abonnement Unibet Coolblue
pi_77585225
Ik at tot 3 jaar geleden eigenlijk nooit een vleesvervanger. Maar toen leerde ik mijn omnivore-vriend kennen en ik merk gewoon dat hij nog anders denkt over eten en dat hij het gevoel heeft dat vlees vervangen moet worden door iets anders. Door hem ben ik dus weer quorn, tivall ed. gaan eten. Nu merk ik dat ik er zelf ook weer aan gewend ben en het toch ook wel lekker vind. Maar opzich is het onzin en pure luiheid natuurlijk.
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_77585304
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 11:53 schreef ColdFeet het volgende:

[..]

Ik ook! Ben geen vegetariër, eet wel overwegend vegetarisch. Ik kies vaker voor peulvruchten, noten en ei, en soms kaas. Maar misschien is dat toch de hollandse keuken? Dat als je aardappels en groente eet, dat er wat ontbreekt?
Natuurlijk is dat het - onze hele eetcultuur is gericht op het hebben van een vlees-achtig element op je bord. Ik begrijp best dat men zich daar lastig van kan (of wil) loswrikken omdat uitgebreider koken niet iets is waar iedereen zin in en/of tijd voor heeft. Wat ik minder goed begrijp is dat mensen vleesvervangers oprecht lékker vinden.
Zoiets vind ik overigens niet gelden voor tofu of tempeh, aangezien dit gewoon volwaardige ingrediënten zijn die je in allerlei gerechten kunt gebruiken, maar van die sojaburgers, sponzige blokjes en nepgehakt, daar ga ik écht gierend van over mijn nek.
Let me see you stripped down to the bone
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie woensdag 3 februari 2010 @ 11:58:23 #253
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_77585342
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Ik eet ze wel, maar er zijn er maar een paar die ik echt lekker vind. (vooral dingen van Quorn, bijvoorbeeld de roerbakreepjes of satestukjes & de AH (mini)hamburgers ) Wel handig als je vegetarisch wilt gaan grillen/BBQ'en enzo.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_77585399
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 11:54 schreef mjan het volgende:
Ik at tot 3 jaar geleden eigenlijk nooit een vleesvervanger. Maar toen leerde ik mijn omnivore-vriend kennen en ik merk gewoon dat hij nog anders denkt over eten en dat hij het gevoel heeft dat vlees vervangen moet worden door iets anders. Door hem ben ik dus weer quorn, tivall ed. gaan eten. Nu merk ik dat ik er zelf ook weer aan gewend ben en het toch ook wel lekker vind. Maar opzich is het onzin en pure luiheid natuurlijk.
Ik heb ook te maken met een lief dat zijn hele leven lang een stevige vleeseter is geweest. Maar de overgang naar vijf van de zeven dagen vegetarisch ging opmerkelijk makkelijk, omdat ik wel heel hard mijn best ben gaan doen om al mijn vleesloze pasta's, risotto's, curry's en dergelijke nog lekkerder te maken dan ze al waren. Hij miept er helemaal niet over, maar dat is misschien ook omdat ik 'm eens per maand een lamsbout toestop.
Let me see you stripped down to the bone
pi_77585432
Ik ben ook niet vreselijk dol op tofu, eigenlijk Ik wéét dat het gezond is, maar het is zo smakeloos!
De enige keer dat ik het wel OK heb klaargemaakt, had ik het eerst een dag met een gewicht erop laten uitlekken, toen in dunne plakken gemarineerd, een dag lang, en vervolgens gepaneerd met een kokoskorstje en gebakken. Toen vond ik het wel goed eetbaar, maar dat is me echt teveel moeite voor zoiets simpels.
  woensdag 3 februari 2010 @ 12:01:01 #256
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77585437
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
pi_77585479
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Mja, dat is natuurlijk ook wel iets anders. Ik kwak ook regelmatig met plezier een burger van kikkererwten op een broodje.
Let me see you stripped down to the bone
pi_77585585
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:00 schreef minilot het volgende:

[..]

