abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_36807551
Grilen rookt altijd wel behoorlijk, dat gaat nooit helemaal weg.
Kip vind ik wat moeilijk grillen omdat het van binnen niet goed gaar wordt, terwijl de buitenlkant vaak al zwart is. Ik ken iemand die het daarom eerst in de oven laat garen en daarna pas op de gril legt, heb ik zelf nooit geprobeert, maar het lijkt me geen slecht idee.
Helpt waar hij kan!
  zondag 9 april 2006 @ 22:46:15 #202
16447 Chielus
Dial M for me.
pi_36807584
quote:
Op zondag 9 april 2006 22:29 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Ze had het ook niet in de pan maar op het vlees gedaan maar toch rookte / walmde het wel.
ow, oke.
Bak zelf nooit kip in de grillpan, omdat ik vindt dat Kip door en door gaar moet zijn en dat heel meoilijk lukt in een grillpan, tenzij je ze kort bakt en daarna laat doorgaren in een hete oven.
Save the cheerleader. Save the World.
Dream as if you'll live forever. Live as if you'll die today James Dean
pi_36807632
Ik knip de kip altijd doormidden, zodat hij niet meer zo dik is.
Eerder gaar.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 9 april 2006 @ 22:59:57 #204
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_36808145
Ik gebruik voor het grillen meestal arachideolie en ik vind dat het reuze meevalt met het roken en walmen.
The love you take is equal to the love you make.
  woensdag 12 april 2006 @ 19:07:33 #205
73549 Annemiek78
Martijn_77 my favo user!
pi_36895887
Ik vind het walmen wel mee vallen. Inderdaad is het algemeen bekend dat je geen olie in de grillpan moet doen. Heb de kipfiletjes met een klein drupje olie ingesmeerd, meer niet.

Gisteravond trouwens weer de grillpan gebruikt. Dit keer voor een heerlijke tonijnsteak!! Was echt geweldig. Ga deze pan echt heel veel gebruiken, dat weet ik nu al....
Positive thinking, my way of thinking!
pi_37088386
Kijk een een goede grillpan of grillplaat eens op www.cookingsupplies.nl. Hier vind je ook voor inductie pannen van gegoten aluminium (trekt niet krom itt geperst aluminium) met een sterke anti-aanbaklaag: hier zijn grote kwaliteitsverschillen in. Volgens mij kun je beter iets meer investeren in een goede pan en daar jaren mee doen dan goedkoop een matige aanschaffen die je binnen een jaar of eerder moet wegdoen omdat de laag loslaat en alles wat je erop legt mislukt.
pi_37089602
Ik zou echt geen grill-pan met een anti-aanbaklaag kopen.
Helpt waar hij kan!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 april 2006 @ 17:23:32 #208
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_37100848
Ik heb deze gekregen in mijn kerstpakket



Merk Bodum, hoewel dat een bekend merk is ben ik het in dit topic nog niet tegengekomen Ding is loeizwaar en gaat vandaag in première met een paar moten zalm
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Redactie Frontpage / Spellchecker woensdag 19 april 2006 @ 18:15:25 #209
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_37102323
En de zalm was
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  zondag 4 juni 2006 @ 11:37:30 #210
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_38524278
Hebbem gisteren bij de Jumbo van de gekruide speciale grill olie gekocht. Die je op je vlees moet smeren.

Gaan we binnenkort zeker uit proberen in combinatie met de grillpan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38537009
Wij hebben een grilapparaat wat niet op het vuur hoeft vandaag weer heerlijk biefstuk op gegrild 4 min. en hij is heerlijk En absoluut niet vet. Wij gebruiken het bijna dagelijks ook voor kalkoen en dergelijke. Echt heerlijk.
pi_38539154
Ik heb pas een nieuwe grillpan gekocht

De oude was slecht geworden, bakte erg vaak aan omdat het oppervlakte porreus was geworden..

Nu heb ik een teefal met antiaanbaklaag (ik weet het een gietijzeren is beter..)
pi_38883775
bij geerlings hebben ze ook pannen van le chef!! Niet alleen bij de Blokker. Is wel makkelijk als er geen blokker in de buurt is, en wel een geerlings.
Je bent nooit te oud om te leren....toch?
pi_39483025
Even een tvp-tje.

Was al een eigen topic gestart Grillplaat maar dit is toch wel heel handig .
Heb nog niet dit hele topic doorgespit, maar zo te zien staan er absoluut bruikbare tips enzo in .
Fake it till you make it...
  maandag 3 juli 2006 @ 22:01:14 #215
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39487596
quote:
Op maandag 3 juli 2006 19:43 schreef Nijna het volgende:
Van mijn ouders heb ik een grillplaatje gekregen, zo'n gietijzeren ding wat gewoon op het fornuis gaat. Nu heb ik al wel wat dingen geprobeerd, maar een visje erop lukt niet zo goed. Het blijft vastplakken of het dondert uit elkaar... Heb ik niet stevig genoege vis erop, is er iets wat ik aan mn "techniek" kan bijschaven... iemand tips/trucs.ideeën?

Kipfilet gaat bijvoorbeeld wel aardig goed, maar dat is volgens mij qua structuur steviger dan vis (dus valt minder snel uit elkaar...)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39489130
Dank je martijn .
Fake it till you make it...
pi_39491915
Grillpan ... vooral voor vis en steaks!
pi_40116057
Oh man, ik ben zo blij met mijn grillpannetje. Hamburgers zijn opeens zoveel lekkerder.
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 17:27:10 #219
87545 miki
Hee!Mijn avatar!
pi_42840782
Onlangs een grillpan voor inductie van BK gekocht. Alleen, doen jullie nou alles invetten met olie of leg je sommige dingen zo in de pan?
Ik had kabeljauw geprobeerd, maar die viel helemaal uit elkaar!
I ain't got a signature...am I a criminal now?
I'd rather have a bottle in front of me than a frontal lobotomy
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 19:29:49 #220
147172 THEFXR
Alpha Bear
pi_42843851
ik vet hetvlees/vis met olijfolie in
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 19:38:31 #221
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42844142
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 19:29 schreef THEFXR het volgende:
ik vet hetvlees/vis met olijfolie in
Idd, als het nodig is sommige dingen vooral vis en zo leg ik zo in de pan
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 22:16:47 #222
97745 Thorical
finding a way
pi_42849248
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 19:38 schreef Martijn_77 het volgende:

[..]

Idd, als het nodig is sommige dingen vooral vis en zo leg ik zo in de pan
Blijft het dan niet aan de pan (plakken) hangen als je een vis zomaar op de gril pan legt?
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 23:28:18 #223
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_42851244
quote:
Op vrijdag 20 oktober 2006 22:16 schreef Thorical het volgende:

[..]

Blijft het dan niet aan de pan (plakken) hangen als je een vis zomaar op de gril pan legt?
Valt best mee heb de eerste paar keer voor gebruik de pan goed in geolied. En doe dat nu nog steed regelmatig
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 20 oktober 2006 @ 23:41:26 #224
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_42851643
Ik heb er 1 van de Ikea, en deze is ook perfect, die met die houten steel.
Ik grill er heel veel in, zalm, tonijn, kip en hamburgers.

Hamburgers die bak ik zonder olie, rundergehakt zit veel vet in, dus die grillen in hun eigen vet.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44532679
quote:
Op woensdag 19 april 2006 17:23 schreef Rewimo het volgende:
Ik heb deze gekregen in mijn kerstpakket

[afbeelding]

Merk Bodum, hoewel dat een bekend merk is ben ik het in dit topic nog niet tegengekomen Ding is loeizwaar en gaat vandaag in première met een paar moten zalm
Die zit nu in het TNT kerstpakket.

Heb voor sinterklaas er ook 1 gehad met anti aanbaklaag. Welke is nu het beste?

(De Bodum grillpan is volgens mij zonder "tefallaag")
  maandag 18 december 2006 @ 14:23:25 #226
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_44536689
Ik heb er ook 2, een gietijzeren van de blokker (¤3,99 perfect ding, misschien een tikkeltje klein) en een met tefallaag (ook blokker), die gietijzeren gebruik ik voor biefstukken e.d en die anti-aanbak voor tonijn en andere dingen die wat sneller aan de pan kunen blijven plakken, gemarineerde satétjes of andere gemarineerde stukken vlees bijvoorbeeld.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 14:47:44 #227
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50614989
ff een schopje

Mijn grilpan is gaan roesten aan de onderkant, en omdat het ^^ was voor 3,99 EUR van de Blokker, heb ik het na 2 jaar trouwe dienst maar weggegooid. Alleen.... ik kan geen goedkope vervanger vinden.

Hebben jullie nog goedkope grillpannen bij de Blokker, Hema, V&D of whatever gezien?
Confidence through competence
pi_50616052
Bij de IKEA hebben ze ook goedkope grillpannen
Suiker en melk is voor mensen die geen koffie lusten
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:16:13 #229
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50616107
Da's hier 20 km vandaan, beetje moeilijk op de fiets

-edit- de grillpannen van de Ikea zijn er alleen in Teflon uitvoering. Heb niet zoveel zin om een schep Teflon bij mijn tartaarjes te eten elke keer als ik op hoog vuur gril
Confidence through competence
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:17:05 #230
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_50616148
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:16 schreef Stereotomy het volgende:
Da's hier 20 km vandaan, beetje moeilijk op de fiets
Dan pak je de bus.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:22:41 #231
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50616356
quote:
Op woensdag 30 juni 2004 17:42 schreef kweetgeennaam het volgende:
De lekkerste knoflookolie maak je trouwens zelf door verse knoflooktenen (duurder dan gewone, maar llont de moeite) in een fles goede olijfolie te gooien. Ziet er nog leuk uit ook!
Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:24:23 #232
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_50616413
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen.
The love you take is equal to the love you make.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:25:22 #233
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50616447
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen.
Fijn die oude topickick

Kutkick!
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:26:12 #234
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50616471
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:24 schreef Lienekien het volgende:

[..]

Ja, dat had 'ie twee jaar geleden even moeten doen.
Even kijken of 'ie nog reageert. Als hij dat niet doet kunnen we de conclusie trekken dat het niet goed gegaan is
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_50616511
Ik weet nu wat ik mis in mijn keuken. Een grillpan. Binnenkort even 1tje kopen. En ook meteen een tosti-ijzer. Die heb ik ook nog niet.
History became legend, legend became myth.
  dinsdag 19 juni 2007 @ 15:54:08 #236
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50617542
quote:
Op zondag 19 september 2004 23:49 schreef Stereotomy het volgende:

[afbeelding]

Een leuke keukentool die ik 2 jaar geleden al had gekocht: de Misto Gourmet Olive Oil Sprayer. Eigenlijk is het gewoon een spuitbus die je middels de dop op kunt pompen zodat er overdruk ontstaat, en de (olijf)olie in een mist eruit gespoten wordt. Ideaal om vlees vochtig te maken voordat het op de grill gaat!
Ik ga em ook bestellen nu!! Mijn vriend vond het een topding....
It's all a blur!!!
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 juni 2007 @ 16:04:02 #237
163650 Greys
pi_50617953
Het is dus vast ook goed voor de lijn om dat ding vaak te gebruiken ipv gewoon met boter in de koekepan? Ik ga zometeen even bij de Marskramer hier kijken of ze er eentje hebben!
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
  dinsdag 19 juni 2007 @ 16:08:28 #238
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50618137
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:04 schreef Greys het volgende:
Het is dus vast ook goed voor de lijn om dat ding vaak te gebruiken ipv gewoon met boter in de koekepan? Ik ga zometeen even bij de Marskramer hier kijken of ze er eentje hebben!
Ja precies, in plaats van dat je doodgaat aan verstopte aderen, ga je dood aan kanker.

En natuurlijk omdat grillen lekker is.
Confidence through competence
  Eurovisie Songfestival Queen dinsdag 19 juni 2007 @ 16:38:29 #239
163650 Greys
pi_50619179
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:08 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ja precies, in plaats van dat je doodgaat aan verstopte aderen, ga je dood aan kanker.

En natuurlijk omdat grillen lekker is.


Heb er zojuist al eentje gekocht bij de Marskramer. Ik ben gelukkiggggg
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_50627233
vandaag heerlijk zeewolf gegrild. Hij was redelijk uiteen gevallen maar smaakte echt wonderbaarlijk lekker. Mals maar stevig tegenlijk. Kan niet zonder mijn grill pan!
  dinsdag 19 juni 2007 @ 23:11:43 #241
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_50634320
Ik wil nog een keer zeebrasemfilet met venkelrisotto maken, heb het een paar maanden geleden gegeten in het Amstel hotel en ondanks dat ik niet van vis houdt (behalve tonijn en zalm) smaakte het echt super.
Het zal waarschijnlijk niet in de buurt komen van wat ik daar gegeten heb, maar ik wil het allicht proberen.
  woensdag 20 juni 2007 @ 07:43:54 #242
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50640921
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 16:38 schreef Greys het volgende:

[..]



Heb er zojuist al eentje gekocht bij de Marskramer. Ik ben gelukkiggggg
Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
It's all a blur!!!
pi_50641133
Ik doe even een snelle tvp (en dan ga ik straks teruglezen).
Ik heb namelijk geen grillpan, maar een bbq naast mijn fornuis (een watergrill). Ik gebruik dat ding iedere dag en heb in de loop van de tijd al wel wat lekkere recepten gebruikt!

Maar nu.........eerst maar eens naar het werk (snif).
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:28:25 #244
55709 Stereotomy
Mens sana in corpore sano
pi_50653329
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 07:43 schreef xxjosjex het volgende:

[..]

Hebben ze em daar van dat merk "misto" ? En hoe duur is ie daar??
Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer
Confidence through competence
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:30:20 #245
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50653406
quote:
Op dinsdag 19 juni 2007 15:22 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ja, moet je doen
Vooral als je botulisme wilt oplopen

Zoek even goed uit hoe het veilig kan(goed verwarmen bijvoorbeeld) voordat je zoiets post
hoe werkt dat dan
heb er nog nooit van gehoord nl.
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:36:30 #246
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653615
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:30 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

hoe werkt dat dan
heb er nog nooit van gehoord nl.
Hoe werkt wat? Botulisme of het correct inmaken?
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:36:55 #247
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653628
Kan ik knoflook bewaren in olie?
Knoflook kan bewaard worden in olie, MAAR probeer dit niet zelf te doen!
Ongeacht de potentiële smaak, is knoflook een licht zure groente. De pH van knoflook varieert tussen de 5.3 en de 6.3. Zoals bij alle licht zure groenten, kan in knoflook groei plaatsvinden van Clostridium botulinum, onder gunstige omstandigheden. Deze omstandigheden doen zich voor tijdens het thuis inmaken en onjuiste bereiding van verse kruiden en knoflook in olie mengsels.
Vocht, kamertemperatuur, afwezigheid van zuurstof en een licht zure omgeving bevorderen de groei van Clostridium botulinum . Wanneer dit organisme groeit, produceert het een potentieel toxine dat zuigelingen botulisme veroorzaakt. Wanneer de ziekte niet behandeld wordt, kan dit resulteren in de dood binnen een paar dagen na consumptie van het besmette voedsel.
Knoflook in olie dat bewaard wordt bij kamertemperatuur vormt de ideale omstandigheden voor de productie van het botulisme toxine (licht zuur, geen zuurstof en hoge temperatuur). Hetzelfde gevaar geldt voor geroosterde knoflook in olie. Sinds 1980 zijn er tenminste drie uitbraken van botulisme gerapporteerd die in verband gebracht werden met zelf ingemaakte knoflook.

Knoflook in olie bewaren leidt tot botulisme
Het voedingscentrum raadt ten zeerste af knoflookteentjes in olie te bewaren. Op verse knoflook kunnen sporen voorkomen van de bacterie Clostridium botulinium. Deze bacterie vermenigvuldigt zich wanneer de knoflook wordt bewaard in olie. De bacterie maakt een gifstof aan die botulisme kan veroorzaken.
Botulisme is een zeer ernstige voedselvergiftiging, die vroeger regelmatig slachtoffers maakte. Het risico op botulisme door zelfgemaakte knoflookolie is te verkleinen door:
- knoflookteentjes na twee tot drie dagen uit de olie te halen. Gebruik deze teentjes alleen nog in warme gerechten: verhitting boven 80 °C doodt het gif dat de bacterie maakt.
- de knoflookolie in de koelkast te bewaren en ten hoogste twee tot drie weken.
Knoflookazijn is wel veilig: de botulismebacterie groeit in azijn niet verder.
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:37:36 #248
67379 Mirjam
ermahgerd
pi_50653660
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten!
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:43:33 #249
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_50653854
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:37 schreef MissyMirjaM het volgende:
vroeg me af hoe het zat met het botulisme, nooit geweten!
Het gebeurt ook niet met ieder potje. Maar ik zou het risico niet lopen.
Ik lees nog een artikeltje uit 2003 waarbij een knakker 4 teentjes met botulisme had gegeten.

Na 14 dagen in het ziekenhuis te hebben gelegen had 'ie het net overleefd

Meestal is het niet zo'n probleem want als je de knoflook meebakt/kookt dan is het heet genoeg om de botulisme de nek om te draaien. Maarja...
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  woensdag 20 juni 2007 @ 14:44:42 #250
164802 xxjosjex
no way jose.....
pi_50653892
quote:
Op woensdag 20 juni 2007 14:28 schreef Stereotomy het volgende:

[..]

Ik denk dat ze een grillpan heeft gekocht, en geen Misto Gourmet Sprayer
It's all a blur!!!
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')