abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 31 maart 2006 @ 17:17:36 #181
14934 Angeles
Verliefd!!
pi_36528945
Tom kha kai, pittige Thaise kip/kokossoep. Jammer genoeg ben ik er nog niet in geslaagd om 'm zo te maken als in het restaurant. Maar toch vind ik die van mezelf ook lekker.

Verder vind ik gewoon zelfgemaakte groentensoep, kippensoep en tomatensoep erg lekker. Maak ook wel eens zelf tomatencrèmesoep, is ook erg geslaagd.

Ik heb ook wel eens roquefortsoep gegeten in een restaurant, heel donkerbruin brood erbij, en die was ook super.

Of in de winter erwtensoep. Mijn tante maakt superlekkere erwtensoep.
In deze tijd. Mag ik gewoon eerlijk zeggen dat ik nog nooit zo gelukkig ben geweest als nu?
  vrijdag 31 maart 2006 @ 17:26:39 #182
52544 RipCore
Sleep is my escape.
pi_36529183
1 zak Unox romige tomatensoep met zongedroogde tomaten en mascarpone
soepballetjes 200 gr
Casoncelli met kaas en vlees

Alles in de juiste volgorde klaarmaken en bij elkaar gooien.

Opvrolijken met eigen tomaten/peper/strooikaas



Geen hoogstandje, wel verdomde lekker.
"Being a procrastinating, instigating, exasperating chameleon is a damn tiring job!"
  dinsdag 11 april 2006 @ 13:26:39 #183
15869 gr8w8
Better by design.
pi_36853258
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.

Vrijdag een kip gekookt met meiraap (bij vergeten groente gevonden hoe het heette), knoflook, een ui en een gepekelde citroen. Na een paar uur het vlees van de botjes geplukt en dat na het zeven van het vocht weer erbij gegooid.
Zaterdag met die bouillon als basis soep gemaakt, zo:

blik kokosmelk
ong. 750 ml. bouillon
4 à 5 blaadjes djeruk purut (limoenblad)
1 à 2 stengels citroengras
2 theelepels laos
1 à 2 groene pepertjes
ruim 4 eetlepels vissaus
sap van 1 à 2 limoenen
Oesterzwammen (of champignons)
2 bossen lenteui

Ik heb zelf van alles het meeste erin gedaan, maar met de mindere variant smaakt het ook.
Citroengras in beide richtingen halveren (als je grote hebt) en kneuzen
Pepertjes in ringen of stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren
Lenteui in ringen snijden

Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen. Djeruk purut, citroengras, laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen. Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
Minuut of vijf voor het opdienen zwammen en lenteui toevoegen en jippie, lekkere soep.
Serveren met (jasmijn) rijst. Beetje soep bij de rijst gieten of rijst op je lepel aanvullen met soep geeft het lekkerste resultaat.

Eigenlijk hoort er ook nog verse koriander bij (helemaal aan het eind erbij doen), maar dat vind ik zonde van de soep dus laat ik altijd fijn achterwege.
Ik heb maar gewoon weer eens een blik bij de Xenos gekocht, die smaakte ook best okee. Wel aan te raden om er zelf nog een boel groenten en meuk bij te flikkeren - Ja, zo kook ik ook en ik heb geen klachten - en daar ben ik eigenlijk naar op zoek. Wat smaakt er goed in? Tauge is ook zo saai. Ik lees trouwens koriander en op dat kruid ben ik bepaald niet gek op. Bah. Maarehm, iemand tips?
Welkom bij de V&D der webfora.
pi_36858985
Turkse peterselie!

Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
Is het voor in de thaise kippensoep?
Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_37033659
ik maak heel vaak soep, maar dan wel op een makkelijke manier

1 zakje groentesoep mix van Knorr
1 soepgroentenpakket
1 blikje soepballetjes

en vind het prima smaken
  maandag 17 april 2006 @ 17:05:05 #186
15869 gr8w8
Better by design.
pi_37036101
quote:
Op dinsdag 11 april 2006 16:40 schreef Oblivion het volgende:
Turkse peterselie!

Maar snap niet helemaal wat je bedoeld, gr8w8...
Is het voor in de thaise kippensoep?
Want het recept wat je hebt gequote ziet er heerlijk uit! Zou daar niet veel aan veranderen.
Oh, misschien een hard gekookt eitje erin.
De basis met kokos en wat groenvoer is gewoon in blikvorm kant en klaar bij de xenos te krijgen. Maar daar zit uiteraard niet zo heel veen groen in.

Ik heb uiteindelijk vooral in kwartjes gesneden kastanjechampignons, duimdikke stukken kip en prei geroerbakt en daarna door die soep gedaan, was erg lekker. Met wat rijst en stokjes.
Welkom bij de V&D der webfora.
  dinsdag 2 mei 2006 @ 23:48:12 #187
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_37498969
Champignonsoep.

Ik maak het alleen niet zelf, het is gewoon Cup-a-soup. Is dat erg?
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
  vrijdag 5 mei 2006 @ 15:20:52 #188
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37578105
Uit Avocadosoep!
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 11:50 schreef brrrrrrt het volgende:
Gisteren voor het eerst gemaakt... was een hit jongen!
goeie soep voor deze tijd van het jaar.

(4 pers.)
onder voortdurend roeren en omscheppen:
Maak 6 dl. groentebouillon bijvoorbeeld met bouillonblokjes of poeder ofzo
schil 2 avocado's en snij ze in blokjes
leg een kwart van de blokjes apart om er los door te doen
bak de rest van de avocadoblokjes 5 min op laag vuur in 25g boter en doe er een theelepel kerriepoeder bij
plet dit mengsel daarna in een zeef boven de pan bouillon en doe al het avocadomoes in de bouillon
breng de soep aan de kook
doe 50g in kleine stukjes gesneden plakjes gerookte zalm erdoor
laat nog een minuutje ofzo koken en doe dan het vuur uit
als het ietsje afgekoeld is, doe er een handje bieslook door, een theelepel citroensap en twee eetlepels creme fraiche erdoor (pas op dat de soep echt niet meer te heet is want dan gaat het schiften)
doe er ook de apart gehouden avocadoblokjes door
goed roeren en klaar

zonder zalm is het trouwens ook een prima vegetarische soep... maar ja, wie wil er nou de zalm missen.
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 12:30 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

je eet het wel gewoon warm/heet, dat van het iets laten afkoelen is alleen maar omdat de creme fraiche dan niet gaat schiften wat geen aantrekkelijk gezicht is. Maar dat gebeurt alleen maar als de soep boven de 80 graden ofzo (?) is


[ Bericht 2% gewijzigd door Martijn_77 op 05-05-2006 23:12:23 ]
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_37585608
Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?

Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:12:35 #190
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37590841
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 20:34 schreef brrrrrrt het volgende:
Kan hier boven even gezet worden dat het gaat om AVOCADOSOEP!?

Is wel leuk uit het eigen topic geknipt en geplakt maar zo weet niemand waar het om gaat...
Done
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:36:33 #191
65330 Ruzbeh
Five inches but its thick
pi_37591581


[ Bericht 100% gewijzigd door Martijn_77 op 05-05-2006 23:38:34 (Van kotssmilies zijn we hier niet gediend) ]
De beste user. (Waar jij geen waardering voor hebt.)
pi_37592116
Erwtensoep: en aspergerssoep
Salsa Española
  vrijdag 5 mei 2006 @ 23:59:56 #193
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_37592322
quote:
Op vrijdag 5 mei 2006 23:52 schreef Salsagirl het volgende:
Erwtensoep: en aspergerssoep
Heb je een goed recept voor aspergesoep?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_38936145
Lieve M,

De eenvoudige maar super lekkere tomatensoep van gisteren was voor ca 18
personen, dus je moet ff rekenen als je voor minder mensen maakt.

Dit was geen officieel recept maar zomaar wat A en ik er op ons gevoel doorheen gooiden. Het ging als volgt:

ca 3 liter water in een grote pan aan de kook brengen
1 prei en 1 bleekselderij in stukjes snijden en even meekoken tot ze beetgaar zijn
- vooraf de prei goed wassen voor het zand. Opsnijden tot in het groene stuk, tot waar de bladeren taai en lelijk worden
- van de bleekselderij alleen de onderkant afsnijden en de takjes met bladeren afscheuren en weggooien, de rest opsnijden
2 middelgrote uien in kleine stukjes snijden en in een braadpan in weinig (bak)olijfolie bakken tot ze glazig zijn
de ui in het water gooien
10 kleine (dobbelsteenformaat) blokjes kruidenbouillon verkruimelen in het water (of een vergelijkbare hoeveelheid zelfgemaakte groente of vlees bouillon gebruiken, of bouillonpoeder in het water opgelost)
6 flinke tenen knof persen en door het water roeren
4 pond gezeefde tomaten toevoegen. Euroshopper is vies. AH huismerk is ok.
Alles daarboven is nog beter
Op het laatst doe je ca een half plantje verse bieslook, in kleine stukjes
gesneden, erdoor
en ongeveer 1 1/2 a 2 ons verse basilicumbladeren (ca 1 heel plantje), in
stukjes gescheurd
het scheuren van de basilicumbladeren doe je omdat het meer smaak afgeeft
dan wanneer je knipt of snijdt
deze kruiden (basilicum, bieslook) hebben een tere smaak die ze in heet water gauw verliezen,
daarom doe je ze er op het laatst door.
maak het af met oregano naar smaak (erg gezond!!) desnoods gedroogd maar
liefst vers, tussenweg gevriesdroogd.
en een beetje zoete chilisaus om het wat op te stoeren qua hitte.
Wat erg lekker is, is als je het opdient met een flinke klodder crème fraîche
per portie er doorheen geroerd. Kijk dan wel uit dat de soep niet meer kookt of  te heet is want dan schift de room.
De verse basilicum is best duur maar is wel een belangrijke en erg lekkere
smaakmaker.

een hele fijne avond gewenst met je vriendin en tot morgen weer.

groeten B


p.s. als je groentebouillon gebruikt en geen vleesbouillon is dit recept vegetarisch maar nog steeds lekker!
p.p.s. als je bovendien de crème fraîche eruit laat is het recept zelfs veganistisch, maar ook minder lekker.
p.p.p.s als je de soep echt lekker wilt maken moet je er natuurlijk soepballetjes door doen.
neem 1 pond rundergehakt, 2 eieren, een flinke stuif paneermeel of gebroken beschuit, wat nootmuskaat, peper en zout, naar smaak. Meng dit goed en draai er kleine balletjes van. Kook deze een poosje mee met de soep, tot ze gaar zijn. Laat dan zover afkoelen dat je de creme fraiche er voorzichtig door kunt mengen.

[ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 17-06-2006 12:40:18 ]
pi_38936852
Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl

Ingrediënten:
250 g peultjes
100 g bospeen
250 g champignons
2 uien
100 g paksoi
250 g (maïs)kipfilet
3 eetl. zonnebloemolie
1/2 theel. gemberpoeder
1 l kippenbouillon
2 eetl. sojasaus (ketjap manis)
2 theel. sambal oelek

Voorbereiding:
Maak de peultjes schoon. Snijd de bospeen in lucifertjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snipper de gepelde uien. Snijd de paksoi in smalle repen. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.

Bereiding:
Verhit de olie in de wok en fruit de gesnipperde ui in ca. 10 minuten zacht en glazig. Roer na 5 minuten het gemberpoeder door de uisnippers. Giet de bouillon in de wok en breng aan de kook. Doe de peultjes in de bouillon en kook deze ca. 3 minuten. Voeg de plakjes champignon, de kipblokjes en de paksoi toe en breng opnieuw aan de kook. Roer na ca. 3 minuten de sojasaus en sambal door de soep. Roer vlak voor het opdienen de wortellucifertjes erdoor. Schep de soep in grote kommen.


Variatie:
• Vervang de kipblokjes door biefreepjes. Voeg deze tegelijk met de wortel aan de soep toe.
• Voeg aan de soep 100 gram gekookte mosselen toe.

De gember gaan we vervangen door thaise curry o.i.d. omdat we geen gemberliefhebbers zijn

pi_38979842
quote:
Op zaterdag 17 juni 2006 02:35 schreef Bluezz het volgende:
Zondag ga ik de thaise groentesoep uit de wok maken uit www.boodschappen.nl

Knip.
Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.

Voorbereiden :


Eten!!
  zondag 18 juni 2006 @ 20:09:20 #197
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_38979930
quote:
Op zondag 18 juni 2006 20:06 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Gember vervangen door Thaise curry en Peultjes vervangen door aspergetips ivm onze smaak
Het is een aanrader! En lekker pittig, dus pas op met de curry en de sambal als het je al snel te scherp is.

Voorbereiden :
[afbeelding]

Eten!!
[afbeelding]
Ziet er erg smakelijk uit.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
  zondag 18 juni 2006 @ 21:58:03 #198
117103 Lambiek12
Wanna play?
pi_38983872
Ach het is weer warm weer..

Tijd voor een lekker gazpacho of een komkommer soepje. Beide zijn natuurlijk koude soepen.

Als het zo warm blijft volgend weekend maar is een gazpachotje maken.
pi_39207229
Even los van alle recepten.
Soep is voor mij iets heel belangrijks.
Soep klaarmaken vind ik heel rustgevend, bouillon maken (traditioneel en langdurig), groente/kruiden/vlees/vis snijden en koken, het is voor mij echt ontspanning en (om niet al te zwaar op de hand te klinken) haast meditatie.

Ook is soep maken voor mij iets heel verzorgends.
Soep maken voor iemand vind ik 1 van de zorgzaamste dingen die ik kan doen.
Als een moeder soep uit blik of uit een pakje maakt voor haar kinderen dat vind ik dan ook helemaal niks!
Moeders moeten echt soep maken. En ik maak ook echt soep voor de mensen waar ik om geef.

[ Bericht 0% gewijzigd door brrrrrrt op 25-06-2006 19:54:47 ]
pi_39207908
Wat vet! . Ik heb net een tomatensoep opgezet, staat dit topic bovenaan mn MyAT!

Verse tomaatjes +knoflook+ ui in de pan en koken maarrrr!
  zondag 25 juni 2006 @ 15:21:34 #201
144963 Meneer_de_Hond
It's extremely furry!
pi_39207944
Pindasoep.
Just me and the pygmy pony, over by the dental floss bush
pi_39207984
mijn kinderen willen altijd tomaten groentesoep met gehaktballetjes. Het smaakt naarmate ik ouder wordt steeds meer als de soep die mijn moeder maakte. Komen ze thuis en dan zeggen ze dat het ruikt naar oma's soep.
pi_39208095
Crosspost :
Vanavond eten we ook soep :
Wat eten en/of drinken we vandaag deel 18 !
pi_39215291
Olijven in de (tomaten) soep zijn ook verdomd lekker...
pi_39218178
Fotoreportage van de Krabsoep met rivierkreeftjes en venkel

Fruiten en Pruttelen :



Eten Het was echt heel heel erg lekker!

pi_39218785
bluezz, hoe heb je dat nou gedaan? Het grootste deel van de krabsoep gepureerd en een gedeelte achtergehouden?
pi_39219172
quote:
Op zondag 25 juni 2006 20:21 schreef brrrrrrt het volgende:
bluezz, hoe heb je dat nou gedaan? Het grootste deel van de krabsoep gepureerd en een gedeelte achtergehouden?
Ja idd. Er staat in het recept met een staafmixer, maar ik heb het in de blender gegooit
En dan wat je achterhoudt eroverheen na opdienen
  donderdag 29 juni 2006 @ 19:49:28 #208
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39365607
quote:
Op donderdag 29 juni 2006 18:58 schreef eL. het volgende:
Is zoiets ook zelf te maken ? Ik zit -voor de zoveelste keer - weer uit blik te eten, maar da's toch anders dan zoals ik het van moeders kende. En ja die kan ik bellen, maar Ossenstaartsoep verdiend een eigen topic.

Ik had laatst de Ossenstaartsoep uit zak en die was best lekker, maar ik wil bepaalde ingrediënten extra toevoegen, zoals het vlees. Dus, wie oh wie heeft er ervaring met het maken van Ossenstaartsoep en gaat hier alle tips en tricks delen ?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39366305
ook een crosspost van mij dan maar, omdat ik zo lang heb zitten typen

Ik heb een heel verhaal voor je opgeschreven, na 30 minuten liep de pc vast en was alles weg. Dus hier de korte versie zonder alle lekkere gedetaileerde info.

Oven op 200 graden.
Ovenschaal vullen met wortel, ui prei, knol,-/bleekselderij, thijm, rozemarijn, knoflook,geneusde peperkorrels, laurier, tomatenafval ( zaadlijsters, velletjes ) 3 flinke eetlepels tomatenpuree ( ik ga er van uit dat je gewoon een klein pannetje thuis maakt ) Daar bovenop leg je de ontdooide gezaagde ossenstaart.
Dit stop je in de oven tot de ossenstaart er zeer donkerbruin uit komt.

Dit alles stop je in een pan. Zoals je ziet zit er in je ovenschaal allemaal aangekoekte bruine restjes, deze deglaceer je zoals dat in kooktermen heet met rode wijn. Je giet de rode wijn in de schaal en met een garde of spatel los je de aangekoekte op. Je krijgt nu een mooie licht gebonden donkere jus, deze giet je bij je groenten in de pan. Als je een metalen schaal hebt gebruikt dan zet je deze op het vuur, en deglaceer je daar met de wijn, dat werkt een stuk makkelijker. De groenten vul je tot bovenaan met water.
Dit is de basis van je soep, van deze vloeistof trek je nu een dag lang een bouillon. Nog mooier is langer maar het moet voor thuis wel leuk blijven. Ik doe het meestal wel maar goed koken is ook een hobby van me dus dag je meer of minder maakt me niet zo veel uit. Maar ik dwaal weer af.
Als de bouillon na 24 uur trekken klaar is zal deze mooi donkerbruin zijn.
Nu moet je de bouillon passeren. Hiervoor heb je een grote zeef, of eventueel een vergiet met voldoende gaatjes nodig en een schone pan, begin met een schone pan, hierop leg je een zeef ( in een restaurant gebruiken we een puntzeef, daarin een nat gemaakte passeerdoek ( keukendoek kan ook ) en daar op weer een zeef.
In de bovenste zeef giet je steeds bouillon.
In de eerste zeef blijven de grove stukken groenten e.d hangen. In de doek blijft het allerfijnste afval liggen, en de zeef daaronder is alleen om de doek mooi op de pan te kunnen leggen.
Giet steeds kleine beetje bouillon in de zeef en spoel de doek dan uit, deze raakt namelijk verstopt.
Afijn als je klaar bent dan verzamel je de stukjes bot met het vlees er aan. Dit pluk je.
Dan ligt het er aan wat je lekker vind, plukjes vlees of kleine blokjes. In de klassieke franse keuken worden de geplukte stukjes vlees in folie gevouwen, en onder een pan gelegt die gevuld is met water. Zo krijg je na een dag een blok welke je in een stukjes kan snijden.

Nu heb je een soep die nog erg dun is. Ossenstaart bouillon. Als je hem gebondn wilt hebben moet je een roux maken. Daar heb je 3 soorten van een blanke, voor witte creme soepen en witte sauzen zoals bechamel.
Een blonde roux , en een donkere roux. Voor je raad het al donkere sauzen en soepen.
Hiervoor moet je bloem nemen, dit doe je weer in een ovenschaal in een hele dunne laag. En op hoge temperatuur kleur je dit mooi bruin in de oven
Roomboter in de pan, goed donker laten kleuren, bloem er in, en dan garen.
Hiermee kan je je soep binden, niet te dik das niet zo lekker. Kook de soep op laag vuur in 30 minuten gaar , of eigenlijk de roux die er in zit. Wel veel blijven roeren.
Nu moet je je soep gaan proeven en op smaak maken met zout, runderbouillon, of wat je maar lekker vind.
Zoals je ziet is dit echt een hoop werk, maar echt heel lekker als je de soep de tijd geeft.
Ossenstaartsoep is vaak een van de eerste dingen die je op school moet maken. En het is eigenlijk een schande dat de ene kok zijn stinkende best doet om een lekkere soep op tafel te zetten, en de ander in nog geen 10 minuten klaar is met zijn poeder
Verbod op convience soepen en sauzen !
pi_39373860
Pilootje, vul je post even aan als je weer moed hebt.. ik ben heel nieuwsgierig naar de lekkere details!
pi_39382866
Ach dat zijn kleine dingetjes die er zo vanuit het vuitje in gaan. Koks zijn vaak wispelturig, en veranderen die dingen graag. Kan zo nu even snel niks bedenken maar denk er even over na.
pi_39409018
ik zie het wel verschijnen.

Zit erover te denken om ook voor kok te gaan leren.
Alsnog weer te gaan studeren maar nu iets wat ik echt graag doe.
Zou wel willen weten wat een goede opleiding is.
Maar daarover open ik dan wel weer een topic ergens ofzo.
pi_39521874
Ik heb geen recept.. eigenlijk een vraag. Een tijdje geleden heb ik in Ecuador Spaanse Uiensoep gegeten. Het was zo ontzettend lekker! Het lijkt erg op de franse uiensoep, maar dan romig,, en iets pittiger denk ik? Verder uiteraard het stukje stokbrood met een heleboel kaas! Kent iemand deze soep en-of het recept?
  dinsdag 4 juli 2006 @ 23:22:42 #214
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_39523935
Zaten er geen spaanse peppers extra in?
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_39640269
quote:
Op maandag 20 maart 2006 15:46 schreef Vanyel het volgende:
Oeh ik heb vrijdag/zaterdag hele lekkere Thaise kippensoep met kokos (tom kha kai) gemaakt.


blikje kokosmelk
ong. 500 ml. kippebouillon van een blokje
1 à 2 stengels citroengras
1 theelepel laos
1 rood gedroogd pepertje
ruim 4 eetlepels vissaus (zelfgemaakt van visfond met boter en scheutje room, verse dille)
sap van 1 limoen
Oesterzwammen (of champignons)
Bosje bosui
kipreepjes


Theelepeltje Sereh uit een potje
Pepertje stukjes snijden
Limoenen uitpersen
Oesterzwammen scheuren en bakken met de kipreepjes
Bosje bos ui in ringetjes snijden

Kokosmelk met bouillon aan de kook brengen.
Citroengras (sereh), laos, pepertjes, vissaus en limoensap toevoegen.
Tijd laten pruttelen. Liefst minstens een half uur, langer is altijd goed natuurlijk.
De bosuitjes, kipreepjes en oesterzwammen in een bord scheppen, soep erover heen en smullen maar!!!
Recept van Vanyel aangepast en vervangen met eigen dingen, het was heeeeeerlijk!

  zaterdag 8 juli 2006 @ 20:17:25 #216
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_39640410
quote:
Op zondag 25 juni 2006 14:56 schreef brrrrrrt het volgende:
Even los van alle recepten.
Soep is voor mij iets heel belangrijks.
Soep klaarmaken vind ik heel rustgevend, bouillon maken (traditioneel en langdurig), groente/kruiden/vlees/vis snijden en koken, het is voor mij echt ontspanning en (om niet al te zwaar op de hand te klinken) haast meditatie.

Ook is soep maken voor mij iets heel verzorgends.
Soep maken voor iemand vind ik 1 van de zorgzaamste dingen die ik kan doen.
Als een moeder soep uit blik of uit een pakje maakt voor haar kinderen dat vind ik dan ook helemaal niks!
Moeders moeten echt soep maken. En ik maak ook echt soep voor de mensen waar ik om geef.
Je begrijpt niet hoe blij wij zijn met je post! Soep is geen R&P NEEEEE het gaat veel verder dan dat! We organiseren binnenkort een CUL meeting bij Jomanda voor ingestraalde waterzooi! (belse groentesoep)

Persoonlijk vind ik bospaddestoelensoep en preisoep lekker Nou ja, ik vind meerdere soepen lekker maar die 2 staan op dit moment bovenaan.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
  zaterdag 8 juli 2006 @ 20:19:17 #217
36959 Furby
Geile neuk Harrie
pi_39640457
Oh, ik heb ook een afrader : Bananensoep. Was in Venezuela het lokale/nationale hoogstandje ... Het is niet vies maar als je een bord opeet zit je al vol. Met niets.
Op zaterdag 22 april 2006 21:20 schreef Zweefvliegje het volgende:
Bij een stoplicht mag je gewoon achter elkaar staan, zonder 2 seconden afstand! :(
pi_39640867
quote:
Op zaterdag 8 juli 2006 20:19 schreef Furby het volgende:
Oh, ik heb ook een afrader : Bananensoep. Was in Venezuela het lokale/nationale hoogstandje ... Het is niet vies maar als je een bord opeet zit je al vol. Met niets.
Je moet ook niet het bord opeten lieve Furb
Lijkt mij ook niet echt een aanrader bananensoep
pi_44793772
Even nieuw leven in blazen.

Rode linzen soep:

Zo lekker, zoooooooooooooooo lekker!

Boter in de pan, uitje erbij, fruiten.
2 kleine aardappeltjes of 1 grote in stukken snijden
3 handjes rode linzen.
knoflookje.
liter water
2-3 tl tomatenpuree.
en 1 tablet rundeboullion, kan ook groente bouillon.

Laten garen en sudderen.
Totdat alles gaar is, dan met de staafmixer goed glad maken.
Daarna doe ik er altijd nog een beetje koksroom of culinesse spul in.
Op smaak maken met peper en zout.

Dan heb je een heerlijke basis soep.
Die je kan op-pimpen met gehaktballetjes, stukken brie, fijngehakte peterselie, etc etc...



[ Bericht 3% gewijzigd door Oblivion op 28-12-2006 15:02:43 (Zout en peper vergeten... :P) ]
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
  donderdag 28 december 2006 @ 21:45:50 #220
56819 Kimske
Juf in wording
pi_44807273
Vichysoise
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereiding
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.


Ik eet em altijd warm...
Stem:
http://www.businesschallenge.nl/261-dhr_l_tome.html
en maak kans op een notebook!
  vrijdag 29 december 2006 @ 00:42:07 #221
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44813877
quote:
Op donderdag 28 december 2006 21:45 schreef Kimske het volgende:
Vichysoise
Ingrediënten (voor 4 personen)
3 preien
250 gram aardappelen
30 gram boter
0,5 liter melk
0,5 liter kruidenbouillon
zout, witte peper
takje tijm en 1 blaadje laurier
2 dl room
enkele sprietjes bieslook

Bereiding
Het groene gedeelte van de prei verwijderen, het witte gedeelte goed wassen en in kleine stukken snijden.
Aardappelen schillen, wassen en in blokjes snijden.
Boter smelten en hierin de stukjes prei licht aanstoven.
Aardappelblokjes toevoegen, zout, peper, tijm, laurier en kippenbouillon toevoegen.
Aan de kook brengen en 30 minuten zachtjes laten koken.
Tijm en laurier verwijderen, de soep fijnmaken met een staafmixer.
Melk en de helft van de room toevoegen en opnieuw aan de kook brengen.
Direct na het kookpunt de soep van het vuur nemen, op smaak brengen en laten afkoelen.


Ik eet em altijd warm...
Klinkt goed, lijkt een beetje op de aardappelsoep die mijn oma altijd maakte, erg simpel maar erg lekker.
( heb helaas geen recept van de soep, kan het ook niet meer vragen )
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44817916
Een heerlijke maaltijdsoep met spullen die ik eigenlijk altijd wel in huis heb, dus makkelijk (en ook redelijk snel): italiaanse minestrone soep:

Gehakt aanmaken met ei, panneermeel, peper, zout en oregano.
Balletjes draaien en aanbakken in olijfolie
Lekker grote stukken groente erdoor: gele paprika, courgette, ui, champignons
Blikje tomatenpuree erdoor
Boullion erdoor
Blikje tomaten (of verse) van die grote hele stukken
Pasta (vlindertjes of bijvoorbeeld tortelini's) erdoor koken
afmaken met verse oregano
stokbrood erbij eten met lekkere tapenade.


JAMMIE
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44817931
Oeps ik vergat in bovenstaand recept de zwarte olijven in ringetjes..........
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44818008
uit studententijd voortgekomen en nog steeds in de usance:
men neme, 2 aardappellen, 2 tenen knoflook, 2 uien ende water, doet daarbij groenten van het seizoen of aanbieding of bedenk het maar. meestal bij mij was het witlof, broccoli of prei.
pureren die handel en kruiden erbij
pi_44818058
of groentensoep in allerlei varianten. met miso of sambal als bouillon erin. en dan voor de koolhydraten allemaal biowinkel spul, als linzen, quinoa, boekweit, geeft er een ekkere smaak aan.

of hetzelfde groentesoepzakje en dan met erwten, mjammie en goedkoop
pi_44920548
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
pi_44920668
quote:
Op maandag 1 januari 2007 19:05 schreef Underdoggy het volgende:
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
Ik zou het lekker zelf trekken hoor! De bouillon uit zo'n potje is op zich nog wel te doen, maar als ik zo'n glibberig stuk kip (is het dat?? Het lijkt niet op kip) uiteindelijk op mijn lepel krijg dan is het soepfeest voor mij echt over hoor!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_44936082
Met oudejaarsavond hadden we bij het diner (iedereen een aparte gang koken) een mosterdsoep gegeten met spekjes. Die was echt heeeeeerlijk. Recept gaan we navragen en uitproberen.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:41:04 #229
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44939266
quote:
Op maandag 1 januari 2007 19:05 schreef Underdoggy het volgende:
Zijn die potjes kippenboilllon (met stukken kip erin etc) lekker? Of komt het niet in de buurt van zelf trekken?
Ik vind het zout en vet, maar voor razendsnelle soep is het een mogelijkheid.
Ik kook wel eens kip (in water met wat zout of kruidenbouillonpoeder) voor Indische gerechten, de boouillon die ik overhoud vries ik in als basis voor kippensoep.
Al moet ik zeggen dat de voorgegaarde kip van AH (diepvries) tegenwoordig de eigengegaarde kip heeft vervangen hier... en mijn voorraad invriesbouillon slinkt!

Geweldige snelle soep kan je ook maken van kippenbotjes. Na een kipmaaltijd gooi je de botjes niet weg, maar vries ze in en trek er later bouillon van. Sommige mensen vinden dat een vies idee, maar wij zitten er niet mee
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
  dinsdag 2 januari 2007 @ 13:50:14 #230
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44939549
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 10:59 schreef Koningin het volgende:
Met oudejaarsavond hadden we bij het diner (iedereen een aparte gang koken) een mosterdsoep gegeten met spekjes. Die was echt heeeeeerlijk. Recept gaan we navragen en uitproberen.
Oh ja, dat is superlekker! En dan niet te zuinig met de mosterd... toch wel mosterd met hele pitjes erin, he...?
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44939568
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 13:50 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Oh ja, dat is superlekker! En dan niet te zuinig met de mosterd... toch wel mosterd met hele pitjes erin, he...?
jazeker!!
pi_44940127
Ik lees nu dit topic voor het eerst door, en het fenomeen bouillonblokje wordt hier behoorlijk afgekraakt, wat ik door de puristen wel begrijp. Maar what about krachtbouillon en fond, bijv. van Struik? Ik heb ook wel zelf bouillon getrokken daar niet van, maar ik wil t wel gaag weten, soms is een kant en klare bouillon wel makkelijk.
  dinsdag 2 januari 2007 @ 17:18:33 #233
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44945808
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 14:13 schreef K-mail het volgende:
Ik lees nu dit topic voor het eerst door, en het fenomeen bouillonblokje wordt hier behoorlijk afgekraakt, wat ik door de puristen wel begrijp. Maar what about krachtbouillon en fond, bijv. van Struik? Ik heb ook wel zelf bouillon getrokken daar niet van, maar ik wil t wel gaag weten, soms is een kant en klare bouillon wel makkelijk.
Struik zou met onmiddelijke ingang van de markt gehaald moeten worden!!!

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgetrokken bouillon
Maar ik heb niks tegen bouillonblokjes, ze behoren tot mijn standaardvoorraad.
Potten bouillon vind ik iets minder, maar ook dat kan handig zijn.

Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44946008
Ik vind kracht-bouillon wel iets wat handig is om in mijn kast te hebben.
Een snelle soep is dan zo gemaakt!

Eigen kippenbouillon maken is omslachtig en heeft bijna geen smaak.
Steeds als ik tegen de lamp loop,
neem ik een stukje licht mee.
Knibbel, Knabbel etc met veel foto's! IV
pi_44946570
Net de pindasoep van de AH geproeft. Errrug lekker, enige nadeel is het vlees wat taai en tussen je tanden gaat zitten. Verder erg goede uitgebalanceerde smaak!
  dinsdag 2 januari 2007 @ 18:30:42 #236
139677 Curiosity
In the devil's playground
pi_44947778
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:46 schreef Underdoggy het volgende:
Net de pindasoep van de AH geproeft. Errrug lekker, enige nadeel is het vlees wat taai en tussen je tanden gaat zitten. Verder erg goede uitgebalanceerde smaak!
Ja die is inderdaad lekker.
“Gentlemen, you had my curiosity… but now you have my attention.”
pi_44948073
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:18 schreef dutch-mamma het volgende:

[..]

Struik zou met onmiddelijke ingang van de markt gehaald moeten worden!!!

Er gaat natuurlijk niks boven zelfgetrokken bouillon
Maar ik heb niks tegen bouillonblokjes, ze behoren tot mijn standaardvoorraad.
Potten bouillon vind ik iets minder, maar ook dat kan handig zijn.

Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...


Ik heb alleen die krachtbouillon van struik wel eens geprobeerd, maar neem net zo lief die van de AH, vandaag weer genomen, kippenbouillon is zelfgetrokken tamelijk smakeloos inderdaad...
  dinsdag 2 januari 2007 @ 19:08:48 #238
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44949039
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 18:39 schreef K-mail het volgende:

[..]



Ik heb alleen die krachtbouillon van struik wel eens geprobeerd, maar neem net zo lief die van de AH, vandaag weer genomen, kippenbouillon is zelfgetrokken tamelijk smakeloos inderdaad...
Zelfgetrokken kipbouillon, wat kruiden/specerijen, snufje zout...
Wat je in blokjes en zo vindt is vooral smaakversterker (ve-tsin), iets waar ik zelf geen tegenstander van ben, maar soms vind ik het een beetje teveel van het goede en verder zijn er ook mensen die er nogal heftig op reageren.
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
pi_44949749
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 17:18 schreef dutch-mamma het volgende:
Maar Struik...? Ik heb werkelijk nog nooit 1 product van ze gevonden dat ik lustte...
Ze hebben van die blikjes kant en klare maaltijden... geen woorden voor.
We gingen een keer op survival in de ardennen toen hadden we vele kilo's van die zooi mee.
Daar ga je echt ontzettend intense scheten van laten, zodat ons motto al gauw werd "'t Is Struik wat ik ruik!"
  dinsdag 2 januari 2007 @ 20:22:26 #240
66422 dutch-mamma
Silence, Exile, Cunning...
pi_44951653
quote:
Op dinsdag 2 januari 2007 19:32 schreef brrrrrrt het volgende:

[..]

Ze hebben van die blikjes kant en klare maaltijden... geen woorden voor.
We gingen een keer op survival in de ardennen toen hadden we vele kilo's van die zooi mee.
Daar ga je echt ontzettend intense scheten van laten, zodat ons motto al gauw werd "'t Is Struik wat ik ruik!"
Alleen maar scheten? Dat valt dan nog mee...
Never explain; your friends do not need it and your enemies will not believe you anyway. (Elbert Hubbard, US author, 1856 - 1915)
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')