Zo oud is die toch niet?quote:
Appelstroop met kaas is echt goddelijk. Laagje appelstroop en dan beleggen met extra belegen of oude kaasquote:Op zaterdag 6 september 2025 18:12 schreef Invisibli het volgende:
Ik doe even alsof ik de appelstroop met kaas niet gezien heb.
Voorderest: Mickeytt en eettopics
Bruine bonen met piccalily, doen ze dat in andere landen ook?
Waarschijnlijk gebruikt je oma boter, ipv margarine.quote:Op zaterdag 6 september 2025 17:51 schreef Mikeytt het volgende:
Ik kom steeds weer achter nieuwe snacks die mensen vroeger en nu nog steeds eten die typisch Nederlands zijn.
Ben wel benieuwd wat voor typisch Nederlands jullie vroeger atenEn dan bedoel ik niet hele maaltijden als snert of stamppot, maar dingen zoals:
[ afbeelding ]
Nog steeds mijn guilty pleasure. Boterham met margarine en speculaas.![]()
Om 1 of andere reden is ie bij mijn oma altijd lekkerder terwijl het zo simpel te maken is...![]()
Geen idee, maar volgens mij is het de traditie hier dat het kapucijners moeten zijn ipv die typische bruine bonen.quote:Op zaterdag 6 september 2025 18:12 schreef Invisibli het volgende:
Bruine bonen met piccalily, doen ze dat in andere landen ook?
Wat zijn dit dan? Lijkt op een soort french toast met poedersuikerquote:
wentelteefjes natuurlijkquote:Op zaterdag 6 september 2025 19:58 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Wat zijn dit dan? Lijkt op een soort french toast met poedersuiker
Ik zal het eens vragen de volgende keer. Volgens mij gewoon margarine, want zit in een kuipquote:Op zaterdag 6 september 2025 19:41 schreef maily het volgende:
[..]
Waarschijnlijk gebruikt je oma boter, ipv margarine.
ahh, wist niet dat de Nederlandse versie zonder kaneel is.quote:
Zeeuwse bolusquote:
Toch lekkerder dan pannenkoeken. Wel naturel met poedersuiker en boter, niet met chocolade ongein enzoquote:
Regelmatig maak ik die voor het ontbijt voor mijn dochter. Lekker hoor, wentelteefjesquote:
Er zullen nog wel wat omaatjes zijn die daar mee bakken of op brood smeren.quote:Op zaterdag 6 september 2025 19:59 schreef Mikeytt het volgende:
[..]
Ik zal het eens vragen de volgende keer. Volgens mij gewoon margarine, want zit in een kuip
Nu je het zegt... zal inderdaad margarine zijn, want ze heeft ook zo'n keramisch bakje boter die altijd op het aanrecht staat i.p.v. in de koelkast, dus het kuipje zal wel margarine zijn en op het aanrecht echt boter.quote:Op zaterdag 6 september 2025 20:01 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Er zullen nog wel wat omaatjes zijn die daar mee bakken of op brood smeren.
Boter was vroeger duur, en margarine was goedkoop.
Ik voor mezelf. Zoet of hartig.quote:Op zaterdag 6 september 2025 20:01 schreef capricia het volgende:
[..]
Regelmatig maak ik die voor het ontbijt voor mijn dochter. Lekker hoor, wentelteefjes![]()
Doet me gelijk denken aan de witlof met ham eromheen die mijn moeder maakte, dikke laag gesmolten oude kaas erover van de restjes die we over hadden. Goh wat was witlof toen ook nog bitterquote:Op zondag 7 september 2025 11:33 schreef golfer het volgende:
Asperges uit een potje met hamrolletjes er omheen:
[ afbeelding ]
quote:Op zondag 7 september 2025 02:10 schreef Invisibli het volgende:
Vroeger, aten wij weleens haan in plaats van kip.
Ik vond die toen heel lekker.
Steviger en smakvoller uit de oven dan kip in mijn beleving.
Waarom dat geen ding meer is..
Heel soms zie ik het nog op een menu staan.
Dat is toch niet oud-hollands? of wel?quote:Op zondag 7 september 2025 12:53 schreef LangeTabbetje het volgende:
De rolmops ! Als ik af en toe weer eens in Nederland ben, staat ie op het menu !
Ei(eren) klutsen met zeer fijn geraspte kaas. Beetje peper en zout.quote:Op zondag 7 september 2025 18:30 schreef Smallish het volgende:
[..]
Wat doe je bij hartige wentelteefjes? Ik ken alleen zoete
Dat klinkt best oké!quote:Op zondag 7 september 2025 18:31 schreef maily het volgende:
[..]
Ei(eren) klutsen met zeer fijn geraspte kaas. Beetje peper en zout.
O zo lekker! Die gesuikerde dan. Je had ook hele grote spekken. Traktatie!quote:Op zondag 7 september 2025 12:24 schreef RobertoCarlos het volgende:
Is dit ook een oud-hollandse snack (spekkies!!) ? Of wordt dit nog veel gegeten?
[ afbeelding ]
Dat is toch in veel landen? Pindakaas met zoet?quote:Op zondag 7 september 2025 12:19 schreef RobertoCarlos het volgende:
Het verbaast me dat bij het broodbeleg de boterham pindakaas met hagelslag nog niet is genoemd..... klassiekertje![]()
[ afbeelding ]
Aaahhhhhh maak me gek!quote:Op zaterdag 6 september 2025 19:57 schreef Harvest89 het volgende:
[..]
Geen idee, maar volgens mij is het de traditie hier dat het kapucijners moeten zijn ipv die typische bruine bonen.
Kapucijners, met spek, ui, klein beetje azijn, en piccalily.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |