abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zaterdag 25 juni 2005 @ 17:28:56 #126
56208 Euc-
Verweg(gistan)
pi_28226655
Lijkt me helemaal niks, maar das persoonlijk natuurlijk

De salami dan
O_o o_O O_O °_O °_° O_°
  zaterdag 25 juni 2005 @ 17:56:13 #127
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28227428
Volgens mij vinden kids die salami helemaal geweldig, ikzelf zou het niet als toetje willen...
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
pi_28227512
ooh wat een heerlijke dingen in dit topic, ik heb nu zo'n ongelooflijk trek in chocolade..
  zondag 26 juni 2005 @ 06:10:48 #129
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28242794
quote:
Op woensdag 4 februari 2004 16:10 schreef BlaatschaaP het volgende:

[..]

Ingrediënten:

225 gram basterdsuiker
50 gram cacao
75 gram zelfrijzend bakmeel
2eieren
2 eetlepels melk
125 gram gesmolten boter
50 gram gehakte rozijnen

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 180° C Roer in een grote kom de suiker,het zelfrijzend bakmeel en de cacao door elkaar.Doe de eieren in een andere kom en klop ze los met de melk. Smelt ondertussen de boter zachtjes in een steelpannetje(of even in de magnetron).Je kunt de rozijnen in stukjes snijden of heel laten.Neem de mixer en mix nu het eimengsel met het suikermengsel. Giet dan de boter erbij en mix alle ingrediënten, behalve de rozijnen. Door elkaar. Als alles goed is gemengd, roer je tot slot de rozijnen erdoor
Het beslag kan in de oven.
Bekleed een bakvorm van ongeveer 4 cm hoog (een kleine lasagnevorm) met bakpapier. Verdeel het beslag over de bodem en zet de schaal ongeveer 30 min in de oven.Na 30 min even voorzichtig kijken.Als je voorzichtig de oven opendoet, zie je dat het beslag een soort chocoladetaart is geworden. Hij mag van binnen nog zacht zijn : voel met je vingertoppen op de taart. De taart moet een beetje veerkrachtig aan voelen ( een beetje “meegeven”).
Van de taart snijden we Brownies.
Laat de taart even afkoelen voordat je de Brownies gaat snijden. In Amerika snijden ze de taart in vierkante Brownies.
Natuurlijk kun je er ook nog wat gesmolten chocolade op doen en wat versiering (een walnoot of snoepje).
Een beetje slagroom is natuurlijk ook lekker. Geen toef slagroom op een hete Brownie scheppen, want dan smelt de slagroom.
Eet smakelijk.

Ik denk dat ik deze straks even ga maken !
Ik had geen rozijnen in huis maar de missie is geslaagd
Eerste keer en in 1 keer goed.


En dat om 05:45 op zondag morgen
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 26 juni 2005 @ 06:14:07 #130
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28242798
quote:
Op zondag 26 juni 2005 06:10 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

Ik had geen rozijnen in huis maar de missie is geslaagd
En dat om 05:45 op zondag morgen
Foto
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  zondag 26 juni 2005 @ 06:20:13 #131
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28242805
quote:
Op zondag 26 juni 2005 06:14 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Foto


't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
  zondag 26 juni 2005 @ 14:52:58 #132
50691 Christiaan
Futue te ipsum
pi_28249486
quote:
Op zondag 26 juni 2005 06:20 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

[afbeelding]

't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
mag ik komen eten?
Op maandag 9 november 2009 12:25 schreef Whiskey_Tango het volgende:
Dat interesseert GroenLinks voor geen meter, ze zien je als een wandelende zak euro's waar ze handig een tap in kunnen drukken voor hun socialistische hobbies.
  zondag 26 juni 2005 @ 14:59:56 #133
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_28249658
quote:
Op zondag 26 juni 2005 06:20 schreef Nembrionic het volgende:

[..]

[afbeelding]

't is niet moeders mooiste, maar dat boeit me echt niet
Hij is ook nog niet af
Snij hem overlangs aan 3 ronde plakken
Besprenkel de plakken met rijkelijk grand Marnier of andere sinaasappellikeur

Nu 1/2 liter slagroom slaan en chocolade au bain marie smelten. De slagroom voorzichtig met de gesmolte chocolade omenveloperen, maar niet roeren.

Plak van de taart neerleggen en bestrijken met de chocolade room creme
plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
Laatste plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
zijkanten bestijken met de room-creme


Of
Variatie
De plakken besprekelen met Kirschwasser, en bestrijken met een dikke laag kersenjam
Daar de taart mee opbouwen en de buitenkant afwerken met de chocolade-creme
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 26 juni 2005 @ 16:07:37 #134
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_28251370
My 2 cents

Verjaarscake voor mijn jongste bloedje (chocoladejunkie).

