Ik vind biefstuk medium rare lekker, maar het moet fucking niet koud zijn!!
Okay, kom maar, wat doe ik fout?
Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken ( )
[Dit bericht is gewijzigd door snarfbreda op 13-01-2004 21:01]
quote:Heb ik.
Op dinsdag 13 januari 2004 20:58 schreef Captain_Chaos het volgende:
Te laat uit de vriezer / koeling gehaald.Eerst op kamertemperatuur laten komen in de keuken (
)
Eet smakkelijk
quote:Wat ik zeg dus.
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef Sjaakman het volgende:
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.)
quote:Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg...
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef DubbelFrisss het volgende:
Op een wat lager vuur wat langer bakken
Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk
enne, snel laten "dichtschroeien" en daarna in de oven misschien
Dan in oven of op laag vuur verder bakken.
quote:In een restaurant doen ze het heter.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
het bakken dan hè
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:08 schreef Captain_Chaos het volgende:
In een restaurant doen ze het heter.het bakken dan hè
Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?
quote:zeg ben jij ff gek ?
Op dinsdag 13 januari 2004 21:04 schreef martinensonja het volgende:
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin
10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of
hij niet koud is dat doe ik althans
quote:Het geheim is: NIET in prikken!!!
Op dinsdag 13 januari 2004 21:00 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
Kan ook, maar dan wordt-ie grijs in plaats van lekker knapperig bruin van buiten en hij llopt leeg...
Het moet wel schnell dichtschroeien natuurlijk
quote:Meen je dat nou? waarom is dat?
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef BillyOcean het volgende:
En! Je mag een biefstuk maar 1 keer omdraaien...
quote:Geen idee.... bij mij lukken ze wel altijd.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef Els_saai het volgende:[..]
Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?
Ik denk dat het de kunst is om niet te kinderachtig door te bakken. Je pannetje mag best een beetje walmen. Na een minuutje liggen is-ie van binnen ook warm hoor; al was-ie een beetje koud. Die hitte trekt best nog wel door als je biefstukkie uit de pan is.
Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.
Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.
[Dit bericht is gewijzigd door Pietverdriet op 13-01-2004 21:18]
quote:Daar stond natuurlijk de culinaire doodstraf al op.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:10 schreef Sjaakman het volgende:[..]
Het geheim is: NIET in prikken!!!
Ow ja, zout en peper ook achteraf anders heb je een blok osmose in je pan tot er een vlakgommetje overblijft.
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
Maar wel waar...
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
quote:nope
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
![]()
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
![]()
natuurlijk niet !
quote:Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkopen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.
Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.
quote:*noteert
Op dinsdag 13 januari 2004 21:19 schreef Pietverdriet het volgende:[..]
Heb wat tegen Libelle huisvrouwtjes ja, dat klopt
gemarmerd vleesch
quote:Bij de betere horeca leverancier te krijgen
Op dinsdag 13 januari 2004 21:21 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
*noteert
gemarmerd vleesch
quote:Nee, ik voelde ook aan mn kin... lijkt me alleen niet zo goed als er haar aan je biefstuk zit.... (niet dat ik zoveel baardgroei heb)
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
![]()
quote:Ooh pierre wind deed het met zijn hand.
Op dinsdag 13 januari 2004 21:13 schreef Pietverdriet het volgende:
Je moet biefstuk voelen.
Je haalt een biefstuk uit de koeling ruim een uur voor je hem bakt.
Je maakt het braadvet heet en kruid de biefstuk (GEEN ZOUT!!! zout maakt je vlees nat en kan je het niet meer goed bakken)
Nu bak je die biefstuk, regelmatig draaien en met een vinger voelen hoe die aanvoelt
Voelt die als je wang, is ie rood
Als het puntje van je kin, is ie medium
Als het puntje van je neus, dan is ie well done.
Als je voorhoofd, volledig verpest en doorbakken.Ik ga hier geen commentaar op anderen geven, maar Ik heb als Chefkok gewerkt in een Bistro waar men vrijwel uitsluitend steak serveerde. Dat vlees vaak taai word komt omdat de meeste slagers geen mooi vlees verkomen. Steak hoort gemarmerd te zijn, met veel dunne vetadertjes, die zorgen ervoor dat het vlees sappig blijft.
Het is trouwens niet de schuld van de slagers, maar van de Libellehuisvrouwtjes, die niet weten wat goed vlees is, en alleen maar mager willen hebben, brandweerwagen rood.
Een slager weet wat goed vlees is, dat is zijn vak, maar als een slager gemarmerd vlees in de toonbank legt, dan kan ie het er na sluitingstijd weer uithalen, ze kopen het niet.
in je muis prikken
en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duim
en dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.
quote:T Zelfde anders
Op woensdag 14 januari 2004 14:21 schreef DancingPhoebe het volgende:[..]
Ooh pierre wind deed het met zijn hand.
in je muis prikken
en dan je wijsvinger op je duim,
je middelvinger op je duim
je ringvinger op je duim
je pink op je duimen dan je biefstuk dus vergelijken met hoe je muis voelt in die positie.
quote:Je kan hem toch zouten als 'ie al klaar is en op je bord ligt? Dan heb je dat hele osmose-probleem niet.
Op woensdag 14 januari 2004 14:30 schreef haaahaha het volgende:
Maar ik zout mijn biefstuk altijd graag. Hoe krijg ik de biefstuk zout als er geen zout op mag?
quote:Het is ook maar een ideetje, ik zout mijn biefstuk eigenlijk nooit. Maar theoretisch gezien zou hij dan niet moeten uitdrogen.
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
quote:Ja, is veel lekkerder
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
-niet in prikken
-zout na het bakken
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.
succes!
quote:zout onttrekt vocht aan het vlees.. vandaar dus erna pas gebruiken!
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
quote:Ja
Op woensdag 14 januari 2004 15:40 schreef haaahaha het volgende:
Serieus? Zouten NA het bakken?
quote:Nee hoor, als je vlees zout dan onttrekt het zout vocht aan het vlees (osmose).
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef haaahaha het volgende:
Als je het vlees voor het bakken zout, dan trekt het zout toch in het vlees bij het bakken? Dat is toch lekkerder?
Ik ga het proberen...zout na het bakken!
quote:Na het bakken?
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.
succes!
quote:en dan wel ff in de oven
Op woensdag 14 januari 2004 16:04 schreef haaahaha het volgende:[..]
Na het bakken?
Potver, ik hoor allemaal nieuwe dingen. Leuk!
[Dit bericht is gewijzigd door michiel_merk op 14-01-2004 16:06]
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |