Vivi | zaterdag 7 februari 2004 @ 13:55 |
Yay ![]() Mijn oven was heel lang stuk en sinds vandaag heb ik een nieuwe, ga dus vanaaf meteen lekker zelfgemaakt pizza maken met rucola en parmaham Enniewee, heeft iemand nog een lekker recept voor een overschotel zodat ik ff flink aan het experimenteren kan slaan? En die prei-gehaktschotel of zuurkool-aardappelpuree kennen we allemaal wel, dus een beetje origineel aub | |
D-Devil | zaterdag 7 februari 2004 @ 13:56 |
Het is een ovenschotel. | |
HeatWave | zaterdag 7 februari 2004 @ 13:58 |
n ![]() | |
RedBitch | zaterdag 7 februari 2004 @ 13:58 |
Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de oven ![]() Of lekker spinazie met fetaflappen maken | |
Megumi | zaterdag 7 februari 2004 @ 13:58 |
Leef je eens uit. | |
devilish1980 | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:00 |
quote:Witlof in kaassaus met daarover geraspte kaas en dan 20 minuutjes op 180 graden in de oven ![]() wij deden daar altijd ham tussen ![]() Mmmmmmm | |
RedBitch | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:01 |
idd, sorry vergeten te melden dat je de witlof eerst in hamplakken moet rollen ![]() | |
Barb | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:02 |
quote:Lekker makkelijk. Dat kun je in ieder topic wel plaatsen, ![]() | |
Vivi | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:05 |
quote:Ja sorry, dat weet ik natuurlijk, kijk maar in de topictitel ![]() ![]() | |
Atreidez | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:06 |
At het vroeger vaker als nu, maar kipfilet bakken met roerbakgroenten en in een overschaal doen, daaroverheen voorgekookte kleine krieltjes en dan veel kaas over de krieltjes.. Kruiden naar smaak toevoegen. Bepaalde tijd in de oven en klaar ![]() | |
Barb | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:08 |
ovenschaal beetje invetten met olie beleggen met plakjes ontbijtspek diepvrieskabeljauw erop leggen daarop beetje zout strooien uienringen erop leggen plakken belegen kaas erop klein bekertje creme fraiche mengen met klein blikje tomatenpuree en theelepel rozemarijn half uurje, 200 graden Klaar is je Finse Visschotel | |
Barb | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:09 |
Bij de Blokker een Römertopf aanschaffen en daar iedere dag mee bakken. | |
Vivi | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:10 |
O lekker, ik ben gek op vis ![]() Ik ga trouwens ook weer eens snel mijn sinaasappelkip in de oven maken...met knofllookaardappeltjes *inspiratie langzaam opborrelt* | |
DancingPhoebe | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:15 |
quote:Oeh klinkt lekker! Gooi dan even gelijk het recept neer! | |
shmoopy | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:15 |
Broccoli-taart. ![]() Ovenschaal bekleden met lapjes bladerdeeg, geblancheerde broccoli-roosjes erin (goed uit laten lekken) stukjes rauwe ham en monchou erdoor (kan ook met Paturain oid) en wat geraspte kaas erover. Erg jammie. | |
PLAE@ | zaterdag 7 februari 2004 @ 14:18 |
Preischotel is ook lekker!!! recept weet ik niet. Ik eet het alleen maar
| |
Blues | zaterdag 7 februari 2004 @ 16:54 |
Ooit eens een heel lekker recept gekregen van een vriendin. Zij noemde het de "5 schotel". Alles gaat er 'rauw' in, dus het moet zeker een uur in de oven, wel makkelijk als je visite hebt, helemaal vantevoren klaar te maken, en als je aan de aperitief zit gaart ie vanzelf in de oven ![]() Ovenschaal invetten. Alles dus koud en rauw in de schaal. Echt heerlijk! | |
Vivi | zaterdag 7 februari 2004 @ 18:22 |
Eigen bijdrage:
Benodigdheden: (voor 4 personen) 2 cm verse gemberwortel Aan de slag : Schil en rasp de gemberwortel. Pel en pers de knoflook uit;
| |
Vivi | zaterdag 7 februari 2004 @ 18:26 |
Ow ja, a'appeltjes vergeten: Geroosterde aardappels: Verhit de oven voor op 180 C. Leg de aardappels op een licht geoliede bakplaat. Roosteren tot gaar, ongeveer 30-45 minuten. | |
Luchtbel | zaterdag 7 februari 2004 @ 18:51 |
Heel erg lekker! Uit het boekje Lekker uit de oven. Zuidafrikaanse gehaktschotel voor 4 personen 2 sneetjes oud witbrood zonder korst - Breek het brood in stukjes en week die circa 20 minuten in de melk Lekker met verse tomaat ernaast. Je kan ook nog een laagje aardappelschijfjes boven op het gehakt doen, voor je het eieren/slagroom/kaasmengsel erover heen doet. | |
fokje | zaterdag 7 februari 2004 @ 19:20 |
quote:die monchou kan je ook vervangen door bijv. notenkaas (Rambol ofzo? zachte kaas met gemalen walnoten). Paprika kan je er ook nog doorheen doen. | |
Googolplexian | zondag 8 februari 2004 @ 01:02 |
Gratin Dauphine (gegratineerde aardappels) 6 kleine porties: - 500 gr aardappelen Melk en room aan de kook brengen en laten afkoelen (bij afkoelen af en toe roeren anders onstaat er een dik vel);
Eetze | |
Kimske | zondag 8 februari 2004 @ 16:21 |
Pesto aardappels: Aardappels poffen, in oven of magnetron, af laten koelen, door de helft snijden, uithollen, van het aardappel wat je uit de aardappel gehaald hebt, maak je een puree met beetje melk, peper en zout, en veel pesto. Daaroverheen geraspte kaas, kwartiertje in de oven.. klaar! Met de puree kan je ook tomaten vullen, erg lekker bijgerecht! | |
assepoes | maandag 9 februari 2004 @ 09:00 |
Potato apple savoury pie Ingrediënten: 900 gram aardappelen Echt lekker [Dit bericht is gewijzigd door assepoes op 09-02-2004 13:28] | |
Spooky4u | maandag 9 februari 2004 @ 09:12 |
quote:Dit is erg lekker.... Ikd oe het altijd met gebakken bacon ipv ham. | |
Tedda | maandag 9 februari 2004 @ 09:24 |
Ovenschotel met perzik en sperziebonen Voor twee persoon gebruik ik: Verwarm de over voor op 200 graden. Laat de sperziebonen uitlekken en leg die bovenop het gehakt. Omdat het uit blik komt hoef je het niet warm te maken, dat gebeurd wel in de oven, en het is immers al gaar. Als je verse sperziebonen gebruikt moet je die wel eerst gaar koken. Snij de perziken in stukje, zo groot als je zelf lekker vind. Ik snijd zo'n halve perzik meestal in een stuk of 5-6 reepjes zeg maar. Bereid de aardappelpuree volgens de verpakking (sommige moet je met water, en andere met melk maken). Ik gebruik altijd iets meer water omdat ik vind dat je met de op het pak aangegeven hoeveelheid hele droge aardappelpuree krijgt. Het klinkt als een raar recept maar als je alle ingredienten lekker vind dan is het echt een lekker recept. ALs je een echte vleeseter bent is het aan te raden meer gehakt te gebruiken. Bovenstaande hoeveelheden zijn eigenlijk meer richtlijnen dan 'verplichtingen'. Mijn moeder maakte het recept altijd met meer gehakt en dezelfde hoeveelheid sperziebonen en perziken. | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 00:25 |
