abonnement Unibet Coolblue
  zondag 10 juli 2005 @ 14:17:44 #276
83411 edje34
Breda de`` gekste``
pi_28680482
Wij gaan in Sept naar hoog Vaals in Limburg,lekker met z`n drieetjes Sanne word tijdens de vacantie 7 maanden.We hebben een huisje gehuurd. lekker genieten dus.
Geeft de leugen je geen vleugels
Raakt de waarheid in de war
Dan zijn de keizers slechts helpers en huilt de oude nar.
(Hans teeuwen)
  Jubileum moderator maandag 18 juli 2005 @ 20:20:14 #277
3660 crew  Lois
*trotse mama*
pi_28920386
De oplettende kijker had hem vast al gezien maar er is een heuse vakantiewedstrijd.
Zie ook: Fok! Vakantie review wedstrijd
En als ze lacht, dan lacht de wereld met haar mee....
Eva ♥ en Iris ♥
pi_28975087
Maar even hier dan, kon geen geschikter topic vinden:
Vliegen en zwanger zijn. Volgens internationale regels mag het tot 36 weken. Sommige luchtvaartmaatschappijen houden echter 28 weken aan.

Heeft iemand ervaring met zwanger lange afstanden vliegen, zo rond de 30 weken?
Want daar gaat het op neerkomen voor mijn vriendin. Ze is tamelijk onverwacht zwanger geworden, en we hebben al een verre reis geboekt aan het eind van het jaar. Als alles goed blijft gaan, is ze bij vertek 26 weken zwanger.
Is het echt zwaar kut om te vliegen voor een zwangere vrouw, tegen die tijd? Of moeten we ons niet zo druk maken en gewoon lekker op vakantie gaan?
  woensdag 20 juli 2005 @ 14:18:05 #279
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_28975226
Spannend, ik was ook 26 weken zwanger toen wij naar Tenerife gingen. Het betrof hier slechts een vlucht van 4 uur dus was te behappen. Vraag wel om een extra stoel als het vliegtuig niet vol is. Dan kan ze iets comfortabeler zitten. Want echt een pretje is het niet, maar het kan ook geen kwaad. En ik zou het zo weer doen.
Waarschijnlijk bieden ze het haar wel aan, maar vraag anders voor het stijgen een kussentje. Die kan ze dan achter de riem voor haar buik doen.
Als je niet lacht, ben je dood.
pi_28975654
Neem wel een lijstje mee met vertaling voor woorden die belangrijk zijn mocht de bevalling onverwachts eerder op gang komen.. De kans is niet groot, maar het gebeurt wel eens, en dan wil je toch wel graag begrijpen wat ze zeggen.
Fijne vakantie in elk geval!
pi_28976861
Thx.. het is wel op het randje vind ik.. als we teruggaan is ze 30 weken zwanger, En het is 15 uur vliegen. Goed voorbereiden dan maar, en die woordenvertaling mbt zwangerschap is ook wel handig idd!
  woensdag 20 juli 2005 @ 16:29:13 #282
1627 dutchie
Eámanë Súrion
pi_28979675
Pffff... 15 uur, da's wel lang. Maar ws hebben jullie dan ook betere stoelen dan op een charter bijv. Maar de bestemming zal het vast en zeker waard zijn.
Als je niet lacht, ben je dood.
  maandag 8 augustus 2005 @ 08:36:55 #283
12721 Sugar
...maakt plannen
pi_29499101
Afgelopen weekend 1 nacht "proef gekampeerd". In de regen, helaas. Maria werd veel wakker en sliep lastig in. We gaan dit jaar maar een weekje weg en het is ook nog een soort huwelijksreis voor ons (we trouwen de 20e en gaan daarna). Omdat we willen dat we een leuke week hebben, zonder slaapzorgen rond Marietje (camping wakker van Maria, Maria wakker van camping, van ons, van ritsen...) hebben we besloten dat we zonder tent gaan.

Bovendien willen we de kans op goed weer echt zo groot mogelijk maken. Noord-Frankrijk, wat eerst de bedoeling was, valt dus af voor ons.