Bak een gewone cake (of taart, afhankelijk van de bakvorm), met als basis 200 g roomboter, 200 g suiker, snuif zout, 4 eieren, 200 g meel (zelfrijzend, of gewone met een zakje bakpoeder), en eventueel vanillesuiker en/of citroenrasp en 2 lepels cacaopoeder.

Meng boter (zacht), zout en suiker (en vanillesuiker/citroenrasp) met de mixer of zo tot het wit en glad is.
Dan de eieren er 1 voor 1 bij. Kloppen tot het glad is, dan pas het volgende ei erbij.
Tenslotte het meel erbij (met bakpoeder als het geen zelfrijzend is).

Vet een vorm in.

Als je er cacaopoeder bij doet: doe de helft van het beslag in de vorm. Meng de cacao door de rest van het beslag. Doe dat dan ook in de vorm.

Bak 1 uur op 170 graden.


OK, nu wordt het leuk!
Neem 2 goedkope chocoladerepen en smelt die au bain marie (= op een pannetje heet water) en smeer die dan aan alle kanten over de afgekoelde cake heen! Versier met snoepjes of zo. Laat weer hard worden in de koelkast.


Hier ons exemplaar van de laatste keer:

Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  maandag 27 juni 2005 @ 16:49:13 #135
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_28277085
quote:
Op zondag 26 juni 2005 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hij is ook nog niet af
Snij hem overlangs aan 3 ronde plakken
Besprenkel de plakken met rijkelijk grand Marnier of andere sinaasappellikeur

Nu 1/2 liter slagroom slaan en chocolade au bain marie smelten. De slagroom voorzichtig met de gesmolte chocolade omenveloperen, maar niet roeren.

Plak van de taart neerleggen en bestrijken met de chocolade room creme
plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
Laatste plak erop en bestrijken met de chocolade room creme
zijkanten bestijken met de room-creme


Of
Variatie
De plakken besprekelen met Kirschwasser, en bestrijken met een dikke laag kersenjam
Daar de taart mee opbouwen en de buitenkant afwerken met de chocolade-creme
Hij is wel af. Jij hebt het over een taart, ik heb het over brownies
Ziet er wel lekker uit dat recept van je, dus dat gaat binnenkort de keuken in
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_28865758
quote:
Op maandag 9 februari 2004 01:49 schreef Dagonet het volgende:

Heaven and Hell Cake:
Boehoe deze is bij mij schandalig mislukt! Maar van die Ganache kan je heerlijke choco-blub maken! Beetje poedersuiker en een 1/8e liter slagroom erbij, even kloppen en de koelkast in. PERFECT!
  dinsdag 16 augustus 2005 @ 12:18:20 #137
101884 PeRi
Allons-y!
pi_29685995
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 21:56 schreef MUUS het volgende:
Hallo, ik ben er. Vrees mij en mijn tig choco-recepten. .

Chocolade Kruimeltaart

  • 100 gr. suiker
  • 200 gr. boter
  • 300 gr. bloem
  • 1 ei (voor het deeg)
  • snufje zout
  • 200 gr. pure chocolade
  • 100 gr. suiker
  • 2 theelepels citroenrasp
  • 3 eieren (voor de vulling)


    Mix de suiker en boter en doe daarna de bloem, het ei en wat zout erbij. Doe de helft van dit deeg in een bakvorm. Hak de chocolade in grove stukken en meng dit door de rest van het deeg. Doe dan de extra eieren, extra suiker en citroenrasp erbij. Gooi dit op de deegbodem.

    Bak de taart 30 minuten op 170 graden.

    Met vanilleijs en/of slagroom serveren. .
  • is de citroenrasp echt nodig? Ik heb geen citroen in huis.
    Whatever I want.
      dinsdag 16 augustus 2005 @ 12:27:57 #138
    101884 PeRi
    Allons-y!
    pi_29686225
    Ik heb wel citroensap. Maar dat is vast niet hetzelfde
    Whatever I want.
      dinsdag 16 augustus 2005 @ 17:46:25 #139
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_29694850
    doe je 2 theelepels citroensap door 2 eetlepels suiker heen, lijkt er enigszins op
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
      maandag 22 augustus 2005 @ 14:58:11 #140
    43626 ElCondor
    Geluk is Onmisbaar
    pi_29865498
    Naar aanleiding van de post van Tedda, kuikens met choco saus:
    Ik zie hier alleen maar recepten voor taart en ijs etc.. Allemaal zoet en zo, maar er zijn ook heerlijke recepten, al zou je dat niet zeggen, met vlees en dergelijken.
    Ik heb zelf in ieder geval ooit zoiets gemaakt en dat was ERRUG lekker, zeker als choco-liefhebber.
    Ik heb helaas het recept niet meer zo op mijn netvlies staan, maar wat ik wel weet is dat er errug sterke chocolade in moest. Aangevuld met wat peper wordt dat echt een pittige saus. Met een lekkere vleug chocosmaak.
    Ik weet dat ze in Zuid-amerika chocolade in ieder geval niet alleen gebruiken in zoete recepten, maar ook bij vlees en zovoort.

    Wie (w)eet er hier een paar van?

    Overigens, bij de V&D verkochten ze vorige week van die ENORME tabletten chocolade. Wij gekocht, maar ze was niet echt zoet. Bleek dus echt choco te zijn voor gerechten, waar er dus zoet aan toegevoegd kan worden, maar dat hoeft dus niet.
    Er zitten 365 dagen in een jaar en er zijn 366 redenen om te feesten (Boliviaans spreekwoord)
    pi_30229518
    Op vakantie in Portugal een chocoladetoetje gegeten wat erg lekker was. Denk aan chocolademousse maar dan niet luchtig, meer stroperig, en ontzettend zwaar op de maag. Mijn vraag is, hoe maak ik zoiets? Heeft het een naam? Iemand enig idee waar ik het over heb?
    pi_30247073
    ik heb zojuist 2 chocolade letters [ja, van afgel;open sinterklaas ja.. ] au bain marie gesmotlen, lading aardbeien even gewassen, aardbeien even in de chocolade gedoopt, en een gedeelte daarna rondgewenteld in kokos.
    alles staat nu op 2 borden op te stijven in de koelkast.. ben benieuwd
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
    pi_30248052
    chocolade bonbonnetjes...
    'Met een banaan door het water, later'
    Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
      zondag 4 september 2005 @ 10:48:45 #144
    82814 BBQ-kip
    never say no to panda!
    pi_30252656
    Dat zou ik ook met een zooi druiven kunnne doen die hier liggen, ware het niet dat ik geen chocolade in huis heb
    Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
    pi_33755932
    Hier is een recept dat ik met kerst gemaakt heb, ik heb alleen de suiker weggelaten (mag ik niet eten) en de melkchocola vervangen door puur 72%

    http://www.cacaoweb.net/flourlesschocolatecake2.html
      vrijdag 6 januari 2006 @ 11:17:12 #146
    66422 dutch-mamma
    Silence, Exile, Cunning...
    pi_33758790
    Chocolade met kip...?
    Ja, hoor! Is iets Midden- en Zuid-Amerikaans!

    Drumsticks in tomatensaus
    50 g magere spekreepjes
    2 eetlepels zonnebloemolie
    8 - 12 kipdrumsticks
    paprikapoeder
    peper
    zout
    2 uien, in partjes
    2 teentjes knoflook, in plakjes
    375 g tomaten, ontveld en fijngehakt
    1½ dl kippenbouillon (van een tablet)
    1 eetlepel witte wijnazijn
    25 g pure chocolade, geraspt
    3 eetlepels fijngehakte peterselie
    Bak de spekreepjes knapperig uit in de hete olie.
    Bestrooi de kipdrumsticks met paprikapoeder, peper en zout naar smaak.
    Bak ze in het bakvet rondom bruin.
    Voeg de uien en knoflook toe.
    Bak ze 5 minuten mee.
    Voeg de tomaten, bouillon, azijn en de chocolade toe.
    breng alles aan de kook.
    Laat de drumsticks op een laag vuur in ± 20 minuten helemaal gaar stoven.
    Garneer met de peterselie.
    Lekker met pasta en roergebakken prei of spinazie.

    Honingkip Dame Blanche (deze lijkt me iets minder...)
    500 gr kipfilet
    peper, zout
    40 gr boter
    2 sjalotten
    2 preien
    4 middelgrote tomaten
    3 eetlepels pistachenootjes
    2 eetlepels honing
    3 eetlepels citroensap
    1 borrelglas cognac
    1/2 dl room
    8 halve peren (uit blik)
    80 gr pure chocolade
    2 eetlepels melk of water
    Tip: In plaats van peren kunt u ook gehalveerde abrikozen of perziken nemen en in plaats van chocolade, toefjes slagroom op de vruchten spuiten.
    Snijd de kipfilet in dunne reepjes, bestrooi ze met peper en zout en laat ze even staan.
    Snijd de sjalotten, de prei en de ontvelde tomaten in kleine stukjes.
    Verhit de boter in een wadjan of wok en fruit de sjalot, de prei en de tomaat hierin 3 minuten.
    Voeg de kip toe en bak deze al omscheppend op hoog vuur ook 3 minuten.
    Schep de kip uit de pan en houd hem warm.
    Voeg het citroensap, de honing en de pistachenootjes aan de groenten in de pan toe, schenk er de room en de cognac bij en roer alles goed door.
    Verwarm zachtjes en voeg de kip weer toe en laat het geheel in 10 minuten door en door warm worden.
    Verwarm intussen de peren in eigen sap en smelt au bain-marie in een steelpan 1 reep chocolade met 2 eetlepels melk of water.
    Schep de kip in het midden van een platte schaal, schik de peren eromheen, bedruppeld met de gesmolten chocolade.
    Drink er een halfzoete witte wijn bij.

    Kip met pittige chocoladesaus (Mexico)
    ½ liter groentebouillon
    4 halve kipfilets
    5 verse Chilipepers
    50 gram amandelen met vlies
    1 grote gehakte ui
    2 geperste teentjes knoflook
    60 gram gepelde tomatenblokjes
    1 gebakken maïstortilla in stukjes (of oud witbrood)
    ¼ theelepel kruidnagelpoeder
    ½ theelepel gemalen anijs
    stukje pijpkaneel
    ½ theelepel korianderzaad
    zout en zwarte peper
    100 gram reuzel
    100 gram rozijnen
    100 gram pure chocolade 70% cacao
    1 theelepel suiker
    2 eetlepels geroosterd sesamzaad
    Breng de bouillon in de pan aan de kook en pocheer hierin de kip gaar,ongeveer 10 minuten. Het kippenvlees is dan ondoorschijnend wit van kleur, laat de kip dan uitlekken. Schenk de bouillon in een litermaat. Snijd de pepers in vieren en verwijder de zaadjes.Voeg de amandelen, ui, knoflook, tomatenblokjes, maïstortilla, kruidnagelpoeder, anijs, kaneel, korianderzaad, zouten peper toe en maal dit fijn.Verwarm de reuzel in de hapjespan, voeg de mix toe en roerbak ongeveer 3 minuten.Blus met de bouillon en de rozijnen.Laat chocolade en de suiker op een zachte stand al roerende in de saus smelten. Verwarm de kip eventueel nog even in de saus.Of snijd de kip in dunne plakjes, serveer hierbij de saus en garneer met het sesamzaad. Lekker met rijst en maïs.
    Eet smakelijk.

    Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
      maandag 23 januari 2006 @ 15:36:13 #147
    93082 Beaver
    He! Ik ben je bitch niet!
    pi_34379880
    HMMM! Ik ben ook op zoek naar chocolade recepten en hier staan er wel een aantal waar ik gelijk trek van krijg en uit wil proberen!

    Maar 1 vraagje: Als er bij een recept voor bijvoorbeeld een chocoladetaart staat dat er boter in moet, wat voor boter gebruiken jullie dan? Ik heb 1 x een taart gemaakt die echt niet te eten was en ik denk dat dat door de boter is gekomen...
    pi_34382080
    Ik doe even tvp-en. Heb nu zelfs geen chocola in huis om taartjes of koekjes of weet ik het wat voor lekkers er allemaal hier staat, maar dat komt nog .
      maandag 23 januari 2006 @ 22:42:29 #149
    56208 Euc-
    Verweg(gistan)
    pi_34396076
    Gij maakt een chocolademousse, gij neemt de ijsknijper en maakt bolletjes van de chocolademousse (dit is zeer aan te raden om te doen wanneer de mousse al mooi hard is), gij legt dit op wat slagersfolie en vriest dit lichtjes aan. Gij maakt dan een pistachenoga; gij laat water met suiker karamelliseren, wanneer dit even heeft gekaramelliseerd voegt gij met de vijzel fijngestampte pistachenootjes toe, laat nog heel even doorkaramelliseren en smeert het uit op vetvrij papier, dit laat gij hard worden in de koelkast, wanneer hard doet gij dit in de maggimix (of naar een fijnmaalapparaat naar keuze) zodat gij alleen nog maar gruis overhoud. Ondertussen smelt gij wat chocola en voegt hier cacaoboter aan toe, wanneer de chocolademoussebolletjes bevroren zijn, haalt gij deze door het gesmolten chocola/cacaoboter mengsel, strooit wat pistachenogagruis eroverheen en laat gij dit weer invriezen. Voor gebruik uit de vriezer halen en zacht laten worden in de koelkast, en eet smakelijk van uw heerlijke chocoladetruffel!
    O_o o_O O_O °_O °_° O_°
    pi_34397164
    Hebt gij nog wat enters in voorraad?
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')