FOK!forum / Culinesse à gogo / Recept Babi Pangang
Martijn_77zaterdag 28 februari 2004 @ 11:36
Heeft er iemand een goed recept voor Babi Pangang + saus?

Al vast bedankt
shmoopyzaterdag 28 februari 2004 @ 11:39
Ja, maar geen tijd om dat nu allemaal te typen.
Mocht er iemand zijn die dat nu wel kan doen, dan graag, anders zal ik het morgen even posten.
Oceanonixzaterdag 28 februari 2004 @ 12:01
Babi Pangang saus

1 kop bouillon
4 el suiker
2 el shaohsing wijn (of sherry)
1 groot blik tomatenpuree
1 mespunt ve-tsin
2 tl gemberpoeder
1 kopje tomatenketchup
1 teentje knoflook
1 ui, gesnippert

Meng in een kom de gemberpoeder, suiker, ve-tsin, wijn, ketchup, tomatenpuree en bouillon.
Fruit de uien en de knoflook voeg hieraan het mengsel toe. En verhit het geheel goed.



Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Martijn_77zondag 29 februari 2004 @ 10:09
quote:
Op zaterdag 28 februari 2004 12:01 schreef Oceanonix het volgende:
Babi Pangang saus

1 kop bouillon
4 el suiker
2 el shaohsing wijn (of sherry)
1 groot blik tomatenpuree
1 mespunt ve-tsin
2 tl gemberpoeder
1 kopje tomatenketchup
1 teentje knoflook
1 ui, gesnippert

Meng in een kom de gemberpoeder, suiker, ve-tsin, wijn, ketchup, tomatenpuree en bouillon.
Fruit de uien en de knoflook voeg hieraan het mengsel toe. En verhit het geheel goed.



Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Dank je.

En het vlees hoe moet je dat dan klaar maken? Heeft iemand door een goed recept voor?
pierezondag 29 februari 2004 @ 10:12
google?
Martijn_77zondag 29 februari 2004 @ 14:19
quote:
Op zondag 29 februari 2004 10:12 schreef piere het volgende:
google?
De recepten zijn meestal alleen voor de saus. Maar ik zoe4k ook voor het vlees.

En je moet ook recepten hebben voor Ajam Pangang. Dat is Babi Pangang maar dan met kip.
Pietverdrietzondag 29 februari 2004 @ 15:01

Maak een mengsel van peper, zout, nootmuskaat, korianderpoeder, komijnpoeder, en de 5 kruiden melange en wrijf hiermee geblancheerde magere spek in. Maak apart een marinade van de overige ingredienten. Marineer hierin het magere spek voor circa 12 uur. Braad nu het spek in de oven krokant en gaar met de vetkant van het vlees naar boven. Serveer hierbij de Gember Chilisaus.
Versacezondag 29 februari 2004 @ 18:50
Gerecht: babi pangang
Personen: 3-4
Benodigheden:
- 500 g hamlappen
- 6 eetlepels ketjap manis of neutrale sojasaus
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels tamarinde (vloeibaar)
- 2 knoflook tenen
- 2 theelepels kerrie poeder
- 1 theelepel laos (of een stukje van 2,5 cm)
- 1 theelepel gember poeder of 2 theelepels vers geraspte gember
- 1 theelepel ketoembar
- 1 eetlepel tomaten puree


Snijd het vlees in repen maak een marinade van ketjap, olie, tamarinde, kerriepoeder, laos gember en ketoembar.
Laat het vlees minstens 3 uur marineren
Haal het vlees uit de marinade en bak het in de koekenpan aan alle kanten bruin.
Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken.
Roer de tomatenpuree door de marinade en giet deze bij het vlees.
Zet het vuur laag en laat het vlees in circa 30 minuten goed gaar worden
Pietverdrietzondag 29 februari 2004 @ 19:18
quote:
Op zondag 29 februari 2004 18:50 schreef Versace het volgende:
Gerecht: babi pangang
Personen: 3-4
Benodigheden:
- 500 g hamlappen

Zet het vuur laag en laat het vlees in circa 30 minuten goed gaar worden
Hamlappen zijn te mager voor Babi Pangang, en als je het 30 minuten suddert, dan wordt het niet krokant, een belangrijk onderdeel van Babi Pangang.
IMHO
haenzldinsdag 2 maart 2004 @ 10:44
Wat mij altijd opvalt aan zelfmaakrecepten voor babi pangang is dat het vlees van tevoren in reepjes gesneden moet worden, terwijl het bij de chinees NA het bakken in reepjes wordt gesneden. Ook ben ik wel benieuwd hoe ik babi pangang net zo knapperig krijg als bij de chinees. Zelf maken is best lekker, maar is compleet anders dan het origineel.

Heb zelf geen recept, maar ben wel erg nieuwsgierig naar een 'echt' chinees recept.

Oceanonixdinsdag 2 maart 2004 @ 10:50
Dan ben ik bang dat ik je moet teleurstellen. De babi pangang zolas wij die kennen is niet echt chinees maar aangepast aan onze smaak.
Ga eens eten op de Zeedijk daar krijg je totaal andere babi pangang
haenzldinsdag 2 maart 2004 @ 11:28
Gaat het niet om. Ik vreet mijn vingers op bij babi pangang zoals die op elke straathoek in Nederland verkocht wordt. Dat dat anders is dan in China weet ik ook wel.

Enne.... Hoe meer aangepast aan mijn smaak hoe beter!
_Draven_dinsdag 2 maart 2004 @ 21:41
deze gebruik ik altijd, gekregen van een oosters buurvrouwtje van vroeger

Babi Pangang


Voor 4 personen:

500 gram varkenslappen
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
2 theelepels djahe
1 theelepel laos
1 theelepel sereh
½ theelepel ve-tsin
5 eetlepels ketjap manis
6 eetlepels (olijf) olie
1 blikje tomaten puree
½ eetlepel bruine basterdsuiker
½ bouillon blokje
2 eetlepels maïzena
snufje zout

Het vlees:
Vermeng de ui, knoflook, djahe, laos, sereh met 3 eetlepels ketjap. Bestrijk het vlees hiermee en voeg naar smaak zout toe.
Verwarm 5 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak daarin het vlees langzaam gaar, voeg wat water toe. (voor snellere bereiding van het vlees, snij het vlees van te voren in reepjes)

De saus:
Neem een steelpannetje en verwarm daar 1 eetlepel olie in, fruit daarin de ui glazig en voeg de knoflook, tomatenpuree, suiker en bouillon toe.
Roer de rest van de ketjap, maïzena, de ve-tsin en 1 dl water tot een papje. Breng dit aan de kook en voeg naar smaak zout en ketjap toe.
CarpeDiemvrijdag 5 maart 2004 @ 18:43
Ik heb een keer gezien hoe dat gaat met de knapperige vlees.
De chinees kieperde het vlees in schijven in de olie en het werd dus min of meer gefrituurd.
Daarna hakte hij het met een vleesbijl in reepjes.
Martijn_77zaterdag 6 maart 2004 @ 10:38
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 10:50 schreef Oceanonix het volgende:
Dan ben ik bang dat ik je moet teleurstellen. De babi pangang zolas wij die kennen is niet echt chinees maar aangepast aan onze smaak.
Ga eens eten op de Zeedijk daar krijg je totaal andere babi pangang
Inderdaad we hebben hier in de stad een Chinees die volgens de officele chinese keuken kookt.

Maar de heeft twee soort Babi Pangang op de kaart staan.

Een onder de Europese gerechten. Dit is de standaard Babi Pangang en een onder de orginele chinese gerechten en die is compleet anders en veel lekkerder
Pietverdrietzaterdag 6 maart 2004 @ 11:03
Babi Pangang is niet chinees, maar Indonesisch
Sorellazaterdag 6 maart 2004 @ 11:47
Even diep in mijn geheugen gegraven en volgens mij heb gebruiken ze buikspek voor de originele babi pangan.
Martijn_77dinsdag 9 maart 2004 @ 22:43
quote:
Op zaterdag 6 maart 2004 11:47 schreef Sorella het volgende:
Even diep in mijn geheugen gegraven en volgens mij heb gebruiken ze buikspek voor de originele babi pangan.
Waar is buikspek dan te halen en hoe moet je het klaar maken?
Pietverdrietdinsdag 9 maart 2004 @ 22:44
Buikspek koop je bij de slager, wel zeggen dat je aan een stuk wilt, en niet in lappen
Martijn_77zaterdag 13 maart 2004 @ 12:39
quote:
Op dinsdag 9 maart 2004 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Buikspek koop je bij de slager, wel zeggen dat je aan een stuk wilt, en niet in lappen
En hoe dan klaar te maken?
Sorellazondag 14 maart 2004 @ 13:21
Dat weet ik eigenlijk niet meerzo goed, het moet geroosterd worden om dat knapperige korstje te krijgen, dus ik zou hem in de oven bakken net als lamsbout o.i.d.
Insmeren met 5 kruiden poeder moet d8 ik ook.
Pietverdrietzondag 14 maart 2004 @ 13:29
lekker bakken op de vette zijde, net als eendeborst.
Martijn_77dinsdag 30 maart 2004 @ 23:23
quote:
Op zondag 14 maart 2004 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
lekker bakken op de vette zijde, net als eendeborst.
Hoe dan te kruiden om er een soort Babi Pangang van te maken?
sammyd118woensdag 31 maart 2004 @ 00:31
ok zal ik jullie uit de brand helpen?Ik heb een vriend die bij een chinees heeft gewerkt.Voor babi pangang gebruiken ze varkens nek(halskarbonade maar dan aan 1 stuk)die snijden ze in dikke plakken en koken die in een marinade helemaal strond gaar.(bv.water ,ketjap,sambal,5epice,gember)Dan laat je die dikke plakken koud worden.Dan komt de groote truc..........die plakken donder je lekker in de frituur,lekker krokant laten bakken(160 gr.)en dan met een bijl in reepen tsjoppen,kledder zoetzure tomaten saus er over en bikken maar.erug lekker hoor!
merdekawoensdag 31 maart 2004 @ 13:55
Babi Panggang

Ingredienten:

* 500 gr. speklappen (of halskarbonade of buikspek), * 3 eetl. ketjap manis,
* 1 ui, * 2 eetl. citroensap,
* 2 teentjes knoflook, * 1 eetl. olie.
* 2 theel.gember,

Voor de saus:


* 1 eetl. olie, * 1 eetl. sherry,
* 1 ui, * 1 eetl. azijn,
* 2 teentjes knoflook, * 6 eetl. tomatenpuree,
* 1dl. bouillon, * 1 eetl. suiker.

Snij het vlees in reepjes, en doe dit met de gesnipperde ui en knoflook, gember, citroensap, de olie en wat zout en peper in een kom en meng dit goed. Laat dit ca. 2 uur marineren. Breng in een pan het vlees met de marinade aan de kook, zet het vuur klein en laat het dan ca. 45 min. stoven. Zonodig wat water erbij doen als er te veel vocht is verdampt. Schep het vlees in een ovenschaal en bak het 15 min. in de oven (200 C) tot het bruin en knapperig is. Maak in de tussentijd de saus. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de bouillon, sherry, azijn, tomatenpuree en de suiker toe. Breng het al roerend aan de kook. Schep het daarna over het vleesmengsel.
Bij buikspek een langere stoof en oventijd aanhouden!

Dit is het recept van de Indische Babi Panggang. Het is dus Indonesisch, ook al hebben de chinezen een (frituur)recept waar het nogal op lijkt. Dit prijzen ze dan vaak aan als 'chinese/originele/kantonese babi panggang', omdat dat ons hollanders bekend in de oren klinkt. Als je in het buitenland bij de chinees komt hebben ze nog nooit van babi panggang gehoord.
Maar geef mij de Indische versie maar!
Martijn_77zaterdag 10 april 2004 @ 10:53
Merdeka ik zal dat recept zeker een keer proberen.

Dank je.
Martijn_77zaterdag 10 april 2004 @ 10:59
Heeft er iemand voor mij het recept van Cha Sieuw (originele Chinese babi pangang).

Heb het recept voor de Indische versie heb ik al maar ben nu opzoek naar de chinese versie.

Al vast bedankt.
p00pb0xzaterdag 10 april 2004 @ 11:45
Tip: Ga naar de Toko en haal daar een zakje met Chinese Cha Sieuw Kruiden
Smurfzondag 11 april 2004 @ 13:03
het is gewoon een marinade ja
je kan het ook op kip gebruiken.
Martijn_77maandag 12 april 2004 @ 11:36
Maar hoe klaar te maken?
subarudinsdag 13 april 2004 @ 20:29
Volgens mij kan je bij de Chinese Supermarkt Cha Sieuw Saus halen en daarmee moet je de varkensvlees erin marineren met wat uien, suiker en tomate ketchup van Heinz(Niet te veel, meer voor de kleur)voor een dagje en dan de oven in of barbeque. Maar hoe lang roosteren... dat mag je zelf bepalen
Martijn_77maandag 24 mei 2004 @ 22:59
quote:
Op dinsdag 13 april 2004 20:29 schreef subaru het volgende:
Volgens mij kan je bij de Chinese Supermarkt Cha Sieuw Saus halen en daarmee moet je de varkensvlees erin marineren met wat uien, suiker en tomate ketchup van Heinz(Niet te veel, meer voor de kleur)voor een dagje en dan de oven in of barbeque. Maar hoe lang roosteren... dat mag je zelf bepalen
Is dat alles?

Kun je de marinade niet zelf maken?
Martijn_77maandag 24 mei 2004 @ 23:02
Heeft er iemand nog goede recepten voor het zoet zuur wat je er altijd bij krijgt?
Sorellamaandag 24 mei 2004 @ 23:11
Gewoon atjar tjampoer
Martijn_77maandag 24 mei 2004 @ 23:13
quote:
Op maandag 24 mei 2004 23:11 schreef Sorella het volgende:
Gewoon atjar tjampoer
Ja maar dan zelf maken......
Eronymusmaandag 24 mei 2004 @ 23:18
ow ik las "Recept Bambi Pangang"
Sorellamaandag 24 mei 2004 @ 23:27
Ingrediënten:
100 gram wortelen

zout

4 sjalotjes

100 gram sperciebonen

100 gram witte kool

2 teentjes knoflook

1/4 komkommer

1 eetlepel olie

150 ml. azijn

100 gram tauge

1 eetlepel suiker

1 theelepel gember(poeder)

1 theelepel kunjit/kurkuma

1 theelepel sambal oelek


- Bereiding:
Snij de wortel in reepjes van lucifergrootte. Snij de bonen in kleine
stukjes. Rasp de kool.
Kook in een pan met wat water en zout de groenten gedurende 5 minuten.
Schud het water af.
Snij de komkommer in *kleine* blokjes. Pel de sjalotjes en de knoflook.
Hak ze in een keukenmachine tot pasta. Meng dit met de sambal, de kunjit en
de gember.
Verhit de olie in een braadpan. Bak het kruidenmengsel gedurende 2 minuten.
Voeg azijn en suiker toe, en roer totdat de suiker opgelost is. Voeg alle
groenten toe (dit tot nu toe nog niet gekookt zijn). Voeg een *beetje*
water toe als er te weinig vocht over is. Laat dit zachtjes koken gedurende
2 minuten. Doe dan alles in een kom, en laat het afkoelen.
De Atjar kan nu bewaard worden in inmaakpotten (ikzelf gebruik daar altijd
lege jam-potten voor): voeg daarbij het vocht toe. Zet de potten onderste-
boven neer totdat alles afgekoeld is. Het kan zo minstens een jaar bewaard
worden (bewaar het wel op een donkere plaats, om het verdwijnen van de
kleur te voorkomen). Leuk als een kado!


- Opmerkingen: Kunjit of kurkuma is een kruid. Het wordt in deze salade
gebruikt om kleur aan het geheel te geven. Het lijkt in dat opzicht veel op
saffraan, alhoewel kunjit wat bitterder smaakt.
Martijn_77maandag 24 mei 2004 @ 23:27
quote:
Op maandag 24 mei 2004 23:18 schreef Eronymus het volgende:
ow ik las "Recept Bambi Pangang" [afbeelding]
Oke zie Recept Atjar Tjampoer
krakkemiekemaandag 24 mei 2004 @ 23:28
Neem een stuk buikspek, dus speklappen aan 1 stuk. Laat 12 uur marineren in Pietverdriets marinade. Snijdt van te voren sneetjes in de vetkant.
Laat gaar worden in de oven op 200 graden. Dek eventueel af met aluminiumfolie als het te bruin wordt.
Als het gaar is, snijd het vlees in plakken volgens de sneedjes. Bak de plakken in een droge koekepan uit, tot ze bruin zijn.
Serveer met een zure tomatensaus.
Recept van m'n indische ex, altijd groot succes.
Martijn_77maandag 24 mei 2004 @ 23:44
Hoe maak je die zure tomaten saus dan?
krakkemiekemaandag 24 mei 2004 @ 23:47
Uit mijn hoofd: tomatenpuree uit een blikje met een scheutje azijn, eventueel binden met wat maizena.
Zie eventueel het kookboek van Beb Vuijk, is vast te vinden in jouw bibliotheek.
Eronymusdinsdag 25 mei 2004 @ 01:25
quote:
Op maandag 24 mei 2004 23:27 schreef Martijn_77 het volgende:
[..]

Oke zie Recept Atjar Tjampoer
thanx! 't lijkt me lekker...
ik probeer regelmatig wat uit..
rooflessdinsdag 25 mei 2004 @ 08:45
Jawel hoor:
Mager varkensvlees of varkenshaas
1 el Hoisin saus
2 el Sojasaus
2 el honing
1 tl sesamolie
1 tl rode levensmiddelen kleurstof
teentje knoflook uit de pers

Minimaal 2 uur marineren (liever een nacht), roosteren in de oven
shreddervrijdag 28 mei 2004 @ 03:24
we gaan hier geen beroepsgeheimen verklappen hey , maar wat roofles zegt is wel goed, alleen die kleurstof kan je wel eruit houden als het voor eigen consumptie is.
overigens is er een sausje wat ook erg zoet is en op tja sieuw lijkt
Het was een rode kleur marinade van knor voor kip volgens mij. Erg zoet en lekker.
Martijn_77zaterdag 29 mei 2004 @ 14:06
quote:
Op dinsdag 25 mei 2004 08:45 schreef roofless het volgende:
Jawel hoor:
Mager varkensvlees of varkenshaas
1 el Hoisin saus
2 el Sojasaus
2 el honing
1 tl sesamolie
1 tl rode levensmiddelen kleurstof
teentje knoflook uit de pers

Minimaal 2 uur marineren (liever een nacht), roosteren in de oven
Is dit ook met kip te maken?

En wat is Hoisin saus precies?
shredderzaterdag 29 mei 2004 @ 21:27
ja hoorook met kip, hoisin saus is de oorspronkelijke barbequesaus uit China. Is zoet en donkerbruin van kleur. in elke toko verkrijgbaar
summerscentzondag 30 mei 2004 @ 03:33


bij veel toko's te koop en is ook goed te gebruiken als dipping voor geroosterde varken (die met krokante skin)
Martijn_77zondag 20 juni 2004 @ 11:06
quote:
Op zaterdag 29 mei 2004 21:27 schreef shredder het volgende:
ja hoorook met kip, hoisin saus is de oorspronkelijke barbequesaus uit China. Is zoet en donkerbruin van kleur. in elke toko verkrijgbaar
Denk dast ik dat eens ga proberen.
Vahltomaandag 21 juni 2004 @ 11:31
quote:
Op vrijdag 28 mei 2004 03:24 schreef shredder het volgende:
[...] alleen die kleurstof kan je wel eruit houden als het voor eigen consumptie is. [...]
Ik weet dat in het orignele recept poeder van een een rode pit zit, genaamd 'anka'. Dit kan de Indonesische naam zijn, maar ik ken het alleen maar als zodanig. Anka geeft een bijna bourgondisch-rode kleur aan het vlees, en omdat het een natuurlijk product is, begin je niet gloeien in het donker.
Martijn_77zaterdag 20 november 2004 @ 13:00
quote:
Op maandag 21 juni 2004 11:31 schreef Vahlto het volgende:

[..]

Ik weet dat in het orignele recept poeder van een een rode pit zit, genaamd 'anka'. Dit kan de Indonesische naam zijn, maar ik ken het alleen maar als zodanig. Anka geeft een bijna bourgondisch-rode kleur aan het vlees, en omdat het een natuurlijk product is, begin je niet gloeien in het donker.
Maar doet het verder nog iets met de smaak of niet?
hassanjassanmaandag 22 november 2004 @ 00:09
quote:
Op zondag 30 mei 2004 03:33 schreef summerscent het volgende:
[afbeelding]

bij veel toko's te koop en is ook goed te gebruiken als dipping voor geroosterde varken (die met krokante skin)
en hoe maak je dan die echte chinese babi pangang spek (zoals ik het dan bestel), anders krijg ik die ranzige bak vlees met tomatensaus. Dus de echte drooggebakken met krokante huid en speklaagjes???
shreddermaandag 22 november 2004 @ 13:43
quote:
Op maandag 22 november 2004 00:09 schreef hassanjassan het volgende:

[..]

en hoe maak je dan die echte chinese babi pangang spek (zoals ik het dan bestel), anders krijg ik die ranzige bak vlees met tomatensaus. Dus de echte drooggebakken met krokante huid en speklaagjes???
Nou daarvoor heb je een flinke lap speenvarken nodig en een prikker om alsmaar gaatjes te maken in de rug van het varkentje, dit moet dan de oven in.
Het is thuis niet te maken, omdat je nooit zo grote oven heb met dito warmtekracht.
krakkemiekedinsdag 23 november 2004 @ 00:07
Koop bij de slager een stuk speklappen met zwoerd, zo groot als je ovenschaal. Maak sneetjes in het zwoerd en wrijf in met 5 kruidenpoeder (te koop bij de toko). Bak het vlees op 200 graden tot het gaar is, dek af met folie als het te zwart wordt.
Snijd het in lapjes, volgens de sneetjes en bak het aan beide kanten uit in een anti-aanbakpan.
Maak een saus van tomatenpuree, azijn en suiker. Bind met maizena. Serveer bij het vlees.
Martijn_77dinsdag 23 november 2004 @ 21:29
quote:
Op dinsdag 23 november 2004 00:07 schreef krakkemieke het volgende:
Maak een saus van tomatenpuree, azijn en suiker. Bind met maizena. Serveer bij het vlees.
Bij de chinees hier zit er ook altij een beetje chilli door.
krakkemiekedinsdag 23 november 2004 @ 23:17
Twas maar een basis recept en erg indisch....
DaeQvrijdag 21 januari 2005 @ 22:05
Weet iemand hier hoe je de babi pangang van de chinees kan nabouwen?

Ik heb alles al geprobeerd: Speklappen, varkenshaas, stuk varken etc etc hoe krijgen ze het zo knapperig? Ik heb het in de oven gedaan, gefrituurd, onder de grill.. niks lijkt er echt op

ps geen gezeur over dat het geen traditioneel chinees gerecht is enzo, ik vind het gewoon lekker.

[ Bericht 1% gewijzigd door DaeQ op 21-01-2005 22:14:44 ]
YoungAndRestlessvrijdag 21 januari 2005 @ 22:17
de kat van de buren vangen
WeirdMickyvrijdag 21 januari 2005 @ 22:19
dit zou ik ook wel eens willen maken babi pangang is echt gruwelijk lekker

en op basis van wat voor soort saus moet je het maken?
Bayswatervrijdag 21 januari 2005 @ 22:26
Ingredienten:
500 gram hamlappen, 6 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels olie, 2 eetlepels tamarinde (vloeibaar), 2 knoflook tenen, 2 theelepels kerrie poeder, 1 theelepel laos(of stukje van 2 1/2 centimeter), 1 theelepels Gember poeder of 2 theelepels vers gerapste gember, 1 theelepel ketoembar, 1 eetlepels tomaten puree,

Bereiding:


Snijd het vlees in repen maak een marinade van ketjap, olie, tamarinde, kerriepoeder, laos gember en ketoembar.
Laat het vlees minstens 3 uur marineren
Haal het vlees uit de marinade en bak het in de koekenpan aan alle kanten bruin.
Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken.
Roer de tomatenpuree door de marinade en giet deze bij het vlees.
Zet het vuur laag en laat het vlees in circa 30 minuten goed gaar worden.


fembolvrijdag 21 januari 2005 @ 22:27
babipangangsaus van de conimex van de supermarkt

en het vlees (kophaas v/h varken) moet je roosteren

en een goeie bak ve tsin erop!!
Steve-Ovrijdag 21 januari 2005 @ 22:31
Wokken op hoge tempratuur .
SiGNevrijdag 21 januari 2005 @ 22:34
marineren, bakken, invriezen en de volgende dag frituren.
Alleen dan wordt het zo knapperig zoals bij de chinees.
Bayswatervrijdag 21 januari 2005 @ 22:35
Het smaakt het best als het al een keer geserveerd is en niet verorberd is.
xXroninXxvrijdag 21 januari 2005 @ 22:39
RECEPT: BABI PANGGANG OP KANTONESE WIJZE

- Ingredienten:
2 zakjes 'roast red pork seasoning mix'
1 1/4 dl. water
600 gr. varkensfilet (+/- 8 bij 20 cm.)
2 eetlepels honing
600 gr. Chinese kool
1/4 liter kippebouillon

- Bereiding:
Los een zakje kruidenmix op in het water. Snijd de varkensfilet in 2 lange
stukjes van +/- 4 bij 20 cm. en schep het met de mix om en marineer het op
een koele plaats, afgedekt, 1 nacht.
Leg het vlees de volgende dag op een rooster (lekbak met laagje water
eronder) en rooster het in een hete oven van 200 graden, onder keren en
bedruipen, 1 uur. Vul het water in de lekbak af en toe aan.
Schakel dan de grill in en rooster de bovenkant van de vleesstukken
knapperig.

Haal de Chinese koolbladeren los en blancheer ze in ruim kokend water met
wat zout.
Roer voor de saus het tweede zakje kruidenmix met de honing en de
kippebouillon glad, breng het aan de kook en kook het in 10 minuten tot een
lichtgebonden saus. Schik de koolbladeren op een serveerschaal en schenk de
saus erover.

Snijd het geroosterde vlees in 1 cm dikke plakjes en leg die op de
groenten.
Serveer met gekookte witte rijst, vermengd met luciferdunne (geblancheerde)
reepjes wortel en prei en omeletreepjes (van 1 ei met 1 eetlepel bouillon).

of als je meer de vernederlandse versie wilt:

RECEPT: HOLLANDSE BABI PANGANG

- Ingredienten (voor 2 a 3 personen):
flink veel uien (in ringen gesneden)
1 pond blokjes of reepjes varkensvlees
1/2 liter bouillon
3 eetlepels suiker
4 eetlepels ketjap
sambal
1 eetlepel keukenstroop
maizena of allesbinder

- Bereiding:
Bak de uien in een pan met wat boter. Haal de uien uit de pan.
Bak het varkensvlees [Ook met wat boter, neem ik aan. BH]. Doe de bouillon
erbij, en ook de suiker, de ketjap, de sambal, en de stroop.
Even laten koken en binden met maizena of allesbinder.


bon apetie
Avanivrijdag 21 januari 2005 @ 22:42
Misschien ga ik het nog wel eens een keer proberen te maken. Babi Pangang is lekker
Sabrina1981vrijdag 21 januari 2005 @ 22:58
Mijn moeder maakt ook heerlijke babi pangang. Dan is ie niet knapperig, maar dat maakt niet uit vind ik. Ik zal eens kijken of ik het recept kan vinden.
DaeQvrijdag 21 januari 2005 @ 23:05
wokken, bakken en in de grill werkt dus niet...

signe: die ga ik eens proberen ik dacht al dat het iets met frituren was. Maar eerst in de oven en daarna frituren werkt niet. Eerst invriezen dus thx dude!
DaeQvrijdag 21 januari 2005 @ 23:07
hamlappen werkt ook niet. met speklappen ook niet, welke type vleesch moet het zijn
DAMHvrijdag 21 januari 2005 @ 23:44
idd die knapperige buitenkant schopt kont !!!
Charmianzaterdag 22 januari 2005 @ 00:00
Mijn vader zaliger maakte het vroeger wel eens. ZIjn babi pangang was wel knapperig en dat zonder te frituren. Hij maakte het van buikspek en roosterde het in de oven. Hij was hier wel uren mee bezig en ik weet helaas het recept niet (ik hou zelf niet zo van spek).
Ik zal eens aan mijn moeder vragen of zij het misschien weet.
Martijn_77zaterdag 22 januari 2005 @ 11:52
Edit: Niet meer nodig

[ Bericht 82% gewijzigd door Martijn_77 op 28-07-2005 11:31:35 ]
djkoelkastdonderdag 28 juli 2005 @ 01:07
Dag allen,

ik wil al zo lang èchte babi pangang maken.
Nu kun je je vlees in reepjes snijden, marineren met Conimex bagger, bakken in de pan en van die instant saus er overheen donderen maar het LIJKT niet eens op de babi pangang zoals je bij de chinees krijgt.
Dat is nou echt lekker knapperig vlees, mals en zacht van binnen en een heerlijke zoet/zure saus.. enfin iedereen kent het wel.

Na lang zoeken heb ik het nog steeds niet gevonden

Weet iemand een ècht goed recept?

Welk vlees moet er gebruikt worden?
Hoe marineer ik het vlees?
Hoe bak ik het vlees?
Hoe maak ik de saus?

Geen van de recepten op internet die ik vond geven een goed antwoord op mijn vragen.
Speklapjes zijn het zéker niet iig.

Iemand die het zelf maakt en dan wel axact zoals bij de chinees en daar toevallig een recptje van heeft?
klaaroverdonderdag 28 juli 2005 @ 10:19
Het zijn zeker wél speklapjes die je moet gebruiken, maar dan aan 1 stuk.
"Een stuk buikspek" heet dat bij de slager.
Inwrijven met zout en 5-spice-poeder (chinese toko, is een poeder van 5 specerijen waaronder anijs). Dan in de hete oven doen en lekker laten braden, totdat het helemaal krokant is. Let op er komt vreselijk veel vet uit gedropen.
Hoe je de zoetzure saus maakt, weet ik niet.
Martijn_77donderdag 28 juli 2005 @ 11:16
Topics gemerged

[ Bericht 85% gewijzigd door Martijn_77 op 28-07-2005 11:30:45 ]
djkoelkastdonderdag 28 juli 2005 @ 12:19
quote:
Op donderdag 28 juli 2005 11:16 schreef Martijn_77 het volgende:
Topics gemerged
een post om hem weer terug te krijgen in my active topics
Z___Zvrijdag 29 juli 2005 @ 01:16
Babi Pangang moet je gewoon bij de chinees kopen en niet zelf maken
Martijn_77vrijdag 29 juli 2005 @ 09:41
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 01:16 schreef Z___Z het volgende:
Babi Pangang moet je gewoon bij de chinees kopen en niet zelf maken
Dit topic is juist bedoeld voor mensen die hem wel zelf willen maken.
djkoelkastvrijdag 29 juli 2005 @ 10:14
quote:
Op vrijdag 29 juli 2005 01:16 schreef Z___Z het volgende:
Babi Pangang moet je gewoon bij de chinees kopen en niet zelf maken
ja, lekker makkelijk. Dat is nou juist de sport! Het zelf kunnen en dan waar mogelijk naar je eigen smaak proberen te verbeteren...
Martijn_77zondag 31 juli 2005 @ 00:11
Nog een paar recepten die ik op internet gevonden heb:
quote:
Babi Pangang

Benodigdheden:
Een stuk buikspek met zwoerd
babi pangang kruiden (5 spices)
knoflook
zout
citroen
vetsin.

Bereiding
Kruiden oeleken en aanlengen met beetje water. Het buikspek insnijden, maar het zwoerd moet wel heel blijven. Het vlees met de boemboe insmeren en nachtje laten intrekken. Dan in de oven met het vel onder gaar laten worden. Vervolgens zwoerd naar boven en onder de gril (of op de BBQ) tot het vel knapperig is geworden. (Dit laatste is een kunst, sommigen zeggen dat je het vel met jenever moet insmeren en anderen beweren dat inwrijven met bakpoeder het vel lekker knapperig zal maken).

Saus:
tomatenpuree
tomatenketchup
suiker
taotjo
sambal oelek
knoflook.

Bereiding
Knoflook, sambal en de taotjo oeleken en aanbraden. Dan de rest erbij en even laten sudderen. Op smaak maken en eventueel binden met maizena
quote:
Babi pangang spek

Benodigdheden:

• 500 g Speklappen (aan een stuk met zwoerd)
• ½ dl jonge jenever
• 1 theelepel koriander (ketoembar)
• 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
• 2 teentjes knoflook
• 2 eetlepels olie
• 150 g taugé
• 1 paksoi
• 1 kleine rode peper (fijngesneden)
• 2 eetlepels balsamicoazijn
• 4 eetlepels sojasaus
• 2 rode uien
• snufje zout
• snufje peper

Bereiding
1. Meng de jenever met ketoembar, 1 eetl. sojasaus en djahé.
2. Snijd het zwoerd in ruitvorm in en marineer het stuk Speklap afgedekt in de koelkast, minimaal 4 uur. Keer het vlees regelmatig.
3. Braad het vlees in een passende braadslede in een voorverwarmde oven van 180°C gedurende ca. 60 minuten. Leg de zwoerdzijde boven en keer het vlees niet meer. Als de bovenzijde (zwoerd) lekker krokant is dan is het vlees ook gaar.
4. Verwarm ondertussen in een koekenpan de olie. Bak de rode ui, knoflook, paksoi, taugé en het rode pepertje lekker aan. Het geheel moet wel knapperig blijven.
5. Breng het op smaak met sojasaus, balsamico azijn, zout en peper.
6. Snijd het vlees in plakken en serveer samen met de atjar van paksoi en taugé.

Lekker met bami goreng of mihoen goreng.
Iemand91donderdag 28 oktober 2010 @ 23:40
Dankzij Mirjam (waarvoor dank! ^O^ ) gaat dit topic omhoog.
Volgende week heb ik tentamenvrije tentamenweek en dan wil ik het wel 'ns proberen.
Dus.....:

quote:
Op zondag 24 oktober 2010 16:00 schreef Iemand91 het volgende:
Mij lijkt het nog wel een keer gaaf om babi pangang te maken zoals je die bij de chinees krijgt.
Hier was een topic over maar daar is niet meer in te reageren. Nou weet ik dat die smaak als bij de chinees je thuis waarschijnlijk niet krijgt tenzij je letterlijk het recept van je lokale chinees krijgt, maar ik heb rondgekeken en zou dit wat zijn?

Probleem is al die kleine hoeveelheden, betaal je voor en gooi je weg omdat je het nooit meer gebruikt...
EricTdonderdag 28 oktober 2010 @ 23:55
ik raad (voor eigenlijk alle Indonesische stoof en bak gerechten) haaskarbonade aan. Hamlappen en spek is niet te eten
markxx1985donderdag 28 oktober 2010 @ 23:59
ik haal baby pangang altijd gewoon bij de chinees lol :-D
djkoelkastvrijdag 29 oktober 2010 @ 00:23
Ik heb het inmiddels een beetje onder de knie.

Je hebt nodig: 1 stuk (groot stuk) halskarbonade
Die braad je in een pan met kruiden en boter/olie helemaal gaar
Dan snijd je er plakken van (lappen, niet de babi pangang reepjes!)
Die gooi je in een wok vol met hete olie (slaolie meestal)
krokant bakken, dan pas in reepjes snijden, saus er over en beter krijg je het niet.

In de oven/onder de grill wordt het nooit knapperig, je moet het frituren in een wok.
Iemand91vrijdag 29 oktober 2010 @ 01:02
quote:
Op donderdag 28 oktober 2010 23:55 schreef EricT het volgende:
ik raad (voor eigenlijk alle Indonesische stoof en bak gerechten) haaskarbonade aan. Hamlappen en spek is niet te eten
In het recept staan geen hamlappen, er staat schouderkarbonade. ;)

quote:
Op vrijdag 29 oktober 2010 00:23 schreef djkoelkast het volgende:
Ik heb het inmiddels een beetje onder de knie.

Je hebt nodig: 1 stuk (groot stuk) halskarbonade
Die braad je in een pan met kruiden en boter/olie helemaal gaar
Dan snijd je er plakken van (lappen, niet de babi pangang reepjes!)
Die gooi je in een [img]wok vol met hete olie[/img] (slaolie meestal)
krokant bakken, dan pas in reepjes snijden, saus er over en beter krijg je het niet.

In de oven/onder de grill wordt het nooit knapperig, je moet het frituren in een wok.
Frituren dus, right. Ok. Maar de saus, dat maakt/kraakt de babi pangang.
Dus daarom vroeg ik of mensen dachten of het genoemde recept wat zou kunnen wezen.

[ Bericht 11% gewijzigd door Iemand91 op 29-10-2010 01:16:13 ]
djkoelkastvrijdag 29 oktober 2010 @ 11:34
Die is ook het moeilijkste, maar knapperig vlees is ook heel belangrijk.
De saus is op basis van chilisaus en dan met ketchup (of tomatenpuree), gembersiroop en azijn. Er zal ongetwijfeld nog wat ketjap in zitten en misschien basterdsuiker, maar de verhoudingen zijn heel moeilijk. Ik proef het soms ook bij de chinees: iets te veel chilisaus en de verhouding klopt niet meer en dan smaakt het te veel naar chilisaus.
Veel experimenteren tot je het hebt denk ik, maar dit zijn wel de basisingrediënten.
Iemand91vrijdag 29 oktober 2010 @ 11:47
quote:
Op vrijdag 29 oktober 2010 11:34 schreef djkoelkast het volgende:
Die is ook het moeilijkste, maar knapperig vlees is ook heel belangrijk.
De saus is op basis van chilisaus en dan met ketchup (of tomatenpuree), gembersiroop en azijn. Er zal ongetwijfeld nog wat ketjap in zitten en misschien basterdsuiker, maar de verhoudingen zijn heel moeilijk. Ik proef het soms ook bij de chinees: iets te veel chilisaus en de verhouding klopt niet meer en dan smaakt het te veel naar chilisaus.
Veel experimenteren tot je het hebt denk ik, maar dit zijn wel de basisingrediënten.
Maar het genoemde recept dus niet?
djkoelkastvrijdag 29 oktober 2010 @ 12:36
Ik heb het de Chinees nooit gevraagd, maar dit zou er in moeten zitten ;)
Gummibeer79vrijdag 29 oktober 2010 @ 13:19
Je zou (makkelijk) de chili/mango saus van GoTan kunnen proberen. Lijkt er heel erg veel op en is te halen bij o.a. Xenos
BorTheWolfmaandag 1 november 2010 @ 18:47
Ik heb de juiste bereidings methode van het klaarmaken van babi pangang SPEK redelijk onder de knie. Ik heb het hier over de krokante ZOUTE SPEK variant en niet de variant met tomaten saus.

Heb het gisteren nog klaargemaakt en als ik van het bestaan van deze topic had geweten had ik wel een aantal foto's en instrukties voor jullie gemaakt.
De eerst volgende keer dat ik het klaarmaak zal ik stap voor stap (met foto's) uitleggen hoe ik deze babi pangang SPEK maak.
Kan alvast verklappen dat het hier om de frituur variant gaat.

Omdat dit recept nou bepaald het gezondste maaltijd is uit de schijf van 5 Maak ik dit niet al te vaak. Zo stay tuned en maak anders een tvp-tje aan.
Iemand91maandag 1 november 2010 @ 19:07
quote:
Op maandag 1 november 2010 18:47 schreef BorTheWolf het volgende:
Ik heb de juiste bereidings methode van het klaarmaken van babi pangang SPEK redelijk onder de knie. Ik heb het hier over de krokante ZOUTE SPEK variant en niet de variant met tomaten saus.

Heb het gisteren nog klaargemaakt en als ik van het bestaan van deze topic had geweten had ik wel een aantal foto's en instrukties voor jullie gemaakt.
De eerst volgende keer dat ik het klaarmaak zal ik stap voor stap (met foto's) uitleggen hoe ik deze babi pangang SPEK maak.
Kan alvast verklappen dat het hier om de frituur variant gaat.

Omdat dit recept nou bepaald het gezondste maaltijd is uit de schijf van 5 Maak ik dit niet al te vaak. Zo stay tuned en maak anders een tvp-tje aan.
I will. Enne ik ga denk ik dat recept van mijn links eens proberen deze week. Morgen eens de ingrediënten laten halen/later weggooien.
Iemand91maandag 1 november 2010 @ 21:09
Ik ga dus dit maar 'ns proberen.
Of zegt men "NIET doen!" :P
Ik dacht dat ik veel ingrediënten nodig had die we niet hebben; blijkt alleen knoflook en djahé;
ik gok erop eerst zonder de steranijs en rijstwijn/sherry te proberen, of is dat écht nodig?

[ Bericht 15% gewijzigd door Iemand91 op 01-11-2010 21:52:22 ]
#ANONIEMdonderdag 4 november 2010 @ 17:13
tvp voor het resultaat van iemand91. ook benieuwd naar het recept van bordewolf :)
djkoelkastdonderdag 4 november 2010 @ 17:16
Met karbonades, nee. Halskarbonade aan 1 stuk, braden, snijden, frituren.
Iemand91donderdag 4 november 2010 @ 18:40
Vanavond afgemaakt en oh my. Dat was lekker.
Meerdere soorten babi-pangang gemaakt in het verleden wat nooit écht in de buurt kwam, maar deze was (mede dankzij het frituren) gewoon erg lekker.
Ik heb er nog aan gedacht om foto('s) te maken maar in the heat of the moment is daar niks van gekomen ( :@ )

Het is een aanrader en het is totaal niet moeilijk of langdurig om te maken.
Het recept wat ik gepost heb is voor 2 personen maar als je écht honger hebt is het ook nog wel door 1 persoon op te eten.
Ik ga het vast nog wel 'ns maken, alleen dan qua ingrediënten alles keer 4 ofzo.
Mirjamdonderdag 4 november 2010 @ 20:31
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 18:40 schreef Iemand91 het volgende:
Vanavond afgemaakt en oh my. Dat was lekker.
Meerdere soorten babi-pangang gemaakt in het verleden wat nooit écht in de buurt kwam, maar deze was (mede dankzij het frituren) gewoon erg lekker.
Ik heb er nog aan gedacht om foto('s) te maken maar in the heat of the moment is daar niks van gekomen ( :@ )

Het is een aanrader en het is totaal niet moeilijk of langdurig om te maken.
Het recept wat ik gepost heb is voor 2 personen maar als je écht honger hebt is het ook nog wel door 1 persoon op te eten.
Ik ga het vast nog wel 'ns maken, alleen dan qua ingrediënten alles keer 4 ofzo.
geen foto's! :'(

enne, srsly, wordt die knapperige babi pangang van de chinees ook gefrituurd dan? ;(
djkoelkastdonderdag 4 november 2010 @ 20:45
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 20:31 schreef Mirjam het volgende:

[..]

geen foto's! :'(

enne, srsly, wordt die knapperige babi pangang van de chinees ook gefrituurd dan? ;(
Ja, in een wok met sojaolie (= slaolie). Nooit gezien? Het zijn hele wokken vol, daar doen ze heel veel in. Kroepoek, pisang goreng en die vleesballetjes, loempia's etc.
In een oven krijg je vlees nooit knapperig, in een pan ook niet, alleen door ze "diep te bakken" = deep frying = frituren. Alleen dan dus in een wok ipv een frituurpan ;)
Mirjamdonderdag 4 november 2010 @ 20:46
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 20:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]



Ja, in een wok met sojaolie (= slaolie). Nooit gezien? Het zijn hele wokken vol, daar doen ze heel veel in. Kroepoek, pisang goreng en die vleesballetjes, loempia's etc.
In een oven krijg je vlees nooit knapperig, in een pan ook niet, alleen door ze "diep te bakken" = deep frying = frituren. Alleen dan dus in een wok ipv een frituurpan ;)
nee, heb het ze nooit zien doen :o
en dat verklaar dus waarom het mij in de oven nooit gelukt is :')

maar wordt het niet enorm droog dan?
want als ik bij bijv. nam kee babi pangang spek eet, met zo'n knapperig korste, is het totaal niet droog..
djkoelkastdonderdag 4 november 2010 @ 20:51
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 20:46 schreef Mirjam het volgende:

[..]

nee, heb het ze nooit zien doen :o
en dat verklaar dus waarom het mij in de oven nooit gelukt is :')

maar wordt het niet enorm droog dan?
want als ik bij bijv. nam kee babi pangang spek eet, met zo'n knapperig korste, is het totaal niet droog..
Spek is vet, dus dat is ook een soort van "dieper" bakken en daarmee wordt het knapperig. Lukt je alleen nooit met mager vlees (halskarbonade is vrij mager, op wat kleine beetjes vet na, die heb je er bij de chinees ook vaak tussen).

Het wordt juist niet droog omdat je echt maar 1-2 minuten hoeft te frituren, je moet ook gaar vlees gebruiken en het nieuw rauw in de wok gooien.
Je braadt eerst een stuk halskarbonade (en daarom aan 1 stuk en niet al in lappen) langzaam gaar in een pan met deksel, in de marinade met wat boter en/of olie. Dan snij je dus lappen en die frituur je vrij kort. Dan is het niet droog, maar wel dat "draderige" wat babi pangang heeft en dat komt omdat het halskarbonade is.
Mirjamdonderdag 4 november 2010 @ 20:57
quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 20:51 schreef djkoelkast het volgende:

[..]



Spek is vet, dus dat is ook een soort van "dieper" bakken en daarmee wordt het knapperig. Lukt je alleen nooit met mager vlees (halskarbonade is vrij mager, op wat kleine beetjes vet na, die heb je er bij de chinees ook vaak tussen).

Het wordt juist niet droog omdat je echt maar 1-2 minuten hoeft te frituren, je moet ook gaar vlees gebruiken en het nieuw rauw in de wok gooien.
Je braadt eerst een stuk halskarbonade (en daarom aan 1 stuk en niet al in lappen) langzaam gaar in een pan met deksel, in de marinade met wat boter en/of olie. Dan snij je dus lappen en die frituur je vrij kort. Dan is het niet droog, maar wel dat "draderige" wat babi pangang heeft en dat komt omdat het halskarbonade is.
ahaa.
dus het zou ook met bijv. buikspek kunnen ofzo?
want dat draderige vind ik niks, ik hou van die 'authentieke' knapperige babi pangang, die in die kleine, echte toko's kunt krijgen.
djkoelkastdonderdag 4 november 2010 @ 21:06
Ik ken die babi pangang niet, dus ik heb geen idee hoe die zou moeten smaken.
Buikspek kun je alleen volgens mij niet frituren, vet met vet (en in het buikspek zit ook weer vocht) gaat niet echt samen, maar dat kun je weer beter vragen aan iemand die het op die manier heeft gemaakt.
Ik heb het 1x geprobeerd met een groot stuk spek met zwoerd, maar ik vond het niet lekker. Dat heb ik toen onder de grill gedaan.
EricTdonderdag 4 november 2010 @ 21:55
quote:
Op donderdag 4 november 2010 20:45 schreef djkoelkast het volgende:

[..]



Ja, in een wok met sojaolie (= slaolie). Nooit gezien? Het zijn hele wokken vol, daar doen ze heel veel in. Kroepoek, pisang goreng en die vleesballetjes, loempia's etc.
In een oven krijg je vlees nooit knapperig, in een pan ook niet, alleen door ze "diep te bakken" = deep frying = frituren. Alleen dan dus in een wok ipv een frituurpan ;)
Veel wordt gedaan in de wok. Maar babi pangang kan gewoon in de oven.
Iemand91vrijdag 5 november 2010 @ 11:40
quote:
Op donderdag 4 november 2010 21:55 schreef EricT het volgende:

[..]

Veel wordt gedaan in de wok. Maar babi pangang kan gewoon in de oven.
Ik gok erop dat dat minder lekker wordt, minder knapperig.
djkoelkastvrijdag 5 november 2010 @ 12:08
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 11:40 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ik gok erop dat dat minder lekker wordt, minder knapperig.
En ook heel snel droog.
De magere variant in elk geval.
Iemand91vrijdag 5 november 2010 @ 12:54
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 12:08 schreef djkoelkast het volgende:

[..]



En ook heel snel droog.
De magere variant in elk geval.
Ook dat. Maar gisteren heb ik het misschien net iets te lang gefrituurd, het ging de kant op van snacks. Maar wel lekker! :Y
djkoelkastvrijdag 5 november 2010 @ 13:03
quote:
1s.gif Op vrijdag 5 november 2010 12:54 schreef Iemand91 het volgende:

[..]

Ook dat. Maar gisteren heb ik het misschien net iets te lang gefrituurd, het ging de kant op van snacks. Maar wel lekker! :Y
Ik denk dat je een wat hogere temperatuur en kortere baktijd moet proberen. Het vet is heet genoeg als je er een blokje brood in gooit en die meteen dichtschroeit en snel bruin wordt.
Karrel_Laaglawaaivrijdag 5 november 2010 @ 13:34
Babi Spek is nog beter!
Iemand91vrijdag 5 november 2010 @ 14:09
quote:
Op vrijdag 5 november 2010 13:03 schreef djkoelkast het volgende:

[..]



Ik denk dat je een wat hogere temperatuur en kortere baktijd moet proberen. Het vet is heet genoeg als je er een blokje brood in gooit en die meteen dichtschroeit en snel bruin wordt.
Tja, ding stond geloof ik op 180-190 graden. Hoger gaat ie geloof ik niet. Maar was gewoon net even iets te lang in geweest.
Iemand91donderdag 13 januari 2011 @ 14:33
En een redelijke trap omhoog!
Reden: er staat weer gekookt vlees af te koelen in de keuken voor weer heerlijke babi pangang!

quote:
1s.gif Op donderdag 4 november 2010 20:31 schreef Mirjam het volgende:

[..]

geen foto's! :'(

enne, srsly, wordt die knapperige babi pangang van de chinees ook gefrituurd dan? ;(
De eerste foto's voor je:
5351353607_8928c2e742_b.jpg
5351966726_dc67f0b01e_b.jpg

Morgen wordt het afgemaakt met bami erbij. Als ik het niet weer vergeet volgen er dan meer foto's.
r2d22vrijdag 14 januari 2011 @ 11:46
Foto's?
Is de saus ook goed?
Iemand91vrijdag 14 januari 2011 @ 15:15
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 11:46 schreef r2d22 het volgende:
Foto's?
Is de saus ook goed?
De rest komt vanavond (straks ga ik het afmaken).
De saus was de vorige keer erg lekker en heel erg dichtbij dat wat we van de chinees krijgen. Erg lekker.

Recept staat geloof ik op de vorige pagina in een post van mij.
Iemand91vrijdag 14 januari 2011 @ 19:40
As promised:
Gekookte vlees in stukjes/reepjes gesneden en moest nog worden drooggedept (vergeten |:( ) (tip: maak het eerst droog en dán snijden :Y ):
5355200490_5fb83cc95c_b.jpg

Dat ging een paar minuten de frituur in.
Saus maken:
5355200958_f9fc7b2293_b.jpg

Vlees erdoor:
5355199884_40ce1bceb9_b.jpg

en :Y) :9

Wat zijn mijn foto's lelijk zeg en wat ziet het eten er ranzig uit. Enfin, het smaakte in iedergeval wel prima.
Thoricalvrijdag 14 januari 2011 @ 20:25
Moet babi pangang nou met of zonder zwoerd?
Iemand91vrijdag 14 januari 2011 @ 20:27
quote:
1s.gif Op vrijdag 14 januari 2011 20:25 schreef Thorical het volgende:
Moet babi pangang nou met of zonder zwoerd?
Dit is gemaakt van schouderkarbonade, zit geen zwoerd aan. ;)
r2d22maandag 24 januari 2011 @ 14:16
Heeft iemand het recept voor babi pangang spek zoals de chinees hem maakt?