Nu zijn er een paar opties:
  • een huisje of appartement in (Zuid-)Frankrijk en gaan met de auto
  • een huisje of appartement in Portugal en vliegen
  • een hotelkamer in Mexico en vliegen

    We hebben het liefst de auto en fietsen mee als we naar Frankrijk of Portugal gaan. Dan kunnen we lekker veel doen! Mexico is een toevallige aanbieding voor 399,- p.p. en daarom ook ineens een gave optie. Maar ja, met baby 12 uur vliegen? Jetlag, omschakelen van een paar dagen? En dan alleen een hotelkamer, waardoor je niet zoveel kunt doen als Maria slaapt... Mijn vriend denkt dat dat allemaal samen geen ontspannen vakantie oplevert, maar vooral gedoe.

    Ik wil heel graag naar Mexico, maar misschien zeggen jullie net als mijn vriend dat het echt te lastig zal zijn met baby, 1 week Mexico? Ik ben benieuwd naar jullie tips, advies of ervaring!

    [ Bericht 0% gewijzigd door Sugar op 08-08-2005 09:16:47 ]
  • Dat alle stoplichten groen zijn, de geluiden precies goed, de lucht blauwer dan anders, wind mee en het geluk achterop!
    pi_29499216
    Ik heb ergens eens gehoord dat het in mexico rond september Hurricane Season is...vandaar dat er dan veel aanbiedingen zijn.

    Of het klopt zou je eens na moeten vragen/zoeken....
    pi_29499321
    Ik zou Mexico lekker vergeten en daar later eens heen gaan.
    Het is ver vliegen en waar wij ooit zaten moest je volgens mij malariapillen slikken en inentingen hebben.
    Ik denk een huisje in de buurt van een strand in Frankrijk of Portugal erg leuk kan zijn.
    Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
    pi_29499337
    Oja, de algarve (portugal dus) is erg leuk! lekker weer en veel van cultuur te zien daar, dat is me erg goed bevallen.
      maandag 8 augustus 2005 @ 11:06:17 #287
    2565 Elegantly Wasted
    can you handle me?!
    pi_29500790
    Het is in september idd Hurricane Season, vandaar dat je leuk geprijsde tripjes naar de Caribean kan maken rond die tijd. Het hoeft natuurlijk niet, maar ik zou de gok niet nemen.

    Volgende week een week naar Nieuwkoop, kijken hoe dat gaat met Glenn die geen 2 tellen zit
    Do you lead, or are you led?
    Are you sure that you don't care?
    pi_29501195
    Portugal is mooi land, maar weet niet hoe het met de bosbranden zit maar portugal is gelukkig niet al te klein
    Wel jammer dat het kamperen niet zo een s6 was
    We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
    Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
    pi_29503220
    Mexico zou ik ook niet doen, je bent al een paar dagen kwijt met bijkomen van je jetlag en dan kun je al weer terug. Bovendien is het hurricane seizoen, heb je inentingen nodig en is Mexico over het algemeen niet echt goed 'georganiseerd' dus dat lijkt me lastiger met een klein ukkie erbij. Portugal is erg mooi, lekker klimaat, en niet te lang vliegen. Ik zou dus voor Portugal gaan

    Spannend, ik heb 11 uur gevlogen toen ik 28 weken was, ik vond het wel te doen maar had wel veel last van m'n rug. Zorg dat ze aan een gangpad zit, dat staat wat makkelijker op en je hoeft niet te wachten op je slapende buurman als je naar het toilet moet. Regelmatig even een ommetje maken en wat oefeningetjes doen, kans op trombose is ook wat groter ivm zwangerschap, daar kun je evt. preventief medicijnen voor krijgen bij de huisarts. Hou er rekening mee dat er tegen die tijd een aardig buikje kan zitten en je dus niet alleen bij het vliegen daarvan last kunt hebben O ja, wat ik ook erg zwaar vond m.b.t. vliegen was dat we ver moesten lopen voor we bij de gate waren, misschien kun je daar vervoer voor regelen met zo'n karretje. En zorg voor weinig handbagage zodat ze niet ook nog hoeft te sjouwen.
      maandag 8 augustus 2005 @ 15:32:08 #290
    31820 Martineke
    Mama van Maxim en Romijn
    pi_29503414
    hoe komen jullie aan in-entingen voor mexico?? bedoelen jullie dan voor kindje of jezelf??

    ik ben al 2 x in mexico geweest en vriendlief zelfs 3 x, alle keren echt geen in-entingen nodig hoor

    maar mexico 12/13 uur in vliegtuig met kleintje zou ik niet doen, veels te lang.
      woensdag 10 augustus 2005 @ 03:31:01 #291
    2177 Gaoxing
    (bijna) altijd gelukkig
    pi_29533529
    quote:
    Op woensdag 20 juli 2005 14:13 schreef Spannend het volgende:
    Heeft iemand ervaring met zwanger lange afstanden vliegen, zo rond de 30 weken?
    Ik heb twee keer ver gereisd rond de 25 weken. Wat ik niet in je post terugvind, is waar je heengaat. Ik zou me namelijk vooral druk maken over de medische zorg (ik neem aan dat jullie een goede reisverzekering afsluiten) en eventuele verhoogte kans op ziektes op de plaats van bestemming. Als het een tropische bestemming is, zal ze het bovendien niet makkelijk hebben met het weer.

    Verder zijn er al een paar tips langsgekomen:
    - laat je vriendin aan het gangpad zitten zodat ze makkelijk naar de wc kan. Omdat ze als zwangere al een verhoogde kans heeft op blaasontsteking, moet ze zien te voorkomen dat ze haar plas gaat ophouden "omdat het zo lastig is".
    - laat haar zoveel mogelijk bewegen: voeten ronddraaien, knieen optrekken en steeds weer naar de pantry lopen voor een glaasje water bijvoorbeeld. Over anti-trombose medicijnen zou ik niet te licht denken. De meesen komen uiteindelijk via de navelstreng bij beeb terecht of moeten geinjecteerd en uitgebreid gecontroleerd worden.
    - zorg ervoor dat ze de uuh..... seatbelt na opstijgen en landen wel om heeft, maar niet te strak
    - neem wat dingen mee als een flesje water, mueslirepen en rozijntjes voor onderweg zodat je niet van anderen afhankelijk bent
    - hou er rekening mee dat een jetlag nogal wat koppiger kan zijn als je zwanger bent

    Neem trouwens vantevoren contact op met de luchtvaartmaatschappij om na te gaan wat de regels zijn en of ze een doktersverklaring nodig heeft.
    pi_29534992
    quote:
    Op maandag 8 augustus 2005 15:32 schreef Martineke het volgende:
    hoe komen jullie aan in-entingen voor mexico?? bedoelen jullie dan voor kindje of jezelf??

    ik ben al 2 x in mexico geweest en vriendlief zelfs 3 x, alle keren echt geen in-entingen nodig hoor
    Volgens de Site van de reisdokter is het wel verstandig... Bijna nergens is het verplicht om je in te enten, maar zodra je buiten de westerse landen komt, is het wel nuttig om er naar te informeren bij havenziekenhuis of reisdokter.

    De aanbevelingen veranderen trouwens ook, afhankelijk van waar je naar toe gaat en wat je gaat doen, evenals de economische en sociale situatie in het land dat je gaat bezoeken.
      woensdag 10 augustus 2005 @ 23:03:26 #293
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_29548800
    Wij gaan bijna op vakantie!!!!!

    Het wordt drie weken Italie, heeeeerlijk!
    We gaan met de auto en de vouwwagen en natuurlijk met ons kleine prulletje Julius.
    Die is dan zo ongeveer vierenhalve maand.
    Ik weet dat dit hele topic erover gaat, en ik ga het ook zeker nog eens op mijn gemak doorspitten, maarre.... heeft er iemand gouden tips voor ons?

    Natuurlijk heb ik al gedacht aan;

    - per dag maar hooguit een ur of 6 rijden
    - medicijnen mee voor Juul (ORS ed)
    - goede reisverzekering
    - mannetje bijschrijven op paspoort
    - ramen van auto goed zonwerend maken

    ehhhhhh.... wie nog?
    pi_29561075
    Leuk Renzell
    Wij zijn ook naar Italië geweest met de kleine man.
    Krijgt Julius alleen BV? Misschien voor de zekerheid Nutrilon (oid). Ik weet niet of je dat daar kan krijgen. Flesjes, speentjes, luiers, zwemluiers, water voor onderweg in de auto, ik had wegwerpverschoonmatjes voor onderweg, snoetenpoetsers, zonnehoedje, zonnebrand, babyzwemband, babyfoon, eventueel een campingbedje (ook handig als box te gebruiken buiten met eventueel muggengaas), ossengalstick voor de ergste vlekken en verder weet ik ff niks meer
    Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
      donderdag 11 augustus 2005 @ 21:44:31 #295
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_29567602
    Dank je Snoopy!
    Frisomelk neem ik inderdaad voor de zekerheid mee (voor als mama een avondje lekker wijn wil drinken...). En zwemluiers, da's wel een goeie. Zou zo'n kleintje eigenlijk al in het zwembad kunnen als dat niet extra verwarmd is? Ik heb het tijdens die hittegolf een tijdje terug wel geprobeerd in het zwembadje in de tuin, maar toen was het al snel huilen geblazen. Ook babyzwemband is een goed idee. Stel dat het zwemmen in een peuterbadje goed gaat, dan zou het perfect zijn, zo'n band.

    IK HEB ER ZIN IN!!!!!!!!
      donderdag 11 augustus 2005 @ 23:55:44 #296
    22740 Grijs
    en eigenwijs
    pi_29571215
    Afhankelijk van op wat voor camping je staat: een babybadje (kan ook een curverbox o.i.d.) Sommige (meestal duurdere) campings hebben voorzieningen voor baby's en dan heb je het misschien niet nodig. Flessenwarmer is ook handig
    "Het meeste werk is onbegonnen werk
    ...eenmaal begonnen wordt het al snel minder"
    - [i]Rikkert Zuiderveld[/i]
    pi_29573164
    ik heb zo 1 2 3 tips voor je Renzell maar ik ga iig een heel fijne vakantie toewensen
    We hopen dat ze je vleugels geven, zodat je overal kunt komen, dat je terugkomt in onze dromen, en met ons meevliegt in ons leven
    Blonde haren,blauwogen zomaar uit een sprookjesboek gevlogen...
      maandag 15 augustus 2005 @ 20:03:38 #298
    105888 renzell
    Ik wil alleen maar zwemmen.
    pi_29667114
    flessenwarmer ja! Ik dacht dat het misschien overdreven zou zijn, zeker omdat ik in principe gewoon bv geef en alleen maar af en toe een flesje, maar aangezien ineens blijkt dat we de grote (lees; enorme) auto van vriendjes ouders mogen lenen, kan het hele huis zo ongeveer mee. Dus ja, babybadje kan ook makkelijk. Fijn!
      maandag 15 augustus 2005 @ 21:43:14 #299
    37150 livelink
    keek op mijn week ( © DJ11)
    pi_29670643
    Renzell, ik heb in zo'n campingzaak een inklapbare kleine kinderstoel gekocht ooit. Dat ding is wel heel handig, moet ik zeggen. Fungeerde ook een beetje als box waar ik Katja en Job in kon zetten als ik echt even mijn handen vrij moest hebben.
    Als je goed om je heen kijkt zie je dat alles gekleurd is.
    pi_29683396
    Wij hadden de Sack 'n seat mee op vakantie. Vond ik ideaal maar dat is vanaf 8 maanden zag ik.


    dit is niet Morris
    Ik heb een blauw snoepje en ik heb een roze snoepje
    abonnement Unibet Coolblue
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')