abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 4 juni 2004 @ 15:26:01 #76
72463 Whiskers
Kinky Kitten
pi_19640784
fijn topique! Ben aan het meelezen Een vraagje; past een stoommandje op elke (groente-)pan? Is het een soort zeef? Ik heb geen plaatje kunnen vinden met google...
Cat hair is a fashion statement
I'm really a cat you see and it's not my last life at all
pi_19730064
Even een simpel vraagje. Ik las ergens dat krieltjes ook in de wok kunnen. Dat wil ik wel eens proberen. Gewoon olie in de wok, krieltjes (jaja van die voorverpakte rommel ) erbij en even geduld hebben? Of moet je dan nog iets anders doen?
pi_19730180
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 16:04 schreef JedaiNait het volgende:
Even een simpel vraagje. Ik las ergens dat krieltjes ook in de wok kunnen. Dat wil ik wel eens proberen. Gewoon olie in de wok, krieltjes (jaja van die voorverpakte rommel ) erbij en even geduld hebben? Of moet je dan nog iets anders doen?
Voorgekookte krieltjes zijn vaak nog best hard, dus zet ik ze meestal even op een hoog vuurtje op zodat ze een mooi gekleurd buitenkantje krijgen en dan op een laag vuurtje, deksel op de pan, totdat je er wat makkelijker in kunt prikken.
En dan weer deksel eraf, evt kruiden erover en nog op een wat hoger vuur lekker krokant bakken.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_19730255
quote:
Op vrijdag 4 juni 2004 15:26 schreef Whiskers het volgende:
fijn topique! Ben aan het meelezen Een vraagje; past een stoommandje op elke (groente-)pan? Is het een soort zeef? Ik heb geen plaatje kunnen vinden met google...
Zo eentje?


Die zijn geloof ik van bamboe gemaakt en die zet je in een pan met een klein laagje water en dan deksel erop, geloof ik.

Maar misschien zitten hier ook wat meer ervaren 'stomers'?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_19731545
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 16:08 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Voorgekookte krieltjes zijn vaak nog best hard, dus zet ik ze meestal even op een hoog vuurtje op zodat ze een mooi gekleurd buitenkantje krijgen en dan op een laag vuurtje, deksel op de pan, totdat je er wat makkelijker in kunt prikken.
En dan weer deksel eraf, evt kruiden erover en nog op een wat hoger vuur lekker krokant bakken.
Bedankt, maar dat wist ik al

Het gaat me specifiek om het wokken. Of gaat dat gewoon net als bakken?
pi_19737266
Ook altijd lekker, en best lijnvriendelijk:

Lekkere groeten even in een anti-aanbakpan bakken, hoeft dus geen vet bij, (hang van de groente af en hoe gaar je ze wilt hoelang, gewoon proeven dus, je kunt nemen paprika uitjes, prei, championnetjes e.d..waar je zin in hebt, lekkere kruiden bij doen naar smaak (bijv. italiaanse).

Die leg je op de bodem van een ovenschaal dan doe je er blokjes of plakjes aardappel op (die van de ah kun je gewoon in de magnatron "stomen" = geen vet, maar als je ze wilt koken/bakken vinnik het ook goed .
Je strooit er wat strooikaas over (als je het lijnvriendelijk wilt houden slankie dus) of je gaat zelf aan de rasp.

Ik vind het altijd wel lekker...zeker als ik weer eens aan de lijn moet doen En voor een beginner als ik is dit lekker snel klaar en makkelijk.

P.S. Waar blijven de aardappel-kook-tips...? En dan in het bijzonder de tips hoe je een beetje schone handen kunt houden tijdens het schillen...ik heb echt een hekel aan dat "aarderige" gevoel, maar als ik ze was dan wordt het echt modderig.
  dinsdag 8 juni 2004 @ 21:17:52 #82
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_19737496
Vanavond geen zin om te koken, dus lekker makkelijk en lekker fris:

voor 2 personen:
150 gram spagettini
halve paprika
half blikje mais
blikje manderijnpartjes
kwart verse ananas (of blik)
rode pesto
eetlepel mayonaise (of slasaus ofzo)
halve komkommer
hamblokjes

spagettini koken volgens de verpakking (grote pan water, als 't kookt pasta erbij doen, 8 minuten (ofzo) laten koken en dan afgieten.
Pasta laten afkoelen
dan alle andere dingen fijnsnijden en erdoorheen gooien.
2 lepels rode pesto, eetlepel mayo erdoorheen roeren..

Erg lekker als je dit koud eet
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_19737647
wauw, iets voor me moeder dit.
  Moderator / Miss SHO donderdag 10 juni 2004 @ 16:40:37 #84
22592 crew  Ole
pi_19787341
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 21:23 schreef Markster het volgende:
wauw, iets voor me moeder dit.
Op woensdag 19 januari 2011 22:10 schreef JaneDoe het volgende:
dit is SHO, where you're guilty until proven innocent
pi_19917940
quote:
Op dinsdag 8 juni 2004 16:10 schreef shmoopy het volgende:

[..]

Zo eentje?
[afbeelding]

Die zijn geloof ik van bamboe gemaakt en die zet je in een pan met een klein laagje water en dan deksel erop, geloof ik.

Maar misschien zitten hier ook wat meer ervaren 'stomers'?
Klopt, ik heb zo'n bamboe-stoommandje en dat zet je idd in een pan met een laagje water (klein laagje, want de inhoud van het mandje moet zich boven het water bevinden) dat je aan de kook brengt. Mijn ouders hebben een 'professionelere', dat is een soort vergiet dat precies in de pan past en dus een stuk boven het water hangt. Maakt voor de werking niets uit. Als je een klein vergiet hebt dat in z'n geheel in een pan past, kun je dat volgens mij ook prima gebruiken.
Youth is wasted on the young, before you know it's come and gone
pi_20085744
Ik heb een vraagje.. misschien is ergens al het antwoord gegeven maar ik heb het dan niet gezien... hopelijk is dit ook het goede topic ...

Hoeveel gram zit er in een kopje rijst... ik reken altijd een kopje per persoon maar omdat ik nu aan het lijnen ben wil ik graag weten hoeveel gram rijst er in een kopje zit... dus een klein koffiekopje bedoel ik... iemand die dit weet?
pi_20086798
Lijkt me niet helemaal het goeie topic maar ik heb het een keer gewogen. Als je een beker (dus mok) pakt, zit daar ongeveer 200 gram rijst in. Een kopje is ongeveer de helft daarvan denk ik.
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_20087512
Ok dank je wel, sorry dat het niet in het goede topic stond
pi_20230821
vraagje: hoelang moet je een (runder)gehaktbal braden?
pi_20296515
quote:
Op zondag 27 juni 2004 17:58 schreef HeyFreak het volgende:
vraagje: hoelang moet je een (runder)gehaktbal braden?
Tot-ie gaar is Ik reken meestal op een minuut of 15-20. 't Is een beetje experimenteren en na een kwartiertje er eentje ff opensnijden of zo Dat doe je de eerste paar keer en daarna gok je het wel
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 30 juni 2004 @ 12:15:05 #91
72463 Whiskers
Kinky Kitten
pi_20303200
quote:
Op dinsdag 15 juni 2004 19:47 schreef LadyMagica het volgende:

[..]

Klopt, ik heb zo'n bamboe-stoommandje en dat zet je idd in een pan met een laagje water (klein laagje, want de inhoud van het mandje moet zich boven het water bevinden) dat je aan de kook brengt. Mijn ouders hebben een 'professionelere', dat is een soort vergiet dat precies in de pan past en dus een stuk boven het water hangt. Maakt voor de werking niets uit. Als je een klein vergiet hebt dat in z'n geheel in een pan past, kun je dat volgens mij ook prima gebruiken.
OK, ik snap hem! Binnenkort even bij de plaatselijke toko langs. Mijn moeder had ooit iets van rvs dat er op lijkt, met een soort scharnierbare schubben
Cat hair is a fashion statement
I'm really a cat you see and it's not my last life at all
  vrijdag 9 juli 2004 @ 11:09:20 #92
65653 Spindizzy
FUCK-A-DOODLE-DO!
pi_20506789
Nu jullie allemaal een gezond bordje eten kunnen koken staat de frituurpan natuurlijk al tijden ongebruikt in de kast. Tijd om hem weer te voorschijn te halen en af te stoffen!

Falafel

De ingredienten: kikkererwten (2 koppen gedroogde minstens 8 uur laten weken), koriander, peterselie, ui, knoflook en komijn.


De kikkererwten eerst ff door de keukenmachine jagen:


Ui, knoflook en kruiden grof hakken en ook ff door de keukenmachine wat fijner laten hakken:


Dan de staafmixer er nog even op tot het een dikke korrelige pasta is:


Van steeds een eetlepel vol een balletje maken en platduwen. Falafel in kleine porties 3 minuten frituren:


Op een pitabroodje kwakken met veel knoflooksaus en wat groenvoer:
Nothing is ever easy Zeddicus Zu'l Zorander (Wizard's First Rule)
Go then, there are other worlds than these Jake (The Gunslinger)
pi_20506873
Hey shmoops, ik weet niet of het al gezegd is, maar die bloemkool, daar moet je geen saus ofzo bijmaken, maar een klein scheitje eik overheen doen
pi_20506877
ow, azijn is dat dus
pi_20507581
quote:
Op donderdag 25 maart 2004 19:55 schreef shmoopy het volgende:
Hoi, welkom bij de FOK!cursus Koken voor beginners.
....
Hoe en hoelang kook je groenten, aardappelen, rijst,
.....
Rijst dus. Bij sommigen lukt die nooit: te nat, te droog, te klef of aangebrand. Volg deze aanwijzingen en je rijst lukt altijd. Koop om te beginnen echte rijst, geen 'snelkookrijst'. Een grote zak is ook veel voordeliger dan een pakje en rijst is goed houdbaar.

Pak een pan met een goed sluitend deksel, en een (koffie)kopje om de juiste hoeveelheid rijst af te meten. Reken per persoon 1 kopje rijst.De eerste truuk is om precies genoeg water toe te voegen. Afhankelijk van de soort rijst is dat 11/4 tot 11/2 kopje koud water per kopje rijst. Na twee keer proberen weet je de juiste verhoudingen. Kijk ook even op de verpakking.

Breng rijst met water aan de kook. Zodra het water kookt deksel er op en de pan op het allerlaagste pitje zetten. De tweede truuk is om je nieuwsgierigheid te bedwingen en het deksel op de pan te laten. Zet een kookwekker op 12 minuten. Als de wekker gaat het vuur onder de pan uit draaien (derde truuk) en de rijst in gesloten pan nog 8 a 10 minuten laten staan. Daarna losroeren met een vork en je rijst is perfect.
pi_20514038
Spindizzy, wat een goeie uitleg met die foto's!
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_20534100
Ik ga vandaag voor het eerst voor mijzelf koken (vandaar in het beginners topic...) en het wordt dit recept van Logitik:
quote:
Op woensdag 28 april 2004 00:00 schreef Logitik het volgende:
Wat ik vandaag heb klaargemaakt was ook heel makkelijk en smaakte heerlijk:

benodigheden (voor 2 personen):
- 1 rode paprika
- 1 ui
- 350 gram kipfilé (in kleine stukjes gesneden)
- Bourgondische aardappelschijfjes (wordt verkocht in alle supermarkten)
- peper en zout
- Knoflooksaus.

Pak een pan en bak daar de stukjes kip in gaar (ongeveer 10 minuutjes).
Zet ondertussen de Bourgondische aardappelschijfjes op (middelhoog vuur).
Na de kip 10 minuutjes gaar te hebben laten worden, voeg er een beetje peper en zou aan toe.
Voeg daarna de, in stukjes gesneden, Paprika en Ui toe, en laat dit ongeveer 5 á 10 minuutjes fruiten (zo heet dat) op een middelhoog vuur.
nu mijn vraag, hoe lang duurt het voor die kip om te ontdooien? want hij ligt er nu al een uur uit, en is nogsteeds redelijk hard.
pi_20534416
quote:
Op zaterdag 10 juli 2004 17:52 schreef superheist het volgende:
Ik ga vandaag voor het eerst voor mijzelf koken (vandaar in het beginners topic...) en het wordt dit recept van Logitik:
[..]

nu mijn vraag, hoe lang duurt het voor die kip om te ontdooien? want hij ligt er nu al een uur uit, en is nogsteeds redelijk hard.
Dat gaat het nog wel ff duren. Heb je een magnetron? Anders in handwarm water leggen (in de verpakking).
  woensdag 14 juli 2004 @ 16:42:45 #99
33160 akkien
nemo in amore videt
pi_20621907
stomen kan ook in een snelkookpan. Werkt ook erg fijn.
imagination is more important than knowledge
  dinsdag 20 juli 2004 @ 16:52:55 #100
61048 Mr.Trelawney
Lettersnoeper
pi_20746131
Dankzij mijn werk bij de slagerij-afdeling van de Plus kan ik al steeds meer koken (op zaterdag maken wij altijd het eten klaar voor de mensen die tot acht moeten), maar vroeger lukte dat dus écht niet!
Hoe dan ook, het eerste echte 'gerecht' dat ik ooit zelf maakte, is heel eenvoudig te bereiden en ontzettend lekker!

Griekse kaasflap



Benodigdheden (hoeveelheden kun je eenvoudig zelf bepalen):
* Bladerdeegplakjes
* Ei
* Feta
* Cheddar kaas - maakt niet uit wat voor (neem gewoon de goedkoopste )
* Béchamel saus

Bereidingswijze:

- Snij blokjes van de feta en de cheddar kaas
- Kook de béchamel saus in een pannetje (kijk even op het pakje hoe lang )
- Neem een plakje bladerdeeg
- Sla het ei kapot en smeer het plakje bladerdeeg in met het eigeel
- Leg de stukjes kaas op het bladerdeeg
- Giet wat béchamel saus over de kaas heen
- Vouw het bladerdeeg dicht (maak er een flapje of een vierkantje van) en 'lijm' het even met wat eigeel.
- Leg het ontstane product op een stuk ovenpapier en laat het bakken bij een temperatuur van 200 graden.

Zo, dan krijg je iets heel lekkers! Neem dat van mij aan!
  donderdag 22 juli 2004 @ 21:37:36 #101
99052 titsch
nieuwsgierig aagje
pi_20796210
hallo kook-beginners
hierbij een variant voor de spinazie:
- spinazie goed wassen en drogen
- in een hapjespan (een diepe braadpan) een flinke scheut olijfolie en warm laten worden
- spinazie toevoegen en 2-3 minuten laten pruttelen, hierbij blijven omscheppen
- op smaak brengen met peper/zout/nootmuskaat
- voor de extra lekker; een scheutje room uit een doosje

-----een combinatie van pasta en vis
nodig:
- pasta, op de gewone manier koken)
- 1 blikje zalm of tonijn in water
- 1pakje (driehoekje) blauwe schimmelkaas
- 1 doosje room

in een steelpan de schimmelkaas op kleine vlam smelten,
in stukjes gebrokkelde vis toevoegen
doosje room toevoegen

kan haast niet simpeler
smakelijk
gerty
pi_21116983
Weet iemand nog goede sites met eenvoudige recepten voor beginners?
pi_21117089
volgens mij kun je hier best veel vinden

Probeer anders http://www.smulweb.nl eens
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
pi_21468537
Kan ik ook een gehaktbal maken zónder een ei erdoor heen? Alternatief?
pi_21478217
Ja dat kan skiczukie.
  woensdag 25 augustus 2004 @ 19:52:05 #106
43976 Monkeylover
SPANK MY MONKEY!!!
pi_21540664
Mijn bijdrage. Erg makkelijk en zo klaar.

Benodigdheden
- 1 snee wit brood
- 1 st kipfilet
- veldsla
- mosterd
- mayo

Voor 1 persoon.

- bak de kipfilet
- meng 5 etl mayo en 3 mosterd door elkaar
- maak van brood toast 1 sneetje
- leg veldsla op toast, leg daarop stuk kipfilet en gooi er de mosterdsaus overheen.

De lekkerste mosterd om dit mee te doen is groninger mosterd.
pi_21563147
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
  donderdag 26 augustus 2004 @ 19:30:18 #108
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21563421
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:18 schreef Ingrid19 het volgende:
Ff een vraag. Als er in een recept geitenkaas staat, welke kaas kun je dan als alternatief gebruiken?
Want wij vinden geitenkaas heel erg goor.
Schapen kaas, of koeimelkfeta.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_21563734
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:30 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schapen kaas, of koeimelkfeta.
Dank je. Dat hebben we nog nooit gehad, is het uitproberen waard.
pi_21563950
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
pi_21564065
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE


Bloemkool ±20 minuten

Dan is ie bij mij nog zo hard

ik laat hem toch rustig 30 min koken
pi_21564116
ja je moet het niet heel erg nouw nemen met die tijden en ook je eigen smaak achternaa gaan he? de een houd ven hardere groenten dan de ander en wie weet snijd je grotere stukken weet ik veel.
`either you or your head must be off, and that in about half no time! Take your choice!'
  donderdag 26 augustus 2004 @ 20:50:15 #113
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_21565081
Aardappelkooktijd is erg afhankelijk van het ras, die rooie schil dingen, ben ff de naam kwijt moet je vreselijk lang koken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  † In Memoriam † vrijdag 27 augustus 2004 @ 23:00:37 #114
37843 lady-wrb
kortaf
pi_21589319
sperciebonen 30 á 40 minuten????wow dat wist ik niet. hier staan ze hooguit 20 minuten op.
(maar ik heb nog nooit klachten gehad aan tafel overigens)
pi_21788185
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
pi_21791538
quote:
Op maandag 6 september 2004 19:19 schreef Riann het volgende:
In een recept van andijvi staat nu. In pan andijvi met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 min laten slinken. Wat wil aanhangend water zeggen?
De andijvie wassen en dan niet drogen, maar ook geen water toevoegen.
Tenminste dat lijkt mij dan.
Wil iedereen die in telekinese gelooft nu mijn hand op steken?
| Foto's van toen en nu | Icons | Whatpulse keyboard | .NET developer? |
pi_21791638
maar dan brand het toch aan lijkt me
pi_21791656
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:46 schreef Riann het volgende:
maar dan brand het toch aan lijkt me
Niet als je het blijft roeren!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_21791708
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:47 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Niet als je het blijft roeren!
okay ik ben benieuwd morgen
pi_21791858
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:49 schreef Riann het volgende:

[..]

okay ik ben benieuwd morgen
De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792078
quote:
Op maandag 6 september 2004 21:55 schreef shmoopy het volgende:

[..]

De andijvie geeft zelf bij het verwarmen ook vocht af nl.


Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
pi_21792145
quote:
Op maandag 6 september 2004 22:04 schreef Riann het volgende:

[..]



Ik ga dit morgen dus maken lijkt me overheerlijk
[afbeelding]
Ziet er best lekker uit, post het recept eens?
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_21792266
voor 4 personen

Dit heb je nodig
- 50 g roomboter
· 1 beschuit
· 2 struiken andijvie
· zout en peper
· nootmuskaat
· 200 g jongbelegen kaas (stuk)
· 200 g achterham (vleeswaren)

· ovenschaal, inhoud ca. 2 liter

Bereiding

Oven voorverwarmen op 200 ºC. Ovenschaal invetten. Rest van boter in klontjes snijden. Beschuit heel fijn verkruimelen. Andijvie schoonmaken, in brede repen snijden en wassen. In pan andijvie met aanhangend water op matig vuur in ca. 5 minuten laten slinken. Op smaak brengen met zout, peper en nootmuskaat. Kaas in plakken schaven. Helft van andijvie met wat kookvocht in ovenschaal leggen. Andijvie beleggen met helft van ham en daarop helft van kaas leggen. Zo nog een laag maken van andijvie, ham en kaas. Beschuit en klontjes boter over ovenschotel verdelen. Schaal ca. 15 minuten in midden van oven zetten, tot kaas gesmolten is en de bovenkant mooi bruin kleurt.
Tip
Dit gerecht smaakt verrassend anders door de achterham te vervangen door rauwe ham of een kaassoort te kiezen die goed smelt (Leerdammer of mozzarella).
Bevat per eenpersoonsportie
energie 365 kCal - eiwit 23 g
vet 29 g - koolhydraten 3 g

Bereidingstijd:45 min staat aangegeven

Bron: AH
pi_21808877
Het was heerlijk echt een aanrader
pi_21992429
quote:
Op donderdag 26 augustus 2004 19:56 schreef ALICENOR het volgende:
Zelf heb ik altijd het probleem hoelang je (verse) groente moet koken dit is misschien ook voor anderen heel handig. KOMTIE

Groenten: Kooktijden:
Aardappelen ± 15 à 20 minuten
Andijvie ±10 à 15 minuten
Asperges ±40 minuten
Bleekselderij ±10 à 15 minuten
Bloemkool ±20 minuten
Champignons ±10 minuten
Chinese kool ± 15 minuten
Doperwten ± 20 minuten
Groene kool, Savooienkool ± 15 à 20 minuten
Knolselderij ± 15 à 20 minuten
Koolraap ± 20 à 25 minuten
Peulen ± 15 minuten
Prei ± 15 minuten
Prinsessenbonen ± 30 à 40 minuten
Raapstelen ± 5 à 7 minuten
Rode kool ± 20 minuten
Schorseneren ± 20 minuten
Slabonen ± 30 à 40 minuten
Postelein ± 5 à 7 minuten
Snijbonen ±20 à 30 minuten
Sperziebonen ± 30 à 40 minuten
Spinazie ± 5 minuten
Spitskool ± 15 minuten
Spruitjes ± 10 minuten
Tuinbonen ± 15 minuten
Uien ± 15 minuten
Winterwortel ± 20 à 30 minuten
Witlof ± 15 minuten
Worteltjes ± 15 minuten
Zuurkool ± 15 á 20 minuten

Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
  zondag 19 september 2004 @ 21:27:42 #126
58060 Apoc2003
Er gaat niets boven groningen!
pi_22066886
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
"Something hidden. Go and find it. Go and look behind the Ranges. Something lost behind the Ranges. Lost and wating for you. Go!"
-Rudyard Kipling
  vrijdag 24 september 2004 @ 22:57:17 #127
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22185371
Asperges ±40 minuten


helemaal gestoort: asperges in een pan met suiker zout en boter(pleur op met je foelie) en dan een heer de kook er over en vlak voor dat je serveert nog een keer koken
pi_22474822
quote:
Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
Kappertjes en tonijn er bij door en het wordt echt heerlijk
Three two one I'm the bomb
And I'm ready to go off on your ship
pi_22684547
quote:
Op donderdag 16 september 2004 13:46 schreef Gumbo het volgende:
Is dit serieus bedoeld of snap ik de grap niet?
Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
pi_22753462
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
pi_22753821
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:

Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
En hoe moet je dat de eerste keer weten? Ik zou je zo geloven hoor, als je zegt dat die dingen een half uur in het water moeten.
pi_22753955
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 18:50 schreef _Boo_ het volgende:

[..]

Sperziebonen 30 à 40 minuten laten koken, lijkt me echt geen goed idee.
ik heb ze zelf het liefst zo zacht mogelijk, en dan staan ze al snel 30 a 40 minuten rustig te borrelen...

tegen de tijd dat je sperciepuree hebt is 't natuurlijk niet goed, maar er regelmatig naar kijken en proeven zorgt ervoor dat ze precies zo gaar zijn als dat jij ze lekker vindt..

zelfde met worteltjes: de een wil ze zacht (zoals ik), de ander heeft het liefst knapperig...



Veel van die kooktijden zijn een gemiddelde, die geen rekening houden met persoonlijke smaak, en verschillende soorten van een bepaalde groente
Doei.
  woensdag 20 oktober 2004 @ 19:14:49 #133
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_22754110
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
pi_22756279
quote:
Op zondag 17 oktober 2004 18:39 schreef ChrisJX het volgende:

[..]

Handig toch, hoe moet je als beginnende koker weten hoe lang je, pak em beet, bloemkool of rode kool moet koken
Als dit recepten voor soep zijn begrijp ik het... als je deze tijden aanhoud, is het str*ndgaar en grijs. Tenminste 9 van de 10 tijden wel.
  vrijdag 29 oktober 2004 @ 22:51:37 #135
93082 Beaver
He! Ik ben je bitch niet!
pi_22944999
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
pi_22945294
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
Lousy
pi_22946361
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 22:51 schreef Beaver het volgende:
Ik ga morgen eens met draadjesvlees experimenteren. Thuis hebben we het vaak gegeten maar sinds ik het huis uit ben (5 jaar geleden) heb ik geen draadjesvlees meer op en het is toch zooooooooooo mjammie! Iemand nog goede tips? Ik heb ook een sudderplaatje gekocht omdat het anders veel te snel gaat waarschijnlijk, is dat goed?
Misschien heb je hier wat aan?

Het centrale hoe maak je iets langzaam klaar topic
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 30 oktober 2004 @ 11:43:41 #138
93082 Beaver
He! Ik ben je bitch niet!
pi_22951224
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2004 23:03 schreef Lauzie het volgende:
Toevallig ga ik dat morgen ook maken! Ik doe het gewoon in de braadpan, heb geen idee wat een sudderplaatje is. Heb je wel een recept? Ik heb hier anders nog wel een recept voor je
Ja, graag! Vertel!
pi_22951249
O hier MOET ik echt in posten.
  FOK!fossiel dinsdag 23 november 2004 @ 17:23:01 #140
1455 Keroppi
kool kikker
pi_23520317
Voor studenten en mensen met een klein budget:

Ingredienten:
- Zalmmoten van de Lidl
- Tomaten
- 1 a 2 uien
- Olie
- Kruiden naar keuze


Je laat de zalmmoten ontdooien en legt ze in een ovenschaal. Een klein bodempje water toevoegen (of wijn, ligt eraan of je misschien nog wat hebt openstaan). Daarna gooi je grofgesneden tomaten en uien over en naast de zalmmoten en besprenkel je ze met olie.
Zout en peper en kruiden naar keuze toevoegen. In de oven tot de boel gaar is: voila! Eten dat er niet goedkoop uitziet maar het wel is
Chick on a mission
  woensdag 1 december 2004 @ 14:53:36 #141
103793 kozakken
Living the life
pi_23694504
Favoriet alhier: doperwtensalade met feta (van Jamie en de rest van kozakken)

Pak diepvriesdoperwten
stuk feta
olie, citroensap, zout & peper
evt. versie spinazie

Ontdooi de doperwten. Maak ondertussen een vinaigrette van de olie (2/3), citroensap (1/3) en vrij veel zout en peper. Proef of het je smaakt.
Meng de vinaigrette met de doperwten en verkruimel daarna de feta er doorheen.
(laat gerust een uurtje trekken, komt de smaak ten goede)
Evt. opdienen op een bedje van verse spinazie.
  dinsdag 4 januari 2005 @ 22:54:17 #142
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24400166
pesto:

1 bos basicluim (2 zakjes van ah)
1.5 dl olijfolie top kwaliteit
1 teentje knoflook fijngesneden
25 gram pijnpoompitten
25 gram parmazaan.

doe de basiclum met alle ingredienten behalve de olijfolie in de blender/ keukenmachine, laat dit een tijdje draaien schrap alles van de rand en draai nu nog maals en voeg langzaam de olijfolie toe

afmaken met een beetje zout en peper een een beetje gember als je dit lust.

tweeje beslag(hartige koekjes, voor op ijs)

-150 gram patent bloem
-150 gram poedersuiker
-150 gram boter
-150 gram eiwit
-spuitzak

boter smelten daarna alle andere ingredienten mixen in keukenmachine of met de hand dan de boter toevoegen en nog 2 min door draaien

afbakken moet je zelf tot voor vinden licht er aan welke vorm je maakt

ook heerlijk met een boter creme vulling en een aalbesje bij de koffie
pi_24401242
SPINAZIESCHOTEL

spinazie: kan pot,verse of diepvries zijn
pakje kaaspuree
rundergehakt
gerapste belegen kaas

spinazie laten uitlekken
rundergehakt rul bakken
kaaspuree maken( bereiding staat op het pakje)

gehakt in een ovenschaal gelijkmatig verdelen
de uitgelekte spinazie er bovenop
en dan de kaaspuree er overheen verdelen
als laatste de gerapste kaas erover lekker veel
dan in de oven 200gr tot de kaas lekker bruin is

smaakt heerlijk ik heb er altijd succes mee
pi_24523949
quote:
Op maandag 29 maart 2004 18:17 schreef Oceanonix het volgende:
De kabeljauw verpakken in alu-folie. Evt voor het inpakken wat viskruiden erbij strooien. Dan het pakketje in de voorverwarmde oven.
om het een beetje lekkerder te maken. voeg je een beetje boter toe daarop een beetje ui ringen een beetje fijn gehakte knoflook. en als laatste over de vis een beetke gemalen komijn poeder. en dat vouw je goed dicht in alu folie en zet maar in de oven 180c. echt een toppertje
Er is maar één ding ergerlijker dan een vrouw, die kan koken en het niet wil,
en dat is de vrouw, die niet kan koken en het toch doet.
  dinsdag 18 januari 2005 @ 00:49:51 #145
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_24618150
Biefstukjes op brood:

Het is lekker om turks brood te gebruiken maar je kan ook gewoon (wit) stokbrood gebruiken.

Items:

- Biefstuk
- Turks brood
- Knoflook
- Olijfolie (geen bertolli shit gewoon aldi ofzo is lekkerder)
- Oregano
- Boter (roomboter is het lekkerst)
- Koekepan

Oven voorverwarmen op 200 graden. Snij een paar sneden van het brood af. Mix in een kommetje een flinke scheut olijfolie, 1 teenje geperste knoflook en wat oregano naar smaak. Snufje zout(als je het hebt is het lekker om er wat knoflookzout doorheen te doen) en wat vers gemalen zwarte peper. De broodjes in smeren met dit goedje. En 2 minuten in de oven doen.

Doe in de koekenpan een flinke scheut olijfolie + een dikke klont boter. Op deze manier kan de boter heter worden, wat de smaak van het vlees ten goede komt. Zet het vuur op maximaal. Wacht tot de boter bruinachtig begint te worden, laat het niet zwart worden.

Bak de biefstukjes in de pan kort (anderhalf minuut per kant) terwijl je de biefstukejs over de bodem van de pan blijft bewegen met je spatel. (mocht je nou je biefstuk saai doorbakken wilt hebben - wat overigens niet te eten is- dan laat je de biefstukjes wat langer in de pan)

Haal de biefstukejs uit de pan en snijd ze in stukjes, zo groot als je de broodjes hebt gemaakt.
Doe wat zout en flink wat peper op de biefstukjes en leg ze op de broodjes. Laat deze broodjes nog 3 1/2 minuut in de oven op 200 graden. De sappen gaan heerlijk door het biefstuk en deze wordt enorm mals

Lekker direct op eten met een glas goede rode wijn, of een gin-tonic
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
  zaterdag 22 januari 2005 @ 02:33:08 #146
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_24682797
quote:
Op woensdag 20 oktober 2004 19:14 schreef karper het volgende:
is er nog behoefte aan uitleg kwa messen dus waar je ze voor gebruikt? kan namelijk wel even fotot maken met tekst en uitleg
't is weliswaar een tijd geleden, maar hier heb ik wel behoefte aan.
Ik heb een uitgebreide messenkoffer, maar ik weet amper waar welk mes voor is.
(De grote is het groentemes, zover ben ik wel )
  zaterdag 22 januari 2005 @ 14:54:56 #147
19881 DaeQ
ie_zhc.exe
pi_24688514
count me in
道 可 道 , 非 常 道 。 名 可 名 , 非 常 名 。
pi_24894279
tvp'tje...
pi_24954672
Erg makkelijk en naar mijn mening ook erg lekker:

Doe naast een stukje vis of een kipfiletje dat je in aluminiumfolie verpakt ook kleine roosjes broccoli, stukjes courgette, champignons en knoflook. Doe er een flinke scheut olijfolie overheen, peper en zout naar smaak, eventueel nog wat meer kruiden en vouw je pakketje dicht. Stop dit 25 minuten in de oven en ga intussen krieltjes/aardappelschijfjes bakken.

En dan: lekker mals visje of kipje en de groenten worden ook erg lekker doordat je ze in het pakketje stoomt in eigen vocht.

En verder ben ik benieuwd wat mensen door hun gehakt doen voor gehaktballen.
Ik: Mosterd
Ketjap
Peper
Zout
Ui
Panneermeel
en een klein beetje Worcestershire sauce
  dinsdag 8 februari 2005 @ 10:57:58 #150
85784 karper
vissen is me handelsmerk
pi_24984975
ik ga straks naar school zal morgen even een fototjes schieten en bewerken
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')