abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_19845096
@Pietverdriet: bij mij in het dorp bij de slager, voor vrienden en bekenden de beste stukjes vlees, maar ook als 'onbekende' koper krijg je vlees om je vingers bij af te likken. Hij koopt goed in (voornamelijk van boeren in de omgeving danwel de beste stukken vlees bij het slachthuis), met als resultaat botermals vlees, im je vingers bij af te likken
"Domheid is het geluk van de massa" - China Svensk
  zaterdag 12 juni 2004 @ 22:47:00 #152
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19845817
en je woont in welk dorp? ben namelijk altijd bereid een stukje te rijden voor goede spullen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_19851749
Oostkapelle, dorpje in Zeeland. Maar vanuit Duitsland is dat minstens 2 uur rijden, als het al niet langer is.
"Domheid is het geluk van de massa" - China Svensk
  zondag 13 juni 2004 @ 11:02:25 #154
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_19851912
quote:
Op zondag 13 juni 2004 10:46 schreef AMDB7 het volgende:
Oostkapelle, dorpje in Zeeland. Maar vanuit Duitsland is dat minstens 2 uur rijden, als het al niet langer is.
Das inderdaad een takkeeind
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 juli 2004 @ 12:21:14 #155
14018 Adagio
Agree to disagree
pi_20381402
Dames en heren, vol trots kan ik melden dat ik gisteren mijn eerste biefstukje met succes uit de keuken getoverd heb. Biefstukje bestrooid met peper, een kleine vier minuten per kant op redelijk vuur aangebakken, even gedrukt, voelde prima, zout erover gestrooid en op het bord. Champignonnesausje erbij, opengesneden... en? Het midden nog net lekker rood, heerlijk mals stukkie vlees hoor
"Avoid employing unlucky people - throw half of the pile of CVs in the bin without reading them." - "Al dat Rev tuig moet hard aangepakt worden, TUIG is het TUIG ZEG IK JE!!"
pi_20390938
Applaus! Ik blijf het moeilijk vinden....maar het lukt wel.
Overigens vind ik paardebiefstuk wel mals, maar ik mis de smaak van rundvlees......
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
pi_20418034
Ik las een stukje terug iets over hoe het zou gaan in een restaurant...

Ok, grote kogelbiefstukken gaan op de grill of in de pan. Mooi dichtschroeien en afhankelijk van hoe dik ze zijn 2 tot 5 minuten in de over. Hier worden ze echt niet droog van ofzo, maar ze garen vrij rustig, zonder snel door te slaan. Ik doe niet alleen de biefstuk zo, ook andere stukken vlees die anders eeuwen in je pan liggen dood te gaan.... Succes!
"Winners never quit, 'cause quitters never win"
"Greedy people get rich, but pigs get slaughtered"
  zondag 4 juli 2004 @ 23:47:17 #158
35189 Troel
scherp en bot
pi_20418236
In Belgie in de Ardennen in Ouren heeeeeerlijk rare biefstukkie gegeten. Ook echt gewoon een goede biefstuk, niet van die zooi u it Nederland...

Heerlijk!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  Moderator zondag 31 oktober 2004 @ 12:01:44 #159
18653 crew  D.
pi_22971826
TTT

goed topic,
Pietverdriet, bedankt voor de tips
pi_22972039
quote:
Op zondag 4 juli 2004 23:47 schreef Troel het volgende:
In Belgie in de Ardennen in Ouren heeeeeerlijk rare biefstukkie gegeten. Ook echt gewoon een goede biefstuk, niet van die zooi u it Nederland...

Heerlijk!
Ik ga dit weekend naar de ardennen! Waar is dat restaurantje?
Inspiratieloos!
pi_23055106
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 20:59 schreef Sjaakman het volgende:
Op hoog vuur snel dichtschroeien en bruin laten worden. Daarna effe laten staan op een laag pitje (af en toe keren en door de pan bewegen.)
Dat is de techniek, gelukkig vind ik hem het lekkerste goed doorbakken, dat is makkelijker voor elkaar te krijgen dan medium of bloody as hell.
  woensdag 3 november 2004 @ 18:04:47 #162
35189 Troel
scherp en bot
pi_23055173
quote:
Op zondag 31 oktober 2004 12:12 schreef it_was_me het volgende:

[..]

Ik ga dit weekend naar de ardennen! Waar is dat restaurantje?
Misschien te laat, maar het was in Ouren, bij de camping.
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  woensdag 3 november 2004 @ 19:21:20 #163
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_23056876
quote:
Op woensdag 3 november 2004 18:01 schreef LSS het volgende:

[..]

Dat is de techniek, gelukkig vind ik hem het lekkerste goed doorbakken, dat is makkelijker voor elkaar te krijgen dan medium of bloody as hell.
* Gruwel *
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_23063439
quote:
Op woensdag 3 november 2004 18:04 schreef Troel het volgende:

[..]

Misschien te laat, maar het was in Ouren, bij de camping.
Bedankt het is niet te laat. Wij gaan dit weekend. Maar helaas voor ons dus. Ouren ligt 75 km verder.
Inspiratieloos!
pi_23090122
Fijngeknepen of gesneden knoflook op de biefstuk als hij uit de pan komt, heerlijk!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  vrijdag 5 november 2004 @ 10:55:30 #166
1592 Puckzzz
Bitch please!
pi_23093105
Lamsbiefstuk....

Ik doe ze altijd in de oven onder een gloeiend hete grill zo dicht mogelijk bij de gril. Wordt de buitenkant lekker knappering en binnenin smelt het vlees op je tong.......(wel omdraaien 1 x he? )

en lekker mager op die manier. Samen met wat lekker doorgebakken champignons...oeh lekkelll.....
Hey! Het is OK om alleen je eerste twee teennagels te lakken als je van plan bent peeptoes te gaan dragen!
  zaterdag 13 januari 2007 @ 14:16:29 #167
17447 Reintje
Zet je aan het denken!
pi_45312809
Toptopic!

Kan er geen rankingsysteem voor topics komen, want door de lame naam van het topic heb ik eerst 15 andere topics doorgeworstelt voordat deze naar voren kwam!

Pluim voor Pietverdriet!
Action is the enemy of thoughts
pi_45314064
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:04 schreef martinensonja het volgende:
prik de volgende x als je weer wat bakt even een koude vork erin
10 seconden wachten en dan de vork even op je lip om te voelen of
hij niet koud is dat doe ik althans
Ahhhh! Biefstuk barbaar! Dan lopen alle sappen eruit! Nooit in je vlees prikken..........................
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45320081
Nou he he , ik heb alle pagina's doorgelezen! Supertopic! Heerlijke stuff dit. (kwam er alleen te laat achter dat het al een oud topic was, gezien mijn reactie hierboven hihi).

Hopelijk komen er nog wat toevoegingen!

(btw: hulde voor Piet Verdriet!)
Alleen met zelfspot kun je overleven...
pi_45324865
@piet,

Ik krijg mn stukken vlees altijd via een vriend van de familie. Is van een slager waar zn pa mee bevriend is. officieel kan je als particulier er neit kopen en hij heeft nie altijd biefstuk. Hij levert meestal aan de betere restaurants in de buurt..

Echter.. ik weet dat het not done is, maar als je een Jumbo in de buurt hebt.. koop eens een biefstukje van de haas bij de jumbo. Ik koop normaal nooit mn vlees bij de suup, maar ik zag het liggen, heb het even (zonder dat iemand het zag) flink mishandeld.. Het is zacht.. zeer zacht vleesje voor een zeer schappelijke prijs ( rond de 4 euro voor een stukje , dit is bij een goede slager wel een stukje duurder).. probeer het eens
pi_45325111
Vandaag bij de AH argentijnse Rib-Eye gehaald, de argentijnse lijn is zeer goed, en veel beter geaderd!!!

Ik heb m echt volop goed gebakken, hij was rare, maar wel helemaal heet, ik was echt happy
pi_45337598
AH vind ik nix.. misschien dat het beter is geworden.. maar daar haal ik me vlees echt niet meer.
pi_45337668
quote:
Op zondag 14 januari 2007 11:36 schreef realbase het volgende:
AH vind ik nix.. misschien dat het beter is geworden.. maar daar haal ik me vlees echt niet meer.
AH is een zeer slechte supermarkt voor vlees, tenminste dat zijn mijn persoonlijke ervaringen. Jumbo daarintegen (werd hierboven ook al even genoemd) verkoopt inderdaad redelijke biefstukjes. Kan niet tippen aan de keurslager maar daar komt het prijsverschil dan om de hoek kijken en dan is het natuurlijk wel redelijk!
Alleen met zelfspot kun je overleven...
  zaterdag 17 februari 2007 @ 13:11:37 #174
97079 Jeff89
Conquer All
pi_46396193
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:09 schreef Els_saai het volgende:

[..]



Ja maar waarom? Wat is hun geheim dan?
Omdat hij anders koud van binnen is, en 'ons' (werk@restaurant) geheim is een steamer... Dus gewoon een pleurishete oven.. Biefstuk op een plaatje, en in de oven..
  zaterdag 17 februari 2007 @ 13:18:07 #175
22851 Erosjuhhh
Blijven dromen schatjuh
pi_46396361
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 13:11 schreef Jeff89 het volgende:

[..]

Omdat hij anders koud van binnen is, en 'ons' (werk@restaurant) geheim is een steamer... Dus gewoon een pleurishete oven.. Biefstuk op een plaatje, en in de oven..
eerst bakken jullie hem wel aan hoop ik toch?
Vroeger maakte het niet uit welk bier je dronk, maar toen dacht je ook dat alle meisjes hetzelfde waren
  zaterdag 17 februari 2007 @ 13:33:16 #176
43624 Martijn_77
It was a good year
pi_46396754
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 12:55 schreef dezenickiscool het volgende:
Hoi ik eet mn biefstuk enkel op 1 manier , doorbakken met in het uiterste midden een streepje roze
nu gebeurd het me al te vaak dat ik em ofwel niet lang genoeg laat liggen of juist te lang , dus ofwel koud ofwel grijs gebakken
iemand een richtingstijd aan beide zijden zodat em gebakken is maar toch een streepje roze? de truc van de "veerkracht" ontgaat me ( moet je duwen op je vlees met je vinger en voelen of het terugveert )
ik heb meestal kleine lapjes biefstuk , maar wel redelijk dik ( zijn het meest mals vind ik persoonlijk )

ik heb een lapje in de koelkast voor vanavond ( klein maar dik ) en kwil em perfect
Experience is what you get when you don't get what you wanted
Take my advice ... I don't use it anyway...
Een goede Fok! Search
Een goede Fok! Search
pi_46461086
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:16 schreef Captain_Chaos het volgende:

[..]



ben ik nou de enige die aan het puntje van zijn neus zat te voelen
nee, maar het puntje van mijn neus veert meer mee dan mn kin, wat nu?
i am the diamond in the dirt that ain't been found.....
pi_46532431
quote:
Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
Omdat ze in een restaurant een heel pak braadboter gebruiken
Je wil niet weten hoe vet dat is, maar wel lekker smeuiig
beter een knipoog dan een blauw oog
  maandag 26 februari 2007 @ 13:40:04 #179
97079 Jeff89
Conquer All
pi_46692914
quote:
Op zaterdag 17 februari 2007 13:18 schreef Erosjuhhh het volgende:

[..]

eerst bakken jullie hem wel aan hoop ik toch?
Dat spreekt voor zich..
  dinsdag 27 februari 2007 @ 16:46:06 #180
111171 Richie_Rich
Rich Industries©
pi_46737174
Ik zag vandaag bij de Makro in de koeling een runder haas liggen van zo'n 2 kilo. Zag er wel smakelijk uit. Is dit hetzelfde als ossehaas, of is het weer wat anders?

Tevens lag er ook een "achtermuis" zag er ook smakelijk uit en met ¤8/kg vriendelijk geprijsd, maar wat voor vlees is dit?
pi_66096753
Wereldtopic en een superschop. Ik heb laatst mijn biefstuk gekocht via http://www.beefensteak.nl/

Ik heb de ossehaas en T-bone steak gekocht en vooral de ossehaas was als boter op mijn tong, goede marmer structuur, zeer laag geprijst en goede service.

Aanradertje.
pi_66100221
quote:
Op woensdag 14 januari 2004 15:57 schreef Ole het volgende:
Volgens Rudolf van Lifeandcooking :

-verpakken in aluminiumfolie en 10 minuten laten rusten.

succes!
Dat dus! doet wonderen, dan gaart het verder en is 'ie van binnen niet koud!
pi_66120633
Dat zouten voor het bakken het vlees uitdroogt is onzin. Dan moet je er wel 3 kilo zout bijgooien en hem dan een dag laten staan, dan droogt ie uit... maar een beetje zout, daarna de pan in, no problem.
  maandag 16 februari 2009 @ 15:28:10 #184
31101 _Led_
Visje aaien niemand zeggen
pi_66121446
Ik gebruik gewoon de basismethode die ze bij Loetje (beste biefstuk van Amsterdam) ook gebruiken..

  • Vlees op tijd uit de koelkast, op kamertemperatuur laten komen.
    Volgens Loetje :
    "Dan koelt de boter namelijk af en schroeit de biefstuk langzamer dicht. Zo verliest het vlees kostbare sappen en wordt het droog. Wij kruiden het vlees voor het de pan in gaat. Volgens de boeken moet je dit pas doen als het dichtgeschroeid is, maar wij geloven dat vooraf zouten een smakelijkere jus geeft.' "

  • Verhit de pan en laat de boter goed bruin smelten, maar niet aanbranden. Ik gebruik BlueBand, en niet zo'n beetje ook.
    "Tip van Loetje: 'Wij bakken de biefstuk in margarine, liefst Blue Band. Die bevat niet zo veel water en geeft een mooiere, bruine jus."

  • Vuur hoog, biefstuk(ken) erin, dichtschroeien. Anderhalve minuut per kant is prima, vanaf dan biefstukken blijven draaien (Gebruik geen vork maar een tang, gaten prikken in de biefstuk is verboden !). Vuur kan wat lager dan.

  • Eigen toevoeging : direct uit de pan in een stuk alu-folie, en eventjes (paar minuutjes) in een voorverwarmde oven zodat ie goed door-en-door warm is.
    Nee, hij droogt daar niet door uit.
  • zzz
      maandag 16 februari 2009 @ 15:31:03 #185
    232606 RobinOok
    Patroonheilige van CUL
    pi_66121555
    Volgens mij gebruikt Loetje gewoon ossenhaas. Met ossenhaas moet het wel heeeeeel raar lopen wil die niet mals blijven. Geen kunst aan dus.
    pi_66121730
    quote:
    Op dinsdag 13 januari 2004 21:06 schreef Els_saai het volgende:
    Waarom wordt dikke biefstuk in een restaurant eigenlijk wel lekker (gaar)? Terwijl het thuis altijd alleen maar taaier wordt?
    Hier nooit last van misschien naar een andere slager gaan?
    Wij hebben hier trouwens ook 1 slager zitten die zijn biefstukjes een beetje loopt plat te slaan, die zijn niet te eten !
      maandag 16 februari 2009 @ 15:56:32 #187
    139516 uniekhoorn
    uniek, zoals ieder ander
    pi_66122537
    Ik vanavond de aanbieding biefstuk c1000 grillen (kilo voor 4 euro)
    Dat is gewone ordinaire biefstuk, helaas niks ossehazerigs aan, ahoewel dat voor mij wel wat te weinig bite heeft.

    Grilpan heet laten worden, biefstuk insmeren met arachideolie, grillen, eruit halen en zout en peper, in aluminiumfolie.
    Dan in de grilpan nog lekker even paprika en ui grillen
    Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
    Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
    Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
    pi_66123071
    mocht je in denhaag wonen... in het straatje naast Bohemen ( bosschebollen toko ) op de laan van NOI.. zit een traiteur slager.. het vlees daar.. oh man ik wordt er al vrolijk van als ik er aan denk !!

    lekkerrrrrrrrr
      maandag 16 februari 2009 @ 16:17:36 #189
    31101 _Led_
    Visje aaien niemand zeggen
    pi_66123327
    quote:
    Op maandag 16 februari 2009 15:56 schreef uniekhoorn het volgende:
    Ik vanavond de aanbieding biefstuk c1000 grillen (kilo voor 4 euro)
    Dat is gewone ordinaire biefstuk, helaas niks ossehazerigs aan, ahoewel dat voor mij wel wat te weinig bite heeft.

    Grilpan heet laten worden, biefstuk insmeren met arachideolie, grillen, eruit halen en zout en peper, in aluminiumfolie.
    Dan in de grilpan nog lekker even paprika en ui grillen
    Zou je 'm tussendoor niet ook even in die pan leggen ?
    zzz
      maandag 16 februari 2009 @ 19:20:27 #190
    139516 uniekhoorn
    uniek, zoals ieder ander
    pi_66130340
    quote:
    Op maandag 16 februari 2009 16:17 schreef _Led_ het volgende:

    [..]

    Zou je 'm tussendoor niet ook even in die pan leggen ?
    Jawel
    Nu doen en genieten, doodgaan kan altijd nog!
    Zolang er alcohol verkocht wordt, heb ik geen probleem.
    Je moet het leven nemen met een korreltje zout..... schijfje limoen en een shot tequilla
    pi_66375414
    Iemand die bij Van der Valk heeft gewerkt vertelde me dat de biefstuk daar de magnetron in gaat en dat er na afloop met een gloeiend hete vleesvork de donkere 'grillstrepen' worden aangebracht.
    pi_70219792
    Ze staan wel bekend om hun hele goede biefstuk.
    pi_70243166
    quote:
    Op maandag 23 februari 2009 15:19 schreef tsigalko het volgende:
    Iemand die bij Van der Valk heeft gewerkt vertelde me dat de biefstuk daar de magnetron in gaat en dat er na afloop met een gloeiend hete vleesvork de donkere 'grillstrepen' worden aangebracht.

    Bullshit.
    A command line lets you get intimate with your computer, data and protocols. GUIs are like wearing full body condoms.
      maandag 22 juni 2009 @ 09:42:46 #194
    45206 Pietverdriet
    Ik wou dat ik een ijsbeer was.
    pi_70244352
    Zaterdag Farmersteak gebakken, goed afgehangen prime rib, goddelijk!
    In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
    abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
    Forum Opties
    Forumhop:
    Hop naar:
    (afkorting, bv 'KLB')