Zometeen ga ik een dubbele boterham met salami, kaas en pesto rosso bereiden. Wordt weer smullen!
Wie is er ook zo'n fan van pesto genovese of pesto rosso of een andere soort pesto?
quote:Kwestie van doseren. De kunst daarbij is om de balans te vinden tussen merkbare aanwezigheid en opdringerige overheersing.
Op woensdag 28 januari 2004 13:07 schreef Aventura het volgende:
Ben er niet dol op, vind het vaak veel te zoutig en overheersend. Alleen verse, pasgemaakte grove pesto vind ik toch wel lekker maar ook daar niet teveel van.
quote:Het kan altijd erger
Op woensdag 28 januari 2004 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto alleen zelfgemaakt en vers, uit potjes is het daarmee vergeleken smerige smeer
Ik haal toch net bij de buurtsuper een bakje pesto-filet (filet-americain met een toefje pestokruiden). Je gaat je bij aanschaf al verheugen op in elk geval iets van de pestosensatie.
Langverhaal kort: Na mijn 'broodje-overreden' heb ik alleen nog maar de doordringende nasmaak van witte peper in mijn laadklep, geen spoor van pesto . Dan nog liever van die brats uit een potje, het heeft er in elk geval nog enige verwantschap mee.
28 januari gaat voor wat de middag betreft het geschiedenisboek in als 'de zware dobber' .
quote:There, there, ouwe sok, there, there
Op woensdag 28 januari 2004 13:58 schreef Ouwesok het volgende:[..]
Het kan altijd erger
Ik haal toch net bij de buurtsuper een bakje pesto-filet (filet-americain met een toefje pestokruiden). Je gaat je bij aanschaf al verheugen op in elk geval iets van de pestosensatie.
Langverhaal kort: Na mijn 'broodje-overreden' heb ik alleen nog maar de doordringende nasmaak van witte peper in mijn laadklep, geen spoor van pesto. Dan nog liever van die brats uit een potje, het heeft er in elk geval nog enige verwantschap mee.
28 januari gaat voor wat de middag betreft het geschiedenisboek in als 'de zware dobber'
.
quote:Oh heerlijk, wat wij thuis wel eens doen is een stukje stokbrood met pesto rosso en daar bovenop een plakje peccorino. Een ultieme combinatie..
Op woensdag 28 januari 2004 13:00 schreef Citroentje het volgende:
Pesto is geniaal. Gooi het door wat net gekookte pasta en je bent eigenlijk al klaar.
Smeer het op je brood en je kan lekker genieten.Zometeen ga ik een dubbele boterham met salami, kaas en pesto rosso bereiden. Wordt weer smullen!
Wie is er ook zo'n fan van pesto genovese of pesto rosso of een andere soort pesto?
quote:Hoho, ik schiet niet iedere keer in een crisis, kijk maar, kan alweer lachen
Op woensdag 28 januari 2004 14:00 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
There, there, ouwe sok, there, there
*glaasje water geef*
Voordat de pillen erin moeten zijn er wel heftiger middelen nodigNou had ik bijna die naam genoemd
Nou ik je toch aan de lijn heb, geef nou eens dat ultieme pestorecept , jij hebt er immers voor doorgeleerd .
quote:nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Op woensdag 28 januari 2004 14:13 schreef Ouwesok het volgende:
Nou ik je toch aan de lijn heb, geef nou eens dat ultieme pestorecept , jij hebt er immers voor doorgeleerd.
Deze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta
quote:mmm, krijg zin om het te gaan maken, maar dat komt nog wel een keer.
Op woensdag 28 januari 2004 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Maar goed Pesto:
50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene OlijfolieDeze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta
quote:* koppiepeest doet......
Op woensdag 28 januari 2004 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Maar goed Pesto:
50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene OlijfolieDeze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta
28 januari is gered .
Overigens is het heel goed mogelijk om puur op basis van bevlieging en praktijk ergens voor door te leren zonder ooit een theorieboek aan te raken, teveel theorie is killing in de keuken
quote:Overdrijven is ook een vak...
Op woensdag 28 januari 2004 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto alleen zelfgemaakt en vers, uit potjes is het daarmee vergeleken smerige smeer
quote:dan heb jij of geen smaakpapillen, of je rookt, of je hebt nooit goeie pesto gegeten.
Op donderdag 29 januari 2004 00:31 schreef Qarinx het volgende:[..]
Overdrijven is ook een vak...
quote:Zelfgemaakt is bijna altijd beter dan voorgeproduceerd spul.
Op donderdag 29 januari 2004 00:31 schreef Qarinx het volgende:[..]
Overdrijven is ook een vak...
quote:Jawoor... volgens mij proef jij het verschil niet eens. Bovendien helemaal vers gemaakt? Heb je olijfbomen in je tuin staan etc?
Op donderdag 29 januari 2004 00:51 schreef Pietverdriet het volgende:
dan heb jij of geen smaakpapillen, of je rookt, of je hebt nooit goeie pesto gegeten.
quote:Dat ontken ik ook niet, maar om gelijk te beweren dat voorgeproduceerd echt rotzooi is.. sorry, maar dat vind ik onzin.
Op donderdag 29 januari 2004 00:57 schreef Flamey het volgende:
Zelfgemaakt is bijna altijd beter dan voorgeproduceerd spul.
quote:maak de pesto eens zoals ik het recept heb geschreven, en proef dat eens over verse zelfgemaakte pasta..
Op donderdag 29 januari 2004 01:04 schreef Qarinx het volgende:[..]
Dat ontken ik ook niet, maar om gelijk te beweren dat voorgeproduceerd echt rotzooi is.. sorry, maar dat vind ik onzin.
quote:Ja prima er zal best een verschil zijn, maar dat wil niet zeggen dat het andere je niet kan smaken.. dat is bijna net zo triest als dat jullie het ergerlijk vinden dat er mensen zijn die niets lusten. Bovendien heb ik echt geen 5 uur per dag om één maaltijd te bereiden.
Op donderdag 29 januari 2004 01:09 schreef Pietverdriet het volgende:
maak de pesto eens zoals ik het recept heb geschreven, en proef dat eens over verse zelfgemaakte pasta..
kook tegelijk droge spagetti, en doe daar pesto uit een potje over....
Vergelijk dat eens..
quote:Overdrijven is ook een vak.
Op donderdag 29 januari 2004 01:19 schreef Qarinx het volgende:[..]
Ja prima er zal best een verschil zijn, maar dat wil niet zeggen dat het andere je niet kan smaken.. dat is bijna net zo triest als dat jullie het ergerlijk vinden dat er mensen zijn die niets lusten. Bovendien heb ik echt geen 5 uur per dag om één maaltijd te bereiden.
quote:Nee, maar ik snap op zich wel goed wat ze bedoelt. Natuurlijk zal het zelfgemaakt echt wel lekkerder zijn, alleen de hele tijd die reacties dat dingen die niet zelfgemaakt zijn meteen smerig zijn en niet te eten en weet ik veel wat, dat komt gewoon een beetje overdreven over. Alsof dingen die niet helemaal zelfgemaakt zijn meteen heel vies zijn of zo.
Op donderdag 29 januari 2004 01:27 schreef Pietverdriet het volgende:Overdrijven is ook een vak.
Zeg dan gelijk dat het smaakverschil je het niet waard is.
Waar jij je tijd aan besteed moet jij weten maar ik loop toch ook niet te zeiken in een GTST topic dat ik me tijd beter kan besteden.
Jij ziet eten als noodzakelijk om wat binnen te krijgen, ik zie eten als een invulling van mijn leven.
Het maken van goed eten hoeft niet veel tijd te kosten, enkel liefde, wat moeite en intresse. overginds doet je me reactie vermoeden dat je niet de smaak van echte pesto kent, is dat zo?
Minder lekker okee, veel minder lekker ook vast wel als je gewend bent aan je eigen pesto, maar smerig lijkt mij toch niet...
quote:het verschil tussen een goeie pizza van een vakman en een diepvries pizza..
Op donderdag 29 januari 2004 01:32 schreef Angeles het volgende:[..]
Nee, maar ik snap op zich wel goed wat ze bedoelt. Natuurlijk zal het zelfgemaakt echt wel lekkerder zijn, alleen de hele tijd die reacties dat dingen die niet zelfgemaakt zijn meteen smerig zijn en niet te eten en weet ik veel wat, dat komt gewoon een beetje overdreven over. Alsof dingen die niet helemaal zelfgemaakt zijn meteen heel vies zijn of zo.
Minder lekker okee, veel minder lekker ook vast wel als je gewend bent aan je eigen pesto, maar smerig lijkt mij toch niet...
quote:Dat snap ik wel ja... en ik vind een goede pizza van een echte Italiaan ook veel beter. Alleen smerig komt zo overdreven over, want een diepvriespizza vind ik dus ook weer niet smerig. Gewoon niet zo heel bijzonder (als je beter gewend bent).
Op donderdag 29 januari 2004 01:43 schreef Pietverdriet het volgende:het verschil tussen een goeie pizza van een vakman en een diepvries pizza..
Als je bij een ander gaat eten en die gebruikt wel pesto uit een potje, dan lust je het eten toch ook wel gewoon?
quote:Nog te sterk gesteld. Om een diepvriespizza te overtreffen hoef je geen vakman te zijn, pizza kent eigenlijk maar één voorwaarde voor succes, je moet er lol in hebben, dan gaat het vanzelf
Op donderdag 29 januari 2004 01:43 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
het verschil tussen een goeie pizza van een vakman en een diepvries pizza..
Ook uit bovenstaand pestorecept blijkt al dat de basis ontzettend eenvoudig is, terwijl je er door de vrijheid heerlijke kunstwerkjes van kunt brouwen.
quote:Okay Okay, hollandaise uit een pakje en een zelfgemaakte?
Op donderdag 29 januari 2004 02:50 schreef Ouwesok het volgende:[..]
Nog te sterk gesteld.
Bedoeling is dat het eerst vijf minuten geweld wordt in warm water en dat er dan olijfolie bijgaat.
Zojuist twee bruine bolletjes met sla, kaas en pesto gegeten . Ik vind deze pesto beter te eten dan die van de grand d'italia. Echt lekker spul.
quote:Hbe ongeveer hetzelfde recept gekregen van de moe van me vriendin (italiaans) morgen eens maken, alleen bij mij moet er EN parmazaan EN Pecurino in...
Op woensdag 28 januari 2004 14:30 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
nee hoor, niet voor doorgeleerd, ik heb A.I. en Filosofie gestudeert, heb het koken in de Keukens geleerd van de chafs waaronder ik werkte.
Maar goed Pesto:
50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene OlijfolieDeze ingredienten stoot je fijn tot brij in een vijzel, of je gooit het in de blender.
Goddelijk over verse zelfgemaakte pasta
Maar tis erug lekker iig
Als je veel pesto maakt kun je het deel dat je niet onmiddelijk nodig hebt goed invriezen. Ik gebruik hiervoor altijd het bakje dat je ook gebruikt om ijsklontjes te maken. Zo krijg je ingevroren pestoblokjes.
En in gerechten gebruik je voortaan gewoon één pestoblokje per persoon.
Wel oppassen wat je in je bacootje gooit.....
quote:In een Bacotje lijkt me niet lekker, maar in een bloody mary..
Op vrijdag 6 februari 2004 12:08 schreef Hihat het volgende:
Tip voor mensen die zelf pesto maken:Als je veel pesto maakt kun je het deel dat je niet onmiddelijk nodig hebt goed invriezen. Ik gebruik hiervoor altijd het bakje dat je ook gebruikt om ijsklontjes te maken. Zo krijg je ingevroren pestoblokjes.
En in gerechten gebruik je voortaan gewoon één pestoblokje per persoon.Wel oppassen wat je in je bacootje gooit.....
Je hebt gewoon een heel verschil tussen die kant-en-klare sausjes, maaltijden e.d. uit de winkel en die die je zelf maakt...
Zelfgemaakt smaakt veel en veel lekkerder dan uit een potje... Groot pluspunt bij het zelfgemaakte (en volgens mij doorslaggevend voor de betere smaak) is dat alles heel vers is (wat je niet kan zeggen van die dingen uit potjes, want die staan meestal al even in de winkel).
Zelfgemaakt is inderdaad het lekkerst, al is die van de AH uit de koeling ook wel erg lekker
quote:Dat wil je helemaal niet weten hoe lang.
Op vrijdag 6 februari 2004 14:27 schreef rvrb_ke het volgende:
(wat je niet kan zeggen van die dingen uit potjes, want die staan meestal al even in de winkel).
Pesto op een geroosterd sneetje toastbrood, met gemalen parmezaanse kaas .. gvd, geil!!
quote:Agree.
Op dinsdag 10 februari 2004 20:55 schreef brighton het volgende:
Pesto
Lekker door salade, pasta, of heerlijk op brood met mozzarella en tomaat
Ja die potjes zijn goed te doen, erg lekker.quote:Op zondag 1 februari 2004 13:34 schreef PdeHoog het volgende:
Vorige week een potje pesto-kruiden gekocht bij een zaak die Oil And Vinegar (oid) heet.
Bedoeling is dat het eerst vijf minuten geweld wordt in warm water en dat er dan olijfolie bijgaat.
Zojuist twee bruine bolletjes met sla, kaas en pesto gegeten. Ik vind deze pesto beter te eten dan die van de grand d'italia. Echt lekker spul.
Klinkt goed maar dat zou ik dan persoonlijk met die rode pesto doenquote:Op vrijdag 25 augustus 2006 11:42 schreef Chielus het volgende:
dat kan, tip,: neem gerookte kip, snij deze in de lengte in, smeer er pesto in, dichtvouwen, folie omheen, koelkast in, dag later oppeuzelen,, heerlijk.
Elitair gezeik, als we jouw soort mogen geloven moeten we terug naar de middeleeuwen waarin iedereen zelf brood bakte, worst droogde, kruiden mixte en beesten slachtte.quote:Op woensdag 28 januari 2004 13:27 schreef Pietverdriet het volgende:
Pesto alleen zelfgemaakt en vers, uit potjes is het daarmee vergeleken smerige smeer
ja dat jij nu van de potjes generatie bent daar kunnen wij hier ook niet veel aandoen. het zal je smaak niet ten goede komen! Ik koop zelf ook zo weinig mogelijk potjes sauzen e.d.quote:Op woensdag 24 januari 2007 01:11 schreef Lestat het volgende:
[..]
Elitair gezeik, als we jouw soort mogen geloven moeten we terug naar de middeleeuwen waarin iedereen zelf brood bakte, worst droogde, kruiden mixte en beesten slachtte.
Mmmm Pietquote:50 gram verse basilicum blaadjes, liefst de kleinbladige ligurgische soort
grof zeezout naar smaak
25 gram verggeroosterde pijnboompitten
2 tenen knof, grof gehakt
50 gram versgeraspte Parmazaan, of Pecurino als je pittiger wilt, of speel vals en gebruik oude boeren brokkelkaas, word nog pittiger en smaakvoller, maar je bent niet echt italiaans bezig
1 DL Groene Olijfolie
En dan?quote:Op woensdag 24 januari 2007 09:34 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Mmmm Piet
TVPesto
Wij maken regelmatig gevulde grote champignons, en die smeren we van binnen (na uithollen) altijd ruim in met pesto
Grote champignons uithollen, insmeren met pesto.quote:
Ja zeg! Zo kun je keistenen lekker maken!quote:Op donderdag 25 januari 2007 19:31 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Grote champignons uithollen, insmeren met pesto.
Steeltjes en paar hoedjes fijnsnijden, met lente-uitjes bakken in boter/olie.
Zongedr. tomaatjes in olie, uitlekken en fijnhakken, ook even meebakken, wat broodkruim of paneermeel erdoor roeren, zout/peper. Roer er parmez. kaas doorheen en vul de champignons met de vulling en bestrooi met nog wat kaas.
Vlak voor het serveren 10 min. in de oven zetten.
Het is goddelijk
Kan, nog niet geprobeerd.quote:Op donderdag 25 januari 2007 19:46 schreef Erosjuhhh het volgende:
beetje spek zou ook wel lekker zijn erdoor bluezz
Is dat iets van schapenkaas?quote:Op donderdag 25 januari 2007 23:52 schreef NoSigar het volgende:
en wat pecorino sardo.
Ik ben om.quote:Op dinsdag 30 januari 2007 20:43 schreef Schorpioen het volgende:
Ha, ik heb vandaag maar eens een vijzel gekocht en alle ingredienten voor pesto en heb het zelfgemaakt, naar Piet's recept. Ontzettend simpel, zo klaar, en godverdomme wat lekker. Ik heb alleen op het gebied van kaas een concessie gedaan: de parmezaan heb ik niet zelf gemalen dus daar zit nog een verbeterpuntje voor de volgende keer. Voor de rest alles vers. Ik had nog een beetje albert hein prut en heb het verschil geproefd, nou dat spul van de AH is rechtstreeks de gootsteen ingegaan. Een klap in je gezicht, laffe muffe zooi vergeleken met de zelfgemaakte, die pittig, fris en heel smaakvol is.
Dat is zelfgemaakte soep vergelijken met instantsoep! Potjesmeuk is meestal niet zo lekker...quote:Op woensdag 31 januari 2007 13:38 schreef Untouchables het volgende:
Damn..ik ben nu wel echt nieuwsgierig, ik ga ff kijken of ik straks nog spullen kan halen, wil nou wel eens weten hoe verse pesto zich verhoudt ten opzichte van de potjes.
Tja, ik ga het merken en ik verwacht idd een smaaksensatie. Ik ben nog niet zo ervaren op pesto gebied, omdat ik er pas recentelijk achter kwam dat ik het toch wel verdacht lekker vond.quote:Op woensdag 31 januari 2007 13:43 schreef Serendips het volgende:
[..]
Dat is zelfgemaakte soep vergelijken met instantsoep! Potjesmeuk is meestal niet zo lekker...
Idd, ik moet echt dringend op zoek naar een goedkoop adres voor de basilicum want die is nog wel het duurste. Tenminste, ik kocht het bij de AH en die is sowieso niet goedkoop, misschien is het goedkoper (en nog verser) te krijgen in een kruidenwinkel of goede groentewinkel. Ik zou het graag zelf kweken maar ik heb momenteel niet eens een balkon laat staan een tuin, en je zal basilicum waarschijnlijk niet binnen kunnen kweken, of wel?quote:Op zondag 4 februari 2007 23:11 schreef Untouchables het volgende:
Heb t ook gemaakt volgens het recept van Pietverdriet, vond t erg lekker!
Smaak was ongelooflijk vers (logisch uiteraard) en puur en een gigantisch verschil met wat je uit een potje haalt! Jammer dat het zo duur is om te maken alleen..
Veel, en veel meer water erbij.quote:Op maandag 5 februari 2007 10:32 schreef Oceanonix het volgende:
Basilicum kun je binnen ook kweken. Klein beginnen (een paar zaadjes op een klein beetje aarde. En dan iedere keer de plukjes doorzetten totdat je een grote pot vol hebt.
Gewoon op een zonnige plek in huis zetten en af en toe wat water erbij.
quote:Op dinsdag 20 februari 2007 13:30 schreef Sorbootje het volgende:
Ik was gisteren groene pesto aan het maken, maar ik kreeg een stukje korst niet van de pecorino en toen werd het toch nog rode pesto, omdat ik met het mes flink in mijn duim heb gehakt.![]()
quote:Op woensdag 24 januari 2007 01:11 schreef Lestat het volgende:
[..]
Elitair gezeik, als we jouw soort mogen geloven moeten we terug naar de middeleeuwen waarin iedereen zelf brood bakte, worst droogde, kruiden mixte en beesten slachtte.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |