abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 28 februari 2004 @ 11:36:33 #1
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_17406604
Heeft er iemand een goed recept voor Babi Pangang + saus?

Al vast bedankt
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_17406634
Ja, maar geen tijd om dat nu allemaal te typen.
Mocht er iemand zijn die dat nu wel kan doen, dan graag, anders zal ik het morgen even posten.
Als het pannen van daken waait
Als het gras naar je voeten graait
Als de wind langs je wangen aait, hier ben ik
pi_17406928
Babi Pangang saus

1 kop bouillon
4 el suiker
2 el shaohsing wijn (of sherry)
1 groot blik tomatenpuree
1 mespunt ve-tsin
2 tl gemberpoeder
1 kopje tomatenketchup
1 teentje knoflook
1 ui, gesnippert

Meng in een kom de gemberpoeder, suiker, ve-tsin, wijn, ketchup, tomatenpuree en bouillon.
Fruit de uien en de knoflook voeg hieraan het mengsel toe. En verhit het geheel goed.



Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  zondag 29 februari 2004 @ 10:09:54 #4
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_17422183
quote:
Op zaterdag 28 februari 2004 12:01 schreef Oceanonix het volgende:
Babi Pangang saus

1 kop bouillon
4 el suiker
2 el shaohsing wijn (of sherry)
1 groot blik tomatenpuree
1 mespunt ve-tsin
2 tl gemberpoeder
1 kopje tomatenketchup
1 teentje knoflook
1 ui, gesnippert

Meng in een kom de gemberpoeder, suiker, ve-tsin, wijn, ketchup, tomatenpuree en bouillon.
Fruit de uien en de knoflook voeg hieraan het mengsel toe. En verhit het geheel goed.



Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
Dank je.

En het vlees hoe moet je dat dan klaar maken? Heeft iemand door een goed recept voor?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 29 februari 2004 @ 10:12:58 #5
27929 piere
doe mij maar bier
pi_17422205
google?
fok you ja!
  zondag 29 februari 2004 @ 14:19:49 #6
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_17425623
quote:
Op zondag 29 februari 2004 10:12 schreef piere het volgende:
google?
De recepten zijn meestal alleen voor de saus. Maar ik zoe4k ook voor het vlees.

En je moet ook recepten hebben voor Ajam Pangang. Dat is Babi Pangang maar dan met kip.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 29 februari 2004 @ 15:01:40 #7
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17426458

Maak een mengsel van peper, zout, nootmuskaat, korianderpoeder, komijnpoeder, en de 5 kruiden melange en wrijf hiermee geblancheerde magere spek in. Maak apart een marinade van de overige ingredienten. Marineer hierin het magere spek voor circa 12 uur. Braad nu het spek in de oven krokant en gaar met de vetkant van het vlees naar boven. Serveer hierbij de Gember Chilisaus.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 29 februari 2004 @ 18:50:21 #8
79073 Versace
Want je bent het waard !
pi_17430351
Gerecht: babi pangang
Personen: 3-4
Benodigheden:
- 500 g hamlappen
- 6 eetlepels ketjap manis of neutrale sojasaus
- 3 eetlepels olie
- 2 eetlepels tamarinde (vloeibaar)
- 2 knoflook tenen
- 2 theelepels kerrie poeder
- 1 theelepel laos (of een stukje van 2,5 cm)
- 1 theelepel gember poeder of 2 theelepels vers geraspte gember
- 1 theelepel ketoembar
- 1 eetlepel tomaten puree


Snijd het vlees in repen maak een marinade van ketjap, olie, tamarinde, kerriepoeder, laos gember en ketoembar.
Laat het vlees minstens 3 uur marineren
Haal het vlees uit de marinade en bak het in de koekenpan aan alle kanten bruin.
Voeg de knoflook toe en laat deze even meebakken.
Roer de tomatenpuree door de marinade en giet deze bij het vlees.
Zet het vuur laag en laat het vlees in circa 30 minuten goed gaar worden
  zondag 29 februari 2004 @ 19:18:45 #9
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17430780
quote:
Op zondag 29 februari 2004 18:50 schreef Versace het volgende:
Gerecht: babi pangang
Personen: 3-4
Benodigheden:
- 500 g hamlappen

Zet het vuur laag en laat het vlees in circa 30 minuten goed gaar worden
Hamlappen zijn te mager voor Babi Pangang, en als je het 30 minuten suddert, dan wordt het niet krokant, een belangrijk onderdeel van Babi Pangang.
IMHO
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 2 maart 2004 @ 10:44:13 #10
68773 haenzl
Weet niet / geen mening
pi_17458083
Wat mij altijd opvalt aan zelfmaakrecepten voor babi pangang is dat het vlees van tevoren in reepjes gesneden moet worden, terwijl het bij de chinees NA het bakken in reepjes wordt gesneden. Ook ben ik wel benieuwd hoe ik babi pangang net zo knapperig krijg als bij de chinees. Zelf maken is best lekker, maar is compleet anders dan het origineel.

Heb zelf geen recept, maar ben wel erg nieuwsgierig naar een 'echt' chinees recept.

"I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work."
pi_17458164
Dan ben ik bang dat ik je moet teleurstellen. De babi pangang zolas wij die kennen is niet echt chinees maar aangepast aan onze smaak.
Ga eens eten op de Zeedijk daar krijg je totaal andere babi pangang
  dinsdag 2 maart 2004 @ 11:28:28 #12
68773 haenzl
Weet niet / geen mening
pi_17458796
Gaat het niet om. Ik vreet mijn vingers op bij babi pangang zoals die op elke straathoek in Nederland verkocht wordt. Dat dat anders is dan in China weet ik ook wel.

Enne.... Hoe meer aangepast aan mijn smaak hoe beter!
"I have not failed. I've just found 10,000 ways that won't work."
pi_17470179
deze gebruik ik altijd, gekregen van een oosters buurvrouwtje van vroeger

Babi Pangang


Voor 4 personen:

500 gram varkenslappen
1 middelgrote ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook
2 theelepels djahe
1 theelepel laos
1 theelepel sereh
½ theelepel ve-tsin
5 eetlepels ketjap manis
6 eetlepels (olijf) olie
1 blikje tomaten puree
½ eetlepel bruine basterdsuiker
½ bouillon blokje
2 eetlepels maïzena
snufje zout

Het vlees:
Vermeng de ui, knoflook, djahe, laos, sereh met 3 eetlepels ketjap. Bestrijk het vlees hiermee en voeg naar smaak zout toe.
Verwarm 5 eetlepels olie in een wok of hapjespan en bak daarin het vlees langzaam gaar, voeg wat water toe. (voor snellere bereiding van het vlees, snij het vlees van te voren in reepjes)

De saus:
Neem een steelpannetje en verwarm daar 1 eetlepel olie in, fruit daarin de ui glazig en voeg de knoflook, tomatenpuree, suiker en bouillon toe.
Roer de rest van de ketjap, maïzena, de ve-tsin en 1 dl water tot een papje. Breng dit aan de kook en voeg naar smaak zout en ketjap toe.
pi_17521158
Ik heb een keer gezien hoe dat gaat met de knapperige vlees.
De chinees kieperde het vlees in schijven in de olie en het werd dus min of meer gefrituurd.
Daarna hakte hij het met een vleesbijl in reepjes.
De bedenker van het woord dyslexie heeft er waarschijnlijk geen last van gehad.
  zaterdag 6 maart 2004 @ 10:38:04 #15
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_17530179
quote:
Op dinsdag 2 maart 2004 10:50 schreef Oceanonix het volgende:
Dan ben ik bang dat ik je moet teleurstellen. De babi pangang zolas wij die kennen is niet echt chinees maar aangepast aan onze smaak.
Ga eens eten op de Zeedijk daar krijg je totaal andere babi pangang
Inderdaad we hebben hier in de stad een Chinees die volgens de officele chinese keuken kookt.

Maar de heeft twee soort Babi Pangang op de kaart staan.

