abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 11 maart 2005 @ 02:16:32 #51
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_25467978
Zilveruitjes erdoor is ook heerlijk, Charmian
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zaterdag 12 maart 2005 @ 10:56:49 #52
111260 Charmian
a little joy
pi_25486651
Dat kan, maar ik weet nog wel een lekker variantje voor aardappelsalade

gekookte aardappels in blokjes
zilveruitjes
augurkjes
slasaus
beetje mosterd
kopje boullion

je giet het kopje boullion over de aardappeltjes en laat het even intrekken
je hakt de augurkjes en zilveruitjes fijn en mengt dat door de slasaus
dit meng je weer door de aardappeltjes en klaar
The only true wisdom is in knowing you know nothing. -- [b]Socrates [/b]
I know nothing, I come from Barcelona. -- [b]Manuel[/b]
pi_25489622
Salade met noten en kaas

Men neme voor de salade:

- Gemengde salade met rucola
- Pijnboom pitten
- Walnoten
- Blauw kaas (Danish Blue, Stilton)

Voor de dressing:

- Honing
- Olijfolie
- Mosterd (beetje pittig, zoals groningse is lekker)

Neem een flinke scheut olijfolie, doe hier honing en mosterd bij, eventueel nog
peper, meng het geheel.

Maak de sla schoon, arangeer dit op een bord.
Rooster de pijnboompitten, en strooi ze over de sla.
Breek de walnoten en de kaas in kleine stukjes en doe deze ook over de sla.

Giet de dressing over de salade.

Smakelijk eten!
"The question is not 'who is going to let me', the question is 'who is going to stop me'"
pi_26211699
quote:
Op donderdag 14 april 2005 00:34 schreef kimtessa het volgende:
Tonijn (blikje, op water) (kun je trouwens ook vervangen door kipfilet = ook lekker! )
Zak sla (welke je ook maar lekker vindt)
Pijnboompitten
Rode en gele paprika
Mais (gewoon uit een blikkie)
Cherrytomaatjes (of gewone)
Komkommer
Kappertjes
Augurk (kleine stukjes)

evt. voor de smaak een eetlepel mayonaise/mayolijn, wat peper en zout toevoegen
en klaar is ... 'kees'
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zondag 22 mei 2005 @ 22:54:06 #55
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_27259366
Even een paar salade recepten die hier niet mogen ontbreken
quote:
Op dinsdag 26 april 2005 03:04 schreef MissHobje het volgende:
Lauw warme aardappel salalde
Aardappelen net gaar koken, dan iets af laten koelen, ondertussen.. een uitje, augurk snipperen, beetje knoflook, bieslook.
Kleingesneden blokjes spek uitbakken en dan die even uit laten lekken.

Dan de aardappelen in stukken snijden ( moet jezelf kijken of je grof of fijntjes wilt) dan alle ingredienten erbij.. met wat augurken nat, cremefraiche en klein beetje mayo, zou en peper naar smaak! lekker doorprakken, maar niet te .. dan wordt het te kleffe puree en bedoeling is dat het wel iets samenhangt maar niet te zoals puree.

Evt. kun je er kappertjes bij doen..en gekookt ei..
Dit kun je eten met bv. gerookte zalm plakjes.. of gewoon wat rauwkost..ideen genoeg hoop ik ?
Of juist met een broodje.. gewoon erg mjammie.. en het kan lauwwarm of koud
quote:
Op zondag 19 september 2004 21:27 schreef Apoc2003 het volgende:
Aardappelsalade:

Ingredienten:
-Kleine gekookte aardappeltjes
-Mosterd
-Mayonaise
-Bieslook


Aardappeltjes zo nodig klein snijden, en mayonaise er over heen doen zodat alle aardappeltjes onder de mayo zitten. Naar smaak mosterd en bieslook toevoegen en je hebt een heerlijke aardappel salade.
quote:
Op maandag 4 april 2005 15:51 schreef BBQ-kip het volgende:
Jamie Oliver aardappelsalade erbij is echt een aanrader:

De beste aardappel salade
• 1 kg nieuwe aardappels
• sap van 1 citroen
• 1 rode ui, fijn gesnipperd
• 1 eetlepel kappertjes
• olijfolie
• zout en versgemalen peper
• extra neutrale olie, voor de extra

Zo te maken:
Kook de aardappels gaar, maar niet te gaar. Het moeten straks mooie plakjes blijven. Snijd de aardappels in plakjes en voeg de kappertjes toe terwijl de aardappels nog warm zijn, dan een flinke knijp in de citroen geven, dat erdoor doen.
De rode ui er door scheppen en, met wat zout en peper, lekker door mengen.
Dan olijfolie toevoegen tot het smeuig wordt, maar niet teveel als je extra vergine gebruikt, anders overheest de smaak nogal. Als het nog niet smeuig genoeg is wat zonnebloemolie, maisolie of iets dergelijks toevoegen.
Je aardappelsalade meteen op tafel mikken als side dish van de vleesjes
Heerlijk!
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_27535404
Maaltijdsalades

Sperzieboontjes/ei/aardappel/tomaat

Een heerlijke salade voor een warme dag.

Sperzieboontjes(gekookt en afgekoeld)
Aardappels gekookt en afgekoeld in blokjes
Tomaat in blokjes
Gekookt ei in stukjes
Zout en Peper naar smaak
Beetje mayonaise en yoghurt

Alles bij elkaar doen in een schaal goed roeren en klaar.
Ipv ei kun je ook tonijn uit blik nemen en ipv mayonaise kun je ook olie en een lekkere azijn (bv dragonazijn of appelazijn) gebruiken.


Bietensalade

4 gekookte bietjes in blokjes
750g aardappels gekookt en in blokjes
4 gekookte eieren in stukjes
x aantal augurken in stukjes of zilveruitjes
peper en zout naar smaak
bieslook
beetje mayonaise en een beetje yoghurt

Roeren en klaar!
pi_27916070
lekkere salades zie ik hier, inclusief wat dingetjes die ik al een tijdje mis, wat wij hier vaak als salada vaak eten:

- een hele avocado (wel een lekkere zachte nemen, neem aan dat iedereen weet wat een rijpe is?)
- 2 tomaten in partjes snijden
- 1/3 a 1/4 krop sla in eetbare reepjes/stukjes snijden
- wat lekkere andere sla zoals een bladsla ofzo erbij, geen gemizte dingen met rauwkost enzo erdoorheen
- klein stukje komkommer in plakjes schaven (1/3 of 1/4)
- pijnboompitjes roosteren en erbij (uhm, gokje, 3 eetlepels ofzo, giet altijd maar wat totdat het me genoeg lijkt )
- naar smaak italiaanse olijvemix van de locale kaasboer erbij (lees een soort mix van zachte olijven, paprika, kappertjes, italiaanse kruiden, knoflook, beetje gedroogde tomaat en olijfolie --> ook goed zelf te maken als die rotvent het weer eens een tijdje niet heeft )

- als dressing balsamico-azijn, olijfolie en een klein beetje mosterd (mosterd kan eventueel weggelaten worden)

alles bij elkaar gooien, dressing eroverheen, beetje door elkaar husselen en de pijnboompitjes er op het laatst overheen strooien zodat ze lekker knapperig blijven
pi_28164608
Ik ben sinds vorige week het huis uit,
maar ik ben nog niet zo'n ster in het maken van gezond eten

hebben jullie ideeen voor een beetje makkelijke, lekkere maar toch ook gezonde salades?
pi_28164655
Men neme een zak gemengde ijsberg salade, gooit daar stukjes komkommer, augurk en zilveruitjes doorheen, en mengt het geheel met een naturel danwel yogurt dressing, voila, een salade du chef
Live it!
pi_28164772
beetjes mais erbij vind ik altijd lekker.
cherry tomaatjes pijboom pitjes veldsla of ijsbergsla, beetje parmasaanse kaas, komkommer, gerookte kip (liefs opgewarmd in de machnetron), wat basamico azijn en zout en peper eroverheen en je hebt een lekkere salade die je eet met wat stokbrood.
maagje gevult.
dit zuig ik uit me duim en ik woon nog thuis.
je moet gewoon kijken wat je lekker vind en wat proberen.
geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!]


succes
he buur!
pi_28164811
Nodig: Zakje gemengde sla, je favoriete harde fruitsoort (meloen is heerlijk), cherry tomaatjes, citroen, hollandse garnaaltjes (gepeld), komkommer, slasaus (Gouda's Glorie ofzo)
Zout en suiker naar smaak

Was de sla, en snij waar nodig op maat.
Snij fruit in kleine blokjes. (5mm)
Snij de cherry tomaatjes in 4en.
Snij de citroen door 2en, rasp het geel er vanaf.
Gooi vervolgens de garnalen, sla, tomaatjes en de citroenrasp in een kom.
Strooi eventueel wat zout over de tomaatjes (weinig) en garnalen (heel weinig)
Pers de helft van de citroen uit boven de kom.
Snij of schaaf de komkommer in hele dunne plakjes. Zeg maar doorzichtig.
Gooi ongeveer 3 eetlepels slasaus bij het mengsel, en schep het door.
Proef het mengsel, en als het zurig is, doe er wat suiker bij. Een halve eetlepel om te
beginnen.

Voila, 1 snelle, frisse zomersalade.
En voila, fris
pi_28164825
Kook wat pasta (van dat spiraal spul, weet de naam even niet), even laten koelen door er koud water over te laten stromen in een vergiet. Doe het in een bak, roer er wat mayonaise doorheen en evt. een klein scheutje olijfolie. Verder aanvullen met wat zout, peper, tomaat, mozzarella, pijnboompitten en olijven. En smullen maar
pi_28164845
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:37 schreef tiez het volgende:
geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!]
Slagroom is prima te gebruiken als sladressing. Beetje suiker erbij, drupje Tabasco, en dan dik-vloeibaar kloppen. Heeeerlijk.
pi_28164856
Pastasalade (vooral fijn bij heet weer )
Gewoon een lading pasta koken, en er van alles doormieteren, zoals: mais, tomaat, pijboompitjes, lunchworst, augurken/zilveruitjes enz. En dan een dressing erover. niet super super gezond, maar wel met vitamientjes
Quote papa: Sara gaat een paar keer in de week naar het kinderdagverblijf en daar leert ze voor blije peuter...
Sara
Merel
Ukje
  donderdag 23 juni 2005 @ 15:46:43 #65
95657 Fisher
I don't think, I drink!!
pi_28165039
oke, oke.. jij je zin dan zal ik ook maar reageuren

ik heb 't alleen niet op salades dat krijg je ervan als je die krengen hebt gemaakt bij de mac

maar ik wens je alvast smakelijk eten
ik denk altijd goed na voordat ik iets stoms zeg!!!!
  donderdag 23 juni 2005 @ 15:52:17 #66
65918 IBAZ
broeinest
pi_28165202
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:37 schreef tiez het volgende:

geen slagroom haring en sla nemen maar wel combinaties die echt lekker KUNNEN zijn!]


succes
En als je een haringsalade wilt maken?
pi_28165360
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:52 schreef IBAZ het volgende:

[..]

En als je een haringsalade wilt maken?
dan open je maar een apart topic ervoor
  donderdag 23 juni 2005 @ 16:03:38 #68
123409 ijsjongetje
friesland is gaav
pi_28165534
Ik maak altijd de volgende salade:

* een zakje ijsbergsla
* mozzarella
* gesneden hamblokjes
* ananas

dan mosterd-honing dressing van remia eroverheen

en klaar is anne
even over sylvie meis d'r iq:
als je daar graden celsius achter zet, dan kun je kip een week lang goed houden
  donderdag 23 juni 2005 @ 16:38:42 #69
39682 Megter
Inderdation!
pi_28166503
Edit: Voor de slowchat hebben we [Cul-SC]Deel 20 Niet zomaar koken, TOP koken!

[ Bericht 51% gewijzigd door Martijn_77 op 23-06-2005 20:37:43 ]
Die van de stagiairs :')
  donderdag 23 juni 2005 @ 16:41:02 #70
123409 ijsjongetje
friesland is gaav
pi_28166573
Edit: Voor de slowchat hebben we [Cul-SC]Deel 20 Niet zomaar koken, TOP koken!

[ Bericht 82% gewijzigd door Martijn_77 op 23-06-2005 20:37:57 ]
even over sylvie meis d'r iq:
als je daar graden celsius achter zet, dan kun je kip een week lang goed houden
  donderdag 23 juni 2005 @ 20:39:25 #71
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28173033
quote:
Op donderdag 23 juni 2005 15:57 schreef Geitje82 het volgende:
dan open je maar een apart topic ervoor
Daar hoeft geen apart topic over geopend te worden.
Dit is een salade topic en daar hoort haringsalade ook in thuis.
Ben trouwens ook erg benieuwd naar het recept.
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  donderdag 23 juni 2005 @ 21:50:38 #72
71610 Black-Hole
Deep in my soul
pi_28175504
Salade Nicoise a la Black-Hole:

Paar kleine aardappeltjes in blokjes, paar tomaten in partjes, halve komkommer in plakjes, haricot verts, rode paprika in reepjes, blikje tonijn, gekookte eitjes in partjes, ansjovis, zwarte olijven, veel olijfolie.

Vers afgebakken brood erbij en een heerlijk wijntje en je hebt een supersimpel, erg gezond en vooral heel erg lekkere salade voor de zomer
  donderdag 23 juni 2005 @ 21:52:22 #73
6253 HeatWave
Apex Predator
pi_28175574
Salade met Spinazie is ook erg lekker .
A gentle wave of heat flows over the FOK! forum
Get woke, go broke!
  donderdag 23 juni 2005 @ 22:09:15 #74
39145 Aventura
Relax, het is maar Fok
pi_28176159
Net gegeten: ijsbergsla, aangemaakt met een dressing op basis van whiskysaus, met stukjes gerookte kip (kant-en-klaar te koop bij AH), croutons en gesneden tomaat. Heel makkelijk voor als je haast hebt.

Van de week nog gemaakt: ijsbergsla, met geitenkaas beetje gesmolten, met gesneden tomaat, komkommer en een honing-mosterddressing (had geen pijnboompitten, hoort er eigenlijk ook nog bij).
  donderdag 23 juni 2005 @ 22:18:28 #75
84328 Lllaura
painting pictures
pi_28176500
Pasta met tonijn!

Halve zak fusilli
twee blikken tonijn in olie (1 grote en 1 keine)
1 rode paprika
beetje kappertjes
eetlepel Italiaanse kruiden
half zakje gesneden sla,
2 vleestomaten
teentje knoflook
beetje citroensap
lenteuitjes
Halve komkommer
Twee eetlepels pesto

Pasta koken en de ingredienten er doorheen husselen (snijden is aan te raden )

Heerlijk!
Kleine en domme mensen beleven niets, maar de sterken, van wie veel verwacht wordt, moeten van allerlei doormaken, opdat ze hun krachten leren kennen en gebruiken.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')