Met een combinatie van groenten waar wat pittige groenten tussen zitten vind ik het doorgaans ook goed te doen. Uiteraard wel proper bereid, dus niet doorgekookt. En verder natuurlijk gebruik makend van de juiste kruiden.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:30 schreef Lemmeb het volgende:
Het kan natuurlijk wel vegetarisch, maar dan zul je het toch goed op smaak moeten brengen. Lekkere een paar (kruiden)bouillonblokjes er doorheen, dat is wel het minimale wat je kunt doen. En paddestoelen, maar dan niet één, maar gewoon veel.
Alleen met spinazie? Nou nee, dat vind ik echt geen eten. Het is 'eetbaar', maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Maar ik heb het wel al meerdere keren voorgeschoteld gekregen, door verschillende mensen. Hooguit met een beetje poederkaasquote:Op donderdag 5 mei 2005 15:34 schreef Vork het volgende:
Maar met Spinazie vind ik de lasagne best goed te eten.
Ik had laatst een vegetarisch buffet. Wat een drama.quote:Het probleem waar ik vaak tegen aan loop is dat de vegetarische gerechten op de menukaarten of bestaan uit twee simpele burgers en voorderest met de patat en groente mee eten, of het is een 'normaal' gerecht maar dan zonder vlees. Ofwel, ze laten gewoon een ingredient weg en doen er niets voor in de plaats. Blijkbaar is het voor (voornamelijk de eetcafe's) erg moeilijk om een normaal en voedzaam vegetarisch gerecht te creeeren.
Dat zal vast ook wel wat te maken hebben met het feit dat men het op een of andere manier altijd erg lastig vindt om vegetarisch te koken, terwijl het in principe niet moeilijker of makkelijker is dan een gerecht met vlees.
Natuurlijk niet alleen met spinazie, dan zou ik ook omkomen van de honger. Nee gooi het maar helemaal vol met van allerlei groenten enzo, veel kaas, room en andere zooi.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:46 schreef Lemmeb het volgende:
Alleen met spinazie? Nou nee, dat vind ik echt geen eten. Het is 'eetbaar', maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Maar ik heb het wel al meerdere keren voorgeschoteld gekregen. Hooguit met een beetje poederkaas.
De Italiaanse keuken is er juist één waar je je fantasie een beetje de vrije loop moet laten. Hoe meer kleuren hoe beter. Een lekkere tomatensaus, liefst van verse tomaten natuurlijk, met champignons en andere paddo's, paprika, aubergine, courgette, wellicht wat broccoli enzovoorts. Een laagje spinazie mag natuurlijk óók erbij. En zorgen dat het goed op smaak is, met kruiden en bouillon.
Moet je eens bij De Oude Plek in Rotterdam Lombardijen gaan eten. Daar had ik laatst een veganistisch buffet. Jammie Jammie! Het is een Vegetarische Chinees, compleet met Babi Pangang achtige dingen, satestokjes en nog veel meer! Echt een aanrader!quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:46 schreef Lemmeb het volgende:
Ik had laatst een vegetarisch buffet. Wat een drama.
Daar hebben we weleens een Fok! vegetariers meetinkje gehad.quote:Op donderdag 5 mei 2005 20:18 schreef mindwar het volgende:
De Milky in utrecht! dat is ook een goeie tent
Waarom wist ik daar niets vanaf?quote:Op donderdag 5 mei 2005 20:36 beweerde ene thabit het volgende:
Daar hebben we weleens een Fok! vegetariers meetinkje gehad.
Ik wil wel eens naar Rotterdam (om vegetarisch Chinees te eten), daar kunnen we wel een meeting houden?quote:Op vrijdag 6 mei 2005 12:52 schreef Vork het volgende:
Dat zou heel goed kunnenStaat er al een nieuwe gepland, of was het de afgelopen keer niet zo'n succes?
Klinkt als een leuk idee!quote:Op vrijdag 6 mei 2005 13:45 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Ik wil wel eens naar Rotterdam (om vegetarisch Chinees te eten), daar kunnen we wel een meeting houden?
Vorige keer was dat niet het geval.quote:Op vrijdag 6 mei 2005 14:02 schreef Alicey het volgende:
[..]
Zijn er veel fundamentalistische vegetariers bij of valt dat mee?
Count me in! De Oude Plek isquote:Op vrijdag 6 mei 2005 13:45 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Ik wil wel eens naar Rotterdam (om vegetarisch Chinees te eten), daar kunnen we wel een meeting houden?
Volkert van der G. is al opgepakt hoor, dus voorlopig zit je veilig tussen vegetariers.quote:Op vrijdag 6 mei 2005 16:11 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik durf niet naar een meet...
Kom ik daar ook weer eens een keer. Sowieso een gezelliigere plaats dan Rotterdam.quote:Op maandag 9 mei 2005 15:31 schreef Vork het volgende:
Zo te zien is Utrecht wel de meest voorgestelde (m)eetplaats.
iN Delftshaven zit anders wel het lekkerste restaurant van NL!!quote:Op woensdag 11 mei 2005 14:52 schreef thabit het volgende:
[..]
Kom ik daar ook weer eens een keer. Sowieso een gezelliigere plaats dan Rotterdam.
Volgens www.iens.nl (utrecht -> centrum -> vegetarisch) is er ook nog een andere, aan de kelder,met goede recencies.quote:Op woensdag 11 mei 2005 21:07 schreef bloempjuh het volgende:
Wat zijn de restaurant-suggesties? Milky weer?
Lekker pittige curry.quote:Op maandag 20 juni 2005 15:27 schreef bloempjuh het volgende:
Topic-schop.
Wat eten jullie, lieve mede-vego's, het liefst als het zo warm is als vandaag?
Ik zit nu (vervroegde avondmaaltijd) gado-gado maaltijdsalade van de Jumbo te eten (met sticker: Vegetarisch!) en ik vind het erg lekker. Ik mis alleen een blaadje 'echte' sla dus die pak ik er zo nog even bij.
Ik heb het wel eens van buiten gezien, ziet er erg leuk uit.quote:Op zondag 15 mei 2005 22:44 schreef RaisinGirl het volgende:
Overigens kan ik in Den Haag het restaurantje de Wankele Tafel van harte aanbevelen. Een paar weken geleden heb ik daar weer 'es gegeten, en ik vind het altijd weer een succes.
"Al meer dan 16 jaar is restaurant De Wankele Tafel een begrip in zowel Den Haag als bij dierenbeschermers in het hele land. Thijs Hogervorst weet zijn gasten al die tijd al uiteenlopende vegetarische gerechten voor te schotelen in een informele sfeer. Specialteiten hierbij zijn de rijstmaaltijden en taco's.
Uniek is de wekelijks wisselende menukaart en de betaalbaarheid van de gerechten. Voor 15 euro eet je hier al een compleet menu met voorafje, hoofdmaaltijd en toetje."
Het restaurantje is wel heel klein dus met grote groepen kun je er moeilijk terecht.
Wat denk je, dit jaar nog?quote:Op zondag 15 mei 2005 20:52 schreef thabit het volgende:
Als de plaats nu vrijwel zeker Utrecht is, dan moeten we misschien maar een datum gaan prikken.
Valess vind ik ook niks, droog en smakeloos. Quorn is vaak wel erg lekker, bereid uit paddestoeltjes, en ik gebruik zelf vaak gewoon vegetarisch fijngehakt voor bij de pasta of chili, wel wat extra kruiden maar dan kun je een heel lekkere maaltijd neerzetten.quote:Op dinsdag 21 juni 2005 22:33 schreef MaRySe het volgende:
Ik heb een vriendin die vegetariër is, en wat zijn nou lekkere recepten of producten.
Die tofuburgers, en dat vales wil ik haar niet aandoen. Zo goor
Heel leuk restaurantje ! dat ze dat allemaal kunnen maken in zo'n klein keukentjequote:Op zondag 15 mei 2005 22:44 schreef RaisinGirl het volgende:
Overigens kan ik in Den Haag het restaurantje de Wankele Tafel van harte aanbevelen. Een paar weken geleden heb ik daar weer 'es gegeten, en ik vind het altijd weer een succes.
"Al meer dan 16 jaar is restaurant De Wankele Tafel een begrip in zowel Den Haag als bij dierenbeschermers in het hele land. Thijs Hogervorst weet zijn gasten al die tijd al uiteenlopende vegetarische gerechten voor te schotelen in een informele sfeer. Specialteiten hierbij zijn de rijstmaaltijden en taco's.
Uniek is de wekelijks wisselende menukaart en de betaalbaarheid van de gerechten. Voor 15 euro eet je hier al een compleet menu met voorafje, hoofdmaaltijd en toetje."
Het restaurantje is wel heel klein dus met grote groepen kun je er moeilijk terecht.
Ze eet geen vlees, ze is niet biologisch of zo. Het zou fijn zijn als er echt een lekker recept is, zodat we er allemaal van kunnen eten en niet alleen zij.quote:Op woensdag 22 juni 2005 07:28 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Valess vind ik ook niks, droog en smakeloos. Quorn is vaak wel erg lekker, bereid uit paddestoeltjes, en ik gebruik zelf vaak gewoon vegetarisch fijngehakt voor bij de pasta of chili, wel wat extra kruiden maar dan kun je een heel lekkere maaltijd neerzetten.
En als je haar echt blij wil maken zorg dan voor een lekker biologisch eitje erbij, en biologische pasta & sla is ook meestal wel te krijgen.
hoi Toeps
Goed gekruid scheelt meestal al zoveel of iets 'eetbaar' is of 'lekker'. Als er iets is waar we in deze keuken geen gebrek aan hebben zijn het kruiden en specerijenquote:Op woensdag 22 juni 2005 07:28 schreef beestjuh het volgende:
Valess vind ik ook niks, droog en smakeloos. Quorn is vaak wel erg lekker, bereid uit paddestoeltjes, en ik gebruik zelf vaak gewoon vegetarisch fijngehakt voor bij de pasta of chili, wel wat extra kruiden maar dan kun je een heel lekkere maaltijd neerzetten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |