Met een combinatie van groenten waar wat pittige groenten tussen zitten vind ik het doorgaans ook goed te doen. Uiteraard wel proper bereid, dus niet doorgekookt. En verder natuurlijk gebruik makend van de juiste kruiden.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:30 schreef Lemmeb het volgende:
Het kan natuurlijk wel vegetarisch, maar dan zul je het toch goed op smaak moeten brengen. Lekkere een paar (kruiden)bouillonblokjes er doorheen, dat is wel het minimale wat je kunt doen. En paddestoelen, maar dan niet één, maar gewoon veel .
Alleen met spinazie? Nou nee, dat vind ik echt geen eten. Het is 'eetbaar', maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Maar ik heb het wel al meerdere keren voorgeschoteld gekregen, door verschillende mensen. Hooguit met een beetje poederkaas .quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:34 schreef Vork het volgende:
Maar met Spinazie vind ik de lasagne best goed te eten.
Ik had laatst een vegetarisch buffet. Wat een drama.quote:Het probleem waar ik vaak tegen aan loop is dat de vegetarische gerechten op de menukaarten of bestaan uit twee simpele burgers en voorderest met de patat en groente mee eten, of het is een 'normaal' gerecht maar dan zonder vlees. Ofwel, ze laten gewoon een ingredient weg en doen er niets voor in de plaats. Blijkbaar is het voor (voornamelijk de eetcafe's) erg moeilijk om een normaal en voedzaam vegetarisch gerecht te creeeren.
Dat zal vast ook wel wat te maken hebben met het feit dat men het op een of andere manier altijd erg lastig vindt om vegetarisch te koken, terwijl het in principe niet moeilijker of makkelijker is dan een gerecht met vlees.
Natuurlijk niet alleen met spinazie, dan zou ik ook omkomen van de honger. Nee gooi het maar helemaal vol met van allerlei groenten enzo, veel kaas, room en andere zooi.quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:46 schreef Lemmeb het volgende:
Alleen met spinazie? Nou nee, dat vind ik echt geen eten. Het is 'eetbaar', maar daar heb je dan ook alles mee gezegd. Maar ik heb het wel al meerdere keren voorgeschoteld gekregen. Hooguit met een beetje poederkaas .
De Italiaanse keuken is er juist één waar je je fantasie een beetje de vrije loop moet laten. Hoe meer kleuren hoe beter . Een lekkere tomatensaus, liefst van verse tomaten natuurlijk, met champignons en andere paddo's, paprika, aubergine, courgette, wellicht wat broccoli enzovoorts. Een laagje spinazie mag natuurlijk óók erbij. En zorgen dat het goed op smaak is, met kruiden en bouillon.
Moet je eens bij De Oude Plek in Rotterdam Lombardijen gaan eten. Daar had ik laatst een veganistisch buffet. Jammie Jammie! Het is een Vegetarische Chinees, compleet met Babi Pangang achtige dingen, satestokjes en nog veel meer! Echt een aanrader!quote:Op donderdag 5 mei 2005 15:46 schreef Lemmeb het volgende:
Ik had laatst een vegetarisch buffet. Wat een drama.
Daar hebben we weleens een Fok! vegetariers meetinkje gehad.quote:Op donderdag 5 mei 2005 20:18 schreef mindwar het volgende:
De Milky in utrecht! dat is ook een goeie tent
Waarom wist ik daar niets vanaf?quote:Op donderdag 5 mei 2005 20:36 beweerde ene thabit het volgende:
Daar hebben we weleens een Fok! vegetariers meetinkje gehad.
Volgens mij wilde je wel mee, maar had je andere plannen ofzo.quote:
Ik wil wel eens naar Rotterdam (om vegetarisch Chinees te eten), daar kunnen we wel een meeting houden?quote:Op vrijdag 6 mei 2005 12:52 schreef Vork het volgende:
Dat zou heel goed kunnen Staat er al een nieuwe gepland, of was het de afgelopen keer niet zo'n succes?
Klinkt als een leuk idee!quote:Op vrijdag 6 mei 2005 13:45 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Ik wil wel eens naar Rotterdam (om vegetarisch Chinees te eten), daar kunnen we wel een meeting houden?
Zijn er veel fundamentalistische vegetariers bij of valt dat mee?quote:
Vorige keer was dat niet het geval.quote:Op vrijdag 6 mei 2005 14:02 schreef Alicey het volgende:
[..]
Zijn er veel fundamentalistische vegetariers bij of valt dat mee?
Als er leuke mensen komen ga ik misschien ook wel mee dan, als halve vegetarier.quote:
Count me in! De Oude Plek is , en het is natuurlijk altijd leuk om mede-Fok!kers te ontmoeten.quote:Op vrijdag 6 mei 2005 13:45 schreef bloempjuh het volgende:
[..]
Ik wil wel eens naar Rotterdam (om vegetarisch Chinees te eten), daar kunnen we wel een meeting houden?
Volkert van der G. is al opgepakt hoor, dus voorlopig zit je veilig tussen vegetariers.quote:Op vrijdag 6 mei 2005 16:11 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik durf niet naar een meet...
Kom ik daar ook weer eens een keer. Sowieso een gezelliigere plaats dan Rotterdam.quote:Op maandag 9 mei 2005 15:31 schreef Vork het volgende:
Zo te zien is Utrecht wel de meest voorgestelde (m)eetplaats.
iN Delftshaven zit anders wel het lekkerste restaurant van NL!!quote:Op woensdag 11 mei 2005 14:52 schreef thabit het volgende:
[..]
Kom ik daar ook weer eens een keer. Sowieso een gezelliigere plaats dan Rotterdam.
Volgens www.iens.nl (utrecht -> centrum -> vegetarisch) is er ook nog een andere, aan de kelder,met goede recencies.quote:Op woensdag 11 mei 2005 21:07 schreef bloempjuh het volgende:
Wat zijn de restaurant-suggesties? Milky weer?
Lekker pittige curry.quote:Op maandag 20 juni 2005 15:27 schreef bloempjuh het volgende:
Topic-schop.
Wat eten jullie, lieve mede-vego's, het liefst als het zo warm is als vandaag?
Ik zit nu (vervroegde avondmaaltijd) gado-gado maaltijdsalade van de Jumbo te eten (met sticker: Vegetarisch!) en ik vind het erg lekker. Ik mis alleen een blaadje 'echte' sla dus die pak ik er zo nog even bij.
Ik heb het wel eens van buiten gezien, ziet er erg leuk uit.quote:Op zondag 15 mei 2005 22:44 schreef RaisinGirl het volgende:
Overigens kan ik in Den Haag het restaurantje de Wankele Tafel van harte aanbevelen. Een paar weken geleden heb ik daar weer 'es gegeten, en ik vind het altijd weer een succes.
"Al meer dan 16 jaar is restaurant De Wankele Tafel een begrip in zowel Den Haag als bij dierenbeschermers in het hele land. Thijs Hogervorst weet zijn gasten al die tijd al uiteenlopende vegetarische gerechten voor te schotelen in een informele sfeer. Specialteiten hierbij zijn de rijstmaaltijden en taco's.
Uniek is de wekelijks wisselende menukaart en de betaalbaarheid van de gerechten. Voor 15 euro eet je hier al een compleet menu met voorafje, hoofdmaaltijd en toetje."
Het restaurantje is wel heel klein dus met grote groepen kun je er moeilijk terecht.
Wat denk je, dit jaar nog?quote:Op zondag 15 mei 2005 20:52 schreef thabit het volgende:
Als de plaats nu vrijwel zeker Utrecht is, dan moeten we misschien maar een datum gaan prikken.
Valess vind ik ook niks, droog en smakeloos. Quorn is vaak wel erg lekker, bereid uit paddestoeltjes, en ik gebruik zelf vaak gewoon vegetarisch fijngehakt voor bij de pasta of chili, wel wat extra kruiden maar dan kun je een heel lekkere maaltijd neerzetten.quote:Op dinsdag 21 juni 2005 22:33 schreef MaRySe het volgende:
Ik heb een vriendin die vegetariër is, en wat zijn nou lekkere recepten of producten.
Die tofuburgers, en dat vales wil ik haar niet aandoen. Zo goor
Heel leuk restaurantje ! dat ze dat allemaal kunnen maken in zo'n klein keukentjequote:Op zondag 15 mei 2005 22:44 schreef RaisinGirl het volgende:
Overigens kan ik in Den Haag het restaurantje de Wankele Tafel van harte aanbevelen. Een paar weken geleden heb ik daar weer 'es gegeten, en ik vind het altijd weer een succes.
"Al meer dan 16 jaar is restaurant De Wankele Tafel een begrip in zowel Den Haag als bij dierenbeschermers in het hele land. Thijs Hogervorst weet zijn gasten al die tijd al uiteenlopende vegetarische gerechten voor te schotelen in een informele sfeer. Specialteiten hierbij zijn de rijstmaaltijden en taco's.
Uniek is de wekelijks wisselende menukaart en de betaalbaarheid van de gerechten. Voor 15 euro eet je hier al een compleet menu met voorafje, hoofdmaaltijd en toetje."
Het restaurantje is wel heel klein dus met grote groepen kun je er moeilijk terecht.
Ze eet geen vlees, ze is niet biologisch of zo. Het zou fijn zijn als er echt een lekker recept is, zodat we er allemaal van kunnen eten en niet alleen zij.quote:Op woensdag 22 juni 2005 07:28 schreef beestjuh het volgende:
[..]
Valess vind ik ook niks, droog en smakeloos. Quorn is vaak wel erg lekker, bereid uit paddestoeltjes, en ik gebruik zelf vaak gewoon vegetarisch fijngehakt voor bij de pasta of chili, wel wat extra kruiden maar dan kun je een heel lekkere maaltijd neerzetten.
En als je haar echt blij wil maken zorg dan voor een lekker biologisch eitje erbij, en biologische pasta & sla is ook meestal wel te krijgen.
hoi Toeps
Goed gekruid scheelt meestal al zoveel of iets 'eetbaar' is of 'lekker'. Als er iets is waar we in deze keuken geen gebrek aan hebben zijn het kruiden en specerijenquote:Op woensdag 22 juni 2005 07:28 schreef beestjuh het volgende:
Valess vind ik ook niks, droog en smakeloos. Quorn is vaak wel erg lekker, bereid uit paddestoeltjes, en ik gebruik zelf vaak gewoon vegetarisch fijngehakt voor bij de pasta of chili, wel wat extra kruiden maar dan kun je een heel lekkere maaltijd neerzetten.
Dan heb je net de verkeerde vegaburger te pakken gehad denk ik. Je moet ook niet die gene kiezen die er uit zien als imitatie-vlees, zoals de vega-'hamburger'. Valess is inderdaad een soort smakeloze kaas, dat vind ik ook niet lekker.quote:Op woensdag 22 juni 2005 10:45 schreef MaRySe het volgende:
[..]
Ze eet geen vlees, ze is niet biologisch of zo. Het zou fijn zijn als er echt een lekker recept is, zodat we er allemaal van kunnen eten en niet alleen zij.
Echt hoor, die vegaburgers smaakt naar versnipperd hout en die vales naar gestolde melk
Maar dan is het nog steeds erg verstandig wel biologische of graskippen te gebruiken, geen scharrelkippen.quote:Op woensdag 22 juni 2005 10:45 schreef MaRySe het volgende:
[..]
Ze eet geen vlees, ze is niet biologisch of zo. Het zou fijn zijn als er echt een lekker recept is, zodat we er allemaal van kunnen eten en niet alleen zij.
Echt hoor, die vegaburgers smaakt naar versnipperd hout en die vales naar gestolde melk
Ik eet altijd al graseieren En als het kan een stukje scharrelvlees (Sorry )quote:Op woensdag 22 juni 2005 14:51 schreef the_disheaver het volgende:
[..]
Maar dan is het nog steeds erg verstandig wel biologische of graskippen te gebruiken, geen scharrelkippen.
groenteburgers zijn goed! Niet allemaal natuurlijk, maar idd: iets wat tracht vlees na te doen is vele malen minder lekker (valess, burgers) dan quorn, groenteburgers enzo.
Of zonder een kant-en-klaar vleesvervanger, maar bv noten, (vega)kaas, paddestoelachtige (al is het niet een heel goede vleesvervanger, maar wel lekker
Ik wist niet jij ook vegetariër bent, vet tof .quote:Op woensdag 22 juni 2005 19:00 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Ik vind Valess best lekker eigenlijk, en mijn niet-vegetarische vriend ook!
Ik ben vet tof, weet je dat dat niet meer?quote:Op woensdag 22 juni 2005 22:05 schreef Tristessa het volgende:
[..]
Ik wist niet jij ook vegetariër bent, vet tof .
Jazeker wel, maar het feit dat je vegetariër bent maakt je nog toffer .quote:Op woensdag 22 juni 2005 22:31 schreef TheSilentEnigma het volgende:
[..]
Ik ben vet tof, weet je dat dat niet meer?
Koop een zak thaise roerbak groente, een pak couscous en haal bij de natuurwinkel van het merk Healthy Planet de 'Fricassee'. En een tomatensausje (bijvoorbeeld van heinz )quote:Op woensdag 22 juni 2005 10:45 schreef MaRySe het volgende:
Ze eet geen vlees, ze is niet biologisch of zo. Het zou fijn zijn als er echt een lekker recept is, zodat we er allemaal van kunnen eten en niet alleen zij.
join the club!quote:Op donderdag 23 juni 2005 14:08 schreef Behh het volgende:
Maar ik neem aan dat sommige van julie dat ook meegemaakt hebben ?
Als ik (ben veganist) iets veganistisch wil bestellen, dan zitten ze me meer aan te gapen 'wat??'quote:Op donderdag 23 juni 2005 14:53 schreef Alicey het volgende:
en soms zelfs als een radicale veganist.
Bij veel restaurants zijn er inderdaad slechte voorzieningen voor vegetariers, en voor veganisten heb ik eigenlijk maar zelden iets goeds op de kaart zien staan.quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:19 schreef TechXP het volgende:
[..]
Als ik (ben veganist) iets veganistisch wil bestellen, dan zitten ze me meer aan te gapen 'wat??'
Reden om niet uit eten te gaan in restaurants die vooral vlees serveren.
Je hebt er wel radicalen tussen zitten, die er ook nooit over hebben nagedacht waarom ze vlees eten.quote:Als ze mij een radicale veganist noemen..dan hebben ze misschien wel een beetje gelijk ;P Maar ik vind ze radicale vleeseters...
De restaurants kunnen nog geen vegetariers aan. Wel meer dan vroeger, dat verandert. Voor veganisten zal er over 10 jaar ook wel meer begrip en mogelijkheden zijn.quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:32 schreef Alicey het volgende:
Bij veel restaurants zijn er inderdaad slechte voorzieningen voor vegetariers, en voor veganisten heb ik eigenlijk maar zelden iets goeds op de kaart zien staan.
Zeg maar.... de meerderheid....quote:Je hebt er wel radicalen tussen zitten, die er ook nooit over hebben nagedacht waarom ze vlees eten.
Er komt steeds meer vraag naar, dus moeten ze wel aanpassen.quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:48 schreef TechXP het volgende:
[..]
De restaurants kunnen nog geen vegetariers aan. Wel meer dan vroeger, dat verandert. Voor veganisten zal er over 10 jaar ook wel meer begrip en mogelijkheden zijn.
Restaurants kunnen het toch vaak wel goed hoor. Ik kook ook graag zelf, maar het gaat niet boven een restaurant. Helaas is een restaurant duur in Nederland.quote:Maar ik kook liever zelf. Veel meer controle. En veel lekkerder (en goedkoper).
Dat weet ik niet.quote:Zeg maar.... de meerderheid....
Nou ja vorige keer was ook wel lekker in een restaurant. Maar dat was veganistisch. Dat is altijd lekker Maar het is toch altijd wat beperkt qua creatie (en hoeveelheid).quote:Op donderdag 23 juni 2005 15:51 schreef Alicey het volgende:
Restaurants kunnen het toch vaak wel goed hoor. Ik kook ook graag zelf, maar het gaat niet boven een restaurant. Helaas is een restaurant duur in Nederland.
Ik wel..uit ervaring..quote:Dat weet ik niet.
Nou, veganistisch is zeker niet altijd lekker en ook compleet..Het is toch wel een kunst.quote:Op donderdag 23 juni 2005 16:00 schreef TechXP het volgende:
[..]
Nou ja vorige keer was ook wel lekker in een restaurant. Maar dat was veganistisch. Dat is altijd lekker Maar het is toch altijd wat beperkt qua creatie (en hoeveelheid).
Nou ok...niet altijd lekker. Maar het is wel weg te etenquote:Op donderdag 23 juni 2005 16:02 schreef Alicey het volgende:
Nou, veganistisch is zeker niet altijd lekker en ook compleet..Het is toch wel een kunst.
Het meeste is wel weg te eten, maar ik maak zelf eenvoudig iets wat lekker is. Van een restaurant verwacht ik dus beter dan "wel weg te eten".quote:Op donderdag 23 juni 2005 16:26 schreef TechXP het volgende:
[..]
Nou ok...niet altijd lekker. Maar het is wel weg te eten
Maar het kan wel wat creatiever.
Tjsa dat is ook wel zo. Zeker voor die prijzen. Echter toen ik op curacao was (half jaar lang) toen was ik blij dat ik tenminste iets kon etenquote:Op donderdag 23 juni 2005 16:27 schreef Alicey het volgende:
Het meeste is wel weg te eten, maar ik maak zelf eenvoudig iets wat lekker is. Van een restaurant verwacht ik dus beter dan "wel weg te eten".
Zit er vlees in kaasquote:Op donderdag 23 juni 2005 14:50 schreef Vork het volgende:
Ja ik moet mezelf nog regelmatig verdedigen, al is dat minder dan vroeger. Ook denken mensen dat het mij iets zou doen wanneer ze op een overdreven wijze doen alsof ze vreselijk genieten van hun stukken vlees door het (soms letterlijk) voor m'n neus op te eten. En dan zijn er nog mensen die het zelfs vervelend vinden, of arrogant of noem het maar op (ik zie niet in waarom mijn eetpatroon anderen nou echt in een lastig parket zou brengen. al heb ik maar het vermoeden dat dat wel het geval is bied ik meestal zelf aan om ervoor te zorgen dat er zo min mogelijk overlast is).
Wat betreft de kaas en het dierlijke stremsel. Ik maar mij daar niet erg druk om. Ik ben dol op kaas en zou het dan ook te erg moeten missen. Het gehalte dierlijk materiaal in kaas is erg laag. Als je echt all the way wilt gaan en o.a. vegetarische kaas wilt eten en gelatine dingen laat staan, dan moet je dat natuurlijk vooral doen. Maar het is natuurlijk niet verplicht. Je hebt verschillende soorten vegetariers en de meesten eten gewoon geen vlees en vis, maar wel kaas. Ik zou persoonlijk niet zonder kunnen en vooral niet zonder de grote variatie aan verschillende soorten kazen.
Ooh stremsel ja dat wist ik wel. Het maakt me ook niks uit of zo..quote:Op donderdag 23 juni 2005 18:37 schreef Toeps het volgende:
[..]
Geen vlees, maar iets uit kalfjesmagen. Het is trouwens ook zonder dat te koop.
Dat is me niet opgevallen. Wat versta je onder een slechte huid?quote:Op donderdag 23 juni 2005 19:09 schreef Lemmeb het volgende:
het valt me op dat veel vegetariërs een slechte huid hebben. iemand een verklaring daarvoor?
quote:Op donderdag 23 juni 2005 19:09 schreef Lemmeb het volgende:
het valt me op dat veel vegetariërs rokers een slechte huid hebben. iemand een verklaring daarvoor?
oja.. dat eczeem... krijg je van melkproducten o.a.. Mijn eczeem is er ook gekomen doordat ik in mijn veggie-periode enorm veel liters melk dronk. Daarvoor was het amper zuivel.quote:Op donderdag 23 juni 2005 19:15 schreef Lemmeb het volgende:
Afijn, onder een 'slechte huid' versta ik niet zozeer van die gerimpelde doorgerookte bekkies, maar meer mensen met echte huidproblemen. Eczeem enzo.
Tanx . Klinkt als een goede verklaring.quote:Op donderdag 23 juni 2005 19:19 schreef TechXP het volgende:
[..]
oja.. dat eczeem... krijg je van melkproducten o.a.. Mijn eczeem is er ook gekomen doordat ik in mijn veggie-periode enorm veel liters melk dronk. Daarvoor was het amper zuivel.
Toen is er bij mij eczeem onstaat. Zuivel is een trigger voor eczeem. Meestal in de genen, maar kan tot uiting komen als je melk gaat drinken en veel.
Ik heb dus het idee van wel. Maar het komt inderdaad bij alle Nederlanders voor, niet allen bij veggies.quote:Maar eczeem komt bij veel nederlanders voor. Het zal niet qua percentage meer zijn dan bij niet-veggies.
Ik durf dat ook nooit te nemenquote:Op vrijdag 24 juni 2005 10:21 schreef TheSilentEnigma het volgende:
Denken die mensen nou echt dat er spek in spekkoek zit?
Bloem, boter, suiker een hoop eieren en diverse kruiden en specerijen (kaneel, anijs, kruidnagel, nootmuskaat, kardemom).quote:Op vrijdag 24 juni 2005 10:28 schreef Frollo het volgende:
Ik durf dat ook nooit te nemen
Ik wéét dat er niet echt spek in zit, maar wat het dan wel is, dat weet ik niet. Dus ik neem het risico maar niet
Zeker doen, het is echt heel erg lekker!quote:Op vrijdag 24 juni 2005 10:34 schreef Frollo het volgende:
Thanks Vork
Toch eens proberen dan, 'n plakkie spekkoek
Eitjes? Niks mis mee, alleen liever niet uit de batterij natuurlijk.
Mja, de eitjes zijn steeds minder vaak uit de batterij. Tenminste wat betreft de producten in Nederland. Maar als het er niet specifiek op staat vermeld dan is natuurlijk nogmaar de vraag. Als het zelfgemaakte of van een toko afkomstige spekkoek is denk ik wel dat je er vanuit mag gaan dat de eieren deugen.quote:Op vrijdag 24 juni 2005 10:34 schreef Frollo het volgende:
Thanks Vork
Toch eens proberen dan, 'n plakkie spekkoek
Eitjes? Niks mis mee, alleen liever niet uit de batterij natuurlijk.
ja, broodjes kaas!quote:Op vrijdag 24 juni 2005 10:32 schreef Frollo het volgende:
Wat een oliebollen...
Nog wel een fatsoenlijk lunchpakket gekregen mag ik hopen?
Ook altijd weer ont-zet-tend leuk:quote:Op donderdag 23 juni 2005 14:50 schreef Vork het volgende:
Ja ik moet mezelf nog regelmatig verdedigen, al is dat minder dan vroeger. Ook denken mensen dat het mij iets zou doen wanneer ze op een overdreven wijze doen alsof ze vreselijk genieten van hun stukken vlees door het (soms letterlijk) voor m'n neus op te eten.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |