haaahaha | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:57 |
Potver, dat heb ik elke keer. Ik doe een pan op, met veel boter, laat het heet worden, doe de biefstukken erin, laat het braden, zodat de buitenkant lekker bruin is, champignonnen erbij, klaar met bakken na wat minuten, maar dan is als ik het door midden snij nog koud van binnen!!! ![]() Ik vind biefstuk medium rare lekker, maar het moet fucking niet koud zijn!! Okay, kom maar, wat doe ik fout? | |
Posdnous | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:58 |
Eerst ontdooien gok ik. | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:58 |
Te laat uit de vriezer / koeling gehaald. Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken ( | |
DubbelFrisss | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:59 |
Op een wat lager vuur wat langer bakken ![]() | |
snarfbreda | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:59 |
Wat langer na laten sudderen. [Dit bericht is gewijzigd door snarfbreda op 13-01-2004 21:01] | |
Sjaakman | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:59 |
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.) | |
haaahaha | dinsdag 13 januari 2004 @ 20:59 |
quote:Heb ik. ![]() | |
Sjammie | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:00 |
Eerst je bierstuk aan beide kanten goed doorbakken en daarna een paar minuten in de oven zetten zodat de binnenkant ook een beetje gaat wordt... of je kan het verder laten bakken in je pan maar dan op allelaagste stand en dat een paar minuten Eet smakkelijk | |
snarfbreda | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:00 |
quote:Wat ik zeg dus. | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:00 |
quote:Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg... Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk | |
ASSpirine | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:01 |
idd, eerst je biefstuk laten ontdooien ![]() enne, snel laten "dichtschroeien" en daarna in de oven misschien | |
noob | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:03 |
Nog beter is de biefstuk na het aanschroeien even uit de pan te halen en een paar minuten te laten rusten. ![]() Dan in oven of op laag vuur verder bakken. | |
martinensonja | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:04 |
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin 10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of hij niet koud is dat doe ik althans | |
Posdnous | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:04 |
Oven vind ik een slecht plan, daar wordt ie wel errug droog van... | |
bonke | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:05 |
gewoon niet meer van die dikke hompen kopen ipv van een hele koe in je pannetje kan je der beter ff een stukkie afsnijden ![]() | |
Els_saai | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:06 |
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt? | |
Cesco | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:07 |
iid meeste wat ik hier hoor: eerst beide kanten op hoog vuur dichtschroeien, en vervolgens nog ff paar minurten op medium vuur bakken. Wel belangrijk is dat de pan niet te groot is, en dat je niet teveel boter gebruikt - het vlees hoeft niet te drijven. nog een kleine ps: gebruik een pan met een goede anti-aanbak-laag, dat scheelt al de helft. Ik was jarenlang een waardeloze kok, tot ik die "studenten-pannen", meegekregen van mijn ouders, eruit flikkerde en een nieuwe set kocht. Veel succes, en vooral smakelijk ![]() | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:08 |
quote:In een restaurant doen ze het heter. het bakken dan hè | |
BillyOcean | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:09 |
Een biefstuk inderdaad op heet vuur en pas in de pan als de boter bijna zwart is... En! Je mag een biefstuk maar 1 keer omdraaien... Misschien helpt het als je dunnere biefstukken neemt? Ik werk in een restaurant en de chef daar haalt ze op het einde uit de pan en legt ze dan nog ene fractie op de kale kookplaat zelf... Dat is natuurlijk helemaal de bom... ![]() | |
Els_saai | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:09 |
quote: ![]() Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan? | |
bonke | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:09 |
quote:zeg ben jij ff gek ? prikke in een biefstuk ?? VANDAAAAAAAALLLLLLL never nooit niet in een biefstuk prikke he , ook niet als je denkt dat ie nog koud van binne is ( laat em dan maar ff doorwarmen op een laag pitje) ps: een biefstuk draai je om met een bbg tang of een spatel prikken is ten strengste verboden ![]() | |
Sjaakman | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:10 |
quote:Het geheim is: NIET in prikken!!! | |
Posdnous | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:10 |
quote:Meen je dat nou? waarom is dat? | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:12 |
quote:Geen idee.... bij mij lukken ze wel altijd. Ik denk dat het de kunst is om niet te kinderachtig door te bakken. Je pannetje mag best een beetje walmen. Na een minuutje liggen is-ie van binnen ook warm hoor; al was-ie een beetje koud. Die hitte trekt best nog wel door als je biefstukkie uit de pan is. | |
Pietverdriet | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:13 |
Je moet biefstuk voelen. Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt. Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken) Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt Voelt die als je wang, is ie rood Als het puntje van je kin, is ie medium Als het puntje van je neus, dan is ie well done. Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken. Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft. Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood. [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2004 21:18] | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:14 |
quote:Daar stond natuurlijk de culinaire doodstraf al op. Ow ja, zout en peper ook achteraf anders heb je een blok osmose in je pan tot er een vlakgommetje overblijft. | |
Plaapje | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:15 |
quote: ![]() ![]() ![]() Maar wel waar... | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:16 |
quote: ![]() ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen | |
Georges | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:17 |
braden/bakken moet je nooit snel doen op een hoog vuur, gewoon rustig bakken, af en toe ff proeven, komt het goed. | |
Plaapje | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:17 |
quote:nope | |
ondeugend | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:18 |
quote: ![]()
| |
Pietverdriet | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:19 |
quote:Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt | |
Captain_Chaos | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:21 |
quote:*noteert gemarmerd vleesch | |
Pietverdriet | dinsdag 13 januari 2004 @ 21:23 |
quote:Bij de betere horeca leverancier te krijgen | |
_RaZoRBlaDe_ | woensdag 14 januari 2004 @ 13:47 |
quote:Nee, ik voelde ook aan mn kin... lijkt me alleen niet zo goed als er haar aan je biefstuk zit.... (niet dat ik zoveel baardgroei heb) | |
DancingPhoebe | woensdag 14 januari 2004 @ 14:21 |
quote:Ooh pierre wind deed het met zijn hand. in je muis prikken en dan je wijsvinger op je duim, en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie. | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 14:25 |
quote:T Zelfde anders :-) Gewoon aan je vlees voelen dus. en voor het bakken op kamer temp laten komen. Verder mooi gemarmerd vlees kopen, komt er op neer, hoe meer vet er in het vlees zit hoe malser het wordt, ruwweg dus. | |
haaahaha | woensdag 14 januari 2004 @ 14:30 |
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag? | |
Againzender | woensdag 14 januari 2004 @ 15:38 |
quote:Je kan hem toch zouten als 'ie al klaar is en op je bord ligt? Dan heb je dat hele osmose-probleem niet. | |
haaahaha | woensdag 14 januari 2004 @ 15:40 |
Serieus? Zouten NA het bakken? | |
Againzender | woensdag 14 januari 2004 @ 15:50 |
quote:Het is ook maar een ideetje, ik zout mijn biefstuk eigenlijk nooit. Maar theoretisch gezien zou hij dan niet moeten uitdrogen. Of je je gewenste zoutingsniveau bereikt is iets anders.... | |
Rewimo | woensdag 14 januari 2004 @ 15:54 |
quote:Ja, is veel lekkerder ![]() ![]() | |
Ole | woensdag 14 januari 2004 @ 15:57 |
Volgens Rudolf van Lifeandcooking : -niet in prikken succes! | |
haaahaha | woensdag 14 januari 2004 @ 15:57 |
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder? Ik ga het proberen...zout na het bakken! ![]() | |
Ole | woensdag 14 januari 2004 @ 15:58 |
quote:zout onttrekt vocht aan het vlees.. vandaar dus erna pas gebruiken! | |
michiel_merk | woensdag 14 januari 2004 @ 16:00 |
. .Niet met een vork in het vlees prikken(wat iemand eerder in de topic zei) dan lopen de sappen eruit. dat is dood zonde, in het vlees drukken met je vinger als ie veert is het goed (rare)*olie moet wel goed heet zijn he * mijn ervaring is 3 minuten voor rare | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:00 |
quote:Ja Je kan sowieso beter na het koken zouten, ik zout het eten eigenlijk meestal na het koken. voordelen zijn: Iedereen kan het zo zout maken als ie wil Je verzout nooit wat Je vlees blijft mooi droog (als je tenminste vers en geen diepvries hebt) bij het bakken en word veel mooier bruin, Je gaat vanzelf minder zout gebruiken, we eten sowieso veel zout, ik gebruik over groenten liever een paar druppels citroensap en wat echte boter dan zout. Ik ben geen antizout figuur hoor, maar veel dingen hebben het niet nodig omdat ze al zout genoeg zijn. Over dingen als Friet hoort uiteraard wat zout. | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:03 |
quote:Nee hoor, als je vlees zout dan onttrekt het zout vocht aan het vlees (osmose). Dit is vooral bij Biefstuk (steak) heel ellendig omdat je vlees dat je snel wilt bakken nat is, en dan stoof je het ipv dat je het dichtschroeit. | |
haaahaha | woensdag 14 januari 2004 @ 16:04 |
quote:Na het bakken? ![]() Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk! ![]() | |
michiel_merk | woensdag 14 januari 2004 @ 16:05 |
quote:en dan wel ff in de oven ![]() ![]() [Dit bericht is gewijzigd door michiel_merk op 14-01-2004 16:06] | |
Ole | woensdag 14 januari 2004 @ 16:07 |
quote:bron: lifeandcooking.nl | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:07 |
quote:Das alleen zo als je grote stukken vlees braad. Is trouwens wel lekkerder, als ik vrienden op bezoek het braad ik bv een hele ossehaas ipv 6 biefstukjes. Deze laat je dan ff rusten in folie Dan snij je hem in plakken en het sap wat er dan nog uit loopt, kan hup de saus in. Veel mensen denken dat dit bloed is. maar dat is onzin, het is vleessap. | |
Ole | woensdag 14 januari 2004 @ 16:09 |
deze kan ook ![]() ![]() quote: [Dit bericht is gewijzigd door Ole op 14-01-2004 16:10] | |
haaahaha | woensdag 14 januari 2004 @ 16:09 |
Ik krijg honger. | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:09 |
quote:LOL 150 gram biefstuk per persoon *schater* wat een armoedig stukkie vlees voor zon bewerkbaar recept. Het recept klopt trouwens niet met wat ze zeggen, ze zouten het vlees. | |
Ole | woensdag 14 januari 2004 @ 16:11 |
quote: ![]() Je mag vast wel meer vlees gebruiken van Rudolf!! | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:12 |
Bakken in Margarine ook nog, getverdemme. Olijfolie moet je gebruiken, of geklaarde boter. | |
michiel_merk | woensdag 14 januari 2004 @ 16:14 |
quote:yup of biefstukjes eerst bestrijken met Olijfolie vervolgens wel in olijf olie bakken natuurlijk | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:18 |
Niet alleen dat veel mensen niet weten hoe goed vlees er uit ziet, (zie mijn eerder post) of hoe je het vlees moet bakken, maar veel erger is mensen die niet weten hoe je biefstuk moet eten. Kwamen wel eens mensen in de Steak Bistro waar ik werkte en bestelde dan de Biefstuk van de Haas, goed doorbakken, dan heb ik al zoiets van, neem dan wat anders. Maar goed, dan maak je de haas zo dat ie nog net een beetje roze is, nog net sappig en niet helemaal droog, nog wat mals. Dan snijden ze hem aan en zien een paar druppels sap en beginnen te Ekelen, baaah, bloed.... Terug naar de Keuken, of ie nog ff doorbakkener kan. Flikkerde dan zon ding in de magnetron tot ie kookte en daarna in de frituur. Klant een schoenzool op zijn bord met kartonsmaak. Krijg je ook nog te horen dat ie zo wel lekker is
Ben toen maar na mijn studie wat anders gaan doen als koken. Mijn moeder kon trouwens ook geen biefstuk bakken, die kocht de goedkoopste rooie bieflappen, die gingen door de malser, en werden dan thuis gezouten en gehamerd, en dan doorbakken. [Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 14-01-2004 16:21] | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:18 |
quote:Of nog beter, grillen | |
jellyrose | woensdag 14 januari 2004 @ 16:22 |
Ik ga morgen naar m'n slager en vraag of ie ook gemarmerde biefstuk heeft.. als we dat nou allemaal doen, krijgen we vanzelf goed vlees ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:25 |
quote:waarschijnlijk krijg je een stuk vlees met een heeeeeel klein adertje vet erin. Zelfs sudderlappen zijn tegenwoordig bloedmager.. Terwijl je daar nota bene het vet na het sudderen afschept.. Het is een godvergeten schandaal wat de Libelle heeft aangericht. | |
haaahaha | woensdag 14 januari 2004 @ 16:33 |
Leuke verhalen, Pietverdriet. ![]() Heb je nog meer? Dan open ik een topic voor je! | |
Joppy | woensdag 14 januari 2004 @ 16:34 |
Biefstuk bij de slager kopen? ![]() ![]() Door mijn vader met liefde opgefokt. ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:56 |
quote:Toch wel geportioneerd hoop ik? Diepgevroren snijd wat lastig. Mijn schoonouders hebben ieder jaar een varkentje. Ook zelf opgekweekt, en in de herfst met Eikels en Kastanjes vetgemest. Lekker | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 16:57 |
quote:Zoek maar eens op "meiraapjes" | |
Joppy | woensdag 14 januari 2004 @ 17:34 |
quote:Een goeie slager slacht het en portioneerd het voor ons, al jaren. En het is topkwaliteit hoor. ![]() | |
Z | woensdag 14 januari 2004 @ 17:40 |
quote:Juistem! | |
Adagio | woensdag 14 januari 2004 @ 17:54 |
Goed topic dit ![]() ![]() | |
Represent | woensdag 14 januari 2004 @ 17:58 |
Heer spreekt een vegetarische kok, die de lekkerste biefstukjes maakt... Boter in de pan, zacht vuurtje, boter bruin laten worden, en zachtjes bakken. ... en nu is het de kunst... als je'm rustig laat bakken, en hij zo voelt als je muisje op je hand, is-ie perfect! gewoon met je middelvinger op je muisje drukken, en dan op de biefstuk... als ze gelijk aanvoelen... stoppen! op je bord, restje jus eroverheen drapperen (beetje)... heerlijk stukje vlees... als je't eet | |
Troel | woensdag 14 januari 2004 @ 18:05 |
quote:heb je je handen van te voren gewassen? En wat als je hem rare of well done wilt hebben? Dan gaat jouw verhaal niet op maar dat van die anderen wel | |
Batsies | woensdag 14 januari 2004 @ 19:17 |
Echt te gek dit topic, moet lukken nu | |
DancingPhoebe | woensdag 14 januari 2004 @ 22:32 |
Het is officieel. Ik kan het niet. Echt hoor, stukje vlees was helaas AH vlees, dus dat gemarmerd is niet gelukt, maar goed hoog vuur even aanbraden/bakken/hoehet heet, daarna op laag vuur door latten bakken aan iedere kant een minuut of 4, vlees continu door de pan bewogen MET een vleestang, grote muis van de hand truuk dr op los gelaten. Zag er perfect uit! Helaas nog helemaal rauw van binnen... | |
Pietverdriet | woensdag 14 januari 2004 @ 23:58 |
quote:Moet ook voelen als je kin, als je hem Medium wilt hebben, Heb je hem op kamer temperatuur laten komen? Hoe rauw is rauw bij jouw? Ik bedoel, was ie nog koud? En dat het de eerste keer niet gelijk lukt, niet getreurt, gewoon verder oefenen. een biefstuk die nog te rauw is, bak je gewoon nog ff na. Veel erger is een doorbakken biefstuk. Die kan namelijk niet de pan in maar de prullebak. | |
DancingPhoebe | woensdag 14 januari 2004 @ 23:59 |
quote:Nah, niet meer koud, maar gewoon nog een heel flink middenstuk dat gewoon echt rood/rauw was. Dit gebeurt echt regelmatig en als je hem dan weer terug doet wordt het eigenlijk nooit meer wat... | |
Pietverdriet | donderdag 15 januari 2004 @ 00:13 |
quote:Sja, hij voelt dan op een bepaalde manier aan, je moet het dus in je vingers krijgen dat ie steviger aanvoelt als je er op drukt. By the way, als je mij de biefstuk zo bakt vind ik hem wel lekker. Ik eet steak graag zo rood mogelijk, zelfs helemaal rauw. (rauwe Mett, mmmm, rauwe ossehaas, lekker lekker, tartaar, filet american, jum jum jum) | |
DIJK | donderdag 15 januari 2004 @ 10:16 |
quote:Zo hoort ie te zijn. Wil je dat niet dan moet je em nog ff in de oven zetten om helemaal het rauwe eraf te krijgen of gewoon nog een tijd met de deksel op de pan door laten sudderen. Maar ik ben eerlijk gezegd van mening dat een goede biefstuk niet besteed is aan mensen die geen rood/rauwachtig vlees durven eten (of niet lusten). Hij hoort gewoon rood van binnen en elke minuut langer bakken dan even flink aanbraden aan beide kanten zodat ie door en door warm is is IMHO gewoon zonde. Anders kun je misschien beter een stukje ribeye ofzo kopen, dat zijn meestal dunnere plakken en niet van die hompjes. Die bakken makkelijker helemaal roze en omdat daar vaak meer vet aan/in zit minder snel droog als je em toch doorbakt. | |
Pietverdriet | donderdag 15 januari 2004 @ 10:38 |
quote:Bovendien Eigenlijk is een ribeye of een goeie entracote eigenlijk veel smaakvoller dan biefstuk van de haas | |
UMP_tango | donderdag 15 januari 2004 @ 11:02 |
goed topic pietverdriet m'n pa (ex KL & Hotelvakschool) is chef kok en kan ze ook zo bakken, maar idd zoals anderen al opmerken ervaring is soms wel vereist hoor je moet de feeling hebben ![]() m'n maag knort nu al, ik krijg trek in rosbief van de barbeque | |
DancingPhoebe | donderdag 15 januari 2004 @ 11:56 |
quote:Agree, eigenlijk vind ik de biefstuk het meest overschatte stuk vlees wat er is. Geef maar een lekkere argentijnse ribeye. Mjammjam, of wat ze bij de c1000 contrafilet noemen, maar wat volgens iedereen gewoon entracote is. Mjam. | |
Represent | donderdag 15 januari 2004 @ 12:18 |
quote:Zo hoort-ie Troel (naam zegt genoeg). Wel done of rare is gewoon je vlees verneuken... En als je graag wilt zeiken... zeiken doe je met je lul, kud! [Dit bericht is gewijzigd door Represent op 15-01-2004 12:45] | |
Pietverdriet | zaterdag 17 januari 2004 @ 21:37 |
quote:Contrafilet is Entracote, Bij een varken heb je haaskarbonade, aan de ene kant van de T vormig botje heb je dat malse stukje haas, aan de andere kant de lende. Bij een koe heet dat T Bone steak, aan de ene kant dat malse stukkie filet (haas), aan de andere kant, de Contrafilet, de entracote. Een T bone steak is ook niets anders als een koekarbonade, met een stukje haasbiefstuk en entracote. In Duitsland verkopen ze ook de uitgebeende varkenskarbonades, dan heet de Haas gewoon haas, maar de lende, heet dan Lachsbraten, mooi stuk vlees om aan een stuk te braden, ipv plakjes. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 januari 2004 @ 21:47 |
quote:Heb er nog een Sta na het sluiten van de keuken te poetsen en boullion te maken voor de volgende dag. Word er op de deur geklopt, Ik zeg ja, en er komt een keurige mevrouw binnen lopen. Ze vraagt me welk merk in gebruik. Merk? Hoe bedoelt u merk? Ja mijn man zegt altijd dat je in restaurants altijd blik soep krijgt, en we hadden net zon lekkere soep, we wouden weten welk merk u gebruikt, is dat een Horeca merk? Ik zucht en wijs haar op de 25 liter pan op het fornuis, kijk, daar staat Boullion te trekken, dat is heel makkelijk in de keuken, want alles wat je van de uien en andere groente afsnijdt, gaat daarin, net als de afsnijsels van het vlees wat je snijd, de botten van de beesten die je ontbeent. Ze keek me aan of ze water zag branden. leg haar uit hoe je boullion trekt, en hoe je als je een goeie hebt daar alle kanten mee op kan voor soepen, maar ook als basis voor sausen. Ze geloofde me gewoon niet.
| |
Ashram | zaterdag 17 januari 2004 @ 22:02 |
Voor een mooi gemarmerd rundsvlees raad ik een stukje tussenrib/zesrib aan. Daarnaast kan een stukje lendebiefstuk ook erg voldoen. Tipje: In Belgie heeft men veel meer artisanale slagers die je beter kunnen bedienen dan de AH of de Konmar. Kunnen lekker "custom" voor je snijden en het belangrijkste, de prijs ligt stukken lager dan in Nederland. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 januari 2004 @ 22:06 |
quote:AH en vlees, nee das een ramp, bij AH is het vlees zo slecht, dat is de term kloten van de bok nog niet waard. Belgie is voor mij te ver, maar aangezien in 50/50 in Duitsland woon koop ik mijn vlees meestal daar. | |
Ashram | zaterdag 17 januari 2004 @ 22:11 |
quote:Bovendien is de "Keurslager" nog eens stikduur en lijkt eerder op een traiteur dan een slager. Is Duits vlees wat? Behalve de worsten nog nooit een Duits biefje gehad. Ik hield me altijd bij Belgisch Blauw en de Franse varianten. 1 keer Kobe rundsvlees geproefd. Jeweetwel, die Japanse die sake drinken en gemasseerd worden. à ca.20 euro per 100 gram werd ik er niet vrolijk van. Het is anders, het smaakt anders en het ruikt ook anders. Zeker wel lekker, maar die waarneming kan evengoed tussen mijn oren zitten, min of meer verstoord door die prijskaartje. | |
Pietverdriet | zaterdag 17 januari 2004 @ 22:19 |
quote:Kobevlees van de keurslager is het ras Kobe, niet het echte japanse rundvlees, maar Amerikaans zover ik weet. Het speciale van dit vlees is de kwaliteit, maar het is moelijk goed te bereiden. Heb ik in japanse restaurants gegeten in Düsseldorf, dat is trouwens wat anders dan zon grillplaat formule tent die je in NL overal ziet. | |
DancingPhoebe | zaterdag 17 januari 2004 @ 23:24 |
O ik schijt toch wel in de broek hoor, voor mn vlees in het buitenland halen, want leg maar eens uit wat je hebben wilt en ik heb dan altijd zon idee dat ze je zien als een oenig toeristje die dr geen verstand van heeft (which is treu) en ze je dan alsnog kleute vlees mee geven voor de prijs van kwaliteitsvlees. | |
Vivi | zaterdag 17 januari 2004 @ 23:30 |
Biefstuk van de Appie is idd net papier ![]() Weet je wat ook lekker is? Biefstuk in een plastic zakkie doen met daarin extra vierge olijfolie, verse (!) rozemarijn, salie, gekneusde peper rode en zwarte peper en daarin flink rond schudden en een paar uur laten marineren. Ff op de gril, in mooie partjes snijden en met VEEL vleessap op een vers ciabattabroodje, wat groene pasta erover... Enne: mensen die hun steak well done willen nemen in het vervolg maar een snitzel met appelmoes ofzo | |
Pietverdriet | zondag 18 januari 2004 @ 00:13 |
Ik heb bij mijn eten graag dat de dingen naar zichzelf smaken. Is een bepaalde visie, daarom eet ik dingen ook zo graag rauw. als ik een biefstuk zo marineer dan proef ik een heleboel, maar geen biefstuk. Probeer dan ook altijd er naar te streven dat de kruiden enzo de smaak van het eten benadrukken, accentueeren. Daarom heb ik ook zo een pleuris hekel aan nederlands restaurant eten. Men is er over het algemeen van overtuigt dat men moeilijk moet doen met dure ingredienten. Kreeft met Kaviaar op een bedje van truffels met bla bla bla. Jammer. Een zeldzaamheid als een Nederlandse sterrenkok een regionaal of streekgerecht maakt. In Italie is het juist een teken van stijl en klasse, maar dat willen de klanten hier niet. Die willen dure ingredienten, restaurant eten, en de middeklasse doet de topklasse na. Varkenshaasjes, Entracotejes, altijd hetzelfde. Nooit zal je eens een restaurateur vinden die het lef heeft een sudderlap met rode kool op de kaart te zetten. Eendjes met jus Maar goed, dat neem ik hun niet kwalijk, dat neem ik de klanten kwalijk die dat willen. Net als de goeie biefstuk niet te krijgen is door de invloed van de mager mager gillende libelle huisvrouwtjes, zo is ook het restaureren in Nederland geen pretje. Mensen willen nu eenmaal niet anders. Verre landen, dat is lekker Dure ingredienten, toppie maar goed klaargemaakt lekker eten, dat wil men niet, want dat kan men thuis krijgen... Denkt men... P | |
DigiJasper | zondag 18 januari 2004 @ 18:10 |
quote:Ja, inderdaad... ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | zondag 18 januari 2004 @ 18:21 |
quote:Voel maar wat vaker aan je vlees in de pan, daar heb je meer an. Dat rijmt Dat rijmt Hoe kostelijk Hoe kostelijk | |
Litman | zondag 18 januari 2004 @ 18:42 |
Goede tip die ik eens kreeg van een kok is: zout, peper en evt. andere kruiden er op het allerlaatst opgooien. Zo brandt de buitenkant minder hard aan en blijft ie sappiger! ![]() | |
Vivi | zondag 18 januari 2004 @ 23:17 |
quote:Ja, dat werd dus al op pagina 1 gezegd. | |
Rewimo | maandag 19 januari 2004 @ 08:42 |
Ik eet mijn biefstuk (hahaha, 150 gram ![]() ![]() Paardenbiefstuk (bij een goede paardenslager vandaan, gelukkig hebben we die hier) vind ik trouwens het lekkerst Gek genoeg vind je in Brabant, waar mijn vriend woont, helemaal geen paardenslagers | |
Lemmeb | maandag 19 januari 2004 @ 08:47 |
rooie biefstuk ![]() doe mij maar een kalfshaas | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 08:49 |
quote:voor de klanten, ja hoor, hebben veel koks geen moeite mee, het is immers zijn werk om geld te verdienen met koken. Prive weet ie wel beter. quote:Paardevlees is heerlijk. quote:Ja, Paardevlees was eigenlijk altijd arme mensen eten, en dat terwijl paard zo lekker is, wildbraad bijna. In mijnstreken zie je vooral gerechten voor taai en oud paardevlees (in het Ruhrgebiet de Sauerbraten, Zuurvlees in Limburg) omdat daar paarden in de mijnen werden gebruikt tot ze op waren en dan werden ze gegeten. In gebieden waar paarden gefokt werden zie je ook recepten voor veulens, immers, breekt wel eens een veulentje een been of zo. Lekker trouwens, veulen. | |
Lemmeb | maandag 19 januari 2004 @ 09:00 |
Pietverdriet, bedankt voor je tips trouwens ![]() Heb me altijd al afgevraagd wat de key to succes was. | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 09:03 |
Ik zou voor PietVerdriet zo al een Culinair Forum bepleiten. Geweldige tips en o so true, de mager maffia die nieteens een aardappela fatsoenlijk kunnen koken hebben veel verpest. | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 09:06 |
Trouwens , kleine toevoeging, de kans dat ik door heel nederland heen een rare biefstuk krijg (zo vind ik hem het lekkerst) is miniem, schandalig dat 8 van de 10 keer ik een volledig medium rare en zelfs doorbakken biefstukje krijg. | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 09:12 |
quote:Dank Yvonne, wanneer vergaderen de Modjes over een Culinair forum? | |
Rewimo | maandag 19 januari 2004 @ 09:41 |
quote:Ja dat is waar ![]() | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 09:46 |
quote:Wat nou maar ja Terug sturen Direct. Natuurlijk alleen als je bediening heel duidelijk hebt gemaakt bij de bestelling dat je je biefstuk rood wilt hebben, met toevoeging bloederig, mag net niet meer leven, alleen lauw van binnen, Rood bedoel ik echt rood. Maar goed, Nederland blijft een derde wereld land waar het goed eten betreft. Dit neem ik echter nog steeds de koks en de slagers niet kwalijk. Het is de lust ik niet en mager maffia van libelle huisvrouwtjes en kip met appelmoes opgevoede jongetjes die het voor de beschaafde eter verpest. | |
DIJK | maandag 19 januari 2004 @ 10:04 |
quote:De paardebief is hier (en ik woon in brabant) gewoon verkrijgbaar bij de normale slager. Maar ik ben dr persoonlijk niet zo'n fan van. | |
Lemmeb | maandag 19 januari 2004 @ 10:19 |
Een goede entrecôte is trouwens ook niet mis ![]() | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 10:25 |
quote:ja, maar vind die maar eens. | |
Lemmeb | maandag 19 januari 2004 @ 10:28 |
quote:Gelukkig heb ik via m'n ouders de beschikking over een schier onuitputtelijke voorraad kwalitatief hoogwaardig rund- en kalfsvlees. Ook echte entrecôte. En mams kan goed koken | |
method21 | maandag 19 januari 2004 @ 10:30 |
Biefstuk moet je niet invriezen ...! barbaar !!... En inderdaad Dichtschroeien op hoog vuur en (dat heb ik het liefst) na een seconde of 30 issie klaar, zo rauw mogelijk, hij moet wel warm zijn ... | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 10:33 |
quote:Probleem is niet invriezen, dat kan kan best, hoewel ie er zeker niet beter op word, maar liever ingevroren goeie biefstuk als slechte verse. Het probleem is eerder het ontdooien. Altijd langzaam ontdooien, en nooit in de magnetron. | |
method21 | maandag 19 januari 2004 @ 10:34 |
quote:Mijn buurman is prive slager ... of nou ja prive ... hij heeft een slagerij ...aan huis heeft ie ook een slagerij ...en die gaat zn eigen beesten op een markt uitzoeken ... uitsluitend kwaliteits vlees en kwaliteits slager ... zo 1 die zn beesten masseert voor ie het slacht ... | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 10:34 |
quote:Hoe komen die daaraan? eigen slacht? | |
method21 | maandag 19 januari 2004 @ 10:35 |
quote:So true .... ![]() | |
method21 | maandag 19 januari 2004 @ 10:36 |
quote:Dr zit bij de rockefeller in schaijk een klein tentje waar ze maar 4 dingen serveren ..en BIEFSTUK bakken dat ze daar kunnen ....Alsof de kok je gedachte kan lezen ... | |
Lemmeb | maandag 19 januari 2004 @ 10:38 |
quote:Dat niet, maar pa werkt z'n hele leven al in het vlees, werkt zelf voor een exportslachterij (kalver) en haalt z'n eigen vlees ook gewoon zelf bij andere slachterijen. | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 10:41 |
quote:het is toch eigenlijk een schande dat je niet normaal bij een slager aan behoorlijk vlees kan komen. Je moet dus net toevallig eentje kennen (ik ken er een die aan de betere horeca leverd, goed vlees op zich, maar helaas limousine, en dat vind ik te bleek, ik heb liever dat echte donkere vlees, dat bijna paars/aubergine is. limousine doet me altijd aan bloedarmoede denken,. | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 10:43 |
quote:Gelukkige, *jaloers wees* Nederland produceert trouwens prachtig rundvlees, (bv het merk Black Star) maar helaas alleen voor de export. Heb wel eens de indruk dat wij hier alleen worstkoeien krijgen. | |
Lemmeb | maandag 19 januari 2004 @ 10:45 |
quote:Voor koeien weet ik het niet, maar wat de kalveren betreft gaan de besten in elk geval naar Italië en Frankrijk. Kalfsvlees is in NL helaas ook amper een markt voor, te duur en slechte publiciteit in het verleden. | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 10:48 |
quote:mmmm kalfsvlees, Lekker Osso Bucco maken. Jummie. | |
Adagio | maandag 19 januari 2004 @ 11:30 |
quote: ![]() Zo ken ik nog een anecdote van een jongen die ooit een tijdens het eten aan tafel zei tegen zijn ouders, op het moment dat vader het vlees sneed: "Ik denk dat ik maar vegetariër wordt, veel kinderen bij mij in de klas zijn dat al. Ik vind dat wel stoer." Vader, zelf werkzaam bij een slachthuis waar hij dag in dag uit koeien uit elkaar sneed, keek niet op of om en smeet de jongen een prachtig stuk vlees op zijn bord. Het was even stil aan tafel, de spanning tussen de jongen en zijn vader was duidelijk te voelen. Toen keek vader de jongen recht aan en zei op duidelijke maar vriendelijke toon: "Jongen, eet jij gewoon je vlees nou maar op." De jongen is begonnen aan de heerlijke lap en de uitstraling van zijn vader had zo'n indruk op de jongen gemaakt dat hij er nooit weer over begonnen is. | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 12:24 |
quote:Doe ik tegenwoordig ook, moeten ze maar opletten, ik geef duidelijk aan dat het ding NET niet meer mag leven, even dichtgeschroeid moet worden en het verder zo bloederig als de pest moet zijn, ik bedoel, hoe moeilijk moet dat zijn ![]() Trouwens, ik heb er nooit last van dat, als ik thuis de biefstuk bak, zij van binnen koud is. Verder blijf ik zeggen, jaja maandag mekkerdag | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 12:27 |
quote:Kijk ens rond in buitenlandse slagerijen, en vraag eens waar dat prachtige vlees vandaan komt, juist, nederland, tis een gotspe ![]() | |
Adagio | maandag 19 januari 2004 @ 12:46 |
quote:Go yvonne! ![]() Je hebt tegenwoordig toch verzorging en koken op de middelbare school? Of is dat weer wat anders? | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 12:49 |
quote:*zucht* tis dat ik homo ben, anders zou ik je spontaan ten huwelijk vragen. Drink je ook bier? ![]() | |
shmoopy | maandag 19 januari 2004 @ 12:50 |
quote: ![]() Mwaoh, doe eens een zoektochtje op Leffe. | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 12:51 |
quote:Niet bij het soort mens dat het onderwijs in gaat, dat is volgens mij meestal vegetarier *vooroordeel spui* Ik vind trouwens dat de man van de eetfabriek (Pierre Wind) heel goed werk doet met zijn Lobby voor smaaklessen. | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 12:52 |
quote:*diepe zucht slaak* | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 12:52 |
quote:Ik drink bier ja ![]() Kun je trouwens ook goed gebruiken voor diverse heerlijke vleesgerechten. | |
shmoopy | maandag 19 januari 2004 @ 12:54 |
quote:Yup, en hij is niet bang om gekke combinaties te verzinnen die heel bijzonder uitpakken. ![]() Ik ben gek op biefstuk maar ondanks dat ik best goed kan koken 'bakte' ik er niks van. | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 12:56 |
quote:Pierre Wind, geweldige man!!!! Ik zou die man graag eens mee willen maken, de liefde die die man voor z'n vak uitstraalt, geweldig!!! Veel beter dan al die mode kokjes die er lekker uitzien en het daardoor goed doen bij de mager mager maffia dames. Pierre Wind | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 12:56 |
quote:Alee Konijn in Kriekebier mej Ajuin, look, Peen, en Moasterd hey, Das vloanders grutz. | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 12:59 |
quote:En DAT kan ik ook koken ![]() Flanders olé | |
Adagio | maandag 19 januari 2004 @ 13:01 |
quote:Wanneer gaan jullie meeten? Dan kom ik om te proeven ![]() | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 13:03 |
quote:Op de eerste Culiforum meeting :-) | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 13:20 |
quote:deal ![]() shmoopy beeb, jij komt ook he? Want vergis je niet mijne heren, een goede stamp is culinair tot en met | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 13:22 |
quote:oh ja hoor, met spekkies en een goeie worst, lekkere aardappels (eigenheimers, Irenes) en goeie boerekool Jummie, Pudding na (griesmeel, bessensap) | |
yvonne | maandag 19 januari 2004 @ 13:34 |
quote:Juist, GOEDE aardappels ![]() En zelfgemaakte griesmeel uiteraard | |
Pietverdriet | maandag 19 januari 2004 @ 13:38 |
quote:Uiteraard, Melk met wat suiker en snufje zout aan de kook brengen. Griesmeel erdoor, laten garen terwijl je roert. Vuur uit, en als je het lekker vind een klontje boter en een eigeel erdoor. | |
shmoopy | dinsdag 20 januari 2004 @ 14:14 |
quote:*present met boerenkool* En niet te vergeten mijn beroemde gehaktballen. | |
Pietverdriet | dinsdag 20 januari 2004 @ 14:34 |
quote:Niets mis met een lekkere bal gehakt. Grote of kleine Rund of Lam Jummie | |
haaahaha | zaterdag 24 januari 2004 @ 11:29 |
Vanavond ga ik een biefstukje na het bakken zouten. Ik ben benieuwd!! ![]() | |
Pietverdriet | donderdag 10 juni 2004 @ 20:45 |
Alles wat je over biefstuk moet weten: http://www.omroep.nl/rvu/sites/kvw/tv/biefstuk.html | |
Karboenkeltje | donderdag 10 juni 2004 @ 20:51 |
quote:Wanneer? Ik bedoel, het moet natuurlijk ook allemaal op en ik bevind me graag aan het ontvangende einde van de culinaire beleving. | |
Adagio | vrijdag 11 juni 2004 @ 15:02 |
Aaahh, de betere topickicks ![]() | |
rashudo | zaterdag 12 juni 2004 @ 10:30 |
Biefstuk? Doe mij maar een Ossehaas.. oei oei oei oeiiiiiiiii........ Vergeleken met een ossehaas is een biefstuk in de meeste restaurants een stuk karton.. | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juni 2004 @ 13:28 |
quote:Wat denk je dat Biefstuk van de haas is? | |
rashudo | zaterdag 12 juni 2004 @ 18:43 |
Pietverdriet aan je toon denk ik dat dat ook ossehaas is? Hehe.. Ik ben al een tijdje op zoek naar een overzicht van een koe en waar alle vleessoorten vandaan komen op/in een rund want ik wil dit soort dingen dus wel weten! Maar heb het niet kunnen vinden op internet ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juni 2004 @ 18:49 |
quote:Biefstuk van de haas, of haasbiefstuk, dat zijn stukken uit de haas gesneden. Als je denkt dat het wat anders is, dan ben je waarschijnlijk te vaak beflikkert door de slager. Dit is niet iets wat me verbaasd, dat doen slagers nogal eens. Hoe je een koe uitbeent, en waar welk stuk vlees uitsnijd kan je in vakliteratuur vinden, echter, dit is niet gezegt dat de slager dat ook daatwerkelijk doet, Kijk vooral eens eens die link van Keuringsdienst van waarde, een heel goed stukje over wat er mis is met de biefstuk in Nederland. Ik koop trouwens zelden vlees bij de slager, ik koop vlees in de horeca groothandel, of bij een supermarkt (ik woon btw niet in NL) en als ik lekkere biefstuk wil eten koop ik een diepgevroren ossehaas. | |
rashudo | zaterdag 12 juni 2004 @ 18:51 |
Tsja ik praat gewoon uit ervaring bij restaurants.. als ik biefstuk bestel is het niet zo lekker als wanneer ik ossehaas/tournedos bestel.. Verder woon ik nog bij mijn ouders dus ik kom ook niet zo vaak bij de slager ![]() | |
AMDB7 | zaterdag 12 juni 2004 @ 20:21 |
Ah, eindelijk iemand die weet wat een echte biefstuk is. Gelukkig is het voor mij uiterst makkelijk om aan overheerlijk vlees te komen, 100 keer beter dan wat er bij de normale slager/supermarkt ligt. Overigens zijn die Greenfield-biefstukken van AH niet te eten zo taai, dan kan je zelfs nog beter een Euroshopperbiefstukje nemen wat door de pennenmachine heen is gegaan, stukken malser ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juni 2004 @ 21:59 |
AMDB, hoe kom jij aan je biefstuk? Aanrader voor de grensbewoners, bij Real, diepgevroren ossehaas uit zuidamerika, 15 euro de kilo en als ie in de aanbieding is, 9,95 | |
AMDB7 | zaterdag 12 juni 2004 @ 22:14 |
@Pietverdriet: bij mij in het dorp bij de slager, voor vrienden en bekenden de beste stukjes vlees, maar ook als 'onbekende' koper krijg je vlees om je vingers bij af te likken. Hij koopt goed in (voornamelijk van boeren in de omgeving danwel de beste stukken vlees bij het slachthuis), met als resultaat botermals vlees, im je vingers bij af te likken ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 12 juni 2004 @ 22:47 |
en je woont in welk dorp? ben namelijk altijd bereid een stukje te rijden voor goede spullen.. | |
AMDB7 | zondag 13 juni 2004 @ 10:46 |
Oostkapelle, dorpje in Zeeland. Maar vanuit Duitsland is dat minstens 2 uur rijden, als het al niet langer is. | |
Pietverdriet | zondag 13 juni 2004 @ 11:02 |
quote:Das inderdaad een takkeeind | |
Adagio | zaterdag 3 juli 2004 @ 12:21 |
Dames en heren, vol trots kan ik melden dat ik gisteren mijn eerste biefstukje met succes uit de keuken getoverd heb. Biefstukje bestrooid met peper, een kleine vier minuten per kant op redelijk vuur aangebakken, even gedrukt, voelde prima, zout erover gestrooid en op het bord. Champignonnesausje erbij, opengesneden... en? Het midden nog net lekker rood, heerlijk mals stukkie vlees hoor ![]() | |
krakkemieke | zaterdag 3 juli 2004 @ 20:00 |
Applaus! Ik blijf het moeilijk vinden....maar het lukt wel. Overigens vind ik paardebiefstuk wel mals, maar ik mis de smaak van rundvlees...... | |
Drive-r | zondag 4 juli 2004 @ 23:40 |
Ik las een stukje terug iets over hoe het zou gaan in een restaurant... Ok, grote kogelbiefstukken gaan op de grill of in de pan. Mooi dichtschroeien en afhankelijk van hoe dik ze zijn 2 tot 5 minuten in de over. Hier worden ze echt niet droog van ofzo, maar ze garen vrij rustig, zonder snel door te slaan. Ik doe niet alleen de biefstuk zo, ook andere stukken vlees die anders eeuwen in je pan liggen dood te gaan.... Succes! | |
Troel | zondag 4 juli 2004 @ 23:47 |
In Belgie in de Ardennen in Ouren heeeeeerlijk rare biefstukkie gegeten. Ook echt gewoon een goede biefstuk, niet van die zooi u it Nederland... Heerlijk! | |
D. | zondag 31 oktober 2004 @ 12:01 |
TTT ![]() goed topic, Pietverdriet, bedankt voor de tips | |
it_was_me | zondag 31 oktober 2004 @ 12:12 |
quote:Ik ga dit weekend naar de ardennen! Waar is dat restaurantje? | |
LSS | woensdag 3 november 2004 @ 18:01 |
quote:Dat is de techniek, gelukkig vind ik hem het lekkerste goed doorbakken, dat is makkelijker voor elkaar te krijgen dan medium of bloody as hell. | |
Troel | woensdag 3 november 2004 @ 18:04 |
quote:Misschien te laat, maar het was in Ouren, bij de camping. | |
Pietverdriet | woensdag 3 november 2004 @ 19:21 |
quote:* Gruwel * | |
it_was_me | woensdag 3 november 2004 @ 23:33 |
quote:Bedankt het is niet te laat. Wij gaan dit weekend. Maar helaas voor ons dus. Ouren ligt 75 km verder. | |
krakkemieke | vrijdag 5 november 2004 @ 03:07 |
Fijngeknepen of gesneden knoflook op de biefstuk als hij uit de pan komt, heerlijk! | |
Puckzzz | vrijdag 5 november 2004 @ 10:55 |
Lamsbiefstuk.... ![]() Ik doe ze altijd in de oven onder een gloeiend hete grill zo dicht mogelijk bij de gril. Wordt de buitenkant lekker knappering en binnenin smelt het vlees op je tong.......(wel omdraaien 1 x he? ![]() en lekker mager op die manier. Samen met wat lekker doorgebakken champignons...oeh lekkelll..... | |
Reintje | zaterdag 13 januari 2007 @ 14:16 |
Toptopic! Kan er geen rankingsysteem voor topics komen, want door de lame naam van het topic heb ik eerst 15 andere topics doorgeworstelt voordat deze naar voren kwam! Pluim voor Pietverdriet! | |
Tezz | zaterdag 13 januari 2007 @ 15:02 |
quote:Ahhhh! Biefstuk barbaar! Dan lopen alle sappen eruit! Nooit in je vlees prikken.......................... ![]() | |
Tezz | zaterdag 13 januari 2007 @ 18:25 |
Nou he he , ik heb alle pagina's doorgelezen! Supertopic! Heerlijke stuff dit. (kwam er alleen te laat achter dat het al een oud topic was, gezien mijn reactie hierboven hihi). Hopelijk komen er nog wat toevoegingen! (btw: hulde voor Piet Verdriet!) | |
realbase | zaterdag 13 januari 2007 @ 20:35 |
@piet, Ik krijg mn stukken vlees altijd via een vriend van de familie. Is van een slager waar zn pa mee bevriend is. officieel kan je als particulier er neit kopen en hij heeft nie altijd biefstuk. Hij levert meestal aan de betere restaurants in de buurt.. Echter.. ik weet dat het not done is, maar als je een Jumbo in de buurt hebt.. koop eens een biefstukje van de haas bij de jumbo. Ik koop normaal nooit mn vlees bij de suup, maar ik zag het liggen, heb het even (zonder dat iemand het zag) flink mishandeld.. ![]() ![]() | |
K-mail | zaterdag 13 januari 2007 @ 20:41 |
Vandaag bij de AH argentijnse Rib-Eye gehaald, de argentijnse lijn is zeer goed, en veel beter geaderd!!! Ik heb m echt volop goed gebakken, hij was rare, maar wel helemaal heet, ik was echt happy ![]() | |
realbase | zondag 14 januari 2007 @ 11:36 |
AH vind ik nix.. misschien dat het beter is geworden.. maar daar haal ik me vlees echt niet meer. | |
Tezz | zondag 14 januari 2007 @ 11:39 |
quote:AH is een zeer slechte supermarkt voor vlees, tenminste dat zijn mijn persoonlijke ervaringen. Jumbo daarintegen (werd hierboven ook al even genoemd) verkoopt inderdaad redelijke biefstukjes. Kan niet tippen aan de keurslager maar daar komt het prijsverschil dan om de hoek kijken en dan is het natuurlijk wel redelijk! | |
Jeff89 | zaterdag 17 februari 2007 @ 13:11 |
quote:Omdat hij anders koud van binnen is, en 'ons' (werk@restaurant) geheim is een steamer... Dus gewoon een pleurishete oven.. Biefstuk op een plaatje, en in de oven.. | |
Erosjuhhh | zaterdag 17 februari 2007 @ 13:18 |
quote:eerst bakken jullie hem wel aan hoop ik toch? | |
Martijn_77 | zaterdag 17 februari 2007 @ 13:33 |
quote: | |
dragonkiss | maandag 19 februari 2007 @ 16:38 |
quote:nee, maar het puntje van mijn neus veert meer mee dan mn kin, wat nu? ![]() | |
Knipoogje | woensdag 21 februari 2007 @ 17:55 |
quote:Omdat ze in een restaurant een heel pak braadboter gebruiken ![]() Je wil niet weten hoe vet dat is, maar wel lekker smeuiig ![]() | |
Jeff89 | maandag 26 februari 2007 @ 13:40 |
quote:Dat spreekt voor zich.. | |
Richie_Rich | dinsdag 27 februari 2007 @ 16:46 |
Ik zag vandaag bij de Makro in de koeling een runder haas liggen van zo'n 2 kilo. Zag er wel smakelijk uit. Is dit hetzelfde als ossehaas, of is het weer wat anders? Tevens lag er ook een "achtermuis" zag er ook smakelijk uit en met ¤8/kg vriendelijk geprijsd, maar wat voor vlees is dit? | |
blackeyez123 | zondag 15 februari 2009 @ 20:50 |
Wereldtopic en een superschop. Ik heb laatst mijn biefstuk gekocht via http://www.beefensteak.nl/ Ik heb de ossehaas en T-bone steak gekocht en vooral de ossehaas was als boter op mijn tong, goede marmer structuur, zeer laag geprijst en goede service. Aanradertje. ![]() | |
Broertie | zondag 15 februari 2009 @ 22:05 |
quote:Dat dus! doet wonderen, dan gaart het verder en is 'ie van binnen niet koud! | |
Ace1 | maandag 16 februari 2009 @ 15:08 |
Dat zouten voor het bakken het vlees uitdroogt is onzin. Dan moet je er wel 3 kilo zout bijgooien en hem dan een dag laten staan, dan droogt ie uit... maar een beetje zout, daarna de pan in, no problem. | |
_Led_ | maandag 16 februari 2009 @ 15:28 |
Ik gebruik gewoon de basismethode die ze bij Loetje (beste biefstuk van Amsterdam) ook gebruiken.. Volgens Loetje : "Dan koelt de boter namelijk af en schroeit de biefstuk langzamer dicht. Zo verliest het vlees kostbare sappen en wordt het droog. Wij kruiden het vlees voor het de pan in gaat. Volgens de boeken moet je dit pas doen als het dichtgeschroeid is, maar wij geloven dat vooraf zouten een smakelijkere jus geeft.' " "Tip van Loetje: 'Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus." Nee, hij droogt daar niet door uit. | |
RobinOok | maandag 16 februari 2009 @ 15:31 |
Volgens mij gebruikt Loetje gewoon ossenhaas. Met ossenhaas moet het wel heeeeeel raar lopen wil die niet mals blijven. Geen kunst aan dus. | |
Hoi_Piepeloi | maandag 16 februari 2009 @ 15:34 |
quote:Hier nooit last van ![]() Wij hebben hier trouwens ook 1 slager zitten die zijn biefstukjes een beetje loopt plat te slaan, die zijn niet te eten ![]() | |
uniekhoorn | maandag 16 februari 2009 @ 15:56 |
Ik vanavond de aanbieding biefstuk c1000 grillen (kilo voor 4 euro) Dat is gewone ordinaire biefstuk, helaas niks ossehazerigs aan, ahoewel dat voor mij wel wat te weinig bite heeft. Grilpan heet laten worden, biefstuk insmeren met arachideolie, grillen, eruit halen en zout en peper, in aluminiumfolie. Dan in de grilpan nog lekker even paprika en ui grillen ![]() | |
realbase | maandag 16 februari 2009 @ 16:10 |
mocht je in denhaag wonen... in het straatje naast Bohemen ( bosschebollen toko ) op de laan van NOI.. zit een traiteur slager.. het vlees daar.. oh man ![]() lekkerrrrrrrrr | |
_Led_ | maandag 16 februari 2009 @ 16:17 |
quote:Zou je 'm tussendoor niet ook even in die pan leggen ? ![]() | |
uniekhoorn | maandag 16 februari 2009 @ 19:20 |
quote:Jawel ![]() | |
tsigalko | maandag 23 februari 2009 @ 15:19 |
Iemand die bij Van der Valk heeft gewerkt vertelde me dat de biefstuk daar de magnetron in gaat en dat er na afloop met een gloeiend hete vleesvork de donkere 'grillstrepen' worden aangebracht. ![]() ![]() | |
Stansfield | zondag 21 juni 2009 @ 13:58 |
Ze staan wel bekend om hun hele goede biefstuk. | |
Joene | maandag 22 juni 2009 @ 08:20 |
quote:Bullshit. | |
Pietverdriet | maandag 22 juni 2009 @ 09:42 |
Zaterdag Farmersteak gebakken, goed afgehangen prime rib, goddelijk! |