abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 25 juni 2006 @ 15:21:34 #201
144963 Meneer_de_Hond
It's extremely furry!
pi_39207944
Pindasoep.
Just me and the pygmy pony, over by the dental floss bush
pi_39207984
mijn kinderen willen altijd tomaten groentesoep met gehaktballetjes. Het smaakt naarmate ik ouder wordt steeds meer als de soep die mijn moeder maakte. Komen ze thuis en dan zeggen ze dat het ruikt naar oma's soep.
pi_39208095
Crosspost :
Vanavond eten we ook soep :
Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 !
pi_39215291
Olijven in de (tomaten) soep zijn ook verdomd lekker...
pi_39218178
Fotoreportage van de Krabsoep met rivierkreeftjes en venkel

Fruiten en Pruttelen :



Eten Het was echt heel heel erg lekker!

pi_39218785
bluezz, hoe heb je dat nou gedaan? Het grootste deel van de krabsoep gepureerd en een gedeelte achtergehouden?
pi_39219172
quote:
Op zondag 25 juni 2006 20:21 schreef brrrrrrt het volgende:
bluezz, hoe heb je dat nou gedaan? Het grootste deel van de krabsoep gepureerd en een gedeelte achtergehouden?
Ja idd. Er staat in het recept met een staafmixer, maar ik heb het in de blender gegooit
En dan wat je achterhoudt eroverheen na opdienen
  donderdag 29 juni 2006 @ 19:49:28 #208
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39365607
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 18:58 schreef eL. het volgende:
Is zoiets ook zelf te maken ? Ik zit -voor de zoveelste keer - weer uit blik te eten, maar da's toch anders dan zoals ik het van moeders kende. En ja die kan ik bellen, maar Ossenstaartsoep verdiend een eigen topic.

Ik had laatst de Ossenstaartsoep uit zak en die was best lekker, maar ik wil bepaalde ingrediënten extra toevoegen, zoals het vlees. Dus, wie oh wie heeft er ervaring met het maken van Ossenstaartsoep en gaat hier alle tips en tricks delen ?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39366305
ook een crosspost van mij dan maar, omdat ik zo lang heb zitten typen

Ik heb een heel verhaal voor je opgeschreven, na 30 minuten liep de pc vast en was alles weg. Dus hier de korte versie zonder alle lekkere gedetaileerde info.

Oven op 200 graden.
Ovenschaal vullen met wortel, ui prei, knol,-/bleekselderij, thijm, rozemarijn, knoflook,geneusde peperkorrels, laurier, tomatenafval ( zaadlijsters, velletjes ) 3 flinke eetlepels tomatenpuree ( ik ga er van uit dat je gewoon een klein pannetje thuis maakt ) Daar bovenop leg je de ontdooide gezaagde ossenstaart.
Dit stop je in de oven tot de ossenstaart er zeer donkerbruin uit komt.

Dit alles stop je in een pan. Zoals je ziet zit er in je ovenschaal allemaal aangekoekte bruine restjes, deze deglaceer je zoals dat in kooktermen heet met rode wijn. Je giet de rode wijn in de schaal en met een garde of spatel los je de aangekoekte op. Je krijgt nu een mooie licht gebonden donkere jus, deze giet je bij je groenten in de pan. Als je een metalen schaal hebt gebruikt dan zet je deze op het vuur, en deglaceer je daar met de wijn, dat werkt een stuk makkelijker. De groenten vul je tot bovenaan met water.
Dit is de basis van je soep, van deze vloeistof trek je nu een dag lang een bouillon. Nog mooier is langer maar het moet voor thuis wel leuk blijven. Ik doe het meestal wel maar goed koken is ook een hobby van me dus dag je meer of minder maakt me niet zo veel uit. Maar ik dwaal weer af.
Als de bouillon na 24 uur trekken klaar is zal deze mooi donkerbruin zijn.
Nu moet je de bouillon passeren. Hiervoor heb je een grote zeef, of eventueel een vergiet met voldoende gaatjes nodig en een schone pan, begin met een schone pan, hierop leg je een zeef ( in een restaurant gebruiken we een puntzeef, daarin een nat gemaakte passeerdoek ( keukendoek kan ook ) en daar op weer een zeef.
In de bovenste zeef giet je steeds bouillon.
In de eerste zeef blijven de grove stukken groenten e.d hangen. In de doek blijft het allerfijnste afval liggen, en de zeef daaronder is alleen om de doek mooi op de pan te kunnen leggen.
Giet steeds kleine beetje bouillon in de zeef en spoel de doek dan uit, deze raakt namelijk verstopt.
Afijn als je klaar bent dan verzamel je de stukjes bot met het vlees er aan. Dit pluk je.
Dan ligt het er aan wat je lekker vind, plukjes vlees of kleine blokjes. In de klassieke franse keuken worden de geplukte stukjes vlees in folie gevouwen, en onder een pan gelegt die gevuld is met water. Zo krijg je na een dag een blok welke je in een stukjes kan snijden.

Nu heb je een soep die nog erg dun is. Ossenstaart bouillon. Als je hem gebondn wilt hebben moet je een roux maken. Daar heb je 3 soorten van een blanke, voor witte creme soepen en witte sauzen zoals bechamel.
Een blonde roux , en een donkere roux. Voor je raad het al donkere sauzen en soepen.
Hiervoor moet je bloem nemen, dit doe je weer in een ovenschaal in een hele dunne laag. En op hoge temperatuur kleur je dit mooi bruin in de oven
Roomboter in de pan, goed donker laten kleuren, bloem er in, en dan garen.
Hiermee kan je je soep binden, niet te dik das niet zo lekker. Kook de soep op laag vuur in 30 minuten gaar , of eigenlijk de roux die er in zit. Wel veel blijven roeren.
Nu moet je je soep gaan proeven en op smaak maken met zout, runderbouillon, of wat je maar lekker vind.
Zoals je ziet is dit echt een hoop werk, maar echt heel lekker als je de soep de tijd geeft.
Ossenstaartsoep is vaak een van de eerste dingen die je op school moet maken. En het is eigenlijk een schande dat de ene kok zijn stinkende best doet om een lekkere soep op tafel te zetten, en de ander in nog geen 10 minuten klaar is met zijn poeder
Verbod op convience soepen en sauzen !
pi_39373860
Pilootje, vul je post even aan als je weer moed hebt.. ik ben heel nieuwsgierig naar de lekkere details!
pi_39382866
Ach dat zijn kleine dingetjes die er zo vanuit het vuitje in gaan. Koks zijn vaak wispelturig, en veranderen die dingen graag. Kan zo nu even snel niks bedenken maar denk er even over na.
pi_39409018
ik zie het wel verschijnen.

Zit erover te denken om ook voor kok te gaan leren.
Alsnog weer te gaan studeren maar nu iets wat ik echt graag doe.
Zou wel willen weten wat een goede opleiding is.
Maar daarover open ik dan wel weer een topic ergens ofzo.
pi_39521874
Ik heb geen recept.. eigenlijk een vraag. Een tijdje geleden heb ik in Ecuador Spaanse Uiensoep gegeten. Het was zo ontzettend lekker! Het lijkt erg op de franse uiensoep, maar dan romig,, en iets pittiger denk ik? Verder uiteraard het stukje stokbrood met een heleboel kaas! Kent iemand deze soep en-of het recept?
  dinsdag 4 juli 2006 @ 23:22:42 #214
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39523935
Zaten er geen spaanse peppers extra in?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39640269
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.


blikje kokosmelk
ong. 500 ml. kippebouillon van een blokje
1 à 2 stengels citroengras
1 theelepel laos
1 rood gedroogd pepertje
ruim 4 eetlepels vissaus (zelfgemaakt van visfond met boter en scheutje room, verse dille)
sap van 1 limoen
Oesterzwammen (of champignons)
Bosje bosui
kipreepjes


Theelepeltje Sereh uit een potje
Pepertje stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren en bakken met de kipreepjes
Bosje bos ui in ringetjes snijden

Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen.
Citroengras (sereh), laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen.
Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
De bosuitjes, kipreepjes en oesterzwammen in een bord scheppen, soep erover heen en smullen maar!!!
Recept van Vanyel aangepast en vervangen met eigen dingen, het was heeeeeerlijk!

  zaterdag 8 juli 2006 @ 20:17:25 #216
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_39640410
quote:
Op zondag 25 juni 2006 14:56 schreef brrrrrrt het volgende:
Even los van alle recepten.
Soep is voor mij iets heel belangrijks.
Soep klaarmaken vind ik heel rustgevend, bouillon maken (traditioneel en langdurig), groente/kruiden/vlees/vis snijden en koken, het is voor mij echt ontspanning en (om niet al te zwaar op de hand te klinken) haast meditatie.

Ook is soep maken voor mij iets heel verzorgends.
Soep maken voor iemand vind ik 1 van de zorgzaamste dingen die ik kan doen.
Als een moeder soep uit blik of uit een pakje maakt voor haar kinderen dat vind ik dan ook helemaal niks!
Moeders moeten echt soep maken. En ik maak ook echt soep voor de mensen waar ik om geef.
Je begrijpt niet hoe blij wij zijn met je post! Soep is geen R&P NEEEEE het gaat veel verder dan dat! We organiseren binnenkort een CUL meeting bij Jomanda voor ingestraalde waterzooi! (belse groentesoep)

Persoonlijk vind ik bospaddestoelensoep en preisoep lekker Nou ja, ik vind meerdere soepen lekker maar die 2 staan op dit moment bovenaan.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  zaterdag 8 juli 2006 @ 20:19:17 #217
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_39640457
Oh, ik heb ook een afrader : Bananensoep. Was in Venezuela het lokale/nationale hoogstandje ... Het is niet vies maar als je een bord opeet zit je al vol. Met niets.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_39640867
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 20:19 schreef Furby het volgende:
Oh, ik heb ook een afrader : Bananensoep. Was in Venezuela het lokale/nationale hoogstandje ... Het is niet vies maar als je een bord opeet zit je al vol. Met niets.
Je moet ook niet het bord opeten lieve Furb
Lijkt mij ook niet echt een aanrader bananensoep
pi_44793772
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...



[ Bericht 3% gewijzigd door Oblivion op 28-12-2006 15:02:43 (Zout en peper vergeten... :P) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 28 december 2006 @ 21:45:50 #220
56819 Kimske
Juf in wording
pi_44807273
Vichysoise
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereiding
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.


Ik eet em altijd warm...
Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
  vrijdag 29 december 2006 @ 00:42:07 #221
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44813877
quote:
Op donderdag 28 december 2006 21:45 schreef Kimske het volgende:
Vichysoise
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereiding
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.


Ik eet em altijd warm...
Klinkt goed, lijkt een beetje op de aardappelsoep die mijn oma altijd maakte, erg simpel maar erg lekker.
( heb helaas geen recept van de soep, kan het ook niet meer vragen )
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44817916
Een heerlijke maaltijdsoep met spullen die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, dus makkelijk (en ook redelijk snel): italiaanse minestrone soep:

Gehakt aanmaken met ei, panneermeel, peper, zout en oregano.
Balletjes draaien en aanbakken in olijfolie
Lekker grote stukken groente erdoor: gele paprika, courgette, ui, champignons
Blikje tomatenpuree erdoor
Boullion erdoor
Blikje tomaten (of verse) van die grote hele stukken
Pasta (vlindertjes of bijvoorbeeld tortelini's) erdoor koken
afmaken met verse oregano
stokbrood erbij eten met lekkere tapenade.


JAMMIE
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44817931
Oeps ik vergat in bovenstaand recept de zwarte olijven in ringetjes..........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44818008
uit studententijd voortgekomen en nog steeds in de usance:
men neme, 2 aardappellen, 2 tenen knoflook, 2 uien ende water, doet daarbij groenten van het seizoen of aanbieding of bedenk het maar. meestal bij mij was het witlof, broccoli of prei.
pureren die handel en kruiden erbij
pi_44818058
of groentensoep in allerlei varianten. met miso of sambal als bouillon erin. en dan voor de koolhydraten allemaal biowinkel spul, als linzen, quinoa, boekweit, geeft er een ekkere smaak aan.

of hetzelfde groentesoepzakje en dan met erwten, mjammie en goedkoop
pi_44920548
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
pi_44920668
quote:
Op maandag 1 januari 2007 19:05 schreef Underdoggy het volgende:
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
Ik zou het lekker zelf trekken hoor! De bouillon uit zo'n potje is op zich nog wel te doen, maar als ik zo'n glibberig stuk kip (is het dat?? Het lijkt niet op kip) uiteindelijk op mijn lepel krijg dan is het soepfeest voor mij echt over hoor!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44936082
Met oudejaarsavond hadden we bij het diner (iedereen een aparte gang koken) een mosterdsoep gegeten met spekjes. Die was echt heeeeeerlijk. Recept gaan we navragen en uitproberen.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:41:04 #229
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44939266
quote:
Op maandag 1 januari 2007 19:05 schreef Underdoggy het volgende:
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
Ik vind het zout en vet, maar voor razendsnelle soep is het een mogelijkheid.
Ik kook wel eens kip (in water met wat zout of kruidenbouillonpoeder) voor Indische gerechten, de boouillon die ik overhoud vries ik in als basis voor kippensoep.
Al moet ik zeggen dat de voorgegaarde kip van AH (diepvries) tegenwoordig de eigengegaarde kip heeft vervangen hier... en mijn voorraad invriesbouillon slinkt!

Geweldige snelle soep kan je ook maken van kippenbotjes. Na een kipmaaltijd gooi je de botjes niet weg, maar vries ze in en trek er later bouillon van. Sommige mensen vinden dat een vies idee, maar wij zitten er niet mee
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:50:14 #230
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44939549
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 10:59 schreef Koningin het volgende:
Met oudejaarsavond hadden we bij het diner (iedereen een aparte gang koken) een mosterdsoep gegeten met spekjes. Die was echt heeeeeerlijk. Recept gaan we navragen en uitproberen.
Oh ja, dat is superlekker! En dan niet te zuinig met de mosterd... toch wel mosterd met hele pitjes erin, he...?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44939568
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 13:50 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Oh ja, dat is superlekker! En dan niet te zuinig met de mosterd... toch wel mosterd met hele pitjes erin, he...?
jazeker!!
pi_44940127
Ik lees nu dit topic voor het eerst door, en het fenomeen bouillonblokje wordt hier behoorlijk afgekraakt, wat ik door de puristen wel begrijp. Maar what about krachtbouillon en fond, bijv. van Struik? Ik heb ook wel zelf bouillon getrokken daar niet van, maar ik wil t wel gaag weten, soms is een kant en klare bouillon wel makkelijk.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 17:18:33 #233
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44945808
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 14:13 schreef K-mail het volgende:
Ik lees nu dit topic voor het eerst door, en het fenomeen bouillonblokje wordt hier behoorlijk afgekraakt, wat ik door de puristen wel begrijp. Maar what about krachtbouillon en fond, bijv. van Struik? Ik heb ook wel zelf bouillon getrokken daar niet van, maar ik wil t wel gaag weten, soms is een kant en klare bouillon wel makkelijk.
Struik zou met onmiddelijke ingang van de markt gehaald moeten worden!!!

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgetrokken bouillon
Maar ik heb niks tegen bouillonblokjes, ze behoren tot mijn standaardvoorraad.
Potten bouillon vind ik iets minder, maar ook dat kan handig zijn.

Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44946008
Ik vind kracht-bouillon wel iets wat handig is om in mijn kast te hebben.
Een snelle soep is dan zo gemaakt!

Eigen kippenbouillon maken is omslachtig en heeft bijna geen smaak.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44946570
Net de pindasoep van de AH geproeft. Errrug lekker, enige nadeel is het vlees wat taai en tussen je tanden gaat zitten. Verder erg goede uitgebalanceerde smaak!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:30:42 #236
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44947778
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:46 schreef Underdoggy het volgende:
Net de pindasoep van de AH geproeft. Errrug lekker, enige nadeel is het vlees wat taai en tussen je tanden gaat zitten. Verder erg goede uitgebalanceerde smaak!
Ja die is inderdaad lekker.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44948073
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:18 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Struik zou met onmiddelijke ingang van de markt gehaald moeten worden!!!

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgetrokken bouillon
Maar ik heb niks tegen bouillonblokjes, ze behoren tot mijn standaardvoorraad.
Potten bouillon vind ik iets minder, maar ook dat kan handig zijn.

Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...


Ik heb alleen die krachtbouillon van struik wel eens geprobeerd, maar neem net zo lief die van de AH, vandaag weer genomen, kippenbouillon is zelfgetrokken tamelijk smakeloos inderdaad...
  dinsdag 2 januari 2007 @ 19:08:48 #238
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44949039
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:39 schreef K-mail het volgende:

[..]



Ik heb alleen die krachtbouillon van struik wel eens geprobeerd, maar neem net zo lief die van de AH, vandaag weer genomen, kippenbouillon is zelfgetrokken tamelijk smakeloos inderdaad...
Zelfgetrokken kipbouillon, wat kruiden/specerijen, snufje zout...
Wat je in blokjes en zo vindt is vooral smaakversterker (ve-tsin), iets waar ik zelf geen tegenstander van ben, maar soms vind ik het een beetje teveel van het goede en verder zijn er ook mensen die er nogal heftig op reageren.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44949749
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:18 schreef dutch-mamma het volgende:
Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...
Ze hebben van die blikjes kant en klare maaltijden... geen woorden voor.
We gingen een keer op survival in de ardennen toen hadden we vele kilo's van die zooi mee.
Daar ga je echt ontzettend intense scheten van laten, zodat ons motto al gauw werd "'t Is Struik wat ik ruik!"
  dinsdag 2 januari 2007 @ 20:22:26 #240
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44951653
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 19:32 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

Ze hebben van die blikjes kant en klare maaltijden... geen woorden voor.
We gingen een keer op survival in de ardennen toen hadden we vele kilo's van die zooi mee.
Daar ga je echt ontzettend intense scheten van laten, zodat ons motto al gauw werd "'t Is Struik wat ik ruik!"
Alleen maar scheten? Dat valt dan nog mee...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  vrijdag 5 januari 2007 @ 23:48:58 #241
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_45059934
Weet iemand hier het recept van "varkenssoep", en hoe je dat klaarmaakt?

Alvast bedankt!
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:12:45 #242
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_45060942
quote:
Groene varkenssoep

Bouillon:
500 gram procureur of schouderkarbonade
150 gram wortel
1 ui
1 prei
paar takjes tijm
scheut witte wijn
2 liter water

Soep:
150 gram fijngehakte ui
100 gram fijngesneden pancetta
1 liter bouillon
300 gram geschilde en klein gesneden topinamboer (aardpeer)
450 gram doperwten
2 takjes mint
2 takjes tijm
125 cl crème fraîche

Ter garnering:
4 middelgrote kastanjechampignons
bakje rodekoolscheuten (cress)
verkruimelde gebakken pancetta

Spekbrood:
300 gram kleingesneden spekblokjes (buikspek)
500 gram Soezie all-in-mix voor brood met pitten

Bouillon:
Het vlees aanbraden en de overige ingrediënten toevoegen en even mee braden.
Afblussen met de wijn en aanvullen met 2 liter koud water.
Met deksel een dagdeel later trekken.
Zeven en snel terugkoelen.
Na het vormen van een vetlaagje deze eraf scheppen.

Soep:
De ui en de pancetta aanfruiten in wat boter.
De bouillon en de overige ingrediënten toevoegen.
De mint en tijm in een groot theebuiltje erbij.
Ruim een half uur laten koken tot alles pureerbaar gaar is.
Kruidenbuil verwijderen en het geheel pureren en door zeef wrijven.
Al roerend de crème fraîche toevoegen.
Op smaak maken met zout en peper.

Garnering:
Per soepbord een kastanjechampignon uithollen en 10 minuutjes wat laten garen in de warme soep.
Schoonspoelen en vullen met de gebakken en verkruimelde pancetta.
In de soep een eilandje maken met wat rode kool scheuten (cress) en daarop de gevulde champignon leggen.

Spekbrood:
De klein gesneden spekblokjes (van buikspek) uitbakken.
Vrijgekomen vet verwijderen.
De uitgebakken spekjes crushen.
Toevoegen bij Soezie all-in-mix en in de broodmachine in ongeveer 4 uur lang tot een smakelijk brood laten worden.

Volg vooral de aanwijzingen op het Soeziepak.
Een diagonaal doorgesneden plak serveren bij de soep.
Bron
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:13:34 #243
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_45060971
tanx dude
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:30:57 #244
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45061522
quote:
Op donderdag 28 december 2006 14:45 schreef Oblivion het volgende:
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...



hoelang voordat linzen goed gekookt zijn op een pruttelstand?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45061629
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:30 schreef zoalshetis het volgende:


hoelang voordat linzen goed gekookt zijn op een pruttelstand?
Gewoon kapot koken..

Oh, nu moet ik 'm morgen weer maken...
Kreng sipt zo lekker weg...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:34:49 #246
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45061653
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:34 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Gewoon kapot koken..

Oh, nu moet ik 'm morgen weer maken...
Kreng sipt zo lekker weg...
maar na hoeveel uur pruttelen zijn ze kapot?
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45061794
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:34 schreef zoalshetis het volgende:
maar na hoeveel uur pruttelen zijn ze kapot?
Hmm, een half uurtje? Duurt niet zo lang.
Alles erin gooien, lekker fokken...
Daarna slurpen tijdens fokken!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45061807
Ik heb geen exact recept maar ik had eens een lekker pittige egale pompoensoep met daarin een bolletje vanille-ijs. Dat was echt heel bijzonder en lekker
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:41:53 #249
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45061887
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:38 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Hmm, een half uurtje? Duurt niet zo lang.
Alles erin gooien, lekker fokken...
Daarna slurpen tijdens fokken!
mmm lekker mmm
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:43:21 #250
37431 Lemmeb
accountabilabuddiable
pi_45061932
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:30 schreef zoalshetis het volgende:

[..]



hoelang voordat linzen goed gekookt zijn op een pruttelstand?
Zie je nou wel? Zo kom je nog eens ergens!
Money is short, times are hard, here's my fucking business card!
"I never let my schooling interfere with my education." — Mark Twain
pi_45061937
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:39 schreef Triangeljosti het volgende:
Ik heb geen exact recept maar ik had eens een lekker pittige egale pompoensoep met daarin een bolletje vanille-ijs. Dat was echt heel bijzonder en lekker
Oh, klinkt apart...

Weet je niet wat je exact gebruikt hebt?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45061974
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:41 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

mmm lekker mmm
Nou, echt heerlijk!
De soep is wel een beetje korrelachtig...
Maar is een heerlijke basis soep.
En je kan er echt alle kanten mee op.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062056
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:43 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Oh, klinkt apart...

Weet je niet wat je exact gebruikt hebt?
Nee ik had het in een restaurant. Muse a Muse in Hoofddorp...
pi_45062091
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:47 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

Nee ik had het in een restaurant. Muse a Muse in Hoofddorp...
Hmm, en was het dikke soep?
Of juist hele dunne?
Geen enkel idee hoe het klaar gemaakt is?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062171
de soep zelf was vrij dik. Had wat weg van een tomatensoep qua structuur en dikte. Wel helemaal glad, dus in zijn geheel gepureerd. En pittig. Dat was vooral het lekkere. dat pittige met dat zoete van het ijs.
pi_45062315
Dus het kan zoiets geweest zijn:

Pompoenvlees, groenteboullion, creme fraiche, cayennepeper en een bol ijs?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062373
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:56 schreef Oblivion het volgende:
Dus het kan zoiets geweest zijn:

Pompoenvlees, groenteboullion, creme fraiche, cayennepeper en een bol ijs?
ja.
  zaterdag 6 januari 2007 @ 00:59:10 #258
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062405
hollandse garnalen door tempura met een beetje oestersaus.
2 min. frituren. op papier laten uitlekken en krokant laten worden.

bouillion:
maken met genoeg water, flink glas witte wijn, graten, koppen en restvis van de markt of bekende visboer.
afschuimen en tot bouillion laten trekken.
zeven.
roux aanmaken.
na roux gezeefde boullion toevoegen.
paar echte kleine bospaddestoelen toevoegen, niet gesneden.
vers gesneden stukjes kabeljauw, zalm, poon, haring, en koolvis toevoegen. zodra deze gegaard zijn een paar druppels tabasco en een teentje fijngesneden koflook er in.

krokante garnalen op een voorverwarmd diep bord leggen, de soep er overheen gieten. afmaken met wat creme fraiche en geraspte boerenkaas.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062417
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:58 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

ja.
Maar een keer proberen dan!
En dan zal ik het hier terug komen vertellen!

Oh de kleur, niet geheel onbelangrijk...
Wat was de kleur van de soep?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062436
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:59 schreef zoalshetis het volgende:
hollandse garnalen door tempura met een beetje oestersaus.
2 min. frituren. op papier laten uitlekken en krokant laten worden.

bouillion:
maken met genoeg water, flink glas witte wijn, graten, koppen en restvis van de markt of bekende visboer.
afschuimen en tot bouillion laten trekken.
zeven.
roux aanmaken.
na roux gezeefde boullion toevoegen.
paar echte kleine bospaddestoelen toevoegen, niet gesneden.
vers gesneden stukjes kabeljauw, zalm, poon, haring, en koolvis toevoegen. zodra deze gegaard zijn een druppels tabasco en een teentje fijngesneden koflook er in.

krokante garnalen op een voorverwarmd diep bord leggen, de soep er overheen gieten. afmaken met wat creme fraiche en geraspte boerenkaas.
Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:01:11 #261
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062462
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:00 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
maak een lekker tosti.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062509
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:01 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maak een lekker tosti.
Nee, kan ik niet meer slapen..
Maar moeten het zulke kleine garnalen zijn? Dat plakt toch allemaal aan elkaar? Of is dat de bedoeling?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062520
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 00:59 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Maar een keer proberen dan!
En dan zal ik het hier terug komen vertellen!

Oh de kleur, niet geheel onbelangrijk...
Wat was de kleur van de soep?
roze/oranje... dus niet zo oranje als pompoen. Maar met die kremfres erin wordt het vanzelf oranje/roze
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:03:10 #264
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062523
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:00 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Ja, godver, en ik heb al zo'n honger...
Weet je zeker dat het hollandse garnalen moeten zijn? Zijn die niet te klein?
nee die zijn juist prima en het beste qua smaak. je kan ook de vis die je er later in doet al gedeeltelijk frituren in tempua.

een mooie rouille is natuurlijk aan te raden bij een paar fijne stukjes stokbrood.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062582
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:02 schreef Triangeljosti het volgende:

[..]

roze/oranje... dus niet zo oranje als pompoen. Maar met die kremfres erin wordt het vanzelf oranje/roze
Okay, ik ga 'm keer proberen...
Is het eigenlijk wel pompoen seizoen?



Van dat soort dingen heb ik namelijk de ballen verstand...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062654
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:03 schreef zoalshetis het volgende:

nee die zijn juist prima en het beste qua smaak. je kan ook de vis die je er later in doet al gedeeltelijk frituren in tempua.

Maar snap je wat ik bedoel, je hebt allemaal van die pietekneuterige garnaaltjes en die doe je door het beslag heen, maar dat wordt dus 1 grote kliederboel...
quote:

een mooie rouille is natuurlijk aan te raden bij een paar fijne stukjes stokbrood.
Jah, en nu in het Nederlands...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:09:28 #267
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062732
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:07 schreef Oblivion het volgende:


Jah, en nu in het Nederlands...
3 eierdooiers
30 cl olijfolie (extra vierge)
2 teentjes knoflook
1 citroen
0.1 dl water
1 cl azijn
zout
cayennepeper
15 g tomatenpuree
0.5 g saffraandraadjes




Rouille is een klassieke aïoli, met een snuifje saffraan en op kleur gebracht met tomatenpuree.

Voor de aïoli de look fijnpletten met wat zout en er de eierdooiers doorroeren.

Druppelsgewijs de helft van de olie toevoegen onder voortdurend roeren. Vervolgens het (lauwe) water en de azijn toevoegen. Daarna de rest van de olie zeer langzaam toevoegen en blijven roeren.

Op smaak brengen met zout, citroensap en cayennepeper. De tomatenpuree erdoor roeren en afwerken met saffraan.

Rouille wordt geserveerd op een stukje warm stokbrood bij bouillabaisse of andere vissoepen.

Soms wordt in de plaats van de eierdooiers een mengsel van gelijke delen paneermeel en visfumet of een gekookte en fijngeplette aardappel gebruikt
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45062786
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH! Man wat doe je me aan!
Morgen maar weer boodschappen doen!
Voor nu lekker slapen!

Thanks voor de uitleg! En slaap lekker voor straks!
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45062843
Tomatensoep

Ik gooi er altijd nog 2 fijngesneden tomaten per liter bij, 10 minuten meekoken.
Beetje peper en smullen
  zaterdag 6 januari 2007 @ 01:15:44 #270
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45062940
quote:
Op zaterdag 6 januari 2007 01:11 schreef Oblivion het volgende:
OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOH! Man wat doe je me aan!
Morgen maar weer boodschappen doen!
Voor nu lekker slapen!

Thanks voor de uitleg! En slaap lekker voor straks!
jij ook lekker slapen
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45261777
Ik heb net kippensoep gemaakt met een paar drumsticks die nog in de vriezer lagen. Daar heb ik uien, prei, knoflook en een zak soepgroente bij gegooid. Alleen smaakt het nu zo flauw.
Wat ben ik vergeten?
pi_45261819
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:17 schreef Liejannuh het volgende:
Ik heb net kippensoep gemaakt met een paar drumsticks die nog in de vriezer lagen. Daar heb ik uien, prei, knoflook en een zak soepgroente bij gegooid. Alleen smaakt het nu zo flauw.
Wat ben ik vergeten?
zout.
pi_45261854
Kippenbouillon...?
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45261935
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:19 schreef Oblivion het volgende:
Kippenbouillon...?
Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
pi_45262025
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:21 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...

Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 11 januari 2007 @ 20:31:31 #276
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45262323
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...

Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...
maar die soepkip kan je later uitpluizen en heb je heerlijk vlees. en verder hoef je voor een fijne bouillon niet zo veel te doen. in het begin veel met de schuimspaan, maar verder...

je maakt het al flink pittiger door het in te koken en metname gemalen witte peper toe te voegen.

anyhow, bouillon trekken is simpel en als je het eenmaal onder de knie hebt zoveel smakelijker dan een blokje of poedertje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45262325
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...

Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...
Tja, ik heb geen soepkip liggen, dus dan maar bouillonblokjes!
Kijken of ie morgen beter smaakt.
pi_45262595
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:31 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

maar die soepkip kan je later uitpluizen en heb je heerlijk vlees. en verder hoef je voor een fijne bouillon niet zo veel te doen. in het begin veel met de schuimspaan, maar verder...

je maakt het al flink pittiger door het in te koken en metname gemalen witte peper toe te voegen.

anyhow, bouillon trekken is simpel en als je het eenmaal onder de knie hebt zoveel smakelijker dan een blokje of poedertje.
Nou, ik vond het zwaar tegenvallen...
Rund daarin tegen was/is heerlijk, maar kip?
Nee, doe ik geen moeite meer voor, koop het wel in een potje...
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 11 januari 2007 @ 20:44:44 #279
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_45262837
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:37 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Nou, ik vond het zwaar tegenvallen...
Rund daarin tegen was/is heerlijk, maar kip?
Nee, doe ik geen moeite meer voor, koop het wel in een potje...
je hebt het toch niet gemaakt toen je ongesteld was of er onweer in de lucht hing? mag ik hopen...

nee hoor doe wat je lekker vindt.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_45264072
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:44 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

je hebt het toch niet gemaakt toen je ongesteld was of er onweer in de lucht hing? mag ik hopen...

Oh, weet ik eigenlijk niet...Ook geen last van...dacht ik...
Maar ik heb dat met rozen snijden... en ongesteld zijn, koppies hangen na enkele uren al..
quote:

nee hoor doe wat je lekker vindt.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_45603958
Toen het gisteren ineens weer een beetje begon te winteren besloot ik weer een pan met creamy comfort food te maken: zoete aardappel - curry soep.

Om jullie geheugen nog even op te frissen. Zorg dat je het volgende klaar hebt staan:

- 3 a 4 grote zoete aardappelen (die met een rode schil), geschild en in blokjes gesneden
- een grote eetlepel Indiase currypasta (bijv. Pataks, bij vrijwel alle supermarkten)
- een liter bouillon (gewoon van kokend water met een bouillonblokje is prima)
- een half blik kokosmelk
- een blik kikkererwten

De rest is zo eenvoudig! Zet een flinke pan op het vuur, laat die warm worden en doe er de currypasta in. Laat een minuutje staan, zodat de aroma's vrijkomen. Doe er dan de aardappelblokjes, de bouillon en de kokosmelk bij en laat het een kwartiertje zachtjes koken. Voeg de kikkererwten toe (niet allemaal, bewaar een handvol om later nog heel door de soep te doen) en laat de pan nog een minuutje op het vuur staan. Haal de pan van het vuur en maak je soep mooi glad met een staafmixer of (jawel! jawel!) in een blender. Doe er als laatste nog de hele kikkerertwen door. Schep een grote soepkom vol, nestel je op de bank en kom daar dan de rest van de avond niet meer vanaf. Genieten!
Hardloper.
IG @webkim
  dinsdag 23 januari 2007 @ 18:26:13 #282
15869 gr8w8
Better by design.
pi_45604354
Ik zie dubbel. Persoonlijk bewaar ik kokosmelk liever voor Thaise kokoscurry.
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_45604437
quote:
Op dinsdag 23 januari 2007 18:26 schreef gr8w8 het volgende:
Ik zie dubbel. Persoonlijk bewaar ik kokosmelk liever voor Thaise kokoscurry.
Oh, maar het geeft helemaal geen overheersende smaak aan de soep hoor, omdat die currypasta er bovenuit komt. Maar het maakt het geheel wél lekker romig. Zelf lust ik eigenlijk niet eens kokos (ik krijg al de rillingen bij de aanblik van een Bounty), maar dit soepie vind ik , dus dat moet genoeg zeggen.
Hardloper.
IG @webkim
pi_46706558
Crosspost
quote:
Op maandag 26 februari 2007 16:57 schreef Bluezz het volgende:
Vanavond :
Klassieke uiensoep (wegens overschot uien hier in huis )

3 pers.


Smelt de boter in een pan met dikke bodem en voeg de ui toe.
Bak de ui op laag vuur onder af en toe roeren 25 minuten, of totdat de uien diep goudbruin zijn en beginnen te karameliseren.
Voeg de knoflook en de bloem toe en blijf 2 minuten roeren.
Voeg nu langzaam en al roerend de bouillon en de wijn toe en breng aan de kook.
Voeg het laurierblad en de takjes tijm toe en breng op smaak met zout en peper.
Doe een deksel op de pan en laat 25 minuten zachtjes pruttelen.
Verwijder het laurierblad en de takjes tijm en proef of de soep goed van smaak is.
Verwarm de grill voor.

Rooster de sneetjes stokbrood, verdeel ze over je soepkommen en schep de soep erover.
Bestrooi met geraspte Gruyère kaas en zet de soep onder de grill tot de kaas goudbruin en gesmolten is.

en dat ziet er zo uit :






En het eindresultaat is bewogen
pi_46723292
Ik heb laatst bij iemand saté-soep gehad......erg vreemd moet ik zeggen, maar redelijk te eten.
  dinsdag 27 februari 2007 @ 09:28:33 #286
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46723392
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:24 schreef Oblivion het volgende:

[..]

Als je kippenbouillon zelf wilt maken, dan moet je een hele kip gebruiken, liefst een dikke soepkip.
En als tip kreeg ik toen van Pietverdriet te horen dat ik er een paar ansjovisjes in kon gebruiken.
En dan nog is het een beetje flauw...

Zou gewoon voor nu een bouillonblokje gebruiken, maar ja dat ben ik...
Had je behalve die Kip ook groenten erin en wat zout?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 27 februari 2007 @ 09:29:24 #287
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_46723410
quote:
Op donderdag 11 januari 2007 20:21 schreef Liejannuh het volgende:

[..]

Ik vond dat de kippenpoten wel voor de bouillon mochten zorgen. Ze hebben er zeker een uur in gelegen!
Bouillonblokje anders? Of is dat vloeken?
Een uur is veel te kort, minstens 3 uur.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_46725158
quote:
Op dinsdag 27 februari 2007 09:22 schreef Koningin het volgende:
Ik heb laatst bij iemand saté-soep gehad......erg vreemd moet ik zeggen, maar redelijk te eten.
Was dat geen indonesische pindasoep? Die is best te doen, zo heel af en toe
  zaterdag 7 juli 2007 @ 10:06:58 #289
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_51225141
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 08:07 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Normaal gesproken ben ik niet zo inspiratieloos als t om koken gaat. Ik vind t juist altijd al een uitdaging om te bedenken wat ik ga eten als ik gasten krijg. Sta graag in de keuken etc etc..

Maar ik heb t momenteel erg druk op mn werk en ik kom er gewoon niet aan toe lijkt het wel.

Het gaat om t volgende: aanstaande donderdag de 12e krijg ik gasten en ik heb al t een en ander op t menu staan maar ik kan maar geen lekker recept bedenken voor een soep.
En dan bedoel ik geen standaard tomaten- groenten- of kippensoepje, maar een soep die je niet echt dagelijks tegenkomt.

Ik heb zelf al gedacht aan thaise kippensoep oid, maar ik vraag me af: wie heeft er hier voor mij een idee voor een aparte, smakelijke en niet alledaagse soep??
Dus: post hier je soepideeën en vooral: recepten!

Alvast ontzettend bedankt voor het meedenken..
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 08:41 schreef _Floddertje_ het volgende:
Op mijn werk serveren ze altijd lekkere, anders-dan-anders soep. Bijv. paprikasoep, tomaten-pompoensoep, gado-gadosoep, maïssoep. Stuk voor stuk heerlijk!
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 09:40 schreef scrub_nurse het volgende:
ik heb gisteren cougettesoep met zalmsnippers gemaakt:
4 personen:
2 courgettes
1 ui
olijfolie
1 ltr kippebouillon
125ml slagroom
zalmsnippers

ui snipperen fruiten in olie, courgette in blokjes 3 min meebakken, bouillon erbij, 10 min koken, staafmixer erin, peper en zout naar smaak en slagroom toevoegen, doormengen zalmsnippers vlak voor serveren erin. Soep kan eerder gemaakt worden dan wel zonder slagroom, dit vlak voor opdienen erin doen.
Uit Welke soep?? (inspiratieloos)
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zaterdag 7 juli 2007 @ 12:16:37 #290
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_51227366
tvptje dan even, ik soep
pi_51229669
quote:
Op zaterdag 7 juli 2007 08:07 schreef Zij-en-Hij het volgende:
Ik heb zelf al gedacht aan thaise kippensoep oid, maar ik vraag me af: wie heeft er hier voor mij een idee voor een aparte, smakelijke en niet alledaagse soep??
Dus: post hier je soepideeën en vooral: recepten!
Tom ka kai (kippensoep met kokos)
In de soep:
750 ml kippenbouillon
1 blik kokosmelk
2 theelepels laos
1 stengel citroengras (in grove stukken, binnenste fijngehakt)
4 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
1 à 2 groene pepers (ringetjes)
4 el nam pla (vissaus)
1 à 2 limoenen (geperst)
kip (officieel 6 ons maar das wel veel, zeker als je er groente bij doet)
2 bossen lenteui (gesneden)
champignons of oesterzwammen (gesneden)
Breng bouillon en kokosmelk aan de kook. Voeg laos, citroengras, djeruk purut, en pepers toe. Laat minimaal 10 min., maar beter minstens een uur, trekken. Paddestoelen erbij, kip erbij. Als dat ongeveer gaar is ook de lenteui erin. Helemaal aan het eind de nam pla en het limoensap erbij.

Lekkerder dan bouillon is altijd gewoon een kip kopen, die een paar uur laten trekken met bijv. ingemaakte citroen en knoflook.

Soep is een toppertje, vooral geserveerd met jasmijnrijst
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
pi_51233401
Ik ben een soepje aan het maken.

Er staat op het vuur 5 kippebouten

In de boter en olijfolie

Uien erbij 5 stuks
5 grote eieren
2 preien
peterselie 3 takjes
fermecellie
Aubergine
Veel peper
Water 1 1/2 liter misschien nog wel 1 liter meer ik zie wel hoe dk het wordt.

e kippebouten laat ik helemaal supergaar worden en dan vis ik ze eruit en ontdoe ze van botten en gooi het vlees terug

Een ietsje zout moet echt een nuance zijn

Ik verheug me nu al op hoe het gaat smaken

[ Bericht 3% gewijzigd door allsystemshalt op 07-07-2007 17:03:14 (eh e zit ook nog ei door) ]
  zaterdag 7 juli 2007 @ 18:21:11 #293
131066 scrub_nurse
ik denk dat ik denk, denk ik..
pi_51236606
eieren?????
  zaterdag 7 juli 2007 @ 22:06:26 #294
105888 renzell
Ik wil alleen maar zwemmen.
pi_51243658
Oh men, ik heb vandaag spontaan een heerlijke, dikke maaltijdsoep in elkaar gedraaid. En hij is heerlijk! Ik moet dit dus even delen hier.


Men nemen:
Een enorme zak rijpe tomaten.
2 blikken gepelde tomaten.
2 groentebouillonblokken.
Verse basilicum, vuel!
3 flinke (normale) uien.
5 tenen knoflook.
Oregano, ook vuel.
Citroensap.
1 courgette.
Vastkokende aardappels.
Zout.
Cayennepeper.
1 ei.
Zwarte peper uit de molen, vuel!
Zelfgedraaide gehaktballetje (pittig).
Bakje mascarpone.
Rundergehakt.

Tomaten ontvellen en in een hele grote pan water flikkeren.
Bouillonblokken erbij.
Veel basilicum erbij.
Veel oregano erbij.
1 ui snipperen en erbij.
Scheutje citroensap erbij.
Tenen knoflook erbij.
Zout en peper erbij.
2 aardappels erbij (in kleine stukjes).
En doorkoken (tot de aardappel gaar is)...

Vervolgens: de blender erop.
Dan opnieuw op het vuur.
Aardappels klein snijden en erbij.
Courgette en uien klein snijden en erbij.
Blikken gepelde tomaten erbij (beetje klein maken van tevoren).

Balletjes maken met beschuitkruim, ei, zout, peper en cayennepeper en bakken, tot ze dichtgeschroeid zijn, dan erbij flikkeren.

Doorkoken tot alle groenten gaar zijn.

Mascarpone erbij.

Op een laag vuur nog even laten doorpruttelen...

En....


Smullen!!!

Stokbroodje met kruidenkaas erbij en je bent klaar voor het hele weekend!
  woensdag 12 september 2007 @ 20:13:33 #295
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_53130008
Even een paar recepten uit een gesloten topic:
quote:
Op woensdag 12 september 2007 17:36 schreef DarkElf het volgende:
Ik zal beginnen met twee recepten die ik
laatst gemaakt heb... en erg lekker waren

Wortel-sinaasappelsoep

Ingrediënten
500 gram wortels
1 prei
1 ui
2 eetlepels boter
1 theelepel gedroogde tijm
zout, peper
1,2 liter groentebouillon
4 perssinaasappels
4 eetlepels zure room
allesbinder

Bereiding
De groenten schoonmaken, wassen en grof snijden.
Groenten met tijm aanstoven in boter zonder te verkleuren.
Bevochtigen met groentebouillon en 25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de sinaasappels persen.
Sinaasappelsap bij de soep voegen en nog even aan de kook laten komen.
Soep fijnmaken met de staafmixer.
Terug aan de kook brengen en op smaak brengen.
Eventueel de soep wat bijbinden met allesbinder.
Doe in elk bord een lepel zure room en giet daarop de soep.

En:

Franse brood-Knoflooksoep

Ingrediënten
4 sneetjes oud witbrood
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
6 tenen knoflook, gesnipperd
1 liter kruidenbouillon
1-2 eidooiers
zout, versgemalen peper
nootmuskaat
2 grote geroosterde paprika’s (uit pot), in reepjes
50 g geraspte gruyère
2 eetlepels peterselie, fijngehakt
1 stokbrood

Bereiding
Verkruimel de sneetjes brood (in de keukenmachine) heel fijn.
Verwarm de olie in een soeppan en fruit de ui en knoflook heel zachtjes aan.
Voeg de bouillon toe en laat het geheel ca. 10 minuten zachtjes koken.
Roer het broodkruim erdoor en verwarm de soep al roerende ca. 5 minuten tot hij gebonden is.
Pureer het geheel met een staafmixer tot een mooi gladde soep.
Klop in een kommetje de dooiers los met een soepopscheplepel en voeg dit mengsel al roerende aan de soep toe.
Verwarm de soep al roerende nog even door, maar niet meer laten koken.
Voeg zout, peper en nootmuskaat naar smaak toe.
Schep de knoflooksoep in vier diepe borden en leg een bergje paprikareepjes in het midden.
Strooi de gruyère en peterselie erover.
quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:21 schreef DaantjeF het volgende:
Soep is op z'n tijd wel lekker ja.

Mijn moeder maakt erg lekkere linzensoep afentoe, maar deze soep is de beste die ik ooit geproefd heb:

( voor 4 personen )


Thaise soep met kokos, limoen en kurkuma

Ingrediënten:

2 knoflookteentjes, gepeld & fijngehakt
2 sjalotten, gesnipperd
30 gram geelwortel of 1 tl kurkuma poeder
250 ml kokosmelk
4 kaffirblad, gescheurd
200 gram kipfilet in reepjes
4 el vissaus
2,5 el limoensap
1 tl rietsuiker of palmsuiker
2 takjes koriander


Eet smakelijk...

quote:
Op woensdag 12 september 2007 18:48 schreef MizzEnroe het volgende:
Heerlijk soepen! Ik kan er geen genoeg van krijgen!

De volgende soep vind ik erg lekker (is ook erg machtig).

Kaassoep
Ingr.
200 gr gehakt
klontje boter
1 l water
2 bouillonblokken
1 klein pakje boursin
4 kuipjes smeerkaas a 200 gr
600 gr paprika's
1 grote ui
1 kleine prei
verse bieslook
peper
cayennepeper

Bereiding
Snijd de uien fijn, de paprika's in blokjes en de prei in dunne ringen. Snipper de bieslook. Verhit de boter. Kruid het gehakt en braad het rul in de boter. Fruit de uien met de prei. Voeg de paprikablokjes toe en laat het geheel smoren met de deksel op de pan. Kook de bouillon en voeg de boursin toe. Voeg na elkaar de smeerkazen toe en zorg ervoor dat de kazen volledig gesmolten zijn. Strooi er bieslook overheen en heel veel peper en cayennepeper.
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
pi_53133183
tvp
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53156885
Vanavond gemaakt, en tis erg lekker:

Rode paprikasoep met zure room

Ingrediënten (voor 4 personen)

1 ui
3 rode paprika's
25 gram boter
2 theelepels milde paprikapoeder
2 eetlepels bloem
1,5 liter kruidenbouillon
zout en peper
4 eetlepels zure room
enkele stengeltjes bieslook

Bereiding

Ui schoonmaken en klein snijden.
Paprika's wassen, zaadlijsten verwijderen en in reepjes snijden.
Ui en paprika in de boter smoren; paprikapoeder en bloem erdoor roerenen op een zacht vuurtje even laten drogen.
De koude bouillon toevoegen en onder af en toe roeren aan de kook brengen.
25 minuten zachtjes laten koken.
Ondertussen de bieslook wassen en versnipperen
De soep met de staafmixer fijnmaken en op smaak brengen met zout en peper.
Serveer de soep met apart de zure room en de versnipperde bieslook.


Ik heb alleen nog wat pili-pili poeder erdoorheen gegooid om het wat up te spicen
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53156993
Pompoensoep op de gok:

3 a 4 uien in ringen zachtjes aanfruiten. Als ze glazig zijn een paar lepels tomatenpuree erbij, eetlepel paprikapoeder, flinke snuf chilivlokken. Kort meebakken.
Dan erbij: 2 winterwortels in plakjes, 3 a 4 zoete aardappels in stukjes en een flinke butternut, in stukken Oh ja, en knoflook, veel knoflook, dat was ik gister bijna vergeten. Anderhalve bol fijngesneden, deed ik erbij. Niet uitpersen dus. Bouillon erbij gieten todat alles een cm of 2 onderstaat.

Dan pruttelen, pruttelen totdat alles echt heel zacht is, zeg 3 kwartier/ een uur.
Paar lepels creme fraicht erbij, desgewenst een lepeltje honing (deze twee zijn niet verplicht), en pureren tot zacht en mooi glad

Dan op smaak maken met peper, zout en evt tabasco.

Lekker verwarmend is het!
pi_53157031
mmm ga ik zeker een keer proberen!
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
pi_53492300
vraagje: weet iemand een lekker recept voor een stevige paddestoelensoep?

♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')