Ik heb ook te maken met een lief dat zijn hele leven lang een stevige vleeseter is geweest. Maar de overgang naar vijf van de zeven dagen vegetarisch ging opmerkelijk makkelijk, omdat ik wel heel hard mijn best ben gaan doen om al mijn vleesloze pasta's, risotto's, curry's en dergelijke nog lekkerder te maken dan ze al waren. Hij miept er helemaal niet over, maar dat is misschien ook omdat ik 'm eens per maand een lamsbout toestop.
Eigenlijk moet ik er ook gewoon maar eens mee stoppen, want hij mist het ook niet als ik kook. Alleen als hij zelf moet koken is het volgens mij moeilijk om buiten het 'vlees' om te denken. Punt is alleen dat ik 99% van de tijd kook en nu dus zijn gewoonte heb overgenomen
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_77585623
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Of zelf kidneybonen (/willekeurige andere bonen) burgers maken!
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_77585667
Dit vind ik echt een puik recept voor vego-burgers, lekker! Wel heel heet bakken, anders krijg je geen korstje.
pi_77585679
ik ben niet zo'n culi-snob.
Ik eet vrij regelmatig zo'n Valess ding, is gewoon makkelijk avondmaal samen met een bult groente.
Er zijn wat andere vleesvervangers bij Ah die ik wel geprobeert heb zoals een spinazie-kaas burger. Ik heb ook nepgehakt gemaakt van tofu gehad (AH huismerk), was ook wel ok.
  woensdag 3 februari 2010 @ 12:09:35 #262
199397 Windigo
Flavourtarian
pi_77585699
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:07 schreef mjan het volgende:

[..]

Of zelf kidneybonen (/willekeurige andere bonen) burgers maken!
Oh meestal maak ik alles zelf hoor, eens in de zoveel tijd heb ik echter geen zin om veel moeite te doen en dan haal ik nog wel eens een linzenstick ofzo van de natuurwinkel. Die zijn trouwens echt lekker
pi_77585794
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:05 schreef mjan het volgende:

[..]

Eigenlijk moet ik er ook gewoon maar eens mee stoppen, want hij mist het ook niet als ik kook. Alleen als hij zelf moet koken is het volgens mij moeilijk om buiten het 'vlees' om te denken. Punt is alleen dat ik 99% van de tijd kook en nu dus zijn gewoonte heb overgenomen
Nou, dan vanaf nu! Hup! Maaltijdsoepen met een lekker stuk brood, hippe quiches, pasta's vol paddestoelen, pittige quesadilla's, pizza's met vijgen en brie - de mogelijkheden zijn eindeloos!
Let me see you stripped down to the bone
pi_77585857
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:08 schreef ColdFeet het volgende:
Dit vind ik echt een puik recept voor vego-burgers, lekker! Wel heel heet bakken, anders krijg je geen korstje.
Ik heb mijn recept even uit een oud topic gevist.
Deze krijgen in de oven ook een fijn korstje

- 1 ui
- 60 gr champs
- tijm
- 50 gr pecorino
- 75 gr kidneybonen
- 50 gr vers broodkruim
- beetje sojasaus
- beetje mosterd
- 1/2 ei
- lepeltje maizena
- vers gemalen peper

Ui met champignons en tijm bakken tot gaar. In keukemachine doen, samen met bonen, kaas, broodkruim, peper. Even snel pulseren. Daarna sojasaus, mosterd, ei en maizena toevoegen en alles tot een grove massa pureren.
Van dat mengsel met natte handen 4 burgers vormen en in de koelkast laten opstijven (of in de vriezer gooien voor later gebruik).
Burgers met wat olie bestrijken en 25 minuten in de oven (220 graden) bakken. Klaar!
Tonight I think I'll walk alone
I'll find my soul as I go home
pi_77585994
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:08 schreef ColdFeet het volgende:
Dit vind ik echt een puik recept voor vego-burgers, lekker! Wel heel heet bakken, anders krijg je geen korstje.
Oe, dit ga ik binnenkort eens proberen..

Zelf vind ik deze erg lekker:
http://kblog.lunchboxbunc(...)oy-burger-spicy.html


De burger is van edamame (jonge sojaboon) en rijst, en blijft wonderbaarlijk stevig in de pan! Ik maak 'm overigens zonder de in het recept genoemde rijstcrackers en ik gooi er wat fijngesneden gekookte wortel door.
Let me see you stripped down to the bone
pi_77586101
Ik vind de valess burgers met milner kaas erg lekker
pi_77586173
ik heb het (nog) niet zo op sterk smakende en gefermenteerde dingen, denk aan olijven, franse kaas, etc.. Paddenstoelen leer ik waarderen, het hangt er heel erg van af hoe die gebakken zijn...

Ik hou bijv ook niet echt van groenten, maar dat is vaak de bereidingswijze....
Rauwe paprika: prima
Gegrilde paprika: heerlijk
gebakken paprika: heeeeeel vies


Ik ben al lang blij dat ik niet iedere dag pasta + zak roerbak groente + woksaus + wokblokjes eet Dat is HET recept van mijn vriendje, maar daar ben ik een beetje op uitgekeken
pi_77593051
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:

[..]

Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Jep, dat dus. En ik doe nog weleens 'nepgehakt' van quorn door de moussaka, omdat het anders minder lekker is volgens ons.

Goede burgerrecepten, die ga ik proberen! Hier staan er nog een paar.

[ Bericht 6% gewijzigd door prinseszondererwt op 03-02-2010 16:16:18 ]
pi_77593282
quote:
Op dinsdag 2 februari 2010 23:23 schreef P.F het volgende:
Misschien is het ook leuk om de aanbiedingen van bijv. valess hier te melden?
Hierzo: http://www.wakkerdier.nl/wakkere_winkelaar.php

Trouwens, iemand het boek Dieren Eten al gelezen? Ik ben op blz. 100, dus heb nog geen definitieve mening.

pi_77593913
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 12:01 schreef Windigo het volgende:
Ik eet wel vleesvervangers, maar dan die van de natuurwinkel, die niet gemaakt zijn om op vlees te lijken. Die troep in de supermarkt moet naar vlees smaken en is inderdaad vies. Die van de natuurvoedingswinkel zijn gewoon gemaakt met noten of groenten of peulvruchten als hoofdingrediënt en die zijn wel lekker en ook voedzamer.
Hier net zo . Eet ook amper vleesvervangers als in burgers e.d., hooguit 1x per week. Vind het veel fijner om zelf iets leuks te koken waar ik over na kan denken en mijn eigen draai aan kan geven. Burgers moet ik zelf ook eens gaan proberen te maken, mooi experimentje voor komend weekend.
pi_77737320
Zojuist de spinazievariant van de paneer geprobeerd. Wij vonden het vies.
Als iemand benieuwd is... ik stuur met alle liefde mijn 2e pak naar je op. Anders gaat hij richting kliko. Bah.

[ Bericht 1% gewijzigd door prinseszondererwt op 07-02-2010 19:19:40 ]
pi_77738109
quote:
Op woensdag 3 februari 2010 11:48 schreef minilot het volgende:
Hoeveel vegetariërs zitten hier nu die géén vleesvervangers gebruiken?
Ik eet inmiddels een dag of vijf per week vegetarisch, maar ik raak dat soort rommel echt nog niet met een stok aan. Ik heb heel veel van die nepvleesprodukten uit nieuwsgierigheid uitgeprobeerd, maar ik vond het allemaal dusdanig ranzig dat ik het heb opgegeven.
Ik eet niet dagelijks vleesvervangers, maar wel regelmatig. Vooral in de winter trouwens. Bij stamppot hoort toch wel een (nep)rookworst vind ik .
  zondag 7 februari 2010 @ 20:00:19 #273
174659 Billy_Talent
stiekem mag alles
pi_77739901
quote:
Op zondag 7 februari 2010 19:10 schreef mille-feuille het volgende:

[..]

Ik eet niet dagelijks vleesvervangers, maar wel regelmatig. Vooral in de winter trouwens. Bij stamppot hoort toch wel een (nep)rookworst vind ik .
Als ik zelf kook, heb ik ook vaak wel vleesvervangers. Maar niet de 'kijk-deze-rotzooi-heel-erg-op-vlees-lijken-en-smaken-maar-het-toch niet-zijn' zooi. Dan heb je het m.i. niet helemaal begrepen. Bij m'n ouders eet ik bijna nooit vleesvervangers.
I can't come to the phone right now, I'm eating corn chips and masturbating. Please leave a message.
pi_77740075
Als ik vleesvervangers eet heb ik het liefste die van Vivera, volgens mij is dat wel de ultieme "zie mij op vlees lijken" zooi. Maar ik eet al vegetarisch sinds mijn 6e en heb daardoor niet echt de neiging om te gaan vergelijken.
  zondag 7 februari 2010 @ 20:08:49 #275
174659 Billy_Talent
stiekem mag alles
pi_77740258
quote:
Op zondag 7 februari 2010 20:04 schreef _Ophelia_ het volgende:
Als ik vleesvervangers eet heb ik het liefste die van Vivera, volgens mij is dat wel de ultieme "zie mij op vlees lijken" zooi. Maar ik eet al vegetarisch sinds mijn 6e en heb daardoor niet echt de neiging om te gaan vergelijken.
Ik vind die gegrilde stukjes van de AH erg lekker. Verder doe ik wel veel met quorn gehakt.
I can't come to the phone right now, I'm eating corn chips and masturbating. Please leave a message.
pi_77740395
Vivera burgers vind ik inderdaad ook het lekkerst. En Tivall rookworst dus. Voor de rest eet ik niet zo veel op vlees lijkende vervangers. Ik heb het broodbeleg wel eens geprobeerd, maar dat vind ik dus echt smerig. Ik zou trouwens ook niet meer weten hoe vlees smaakt.
pi_77746611
Is er iemand die dit kookboek heeft?

Ik heb de dunne vegetariër al, maar aangezien dit door iemand anders geschreven is wil ik graag even weten of het een aanrader is .
pi_77746859
Ja, ik heb hem. Zeker een aanrader, wel zonder foto's maar met heeeeeeel veel informatie en recepten.
pi_77754495
Ik heb 'm ook, en + 1 voor prinses, het is echt een basiskookboek met heel veel recepten. Wat ik erg fijn vind is dat er een recept gegeven wordt, en meestal nog een paar variaties erop. Plus dus veel basisdingen (Hoe je moet snijden en veeeel informatie over groentes, kruiden en duidelijke tekeningen erbij over hoe je bepaalde dingen moet schoonmaken. En lijstjes. 30x tomatensaus bijvoorbeeld en meer.

Het is alleen een beetje jammer dat het uit Amerika komt en vertaald is, waardoor ik af en toe de Hollandse keuken mis. Het was fijn geweest om zoiets als stampot terug te vinden, om maar iets te noemen. Wat mij betreft staan iets te veel 'exotische' dingen in, en te weinig 'snel klaar-dingen'.
pi_81590286
Wat zeggen jullie meestal als mensen naar de reden vragen?


Ik denk dat ik of zeg: "Ik weiger mee te werken aan deze zieke bioindustrie" (Guido Weijers) of "Ik vind Valess gewoon heel lekker"

Ik vind die vraag altijd zo stom
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 18 mei 2010 @ 19:29:45 #281
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81590341
Ik zeg meestal iets in de richting dat ik het persoonlijk niet nodig vind dieren te (laten) slachten voor mijn voedsel en de verneukte bio-industrie, bladiebla en daar niet aan mij willen werken. Dat verhaal, je kent 't wel.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81590485
Hebben jullie deze discussie wel eens:
- Hier neem een broodje ham!
! Ik eet geen dieren..
- Ooo je bent vegetarisch
! Ja, vegetariër..
- Hier neem een broodje zalm!
! een vis is ook een dier...
- nou, ik ken een meisje en die is vegetarisch en die eet gewoon vis hoor! Vegetariers eten gewoon vis! Hier, neem maar!


Maar goed, misschien moet ik iets minder de taalnazi uithangen en een goed riedeltje klaar hebben want zo ben ik wel erg betweterig
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 18 mei 2010 @ 19:39:05 #283
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81590738
'Eet je wel vis?'
- nee
'Oh nouja, ik kende iemand..'

Te herkenbaar, .
Ik zeg altijd 'oh, dat vind ik dom'
! Want dat vind ik. Tenzij je het simpelweg doet omdat je de smaak van vlees niet lekker vind en dat uiteraard iets anders smaakt dan vis.

Wat ik ook zo dom vind:

'Hier, neem broodje ham'
- Nee, ik ben vegetariër, bedankt.
'Oh, dan moet je ook geen planten eten he!! Die leven ook!!'

I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81591216
Als je vegetarisch bent als persoon besta je toch uit bladgroenkorrels? Dat kan toch niet?
Je bent toch vegetariër?

En als ik zeg dat ik geen vis eet dan is het: WOW maar dan ben je veganist! Heftig! ( )

Oh en dan vragen mensen: Maar je eet wel eieren????????????
Ik: ja..
En die mensen dan...... HA! maar je draagt wel leren schoenen?!!!!!!!

Ik heb inderdaad nog leren schoenen en ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan Hmz!
pi_81591248
Hihiii of ik zeg: Oh maar ja, vissen zijn dan wel niet pluizig en wollig maar het zijn echt dieren hoor
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 18 mei 2010 @ 19:54:22 #286
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81591571
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:47 schreef P.F het volgende:


Ik heb inderdaad nog leren schoenen en ik heb er eigenlijk nooit zo bij stil gestaan Hmz!
Beter inconsequent goed, dan consequent fout, .

Hoewel ik zelf geen leer draag.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81591657
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:28 schreef P.F het volgende:
Wat zeggen jullie meestal als mensen naar de reden vragen?


Ik denk dat ik of zeg: "Ik weiger mee te werken aan deze zieke bioindustrie" (Guido Weijers) of "Ik vind Valess gewoon heel lekker"

Ik vind die vraag altijd zo stom
Ik hou het antwoord meestal gewoon kort. Iets als "uit principe" vind ik uitgebreid genoeg.
pi_81591668
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:54 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Beter inconsequent goed, dan consequent fout, .

Hoewel ik zelf geen leer draag.
Ik eet nog niet zo lang geen vlees hoor.. Heb in die tijd misschien 1 paar schoenen gekocht en ik heb er 50+. En waarschijnlijk ook wel wat leren exemplaren..
pi_81591711
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:55 schreef thabit het volgende:

[..]

Ik hou het antwoord meestal gewoon kort. Iets als "uit principe" vind ik uitgebreid genoeg.
Dank ken je de mensen met wie ik om ga niet... HOEZO UIT PRINCIPE?!
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 18 mei 2010 @ 19:57:11 #290
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81591740
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:55 schreef thabit het volgende:

[..]

Ik hou het antwoord meestal gewoon kort. Iets als "uit principe" vind ik uitgebreid genoeg.
Maar heb je dan niet dat mensen doorvragen? Ik wel altijd, .
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie dinsdag 18 mei 2010 @ 19:58:13 #291
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_81591795
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:56 schreef P.F het volgende:

[..]

Ik eet nog niet zo lang geen vlees hoor.. Heb in die tijd misschien 1 paar schoenen gekocht en ik heb er 50+. En waarschijnlijk ook wel wat leren exemplaren..
Maakt niet uit toch, ieder beslist voor zichzelf hoever hij/zij wil gaan. Zo kies ik ervoor ook geen leer te dragen maar moet een ander dat wel vooral doen als hij/zij dat wil.
I guess words are a motherfucker.
I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
pi_81591861
Hm... Lastig! Plastic is niet zo goed voor je voeten geloof ik..
pi_81591945
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:57 schreef ChipsZak. het volgende:

[..]

Maar heb je dan niet dat mensen doorvragen? Ik wel altijd, .
Als je je antwoorden kort houdt, dan houden ze snel genoeg op. Als ze doorzeuren, dan zeg je maar iets als "Tja." of zo.
pi_81592060
En eh.... waarom ben je vegetarisch dan?
- Principe..
Waarom dan?
- Hoe minder je weet, hoe beter je slaapt
pi_81592333
Lol, verkeerde topic
pi_81593742
quote:
Op dinsdag 18 mei 2010 19:29 schreef ChipsZak. het volgende:
Ik zeg meestal iets in de richting dat ik het persoonlijk niet nodig vind dieren te (laten) slachten voor mijn voedsel en de verneukte bio-industrie, bladiebla en daar niet aan mij willen werken. Dat verhaal, je kent 't wel.
Ja, dat eigenlijk. En inderdaad schokkend hoeveel mensen denken dat een vis een plant is. Of kip, dat kan er ook bij veel mensen niet in... Rare wereld, eigenlijk.
  dinsdag 18 mei 2010 @ 20:39:57 #297
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_81594117
Hey het topic leeft weer .
De vraag waarom ik geen vlees eet, die heb ik al heel lang niet meer gehad. Mijn antwoord heeft vaak iets in de strekking van weigeren mee te werken aan de bio-industrie en het ook aantoonbaar gezond kunnen leven zonder vlees/vis. Vorige week bloed laten prikken, mijn hb was 8.5 . De vlieger van vegetariër met bloedarmoede gaat voor mij dus niet op.

Ik heb het kookboek inmiddels in huis wat ik een tijd terug heb gepost, ga er morgen hoop ik iets uit koken.
pi_81594151
Met je HB kan je alleen niet een tekort aan B12 aantonen...
  dinsdag 18 mei 2010 @ 20:48:35 #299
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_81594578
Hb en B12 zijn wel gelinkt aan elkaar. B12 is nodig bij DNA-synthese en een tekort merk je vaak het eerste bij de snel-delende cellen, wat dus onder andere ook erytrocyten zijn. Als je voldoende dierlijke producten consumeert (melk, ei, kaas etc) zul je niet snel een B12 tekort oplopen.
pi_81594655
Hm.. Je kon bloedarmoede hebben maar toch een hoog HB!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')