Das inderdaad een takkeeindquote:Op zondag 13 juni 2004 10:46 schreef AMDB7 het volgende:
Oostkapelle, dorpje in Zeeland. Maar vanuit Duitsland is dat minstens 2 uur rijden, als het al niet langer is.
Ik ga dit weekend naar de ardennen! Waar is dat restaurantje?quote:Op zondag 4 juli 2004 23:47 schreef Troel het volgende:
In Belgie in de Ardennen in Ouren heeeeeerlijk rare biefstukkie gegeten. Ook echt gewoon een goede biefstuk, niet van die zooi u it Nederland...
Heerlijk!
Dat is de techniek, gelukkig vind ik hem het lekkerste goed doorbakken, dat is makkelijker voor elkaar te krijgen dan medium of bloody as hell.quote:Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef Sjaakman het volgende:
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.)
Misschien te laat, maar het was in Ouren, bij de camping.quote:Op zondag 31 oktober 2004 12:12 schreef it_was_me het volgende:
[..]
Ik ga dit weekend naar de ardennen! Waar is dat restaurantje?
* Gruwel *quote:Op woensdag 3 november 2004 18:01 schreef LSS het volgende:
[..]
Dat is de techniek, gelukkig vind ik hem het lekkerste goed doorbakken, dat is makkelijker voor elkaar te krijgen dan medium of bloody as hell.
Bedankt het is niet te laat. Wij gaan dit weekend. Maar helaas voor ons dus. Ouren ligt 75 km verder.quote:Op woensdag 3 november 2004 18:04 schreef Troel het volgende:
[..]
Misschien te laat, maar het was in Ouren, bij de camping.
Ahhhh! Biefstuk barbaar! Dan lopen alle sappen eruit! Nooit in je vlees prikken..........................quote:Op dinsdag 13 januari 2004 21:04 schreef martinensonja het volgende:
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin
10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of
hij niet koud is dat doe ik althans
AH is een zeer slechte supermarkt voor vlees, tenminste dat zijn mijn persoonlijke ervaringen. Jumbo daarintegen (werd hierboven ook al even genoemd) verkoopt inderdaad redelijke biefstukjes. Kan niet tippen aan de keurslager maar daar komt het prijsverschil dan om de hoek kijken en dan is het natuurlijk wel redelijk!quote:Op zondag 14 januari 2007 11:36 schreef realbase het volgende:
AH vind ik nix.. misschien dat het beter is geworden.. maar daar haal ik me vlees echt niet meer.
Omdat hij anders koud van binnen is, en 'ons' (werk@restaurant) geheim is een steamer... Dus gewoon een pleurishete oven.. Biefstuk op een plaatje, en in de oven..quote:Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef Els_saai het volgende:
[..]
Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?
eerst bakken jullie hem wel aan hoop ik toch?quote:Op zaterdag 17 februari 2007 13:11 schreef Jeff89 het volgende:
[..]
Omdat hij anders koud van binnen is, en 'ons' (werk@restaurant) geheim is een steamer... Dus gewoon een pleurishete oven.. Biefstuk op een plaatje, en in de oven..
quote:Op zaterdag 17 februari 2007 12:55 schreef dezenickiscool het volgende:
Hoi ik eet mn biefstuk enkel op 1 manier , doorbakken met in het uiterste midden een streepje roze![]()
nu gebeurd het me al te vaak dat ik em ofwel niet lang genoeg laat liggen of juist te lang , dus ofwel koud ofwel grijs gebakken![]()
iemand een richtingstijd aan beide zijden zodat em gebakken is maar toch een streepje roze? de truc van de "veerkracht" ontgaat me ( moet je duwen op je vlees met je vinger en voelen of het terugveert)
ik heb meestal kleine lapjes biefstuk , maar wel redelijk dik ( zijn het meest mals vind ik persoonlijk )
ik heb een lapje in de koelkast voor vanavond ( klein maar dik ) en kwil em perfect![]()
nee, maar het puntje van mijn neus veert meer mee dan mn kin, wat nu?quote:Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:
[..]
ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen![]()
Omdat ze in een restaurant een heel pak braadboter gebruikenquote:Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
Dat spreekt voor zich..quote:Op zaterdag 17 februari 2007 13:18 schreef Erosjuhhh het volgende:
[..]
eerst bakken jullie hem wel aan hoop ik toch?
Dat dus! doet wonderen, dan gaart het verder en is 'ie van binnen niet koud!quote:Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :
-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.
succes!
Hier nooit last vanquote:Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
Zou je 'm tussendoor niet ook even in die pan leggen ?quote:Op maandag 16 februari 2009 15:56 schreef uniekhoorn het volgende:
Ik vanavond de aanbieding biefstuk c1000 grillen (kilo voor 4 euro)
Dat is gewone ordinaire biefstuk, helaas niks ossehazerigs aan, ahoewel dat voor mij wel wat te weinig bite heeft.
Grilpan heet laten worden, biefstuk insmeren met arachideolie, grillen, eruit halen en zout en peper, in aluminiumfolie.
Dan in de grilpan nog lekker even paprika en ui grillen
Jawelquote:Op maandag 16 februari 2009 16:17 schreef _Led_ het volgende:
[..]
Zou je 'm tussendoor niet ook even in die pan leggen ?
Bullshit.quote:Op maandag 23 februari 2009 15:19 schreef tsigalko het volgende:
Iemand die bij Van der Valk heeft gewerkt vertelde me dat de biefstuk daar de magnetron in gaat en dat er na afloop met een gloeiend hete vleesvork de donkere 'grillstrepen' worden aangebracht.![]()
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |