FOK!forum / Culinesse à gogo / Sangria: Recepten
Martijn_77dinsdag 6 juli 2004 @ 22:09
Voor bij de paella ben ik op zoek naar goede recepten voor Sangria.

Heeft er iemand nog goede recepten?
leviathanfddinsdag 6 juli 2004 @ 22:33
Ik kan het me nog herinneren van een paar jaar geleden (alweer 8 jaar).
Een Engelse barkeeper maakte sangria.
Een 10 liter emmer met 4 liter sangria wijn. Daarbij kwam naar smaak een scheut (1/2 liter) gin, tequila, wodka, cognac etc... van elk een 1/2 liter dus!
Hij zong daarbij constant: "this is gonna hurt you"
Smaakte wel goed en zo maak ik het ook wel. Vergeet niet het goed te koelen en fruit erin te doen.
Pietverdrietdinsdag 6 juli 2004 @ 22:35
Bij de Paella drink je geen sangria, daar drink je een mooie droge spaanse witte wijn bij. Zonde van je moeite die je doet om een goeie paella te maken om dat dan weg te zuipen met "ballermann booze"
Aureliumdinsdag 6 juli 2004 @ 22:39
Brrrr Sangria... daar heb ik me toch ooit eens een kater aan gezopen... moet je dat eigelijk door eten doen !?
Martijn_77dinsdag 6 juli 2004 @ 22:43
quote:
Op dinsdag 6 juli 2004 22:35 schreef Pietverdriet het volgende:
Bij de Paella drink je geen sangria, daar drink je een mooie droge spaanse witte wijn bij. Zonde van je moeite die je doet om een goeie paella te maken om dat dan weg te zuipen met "ballermann booze"
Oke voor op een zonnige zomer avond dan? Heb je daar voor wel recept?
Pietverdrietdinsdag 6 juli 2004 @ 22:52
quote:
Op dinsdag 6 juli 2004 22:43 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Oke voor op een zonnige zomer avond dan? Heb je daar voor wel recept?
1 Liter goedkope rode wijn
1/2 liter verse jus
rijpe suiker meloen, of perzik, of ananas, whatever rijp en goedkoop is
2 Sinaasappels
Wijn mengen, sinaasappels aan schijven snijden, meloen aan blokjes
Uurtje laten trekken, en goed koelen.
flinke scheut Rum, Maraschino of Triple Sec is ook lekker.
GiSHwoensdag 7 juli 2004 @ 00:21
volgens mijn schoonvader kan je hier van alles in donderen (als er maar alcohol in zit) wat er maar in je drankkast staat..
Oceanonixwoensdag 7 juli 2004 @ 11:11
Bij een tapasrestaurant in Utrecht (el Mundo) kun je witte sangria krijgen.
Wat er precies inzit weet ik niet. In ieder geval Bacardi.
Koninginwoensdag 7 juli 2004 @ 13:24
Ik koop meestal een kant en klare fles in de winkel en gooi er dan nog wat sinaasappel, citroen of andere vruchten in! Niet zoals in spanje, maar wel te doen.
Litmanwoensdag 7 juli 2004 @ 15:10
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 11:11 schreef Oceanonix het volgende:
Bij een tapasrestaurant in Utrecht (el Mundo) kun je witte sangria krijgen.
Wat er precies inzit weet ik niet. In ieder geval Bacardi.
Neem een recept voor "gewone" sangria en vervang de rode wijn door witte wijn!
Daarnaast kun je er inderdaad bacardi ingooien, maar ook Brandy, Cointreau, Triple Sec etc.

Mijn persoonlijke favoriet is:

2 Flessen witte wijn (niet te duur, proef je toch niet)
glas Tequila
glas Triple Sec
glas grapefruisap
glas sinaasappelsap
sap van 1/2 uitgeperste citroen
1 appel
1 sinaasappel
1 banaan
half pond kersen

fruit in stukjes/plakjes snijden en alles mixen, paar uur/nacht laten staan in ijskast.
Voor het serveren giet je nog wat champagne/appelcider in de glazen!

Heel apart smaakt het door een aantal scherpe pepers fijn te hakken en erbij te doen!
(moet je van houden )
oZnervrijdag 9 juli 2004 @ 01:04
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 13:24 schreef Koningin het volgende:
Ik koop meestal een kant en klare fles in de winkel en gooi er dan nog wat sinaasappel, citroen of andere vruchten in! Niet zoals in spanje, maar wel te doen.
Waar koop je dat??
Een vriend van mij had ooit ook dat spul in pakken, was best wel lekker. Heerlijk zomers enzo. Zijn er verschillende soorten te koop? Of is het een standaard smaakje?
Koninginvrijdag 9 juli 2004 @ 13:14
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 01:04 schreef oZner het volgende:

[..]

Waar koop je dat??
Een vriend van mij had ooit ook dat spul in pakken, was best wel lekker. Heerlijk zomers enzo. Zijn er verschillende soorten te koop? Of is het een standaard smaakje?
Ik koop het in de supermarkt. Er zijn inderdaad wel verschillende soorten, ik koop meestal eentje in een fles. Welk merk dat is, weet ik niet.........
ivetjevrijdag 9 juli 2004 @ 13:16
ff googlen joh

1 fles wijn (rood)(droog)
3 el sinaasappelsap
3 el grand marnier
2 el suiker
2 citroenen
2 sinaasappelen
2 appelen
2 perziken
12 aardbeien
2.5 dl soda
naar smaak ijsblokjes
Martijn_77zaterdag 10 juli 2004 @ 14:54
quote:
Op vrijdag 9 juli 2004 13:16 schreef ivetje het volgende:
ff googlen joh
Je oke maar ik wil graag recepten die men lekker vindt.
Naamahvrijdag 20 augustus 2004 @ 12:08
Ik wil voor vanavond bij een bbq sangria maken. Laatst hadden we sangria, was gewoon een 1,5 literfles waar sangria op stond, vruchtjes erbij en klaar. Vriendin van mij zei dat die flessen gewoon bij de ah te koop waren, maar daar hadden ze niks. Wie weet waar ik het wel kant en klaar kan kopen?
Poogievrijdag 20 augustus 2004 @ 12:18
edah misschien, tenminste daar hebben ze het wel altijd gehad, en anders slijterij ofso
Mirjamvrijdag 20 augustus 2004 @ 12:19
digros, gall en gall, dirck3slijter ofzo
Naamahvrijdag 20 augustus 2004 @ 12:23
ok, zo eerst ff langs de edah en als ze het daar niet hebben probeer ik de gall en gall, daar is het volgens mij toch altijd wat duurder..
maar het heet gewoon sangria toch?
WefDiNainivrijdag 20 augustus 2004 @ 12:29
Je kunt het ook omschrijven als "dat spaanse spul dat drinkt als ranja, maar waar je klote-dronken van wordt!" bij Lever & lever. Dan snappen ze je ook wel!
Mirjamvrijdag 20 augustus 2004 @ 12:30
het heet gewoon sangria
Ripleyvrijdag 20 augustus 2004 @ 13:45
Bij de dirk van den Broek stonden 1,5 liter pakken sangria, ik heb ze zelf nog niet geproefd. Zelf maken is altijd lekkerder lijkt me trouwens, is dat geen optie?
Martijn_77vrijdag 20 augustus 2004 @ 21:57
quote:
Op vrijdag 20 augustus 2004 13:45 schreef Ripley het volgende:
Bij de dirk van den Broek stonden 1,5 liter pakken sangria, ik heb ze zelf nog niet geproefd. Zelf maken is altijd lekkerder lijkt me trouwens, is dat geen optie?
Voor recepten:

Sangria: Recepten
Erosjuhhhzaterdag 21 augustus 2004 @ 02:54
ik zou 't proberen zelf te maken,
uit flessen etc is toch wel iets "nepper" dan de echte spaanse sangria die je in restaurants etc daar krijgen kan deze is vaak slapper en tikt minder hard aan
Vavazaterdag 21 augustus 2004 @ 09:48
Toevallig van de week sangria gemaakt

1 liter rode wijn (rioja)
halve liter sinaasappelsap
1 sinaasappel in stukjes
1 appel in stukjes
250 gr. druiven
scheutje grand marnier
kaneelstokje
halve liter water
Annezaterdag 21 augustus 2004 @ 09:53
In Duitsland hebben ze het ook veel En ook goedkoop
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 22:26
Sangria is iets met wijn, fruit en iets sterks.

Ik heb op internet 10.000 recepten gevonden, met allemaal andere ingredienten.

Wat ik heb is wijn, citroenm sinaasappel en eventueel nog wat ander fruit.

En nog een aantal sterkere dranken.


Welk rece[t is uit ervaring het best?
hi2uplzvrijdag 24 juni 2005 @ 22:29
Edit: Reageer serieus of reageer niet.

[ Bericht 67% gewijzigd door Martijn_77 op 24-06-2005 23:20:36 ]
Mirjamvrijdag 24 juni 2005 @ 22:30
Edit: Al opgelost

[ Bericht 91% gewijzigd door Martijn_77 op 24-06-2005 23:21:00 ]
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 22:36
3 sinaasappels
1 citroen
1 limoen
1/2 lichte, rode wijn
2 dl. druivesap
ijsblokjes

of


400 ml rode druivensap
2 sinaasappels (sap)
1 citroen (sap)
2 eetlepels poedersuiker
50 ml rode porto
50 ml rode wijn
50 ml cointreau
kaneel


sap van 3 limoenen
sap van 3 sinaasappelen
3/4 ltr droge rode wijn
3 el sinaasappellikeur
3-5 el suiker
1 sinaasappel
2 perziken
1/2 ananas
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 22:36
Ik heb geen druivensap
#ANONIEMvrijdag 24 juni 2005 @ 22:42
Gooi gewoon je fruit in de wijn wij deden ook altijd sangria-op-improvisatie en het werd altijd lekker .

En cointreau erdoor is nòg lekkerder.
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:07
Ingrediënten:
2 sinaasappelen
2 citroenen
1 appel
1 l kriekenwijn
1 stukje pijpkaneel
1 dl jenever
5 dl spuitwater
IJsblokjes

Deze klinkt al meer naar mijn ingrediënten
Maar wat is kriekenwijn?
Mirjamvrijdag 24 juni 2005 @ 23:08
is dat niet kersenwijn?
kriek=kers volgens mij
dramslagvrijdag 24 juni 2005 @ 23:08
krieke!
Molluckvrijdag 24 juni 2005 @ 23:09
Een kriek is een kers, maar ik weet niet of je daar wijn van kan maken

Maar voor mij gewoon een glas rosé
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:09
Voor 15 liter !!

voor 15 liter:
0.5 L. bitter lemon, 1.5 L. cola, 1.5 L. sinas - 2 dl. bacardi - 2 dl. spaanse brandy - 2 dl. safari - 2dl. rode martini - 2 dl jenever - 1 dl. 43 likeur - 1dl. cointreau - aanvullen tot 15 liter met rode wijn - 4 kaneelstokjes - 10 steranijs - 8 kruidnagels - 750 gram kristalsuiker - 4 groene appels - 4 sinaasappels - 2 citroenen


Wat een rare ingrediënten
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:10
400 ml rode druivensap
2 sinaasappels (sap)
1 citroen (sap)
2 eetlepels poedersuiker
50 ml rode porto
50 ml rode wijn
50 ml cointreau
kaneel

porto is gewoon port?
Kaneel schijnt dus ook lekker er in te zijn..
Molluckvrijdag 24 juni 2005 @ 23:11
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:09 schreef MaRySe het volgende:
Voor 15 liter !!

voor 15 liter:
0.5 L. bitter lemon, 1.5 L. cola, 1.5 L. sinas - 2 dl. bacardi - 2 dl. spaanse brandy - 2 dl. safari - 2dl. rode martini - 2 dl jenever - 1 dl. 43 likeur - 1dl. cointreau - aanvullen tot 15 liter met rode wijn - 4 kaneelstokjes - 10 steranijs - 8 kruidnagels - 750 gram kristalsuiker - 4 groene appels - 4 sinaasappels - 2 citroenen


Wat een rare ingrediënten
cola? steranijs? kaneelstokjes?

Maar op een feestje komt 15 liter wel op toch?
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:13
quote:
1 liter rode wijn - 2 sinaasappels - 1 citroen - 0,5 deciliter triple sec - 3 eetlepels suiker

Sinaasappels en citroen met schil en al in schijfjes snijden en schijfjes weer in kwarten. Alles door elkaar mengen en een nacht in de koelkast laten trekken. De verhoudingen zijn ongeveer; alles kan naar eigen smaak worden aangepast. Er kan ook ander fruit in, als er in ieder geval maar sinaasappel en citroen in zit. Bij meer wijn hoeft er niet per se meer fruit in.
Wat is deciliter triple sec?

Even kijken welke sterke dranken ik in huis heb
Mirjamvrijdag 24 juni 2005 @ 23:14
een deciliter is een inhoudsmaat
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:17
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:11 schreef Molluck het volgende:

[..]

cola? steranijs? kaneelstokjes?

Maar op een feestje komt 15 liter wel op toch?
Dat heeft met sangria idd niet veel meer te maken, maar het lijkt me het proberen waard
Molluckvrijdag 24 juni 2005 @ 23:17
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:14 schreef MissyMirjaM het volgende:
een deciliter is een inhoudsmaat


Triple sec is iets dat driemaal gedestilleerd is (wodka?) en dan 'droog' geen idee of je van wodka ook een droge versie hebt...

Ik krijg best trek van dit topic

edit: er stond sex

edit2:
quote:
Triple Sec is een sterke likeur die naar sinaasappels smaakt. Naast het merk Triple Sec, zijn er ook enkele andere merken, waaronder diegene die ik gebruik: Bootz.
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:17
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:13 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Wat is deciliter triple sec?

Even kijken welke sterke dranken ik in huis heb
deciliter = 100 ml (of cc) = 1/10 liter
cerrorvrijdag 24 juni 2005 @ 23:19
Tijdens mijn pubertijd (7 jaar geleden ofzo.) zoop ik altijd sangria naast bier. (5 liter fles)
Ah, vroegáh.
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:21
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:17 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

deciliter = 100 ml (of cc) = 1/10 liter
ja maar wat voor drankje is het ?
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:21
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:13 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Wat is deciliter triple sec?

Even kijken welke sterke dranken ik in huis heb
Let op als je werkelijk van alles door elkaar wil gooien, neem wel kwaliteitsspul, anders hangt iedereen na 1 glas boven de toiletpot!
Als je goedkope kersenwijn of zo neemt, gearomatiseerd en rechtstreeks uit de wijngaarden van de Chemische in Naarden (Goois begrip), heb je een probleem...
Schrijf zo maar ff op wat er allemaal is, dan brouwen we online wel wat
Molluckvrijdag 24 juni 2005 @ 23:23
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:21 schreef MaRySe het volgende:

[..]

ja maar wat voor drankje is het ?
mijn edits zijn niet aan jou besteed
quote:
Triple Sec is een sterke likeur die naar sinaasappels smaakt. Naast het merk Triple Sec, zijn er ook enkele andere merken, waaronder diegene die ik gebruik: Bootz.
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:23
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:21 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Let op als je werkelijk van alles door elkaar wil gooien, neem wel kwaliteitsspul, anders hangt iedereen na 1 glas boven de toiletpot!
Als je goedkope kersenwijn of zo neemt, gearomatiseerd en rechtstreeks uit de wijngaarden van de Chemische in Naarden (Goois begrip), heb je een probleem...
Schrijf zo maar ff op wat er allemaal is, dan brouwen we online wel wat [afbeelding]
Ik heb c1000 huiswijn
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:24
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 22:36 schreef MaRySe het volgende:
3 sinaasappels
1 citroen
1 limoen
1/2 lichte, rode wijn
2 dl. druivesap
ijsblokjes

of


400 ml rode druivensap
2 sinaasappels (sap)
1 citroen (sap)
2 eetlepels poedersuiker
50 ml rode porto
50 ml rode wijn
50 ml cointreau
kaneel


sap van 3 limoenen
sap van 3 sinaasappelen
3/4 ltr droge rode wijn
3 el sinaasappellikeur
3-5 el suiker
1 sinaasappel
2 perziken
1/2 ananas
Deze 3 lijken me leuke recepten. Voor sinaasappellikeur moet je niet die oranjegekleurde goedkope meuk (braakgarantie...) gebruiken maar iets van kwaliteit (wat heb je in huis?).
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:25
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:23 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Ik heb c1000 huiswijn
OK, mits met redelijke mate gedronken valt dat wel te overleven

Wit? Rood? Rosé?
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:37
2 liter rode huiswijn. (Eventueel nog rose/wit of andere rode wijn)

- citroenbrandewijn (Henkes)
- Findlaters Finest Scotch Whiskey
- Ketel 1 jenever
- Cointreau ( )

- sinaasappels, citroenen, blikfruit (gemend, ananas, peer) aardbijen, zwarte druiven.
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:39
en nog wel andere drank als het moet..

En als ik goed zoek misschien ook nog kaneelstokjes..
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:39
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:37 schreef MaRySe het volgende:
2 liter rode huiswijn. (Eventueel nog rose/wit of andere rode wijn)

- citroenbrandewijn (Henkes)
- Findlaters Finest Scotch Whiskey
- Ketel 1 jenever
- Cointreau ( )

- sinaasappels, citroenen, blikfruit (gemend, ananas, peer) aardbijen, zwarte druiven.
Qua drank zou ik het bij cointreau laten (of lust je dat niet?)

Ik ga toch ff in mijn oude files kijken, ben zo terug!
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:40
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:39 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Qua drank zou ik het bij cointreau laten (of lust je dat niet?)

Ik ga toch ff in mijn oude files kijken, ben zo terug!
Ik vind het echt heel goor ! (Puur)
Mirjamvrijdag 24 juni 2005 @ 23:40
dranken die puur smerig zijn, kunnen gemixt nog best aardig smaken
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:45
Heb je nog ergens cognac?
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:47
Leuke niet zo sterke variatie:

1 sinaasappel
1 citroen
1 groene appel, bv Granny Smith
1 fles rode wijn, gekoeld
1/2 liter Spa en Fruit Sinaasappel, gekoeld
suiker
appelboor
grote karaf of bowlschaal
ijsblokjes

Sinaasappel en citroen schoonboenen en in plakken snijden.
Plakken in vieren snijden.
Appel wassen, met appelboor klokhuis eruit steken en de appel in dunne plakjes snijden.
Wijn en frisdrank in karaf of bowlschaal schenken.
Fruit erdoor mengen.
Suiker naar smaak aan de sangria toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost.
IJsklontjes toevoegen of apart erbij serveren.
MaRySevrijdag 24 juni 2005 @ 23:49
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:47 schreef dutch-mamma het volgende:
Leuke niet zo sterke variatie:

1 sinaasappel
1 citroen
1 groene appel, bv Granny Smith
1 fles rode wijn, gekoeld
1/2 liter Spa en Fruit Sinaasappel, gekoeld
suiker
appelboor
grote karaf of bowlschaal
ijsblokjes

Sinaasappel en citroen schoonboenen en in plakken snijden.
Plakken in vieren snijden.
Appel wassen, met appelboor klokhuis eruit steken en de appel in dunne plakjes snijden.
Wijn en frisdrank in karaf of bowlschaal schenken.
Fruit erdoor mengen.
Suiker naar smaak aan de sangria toevoegen en roeren tot de suiker is opgelost.
IJsklontjes toevoegen of apart erbij serveren.
ik heb geen spa en fruit maar wel sinaasappelsap of dubbelfris of zo iets
Mij lijkt jenever wel lekker?
dutch-mammavrijdag 24 juni 2005 @ 23:52
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:49 schreef MaRySe het volgende:

[..]

ik heb geen spa en fruit maar wel sinaasappelsap of dubbelfris of zo iets
Mij lijkt jenever wel lekker?
Jenever zou ik voorzichtig mee zijn. Een klein glaasje op die 2 flessen wijn, meer niet. Zie het als sambal
Je zuipt het weg als ranja, maar je wordt er zo starnakelbezopen van als je niet oppast...

Edit sinaasappelsap of dubbelfriss (welke smaak?) is prima! Als je bubbels wil, gooi je er anders sinas door
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 00:01
quote:
Op vrijdag 24 juni 2005 23:52 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Jenever zou ik voorzichtig mee zijn. Een klein glaasje op die 2 flessen wijn, meer niet. Zie het als sambal
Je zuipt het weg als ranja, maar je wordt er zo starnakelbezopen van als je niet oppast... [afbeelding]

Edit sinaasappelsap of dubbelfriss (welke smaak?) is prima! Als je bubbels wil, gooi je er anders sinas door
Appel perzik en ook nog rosvicee ergens
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 00:05
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:01 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Appel perzik en ook nog rosvicee ergens
Appel-perzik, lijkt me wel gewaagd, maar dat bedoel ik positief! Naar smaak toevoegen, niet in 1x alles, maar telkens even proeven (niet doorslikken anders ben je al blauw voor het feest begint).
Roosvicee ken ik alleen van die pruttige siroopjes... kan ik dus weinig over weggen.

Nergens cognac of brandy?
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 00:08
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:05 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Appel-perzik, lijkt me wel gewaagd, maar dat bedoel ik positief! Naar smaak toevoegen, niet in 1x alles, maar telkens even proeven (niet doorslikken anders ben je al blauw voor het feest begint).
Roosvicee ken ik alleen van die pruttige siroopjes... kan ik dus weinig over weggen.

Nergens cognac of brandy?
M'n ouders slapen al .. Is het wijnachtig? Dan kan ik bij de wijn gaan zoeken..
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 00:30
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:08 schreef MaRySe het volgende:

[..]

M'n ouders slapen al .. Is het wijnachtig? Dan kan ik bij de wijn gaan zoeken..
Nee, 't is echt sterke drank

Ik zou het anders bij de wijn houden, glaasje jenever erbij voor de pittigheid (liever die cointreau, als je durft!), aanlengen met die vruchtensap en de fruitjes erbij
Martijn_77zaterdag 25 juni 2005 @ 00:39
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:30 schreef dutch-mamma het volgende:
Ik zou het anders bij de wijn houden, glaasje jenever erbij voor de pittigheid (liever die cointreau, als je durft!), aanlengen met die vruchtensap en de fruitjes erbij
Cointreau er door is idd erg lekker
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 00:46
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Cointreau er door is idd erg lekker
Vinnik ook, maar Maryse lust het zo niet (mixjes smakken vaak anders, maar als ze het dan ook niet lekker vindt, is het zo zielig voor haar...)
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 00:59
Okeyy..
2 liter rode wijn
400 ml jenever
800 ml dubbelfris appelperzik
3 sinaasappels
2 citroenen
1 appel
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 01:00
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:39 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Cointreau er door is idd erg lekker
Van alleen de geur al ga ik over m'n nek
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 01:08
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 00:59 schreef MaRySe het volgende:
Okeyy..
2 liter rode wijn
400 ml jenever
800 ml dubbelfris appelperzik
3 sinaasappels
2 citroenen
1 appel
Hoogstens 200 ml jenever, zou ik zeggen... Begin met 100 ml, en proef dan. Echt, als er teveel in zit prooef je het niet, het is verradelijk spul, sangria!
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 01:13
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:08 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Hoogstens 200 ml jenever, zou ik zeggen... Begin met 100 ml, en proef dan. Echt, als er teveel in zit prooef je het niet, het is verradelijk spul, sangria!
Ik heb het al gemaakt
M'n vader heeft de Jenever er ingedaan..
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 01:16
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:13 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Ik heb het al gemaakt
M'n vader heeft de Jenever er ingedaan..
En? Al geproeft?
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 01:17
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:16 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

En? Al geproeft?
Ja het is lekker !
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 01:19



Mooi! Dan noemen we het vanaf nu "Sangria à la FOK"...!
MaRySezaterdag 25 juni 2005 @ 01:22
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:19 schreef dutch-mamma het volgende:
[afbeelding]


Mooi! Dan noemen we het vanaf nu "Sangria à la FOK"...!
Misschien iets te ziet voor de meesten ! Ik heb zin in m'n feesj !
Ga nu slapen, morgen 6 uur op
Werken tot 6 en dan FEESJ !!
dutch-mammazaterdag 25 juni 2005 @ 01:25
Maak er een mooi feessie fan!

Ik ga ff legge, denk niet dat het slapen wordt... maar dan rust ik i.i.g. wel ff...

Veel plezier morgen en werk ze!
mistermaniaczaterdag 25 juni 2005 @ 23:09
Weet iemand hoe je Tissana maakt dan? Is een variant op Sangria. Met witte wijn en andere ingredienten?
Martijn_77zaterdag 25 juni 2005 @ 23:17
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 23:09 schreef mistermaniac het volgende:
Weet iemand hoe je Tissana maakt dan? Is een variant op Sangria. Met witte wijn en andere ingredienten?
Ken wel Sangria de Cava. Maar dat is met Cava (Spaanse Champagne) ipv wijn
mistermaniaczondag 26 juni 2005 @ 12:14
Zou best kunnen, wordt veel gedronken in de costa brava
dutch-mammazondag 26 juni 2005 @ 15:23
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 01:22 schreef MaRySe het volgende:

[..]

Misschien iets te ziet voor de meesten ! Ik heb zin in m'n feesj !
Ga nu slapen, morgen 6 uur op
Werken tot 6 en dan FEESJ !!
Hoe was je feesj?
Viajeromaandag 4 juli 2005 @ 17:15
quote:
Op zaterdag 25 juni 2005 23:17 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ken wel Sangria de Cava. Maar dat is met Cava (Spaanse Champagne) ipv wijn
Je bent me voor...

Met Cava ipv wijn is echt perfect op een warme avond

Martijn_77maandag 4 juli 2005 @ 19:54
quote:
Op maandag 4 juli 2005 17:15 schreef Viajero het volgende:

[..]

Je bent me voor...

Met Cava ipv wijn is echt perfect op een warme avond

Sangria op een warme avond is altijd . Maar met Cava is idd wel erg lekker.
rs1978dinsdag 5 juli 2005 @ 11:53
in spanje heb ik een keer een erg lekker recept gehad, voor zover ik kon zien deed de barman er het volgende in:

cava (spaanse mousserende wijn)
brandy
rode likeur, bijv. passoa
sinaasappelsap
citroensap
schijfjes sinaasappel en citroen
vruchtenmix uit blik
Martijn_77dinsdag 5 juli 2005 @ 20:16
quote:
Op dinsdag 5 juli 2005 11:53 schreef rs1978 het volgende:
in spanje heb ik een keer een erg lekker recept gehad, voor zover ik kon zien deed de barman er het volgende in:

cava (spaanse mousserende wijn)
brandy
rode likeur, bijv. passoa
sinaasappelsap
citroensap
schijfjes sinaasappel en citroen
vruchtenmix uit blik
Ik zou persoonlijk het sinaasappelsap vervangen voor gewone Fanta of Fanta Lemon. daar naast zo ik er ook nog wodka of witte rum aan toevoegen om het alcohol percentage omhoog te brengen.

Maar het is idd een goed basisrecept waarop je zelf goed kunt varieren.
JacMarmaandag 17 april 2006 @ 11:42
Vraagje: Ik heb hier nog een kant en klare fles sangria staan. Iemand enig idee wat ik er bij kan doen zodat het een beetje op echte sangria lijkt? Ik heb aan fruit sinaasappels, bananen en pruimen in huis en ik vrees dat 1 liter ook niet zo veel is voor 14 mensen
Kan ik er bijvoorbeeld nog wat wijn in doen?
Alvast bedankt voor de tips!
partyyboyyzaterdag 15 juli 2006 @ 14:38
quote:
Op maandag 17 april 2006 11:42 schreef JacMar het volgende:
Vraagje: Ik heb hier nog een kant en klare fles sangria staan. Iemand enig idee wat ik er bij kan doen zodat het een beetje op echte sangria lijkt? Ik heb aan fruit sinaasappels, bananen en pruimen in huis en ik vrees dat 1 liter ook niet zo veel is voor 14 mensen
Kan ik er bijvoorbeeld nog wat wijn in doen?
Alvast bedankt voor de tips!
haha voor 14 mensen is dat echt weinig.
Ik ga zo sangria maken voor 3 mensen en gooi er al 2 flessen wijn in.
Martijn_77zondag 16 juli 2006 @ 12:45
quote:
Op zaterdag 15 juli 2006 14:38 schreef partyyboyy het volgende:

[..]

haha voor 14 mensen is dat echt weinig.
Ik ga zo sangria maken voor 3 mensen en gooi er al 2 flessen wijn in.
Wat voor wijn heb je gebruikt? Wil misschien voor een BBQ komende vrijdag ook sangria gaan maken
partyyboyyzondag 16 juli 2006 @ 13:16
jaaaaaa gister gemaakt! echt lekker en je werd er ook goed zat van.

Wat ik heb gebruikt

2 flessen rode wijn (RIOJA)
2 dl grand marnier
6 eetlepels Cointreau
2 sinaasappels
2 citroenen
1 ananas
1 meloen
20 aardbeien
2 stokjes kaneel
Veel ijsklontjes

En als je het minder sterk wilt maken, dan kun je er nog een pak sinaasappelsap doorheen gooien.

En dan 2 uur in de koelkast en smullen maar!
Dit hebben wij met 3 personen opgedronken en dat zijn best veel glazen!
Ik denk dat je er met 5 personen ook goed mee kunt doen.

[ Bericht 8% gewijzigd door partyyboyy op 17-07-2006 14:53:28 ]
Byte_Memaandag 17 juli 2006 @ 14:50
mijn beach party recept:

vul 1 grote emmer met:
1 fles vodka
1 fles rum
1 fles creme de cassis
stukje appel, sinasappel, banaan, ananas, druif, etc.
laat dit een nachtje trekken.

gooi er dan 5 liter rode wijn in en 3 liter sinasappelsap of iets anders fruitigs. veel ijsklontjes erbij en klaar.
edje34zondag 10 september 2006 @ 12:03
quote:
Op woensdag 7 juli 2004 13:24 schreef Koningin het volgende:
Ik koop meestal een kant en klare fles in de winkel en gooi er dan nog wat sinaasappel, citroen of andere vruchten in! Niet zoals in spanje, maar wel te doen.
smaken niet joh uit een fles.