Ik vind het altijd eigenlijk wel een uitkomst om een ovenschotel te mnaken, het is lekker en vaak makkelijk klaar te maken. alleen loopt mijn fantasie nou weer niet zo hard op hol, dus ben ok zoek naar lekkere recepten voor makkeljke ovenschotels, of om het even andere ovenrecepten ![]() wat ik laatst heb gemaakt en in goede aard viel: aardappelen wassen en in 4en snijden ui ,schil eraf, en in parten snijden teentjes knoflook fijn snijden wat zachte boter nemen, peper en zout erbij, de knoflook bij de boter de aardappelen en ui in een ovenschaal doen, boter eroverheen, en een 45 minuten tot een uur op 180 graden in de oven ![]() | |
Euc- | woensdag 2 maart 2005 @ 01:05 |
U neemt zuurkool (kant en klare, of zelf maken, dan de zuurkool met wat jeneverbessen, kruidnagel en laurierbladeren in een pan doen), dan neem je wat ananasstukjes, rozijnen en bananen en aardappelpuree. Je mengt de aardappelpuree met de zuurkool (verhoudingen die je zelf wilt), je mikt de ananas, rozijnen en bananenschijfjes erin en doet alles in een mooie ovenschaal. Strijk alles glad, bestrooi met paneermeel, een paar kleine klontjes boter bovenop en de oven in. Geen idee hoelang eigenlijk.. ![]() | |
krakkemieke | woensdag 2 maart 2005 @ 01:09 |
Of met andere groenten/ gaar vlees...... | |
Blues | woensdag 2 maart 2005 @ 02:36 |
Nog meer Ovenschotels!!! ![]() | |
Mirjam | woensdag 2 maart 2005 @ 10:35 |
ik kon niks vinden via de ![]() | |
komrad | woensdag 2 maart 2005 @ 10:52 |
quote:dat recept ken ik, is erg lekker. Qua tijd weet ik het ook niet | |
Feather | woensdag 2 maart 2005 @ 11:03 |
Broccoli taart uit de oven - 500 gram rundergehakt (vegetarisch? dan quorn) - 1 bakje champignons - 2 grote stronken broccoli (of 3 kleintjes) - 2 pakken bladerdeeg (is ruim voldoende) - 1 zakje kerriepoeder - 1 zak geraspte pittige kaas - 2 grote bekers creme fraiche (of 4 kleintjes) - 4 eieren - 2 teentjes knoflook - zout en peper - boter Verwarm de oven voor op 200°C. Leg de plakjes bladerdeeg uit op het aanrecht om alvast te ontdooien (laat het plastic velletje eronder, anders plakken ze aan het aanrecht). Bak het gehakt of de quorn in een koekenpan rul en voeg er de geperste knoflook, de in kwarten gesneden champignons en de helft van het zakje kerriepoeder aan toe. Snijd de broccoli in kleine roosjes en was ze schoon. Als je het lekker vindt, kun je de stronk ook schillen en in stukjes snijden. Blancheer ze in een pan met ruim water met wat zout, daarna uit laten lekken. Vet een ovenschaal (een springvorm of hoge lasagneschaal) in met boter en beleg met plakken bladerdeeg. Eerst de bodem, daarna de rand. Smeer ze een beetje in elkaar over. Laat de vellen overhangen, zodat je daar later een gedeelte van het dakje kunt maken. Eerst het gehaktmengsel (of de quorn) erin, daaroverheen de broccoli en dan de geraspte kaas. Hier overheen giet je een mengsel van de creme fraiche, de eieren, het overgebleven kerriepoeder en zout & peper naar smaak. Dan vouw je de overhangende delen bladerdeeg erover en dek je het toe met wat plakken bladerdeeg die je over hebt. Dit kan je dan een beetje bestrijken met boter (daar wordt het lekker knapperig van). Ongeveer 3 kwartier op 180°C op een rooster in het midden van de oven. Houd na een half uur in de gaten, of de taart niet de donker wordt. Heerlijk! | |
Sjeen | woensdag 2 maart 2005 @ 13:51 |
drie heel ordinare ![]() Macaroni met kaas 1 pak macaroni flink wat geraspte kaas boter paneermeel Macaroni koken Ovenschotel invetten laagje macaroni laagje geraspte kaas klontjes boter paneermeel Herhalen tot ovenschotel vol is/ingredienten op zijn en dan een minuut of 20 in oven op 175 graden Kip met puree Kipfilet pakje aardappelpuree paprika paneermeel Kipfilet en paprika in stukjes snijden, aardappelpuree maken. Kip aanbakken en dan paprika erbij tot deze lekker zacht is. Helft van puree in ovenschotel, kipfilet met paprika erop, de rest puree. Afsluiten met paneermeel en ook weer ongeveer 20 minuutjes in oven op 175 graden. Raviolischotel Blik ravioli in tomatensaus aardappelpuree (liefst zelfgemaakt bij deze schotel) tomaten kaas italiaanse kruiden Beginnen met een laagje puree op de bodem en dan een soort muurtje tegen de zijkanten. Ravioli met saus in het midden en bovenop laatste beetje puree. Schijfjes tomaat erop, kaas erover raspen en afmaken met kruiden. Ook weer ongeveer 20 minuten in oven op 175 graden. Ze zijn super eenvoudig, maar ook echt zo lekker... Ik heb ook nog wat 'sjiekere' recepten, zal ze posten als ik ze heb gevonden. | |
DancingPhoebe | woensdag 2 maart 2005 @ 15:54 |
Mijn twee favorieten. 1 Shoarma Broccoli Aardappel anders Knoflook Aardappelschijfjes Pittige geraspte kaas Shoarma een beetje opbakken, hoeft niet helemaal gaar. Broccoli kun je even blanchere, net waar je van houdt, wil je hem iets steviger doe je het niet, mag ie wat zachter dan wel even. Bodempje aardappelschijfje leggen in ovenschaal (even inboteren eerst), helft van de aardappelanders erover. Laagje shoarma, laagje broccoli, laagje shoarma, weer laagje aardappelen en herhalen. Dan een flinke laag raspkaas erover heen. Als je het echt lekker wilt maken eerst dikke plakken kaas eroverheen en dan raspkaas, maar ja das wel moddertje vet dan. 2 Pasta (penne) Kip Spekreepjes Lente uitje (eventueel) uitjes knoflook room In 1 pan fijngesneden uitje, knoflook en spekjes bakken. Kip in kleine stukjes snijden en kruiden naar smaak, ook even bakken, hoeft niet helemaal gaar te zijn nog. Pasta koken, iets korter dan de kooktijd. Alles bij elkaar in een ovenschaal mieteren en rijkelijk room erover schenken. Besprenkelen met een lekker raspkaas. Beide moeten best lang op een flinke temperatuur in de oven. Maar dat is even een kwestie van inschatten. | |
Doekes | woensdag 2 maart 2005 @ 16:06 |
quote:Deze lijkt me erg lekker! (ik ben nogal een shoarmaliefhebber) ![]() Zelf verzonnen? Ik denk dat ik 'm vanavond ga proberen. Ennuh, dat blancheren is toch heel kort koken? ![]() | |
DancingPhoebe | woensdag 2 maart 2005 @ 16:53 |
Blancheren is water aan de kook brengen en de groenten er dan ingooien. Minuutje of 3. Het is trouwens een zovty original recept. | |
Martijn_77 | woensdag 2 maart 2005 @ 23:07 |
Ben eignelijk opzoek naar een ovenschotel met zalm en spinazie. Iemand een recept? | |
doemaardrie | woensdag 2 maart 2005 @ 23:10 |
Heel makkelijk en super lekker: Pot aardappel anders kook aardappels even voor zodat ze halfgaar zijn afkoelen en in oven schotel flikkeren zo een pakkie gesneden zalm ding erbij 20 min in de oven ![]() serveer er wat peultjes of doperwtjes bij en je heb een heerlijke maaltijd | |
doemaardrie | woensdag 2 maart 2005 @ 23:11 |
quote:En als je Martijn_77 heet kun je er best een beetje verse spi-nazi onder gooien Lijkt me niet dat dat de smaak echt zal verkloten. ![]() | |
Doekes | donderdag 3 maart 2005 @ 13:34 |
quote:Ik heb 'm gisteren gemaakt en er lekker van gegeten ![]() En WTF is een zovty original recept? | |
Martijn_77 | dinsdag 2 mei 2006 @ 20:34 |
quote: quote: quote: quote: | |
Euc- | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:04 |
Dude.. een jaar oud, ga anders ff de miereneukermod uithangen | |
Martijn_77 | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:08 |
quote:Sorry verkeerd gekeken dacht dat er 2006 stond ![]() | |
Furby | dinsdag 2 mei 2006 @ 21:09 |
Oh, er is een weer werkende search zodat de THT van topics met 5 jaar zijn verlengt? Gaan we alle oude topics weer met een blikopener bewerken ![]() | |
ymme | woensdag 3 mei 2006 @ 08:47 |
Als ik nou een reactie kreeg op de ovenschotel met spinazie ![]() Ik heb gee naardappelschijfjes, maar wel gewone aardappels. Als ik deze (niet voorbakken) erbij doe is dat ook goed? Of zal ik ze eerst ff voorkoken of iets dergelijks? | |
ymme | woensdag 3 mei 2006 @ 08:49 |
En wat kan ik met die creme fraich doen ![]() | |
Blues | woensdag 3 mei 2006 @ 09:46 |
Heb je gehakt en ui? Dit even bakken. Aard. koken en puree van maken, ipv melk doe je er creme fraiche door. Oven voorverwarmen op 200 gr. Onderin een ingevette ovenschaal de gehakt en ui, dan de gewassen en uitgelekte spinaziebladeren en bovenop de puree klontjes boter en paneermeel voor een lekker korstje ![]() 20 min in de oven en smullen maar ![]() | |
kabouter.muts | woensdag 3 mei 2006 @ 09:47 |
quote:Ik kook ze wel altijd even voor want in de oven doen aardappels er heel lang over om gaar te worden. Je kan met de creme-frais een kaassaus maken en die erover gooien. Of meng het met een ei en gooi dat erodoor. | |
kabouter.muts | woensdag 3 mei 2006 @ 09:50 |
quote: | |
ymme | woensdag 3 mei 2006 @ 10:38 |
Ok klinkt goed allemaal. Ik ga vanavond dus ovenschotel maken ![]() Makkelijk en gezond. ![]() | |
Serinde | zaterdag 6 mei 2006 @ 21:41 |
Spitskool even roerbakken en onderin de ovenschaal doen. Daarop schijven tomaat en brie. Bovenop de aardappelpuree, liefst zelfgemaakt natuurlijk. Eén van mijn all-time-favorieten ![]() Die met shoarma die hier in het topic staat ga ik ook gauw eens proberen ![]() | |
Martijn_77 | woensdag 5 juli 2006 @ 20:16 |
quote: | |
Blues | woensdag 5 juli 2006 @ 20:32 |
Dit lijkt me dus echt zó níet lekker he, de combi van de kalfsragout met de aard. puree en dan die groenten erdoor *ril* ![]() Heb je het zelf al es gegeten RN? | |
RijstNatie | donderdag 6 juli 2006 @ 00:15 |
kalfsragout is altijd lekker, maak nietr uit met wat maar heb em nog nooit op | |
Shirley | donderdag 6 juli 2006 @ 00:32 |
TVP! Ik wil ook eens een ovenschotel proberen. | |
Mirjam | donderdag 6 juli 2006 @ 00:33 |
bovenstaande ovenschotel lijkt mij zeer onsmakelijk ![]() maar dat komt gewoon doordat er ragout in zit ![]() | |
golfer | donderdag 6 juli 2006 @ 00:37 |
quote:En vooral omdat er allemaal niet verse, zelf klaargemaakte, ingrediënten inzitten zoals maiskorrels en ragout uit blik en aardappelpuree uit zakjes. ![]() | |
Nembrionic | donderdag 6 juli 2006 @ 02:40 |
De grote Nembi-schotel ![]() Kip en gekruide aardappeltjes Benodigdheden: - 2 kipfilets - 1 a 2 eetlepels citroensap - gemalen zwarte peper - kerriepoeder - scheutje tabasco of een zoetere pepersaus - tijm - 5 tenen knoflook - scheutje Lea & Perrins (of een andere worcester) - 1 a 2 zakjes geraspte oude kaas - 2 zakjes Cela Vita Bistro Aardappeltjes(andere smaken mogen natuurlijk ook ![]() - Conimex Wokolie(die met smaakje dus, belangrijk) - een bakje spekreepjes(moet je even voorbakken, maar niet krokant) Maak een marinade van de citroensap, tabasco, L&P en heel fijn gehakte teentjes knoflook, tijm en wat wokolie. Snijdt de kipfilets in kleine blokjes en bestrooi ze met flink wat kerrie EN flink wat peper. Laat dat even een uurtje trekken. Voeg vervolgens de kip bij de marinade en laat het een nachtje trekken in de koelkast. Neem een ovenschaal en leg hierin de aardappeltjes. Strooi ook hierover nog kerriepoeder en wat peper. Voeg de kip+marinade toe. Snijdt de overige 3 teentjes knoflook in hele dunne schijfjes en voeg ze samen met de de spekreepjes toe. Giet hierover een flinke hoeveelheid wokolie en meng alles met je handen door elkaar. Het moet goed nat zijn. Dek de schotel af met de geraspte oude kaas. Dan +/- 45 minuutjes in de oven op 180 Lekker ![]() | |
Curiosity | donderdag 6 juli 2006 @ 15:41 |
Spaanse aardappel-kabeljauwschotel 750 g (vrij) vastkokende aardappelen, in plakken gesneden; 500 g kabeljauwfilet peper, zout 1 tl paprikapoeder 4 el olijfolie 3 uien, in ringen gesneden 3 tenen geperste knoflook 1 blikje tomatenpuree 2 dl droge witte wijn 1 Spaanse peper, zonder zaadjes, in stukjes gesneden 16 zwarte olijven 2 el gehakte peterselie Kook de aardappelen 3 minuten. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de vis in repen of grote dobbelstenen. Strooi er peper, zout en paprikapoeder over Fruit de ui en knoflook in 3 el olijfolie Vul de, met olijfolie ingevette, schaal met de helft van de aardappelplakjes, de helft van het uimengsel, de vis, de rest van de uien en de aardappelplakjes Meng de tomatenpuree met witte wijn en spaanse peper en schenk dit over de inhoud. Zet de schaal 40 minuten in een voor verwarmde oven van 175 graden. Garneer de schotel met olijven en peterselie | |
Nembrionic | zaterdag 5 augustus 2006 @ 18:26 |
Ik vond dit eigenlijk wel een nuttige kick ![]() Nu heb ik gelijk een idee voor het eten ![]() | |
RijstNatie | zaterdag 5 augustus 2006 @ 19:01 |
ja ik kan dit topic nooit vinden, hij staat altijd in pagina 6 ofso en dan ben ik weer een uur bezig met zoeken terwijl ik eten wil maken | |
Mirjam | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:52 |
quote:dan bookmark je 'm | |
Nembrionic | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:57 |
quote:Maar dan krijg je geen nieuwe recepten | |
Mirjam | zaterdag 5 augustus 2006 @ 22:58 |
quote:die kan hij dan mooi posten als hij kickt ![]() en bij deze wil ik dit dan ook afsluiten, en weer verder gaan over ovenschotels ![]() | |
fietsmiep | zondag 6 augustus 2006 @ 16:20 |
Op onderstaande link staat een recept van een mexikaanse tortilla-ovenschotel die ik heel vaak maak, het is trouwens mij eigen recept. http://www.huishoudplaza.nl/hhp_article_show.asp?ArtID=1772&Art_Type=6 | |
Nembrionic | dinsdag 23 oktober 2007 @ 15:24 |
Omdat dit topic in de vergetelheid is geraakt... *kicks* *kicks* | |
Blues | dinsdag 23 oktober 2007 @ 17:16 |
quote:Post dan meteen een recept. Of vraag Muck ff of ze recepten in het FOK!kookboek wil zetten ![]() Vandaag maak ik ook een ovenschotel ![]() | |
Muck | dinsdag 23 oktober 2007 @ 18:11 |
quote:wat Bluezz zegt ![]() ik ben even druk, maar ik zal ze er binnenkort inzetten ![]() |