abonnement Unibet Coolblue
  FOK!fossiel maandag 22 maart 2004 @ 13:41:51 #1
2628 Karin
pi_17886291
Omdat er regelmatig vrouwen zijn met bloedverlies tijdens de zwangerschap is het misschien handig om alle ervaringen te bundelen.
In de hoeveelste week had je bloedverlies? Had je krampen erbij? Ben je bij de huisarts/verloskundige geweest? Heeft de huisarts/verloskundige je doorgestuurd voor een echo? Was het helder bloed of bruine afscheiding? Liep het goed of slecht af?
dus niet alleen bedoeld voor "goede afloop", helaas loopt dit ook vaak slecht af. Maar dan weten de vrouwen die hier vragen over hebben wat hun eventueel te wachten staat, wel zo reëel.
pi_17886366
Hevig bloedverlies (helder met stolsels) in de 30ste week.
Ziekenhuisopname tot 38ste week en daarna inleiding bevalling. Bloedverlies heeft 8 weken aangehouden...

Het is goed afgelopen

Oorzaak bloedverlies: voorliggende placenta

[ Bericht 5% gewijzigd door lily op 22-03-2004 14:28:13 ]
pi_17886560
Beetje bruin bloedverlies in de 9e week. 2x een grote druppel zeg maar. Heb de VK gebeld en die stelde me min of meer gerust. Was waarschijnlijk een innestelingsbloeding. Had verder geen krampen of pijn.
Ik was zelf pas gerust na de 1e echo bij 12 weken. Bleek dat alles gewoon helemaal o.k. was!
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  maandag 22 maart 2004 @ 13:58:37 #4
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_17886704
De weken zijn onder voorbehoud, maar het ging ongeveer als volgt:

4 weken: ik zou eigenlijk ongesteld moeten worden, maar het zet maar niet door, en het blijft bij wat bruine afscheiding.
5 weken: het kwartje valt, ik doe een test en blijk zwanger. De afscheiding gaat echter onverminderd voort. Ik bel bij 5,5 weken de VK voor een afspraak, zij vertelt dat bloedverlies rond de originele menstruatie-datum redelijk normaal is, zeker bruin bloed.
6 weken: al een paar dagen geen bloed, tot ik bij 6,5 week wat helder bloed verlies, en tot mijn grote schrik een stolsel. Ik bel de VK, zij vertelt me dat ik echt alleen kan afwachten, en dat pas ongeveer een week later iets te zien zal zijn op de echo. Ik mag terugbellen als het erger wordt, of over een week nog niet over is.
7 weken: geen bloed
8,5 week: trots naar de eerste afspraak bij de VK, immers al meer dan een week geen bloedverlies, dus voor mijn gevoel gaat alles prima. Tijdens het inwendig onderzoek begin ik echter te bloeden, en de VK geeft aan dat zij twijfelt of alles wel ok is. Er wordt met spoed een echo geregeld, wegens afwezigheid van de echoscopiste, is die 2 dagen later. 2 nachten niet geslapen...
In de tussentijd geen bloedverlies meer, en gelukkig, op de echo is een ieniemienie mensje te zien, met een kloppend hartje. Waarschijnlijk heb ik last gehad van contactbloedingen die op kunnen treden na toiletbezoek of onderzoek.

Hierna heb ik nog 2 keer na toiletbezoek een paar druppels bloed verloren, de VK vertelde me echter dat ik me daar niet meer druk om moest maken: het was gewoon iets wat bij mij hoorde, en als het niet erger werd dan dit (3 druppels, en daarna direct ophouden) moest ik er van uitgaan dat het gewoon kleine wondjes/gesprongen adertjes waren. Dit is nu al een week of 10 geleden, en nergens last meer van gehad.
pi_17886725
Goed idee om een apart topic te openen Karin

Mijn ervaring:

In week 6 verloor ik op de toilet ineens een klein beetje helderrood bloed. Doodeng vond ik het, maar 'gelukkig' waren er hier op het forum een aantal ervaringsdeskundigen die me wisten te vertellen dat het niet ernstig hoefde te zijn.
Natuurlijk was ik nog steeds heel ongerust en verdrietig en daarom ging ik de volgende dag langs mijn huisarts.
Zij heeft even een kort intern onderzoekje gedaan (ze zag toen al geen bloed meer en dat de baarmoedermond netjes dicht zat) en vertelde me daarna dat het vooral een kwestie van afwachten was. Als het fout ging dan was er niks aan te doen... Ik mocht wel bellen als er veranderingen waren of als ik nog vragen had.

De volgende dagen bleven enorm spannend (100x naar de toilet om te controleren en zo), maar gelukkig zette de bloeding niet door. Tot op heden gaat het nog goed (nu 14 weken en 2 dagen zwanger)
pi_17886954
1e zwangerschap: bloedverlies de 9e week, HA gebeld en kon gelijk door naar het ziekenhuis voor een echo. Bleek zwanger te zijn van een tweeling, waarvan 1 vruchtje niet meer leefde. Hier heb ik niets van gevoeld. Bloedverlies bleef echter aanhouden en 2 weken daarna verloor ik op natuurlijke wijze het 2e vruchtje. Ik had vooraf geen krampen, het ging allemaal erg snel, de dag ervoor voelde ik wel een vage ongi gevoel.

2e zwangerschap: Helder bloedverlies in de 7/8e week. Geen andere klachten, niemand gebeld, gewoon afwachten. Inmiddels heb ik een wolk van een dochter van alweer bijna 8 maandjes oud
pi_17887117
Het is alweer 3 jaar geleden, maar ik kan me nog herinneren dat ik met 13 weken bloedverlies had. Het was die dag bloedheet geweest, dat weet ik nog wel (blijf bij me, ik ben alleen ff de dag aan het ophalen in gedachten).
En die avond voor het naar bed gaan bukte ik me op iets op te rapen toen ik een warme golf naar buiten voelde stromen. Schrikken natuurlijk!! Vooral nadat ik ontdekte dat het helder bloed was (bloed is altijd schrikken in mijn geval). Daarna kwam er nog een klein golfje en de paniek was compleet. Geen krampen verder, maar daarna nog wel wat druppels bloed met afvegen (wat ik elke 5 minuten deed....."zit er nog wat?..ja....o,nee heh"). Gelijk het ziekenhuis gebeld en die zeiden dat als ik krampen zou krijgen, ik langs kon komen maar dat het een kwestie was van afwachten. Gevolg..........dikke tranen de hele nacht.......twijfels...spanningen.......het hele arsenaal aan emoties aldus. Volgende dag echo gemaakt en alles was goed. Een springerig wurmpje met alles erop en eraan.........waarschijnlijk was er bij mij met het bukken een adertje gesprongen en daar was dat bloed vandaan gekomen.
En nu......nu springt dat wurmpje vrolijk om me heen en is het inmiddels een vreselijk ondeugend jochie van 3 jaar geworden

Sterkte voor alle dames waarbij het niet goed is afgelopen (ik weet hoe erg het is uit ervaring, bij mij is het 10 jaar geleden met 32 weken "mis" gegaan ).
I used to work in a morgue........I am a people person
Only Human
  maandag 22 maart 2004 @ 14:24:21 #8
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_17887331
1e keer bij 5 weken, best wel hevig, een aantal maandverbandjes bruinrood bloed, was een onschuldige innestelingsbloedding.

2e keer bij een zwangerschap van 11 of 12 weken, was ongeveer één maandverbandje vol en nog een paar keer navegen, was waarschijnlijk een onschuldige contactbloedding.

Heb ook drie miskramen gehad, die waren niet onschuldig uiteraard Dat begon overigens niet altijd met bloeden. Bloedverlies daarbij was wel meteen heftig en helderrood, met later ook stolseltjes.
pi_17887444
Ik was denk ik zo rond de 8 a 10 weken zwanger en had tot twee keer toe na het vrijen bruine afscheiding. Oud bloed dus. Dit ging gelukkig niet gepaard met krampen. Ik heb toen de verloskundige gebeld en deze vertelde mij dat door de zwangerschap de baarmoedermond beter doorbloed was en ook dunner dan normaal. Door het vrijen raakte de baarmoedermond geirriteerd en sprong er waarschijnlijk een adertje, wat pas weer later zichtbaar werd dmv oud bloed. Hierna kregen wij het advies op op een andere manier te vrijen. En afgelopen vrijdag heb ik een pretecho laten maken en was onze kleine uk druk in de weer met bewegen en schoppen. Ik ben nu 21 weken zwanger.
pi_17887602
zwangerschap 2 :
met 10/11 weken bloedverlies, krampen. eerst bruinige afscheiding toen helderrood. Paar dagen aangekeken, werd meer, naar de gyn geweest, echo gehad... helaas - na 1,5 week na die echo gecurreteerd

Zwangerschap 3:
met 6 weken helderrood bloedverlies, krampen... helaas 2 dagen later miskraam

Zwangerschap4:
4wk/2 dgn bloedverlies, krampen, naar de gyn niets kunnen vinden (ook geen vruchtje)
week 5/6 weer bloedverlies, krampen, voornamelijk bruinige afscheiding, dit houdt enorm lang aan (week tot 10 dagen), weer gyn, vruchtje gevonden, alles in orde.
Wederom met 10 weken bloedverlies (paar dagen), helder, geen krampen voor de verandering. Afspraak van de gyn stond al, alles in orde.
In week 14 weer bruine afscheiding, lichte krampen, houdt dag of 3/4 aan) en verdwijnt weer.
Ben nu 16 weken, dus ben benieuwd wat er nog volgt...
  maandag 22 maart 2004 @ 14:42:00 #11
34891 melonovy
La Kutschie
pi_17887794
Mijn ervaringen met bloedingen waren uiteindelijk miskramen, mijn verhaal staat hier: http://forum.fok.nl/showtopic.php/352211
Het voelt goed hè?
A je to!
pi_17889017
Ik had in mijn eerste zwangerschap een heftige bloeding met 32 of 35 weken (weet niet meer precies..) 's avonds moest ik naar de wc om te plassen om daar in mijn onderbroek een flinke (wel oude) bloedplek aan te treffen... meteen de vlos gebeld en die is driect komen kijken.
Ik met mijn stomme hoofd heb die onderbroek meteen in de week gezet en dus kon zij niet meer bepalen of het ernstig was of niet. Ondertussen van de stress had ik ook vreselijk last van harde buiken dus ze heeft me even goed onderzocht en vond het verstanmdiger als ik even naar het ziekenhuis ging.
Aangekomen in het ziekenhuis werd ik aan het ctg gelegd, moest ik in een potje plassen ivm een eventuele blaasontsteking en werd er bloed afgenomen (waarom weet ik nog steeds niet) we hebben van een uur of 7 tot 11 uur op dat klote kamertje gezeten zonder info... errug vervelend moet ik zeggen. Rond 11 kwam er ass-gyn vertellen dat ik ws een fikse blaasinfectie had en dus antibiotica moest slikken, maar omdat ik nog steeds bloedde en het toch wel erger werd werd er besloten dat ik moest blijven Het blijven hield dus in een week op bed en nix mogen doen... uiteindelijk heb ik het wel voorelkaar gekregen dat ik iig 's ochtends wel even mocht douchen zelf... dus ik werd met de badstoel opgehaald en onder de douche gezet en daar na 10 minuten of als ik belde weer onderuit gehaald... was erg fijn maar goed ik deed het voor mijn kindje...
Ergens in die week zijn er nog echo's gemaakt waaruit bleek dat met mijn kindje alles goed was wat heb ik gehuild zeg, van opluchting...
Echt ik was zooooooo bang dt ik onze man zou verliezen... Tijdens de echo nog even geprobeerd te gluren naar het geslacht maar hij draaide zich om steeds als ze met het echoapparaat bij zijn geslacht kwam eigenwijsje al in de buik!!!!
GElukkig bleek er uiteindelijk nix aan de hand te zijn... OOK GEEN BLAASINFECTIE!!!! ze hadden nl mijn resultaten met dat van een ander doorelkaar gehaald!!! Ja lekker ziekenhuis... voor jan met de korte achternaam antibiotica geslikt....

Na een week ontslagen uit het ziekenhuis en ik moest die week erop nog even naar de gyn (eikel!!!!!) om te checken of alles nog steeds goed was...
Benen wijd, hij voelen en kijken, hoor je van tussen je benen ' hmmm ja ja.. euhhh o ja...." U bent wel erg gevoelig hoor van onder.... ik begon nl spontaan weer te bloeden en bleek uiteindelijk een vreselijk geveolig baarmoedermond te hebben,,,
Een antal weken later is mijn zoontje geboren die nu alweer bijna 4 is


Met mijn tweede zwangerschap heb ik wel bloedverlies gehad... ik wist niet dat ik zwanger was want de test die ik gedaan had was negatief... en de dag daarna werd ik "ongesteld" gewoon een week als een normale ongesteldheid... nou ja volgende maand beter... Toen was ik weer drie dagen te laat dus hup weer een test en weer negatief... en een paar uur later weer een bloeding... dit maal niet zo heftig maar toch... dit hield maar drie dagen aan. Beetje vreemd vond ik dus toch maar weer gestest... niet zwanger....
De maand erop (ik was inmiddels 9 weken al zwanger) werd in niet ongesteld... test gedaan e jahoor een miniscull licht streepje maar het was een streepje!!!!
Wat die bloedingen geweest zijn weet ik niet... Maakt me nix uit ook meer want mijn tweede kindje wordt 1 april 1 jaar
  maandag 22 maart 2004 @ 15:39:41 #13
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_17889290
Tjonge Angel wat een verhalen zeg!!! Wat zal jij 'm geknepen hebben die eerste zwangerschap!!
  maandag 22 maart 2004 @ 15:47:05 #14
1087 Merisse
broddeltante
pi_17889472
Heb helaas een slecht afgelopen ervaring. Met 7 weken zwanger kreeg ik eerst op een avond wat bruinige afscheiding. Na een nacht slecht slapen (buikpijn!) had ik 's ochtends helder rood bloedverlies. Dat zette diezelfde ochtend door tot niveau zware ongesteldheid gepaard gaand met krampen en bleek helaas een miskraam te zijn. Op de vierde dag constateerde de gyn op een echo een lege baarmoeder...
Waardoor ik er eigenlijk van overtuigd raakte dat het een miskraam was was dat de vlos aan me vroeg hoe het met de andere zwangerschapsverschijnselen stond en ik me realiseerde dat inderdaad o.a. mijn borsten niet meer zo gespannen waren.

Volgens "Veilig Zwanger" is er overigens in de helft van de gevallen niets aan de hand bij bloedverlies tijdens de zwangerschap.

[ Bericht 11% gewijzigd door Merisse op 22-03-2004 16:36:28 ]
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
pi_17891284
Merisse, had jij meteen buikpijn? En was het meteen veel of was maar een druppel?
Ik had ook 2 dagen zere borsten en nu ook veel minder..... Weet nou niet wat ik moet denken.
  maandag 22 maart 2004 @ 16:59:58 #16
12765 Tan
 Isilindil Tasardur
pi_17891517
quote:
Op maandag 22 maart 2004 16:52 schreef Stiekemurd het volgende:
Merisse, had jij meteen buikpijn? En was het meteen veel of was maar een druppel?
Ik had ook 2 dagen zere borsten en nu ook veel minder..... Weet nou niet wat ik moet denken.
Die wegtrekkende klachten (geen zere borsten) hoeven niks te zeggen. Ik zat in het begin ook helemaal paniekerig aan alle kanten in mijn borsten te knijpen en te duwen en te voelen omdat ik ergens had gelezen dat dit kon wijzen op een naderende miskraam. En inderdaad... geen zere borsten meer, maar het bleek achteraf geen miskraam te wezen. Daarentegen bij de échte miskraam nog lange tijd allerlei zwangerschapsverschijnselen gehad waaronder ook zere borsten.

Het zegt dus niet zoveel. Het kán een aanwijzing zijn, maar hoeft niet.
  maandag 22 maart 2004 @ 18:36:08 #17
1087 Merisse
broddeltante
pi_17893630
Maak je nou nog maar geen zorgen Stiekemurd. Alleen als je al die dingen hebt; rood bloedverlies EN krampen EN verlies van stolsels EN dat de zwangerschapsverschijnselen afnemen moet je je zorgen maken. NIET bij bruine afscheiding hoor!

Ik had 's avonds bruine afscheiding en heb 's nachts krampen en bloedverlies gekregen.
Dat bloedverlies zag ik 's ochtends pas en was meteen erg.
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
  maandag 22 maart 2004 @ 18:46:52 #18
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_17893812
ok ik ook maar.

21 januari positief getest, iedereen gelijk ingelicht. 30 januari klein beetje helder rood bloedverlies toen ik op wc zat, daarna niks meer tot maandag, toen had ik meer helderrood bloedverlies. verder geen krampen of iets. dinsdag had ik weer niks. en woensdag 4 febr brak de hel los, gelijk helderrood met zeurderig gevoel (heftige menstruatie) met stolsels en al. wist gelijk dat het mis was, die dag was ik helaas ook nog eens pas om half 10 thuis (avonds) en om half 11 verloor ik het vruchtje. volgende dag vk gebeld en mocht 2 uur later komen, was niks meer te zien.
bij mij vroeg ze ook van "zere borsten" maar daar had ik niet echt op gelet.

dat was mijn verhaal
  maandag 22 maart 2004 @ 19:36:15 #19
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_17894881
In de eerste maand dacht ik "gewoon te menstrueren" (niet wetende dat ik zwanger was).
Duurde dus een paar dagen, met dagelijks bloedingen.
... ♥ ik mis je ♥
pi_17905691
Wou even zeggen dat alles weer ok is bij mij. Tis bij die ene druppel gebleven.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 09:11:55 #21
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_17906024
heel mooi Stiekemurd, best wel eng als je bloed verliest niet wetende wat het is. maar het gaat vast goed bij jou deze komende 7 1/2 maand (dat moet gewoon)
pi_17906046
Gelukkig,Stiekemerd,dat het daarbij is gebleven
Hou vol ,komt echt goed
Groetjes,Minoes
pi_17906151
Jullie zijn lieverds!
  dinsdag 23 maart 2004 @ 09:33:57 #24
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_17906340
Gelukkig Stiekemurd!

Bij mijn zwangerschap had ik tussen de 5 en 8 weken last van bloedingen. Zo ernstig zelfs dat mijn arts zeer sterk vreesde dat ik een miskraam zou krijgen. Maar bij een inwendige controle bleek de baarmoederhals nog dicht te zijn. En dat kan 3 dingen in houden:
1. de miskraam was al geschied
2. de miskraam moest nog op gang komen
3. het kon ook zijn dat het uiteindelijk toch wel goed zat.

20% van de zwangere vrouwen heeft last van bloedverlies gedurende de eerste periode. Dus de kans dat je het krijgt is niet eens zo klein. Maar als het je overkomt staat het huilen je nader dan het lachen. Want er is een kans dat het toch mis is. En dat hebben een aantal meiden hier toch helaas moeten ondervinden.

Bij 7 1/2 week kregen we dan eindelijk een echo. En daarop was duidelijk een kloppend hartje te zien en alles ging voorspoedig. Een exacte reden voor de bloedingen kon men niet aangeven, het had misschien te maken met het feit dat de baarmoeder grote schoonmaak aan het houden was.

Ben inmiddels 27 weken.
Als je niet lacht, ben je dood.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 09:46:51 #25
1087 Merisse
broddeltante
pi_17906556
*zucht van verlichting slaakt* gelukkig Stiekemurd!
En nu gewoon lekker doorzwangeren met die handel
Wanneer mag je voor de eerste keer naar de vlos en/of een echo?
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
pi_17906730
*offtopic*
Ik mag 3 mei naar vlos, zij hebben zelf een echo apparaat. Voor me gevoel duurt het nog allemaal heel lang (6 weken), de weken kruipen voorbij. Maar dat zal wel komen omdat je er op wacht.
  dinsdag 23 maart 2004 @ 10:46:26 #27
3358 pluisje
Mevrouw Mans
pi_17907713
Stiekemurd, mooi om te horen!
Mocht het toch weer een beetje beginnen, of als je je erge zorgen maakt, kun je altijd de VK even bellen hoor, of je eerder langs mag komen
  dinsdag 26 juli 2005 @ 11:40:04 #28
24188 Belana
kloon van belana
pi_29136973
Ik haal hem ff omhoog omdat ik wat bruinig spul verlies. Niet veel en ik maak me niet heel druk, maar prettig is toch anders en ik kon me dit topic herinneren.
Ik heb 29 augustus pas een echo, na de vakantie, dus dan zien we het wel.
Ik denk overigens dat het kan komen omdat ik een vaginaal douche gebruik.
stormy waters...
sailin'
pi_29137621
Bruin spul/bloed is overigens oud bloed hè Belana, daar hoef je geen zorgen over te maken.
Alhoewel ik weet dat dit gemakkelijk gezegd is. 29 aug duurt nog wel ff, hoeveel weekjes ben je dan?
  dinsdag 26 juli 2005 @ 12:20:40 #30
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29137657
Die zou ik idd voorlopig even laten staan Belana!
En bruin betekent oud-bloed, is in principe niks mis mee (kan wat achtergebleven zijn van het innestelen).

(en anders ff 'zeuren' bij arts/vk voor een echo, dat je je zo'n zorgen maakt. Lijkt me prettig om voor de vakantie bevestiging te hebben).

Sterkte!
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 12:32:52 #31
24188 Belana
kloon van belana
pi_29137925
tegen die tijd ben ik een week of 13 danosa.
Ja, ik weet dat ik wel zou kunnen gaan zeuren, maar daar is het niet erg genoeg voor. Ik weet op zich dat oud bloed geen kwaad kan, het is gewoon dat je je TOCH zorgen maakt, het blijft een baby in je buik he?!?! En het begint net een beetje allemaal te dagen dat het echt ECHT is zeg maar
Ik kijk het heel ff aan, als ik me echt zorgen maak kan ik vast met spoed nog wel terecht donderdag ofzo.
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 12:43:54 #32
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29138222
Belana, niets wat we hier zeggen kan bij jou je zorgen weghalen. Ookal is het bruin dus ws oud bloed. Had ik ook, alleen een kloppend hartje geeft je rust.
Het zit vast allemaal wel goed, maar ik kan me je zorgen wel voorstellen.
Als je niet lacht, ben je dood.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 12:47:56 #33
24188 Belana
kloon van belana
pi_29138324
nee, das waar dutch, en je hebt helemaal gelijk hoor. Ik maak me ook (nog) geen grote zorgen. Ik heb geen kramp of wat dan ook, gewoon een heel klein beetje oud bloed.

waarom post je dan hier belana? tja, ehm, weetniet
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 12:52:37 #34
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29138452
ja... om toch... snap je?
Als je niet lacht, ben je dood.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 12:54:35 #35
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_29138502
Je onderbewustzijn kwam naar boven Belana

Zoals ieder hier al zegt bruin is goed dat is oud maar zou gewoon aan de bel trekken daar zijn ze voor
  dinsdag 26 juli 2005 @ 13:12:30 #36
24188 Belana
kloon van belana
pi_29138993
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 12:52 schreef dutchie het volgende:
ja... om toch... snap je?
ik wilde gewoon ff de aandacht
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 16:46:19 #37
24188 Belana
kloon van belana
pi_29145146
nou, het is toch wat erger geworden en ik heb net de verloskundige gebeld en morgen kan ik ff bellen voor een echo voor de vakantie nog. Niet dat dat wat zegt, maar als het "bloeden" daarna stopt heb je redelijke zekerheid dat het goed gaat. Ik ben er toch een beetje moedeloos van...
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:00:07 #38
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29145631
Fijn dat je toch nog een echo krijgt voor de vakantie (OT:wanneer ga je eigenlijk, ik moet nog wat op de post doen)

Dan weet je tenminste waar je aan toe bent. En we gaan natuurlijk gewoon voor het kloppende hartje morgen! (je zal waarschijnlijk wel een inwendige echo krijgen, niet schrikken dus)
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:06:01 #39
24188 Belana
kloon van belana
pi_29145790
We gaan zondag weg ET

Ik hoop dat ik morgen idd meteen terecht kan. Het is de onzekerheid he. Mijn nuchtere verstand zegt: ach, je doet er toch niks aan. en ik zou het ook wel kunnen hebben als het mis gaat. Maar de onzekerheid...bleeehhh. En als ik alleen naar mijn gevoelens luister kan ik nu wel al janken als ik er aan denk dat het mis zou zijn. zo dubbel
Overigens reken ik idd op een inwendige echo, heb ik bij Liam toen ook gehad met 9 weken.
Maar of je dan ook weet waar je aan toe bent? Het kan alsnog mis gaan...
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 17:10:12 #40
24188 Belana
kloon van belana
pi_29145893
God, ik voel me wel gevoelloos, ik hoef jou niet echt te vertellen hoe het voelt he...
stormy waters...
sailin'
  Redactie Frontpage / Spellchecker dinsdag 26 juli 2005 @ 18:05:04 #41
13151 crew  Rewimo
Nederduitse/Mevrouw qltel
pi_29147272
Belana, ik duim voor je!
Most people don't listen with the intention to understand, they listen with the intention to reply.
<a href="http://bijenzonderzorgen.nl/" target="_blank" rel="nofollow">http://bijenzonderzorgen.nl/</a> beslist geen BIJ-zaak!
  Jubileum moderator dinsdag 26 juli 2005 @ 19:13:59 #42
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_29149051
Belana wat vervelend. Ik hoop dat je snel terecht kunt bij de verloskundige want zo het vliegtuig instappen lijkt me ook niet zo fijn.

offtopic- je kan me altijd bellen he? om het van je af te praten.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  dinsdag 26 juli 2005 @ 19:30:45 #43
5177 Leah
I'm going to Graceland
pi_29149605
Ook hier wordt voor je geduimd Belana, sterkte joh!
Ik heb trouwens ooit wel gelezen dat je beter geen vaginaal douche kunt gebruiken als je zwanger bent, misschien kun je dat eens navragen?
Losing love is like a window in your hart,
everybody sees you're blown apart, everbody sees the wind blow.
pi_29149611
Belana
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
  dinsdag 26 juli 2005 @ 19:39:57 #45
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_29149906
Belana ! .. en prettige vakantie..
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_29150011
Belana
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
pi_29151692
Belana t zit je ook niet mee hoor
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:06:43 #48
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_29152511
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 19:30 schreef Leah het volgende:
Ook hier wordt voor je geduimd Belana, sterkte joh!
Ik heb trouwens ooit wel gelezen dat je beter geen vaginaal douche kunt gebruiken als je zwanger bent, misschien kun je dat eens navragen?
mag je gewoon gebruiken met mate ( 1 a 2 keer in de week) aldus beide verloskundigen ( e'de en nu nuth) en de gyn.

belana sterkte
Engaging Infinite Improbability Drive..
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:21:15 #49
24188 Belana
kloon van belana
pi_29152984
quote:
Op dinsdag 26 juli 2005 19:30 schreef Leah het volgende:
Ook hier wordt voor je geduimd Belana, sterkte joh!
Ik heb trouwens ooit wel gelezen dat je beter geen vaginaal douche kunt gebruiken als je zwanger bent, misschien kun je dat eens navragen?
ga ik doen leah. ik gebruik hem altijd eigenlijk en heb er niet bij stil gestaan dat dat niet zou kunnen.
edit: Ow, evenstar had al antwoord ik heb hem vaker gebruikt.
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:24:03 #50
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_29153081
kan je niet beter dan 1 of 2 keer de week gebruiken en dan van die doekjes werken prima
Engaging Infinite Improbability Drive..
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:24:31 #51
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29153099
volgens mij is zowieso het gebruik van vaginale douches omstreden. Dat gooit je hele zuurgraad/bacteriologische systeem in war oid.
En je bent vatbaarder voor schimmelinfecties heb ik me laten vertellen.
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:28:26 #52
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_29153208
E.T. ik had nooit ergens last van en sinds de zwangerschap dus veel meer afscheiding en soms ook witvloed. In overleg dus lactacyd gaan gebruiken 1 a 2 keer de douche ( ligt aan welke mate hoe erg het is en anders de intiemdoekjes want anders wordt het zo onfris ) ik las en hoorde ook veelal dat het niet mocht tijdens de zwangerschap en hebben het dus bij de vlos gevraagd , gyne, etc. en als je niks in extreme mate gebruikt kan dat geen kwaad. helemal niet in het geval als je de douche al voor je zwangerschap met regelmaat gebruikt.
Moet er wel bij zeggen als je nergens last van hebt ( afscheiding/witvloed/infectie etc.) dan zou ik het niet gebruiken dus alleen als je zuurgraad in principe al fucked up is

[ Bericht 13% gewijzigd door _evenstar_ op 26-07-2005 21:30:55 (toevoeging) ]
Engaging Infinite Improbability Drive..
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:29:45 #53
24188 Belana
kloon van belana
pi_29153249
en ik gebruik hem juist al 15 jaar vanwege dat soort infecties mij ooit aangeraden door een arts
Maarja, das dus lang geleden. Op zich wel de moeite waard om nader te onderzoeken dan.
Ik ga iig wel steeds meer denken dat het daaraan ligt, maar das misschien ook onzin.
ik heb geen buikpijn ofzo, mijn buik is alleen wel ineens erg gegroeid.
Verder heb ik geen stromen bloed ofzo, het blijft bij afscheiding met afvegen, alleen zit er wel wat verser bloed tussen ook. Nahja, morgenochtend bel ik de vk en dan kan ik hier in de buurt naar een andere praktijk voor een echo en ik hoop ook morgen dan.
Sjonge, de emoties die door je heen gaan zeg!
stormy waters...
sailin'
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:35:36 #54
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29153393
weet precies wat je voelt

en naast de dooddoeners zijn er verdomd weinig woorden die je beter zullen laten voelen...
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:38:37 #55
24188 Belana
kloon van belana
pi_29153468
yep
stormy waters...
sailin'
  Hoofdredactie Fotografie dinsdag 26 juli 2005 @ 21:44:30 #56
95752 crew  Chell
Kluns
pi_29153600
Lacatacyd e.d. wordt inderdaad afgeraden omdat het je zuurgraad vaak alleen maar meer overhoop gooit dan dat het er beter van wordt. Huisartsen willen het helaas nog wel eens voorschrijven, maar over het algemeen wordt het er niet beter van.
Als je echt veel last hebt van afscheiding kun je beter laten checken of je geen last hebt van een schimmelinfectie en dan dus een kuurtje krijgen, dan klooien met lactacyd.
Ikzelf gebruik overigens wel de douche als ik ongesteld ben, maar dan alleen met lauwwarm water.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:45:05 #57
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_29153615
Sterkte, Belana! Duim dat je morgen goede zekerheid hebt!!!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:48:40 #58
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_29153705
Ik praat nooit over dit soort dingen want vind dat best genant maar beste Belana ik had vlak nadat ik ontdekt had dat ik zwanger was ook bloedverlies. Later ook nog met 19 weken en met 27 weken, ik heb dat hier nooit verteld omdat het echt aan me knaagde want je voelt je meteen super onzeker. Mijn huisarts toen zei dat inderdaad door het gebruik van dit soort producten tijdens zwangerschap (en ook door ruwe sex) je echt heel snel kleine wondjes krijgt. Ook juist in verband met verandering van zuurgraad enzo aangeraden werd om wel euhm de douche ding te gebruiken maar niet het spul, dus gewoon met lauw water. Misschien is dat iets. Succes

Edit: Dus wat Yoni zei, ik had m'n scherm weer lang open.
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:54:38 #59
34891 melonovy
La Kutschie
pi_29153853
Balen Belana, ik hoop dat het onschuldig is allemaal, die onzekerheid is vreselijk, sterkte even deze dagen
Het voelt goed hè?
A je to!
  dinsdag 26 juli 2005 @ 21:55:21 #60
24188 Belana
kloon van belana
pi_29153874
dankje LB voor je openheid!
en alle anderen voor de lieve woorden, want dat doet me toch goed, wat er ook mag gebeuren!
stormy waters...
sailin'
pi_29153944
Belana
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
pi_29154850
Hè Belana, wat naar die onzekerheid! zoals je kunt lezen heb ik er ook ervaring mee gehad, het is echt heel rot
Ik hoop dat je morgen meer duidelijkheid hebt (en dan van het juiste soort natuurlijk )
  † In Memoriam † dinsdag 26 juli 2005 @ 23:36:12 #63
3234 Slaapmeisje
Jompels nog es an toe
pi_29156328
Belana ik lees en leef met je mee en wens je veel sterkte en een flinke portie geduld
We moeten bereid zijn het leven dat we gepland hebben op te geven om het leven te vinden dat op ons wacht.
pi_29157973
belana jeetje meid, lees het nu pas, oh ik hoop zo dat het niet erger wordt hee

ik gebruik ook lactacyd, maar 1 keer in de zoveel tijd met die vloeistof en voorderest als ik er last van heb met lauw water. verder heb ik gelezen dat het gewoon mag tijdens de zwangerschap op de lactacyd site.

nou hopelijk kan ik je min of meer gerust stellen dat ik het ook gebruik, ik wens je alvast heeeeeel veeel sterkte morgen, ik hoop dat je snel voor een echo mag, die onzekerheid zo is niks

  woensdag 27 juli 2005 @ 08:05:40 #65
1087 Merisse
broddeltante
pi_29162033
Belaan, ik duim voor je vandaag dat je maar een stoer klein hartje mag zien kloppen op de echo
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
  woensdag 27 juli 2005 @ 08:22:59 #66
24188 Belana
kloon van belana
pi_29162122
sjees, wat zijn jullie vreselijk lief allemaal daar ben ik echt door ontroerd!

Ik ga straks bellen met de vk en dan hoop ik dat ik vandaag terecht kan. Jullie horen het meteen.
stormy waters...
sailin'
  woensdag 27 juli 2005 @ 08:26:06 #67
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_29162141
en anders willen wij best zorgen dat je terecht kan
Engaging Infinite Improbability Drive..
  woensdag 27 juli 2005 @ 08:55:43 #68
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29162368
Belana, dikke en ik hoop voor je dat je vandaag nog even langs kan voor een geruststellende echo.
***
  woensdag 27 juli 2005 @ 09:05:38 #69
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_29162459
Belana, wat vervelend. Bloedverlies tijdens de zwangerschap zou verboden moeten worden
Hopelijk kun je snel terecht. Heb je nu nog bloedverlies?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  woensdag 27 juli 2005 @ 09:23:12 #70
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_29162673
Hoop dat je snel kan komen om een boontje te zien!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  woensdag 27 juli 2005 @ 09:38:15 #71
24188 Belana
kloon van belana
pi_29162854
livelink, het is allemaal bruine troep, dus ik denk op zich dat het misschien wel meevalt...hoop ik...

bij de vk neemt niemand op vooralsnog...
stormy waters...
sailin'
  woensdag 27 juli 2005 @ 09:49:42 #72
62525 Bibikuif22
<3 <3 <3 <3 <3
pi_29163023
Ik heb ook met een week of 9/10 een bloeding gehad. Stond onder de douche en het stroomde eruit, helderrood. Ik heb er eigenlijk niemand voor gebeld op dat moment omdat het toch een kwestie van afwachten is. Het bloeden is na een paar uur minder geworden en verder ook heel de zwangerschap geen last meer van gehad.

Ik denk dat het een gesprongen adertje was.

Met 12 weken de echo gehad en alles zag er perfect uit!
Mijn lieve schatje wordt nu bijna 2
Trotse mama van Alyssa (10-08-2003) en Ryan (23-02-2007)
  woensdag 27 juli 2005 @ 10:29:49 #73
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_29163759
Wat irritant dat er niemand opneemt. Dat lukte bij mij overigens ook nooit via hun normale nummer. Ik moest toch gewoon hun 06-nummer bellen als er echt iets was. En ik had daar altijd moeite mee, omdat ik het gevoel had dat dat een spoednummer was. Maar mijn vk wist me er echt te van overtuigen dat ik dat nummer moest bellen als ik er iets was.

Dus om een lang verhaal kort te maken; probeer hun 06-nummer maar te bellen, Belana. Vinden ze vast niet erg.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_29163885
he jakkes belana, (ik lees 't nu net pas), ik hoop dat je er heel snel terecht kunt en met goed nieuws weer naar huis en op vakantie kunt.
pi_29163975
ik dacht dat ik 't hier al eens gepost had maar zie 't niet meer staan: ik had bij m'n tweede zwangerschap (dus die van Piet) ook bloedverlies bij 8 weken. ik mocht toevallig net die dag toch al voor een echo komen ivm de eerdere miskraam. ik ging met lood in m'n schoenen die echo-kamer in, was ervan overtuigd dat het weer mis was. ik had er ook menstruatie-achtige krampen bij. maar tot onze grote verbazing en verrassing en opluchting zagen we een prachtig kloppend hartje in een iniminikikkervisje. (ik kan er nog om huilen als ik eraan terug denk. en dat dat dus Piet was.)
  woensdag 27 juli 2005 @ 11:07:59 #76
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29164627
Mooi hè Bix, zo was het hier precies hetzelfde met ons kaboutertje die later Léon ging heten. Ook met lood in de schoenen, tranen die al in je keel zaten de echo-kamer in na anderhalve week wachten, wat wel anderhalve maand leek. En dan het verlossende woord van de vk: "Ja hoor, daar is ie. Klopt mooi regelmatig."
Dat gevoel....

Belana, moeilijk moeilijk moeilijk. Ik zit in ieder geval met je te duimen. Wat E.T. al zei, alles wat er nu gezegd wordt zal voor jou overkomen als dooddoeners. Maar toch hè?
Als je niet lacht, ben je dood.
  woensdag 27 juli 2005 @ 11:44:53 #77
24188 Belana
kloon van belana
pi_29165691
Ik vind het wel meevallen met de dooddoeners hoor, ik vind jullie harstikke lief en het doet me goed.
Hoewel ieders verhaal persoonlijk is en het niks over mij zegt vind ik het toch fijn om te lezen

Livelink, gisteren heb ik dus ook het 06 nummer gebeld en de vk die ik sparak zei al dat de vk die vandaag dienst heeft alleen zou zijn, en dat ik het tussen 1 en half 2 moest proberen, dus ik ben eigenlijk gewoon eigenwijs dat ik het eerder probeer.
stormy waters...
sailin'
  woensdag 27 juli 2005 @ 13:27:52 #78
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29168476
Het is tussen 1 en half 2.
Als je niet lacht, ben je dood.
  woensdag 27 juli 2005 @ 13:29:02 #79
24188 Belana
kloon van belana
pi_29168521
Ik heb de vk gesproken, ze heeft voor me gebeld met de andere vk die dus de echo kan doen, maar die zit midden in een bevalling, dus ik wordt later terug gebeld....
stormy waters...
sailin'
  woensdag 27 juli 2005 @ 13:29:31 #80
34891 melonovy
La Kutschie
pi_29168533
* melonovy duimt voor Belana!
Het voelt goed hè?
A je to!
  woensdag 27 juli 2005 @ 13:31:30 #81
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_29168604
Klinkt geruststellend Belana, dat er een echo mogelijk is! Ik duim voor jullie!
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_29168688
Ik kon bij tussentijds bloedverlies altijd langs bij de spoedpoli in het ziekenhuis, dan kreeg ik gelijk een echo. Maar toen had ik wel al eerder een miskraam gehad, ik weet niet of dat de indicatie was. Misschien zo eens proberen?
mooi he, alles
  woensdag 27 juli 2005 @ 13:36:51 #83
24188 Belana
kloon van belana
pi_29168763
moet je hier een indicatie voor hebben idd. Ik wacht het wel af. Uiteindelijk kan je toch niets meer doen dan dat, want ook een goeie echo is geen zekerheid, slechts wat geruststelling en als er dan geen bloed meer komt zal het wel goed gaan.
Het is nu trouwens amper meer wat, alleen bruine troepjes en dat maakt me we wat geruster.
stormy waters...
sailin'
pi_29171234
Nou een kloppend hartje verlaagt de kans op een miskraam wel enorm hoor. Dan kan het natuurlijk ook nog mis gaan, maar die kans is wel veel kleiner. Hopelijk mag je toch snel even gluren.
mooi he, alles
  woensdag 27 juli 2005 @ 18:24:14 #85
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29176925
En? Ben je nog gebeld?
***
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:14:08 #86
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29178433
Belana, hoe is het gegaan? Ben je nog gebeld? Echo gehad?

ik vind zulke stiltes eng..
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:17:46 #87
24188 Belana
kloon van belana
pi_29178532
sorry mensen, ik ben laat nog gebeld door de vk en ws wordt ik morgenochtend gebeld dat ik al vroeg terecht kan, ze zouden me er tussen proppen. dus morgen en anders vrijdag heb ik een echo. Intussen heb ik met afvegen nog steeds bruine troepjes, maar dat kan lang doorgaan denk ik?

intussen waren wij eten bij mijn ouders, dus vandaar nu pas hier
stormy waters...
sailin'
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:19:25 #88
109497 Icaä
Are you proud of who I am
pi_29178581
Nog even over bloedverlies in het algemeen: dat kan ook komen door een vaginale infectie. En dat moet je niet alleen aanpakken omdat je geen bloedverlies wilt hebben, maar ook omdat je kind er spruw door kan krijgen.
I'll meet you on the other side
I'll meet you in the light
pi_29178600
Fijn dat je iig een echo krijgt Belana! Hopelijk morgen al.
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:20:20 #90
109497 Icaä
Are you proud of who I am
pi_29178624
Belana, wat akelig, ik duim voor je!
I'll meet you on the other side
I'll meet you in the light
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:24:02 #91
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29178758
Fijn dat je toch nog een echo krijgt voor je vakantie!
zoals Phileine ook al zei, als je een kloppend hartje hebt gezien is de kans dat het misgaat nog maar ontzettend klein
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  woensdag 27 juli 2005 @ 19:28:25 #92
24188 Belana
kloon van belana
pi_29178904
Ja, ik ben er ook heel blij mee, het geeft duidelijkheid. En ik heb op zich wel weer wat meer een goed gevoel erover, maar het blijft ff afwachten.
pfff...intussen zijn wij dus een 4 weekse vakantie in canada aan het voorbereiden...nahja, het geeft afleiding
stormy waters...
sailin'
  woensdag 27 juli 2005 @ 20:42:58 #93
103793 kozakken
Living the life
pi_29181441
spannend belana. Ik ben druk voor je aan het duimen.
Wat een chaotische zwangerschap heb je zo met al die perikelen zeg! Pfff
  donderdag 28 juli 2005 @ 08:24:58 #94
24188 Belana
kloon van belana
pi_29193093
gisteravond leek het laatste eruit te zijn gekomen, maar ik ben nu net wakker en heb toch weer bloed en ik ben bang...
Ik hoop dat ze me snel bellen
stormy waters...
sailin'
  donderdag 28 juli 2005 @ 08:35:47 #95
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_29193157
Belana, houdt het nooit op dan ! Stom bloed blijf toch eens weg ksssssst !
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_29193208
Heh, wat vervelend, Belana.

Ik kan me voorstellen dat je je drukt maakt ookal hoeft het helemaal niks te betekenen natuurlijk! (maar dat wist je al).
Ik hoop maar dat je snel bij die vlos terecht kan
  donderdag 28 juli 2005 @ 09:46:51 #97
54058 babyfeet
08-09-2010 Trouwen!!!!!
pi_29194034
Ik lees dit net pas belana heel erg veel sterkte hopelijk is het niks..
denk en duim voor je en hopelijk bellen ze snel dat je iets weet
  donderdag 28 juli 2005 @ 09:53:46 #98
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29194125
He gadver Belana... wat eng... Kan me voorstellen dat je nu echt nerveus begint te worden. Ik hoop dat je zsm terecht kan...
***
  donderdag 28 juli 2005 @ 09:56:29 #99
24188 Belana
kloon van belana
pi_29194173
Ik hoor net dat ik om half 2 terecht kan
stormy waters...
sailin'
  donderdag 28 juli 2005 @ 09:57:52 #100
3142 m@x
Do, a deer, a female deer
pi_29194192
Sterkte Belana! Hopelijk kan de vk je een beetje gerust stellen
Oops! Did I just roll my eyes out loud?
♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
pi_29194272
Belana, fijn dat je zo terecht kan. En ik ga voor je duimen
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 28 juli 2005 @ 10:07:12 #102
103793 kozakken
Living the life
pi_29194346
Ik denk aan je om half twee. (daarvoor trouwens ook hoor )
  donderdag 28 juli 2005 @ 10:14:24 #103
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_29194482
Jee Belana, wat eng! Ik hoop dat alles goed blijkt te zijn
Ook ik heb tijdens m'n laatste zwangerschap meerdere malen bloedverlies gehad, maar er bleek niks aan de hand te zijn gelukkig. Maar mén, wat had ik een buikpijn van de zenuwen zo vlak voor de echo toen. Heel veel sterkte dus met afwachten
  donderdag 28 juli 2005 @ 11:21:15 #104
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29195852
Nou Belana hier wordt hard voor je
Waarschijnlijk is het niets, maar een beetje extra kan nooit kwaad toch?
Als je niet lacht, ben je dood.
  donderdag 28 juli 2005 @ 11:23:53 #105
20436 Jambo
Hakuna Matata
pi_29195916
Belana, sterkte vanmiddag. Ik hoop dat er niks aan de hand is en dat je een mooi knipperend hartje te zien krijgt.
Ik word er wel es mismoedig van dat ik, wat ik voel, niet zeggen kan. (Toon Hermans)
Zo oud is Melvin
pi_29196356
Ook hier word geduimd voor je!
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:01:31 #107
54058 babyfeet
08-09-2010 Trouwen!!!!!
pi_29196913
sterkte hoor vanmiddag
  Jubileum moderator donderdag 28 juli 2005 @ 12:42:04 #108
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_29198161
Sterkte B en bel me ffies als je wilt. Ik kan straks niet meer online zijn en ik wil het wel graag weten.

ik ga heeeeeel hard duimen.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:45:10 #109
24188 Belana
kloon van belana
pi_29198247
doe ik lois.

ik word inmiddels helemaal gek van de zenuwen. ik kan niet meer zeg.
stormy waters...
sailin'
  donderdag 28 juli 2005 @ 12:45:20 #110
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29198251
Belana! Heel veel succes zometeen!
***
pi_29198308
belana - ik denk aan je, heeeeeeeel veeeeeeeel succes
  donderdag 28 juli 2005 @ 13:01:51 #112
31820 Martineke
Mama van Maxim en Romijn
pi_29198754
ook ik denk aan je Belana, veel succes
  donderdag 28 juli 2005 @ 13:06:44 #113
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29198905
Belana, succes straks!
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  donderdag 28 juli 2005 @ 13:07:03 #114
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29198915
Daarom was ik destijds heel blij dat ik gelijk 's ochtends terecht kon, kan me je zenuwen helemaal voorstellen. Maar het is nog maar even, ook lijkt het nog een halve dag ipv half uur.
Als je niet lacht, ben je dood.
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:02:09 #115
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_29200778
Ik duim, hopelijk snel goed nieuws!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_29201235
belana
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:19:52 #117
34891 melonovy
La Kutschie
pi_29201288
Jompelen voor Belana, hopelijk goed nieuws!
Het voelt goed hè?
A je to!
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:31:25 #118
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29201673
En? Ik ben zo benieuwd en hoop en duim voor goed nieuws!
***
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:40:50 #119
24188 Belana
kloon van belana
pi_29202002
We hebben net een kloppend hartje gezien

ik kan niet helemaal uitdrukken hoe ik me voel. Opluchting en toch nog angst en doodmoe. dankjullie voor alle steun en lieve woorden.
stormy waters...
sailin'
pi_29202013
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:41:30 #121
34891 melonovy
La Kutschie
pi_29202019
geweldig, wat goed!
Het voelt goed hè?
A je to!
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:41:55 #122
62233 Jelief
ikke lief!
pi_29202034
pff * Jelief slaakt zucht van verlichting!
zei de vlos ooknog iets over mogelijke oorzaak?
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:44:25 #123
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_29202118
JIPPIE, Belana!!!!
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
pi_29202147
wooow wat fijn belana!
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:47:00 #125
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_29202199
Pfew! Wat een supernieuws! Nu gewoon lekker met opgelucht hart je gaan storten op de voorpret van je vakantie hoor!
***
pi_29202231
Belana
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:48:27 #127
103793 kozakken
Living the life
pi_29202244
wat een fijn nieuws
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:53:18 #128
24188 Belana
kloon van belana
pi_29202390
Jelief, het kan zoveel oorzaken hebben, dat is moeilijk aan te geven.
Mijn eigen vk zei net dat de kans op een miskraam nu van 50% terug is naar 5% en dat is ook wel fijn om te horen. Er blijft wat angst zitten, kan er niks aan doen, maar ik ben ook heel blij!
stormy waters...
sailin'
  donderdag 28 juli 2005 @ 14:54:39 #129
37478 Luchtbel
Memories in progress
pi_29202426
Wat fijn
pi_29202433
woohoooo wat een geweldig nieuws zeg belana ik ben zo blij voor jullie, jullie vakantie kan niet meer stuk.

en nu genieten
  † In Memoriam † donderdag 28 juli 2005 @ 14:59:27 #131
81992 Githa
pi_29202567
Belana wat super ...gelukkig maar
  † In Memoriam † donderdag 28 juli 2005 @ 15:00:34 #132
7074 moussy
kuttekop
pi_29202605
Belana woej!!!
Je zou er haast een boek over schrijven!
  donderdag 28 juli 2005 @ 15:06:53 #133
62233 Jelief
ikke lief!
pi_29202821
5 % ! een gezonde vrouw van 25 heeft 10% kans op een miskraam dus dat is helemaal goed bericht!
En nou straks lekker op vakantie!
Begin maar gewoon, op hoop van zegen.
Begin maar gewoon,hier en nu.
Je kunt niet alles voorzien.
Begin er maar gewoon aan te werken.
pi_29203307
Gelukkig Belana!! Die schrik is pas helemaal weg als het bloeden echt is gestopt denk ik, maar je zult je nu wel een stuk beter voelen *hier ook zo'n roze joepie-smiley*
mooi he, alles
pi_29203657
ben blij te lezen dat alles goed is Belana op naar een fantastische zwangere vakantie
We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
  donderdag 28 juli 2005 @ 15:31:01 #136
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_29203679
Ik zei het toch!!!
Ben helemaal opgelucht voor je, weet precies hoe je je voelt. Ben echt blij voor je. En hup nu gewoon lekker zwanger zijn.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_29204543
fijn
Life is all about *Ass*...You're either covering it, laughing it off, kicking it, kissing it, busting it, trying to get a piece of it, or behaving like one!
  donderdag 28 juli 2005 @ 16:05:55 #138
101840 Rijstebuiltje
Du Hast.. Du Hast mich
pi_29204821
Belanaaaa ! Dat is goed nieuws !
Nu lekker genieten van jullie vakantie in Canada!
Wir müssen leben, bis wir sterben!
pi_29204994
Belana wat een heerlijk nieuws
Ik hoop dat je deze zwangerschap nu lekker mag genieten hoor
De jan lul van het geheel.
Alles is gaan hangen, behalve me lach :)
Kutsch; tussen kut en kitsch
Het voelt heerlijk!!!!
pi_29205079
Belana

Fijne vakantie
Hier had uw advertentie kunnen staan :P
  donderdag 28 juli 2005 @ 16:15:16 #141
24188 Belana
kloon van belana
pi_29205112
jullie zijn allemaal zo vreselijk lief!
stormy waters...
sailin'
  donderdag 28 juli 2005 @ 16:30:01 #142
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_29205510
Hoeraaaaa! Wat een geweldig nieuws Belana! En nou genieten van je vakantie, meid
  donderdag 28 juli 2005 @ 19:11:56 #143
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_29209676
belana wat een stuk opluchting zeg
Engaging Infinite Improbability Drive..
  Jubileum moderator donderdag 28 juli 2005 @ 19:15:27 #144
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_29209781
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  FOK!fossiel donderdag 28 juli 2005 @ 19:37:07 #145
2628 Karin
pi_29210454
Jaaaaaaaaaaaaaa goed nieuws

Wat fijn Belana! Ik hoop dat je nu een beetje onbezorgd op vakantie kan.
  donderdag 28 juli 2005 @ 19:38:01 #146
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29210479
Yeah, wat een opluchting!!
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
  donderdag 28 juli 2005 @ 19:39:34 #147
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_29210533
Belana, gelukkig goed nieuws!!! Fijn dat je nog zo vlot terecht kon en dat je nu wat geruster op vakantie kan gaan.
Zal wel een geweldige vakantie worden, denk ik zo.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_29210620
Wat fijn Belana!!
  donderdag 28 juli 2005 @ 20:01:53 #149
54058 babyfeet
08-09-2010 Trouwen!!!!!
pi_29211297
woei wat goed zeg wat een opluchting moet dat zijn
geweldig en nu lekker genieten van je vakantie
  donderdag 28 juli 2005 @ 21:25:46 #150
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_29214130
Ohw lekker Belana nu kan je van je kindje en van je aanstaande vakantie genieten
pi_29214586
Belana, ik ben zo blij voor je
Hopelijk gaan jullie nu een heerlijke en (enigszins) onbezorgde vakantie tegemoet
  donderdag 28 juli 2005 @ 21:44:18 #152
20436 Jambo
Hakuna Matata
pi_29214730
Belana Ben blij te horen dat alles goed is.
Ik word er wel es mismoedig van dat ik, wat ik voel, niet zeggen kan. (Toon Hermans)
Zo oud is Melvin
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:09:48 #153
3142 m@x
Do, a deer, a female deer
pi_29217385
Jeeeeeeh, Belana
Oops! Did I just roll my eyes out loud?
♥ Huisje, boompje, fietstas ♥
♥ There is no way to happiness, happiness is the way ♥
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:11:36 #154
24188 Belana
kloon van belana
pi_29217448
Nog maar weer een dikke voor jullie.
Ik heb nog steeds wat bloed/slijm verlies, ook door de inwendige echo weer natuurlijk en helemaal gerust ben ik pas over een maand ofzo denk ik, maar de grootste zorgen zijn weg.
stormy waters...
sailin'
  donderdag 28 juli 2005 @ 23:17:23 #155
68900 Saffier
Tobias en Ylana
pi_29217664
wat een goed nieuws Fijn zeg!! En nu op naar een fijne vakantie en dito zwangerschap!!
Hij weet alleen van lekker slapen, en ver daarbuiten lopen schapen.
De zon schijnt op zijn donk're haren, zo blijf ik heel lang naar hem staren.
Wie ben jij in dit leven om je droom op te geven?
Ylana
  vrijdag 29 juli 2005 @ 00:26:00 #156
1087 Merisse
broddeltante
pi_29219842
Belana wat goehoed!
You will never leave my mind
And it turns out to be so much different than our dreams
Now you're, you're a star in heaven
pi_29225786
Belane wat een goed nieuws
  zondag 7 augustus 2005 @ 14:15:56 #158
126977 saskia2
mama van Beek
pi_29485731
Ik weet niet meer wat ik moet voelen en denken... Ik ben nu 6 dagen overtijd en de testen zijn overduidelijk positief. Eerst had ik bruin verlies en sinds vandaag iets helder bloed maar ik heb nog geen stolsels of krampen (alleen van de zenuwen!). Ik heb gisteren de stoute schoenen aangetrokken en heb het ziekenhuis gebeld, hevig huilend en wel. Ik heb medische indicatie dus ik kon meteen terecht. Het is echter nog te vroeg in de zwangerschap om uitsluitsel te geven. Kan alle kanten op zeggen ze. Ze hebben wel bloed geprikt om de hcg waarde te bepalen. Morgen wee ik iets meer. Ik leef nu tussen hoop en vrees.
Als ik het nieuws van Belana lees dan krijg ik toch weer hoop. Wat is dit slopend zeg!
pi_29485854
Sterkte Saskia!!!
pi_29485937
Saskia, het wachten is verschrikkelijk. Heel veel sterkte en ik hoop dat alles gewoon goed is!
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  zondag 7 augustus 2005 @ 14:53:43 #161
126977 saskia2
mama van Beek
pi_29486326
Dank jullie wel. Een beetje steun doet al veel goeds.. *snirf*
pi_29494695
Sterkte Saskia
Het wachten is verschrikkelijk idd.
  maandag 8 augustus 2005 @ 00:04:09 #163
54058 babyfeet
08-09-2010 Trouwen!!!!!
pi_29494792
heel erg veel sterkte saskia en wat duurt het wachten dan verschrikkelijk lang
pi_29499351
Sterkte saskia ik hoop dat je snel duidelijkheid krijg, en vooral goed nieuws
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 10:48:08 #165
126977 saskia2
mama van Beek
pi_29517305
Hallo allemaal,

Goed nieuws! De hcg waarde was normaal voor deze duur van de zwangerschap! Volgens de gyn houdt dat in dat de aanleg van het vruchtje goed is en dat hij er nog inzit! Ze was heel erg aardig en zei dat ik altijd mocht bellen als ik mij ongerust maakte want dat kon zij zich heel goed voorstellen. Ik ben zo blij!!! En bedankt voor jullie steun!
pi_29517494
Dat is zeker goed nieuws
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 11:06:05 #167
126977 saskia2
mama van Beek
pi_29517591
Nu dat de zorgen zijn afgenomen komen de zwangerschapskwaaltjes ook weer terug. Laat maar lekker komen! Zo lang ik nog loop te kokhalzen gebeurt er in ieder geval nog wat in de buik!
pi_29517746
Saskia, wat een goed bericht
Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
  dinsdag 9 augustus 2005 @ 11:43:22 #169
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_29518165
goed nieuws Saskia!
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_29518245
Saskia dat is supernieuws, hou je rustig, en net wat ze zegt als je je ongerust voel, gewoon bellen
  zaterdag 15 april 2006 @ 13:44:34 #171
3011 E.T.
hormonaal stuiterballetje
pi_36979448
I can only please one person per day. Today is not your day. Tomorrow isn't looking too good either.
pi_36980268
Gisteren hebben we bij mijn vrouw een zwangerschapstest gedaan en deze was positief. We zitten nu in haar ovulatieperiode en ze is zelfs licht ongesteld geweest; vandaar dat we toen maar geen test hadden gedaan. Ze kreeg alleen al wel steeds meer last van haar borsten, vandaar dat we tóch maar hebben getest. We zitten dus minimaal op 6 weken maar haar vorige menstruatie was ook heel licht - kan dus ook nog 10 weken zijn.

Alleen - ze heeft al een dag of 4 licht bloedverlies, in't begin helder, nu mee\stal bruin. Hoeveelheden zijn minder dan licht ongesteld. Ze heeft geen last van krampen etc.

Bij de zwangerschap van de eerste had ze ook een dag wat bloedverlies.

Na de paasdagen toch maar even naar de huisarts.. maar toch tot die tijd: Wie heeft hier ervaring mee? Hoe kunnen we inschatten of het een miskraam is of een bloeding om andere reden? En kan zon bloeding inderdaad n paar dagen duren ?
(kunnen we misschien wat rustiger de paasdagen in :-) )

grtjs
robert & mariska
= Het leven is als een neus - je moet eruit halen wat erin zit =
  zaterdag 15 april 2006 @ 14:50:21 #173
4089 BE
Gewoon gelukkig!
pi_36980766
Zoals je hier al hebt kunnen lezen kan zo'n bloeding vele dingen zijn. Een gesprongen haarvaatje, innesteling etc. etc.
Een arts kan er meer over zeggen omdat die evt. kan kijken of de baarmoedermond open of gesloten is.
***
pi_37095996
Hmm

Met 17 weken begon ik ineens te vloeien. Helder rood bloed.
Ik schrok me lam, ben al 4 kindjes verloren en kon het niet verkroppen er nog eentje te verliezen. Ik dom als ik af en toe kan zijn, belde pas tussen 1 en 2 braaf de Vlos. Maar ja die zat bij een bevalling en kon niet antwoorden. Dus ik naar het mobile nummer een sms gestuurd.
Kon die dag gelijk langs komen en kreeg een echo.
Daarbij controleerde ze of alles goed was met de placenta.
Er waren twee mogelijkheden. Of de kleine had zo enorm hard getrapt, en geloof me dat kon ze toen al, of mijn baarmoeder was zo hard gegroeid waardoor de placenta een beetje was gaan bloeden. Het heeft daarna nog een paar dagen aangehouden.

Ondertussen ben ik 23 weken en 3 dagen en heb ik niet meer gevloeid. Maar de schrik zat er wel goed in.
mama van Myrddin
pi_49456352
hallo allemaal...

Het is inderdaad reuzehandig dat deze forum bestaat.
Ik heb er de afgelopen week heel veel aan gehad!

Ben 22 jaar en dit is mijn 2e zwangerschap. De eerste heb ik weg laten halen, maar deze is ondanks de onmogelijke situatie waar ik in zit onwijs welkom. Het is namelijk uit met mijn vriend, wel nog steeds goed bevriend en we zullen dit ook wel samen doen. Zit nog steeds op school, weliswaar een goede opleiding, maar het zal lastig worden.

Ben nu 7weken zwanger en heb de afgelopen week echt in behoorlijke spaning gezeten. Had namelijk vorige week dinsdag lichte bloedverlies, maar na een paar uur was dat voorbij. Zondag was het erger. Er zou zo snel mogelijk een afspraak voor me gemaakt worden, waardoor ik zou weten wat er aan de hand was. Die afspraak zou op maandag plaatsvinden maar wegens overvolheid ging dat niet door!!!

Nog steeds in spanning uiteraard, wist ik niet wat ik moest doen, mijn "vriend" was ff langs geweest om te kijken hoe het met mij ging en om een paar lastige karweitjes voor me op te knappen. Daarna is hij weggegaan. Amper twee uur later kreeg ik weer een bloeding, maar dit keer zo heftig dat ik dacht dat het vruchtje ook had losgelaten.


Aangezien ik niet alleen mocht zijn, maar mijn "vriend" niet naar mij toe kon komen, ging ik zijn kant op. Helemaal gespannen, viel ik in slaap in de trein. Eindelijk in Den Haag aangekomen (woon zelf in Amsterdam) ging ik naar hem toe. Die nacht had ik nog wel wat krampen, maar was wel een relatief rustige nacht.

Dinsdag kreeg ik uiteindelijk toch nog een afspraak, maar werden we naar het verkeerde adres gestuurd, waardoor we een half uur te laat aan kwamen bij het juiste adres!!

Na 3kwartier gewacht te hebben, werd mijn "vriend" het zat en ging kijken waar iedereen nou bleef.
Wat bleek?!! Iedereen was al weg, niks aangekondigd, gewoon weggegaan.
Bij het zikeenhuis konden we helaas ook geen afspraak maken. Dus moesten we toch weer wachten....in de tussentijd lek ik gewoon verder, wel heel wat minder, maar ik lek en we zijn allebei behoorlijk gespannen!!!!

Vanochtend werd ik wakker enik dacht ik bel gelijk, gelukkig had ik vandaag wel geluk en kon ik om 12.15 terecht. Maar een grote nadeel, mijn "vriend" kon niet mee, die had een sollicitatiegesprek (waarbij hij de baan wel kreeg!!)
Dan maar mijn schoonzus mee, die was eigenlijk aan het werk en heeft alles laten vallen voor mij, de schat!!

Ik vrat mezelf op van de zenuwen en kon niet wachten, helaas moest dat wel, aangezien we ongeveer 20 minuten te vroeg waren.

De echoscopiste, was heel aardig en legde uit wat ze ging doen( een vaginale onderzoek, wat ik al vreesde!!!!!)

De verlossende woorden van haar waren echter: JE BENT NOG STEEDS ZWANGER!!!!

Het wachten was vermoeiend, maar het was het wel waard.

Oorzaak van de bloedingen, geen idee!!! Maar ben blij dat ik nog steeds mijn kindje heb en zijn/haar hartje heb zien kloppen!

Liefs Emy

PS...sorry voor de langheid van het verhaal, moest het ff kwijt.
Everyone says i have a split personality, me and myself don't agree.
  vrijdag 18 mei 2007 @ 08:08:21 #176
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_49501772
Wat fijn dat alles toch gewoon goed is, Hankiepankie! Gefeliciteerd.
Misschien wil je wel meeschrijven in de Zwangerschap & Geboorte-topics?
Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
  zaterdag 19 mei 2007 @ 08:27:51 #177
156412 hestria
erg gastvrij
pi_49534226
bij de zwangerschap van michelle, met geloof 6/7 weken een kleine bloeding gehad vanwege gemeenschap , en met 10 weken een stevige bloeding, ivm met een scheurtje in de placenta. al met al is alles goed gegaan.

bij andere zwangerschap, 4 weken testen, 3 dagen later bloeding, hield 9 dagen aan, met veel stolsels, bloed en krampen. is dus ook misgelopen, niet alles was weg, dus gecureteerd.
Liefde is het enige dat zich vermenigvuldigt als je het deelt!
Trotse mama van Michelle en Dennis
pi_55489969
Hallo allemaal,

het doet me goed dit topic (waarop al 218 dagen niet is gepost) te lezen. Er is dus nog hoop, al moet ik rekening houden met een miskraam.

Ruim 7 weken zwanger na 2 (!) jaar proberen.
Sinds afgelopen vrijdagavond bruin bloed, gisteren steeds helderder en nagenoeg geen sliertjes. Nu nog steeds helder rood en begint weeig gevoel in de buik (of ben ik teveel met mijn buik bezig dat ik daardoor vanalles voel) en eigenlijk durf ik niet eens naar de wc.

Gisteren doktersdienst gebeld waar de arts vertelde gewoon af te wachten en pas te bellen als ik echt veel bloedverlies of echt veel pijn krijg.

Met de verloskundige vorige week voor het eerst gebeld voor gesprek en echo in de 2e en 3e week van januari. Hoe zuur dat deze geweldige bezoeken ineens een hele andere lading krijgen.

Gisteren op voicemail ingesproken wat er aan de hand is en dat ik heel erg hoop maandag een echo te kunnen krijgen om te weten of er nog wat zit. Ik ga anders met zo'n raar gevoel de kerstdagen in. De gezellige dagen zijn dan doorspekt van onzekerheid.

Heb een supermeid van 6 waarbij alles helemaal is goedgegaan. Maar ja, geen zwangerschap is hetzelfde...

Zijn er nog (nieuwe) ervaringsdeskundige die hier willen posten?
Hoe is het gegaan met de rest van de zwangerschappen/geboortes van dames van dit topic?

Groetje, Natas
  zondag 23 december 2007 @ 14:45:24 #179
24188 Belana
kloon van belana
pi_55490491
even geen nieuwe reactie, maar wel een om je sterkte te wensen! Ik hoop dat alles ok is meid!
stormy waters...
sailin'
pi_55491176
Ik zal mijn verhaal ook even posten.

Rond de 6 weken zwangerschap (wist toen nog niet hoe ver ik was) heb ik een bloeding gehad. Geen stolsels, wel helderrood bloedverlies, pijn aan mijn stuitje en leken ongesteldheidskrampen. De vk had meteen naar de gyn gebeld en die wilde mij toen even zien. Wel is mij vantevoren gezegd dat het kan dat er niets te zien is omdat we niet weten hoever ik was het zou kunnen dat er nog geen kloppend hartje zou kunnen zijn.

Bij de gyn heb ik een inwendige echo gekregen waar een heel mooi hartje klopte , advies 2 dagen geen sex en afwachten. Het zag er mooi uit en het enige wat hij op dat moment kon zeggen was dat het een innestelingsbloeding zou kunnen zijn. Ik zou ongeveer 6 weken en 3 dagen zijn op dat moment volgens de metingen. Ongeveer twee weken later moest ik weer terug komen. Had nog steeds last van bruine afscheiding, het bloeden was gelukkig na twee dagen gestopt en op zich niet erg veel geweest. Op de inwendige echo was te zien dat er in de baarmoeder een donkere plek zat waar de bloeding vanaf kan zijn gekomen. Conclusie was Vanishing Twin met een vraagteken. Met 11 weken weer mogen kijken en alles was goed, toen was ook pas weer de afscheiding normaal.

Ben nu 33 weken zwanger!

Sterkte Natas!
pi_55491320
Geweldig om je verhaal te lezen Randa!
Ik heb die hoop echt nodig.

Dank je.

Natas
pi_55676342
Ik wilde even laten weten dat het helaas is uitgelopen op een miskraam.

Hierbij sluit ik dan ook voor mezelf dit topic af.

Natas
pi_55676558
ik weet niet of het hier al gezegt is het is nogal wat om alles door te lezen

maar wisten jullie dit:

Als men zeer vroeg in de zwangerschap (bijvoorbeeld voor 7 weken) een meerling ziet, groeit bij zo’n 10-20% van de zwangerschappen een van de vruchtjes niet door. Het komt niet naar buiten, maar wordt in het lichaam opgeruimd en ‘verdwijnt’. Dit gaat nogal eens gepaard met bloedverlies. Bij de bevalling is er niets meer van het vruchtje terug te vinden.
Voor de andere vrucht(en) zijn er voor zover bekend geen gevaren. De kans op zwangerschapscomplicaties is door zo’n ‘verdwijnende’ vrucht niet groter geworden.



ik vond het nogal apart en had dat nooit gedacht
  maandag 31 december 2007 @ 11:35:12 #184
24188 Belana
kloon van belana
pi_55676565
wat jammer natas, veel sterkte!
stormy waters...
sailin'
  maandag 31 december 2007 @ 11:48:15 #185
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_55676976
Ach NatasR, dat is echt een naar bericht. Veel sterkte!
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_55686270
NatasR, wat rot, veel sterkte!
  Jubileum moderator maandag 31 december 2007 @ 19:40:02 #187
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_55690492
Natas wat verdrietig! Heel veel sterkte.
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
  woensdag 16 april 2008 @ 10:23:00 #188
212797 gerda23
bloedverlies met 5a6 weken
pi_58083084
hee allemaal ik ben nu 5 weken en 5 dagen zwanger en maak me toch wat zorgen
sinds ik afgelopen zondag begonnen ben met donkerrood eigenlijk blicht bruin bloedverlies
verder geen krampen of wat eigenlijk op menstruatiekramp zou moeten lijken
  woensdag 16 april 2008 @ 10:30:45 #189
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_58083253
Ik kan me goed voorstellen dat je je zorgen maakt. Het kan echt van alles zijn, van innestelingsbloed, tot een gesprongen adertje, maar ook het begin van een miskraam. Dat zal de verloskundige waarschijnlijk ook zeggen.

Ik weet hoe eng het is, maar om je gerust te stellen. Ik bloedde met 7 weken en daarna nog 4 keer en ik ben nu 32 weken zwanger. Bloedverlies komt volgens mij ook best vaak voor en hoeft niet altijd wat te betekenen. De verloskundige zal waarschijnlijk zeggen dat hij of zij nog niets kan zien of kan nakijken omdat pas rond de 8 weken het hartje gaat kloppen. Het is dus vingers gekruisd en afwachten. Probeer wat te doen om je gedachten er vanaf te zetten.

Succes!
  woensdag 16 april 2008 @ 12:55:05 #190
212797 gerda23
bloedverlies met 5a6 weken
pi_58086457
bedankt klopt inderdaad de verloskundige kan nu nog niets doen het schijnt nog steeds wel een goed teken te zijn dat het niet hevig en helderrood is en ik geen enkele kramp heb wat op menstruatie pijn lijkt
ben ondertussen wel even bij de huisarts geweest gewoon om even te kijken wat nou eigenlijk de kleur is van het vocht verlies
was een beetje geel bruinig zij hij dus volgens hem valt het nog wel wat mee maar het is moeilijk om je gedachten bezig te houden vindt ik probeer het wel natuurlijk gewoon zoveel mogelijk de normale dingen doen die ik anders ook doe maar iedere keer als ik ook maar iets voel in de buurt van mijn bekken ben ik gelijk weer aan het denken wat zou het kunnen zijn .dat maakt me soms zeer onzeker

nogmaals bedankt voor je reactie en toi toi toi met je zwangerschap
pi_58457665
oktober vorig jaar kreeg ik een miskraam. ik was 9 weken ,maar het was precies ongeveer in de 5e week misgegaan. het begon ongeveer in de 5e week met een beetje bruin bloed zonder buik pijn, of iets dergelijks. ik had het heel erg moeilijk mee . maar nu ben ik na 5 maanden ben ik beer zwanger 5 weken en precies het zelfde dreigd weer te gebeuren mijn verdriet is in mens groot maar ik heb de vk gebeld ze zegd dat het onschuldig is of het is weer een miskraam 28 mei weet ik het precies. tot die tijd leef ik in onzekerheid
  zaterdag 3 mei 2008 @ 19:11:30 #192
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_58458235
Heel veel sterkte Melkes. Ik duim voor je dat het niks ernstigs is, maar het lange wachten en de onzekerheid zijn slopend, natuurlijk.

Gerda23, hoe gaat het nu met jou?
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
pi_62292066
Ik ben nu 6 en half week zwanger en heb na een paar dagen "oud" bloedverlies vanmorgen behoorlijk wat roodbruin verlies gehad met stolsels en wat zeurderig buikpijn maar niet erge pijn doodeng dus.
VK gebeld en moest toen een afspraak maken voor maandag voor een spoedecho.
Ben zo bang dat het fout gaat.
Ik heb een dochter van bijna 9 maar hoopte al jaren op een 2de kindje en nu eindelijk zover en dan lijkt het toch fout te gaan? Zijn er meer meiden die dit gehad hebben en dat het toch goed ging? ben zo bang mijn dochter te moeten vertellen zondag dat ze waarschijnlijk toch geen broertje of zusje krijgt
  vrijdag 10 oktober 2008 @ 18:18:20 #194
37150 livelink
keek op mijn week ( © DJ11)
pi_62293477
Hoi Pearly77. Ik hoop dat je maandag goed nieuws krijgt bij de echo en dat het allemaal vals alarm is.
Veel sterkte! En ik zou nog niks tegen je dochter zeggen voor je de echo gehad hebt.
Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
  vrijdag 10 oktober 2008 @ 19:31:34 #195
24188 Belana
kloon van belana
pi_62295140
ach pearly, weet je, iedere situatie is anders, ik hoop het beste voor jou! veel sterkte!
stormy waters...
sailin'
pi_62301112
Pearly, ik hoop echt dat je maandag goed nieuws krijgt.

ik had vorige keer met Isa rond de 8 á 9 weken bijna 2 weken lang bloedverlies iedere keer een beetje helder rood bloed en bij de echo bleek alles goed te zijn, schijnbaar was het dus een geknapt bloedvaatje.
Hoop voor jou dat het ook zoiets dergelijks is, en het met een sisser afloopt.
Mama van Isa en Ties
pi_62301625
dank jullie wel ik hoop zelf ook zo dat het goed afloopt maarja allemaal afwachten ik ben blij dat de buikkrampen niet doorzetten baal alleen dat het lijkt of ik hevig ongesteld ben haha zwanger en toch maandverband moeten gebruiken had ze al opgeborgen in de kast.
En ja ik ga melissa pas vertellen wat er aan de hand is na de echo hoe moeilijk dat ook zal zijn 1 dag moet vol te houden zijn en aan 1 kant ben ik blij dat ze tot 3 uur naar school moet.
pi_62353478
bij deze wil ik even laten weten dat ondanks de lieve woorden van jullie en het hopen van deze kant alles niet mocht baten.
Ik heb dus een vroege miskraam gehad dit houd ons gelukig niet tegen om het nog eens te proberen maarja leuk is anders.
veel liefs en nogmaals bedankt,
  maandag 13 oktober 2008 @ 16:17:10 #199
57497 happyme28
I'm so happy
pi_62353972
Pearly77, sterkte! Wat ontzettend jammer dat het niet heeft mogen zijn, maar hopenlijk krijgt je dochter heel snel een brusje!
  maandag 13 oktober 2008 @ 16:36:58 #200
24188 Belana
kloon van belana
pi_62354515
pearly wat verdrietig, sterkte!
stormy waters...
sailin'
pi_63121137
hallo allemaal
hier mijn verhaal en ik hoop op reacties die me gerust kunnen stellen.
in mei dit jaar was ik zwanger wat helaas uitgelopen is op een miskraam. op 6 oktober laatste menstruatie en op 3 november een POSITIEVE ZWANGERSCHAPSTEST. heb de gynacoloog gebeld en kan 17 november komen voor echo. Gisteren 10-11-2008 bloedverlies alleen bij het afvegen beetje helder rood bloedverlies... heb snachts een maandverband omgedaan maar gelukkig helemaal geen bloed in te vinden vanmorgen, nog wel steeds met afvegen helder rood bloed verlies......
heb totaal geen krampen of pijn alleen dat bloedverlies, ik ga straks om half 9 de gynacoloog bellen.. ik ben nu 5 weken en 3 dagen zwanger. wie heeft dit ook meegemaakt???
groet poeipoei
pi_63125810
Hey hey Poeipoei, zit beetje in zelfde schuitje als jou. Hoorde op 7/11 dat ik zwanger was.Waarde lag op 596, heel duidelijk dus. Ben wel zwanger door IVF. Heb sedert gister (10/11) ook wat bruinverlies. Vandaag iets meer. Moet al weken vaginale pilletjes innemen 3x2 per dag, het verlies gaat dus gepaard met de inhoud van die pillen. Had je reeds contact met gyn en wat zei die? Ik ben van plan morgen contact op te nemen want ik heb ook lichte buikpijn. Heb normaal eind volgende week echo. Zaterdag had ik pijnscheuten links onderaan. Heb toen wel nr gyn getelefoneerd en die zei dat dit kon door de eierstokken die nog gezwollen stonden.Hoop dat dit bruinverlies voor ons beiden niets negatiefs betekent. Liefs
pi_63129337
hoi anneso
nou ik heb sinds vanmorgen helder rood bloedverlies, heb vanmorgen de gynacoloog gebeld en ik kan morgenmiddag komen voor een echo
groet
pi_63129376
hoi meiden
zijn er meer die ervaring hebben met bloedverlies in de 5e week van de zwangerschap. ik was 10-11 5 weken en 3 dagen zwanger en savonds kreeg ik met afvegen last van helder rood bloed verlies tot nu aan toe heb totaal geen pijn in me buik of krampen... iemand hier ook ervaring mee????
groet poeipoei
  dinsdag 11 november 2008 @ 15:17:48 #205
15942 Marie79
Trotse mama van...
pi_63130354
Ik heb 3 jaar terug een miskraam gehad met 5 1/2 week zwangerschap en daar had ik verder geen (lichamelijke) last van, het was meer een zware menstruatie dan dat ik krampen had...
(maar of je dit wilt horen? ws. wil je de positieve verhalen horen...)
18-11-2008 Maarten Alexander
pi_63130677
hoi marie
nee hoor ook dat is de werkelijkheid
djw voor je verhaal
groet poeipoei
  dinsdag 11 november 2008 @ 15:35:11 #207
15942 Marie79
Trotse mama van...
pi_63130861
Jij veel sterkte hoor en hopelijk is het allemaal goed bij jullie!
18-11-2008 Maarten Alexander
pi_63131221
Ik heb bij mijn mk ook weinig last gehad van krampen. Maar ik verloor meer bloed dan alleen bij het afvegen... Ik was een week of 6 zwanger toen.
Maar er zijn ook genoeg mensen die bloed verliezen en waarbij het wel goed gaat...
Sterkte met afwachten poei en annes
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_63143692
Ik kwam er in week 8 achter dat ik zwanger was, maar na 3 dagen blij zijn, begon ik te bloeden. Eerst wat bruinig, en dat werd steeds roder. Ik was helemaal in paniek en er werd een echo gemaakt. Op de gewone echo was niks te zien, niet slecht en niet goed... dus door naar het ziekenhuis voor een inwendige echo. Daaruit bleek dat er inderdaad een miskraam was, en dat het vruchtje al in een beginstadium was gestopt met ontwikkelen. Ik ben hierna gecurretteerd. Dat was het einde van mijn zwangerschap, voor ik ook maar echt doorhad dat ik zwanger was geweest...
Met de nacontrole is er gevonden dat er iets in m'n baarmoeder zat, wat er niet hoorde... het bleek een vleesboompje te zijn van ruim een cm doorsnee, wat eigenlijk niet bij mijn leeftijd hoorde (30) Het was een grote mogelijkheid dat dit ervoor zorgde dat er geen vruchtje goed kon innestelen (zei de gyn) dus ik mocht weer geopereerd worden. Nu was het wat minder beladen, en ging ik beter de operatie in. Helaas kwam ik er met aanzienlijk wat meer pijn uit, maar het is wel helemaal weggenomen.
Nu ben ik ondertussen weer een keer goed ongesteld geworden, ook precies 29 dagen na de operatie (zolang duurt mijn cyclus sinds ik gestopt ben met de pil...) en het is weer afwachten of we weer 2 streepjes gaan krijgen... wat duurt een maand dan lang...
Sterkte aan die nog moeten wachten op zekerheid. Ik had veel verdriet nadat ik het definitieve nieuws had gekregen, maar de onzekerheid was erger in mijn gevoel. Het verdriet blijft wel een tijdje... ik kan niet zeggen dat ik er al goed overheen ben, al zal een vreemde niks aan me merken. Ik kan het ondertussen wel goed verbergen...
pi_63146180
Hoi poeipoei,

Ook ik heb in mei dit jaar een miskraam gehad (was 5 weken zwanger) en op dit moment ben ik 6,5 week zwanger . 2 Dagen geleden had ik wat roze afscheiding toen ik naar de wc ging en daar bleef het gelukkig bij. De volgende ochtend heb ik de vk gebeld voor een afspraak en gelijk gevraagd wat die roze afscheiding kon zijn. Zij vertelde dat het waarschijnlijk innestelingsbloed was en dat ik me niet druk hoefde te maken. Nu ging ik net naar de wc en zag tot mijn schrik dat ik nu veel oud bloed verlies.
Net als jij maak ik me nu toch wel erge zorgen en ik heb pas volgende week donderdag mijn eerste echo, ik hoop dat er dan wat meer duidelijk is.

In ieder geval hoop ik voor ons dat er niets aan de hand is en dat het gewoon een gesprongen adertje is.
pi_63149368
hoi meiden
bedankt voor jullie verhaal mijntje jij heel veel sterke meis ik weet hoe het is heb in juli ook een miskraam gehad
nou vandaag ga ik voor de echo.......
groet poeipoei
pi_63151604
Bedankt voor de reacties. Ik heb nog steeds wat bruinverlies, maar nog geen rood bloed. Ik las in het tijdschrift "zwanger" dat pijn in de buik, krampen en bloedverlies vaak voorkomen in de eerste weken.. Het zorgt vaak voor ongerustheid, maar die dokter zegt dat het te maken heeft met het innestelen van het embryo. Bij sommige vrouwen loopt de menstruatiecyclus zelfs gewoon door. Baarmoedermond en baarmoeder zijn tijdens de zwangerschap beter doorbloed en zelfs bij hoesten, niezen of vrijen kan je makkelijk gaan bloeden.Het kan vrij onschuldig zijn, maar het kan inderdaad ook verwijzen naar het verlies van het vruchtje :-(
We moeten dus voorlopig de moed erin houden en wachten op het onderzoek bij de gyn. Ik mag deze avond laat naar de gyn, ik hou jullie zeker op de hoogte! Succes straks Poeipoei! Greetz
pi_63152614
hoi anneso
jij ook veel succes vanavond zal duimen voor je
hier een lichtpuntje het bloedverlies is nu minimaal
ik weet wel dat ik met de zwangerschap van me zoontje 3 maanden ongesteld ben gebleven...
dus wie weet
groet poeipoei
pi_63153344
helaas, momenteel verlies ik helder rood bloed. Heb net de vk gebeld en zij heeft meteen een afspraak bij een gyn gemaakt waar ik vanmiddag om half 2 langs kan. Hoop dat er niets aan de hand is maar mijn gevoel zegt dat het ook deze keer weer mis is.
pi_63154388
hoi chrissie
succes zomenteen zal voor je duimen
groet poeipoei
pi_63155655
Het zal een lange middag worden voor sommigen onder ons. Hier in Belgie doen we een kaarsje branden als we hopen op een beetje hulp van boven. Ik zal er alvast een voor ons allen doen branden! Succes allemaal. Tot straks, hopelijk met goed nieuws...
pi_63156574
Poei, spannend ik hoop dat het gewoon ok is!

Chrissie... sterkte en ik hoop ook dat het gewoon ok is .

Anneso, vanavond naar de gyn, ook voor jou duim ik!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_63159806
Bedankt Nijna, mag om 19u30 gaan. Vrees er beetje voor want pijn is nogal hevig nu. Benieuwd naar resultaat Chrissie en Poei.
pi_63160344
hoi allemaal
nou net terug van de gynacoloog. er is een inwendige echo gemaakt en daar is in de baarmoeder een heleboel slijm te zien wat duid op een zwangerschap, maar ik ben nog te kort zwanger om verder nog iets te zien, er is dus geen sprake van een miskraam en waar het bloed vandaan komt is een raadsel. helaas is er verder nog niks te zien, en moet ik aankomende maandag terug komen, dan verwacht de gynacoloog een vruchtzakje zo niet dan is het mis... dus afwachten, ben wel een stuk gerustgesteld nu
groet poeipoei
pi_63161570
Super, blij voor jou! Hoop dat ik hetzelfde kan vertellen vanavond en ik zal aan je denken maandag. Succes!
pi_63162342
Poei, fijn dat je wat gerust gesteld bent!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_63166960
hoi annesso
jij heel veel succes vanavond laat je effe wat weten
groet poeipoei
pi_63168752
Ik ben helaas niet echt verder gekomen vanmiddag bij de gyn. Zoals zij zei, het kan vriezen of het kan dooien. Volgens mijn cyclus (28 dagen) zou ik nu 6,5 week zwanger moeten zijn, maar het vruchtje op de echo ( er zat gelukkig nog wel een vruchtje) was maar 4,5 tot 5 weken oud??? Volgens de gyn zijn er 3 mogelijkheden, 1 er is niets aan de hand en ik ben nog maar 4,5/5 weken zwanger, 2 het is niet gegroeid en dat zal binnenkort tot een miskraam leiden of 3 ik heb een buitenbaarmoederlijke zwangerschap.Ook ik moet maandag terug komen en dan zal ik hoogstwaarschijnlijk meer weten.
Poei en Anneso ik hoop voor jullie dat alles goed is en ik wens jullie veel succes.
pi_63172154
Net terug van gyn. 50/50... zoals bij jullie. Ook ik moet maandag terug voor een echo. Morgen om 11u mag ik wel al bellen om de uitslag van mijn bloed te weten. Was vorige week vrijdag 596 en we moeten zien of de waarde gestegen is. Het vruchtzakje is héél duidelijk zichtbaar. Er zit alleen vocht rond (waarschijnlijk bloed, dit kan de gyn niet zien). Het kan verwijzen naar een innestelingsbloeding ofwel is er iets mis en zal het vruchtzakje 1 dezer dgn verdwijnen. De gyn wou me vooral vandaag zien om zeker te zijn dat het geen buitenbaarmoederlijke zwangerschap is. Ik moet het alvast rustig aan doen, geen te zware inspanningen en positief denken!Morgen weet ik hopelijk al iets meer. Heb nog steeds het gevoel alsof ik ongesteld ben. Verlies helder bloed maar niet hevig. Chrissie, normaal had de gyn wel al moeten kunnen zien of het buitenbaarmoederlijk is. Mijn gyn zei dat het vruchtje héél duidelijk in mijn baarmoeder zit.Maandag zal voor ons allen alweer spannend worden!Toch nog een fijne avond allemaal!
pi_63192139
hoi chrissie en anneso
nou wij maken het wel spannend zo met zijn 3e
allemaal hopen op een goede uitslag maandag dan maar
groet poeipoei
pi_63196026
Hallo allemaal

ik vrees dat ik in heltzelfde schuitje als jullie zit.
Ik ben nu 6 weken zwanger en heb sinds 3 dagen licht bloedverlies.
De ene keer is het helderrood en de andere keer weer bruinig.
Soms is er tijden niets en dan opeens weer wel.
Bij mijn vorige zwangerschap heb ik dit niet gehad dus het baart me wel wat zorgen.
Ik heb geen last van krampen oid.
Heb inmiddels al veel over dit onderwerp opgezocht en het komt dus veel voor en het hoeft niet altijd iets te betekenen. Maar dit stelt me niet erg gerust. Herkennnen jullie dit?
Ik heb volgende week donderdag een afpraak bij de gynaecoloog , dus ik hoop dat het niet verergert voor die tijd.
pi_63199480
Hoi meiden,

Vandaag heb ik weer de hele dag bloed verlies gehad, alleen is de kleur nu bruin en wat slijmerig. Ik voel dat het niet goed zit en ik heb geen hoop meer dat ik maandag goed nieuws krijg van de gyn. Het is nu namelijk exact hetzelfde als de vorige keer dat ik een miskraam had, alleen nu heb ik er geen krampen bij.
MamaEs is het voor jou niet mogelijk al eerder een afspraak met een gyn te maken? Als je aangeeft dat je bloedverlies hebt en het niet vertrouwd kunnen ze je misschien wel eerder onderzoeken. In ieder geval ook voor jou sterkte.
pi_63200066
Hoi Chrissie,

Wat ontzettend rot voor je. vervelend die onzekerheid. Wachten duurt dan ontzettend lang.
Ik wens jou sterkte toe en duim voor een positieve uitslag voor je.
Ik wacht morgen even af hoe het er bij mij voorstaat en als het verergert, bel ik morgen om eventueel de afspraak te vervroegen.
Nogmaals sterkte voor jou.

MamaEs
pi_63211843
hoi
nou chrissie ze zeggen vaak dat je gevoel het beste is .... maar meid ik hoop voor jou dat je gevoel je in de maling neemt, ik blijf voor jou ook duimen en hopen hoor dat jij maandag toch een goede uitslag krijg...
ik zelf heb er ook geen goed gevoel over hoor... en pffffffff wachten duurt zo lang he meis!!!! laat het maar gauw maandag zijn voor ons.

mamaes ja ik raad je ook aan om misschien toch eerder terecht te kunnen als donderdag, jij ook heel veel sterkte en succes ermee.....

allemaal groet poeipoei
pi_63219805
Hoi Allemaal,

Ben vanochtend bij de huisarts geweest en die heeft kunnen regelen dat ik vanmiddag om 15.20 uur terecht kan bij de gynaecoloog.
inmiddels is het bloeden erger geworden dus heb er geen goed gevoel over.

Groeten MamaEs
pi_63238822
hoi allemaal
chrissie hoe is het nu met jou?
annesso en bij jou is het nog hetzelfde ??
mamaEs hoe is het gegaan gister???

hier is het bloedverlies zo goed als weg... maar me gevoel zegt dat het niet goed is.. pffffffff nog 3 dagen wachten duurt lang..maar tis niet anders
allemaal fijn weekend
groet poeipoei
pi_63238997
Het gaat wel hoor. Ik ga alleen 20 x op een dag naar de wc om te kijken of het misschien al gestopt is, maar elke x kom ik weer van een koude kermis thuis.
Poeipoei ik hoop inderdaad dat ons gevoel ons in de maling neemt en dat we allemaal as maandag goed nieuws krijgen. Het duurt alleen nog zo lang.
Meiden, voor zo ver mogelijk een prettig weekend.
Groeten Chrissie
pi_63251256
hallo Allemaal,

Gistermiddag naar de gynaecoloog geweest en waar ik al bang voor was was ook zo. Er was wel een vruchtzakje maar geen vruchtje te zien. In combinatie met het bloedverlies was het vrij zeker dat het om een miskraam zou gaan. Er werd me gelijk een keuzemogelijkheid voorgesteld voor een curretage of proberen op de natuurlijke manier. Voor dit laatste heb ik gekozen. Kwamen daar natuurlijk enorm verdrietig en teleurgesteld vandaan. Gisteravond begon ik enorme krampen te krijgen. Het heeft toen ook doorgezet en gisteravond om half 11 was het dan ook voorbij. Ontzettend jammer maar toch ook wel blij dat het snel is gegaan en op natuurlijke wijze.
Chrissie, Anneso en poei poei, ik hoop dat jullie een betere afloop zullen hebben. Ik duim voor jullie.

groeten MamaEs
pi_63257109
MamaEs, wat naar. Wel fijn dat je lijf het zelf op heeft gelost zo .

Andere dames in afwachting... spannend en ik duim mee voor goed nieuws
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_63267351
hallo allemaal
mamaEs wat ontzettend jammer dat het zo slecht is afgelopen voor je heel veel sterkte met het verwerken...

Chrissie nou nog 1 dagje in spanning meis hopelijk krijgen we een goed bericht, maar ik krijg steeds meer een slecht gevoel erover... wel is het bloedverlies helemaal weg bij mij. Lijkt net of ik een mensturatie heb gehad.. vreemd want ik heb dus echt 3 positieve zwangerschapstesten gehad, laatste was van 6 november en dat was zo een digitale van clearbleu.Maar goed nog 1dagje spanning... jij heel veel succes morgen meis, laat je het weten?

Anneso ik lees niks meer van jou maar ik hoop dat dat geen slecht nieuws is jij ook morgen veel sterkte!!!!

nou ik morgen ook dus 3x is scheepsrecht hopelijk 3x goed nieuws
groet en fijne avond
poeipoei
pi_63296039
Hoi hoi,net terug van gyn. Slecht nieuws...het vruchtje is niet meer gegroeid. Ik had een groot vermoeden want ik bleef pijn hebben en ik heb nog steeds veel bloedverlies. Waarschijnlijk heb ik dus een vroeg miskraam. Ze hebben ook mijn bloed opnieuw geprikt om te zien of de waarden al aan het dalen zijn. Morgen om 11u mag ik bellen voor het resultaat. Het vruchtzakje zat er nog, maar er is weinig hoop. Hebben jullie beter nieuws? Ik wens jullie in alle geval het beste toe!
pi_63297813
Bij mij het zelfde verhaal als bij jou anneso. Het vruchtje zit er nog wel maar is niet gegroeid en ook de waarden in mijn bloed waren niet echt veel gestegen. Ik moet volgende week donderdag terug en als er niets is veranderd en het vruchtje er nog steeds zit, dan krijg ik een curretage. Maar toch blijf ik hoop houden dat het volgende week wel is gegroeid en dat het goed komt.
pi_63301150
Ik hoop samen met jou. Ben benieuwd nr mijn waarden.Weet niet zo goed wat te denken. Ik ga nr een vruchtbaarheidscentrum in Belgie. Ze werken er met 2 specialisten in ivf. De ene keer is het een vrouw, de andere keer een man. Wat ik raar vind is, dat ik woensdagavond een vruchtzakje had van rond de 6mm. (bij de vrouwelijk arts) Mijn waarden waren ook zeer goed gestegen. Nog geen 5 dgn later zegt de man tegen me dat het niet gegroeid is. Ik vraag mij nu af of de ene niet ruimer meet dan de andere en of op nog geen 5 volle dgn een vruchtje zoveel kan groeien. Hij zei dat het nu toch al 1cm zou moeten zijn. Toen ik vroeg hoe ver ik was, zei hij 5 à 6 weken (beginnen tellen paar weken voor plaatsing embryo). Nu zat ik op internet wat te zoeken en ik zie dat het vruchtzakje maar 1cm is à 7 weken! Ik hoop dus met mijn hele hart dat mijn waarden toch gestegen zijn en dat het vruchtzakje blijft zitten. Het vocht dat er vorige week naast zat lijkt verdwenen. De pijn in mijn buik heb ik alleen 's morgens. Het bloeden is beetje aan het minderen. Veel succes, ik laat je morgen weten hoe het met mijn waarden zit. Ik zal bellen rond 11u.Fijne nacht en niet teveel piekeren.
pi_63307437
hoi meiden
nou ik heb ook helaas geen goed nieuws.... bij mij kon de gynacoloog niks zien dit omdat me darmen in de weg lagen...nou kom ik al 10 jaar bij deze gynacoloog en zei weet dat ik heel raar inelkaar zit op gynacologisch gebied, dus ze heeft ook nog een uitwendige echo gedaan ook hier niks te zien (door me darmen) ze zei me dat ik er vanuit moet gaan nu dat ik weer een miskraam heb, maar om het zekere voor het onzekere heeft ze toch nog me bloed laten prikken op hcg, hier hoor ik ook vanmiddag de uitslag van dan belt ze....
- chrissie meis jij heel veel sterkte... en ik hoop voor je mee (weet hoe het is heb het zelf 2x meegemaakt)
-anneso jij ook heel veel sterkte ik blijf ook hopen voor jou en hopen dat je waarden goed zijn....
groet poeipoei
pi_63308673
Nou dames... sterkte met afwachten
Mama van 2 lieve meiden :)
  dinsdag 18 november 2008 @ 10:54:50 #241
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_63310794
Jeetje meiden, wat een pech. Ik had nog wel een beetje hoop, want 3 miskramen zo groot zou die kans niet moeten zijn. Sterkte.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_63325431
Slecht nieuws.Mijn waarden zijn gedaald. Was te verwachten. Ik moet maandag al terug op controle om te zien af het vruchtzakje vanzelf komt. Ik mag volgende maand al een nieuw embryootje laten terugplaatsen. Dit is nu wel het voordeel van IVF, er zitten er nog enkele in de vrieskast. Het enige lichtpuntje in deze vervelende en triestige situatie is dat ik kan zwanger zijn! Nu moet het alleen nog goed innestelen. Hoop doet leven! Geef de moed niet op! Chrissie; veel succes volgende week Poei;hopelijk had jij meer succes!
  dinsdag 18 november 2008 @ 19:59:54 #243
175104 Fruppel
Okay D Elmo voor jou ;)
pi_63325716
Ach meiden toch! Wat een nare berichten, heel veel sterkte
pi_63325997
Ik vind het heel erg rot voor je anneso, veel sterkte met het verwerken van het verlies. Ik hoop uiteraard van harte dat je dit niet nog een keer mee maakt. Bij mij gaat het nu ook niet zo lekker. Ik verlies vandaag zo ontzettend veel bloed, dat ik me afvraag of ik geen acute bloedarmoede heb. Ik wacht het nog maar af, als het morgen nog zo is bel ik toch maar even naar mijn gyn.
Poei ik hoop dat jij ons tenminste wel wat goed nieuws kan vertellen, ik duim voor je dat je waarden goed gestegen zijn.
pi_63336101
hoi allemaal
nou hier is er dus geen zwangerschap meer, gynacoloog heeft me gebeld gister en uit het bloed bleek dat er geen hcg meer is waargenomen....
wens iedereen sterkte
groet poeipoei
pi_63410449
Jammer voor ons allemaal. Maar we proberen verder,niet?! Het is al een héél goed teken dat we zwanger kunnen zijn! Veel sterkte en succes! Groetjes, Anneso
pi_63418931
ja, dat is ook het enige positieve dat ik uit mijn miskraam heb kunnen halen... dat, en dat er door de echo's uiteindelijk toch die oorzaak is kunnen vinden... (waarschijnlijk dan, volgens de gyn...)
verder vind ik het een erge dooddoener als iemand het tegen me zegt die zelf zoiets niet heeft meegemaakt... Op de een of andere manier ben ik er niet heel erg goed in te troosten... ik ben juist opstandig als iemand dat probeert, alsof ik m'n verdriet niet kwijt wil ofzo... heel vreemd...
pi_63452115
Hey mijsje, weet perfect hoe je je voelt hoor! Ik heb het ook héél lastig, vooral omdat weinig mensen op de hoogte waren, zodoende dat ik alles alleen met mijn partner moet verwerken. Troost vinden is zeer moeilijk, heb ook al enige traantjes laten rollen. Heb het gevoel dat ik hormonaal beetje in de knoop lig met mezelf. Heb vandaag pas wat minder bloedverlies. Hoop dat het volledig stopt en dat ik wat meer energie krijg. heb meer zin om de hele dag in bed te blijven dan in actie te schieten. Morgen op controle, ik hoop dan een beetje meer uitleg te krijgen. Veel sterkte nog!
pi_63493983
dank je wel Anneso, jij ook heel veel sterkte. Het is normaal dat je hormonaal in de knoop ligt. nu moet je nog ontzwangeren... dat duurde bij mij bijna een maand...
Ik hoop dat de controle wat heeft gedaan voor je, dat je nu niet meer met al te veel vragen zit en weer door kan. (is ook heel belangrijk voor het verwerken...)
groetjes!
pi_63885734
Is al tijdje geleden dat ik nog iets liet horen, maar ik mag volgende week vrijdag opnieuw bellen om te weten of ik zwanger ben! Ze plaatsten 2 embryo's terug... Hoop dat er toch eentje zal groeien. Er komt weer een spannende periode. Voel me al stukken beter, was wel 14 dgn zonder energie. Hoop dat het met jullie allen ook beter gaat. Groetjes
pi_63890062
Spannend Anesso!
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_63892272
heel spannend Anneso!!! Hoop dat het lukt, en dat je doorkan naar zwangerschap... Wordt het je eerste kindje?
Groetjes!
pi_63903684
ben nu 9 weken ver en eergisteren verloor ik plots roos slijmverlies dat tegen het einde van de avond reeds bruin kleurde, doodongerust natuurlijk
gisteren morgen was dit allemaal verdwenen maar in de namiddag begon ik plots bloed te verliezen, lichtbruin van kleur, grote paniek dus
Direct de dokter gebeld en een echo gaan doen na mijn werk, alles was ok, we zagen duidelijk het hartje kloppen, voor de zekerheid een bloedtest gedaan en heb net mn uitslag binnen, HCG boven de 40000 en dus perfect!

Zeer veel schrik gehad maar blijkt dus dat lichtbruin bloed, het mag natuurlijk niet teveel zijn, echt wel geen reden is om direct te panikeren.

[ Bericht 0% gewijzigd door B_I_T_C_H_Y_69 op 12-12-2008 13:12:24 ]
pi_64120356
hoe is het nu met je B_I_T_C_H_Y_69? gaat het goed met het kindje en met jou?
pi_65584139
Hallo,

Ik lees deze verhalen nu al een paar dagen in de hoop van meer opheldering maar de verhalen zijn opzich wel verspreid.

Ik heb gelukkig 2 gezonde kinderen waarbij ik voor mijn 1 ste 2 miskramen had gehad.
Beide keren in de 3 de maand.
Bij de 2 de is het spontaan gegaan.
Ik had een echo gehad en daaruit bleek dat het vruchtje niet meer leefde en zou toen de week erop opgenomen worden maar 3 dagen voor de opname brak het los.
Hevige pijn veel bloed ik wist gewoon niet meer waar ik het moest zoeken van de pijn.

En nu had ik 2 weken geleden ongeveer weer een test gedaan en daar kwam uit dat ik weer zwanger zou / ben zijn.
Het ging opzich goed tot afgelopen woensdag.
Ik was druk bezig en schrok ergens van en ging wat door mijn rug en ben toen gaan liggen en 2 uur daarna begon ik te bloeden helder rood. Gelijk de dokter gebeld en kon gelukkig gelijk terecht. Het enige wat hij mij kon vertellen was 2 weken aankijken aangezien ik maar 5 1/2 week zwanger zou moeten zijn.
Nu heb ik heb ik woensdag en donderdag zoveel bloed verloren en daarbij ook stolsel dat ik niet weet wat ik er van moet denken.
Vandaag is het gelukkig stukken minder.
De dokter zei dat hij niet met zekerheid kon zeggen of het om een miskraam gaat omdat ik geen krampen of wat dan ook erbij had.

Heeft iemand ook zoiets meegemaakt?
En is het uiteindelijk toch goed gekomen?

Aan 1 kant zegt mijn gevoel het is voorbij maar als ik dan goed kijk en naar mijn gevoel luistert zegt mij toch iets dat het toch goed komt.
Maar dan kan natuurlijk de hoop ook zijn.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 06:49:07 #256
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_65588971
Mmeell, je zou een zwangerschapstest kunnen doen. Als het negatief aangeeft heb je gelijk zekerheid (ook al is het vreselijk...)
Jouw omschrijving zou de mijne kunnen zijn en dat was wel een mk.
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_65589579
Wat Rocka zegt Mmeell, maar dat kun je het beste wel de Clearblue test nemen die aangeeft hoeveel weken je bent. Want HCG kan nog wel een tijdje in je bloed blijven zitten. Als je nu een test zou doen en hij geeft aan 3+ (dat zou moeten na de 5e/6e week) dan heb je goede kans. Als hij minder weken aangeeft is de kans groot dat het niet goed zit. Of negatief, dat zou direct zekerheid geven.

Ik hoop voor je dat het allemaal nog goed zit, maar die stolseltjes in je bloed klinkt helaas niet zo goed.

Ik duim voor je.
  zaterdag 31 januari 2009 @ 10:42:27 #258
35189 Troel
scherp en bot
pi_65590200
quote:
Op vrijdag 30 januari 2009 23:33 schreef mmeell het volgende:


Heeft iemand ook zoiets meegemaakt?
En is het uiteindelijk toch goed gekomen?

Aan 1 kant zegt mijn gevoel het is voorbij maar als ik dan goed kijk en naar mijn gevoel luistert zegt mij toch iets dat het toch goed komt.
Maar dan kan natuurlijk de hoop ook zijn.
Ja, en nee.
Ik ben ook naar het ziekenhuis gegaan en daar zei de arts dat het vast wel een innestelingsbloeding zou zijn. Ik had ook eigenlijk nergens last van, alleen maar bloedverlies. Dat hield inderdaad ook een aantal dagen aan. Na verloop van tijd heb ik nog een zwangerschapstest gedaan en die gaf negatief aan. Tijdens de afspraak van de termijnecho bleek inderdaad dat het een miskraam is geweest. Heel anders dan mijn eerste miskraam, daar heb ik echt krom gelegen van de pijn. Deze keer dus niet. Dit keer kwam het pas bij de eerste menstruatie daarna (de echte pijn dus, ellendige krampen die je echt met heel veel paracetamol en een kruik in bed laten kruipen omdat het zo raar is om een ruggeprik te vragen voor een menstruatie).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_65683059
Hoi mmeell,

Ik heb helaas 2 miskramen gehad, en bij beide heb ik geen pijn gehad. Ik had heel veel last van bloedverlies met stolsels.
Momenteel ben ik 6 weken en 3 dagen zwanger, maar heb sinds 4 dagen geen last meer van zwangerschapskwaaltjes. Eerst had ik zeer pijnlijke borsten en was ik moe en misselijk, nu ben ik heel af en toe wat misselijk en verder niets. Ben zo bang dat het weer niet goed zit. Mijn man zegt dat ik moet blijven vertrouwen in een goede afloop, maar ik vind dat zo ontzettend moeilijk na 2 miskramen.
A.s donderdag krijg ik een echo, hoop dat ik een hartje hoor/zie kloppen, dan maak ik me minder ongerust.

Veel sterkte voor jou mmeell, ik hoop dat alles goed is.
pi_65683388
fijn dat je een echo krijgt chrissie, ik hoop dat het een goede echo wordt!
pi_65703998
Helaas kreeg ik vanmiddag een bloeding en kon ik gelijk naar het ziekenhuis voor een echo. En die bevestigde waar ik al bang voor was, een 3de miskraam.
Gelukkig heb ik al een zeer mooie lieve dochter van 2 waar ik momenteel mijn kracht uit put, want zonder haar zou ik nu echt een wrak zijn. Het doet pijn, mijn gezin is mijn alles, maar ik wil zo graag een 2de kindje, ik blijf hopen dat het de volgende keer wel goed gaat.
pi_65716896
sterkte Chrissie! Dit is echt heel erg voor je! Neem je tijd om dit te verwerken! ik vind het heel erg voor je.
pi_65761219
Jeetje dat is geen leuke nieuws.
Ik zit nog steeds in de spenning.
Ik heb de hele week last gehad van bloedingen waarvan 1 dag erg veel.
Maar het liep met e dag terug kwa bloeding.
Nog steeds nergens last van gehad en de kwaaltjes zijn ook niet weg.
Ik ben nog steeds misselijk, moe en last van mijn borsten.
Ik wil wel graag een test doen wat hier boven is gezegt maar ben zo bang dat er een negatieve uitslag uitkomt..

En chrissie neem idd je tijd om het te verwerken.
Ik meende altijd dat ik er rust mee had toen de 2 miskramen voor mijn oudste maar naar vorige week ben ik er toch achter gekomen dat het wel zwaar is en dat ik er zeker niet overheen ben.
Het scheelt dat ik 2 kinderen heb anders zat ik ook nog in twijfel of er iets niet met mij aan de hand is.

Ik twijfel te erg om een test te doen..
  donderdag 5 februari 2009 @ 11:52:29 #264
35189 Troel
scherp en bot
pi_65761571
mmeell, ik zou echt gewoon een test doen. Twijfel is vervelender dan de zekerheid. Er is gewoon een kans dat je zwanger bent, dan weet je dat. En als blijkt dat het misgegaan is, dan kun je alvast beginnen met de verwerking daarvan. Dat klinkt raarder dan ik het bedoel, maar het is niet niks wat je nu overkomt, als het inderdaad mis gaat, heb je gewoon steun nodig enzo. Mocht het inderdaad mis zijn gegaan, dan is het prettiger om het nu te weten, zodat je kan wennen aan het idee voordat er bijvoorbeeld heel zware en pijnlijke krampen komen en hoef je daar niet van te schrikken. Een beetje voorbereiding zeg maar.

(Het heeft mij in ieder geval erg geholpen dat ik zekerheid had dat het weer mis was gegaan, hoe vervelend dat ook was).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_65773790
Hallo,

Ik wil even mijn verhaal kwijt...
Vorig jaar oktober was ik zwanger na 5 weken kreeg ik een miskraam helaas, je denkt dat zal wel een reden hebben..
Eind december kwam eindelijk mijn cyclus weer op gang, vorige week een test gedaan en zwanger!!!!
Vandaag precies 5 weken, wat denk je weer bruine afscheiding precies zoals de vorige keer...
Dit is echt om gek van te worden, waarom gaat het precies als de vorige keer in dezelfde week fout???
Heb nu een afspraak voor volgende week vrijdag bij de huisarts want als het nu weer fout gaat moet het een reden hebben...En de miskramen gaan je niet in koude kleren zitten.
Ik vraag me af of het misschien beter is eerst contact met de verloskundige op te nemen, kan iemand mij daar meer over vertellen?
Misschien maak ik me nu druk om helemaal niks en is er niks aan de hand maar zo begon het de vorige keer ook.

Groetjes
pi_65776994
mmeell, ik ben het wel met Troel eens. Als je test, ben je in ieder geval van de onzekerheid af, welke kant het dan ook op gaat. ik snap hoe eng het is, ik heb er ook verschillende keren mee te maken gehad, maar dan weet je wel of het zo is. sterkte!

girl29, misschien is het handig om je verloskundige te bellen erover. als er dan toch iets meer aan de hand is, kan zij je ook doorverwijzen naar de gyn. Bij je tweede miskraam (waarmee ik niet wil zeggen dat dit dat is!!!) gaan ze vaker onderzoeken wat de oorzaak geweest is dan bij een eerste miskraam. en je hebt gelijk, miskramen gaan niet in je koude kleren zitten, dat is een proces waar je doorheen moet, dat heel moeizaam en heel pijnlijk is! sterkte
  donderdag 5 februari 2009 @ 20:10:41 #267
35189 Troel
scherp en bot
pi_65778433
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 19:24 schreef mijsje het volgende:
mmeell, ik ben het wel met Troel eens. Als je test, ben je in ieder geval van de onzekerheid af, welke kant het dan ook op gaat. ik snap hoe eng het is, ik heb er ook verschillende keren mee te maken gehad, maar dan weet je wel of het zo is. sterkte!

girl29, misschien is het handig om je verloskundige te bellen erover. als er dan toch iets meer aan de hand is, kan zij je ook doorverwijzen naar de gyn. Bij je tweede miskraam (waarmee ik niet wil zeggen dat dit dat is!!!) gaan ze vaker onderzoeken wat de oorzaak geweest is dan bij een eerste miskraam. en je hebt gelijk, miskramen gaan niet in je koude kleren zitten, dat is een proces waar je doorheen moet, dat heel moeizaam en heel pijnlijk is! sterkte
Het hoeft niet zo te zijn dat ze na een tweede miskraam meteen gaan kijken. Zeker niet als het een miskraam na zo'n korte zwangerschap is. Het wordt dan gewoon nog als spontane abortus (of hoe noem je zoiets) gezien. Op het moment dat het later in de zwangerschap is, is dat wat anders. Toch is het inderdaad verstandig om de verloskundige te bellen (maar kijk niet gek op als die je hetzelfde zal vertellen (ik had dit namelijk bij de gyn neergelegd na twee miskramen op nagenoeg dezelfde dag in de zwangerschap)).
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_65793950
Hallo,

Bedankt voor jullie reacties. Gisteravond en vanacht is alles rustig gebleven en ook geen bruin bloedverlies.
Vanmorgen een miniscuul druppeltje..Ik heb tot nu toe gelukkig geen rare krampen ofzo dus we gaan het gewoon afwachten.
Vandaag is de verloskundige er trouwens niet dus dat wordt pas maandag, ik hoop dat het van het weekend rustig blijft!

Groetjes
pi_65818361
quote:
Op donderdag 5 februari 2009 20:10 schreef Troel het volgende:

[..]

Het hoeft niet zo te zijn dat ze na een tweede miskraam meteen gaan kijken. Zeker niet als het een miskraam na zo'n korte zwangerschap is. Het wordt dan gewoon nog als spontane abortus (of hoe noem je zoiets) gezien. Op het moment dat het later in de zwangerschap is, is dat wat anders. Toch is het inderdaad verstandig om de verloskundige te bellen (maar kijk niet gek op als die je hetzelfde zal vertellen (ik had dit namelijk bij de gyn neergelegd na twee miskramen op nagenoeg dezelfde dag in de zwangerschap)).
klopt, dat hoeft niet altijd zo te zijn, de kans is alleen groter dan wanneer je 1 miskraam hebt gehad.

girl29, ik hoop dat het dan daarbij blijft, en dat je vk je maandag blij kan maken... (al denk ik wel dat als er een echo gemaakt gaat worden, dat wel erg vroeg is bij 5,5 weken... inwendig kun je meer zien, maar niet alle vk's hebben inwendige apparatuur...)
  zaterdag 7 februari 2009 @ 08:43:27 #270
35189 Troel
scherp en bot
pi_65823557
Ook inwendig is er niet altijd heel veel te zien dan, maar laten we hopen dat je gewoon goed nieuws krijgt
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_65827417
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 08:43 schreef Troel het volgende:
Ook inwendig is er niet altijd heel veel te zien dan, maar laten we hopen dat je gewoon goed nieuws krijgt
nee, dat klopt... ik zei ook niet dat het altijd goed te zien is met een inwendige... ik zei alleen dat je meer kan zien met een inwendige echo dan met een uitwendige... dat wil niet zeggen dat je altijd alles helemaal goed kan zien.
maar, hier hopen we ook mee!
pi_65827424
Ik heb jullie advies maar opgevolgd en heb vanochtend een test gedaan zoals de dokter ook al had gezegtd dat ik ong met 2 weken weer moest testen.
Aangezien ik gisteren opeens wat melk had wat ik heel raar vond.
Had dat bij mijn andere 2 zwangerschappen ook erg vroeg.
Tot mijn grote verbaazing gaf de test positief aan !!
Ik had verwacht dat de test toch negatief zou zijn omdat ik ong 1 ½ week wat bloedingen had gehad.
Maar zoals ik al zei de kwaaltjes waren er nog wel.
Ik ben benieuwd.
Maandag de dokter maar gelijk bellen en hopenlijk verwijst hij mij door zodat ik een echo kan krijgen..
pi_65827500
dat is alvast mooi, een prachtige positieve test!!!!! er zijn meer vrouwen die bloedingen gehad hebben en evengoed een mooi/perfect/gezond kindje hebben gekregen, ik duim/hoop met je mee dat jij daar ook een van bent!
pi_65837311
Na mijn 2de miskraam is er bij mij en mijn man direct bloed afgenomen voor een chromosomen test, alleen duurt het 3 a 4 maanden voordat er een uitslag bekend is. (ik heb die uitslag dus nog niet gehad) In mijn geval is er dus wel direct een onderzoek gestart.
Ik hoop voor jou meisje29 dat dat niet zo ver hoeft te komen. Zolang het bij bruin bloedverlies blijft en het niet helder wordt met stolsels hoeft het helemaal niet op een miskraam te wijzen. Ik zou maandag zeker even bellen naar je verloskundige en vragen of ze een echo willen maken. Het is misschien wat vroeg voor een echo, maar ze kunnen wel kijken of het vruchtje er zit en of het groeit. Dat stelt je in ieder geval wel wat gerust.
Probeer positief te blijven (al is dat heel moeilijk) en doe rustig aan. Ik zal voor je duimen.

En mmeel ik zal voor jou ook duimen, het is zeker een goed teken dat je zwangerschapsverschijnselen hebt.
  zaterdag 7 februari 2009 @ 23:03:05 #275
35189 Troel
scherp en bot
pi_65837443
quote:
Op zaterdag 7 februari 2009 13:35 schreef mmeell het volgende:
Ik heb jullie advies maar opgevolgd en heb vanochtend een test gedaan zoals de dokter ook al had gezegtd dat ik ong met 2 weken weer moest testen.
Aangezien ik gisteren opeens wat melk had wat ik heel raar vond.
Had dat bij mijn andere 2 zwangerschappen ook erg vroeg.
Tot mijn grote verbaazing gaf de test positief aan !!
Ik had verwacht dat de test toch negatief zou zijn omdat ik ong 1 ½ week wat bloedingen had gehad.
Maar zoals ik al zei de kwaaltjes waren er nog wel.
Ik ben benieuwd.
Maandag de dokter maar gelijk bellen en hopenlijk verwijst hij mij door zodat ik een echo kan krijgen..
Kijk, dat is het betere nieuws!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_65891588
Na gelukkig een rustig weekend, vandaag de verloskundige gebeld. Waarschijnlijk "oud"bloed dus zit het nog goed daarbinnen!!!
Afspraak voor 23 feb bij de gyn, week erop bij de verloskundige.

Mmeel super dat de test positief is!!!!
pi_65905778
Nou ik net terug van de dokter.
Ik had vanochtend voor de zekerheid weer een test gedaan die kwam ook positief uit.
Alleen net bij de dokter gaf de test tot mijn grote verbazing negatief uit....
Heel raar, hij heeft een onderzoek gedaan kon wel wat voelen maar was klein maar ja zo lang zou ik nog niet zwanger moeten zijn.
Ik ben gelijk door verwezen naar het lab om bloed te prikken en als het mee zit krijg ik morgen anders donderdag de uitslag.
Maar het enige hoop wat ik had is alweer weg door de test bij dokter.
Wel heel raar, vanochtend positief en nu net bij de dokter negatief...
Hoop morgen of dond maar op goed nieuws......

Girl:
Hopenlijk is er niks aan de hand het is gelukkig oud bloed...
pi_65943372
Ik kreeg net een telefoontje van mijn huisarts wbt het bloedonderzoek ....
En mijn HCg gehalte was goed.....
Ik had het verhaal verteld over de urine dat ik hem te lang had laten staan en waarschijnlijk was de test daarom niet goed gegaan bij de arts....

Ik moet volgende week weer terug komen voor een extra controle en als alles dan nog goed is door verwezen naar de gyn.....
pi_65947458
Dat klinkt positie mmeell! Spannend nog even dus...
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_65952519
mmeell, wat spannend! Ik hoop dat het goed blijft gaan en dat je gewoon zwanger bent!
pi_66067088
Het is idd spannend voel mij tot nu toe wel redelijk.
Ben wel elke keer bang dat er een bloeding of wat dan ook aan komt maar net wat de dokter zegt niet al te druk maken over dingen gewoon rustig aan doen....
Overmorgen de dokter weer bellen om weer een afspraak te maken en dan zien we wel weer.

grt
pi_66140968
en hoe is het er nu mee mmeell? hoop dat het goed gaat allemaal!
pi_66166475
Nou ik weet het nog steeds niet 100% heel vervelend.
Ik ben vanochtend weer bij de dokter geweest maar bij de urine test kwam weer negatief uit.
Hij snapte het zelf ook niet helemaal waarom dat gebeurde.
Ik moest weer bloedprikken en hoor morgen de uitslag..
Hij kon mij ook niet precies vertellen hoe hoog de waarde moest zijn maar als het hoger zou zijn dan vorige week zou het goed maar ja zover was ik ook al.
Dus nog in grote spanning....
En nog bedankt voor het vragen..

Hopenlijk morgen eindelijk iets waar ik mee verder kan.
pi_66186528
Gisteren begin van de avond telefoon gehad van de dokter.
helaas slecht nieuws
Mijn hcg gehalte stond nog maar op 6.....
Het was toch een miskraam geweest.....

Het scheelt dat ik geen echo had gehad en dat het in een vroeg stadium was de vorige keren was het tussen de 3de en 4de maand dan komt het toch wat harde aan aHopenlijk gaat het de volgende keer beter.

Maar ik heb gelukkig een antwoord gekregen hoe pijnlijk deze ook is maar alles beter dan in afwachting te zitten...
  woensdag 18 februari 2009 @ 08:25:25 #285
190853 RockabeIIa
Embracing my inner trailerpark
pi_66186754
Wat jammer
I'm so glamourous I piss glitter!
pi_66186805
sterkte mmeell, minder hard misschien, maar toch vervelend!
pi_66187154
Mmeell, wat jammer
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_66328937
Bedankt voor jullie lieve reacties.
Ik ben er gelukkig niet heel rouwig om ik had al tegen mijn man gezegd het is beter nu dan in eenlater stadium weer..

Maar weet iemand toevallig wanneer een ongesteld moet beginnen naar een miskraam??
  zaterdag 21 februari 2009 @ 23:54:59 #289
61800 Rottdog
May all your dreams come true
pi_66329129
Binnen 6 weken mmeell.
pi_66348020
hallo iedereen..

Ik ben 14,5 wk zwanger en heb sinds 3 dagen bloedverlies, begon woensdagavond, en donderdagochtend vroeg kreeg ik hevige weepijn zowel in buik als rug, bloed bleef lopen. vk gebeld die dacht eerst aan een 2e kindje, voor een spoedecho gestuurd, in t zkh aangekomen gyn gekeken, eerst naar het aantal bloed, daarna buikecho, kindje deed t goed, maar zat een stolsel van 10bij5cm.
Kon alle kanten opgaan, woensdag moet ik weer voor een echo maar ben best wel bang, ja weet natuurlijk dt t stolsel weg moet, maar ja elke keer als je bloed afveegt en een flubbertje ziet in de wc schrik je gewoon. zijn er meer die ervaring hebben met een stolsel? zo ja hoe is dat afgelopen.?
Ik vloei nu niet meer, af en toe een drupje in maandverband, neem zoveel mogenlijk rust, maar ja met afvegen toch veel heeeel donkerrood bloed waarna er dan ook zo'n flubbertje volgt.

wie kan me helpen van mijn onzekerheid af te komen..
  zondag 22 februari 2009 @ 22:14:45 #291
177580 maffemuts
Maf en mutsig
pi_66355355
Moedertje25 bij onzekerheid altijd met je vk bellen. en ik kan me heel goed voorstellen dat je er megaonzeker van wordt.
Sterkte!
Gewoon n stuiterballetje
http://youtu.be/JI-o25K6B-E
pi_66384558
Ik zou zeker bij twijfel heen gaan want het is maar niks om in twijfel te gaan zitten en maar afwachten.
Ik heb dat zelf bijna 3 weken moeten doen..
Ik hoop voor je dat het goed gaat..
Mijn ervaring met de stolsel was jammer genoeg niet goed afgelopen maar dat houd niet in dat het mij jou zou moeten zijn.
Een vriendin van daar het zusje van had dat ook bij de 3 maanden.
Hevige bleodingen, erge buikpijn en met de echo ook goed maar stolsel waren er ook nog te zien maar wat bleek nou ze was in verwachting van een tweeling en daarvan was gestorven.
Ze is nu nog steeds zwanger en wel.....

Ik had nog een vraagje iemand (sorry ben de naam vergeten) zei dat je binnen 6 weken je mestruatie weer moest krijgen maar is dat van de dag van de miskraam dat je moet tellen ?????
Of van de dag dat je toen eigenlijk ongsteld moest zijn?
pi_66384754
mmeell, dat is de dag vanaf de miskraam. Je oude menstruatiecyclus kun je gewoon vergeten. Je gaat nu een andere cyclus in.

Bij mij werd overigens gezegd tussen de 6 en 8 weken en sneller kan ook, dus die 6 weken is niet zo hard hoor, maar ik hoop voor je dat het sneller komt.

moedertje, ik heb geen ervaring met een bloedprop maar ik duim voor je dat alles goed gaat.
  dinsdag 24 februari 2009 @ 23:48:13 #294
35189 Troel
scherp en bot
pi_66428509
Bij mij was het gelukkig beide keren weer een normale cyclus meteen (met miskraamdag als 1e dag van de cyclus dus).

Bij de laatste keer was de eerste menstruatie echt een hel, maar dat schijnt ook vaker voor te komen.


moedertje, heel veel succes bij de echo morgen en ik hoop echt dat alles goed is.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_66433131
vanmiddag om half 3 moet ik voor de echo dus zal julle daarna vertellen hoe het eruit ziet aan deze kant.
Voor nu eerst bedankt voor jullie berichten.

Liefs ilse

Girl 29 hoe is het bij jou, jij moest maandag voor een echo toch?
pi_66455553
moedertje, hoe was je echo? ik hoop dat het is meegevallen en dat het er goed uitziet!
pi_66516649
Hallo,

Nou heb afgelopen maandag de echo gehad en het ging erg rommelig allemaal, ze liepen erg uit en had haast!
Inwendige echo gehad omdat mijn baarmoeder ver naar achter ligt, kon eerst niks vinden.
Ze zei het ziet er erg onrustig uit, hier en daar wat bloedinkjes(maar dat wist ik zelf ook al).
Toen zag ze ineens een vruchtzak maar er was niet goed te zien of er iets inzat.
Toen zei ze het lijkt wel een schotje wat ik zie, kan een tweeling zijn...???
Al met al durfde ze niet zeker te zeggen of het nou goed of fout zat, ze dacht fout!
Wij zijn daar met een flinke kater vertrokken, we zouden gebeld worden voor een afspraak met de gyn.
Vandaag bij de gyn geweest, hele aardige vrouw en er was nu een stuk duidelijker en eerder wel te zien dat er een vruchtzak zit.
Ook zij durft niet te zeggen of het fout is..Misschien is het nog te vroeg om iets te zien omdat ik misschien korter zwanger ben dan ik denk of het is toch een miskraam?
Nu moet ik 11 maart weer terug komen en gaat ze weer kijken, hopelijk ziet ze dan meer.
Zolang ik nog geen definitief antwoord heb gekregen blijven we hopen, zonder hoop heb je niks.
Dus erg onzeker allemaal nog en weer geduld hebben, de 2 weken mogen voor mij omvliegen.

Moedertje hoe was jou echo?

Gr,
  vrijdag 27 februari 2009 @ 13:12:05 #298
35189 Troel
scherp en bot
pi_66516727
girl, wat een onzekerheid nog!

En moedertje, inderdaad, hoe is het nu bij jou?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_66537191
girl ik hoop dat de twee weken snel om zijn!
pi_66609681
Ik zou nu 5 1/2 week zwanger zijn en heb nu al 4 dagen helder bloed verlies, iets minder dan een ongesteldheid maar het gaat wel door. Afgelopen vrijdag begon het, echo laten maken en toen zat het er nog. Maar ben toch niet helemaal op mijn gemak.
  maandag 2 maart 2009 @ 11:57:39 #301
35189 Troel
scherp en bot
pi_66611625
Oew, spannend Esther. Hopelijk heb je snel weer een echo en dat dan alles er ook nog steeds zit
Kan me heel goed voorstellen dat je je niet op je gemak voelt.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Jubileum moderator vrijdag 3 april 2009 @ 09:06:19 #302
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_67666962
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')