Een onder de Europese gerechten. Dit is de standaard Babi Pangang en een onder de orginele chinese gerechten en die is compleet anders en veel lekkerder
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 6 maart 2004 @ 11:03:27 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17530483
Babi Pangang is niet chinees, maar Indonesisch
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_17531123
Even diep in mijn geheugen gegraven en volgens mij heb gebruiken ze buikspek voor de originele babi pangan.
  dinsdag 9 maart 2004 @ 22:43:38 #18
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_17610550
quote:
Op zaterdag 6 maart 2004 11:47 schreef Sorella het volgende:
Even diep in mijn geheugen gegraven en volgens mij heb gebruiken ze buikspek voor de originele babi pangan.
Waar is buikspek dan te halen en hoe moet je het klaar maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  dinsdag 9 maart 2004 @ 22:44:44 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17610581
Buikspek koop je bij de slager, wel zeggen dat je aan een stuk wilt, en niet in lappen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 13 maart 2004 @ 12:39:55 #20
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_17685750
quote:
Op dinsdag 9 maart 2004 22:44 schreef Pietverdriet het volgende:
Buikspek koop je bij de slager, wel zeggen dat je aan een stuk wilt, en niet in lappen
En hoe dan klaar te maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_17706473
Dat weet ik eigenlijk niet meerzo goed, het moet geroosterd worden om dat knapperige korstje te krijgen, dus ik zou hem in de oven bakken net als lamsbout o.i.d.
Insmeren met 5 kruiden poeder moet d8 ik ook.
  zondag 14 maart 2004 @ 13:29:12 #22
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_17706625
lekker bakken op de vette zijde, net als eendeborst.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 30 maart 2004 @ 23:23:33 #23
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_18074269
quote:
Op zondag 14 maart 2004 13:29 schreef Pietverdriet het volgende:
lekker bakken op de vette zijde, net als eendeborst.
Hoe dan te kruiden om er een soort Babi Pangang van te maken?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_18075673
ok zal ik jullie uit de brand helpen?Ik heb een vriend die bij een chinees heeft gewerkt.Voor babi pangang gebruiken ze varkens nek(halskarbonade maar dan aan 1 stuk)die snijden ze in dikke plakken en koken die in een marinade helemaal strond gaar.(bv.water ,ketjap,sambal,5epice,gember)Dan laat je die dikke plakken koud worden.Dan komt de groote truc..........die plakken donder je lekker in de frituur,lekker krokant laten bakken(160 gr.)en dan met een bijl in reepen tsjoppen,kledder zoetzure tomaten saus er over en bikken maar.erug lekker hoor!
  woensdag 31 maart 2004 @ 13:55:32 #25
90273 merdeka
In My Life I Love You More
pi_18083132
Babi Panggang

Ingredienten:

* 500 gr. speklappen (of halskarbonade of buikspek), * 3 eetl. ketjap manis,
* 1 ui, * 2 eetl. citroensap,
* 2 teentjes knoflook, * 1 eetl. olie.
* 2 theel.gember,

Voor de saus:


* 1 eetl. olie, * 1 eetl. sherry,
* 1 ui, * 1 eetl. azijn,
* 2 teentjes knoflook, * 6 eetl. tomatenpuree,
* 1dl. bouillon, * 1 eetl. suiker.

Snij het vlees in reepjes, en doe dit met de gesnipperde ui en knoflook, gember, citroensap, de olie en wat zout en peper in een kom en meng dit goed. Laat dit ca. 2 uur marineren. Breng in een pan het vlees met de marinade aan de kook, zet het vuur klein en laat het dan ca. 45 min. stoven. Zonodig wat water erbij doen als er te veel vocht is verdampt. Schep het vlees in een ovenschaal en bak het 15 min. in de oven (200 C) tot het bruin en knapperig is. Maak in de tussentijd de saus. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de gesnipperde ui en knoflook. Voeg de bouillon, sherry, azijn, tomatenpuree en de suiker toe. Breng het al roerend aan de kook. Schep het daarna over het vleesmengsel.
Bij buikspek een langere stoof en oventijd aanhouden!

Dit is het recept van de Indische Babi Panggang. Het is dus Indonesisch, ook al hebben de chinezen een (frituur)recept waar het nogal op lijkt. Dit prijzen ze dan vaak aan als 'chinese/originele/kantonese babi panggang', omdat dat ons hollanders bekend in de oren klinkt. Als je in het buitenland bij de chinees komt hebben ze nog nooit van babi panggang gehoord.
Maar geef mij de Indische versie maar!
Better to be hated for who you are than loved for who you're not
Wow Scotty - you can beam me up any time - with pleasure! ;)
Sooner or later your bf watches too much Fuse and stars in C movies...
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')