abonnement Unibet Coolblue
pi_39145647
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 12:16 schreef cinnamongirl het volgende:

[..]

Dat moet je nou nooit doen!! De Mirena geeft zelf ook hormonen af. Dan moet je zeker geen eigen doktertje spelen en er nog de pil bij te slikken. Slaat je hele lijf van op hol.
Bij plaatsing tijdens de menstruatie ben je meteen beschermd tegen zwangerschap.
Bij plaatsing erbuiten na 7 dagen. In de tussentijd kun je condooms gebruiken.
Maar van neuken komt ws. toch niks de eerste dagen. Ik bloedde iig nog een tijdje na.
Oh oeps Meende gelezen te hebben dat sommige gynaecologen dat aanraadden, aan de mijne vroeg ik of ik ev. de pil kon slikken als ik niet ongesteld wilde worden tijdens de vakantie, dat kon wel zei ie. Maar ik doe het liever niet als het niet nodig is.

Ik heb de volgende dag gewoon weer sex gehad, had nergens last van
pi_39145831
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 12:19 schreef Lynn75 het volgende:
Had me net op een potje wilde sex verheugd gdvrdmme. Thanks iig
Wat is er mis met gewoon een keertje een condoom gebruiken ? Dat kan toch voor een keertje prima ?
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_39149919
Altijd een condoom. bedoel alleen dat het bloeden niet echt charmant is.
pi_39150011
Als je een vaste relatie hebt is dat meestal niet zo'n probleem, maar dit is een erg leuke scharrel en om gelijk bij een eerste x te liggen bloeden
pi_39150209
quote:
Op vrijdag 23 juni 2006 15:01 schreef Lynn75 het volgende:
Als je een vaste relatie hebt is dat meestal niet zo'n probleem, maar dit is een erg leuke scharrel en om gelijk bij een eerste x te liggen bloeden
Als je uitlegt waardoor het komt zal ie dat toch niet zo erg vinden? Anders is het wel een erg botte lul..
pi_39150282
is ook zo.. zit mezelf teveel op te fokken. En bot is ie zeker niet :
pi_39150461
Nou dan komt 't vanzelf goed Zal ook wel meevallen hoor, als je al bloed zullen het waarschijnlijk hoogstens een paar druppies zijn
pi_39150490
pi_39150785
quote:
Op donderdag 22 juni 2006 18:35 schreef Lynn75 het volgende:
Gister de Mirena laten plaatsen. Ging zorgeloos naar de dokter me niet realiserend wat me te wachten stond. Het deed ongelovelijk veel pijn maar heb het doorstaan. Wel geschrokken van de zgn kogeltang. Geloof me die wil je niet zien, het beeld spookt nog in mijn hoofd. Nu nog een paar druppeltjes bloed door de dag heen. Kan iemand me vertellen hoe lang dat kan duren? Heb zondag een leuke date en wil eigenlijk wel heel graag dat het bloeden , ook al is het maar een beetje, gestopt is. Zou het helpen om de pil nog een maand door te slikken om het bloeden te stoppen? Aan de andere kant lijkt me een dubbele dosis hormonen ook niet echt gezond.
Ik heb er weken last van gehad, ik denk zo'n 1,5 maand.
  vrijdag 23 juni 2006 @ 15:39:01 #210
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_39151314
Bij mij is de Mirena afgelopen maandag geplaatst, ook met moeite, maar ok . Heb die maandag en dinsdag behoorlijk last gehad van buikpijn en misselijkheid. Sinds gister geen bloed meer verloren, maar voel m'n buik nog wel af en toe. Hij is duidelijk nog aan het settelen .

Ik heb aanleg voor pukkeltjes, dus ik ben erg benieuwd hoe dat zich gaat ontwikkelen. Bij de pil werd het soms erger en bij een andere pil weer minder, heel wisselend dus. Nuvaring heb ik ook gehad: doffe ellende. Aangezien ik nu al geen bloed meer verlies, heb ik goeie hoop dat het goed gaat komen .
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
  vrijdag 23 juni 2006 @ 15:39:29 #211
55647 XcUZ_Me
Vileine vrouw
pi_39151328
Oja, ik heb alle injectienaalden en gereedschappen gezien . Leuk speelgoed hoor .
[b]Op dinsdag 4 maart 2008 13:44 schreef Zhenar het volgende:[/b]
Spelletjeshater! :( Prinses der Duisternis! :r Eter van kinderen en puppies!!!!! :'( !!!!!
pi_39159009
Mijn huid is idd iets slechter geworden sinds ik gestopt ben met de pil. Jammer, maar ik kan me er niet zo druk om maken eigenlijk.
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_39244562
Verdoving??? Daar hebben ze mij toen niks over verteld. Ik had wel de één of andere speciale pijnstiller op mogen halen bij de apotheek, en die moest ik 4 uur van tevoren innemen. Heeft volgens mij niet echt geholpen... Die tang idd die ze dan even fijn op je baarmoedermond zetten - auw!!! Daar is het gevoelloos, hebben ze mij wel eens verteld. Jaja.
pi_39245115
Mij is er ook niks over verteld, maar zo'n injectienaald in m'n doos leek me dus echt niks Vond een verdoving uiteindelijk ook helemaal niet nodig, maargoed dat hangt dus van de persoon af zo te zien..
pi_39246534
Ik kreeg een roesje, dus ik heb helemaal niks gemerkt!
pi_39258461
Bij mij prikten ze die verdoving juist zonder wat te zeggen, ik dacht dat dat hoorde.

Maar zelfs met verdoving voelde ik het spiraaltje plaatsen ook, het voelde aan als een heftige menstruatiekramp
pi_39571244
Ik heb binnenkort een afspraak met de gyn om het eens te gaan hebben over het plaatsen van een spiraaltje bij mij... Zou het het liefst alweer achter de rug hebben allemaal...
pi_39571352
Bij mij hebben ze idd geen woord gerept over verdoving ofzo. Ze zeiden gewoon "Neem twee Ibuprofen in voor je thuis weggaat, zodat ze werken als je hier bent." Niks geen speciale pijnstillerts ofzo.
It's my party and I'll cry if I want to.
pi_40860158
Nou, ik ben dus bij de gyn geweest en ze zei dat de Gynefix wel een goede optie was. Hij is qua veiligheid vergelijkbaar met de Mirena, omdat hij goed blijft zitten. Ik was toevallig ongesteld dus zei ze dat 'ie gelijk geplaatst kon worden. Daar werd ik wel een beetje zenuwachtig van, maar ik had er rekening mee gehouden en een pijnstiller ingenomen van tevoren.
Het deed best pijn, vooral het bevestigen van binnen, ik voelde echt een flinke steek van de naald. Bleek bij de echo dat hij niet goed zat! Toen ze hem er weer uithaalde bleek ook nog eens dat hij helemaal niet vast zat... Nu moet ik wachten tot mijn volgende menstruatie en dan gaat ze het weer proberen... Ik hoop wel dat ze ondertussen gaat oefenen!!! Ze heeft me nog een foldertje meegegeven van de Flexi-T, ze hoopt zeker dat ik me dan misschien bedenk omdat die makkelijker te plaatsen is.
  woensdag 16 augustus 2006 @ 10:55:13 #220
78707 TheSilentEnigma
Heldin, bazin, godin.
pi_41121004
Ja hoor, volgende week weer proberen. Ik krijg nu wel een andere gyn, een man, zo waarschuwde de assistente mij. Dus daar ben ik wel blij mee, hopelijk kan hij zo'n ding wel fatsoenlijk zetten! Hopelijk...
pi_41121775
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 09:57 schreef flutterbye het volgende:
Ja hoor, volgende week weer proberen. Ik krijg nu wel een andere gyn, een man, zo waarschuwde de assistente mij. Dus daar ben ik wel blij mee, hopelijk kan hij zo'n ding wel fatsoenlijk zetten! Hopelijk...
Ik lees vaak (en zo blijkt ook uit eigen ervaring) dat mannen vaak voorzichtiger zijn bij het zetten Succes alvast!
pi_41122150
hoe zit het met je libido en een mirenaspiraaltje? Wordt dat minder?
heb jaren de pil/implanon gehad en ben daar nu mee gestopt ivm trombose... Ik moet zeggen dat dat mij wel bevalt!
Echter alleen een condoom is niet superveilig, dus zit toch te denken aan spiraaltje
pi_41122326
Het wordt zeker niet minder, eerder meer
pi_41122542
quote:
Op donderdag 24 augustus 2006 10:29 schreef ZwarteMagika het volgende:

[..]

Ik lees vaak (en zo blijkt ook uit eigen ervaring) dat mannen vaak voorzichtiger zijn bij het zetten Succes alvast!
Dank je! De vorige keer was ze ook wel voorzichtig, maar dus té voorzichtig waardoor de plaatsing mislukt is. Ze was bang om te ver door te prikken en daardoor heeft ze dus compleet misgeprikt. Alleen heb ik die naald wél gevoeld! En ik maar denken dat die klem het ergste was! Dat was bij de Mirena iig het meest pijnlijke bij mij. Als ik weer diezelfde gyn had nu zou ik wel een paar slapeloze nachten tegemoet gaan denk ik!
Ik heb er ook niet zo'n moeite mee als het een man is, ik hoop gewoon op iemand die al wat ervaring heeft met het plaatsen van een gynefix, en de gyn bij mijn vorige afspraak had dat duidelijk niet! Ik heb ook tegen de assistente gezegd dat het om een Gynefix gaat, die had ze nog liggen en ik dacht dan kan ze dat ook gelijk doorgeven aan de arts, dan is hij er iig op voorbereid. Vorige keer ging ze dat ding uitpakken en eens even goed op het briefje kijken wat de instructies ook alweer waren...

[ Bericht 1% gewijzigd door flutterbye op 24-08-2006 10:59:07 (spelling...) ]
pi_41122672
Waah klinkt lekker professioneel Een troost, het kan nu alleen maar beter gaan
pi_41169253
ik heb een heel specifiek vraagje. Mijn natuurlijke menstrtuatie is een hel: een hele week ziek, liters bloedverlies (voor mijn gevoel dan, minimaal 3 tampons per nacht), overgeven, diarree, koorts, en om over de krampen en pijnen maar niet te spreken. Ik heb lang de pil gebruikt en ben nu aan de nuvaring. Ideaal, omdat je lekker lang doort kun slikken/ringen en zodoende nooit meer ongesteld hoeft te zijn. Als ik toch soms een stopweek inlas omdat mijn lichaam last krijgt van het doorringen, is mijn menstruatie nog steeds heftig, maar met minder bloedverlies en zonder koorts (krampen wel even erg).

Ik zit toch al een poos te denken aan de mirena spiraal maar door dit topic heb ik serieus al buikkrampen van angst. Zou het zetten bij mij extra pijnlijk zijn? En zijn er ook ervaringen van vrouwen/meiden die ook zulke heftige natuurlijke menstruaties hebben? Is het minder geworden, of bleef het hetzelfde?
I had a signature once. It was awful.
pi_41286594
Nou, qua zetten denk ik niet dat het wat uitmaakt of je hevige menstruaties hebt of niet, de 1 kan er gewoon beter tegen dan de ander. Aangezien jij al flink wat krampen gewend bent ligt jouw pijngrens misschien zelfs hoger.

Ondanks mijn vervelende ervaring vorige maand met het mislukken van het plaatsen heb ik er achteraf niet zoveel last van gehad. Behalve de stress dan! En ik ben met een naald geprikt! Dat hoeft bij een Mirena niet eens. Ik denk als jij je laat verdoven, (ik heb je posts in het andere topic ook gelezen) dat je misschien meer last zult hebben van het wondje van de prik achteraf, dan van het plaatsen! Ik weet ook niet waar ze die verdoving zetten, bij mij werd het spiraaltje dus in de baarmoederwand bevestigd, ik heb nog wel een paar dagen af en toe een stekend gevoel gehad links bovenin mijn baarmoeder.

Toen mijn Mirena geplaatst werd vond ik de klem die op de baarmoedermond gezet word het pijnlijkste. Na die prik van vorige maand vind ik dat dus niet meer! Daarna trekken ze je baarmoeder iets naar beneden, dat is een soort 'weeïg' gevoel, vervelend gevoel maar niet pijnlijk te noemen. Van het daadwerkelijk inbrengen van de Mirena in de baarmoeder heb ik niet zoveel gevoeld.

Met de Gynefix dus wel, niet van het inbrengen maar alleen van de naald. Maar dat was ook even schrikken en gelijk daarna ebde de pijn alweer weg. Ik heb ook geen last gehad van duizeligheid ofzo, ik ben beide keren zelf naar huis gefietst. (wat in geval van de mirena geen succes was overigens, maar dat was het na een half jaar nog steeds niet dus heb ik hem eruit laten halen)

Ik zou me niet teveel zorgen maken over het plaatsen, als je maar bij een ervaren gyn bent! Als je geen verdoving krijgt, neem een uur van tevoren een flinke pijnstiller.
pi_41353681
Ik heb mijn Gynefix erin hangen! Ik was erg zenuwachtig, maar het ging allemaal goed! Ik kreeg uiteindelijk toch een vrouwelijke gyn, omdat zij wat meer ervaring had met het zetten van dit spiraaltje. (wel een andere vrouw dan vorige keer overigens) Maar dat was dus al een hele geruststelling, dat ze wat ervaring had. Ik was vooral bang voor de pijn, omdat het vorige keer best zeer deed, maar nu was het een stuk minder pijnlijk dan vorige keer! Ik voelde het nu ook ergens in het midden, vorige keer zat die gyn echt ergens aan de zijkant... Ik hoop niet dat ik daar ergens last krijg van littekenweefsel ofzo...

Nouja, over 6 weken controle dus, maar ze zei dat ze er redelijk zeker van was dat hij nu gewoon goed zat. Jammergenoeg heeft ze niet gelijk een echo gemaakt. Maar dat deed de vorige gyn ook eigenlijk alleen maar omdat ze dacht dat het niet goed was gegaan.

Verder ging het ook allemaal goed, ik was niet duizelig ofzo en ik heb ook niet echt pijn gehad daarna, ik kon rustig naar mijn auto lopen en ik ben zelf naar huis gereden. Dus het is me echt 100% meegevallen! Nu is het hopen dat hij goed blijft zitten!
pi_41445536
na lang meelezen, zelf toch eens willen reageren, heb nu voor de 2 keer mirena spiraal,
1ste was vlak na de bevalling van mijn dochtertje, 2 en half jaar er in gezeten, en nooit problemen gehad, alleen is op een gegeven moment mijn baarmoeder verzakt, en is het spiraal toen ook verzakt en verwijdert,

Nu weer sinds 3 maanden een mirena, en tot nu toe alleen maar ellende, het inbrengen was geen ramp, voeld niet prettig, maar ontzettend pijnlijk was het niet, Alleen bloed ik sinds de na controle (na 6 weken) iedere dag!
het begint met een zwaar irritante kramp, als of ik geprikt wordt door dat ding, en dan bloed ik ongeveer 2 uren, waarna het weer weg gaat, De krampen zijn serieus nog erger dan wanneer ik zonder spiraal ongesteld was,
Nu heb ik maandag weer afspraak bij gyna, en hoop dat er een logische verklaring is, het wordt iig geen pil meer,

Meer mensen deze problemen gehad, en waar kwam dat dan door?
gelukkig zijn is niet hebben wil, maar willen wat je hebt,
pi_41511769
@ Brenila, heb je dit topic ook al gelezen? Daar komen wat meer Mirena gebruiksters, geloof ik. Mirena: Voor, tijdens en na het plaatsen - Deel 3
pi_41701210
Update - ik voel me momenteel prima, geen krampen of opgeblazen gevoel meer. Ik had de eerste 4 dagen echt een opgezet gevoel, net of mijn eten steeds verkeerd viel. Daarna heb ik nog een keer 2 dagen kramp gehad maar nu is alles oké.
Alleen wel minder... mijn bloeding is nog niet opgehouden. Begin het wel een beetje zat te worden. (ja, nu al! ) Het lijkt vandaag wel iets minder te worden, *niet te hard juicht* vorige week had ik soms echt het idee dat het eruit stroomde... Je kunt last hebben van spotting, zeggen ze dan. Nou, dit zijn wel erg veel spots dan! Ik lees dat het bij sommige meiden erg lang duurt - volgens de assistente van de gyn komt het wel eens voor dat het 6 maanden aanhoudt!

Iemand nog wat opbeurende verhalen te vertellen?
pi_41831154
Verder nog iemand last van het koperluchtje? Gaat dat nog over?

Spotting is trouwens *bijna* gestopt! Hopelijk blijft dat even zo...
pi_53619605
ondanks de dreigende melding dat ik goed moet nadenken of ik een topic waar al 381 dagen niet in gerageerd is omhoog wil schoppen, plaats ik hier toch even een bericht.

Ik ben bezig met een keuze te maken tussen de Mirena en de koperspiraal en ik vond dit topic via Google. Ik vond er zeer handige opmerkingen en ervaringen in, dus vandaar deze kick. Dit is toch handiger dan steeds switchen tussen de topics over de betreffende spiraaltjes
pi_58936243
Hallo mensjes,

Ik heb gister de mirena laten plaatsen, en zal jullie vertellen dat ik er geen last van heb. Ook het zetten viel reuzen mee!!!!!!!! Ik had echt verwacht dat het pijn zou doen Maar NEE hoor meiden wees niet bang een kindje baren dat is niet zo fijn maar die mirena zetten voelde ik niks van.

Hopelijk blijft alles goed op zijn plekje zitten en reageer ik er goed op.(dan kunnen we er weer 5 jaar tegen aan.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')