Niks met woke te maken, wel met de toekomst hoe anderen naar hun zullen kijken, zowel man als vrouw. Ben het er absoluut niet mee eens dat ze zich dit zelf aandoen. De maatschappij doet hun dit aan.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 09:52 schreef Stepperoller het volgende:
Ongetwijfeld zijn er nog steeds fragiele mannen die over gevoelens praten 'woke' vinden of zo, maar dat is dan wel iets dat ze zichzelf aandoen.
Mensen die geen gevaar zijn voor zichzelf of anderen kun je niet dwingen om hulp te zoeken.
Of misschien klopt het niet wat jij denkt? Misschien moet je dat eens overwegen.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:03 schreef spickel het volgende:
[..]
Het probleem is dat mannen dit niet doen, 20 jaar geleden niet, nu niet en over 20 jaar ook niet. En dat komt voornamelijk door onze maatschappij, en door vrouwen met denkwijze zoals jezelf.
"Mannen kunnen zich gewoon opstellen en hun hart luchten". Gewoon.... precies waar mijn topic over gaat eigenlijk. Helaas snap je het niet.
Of jij zoekt eens naar andere filmpjes (en info) dan degene die je mening bevestigen.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:16 schreef spickel het volgende:
Misschien eens idee om zelf wat filmpjes te bekijken over dit onderwerp op tiktok. Die sentimentele muziek moet je gewoon negeren, maar luister eens gewoon.
Wat minder TikTok kijken en het echte leven gaan leiden. Dit is niet de werkelijkheid.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 09:22 schreef spickel het volgende:
Boys don't cry.
In onze samenleving groeien veel jongens nog steeds op met het idee dat ze sterk, stoer en onverstoorbaar moeten zijn. Er is nauwelijks ruimte voor kwetsbaarheid. Huilen wordt al snel gezien als een zwakte, praten over gevoelens als zeer ongemakkelijk, en hulp zoeken als falen, schaamte om er als man over te beginnen. En dat is iets levensgevaarlijks.
Ik heb een collega met wie ik niet veel contact heb, maar ik zie hem steeds verder wegglijden. Het is geen midlifecrisis. Ik kan aan alles zien dat hij lijdt in stilte. Ik zie het gewoon in zijn ogen, in zijn houding, in hoe hij zich voortbeweegt. En hoewel ik hem graag zou willen helpen, weet ik niet hoe ik dat moet aanpakken.
Het is nogal schrijnend om te beseffen dat veel mannen in zo'n situatie volledig op zichzelf zijn aangewezen. Ze kunnen hun gevoelens vaak nergens kwijt , soms zelfs niet bij hun partner of kinderen, als die er zijn.
Het gevolg is wel duidelijk: een opeenstapeling van frustratie, depressie, en in het uiterste geval zelfmoord. Ook mannen die denken dat hun problemen verdwijnen als sneeuw voor de zon als ze een nieuw leven gaan beginnen, maar dat is natuurlijk ook een fabeltje. Naderhand zal het nog veel slechter gaan.
Mijn indruk is dat veel mannen wél hulp willen, maar het simpelweg niet durven te vragen. Omdat het zwak voelt. Omdat ze denken dat ze gefaald hebben als ze het niet alleen aankunnen.
Een soort maatschappelijke verwachting dat je als man gaat gewoon moet doorgaan, en dat je wel sterker bent dan je demonen.
Soms zou het misschien al verschil kunnen maken als iemand gewoon vraagt: "Hoe gaat het écht met je?" Om zich gehoord te voelen. Maar dat wordt zelden aan een man gevraagd, tenminste niet in mijn eigen ervaring en ik moet toegeven dat ik dat zelf ook niet doe.
Zelf kijk ik regelmatig op TikTok, vaak gewoon om te relaxen of tijd te doden, uit verveling . Wat me de laatste tijd opvalt, is dat bij veel video's over mannen of echtgenoten in de reacties steevast staat: "Men..." vaak op een cynische of neerbuigende toon.
Alsof mannen in en in slecht zijn. Zat vieze wijven die ik ken hebben hun man helemaal gesloopt, en voor de buitenwereld wordt de man aangezien als de zwakke, als de schuldige.
Als vrouwen zouden we daar best wat vaker bij stil mogen staan. We zien mannen te vaak alleen als sterk, geverig, en onvermoeibaar. We nemen maar graag vaak aan dat het wel goed met ze gaat — terwijl diezelfde man misschien 's avonds op de bank in stilte zit te huilen, zonder uitweg te zien.
Mannen gaan vaak dingen doen waar ze volledige controle op hebben in vreemde situaties, als een dom voorbeeld, de auto poetsen.
Gisteravond zocht ik op TikTok naar "men’s mental health" en wat ik toen zag, raakte me diep. Mannen die zich daar (vaak wel anoniem) durven uit te spreken over hun mentale gezondheid. En de reacties eronder: andere mannen die hen steun bieden, hun verhaal delen, herkenning tonen. En het aantal reacties en likes zijn ook niet om lacherig over te doen.
Waarom kan dat niet ook in het echte leven?
Vraag eens aan je eigen kerel hoe het echt met hem gaat.
@spickelquote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:07 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Waarom pik je nou de vrouwelijke user eruit en niet de mannelijke die dezelfde mening deelt?
Waarom leg je de schuld bij vrouwen?
Ik denk dat de meeste reacties over het algemeen/de algemene tendens gaan. Dus of het wel of geen maatschappelijk probleem is anno 2025. Niet over individuele mannen die het wel of niet lukt om over hun problemen te praten.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:29 schreef Lienekien het volgende:
Ik moet zeggen dat ik de mening ‘mannen kunnen wel over hun mentale problemen praten en als ze dat niet doen is het hun fout’ niet zou durven te onderschrijven.
Waarom vervalt dit topic in: als ik het kan, dan kan jij het ook en als het jou niet lukt dan ligt het aan jou.
Dan vraag ik me af wanneer iets wel of niet gekwalificeerd kan worden als een maatschappelijk probleem.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:46 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik denk dat de meeste reacties over het algemeen/de algemene tendens gaan. Dus of het wel of geen maatschappelijk probleem is anno 2025. Niet over individuele mannen die het wel of niet lukt om over hun problemen te praten.
Geen reden. Knap als er een man is die hier wel over durft te spreken en actie onderneemt en het op deze manier probeert op te lossen. De andere 99.9% doen dit niet, en lopen er in stilte mee rond, soms tot een point of no return.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:42 schreef Lienekien het volgende:
[..]
@:spickel
Is er een reden waarom je niet op mij reageert?
Wat fijn dat jij woordvoerder bent van de gehele mannelijke bevolking.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:39 schreef MissButterflyy het volgende:
[..]
Wat minder TikTok kijken en het echte leven gaan leiden. Dit is niet de werkelijkheid.
bedoel je met Nivea soms de gehate management afkorting " niet voor een ander invullen "quote:Op dinsdag 13 mei 2025 10:03 schreef greysbones het volgende:
[..]
JIJ bent van de Nivea
ik heb meerdere mannelijke vrienden waarvan 1 met serieuze issues in het verleden
hij weet dat de deur hier altijd voor hem openstaat
en maakt daar ook gebruik van
verder heeft hij ervoor GEKOZEN hulp te zoeken en te werken aan zijn PROBLEEM
Jammer dat je met dit soort cijfers gaat strooien, want dit slaat echt nergens op.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:50 schreef spickel het volgende:
[..]
Geen reden. Knap als er een man is die hier wel over durft te spreken en actie onderneemt en het op deze manier probeert op te lossen. De andere 99.9% doen dit niet, en lopen er in stilte mee rond, soms tot een point of no return.
Dingen die ik hier lees dat het hun eigen schuld is als ze er niet over spreken is onzin, want de maatschappij is niet ingesteld hierop.
Bron?quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:50 schreef spickel het volgende:
[..]
Geen reden. Knap als er een man is die hier wel over durft te spreken en actie onderneemt en het op deze manier probeert op te lossen. De andere 99.9% doen dit niet, en lopen er in stilte mee rond, soms tot een point of no return.
Dingen die ik hier lees dat het hun eigen schuld is als ze er niet over spreken is onzin, want de maatschappij is niet ingesteld hierop.
Kennelijk vind je dat JIJ dat bent.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:52 schreef spickel het volgende:
[..]
Wat fijn dat jij woordvoerder bent van de gehele mannelijke bevolking.
Waarom ken ik dan genoeg mannen in dezelfde maatschappij die hier niet (meer) mee worstelen dan, omdat er op dat vlak al zoveel vooruitgang is geboekt?quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:50 schreef spickel het volgende:
[..]
Geen reden. Knap als er een man is die hier wel over durft te spreken en actie onderneemt en het op deze manier probeert op te lossen. De andere 99.9% doen dit niet, en lopen er in stilte mee rond, soms tot een point of no return.
Dingen die ik hier lees dat het hun eigen schuld is als ze er niet over spreken is onzin, want de maatschappij is niet ingesteld hierop.
Ik denk zeker dat er mannen zijn die het moeilijk vinden om over problemen te praten. Vrouwen trouwens ook.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:48 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Dan vraag ik me af wanneer iets wel of niet gekwalificeerd kan worden als een maatschappelijk probleem.
Ik denk dat er echt wel een punt is. Jammer dat het grotendeels wordt ondergesneeuwd door de merkwaardige aanpak van TS.
Ik denk wel dat er een groep die wel geholpen wil worden, maar voor wie die drempel heel erg hoog is.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:56 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
Waarom ken ik dan genoeg mannen in dezelfde maatschappij die hier niet mee worstelen dan?
Ongetwijfeld zijn er subculturen waarin dit wel speelt, maar dat is iets anders dan de maatschappij in er in zijn geheel niet op ingesteld zou zijn.
En eigen schuld heb ik nergens gezegd. Alleen dat je mensen die niet geholpen willen worden niet kan helpen.
Uiteraard. Maar dat geldt dus ook voor vrouwen.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:57 schreef Lienekien het volgende:
[..]
Ik denk wel dat er een groep die wel geholpen wil worden, maar voor wie die drempel heel erg hoog is.
Precies.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:57 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Ik denk zeker dat er mannen zijn die het moeilijk vinden om over problemen te praten. Vrouwen trouwens ook.
En voor de term 'maatschappelijk probleem' zijn definities opgesteld.
Ik denk dan weer wel dat er bij mannen andere redenen kunnen meespelen die die drempel hoog maken.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:59 schreef Whiskers2009 het volgende:
[..]
Uiteraard. Maar dat geldt dus ook voor vrouwen.
Ik denk dat er zeker sprake is van een verbetering in dat opzicht. Maar ik denk dat er nog steeds wel een verschil is in de opvoeding van jongens en meisjes, waarbij er nog een grote groep is die jongens opvoedt tot sterke mannen en meisjes tot zorgzame, empatische mensen. En voor zover er een groeiende groep ouders is die dat verschil niet maken en jongens ook zorgzaam en empathisch opvoeden en meisjes ook sterk ondervinden ze dat dat in de maatschappij nog altijd niet even goed wordt ontvangen en opgepakt.quote:Op dinsdag 13 mei 2025 11:56 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
Waarom ken ik dan genoeg mannen in dezelfde maatschappij die hier niet (meer) mee worstelen dan, omdat er op dat vlak al zoveel vooruitgang is geboekt?
Ongetwijfeld zijn er subculturen waarin dit wel speelt, maar dat is iets anders dan de maatschappij in er in zijn geheel niet op ingesteld zou zijn en dat er geen enkele vooruitgang is.
En eigen schuld heb ik nergens gezegd. Alleen dat je mensen die niet geholpen willen worden niet kan helpen.
Maar het is toch wel zinvol om te kijken naar wat er specifiek voor mannen kan spelen?quote:Op dinsdag 13 mei 2025 12:01 schreef Stepperoller het volgende:
[..]
Precies.
Ik spreek nergens tegen dat er geen mensen zijn die het moeilijk vinden over hun problemen te praten en een hoge drempel ervaren bij hulp zoeken, maar dat kan met zoveel factoren samen dat ik er moeite mee heb om zonder inhoudelijke onderbouwing te doen alsof dat uitsluitend een probleem is voor mannen.
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |