abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  maandag 4 juli 2005 @ 11:23:48 #76
82814 BBQ-kip
never say no to panda!
pi_28469294
quote:
Op maandag 4 juli 2005 02:56 schreef Nembrionic het volgende:
Piet...ik lees niet in een ander topic:

"mijn vriendin zweert bij de bier - noten - honing tosti"
Enig idee? Hoe dat met het bier zit enz....
Kwam uit het "tosti-topic" en ik denk dat je dit beter in het tosti-topic kunt vragen hoe dat zit...

Piet het CUL-orakel
Kip, het meest veelzijjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjdige stukje kaas, panda!
  maandag 4 juli 2005 @ 20:08:57 #77
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_28487779
quote:
Op maandag 4 juli 2005 11:23 schreef BBQ-kip het volgende:

[..]

Kwam uit het "tosti-topic" en ik denk dat je dit beter in het tosti-topic kunt vragen hoe dat zit...

Piet het CUL-orakel
Dat staat idd in Tosti's. Hier graag weer verder over het langzaam klaar maken van allerlei lekker gerechten
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  woensdag 5 oktober 2005 @ 13:44:51 #78
13347 Nembrionic
AKQ Fundamentalist
pi_31203057
tvp
- "Autisten met elkaar in contact brengen is net zoals delen door 0"
pi_31204804
Voor mij zijn kruidnagels en uien wel vrij essentieel bij het maken van zuurvlees. Voor marineren bedenk ik dan weer meestal te laat dat ik het wil eten.
Op 28 februari 2012 19:20 schreef lezzer en op 31 augustus 2013 21:27 schreef DancingPhoebe:Jezus, Vanyel, wat een fantastische tips geef jij toch altijd!
  woensdag 5 oktober 2005 @ 14:50:26 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31204914
quote:
Op woensdag 5 oktober 2005 14:45 schreef Vanyel het volgende:
Voor mij zijn kruidnagels en uien wel vrij essentieel bij het maken van zuurvlees. Voor marineren bedenk ik dan weer meestal te laat dat ik het wil eten.
in de marinade leggen en na een paar dagen met marinade en al invriezen? Als je er dan zin in hebt kan je het klaarmaken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 oktober 2005 @ 10:01:02 #81
430 Hallahan
...tot je er groen van ziet...
pi_31377975
quote:
Op maandag 6 december 2004 00:40 schreef pseudovlaming het volgende:
Erwtensoep... ik had laatst nog n receptje neergezet in "Het grote vraag Piet..."-topic...
Die was in iedergeval formidabel.
Mijn schoonmoeder is ook van mening dat ze een formidable erwtensoep maakt...

men neme varkenslappen of hamlappen, braadt deze aan en dan kleinsnijden (als ik zeg klein bedoel ik dus klein, grof gehakt zeg maar...) gooit deze in een snelkookpan samen met de erwten en wat soepgroenten (dus gewone soepgroenten, geen erwtensoep pakket of laat staan alles los kopen). Laat de soep ruim een uur op hoog vuur koken en voila, 1 groene vloeibare massa welke zij erwtensoep noemt, maar wat ik een gore, smaakloze bende noem...

Ik ben niet gek, ik ben een vliegtuig!
  woensdag 12 oktober 2005 @ 12:11:56 #82
83951 rashudo
project 2501
pi_31380914
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 10:01 schreef Hallahan het volgende:

[..]

Mijn schoonmoeder is ook van mening dat ze een formidable erwtensoep maakt...
Als zij het lekker vind, wat is er dan mis mee?

Wat je ook kan doen, zelf erwtensoep maken op een manier die jij beter vind, als ze bij jullie komt eten! Ik zou wel eerst even oefenen

En dan niks zeggen of vragen, maar gewoon kijken of er een reactie komt.
Their eyes opaque.
  woensdag 12 oktober 2005 @ 17:01:53 #83
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_31386941
Weet iemand misschien wat de benaming is voor de wat vettere of malsere stooflappen in het Engels?

Ik had van de week de magere versie te pakken (Roast Chunk) , heerlijk natuurlijk maar 't vlees is wat droog. Nou ben ik op zoek naar de wat sapperige variant zoals piet in de eerste post zegt.
quote:
Nu is het vet uit het vlees weg, en je vlees, sappig mals, maar niet meer vet. Als je dit met mager vlees had gedaan, was je vlees droog, en harder geweest.
Help

Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_31387082
ik zag niet zo heel lang geleden op rtl 4 een kookprogramma, waarin 2 mannen en een vrouw het tegen elkaar opnemen door iets lekkers te koken, en het door een luikje aan een jury te geven.
nu maakte die vrouw een stuk buikspek [ ] klaar, met een krokant korstje, ingesmeerd met kruiden, volgens mij chinees 5 kruidenpoeder. en dan op een rooster in de oven.
heeft iemand dit toevallig gezien? of kan iemand mij iets uitgebreider vertellen hoe en wat?
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  woensdag 12 oktober 2005 @ 18:13:43 #85
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31388793
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 17:01 schreef popolon het volgende:
Weet iemand misschien wat de benaming is voor de wat vettere of malsere stooflappen in het Engels?

Ik had van de week de magere versie te pakken (Roast Chunk) , heerlijk natuurlijk maar 't vlees is wat droog. Nou ben ik op zoek naar de wat sapperige variant zoals piet in de eerste post zegt.
[..]

Help

Vraag om "marbled beef"
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 12 oktober 2005 @ 18:39:29 #86
10763 popolon
Fetchez la vache!
pi_31389391
Bedankt, zal ik zeker doen.
Patience is not one of my virtues, neither is memory. Or patience for that matter.
pi_31484575
quote:
Op zaterdag 24 januari 2004 22:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Je neemt een kilo of 2-3 uien, niet te groot, die schil je. in een grote plastic bak doen met een deksel, je gooit er een finke hoeveelheid zout op, ongeveer een mok, en een zelfde hoeveelheid suiker.
dit zet je een dag of 3 in de koelkast. Je deksel moet goed sluiten, want dit geurt..
Je leegt dit in de schone gootsteen, en je spoelt de uien goed af, en dan droog je ze grondig af.
Neem Azijn (ongeveer een liter) en een zelfde hoeveelheid water.
hierin doe je inmaakkruiden, blaadje laurier, mosterdzaad, rozemarijn.
Je kan blanke azijn nemen, doe er dan een pakje of 2-3 saffraan extra erbij, en breng het met de kruiden en een kopje suiker aan de kook.
Je kan ook rode wijn azijn nemen, of balsamica, en dan laat je de safraan weg.
Af laten koelen, en in een goed afsluitende pot of plastic container doen met de uien,
dit zet je een paar maanden in een donkere kast, of in de kelder, moet koel en donker zijn.
na een maand of twee kan je het al eten, maar na een maand of 4 beginnen ze echt lekker te worden.
De blanke-azijn safraan uien zijn geel geworden en zijn de originele amsterdamse uien
De balsamico uien zijn donker roodbruin geworden (je kan ook rode uien gebruiken voor extra kleur)
Heerlijk, heerlijk
en in een weckpotje een uitermate uniek cadeautje, echt veeel lekkerder dan gekochte uitjes in het zuur.
-P
tvp voor dit bling bling recept

Vraag: je laat de uien dus heel, niet snijden?
pi_31484680
De herfst komt er aan, tijd voor stoofpotten en pruttelgerechten! tvp dus
  zondag 16 oktober 2005 @ 11:46:05 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31484863
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 11:30 schreef Solitarias het volgende:

[..]

tvp voor dit bling bling recept

Vraag: je laat de uien dus heel, niet snijden?
idd, heel laten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 16 oktober 2005 @ 12:35:18 #90
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31485810
quote:
Op woensdag 12 oktober 2005 17:08 schreef MissyMirjaM het volgende:
ik zag niet zo heel lang geleden op rtl 4 een kookprogramma, waarin 2 mannen en een vrouw het tegen elkaar opnemen door iets lekkers te koken, en het door een luikje aan een jury te geven.
nu maakte die vrouw een stuk buikspek [ ] klaar, met een krokant korstje, ingesmeerd met kruiden, volgens mij chinees 5 kruidenpoeder. en dan op een rooster in de oven.
heeft iemand dit toevallig gezien? of kan iemand mij iets uitgebreider vertellen hoe en wat?
ik heb het idd gezien. ze maakte eerst de bovenkant nat met water en depte het daarna droog voor het krokante korstje.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31485935
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 12:35 schreef zoalshetis het volgende:

[..]

ik heb het idd gezien. ze maakte eerst de bovenkant nat met water en depte het daarna droog voor het krokante korstje.
ja, dat weet ik ook nog wel. vraag me af hoelang en hoe hoog ze het in de oven stopte, en wat ze er precies opsmeerde
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
  zondag 16 oktober 2005 @ 12:52:42 #92
71480 zoalshetis
eerlijk=eerlijk
pi_31486130
180 graden tot het korstje goudbruin is. en ze smeerde de vleeszijde (dus niet de korst) in met die kruiden die je al noemde inderdaad. is het niet een programma van rtl4? wellicht kan je daar exact zien wat ze deed.
hoofdletters kosten teveel tijd
don't avoid pain to gain pleasure
niet iedereen is iedereen
pi_31486580
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 11:46 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

idd, heel laten.
En kan dit ook mert knoflooktenen ipv uien?

* Solitarias heeft nog 18kg Franse knoflook in de berging hangen.....
  zondag 16 oktober 2005 @ 13:22:22 #94
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_31486594
Ik heb wel eens beenham gemaakt in de oven die ik iedere 10 minuten in smeerde met een mix van kruiden en honing en die kreeg ook een erg mooi korstje
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
  zondag 16 oktober 2005 @ 14:56:31 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_31488351
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 13:21 schreef Solitarias het volgende:

[..]

En kan dit ook mert knoflooktenen ipv uien?

* Solitarias heeft nog 18kg Franse knoflook in de berging hangen.....
Zou niet weten waarom niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_31488452
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 12:52 schreef zoalshetis het volgende:
180 graden tot het korstje goudbruin is. en ze smeerde de vleeszijde (dus niet de korst) in met die kruiden die je al noemde inderdaad. is het niet een programma van rtl4? wellicht kan je daar exact zien wat ze deed.
ja, het was van rtl4
'Met een banaan door het water, later'
Franky boy | fanmail, hatemail, lovemail, sexmail | Tom
pi_32087568
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 11:36 schreef femmeChantal het volgende:
De herfst komt er aan, tijd voor stoofpotten en pruttelgerechten! tvp dus
Vandaag pruttelt het goed. Runderlappen even dichtschroeien in de roomboter, beetje water, laurier en kruidnagel toevoegen en nog tot 6 uur wachten
  woensdag 9 november 2005 @ 12:31:33 #98
61279 Coolfool
Belanda goreng
pi_32113913
quote:
Op zondag 16 oktober 2005 15:01 schreef MissyMirjaM het volgende:

[..]

ja, het was van rtl4
Dat is van het programma 'Best', tevens te zien op de BBC. Leuk programma trouwens, meestal worden daar erg lekkere gerechten gemaakt
pi_32116082
quote:
Op dinsdag 3 februari 2004 16:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb voor, tijdens en na mijn studietijd in prof. Keukens gewerkt, alles van chefs met losse handjes geleerd.
dus iedere keer dat je iets fout deed werd je geslagen?
  woensdag 9 november 2005 @ 14:05:49 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_32116743
quote:
Op woensdag 9 november 2005 13:42 schreef stukschijt het volgende:

[..]

dus iedere keer dat je iets fout deed werd je geslagen?
Ben geslagen, ja, en ook aan een oor door de keuken getrokken nadat ik niet goed genoeg had schoon gemaakt, zo van
aan oor naar werkbank trek
Chef: Vlekjes
aan oor naar kachel trek
Chef: Kijk, nog meer vlekjes
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')