dl. 43 likeur - 1dl. cointreau - aanvullen tot 15 liter met rode wijn - 4 kaneelstokjes - 10 steranijs - 8 kruidnagels - 750 gram kristalsuiker - 4 groene appels - 4 sinaasappels - 2 citroenen Wat een rare ingrediënten ![]() | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:10 |
400 ml rode druivensap 2 sinaasappels (sap) 1 citroen (sap) 2 eetlepels poedersuiker 50 ml rode porto 50 ml rode wijn 50 ml cointreau kaneel porto is gewoon port? Kaneel schijnt dus ook lekker er in te zijn.. ![]() | |
Molluck | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:11 |
quote:cola? steranijs? kaneelstokjes? Maar op een feestje komt 15 liter wel op toch? | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:13 |
quote:Wat is deciliter triple sec? Even kijken welke sterke dranken ik in huis heb ![]() | |
Mirjam | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:14 |
een deciliter is een inhoudsmaat | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:17 |
quote:Dat heeft met sangria idd niet veel meer te maken, maar het lijkt me het proberen waard ![]() | |
Molluck | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:17 |
quote: ![]() Triple sec is iets dat driemaal gedestilleerd is (wodka?) en dan 'droog' geen idee of je van wodka ook een droge versie hebt... Ik krijg best trek van dit topic ![]() edit: er stond sex ![]() edit2: quote: | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:17 |
quote:deciliter = 100 ml (of cc) = 1/10 liter | |
cerror | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:19 |
Tijdens mijn pubertijd (7 jaar geleden ofzo.) zoop ik altijd sangria naast bier. (5 liter fles) Ah, vroegáh. | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:21 |
quote:ja maar wat voor drankje is het ![]() | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:21 |
quote:Let op als je werkelijk van alles door elkaar wil gooien, neem wel kwaliteitsspul, anders hangt iedereen na 1 glas boven de toiletpot! Als je goedkope kersenwijn of zo neemt, gearomatiseerd en rechtstreeks uit de wijngaarden van de Chemische in Naarden (Goois begrip), heb je een probleem... Schrijf zo maar ff op wat er allemaal is, dan brouwen we online wel wat ![]() ![]() | |
Molluck | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:23 |
quote:mijn edits zijn niet aan jou besteed ![]() quote: | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:23 |
quote:Ik heb c1000 huiswijn ![]() | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:24 |
quote:Deze 3 lijken me leuke recepten. Voor sinaasappellikeur moet je niet die oranjegekleurde goedkope meuk (braakgarantie...) gebruiken maar iets van kwaliteit (wat heb je in huis?). | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:25 |
quote:OK, mits met redelijke mate gedronken valt dat wel te overleven ![]() Wit? Rood? Rosé? | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:37 |
2 liter rode huiswijn. (Eventueel nog rose/wit of andere rode wijn) - citroenbrandewijn (Henkes) - Findlaters Finest Scotch Whiskey - Ketel 1 jenever - Cointreau ( ![]() - sinaasappels, citroenen, blikfruit (gemend, ananas, peer) aardbijen, zwarte druiven. | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:39 |
en nog wel andere drank als het moet.. ![]() En als ik goed zoek misschien ook nog kaneelstokjes.. | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:39 |
quote:Qua drank zou ik het bij cointreau laten (of lust je dat niet?) Ik ga toch ff in mijn oude files kijken, ben zo terug! | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:40 |
quote:Ik vind het echt heel goor ! (Puur) | |
Mirjam | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:40 |
dranken die puur smerig zijn, kunnen gemixt nog best aardig smaken ![]() | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:45 |
Heb je nog ergens cognac? | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:47 |
Leuke niet zo sterke variatie: 1 sinaasappel 1 citroen 1 groene appel, bv Granny Smith 1 fles rode wijn, gekoeld 1/2 liter Spa en Fruit Sinaasappel, gekoeld suiker appelboor grote karaf of bowlschaal ijsblokjes Sinaasappel en citroen schoonboenen en in plakken snijden. Plakken in vieren snijden. Appel wassen, met appelboor klokhuis eruit steken en de appel in dunne plakjes snijden. Wijn en frisdrank in karaf of bowlschaal schenken. Fruit erdoor mengen. Suiker naar smaak aan de sangria toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost. IJsklontjes toevoegen of apart erbij serveren. | |
MaRySe | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:49 |
quote:ik heb geen spa en fruit maar wel sinaasappelsap of dubbelfris of zo iets Mij lijkt jenever wel lekker? | |
dutch-mamma | vrijdag 24 juni 2005 @ 23:52 |
quote:Jenever zou ik voorzichtig mee zijn. Een klein glaasje op die 2 flessen wijn, meer niet. Zie het als sambal ![]() Je zuipt het weg als ranja, maar je wordt er zo starnakelbezopen van als je niet oppast... ![]() Edit sinaasappelsap of dubbelfriss (welke smaak?) is prima! Als je bubbels wil, gooi je er anders sinas door ![]() | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:01 |
quote:Appel perzik en ook nog rosvicee ergens | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:05 |
quote:Appel-perzik, lijkt me wel gewaagd, maar dat bedoel ik positief! Naar smaak toevoegen, niet in 1x alles, maar telkens even proeven (niet doorslikken anders ben je al blauw voor het feest begint). Roosvicee ken ik alleen van die pruttige siroopjes... kan ik dus weinig over weggen. Nergens cognac of brandy? | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:08 |
quote:M'n ouders slapen al .. Is het wijnachtig? Dan kan ik bij de wijn gaan zoeken.. | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:30 |
quote:Nee, 't is echt sterke drank ![]() Ik zou het anders bij de wijn houden, glaasje jenever erbij voor de pittigheid (liever die cointreau, als je durft!), aanlengen met die vruchtensap en de fruitjes erbij ![]() | |
Martijn_77 | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:39 |
quote:Cointreau er door is idd erg lekker ![]() ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:46 |
quote:Vinnik ook, maar Maryse lust het zo niet (mixjes smakken vaak anders, maar als ze het dan ook niet lekker vindt, is het zo zielig voor haar...) | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 00:59 |
Okeyy.. 2 liter rode wijn 400 ml jenever 800 ml dubbelfris appelperzik 3 sinaasappels 2 citroenen 1 appel | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:00 |
quote:Van alleen de geur al ga ik over m'n nek ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:08 |
quote:Hoogstens 200 ml jenever, zou ik zeggen... Begin met 100 ml, en proef dan. Echt, als er teveel in zit prooef je het niet, het is verradelijk spul, sangria! | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:13 |
quote:Ik heb het al gemaakt ![]() M'n vader heeft de Jenever er ingedaan.. ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:16 |
quote:En? Al geproeft? | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:17 |
quote:Ja het is lekker ! | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:19 |
![]() Mooi! Dan noemen we het vanaf nu "Sangria à la FOK"...! ![]() | |
MaRySe | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:22 |
quote: ![]() ![]() Ga nu slapen, morgen 6 uur op ![]() Werken tot 6 en dan FEESJ ![]() | |
dutch-mamma | zaterdag 25 juni 2005 @ 01:25 |
Maak er een mooi feessie fan! ![]() Ik ga ff legge, denk niet dat het slapen wordt... maar dan rust ik i.i.g. wel ff... Veel plezier morgen en werk ze! | |
mistermaniac | zaterdag 25 juni 2005 @ 23:09 |
Weet iemand hoe je Tissana maakt dan? Is een variant op Sangria. Met witte wijn en andere ingredienten? | |
Martijn_77 | zaterdag 25 juni 2005 @ 23:17 |
quote:Ken wel Sangria de Cava. Maar dat is met Cava (Spaanse Champagne) ipv wijn | |
mistermaniac | zondag 26 juni 2005 @ 12:14 |
Zou best kunnen, wordt veel gedronken in de costa brava | |
dutch-mamma | zondag 26 juni 2005 @ 15:23 |
quote:Hoe was je feesj? | |
Viajero | maandag 4 juli 2005 @ 17:15 |
quote:Je bent me voor... Met Cava ipv wijn is echt perfect op een warme avond ![]() | |
Martijn_77 | maandag 4 juli 2005 @ 19:54 |
quote:Sangria op een warme avond is altijd ![]() ![]() ![]() | |
rs1978 | dinsdag 5 juli 2005 @ 11:53 |
in spanje heb ik een keer een erg lekker recept gehad, voor zover ik kon zien deed de barman er het volgende in: cava (spaanse mousserende wijn) brandy rode likeur, bijv. passoa sinaasappelsap citroensap schijfjes sinaasappel en citroen vruchtenmix uit blik | |
Martijn_77 | dinsdag 5 juli 2005 @ 20:16 |
quote:Ik zou persoonlijk het sinaasappelsap vervangen voor gewone Fanta of Fanta Lemon. daar naast zo ik er ook nog wodka of witte rum aan toevoegen om het alcohol percentage omhoog te brengen. Maar het is idd een goed basisrecept waarop je zelf goed kunt varieren. | |
JacMar | maandag 17 april 2006 @ 11:42 |
Vraagje: Ik heb hier nog een kant en klare fles sangria staan. Iemand enig idee wat ik er bij kan doen zodat het een beetje op echte sangria lijkt? Ik heb aan fruit sinaasappels, bananen en pruimen in huis en ik vrees dat 1 liter ook niet zo veel is voor 14 mensen ![]() Kan ik er bijvoorbeeld nog wat wijn in doen? Alvast bedankt voor de tips! ![]() | |
partyyboyy | zaterdag 15 juli 2006 @ 14:38 |
quote:haha voor 14 mensen is dat echt weinig. Ik ga zo sangria maken voor 3 mensen en gooi er al 2 flessen wijn in. | |
Martijn_77 | zondag 16 juli 2006 @ 12:45 |
quote:Wat voor wijn heb je gebruikt? Wil misschien voor een BBQ komende vrijdag ook sangria gaan maken | |
partyyboyy | zondag 16 juli 2006 @ 13:16 |
jaaaaaa gister gemaakt! echt lekker en je werd er ook goed zat van. ![]() Wat ik heb gebruikt 2 flessen rode wijn (RIOJA) 2 dl grand marnier 6 eetlepels Cointreau 2 sinaasappels 2 citroenen 1 ananas 1 meloen 20 aardbeien 2 stokjes kaneel Veel ijsklontjes En als je het minder sterk wilt maken, dan kun je er nog een pak sinaasappelsap doorheen gooien. En dan 2 uur in de koelkast en smullen maar! Dit hebben wij met 3 personen opgedronken en dat zijn best veel glazen! Ik denk dat je er met 5 personen ook goed mee kunt doen. [ Bericht 8% gewijzigd door partyyboyy op 17-07-2006 14:53:28 ] | |
Byte_Me | maandag 17 juli 2006 @ 14:50 |
mijn beach party recept: vul 1 grote emmer met: 1 fles vodka 1 fles rum 1 fles creme de cassis stukje appel, sinasappel, banaan, ananas, druif, etc. laat dit een nachtje trekken. gooi er dan 5 liter rode wijn in en 3 liter sinasappelsap of iets anders fruitigs. veel ijsklontjes erbij en klaar. | |
edje34 | zondag 10 september 2006 @ 12:03 |
quote: ![]() ![]() |