Nee! En ook geen handjes.quote:Op maandag 24 maart 2025 17:49 schreef gcjoel het volgende:
@:Blues hebben jullie nog lekkere bonbons gehaald?
Ben benieuwd of hij gaat vertrekken. Dit is wel een blunder van de bovenste plankquote:
jawel, eendeborst filet (28 euro per kg) zowel stuk als plakjes (44 euro per kg).quote:Op maandag 24 maart 2025 19:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wij eten regelmatig barbarie eend/eendenborst en Peking eend, in de herfst ook wilde eend (geschoten) Vraag me af waarom het in NL zo weinig gegeten wordt. Onbekend? Verkoopt de AH het niet (geen idee, kom daar echt nooit)?
Wat voor eend is dat in plakjes? Gerookt schat ik?quote:Op maandag 24 maart 2025 19:31 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
jawel, eendeborst filet (28 euro per kg) zowel stuk als plakjes (44 euro per kg).
Ik eet het ook niet echt graag terwijl ik verder wild wel prima te eten vind. Maar eend een stuk minder. Zal het ook nooit bestellen in een restaurant
Ja https://www.ah.nl/product(...)kte-eendenborstfiletquote:Op maandag 24 maart 2025 20:08 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Wat voor eend is dat in plakjes? Gerookt schat ik?
Hoezo deze stelling?quote:Op maandag 24 maart 2025 19:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wij eten regelmatig barbarie eend/eendenborst en Peking eend, in de herfst ook wilde eend (geschoten) Vraag me af waarom het in NL zo weinig gegeten wordt. Onbekend? Verkoopt de AH het niet (geen idee, kom daar echt nooit)?
OK, ik denk ook niet dat het daar de maatstaf is voor Nederland als het om eend of wild gaat.quote:Op maandag 24 maart 2025 20:40 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Ik zie het zelden in CUL / Wat eten en drinken we vandaag #584 mAccie bijvoorbeeld
Nederland heeft historisch gezien juist een traditie van het eten van (wilde) eend, de eendenkooi en het kooikershondje zijn Nederlands. Blijkbaar is dat helemaal uit de mode gegaan.quote:Op maandag 24 maart 2025 20:46 schreef MadMaster het volgende:
[..]
OK, ik denk ook niet dat het daar de maatstaf is voor Nederland als het om eend of wild gaat.
Nederland heeft sowieso niet zo'n jacht- en wildtraditie als de omringende landen en dus staan dat soort gerechten niet standaard op het dagelijks menu…
quote:Op maandag 24 maart 2025 20:17 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja https://www.ah.nl/product(...)kte-eendenborstfilet
Wat er vroeger al dan niet was, heb ik niet meegemaakt.quote:Op maandag 24 maart 2025 20:55 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Nederland heeft historisch gezien juist een traditie van het eten van (wilde) eend, de eendenkooi en het kooikershondje zijn Nederlands. Blijkbaar is dat helemaal uit de mode gegaan.
Okay, dus geen traditiequote:Op maandag 24 maart 2025 21:01 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Wat er vroeger al dan niet was, heb ik niet meegemaakt.
Ik beoordeel het vanuit het heden…
Konijn ook zo iets, ligt standaard bij de Lidl in Belgie. Nog niet vaak in NL gezien.quote:Op maandag 24 maart 2025 19:25 schreef Jan_Onderwater het volgende:
Wij eten regelmatig barbarie eend/eendenborst en Peking eend, in de herfst ook wilde eend (geschoten) Vraag me af waarom het in NL zo weinig gegeten wordt. Onbekend? Verkoopt de AH het niet (geen idee, kom daar echt nooit)?
Er is een groot smaakverschil tussen wilde en tamme eend. Geschoten wilde eend smaakt weer anders dan kooi eend (wilde een die in een eendenkooi is gevangen), en Pekingeend en Barbarie eend smaken ook weer verschillend van elkaar.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:05 schreef Kaatje1 het volgende:
Geloof ook niet dat ik ooit in mijn ouderlijk huis eend heb gehad. Later bij vrienden met etentjes wel, maar geen fan ervan.
Enige eend die ik echt lekker vond was de peking eend in Singapore. Al moest ik wel even slikken toen ze het beest, geblakerd, lieten zien voordat ze 'm aansneden en op m'n bord legden.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:21 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Er is een groot smaakverschil tussen wilde en tamme eend. Geschoten wilde eend smaakt weer anders dan kooi eend (wilde een die in een eendenkooi is gevangen), en Pekingeend en Barbarie eend smaken ook weer verschillend van elkaar.
En dan heb je ook nog allerlei wilde andere eend achtige zoals talingen, zee-eenden, maar daar kom je eigenlijk alleen aan als je jager bent of kent.
Ja, klopt.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:16 schreef Jeroboam het volgende:
[..]
Konijn ook zo iets, ligt standaard bij de Lidl in Belgie. Nog niet vaak in NL gezien.
Een klassieke Peking eend, Hoisinsaus, die pannekoekjes en bijlages, ooooh daar mag je mij voor wakker maken.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:24 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Enige eend die ik echt lekker vond was de peking eend in Singapore. Al moest ik wel even slikken toen ze het beest, geblakerd, lieten zien voordat ze 'm aansneden en op m'n bord legden.
Dat dus allemaal. Was de eerste dag daar (voor werk) dus veel minder van genoten dan had gekund vanwege jetlag en spanning. Had het graag nog een keer gehad.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:26 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Een klassieke Peking eend, Hoisinsaus, die pannekoekjes en bijlages, ooooh daar mag je mij voor wakker maken.
Geen goeie chinees in Arnhem waar je het kan bestellen?quote:Op maandag 24 maart 2025 21:30 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat dus allemaal. Was de eerste dag daar (voor werk) dus veel minder van genoten dan had gekund vanwege jetlag en spanning. Had het graag nog een keer gehad.
Een complete set, incl. gekruid eendenvlees, pannenkoekjes en hoisin saus, kan je bij Amazing Oriental kant-en-klaar uit de diepvries halen: https://amazingoriental.c(...)et-flensjes-en-saus/quote:Op maandag 24 maart 2025 21:30 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Dat dus allemaal. Was de eerste dag daar (voor werk) dus veel minder van genoten dan had gekund vanwege jetlag en spanning. Had het graag nog een keer gehad.
Hoe plaats je die in frozen shoulders op dit continuüm?quote:Op maandag 24 maart 2025 13:02 schreef Molo het volgende:
[..]
Die prikken zijn ook echt de hel. Om te geven ook trouwens, zeker als je weet wat er aan komt qua pijn voor iemand
Had ik al eens. goed te doen, maar niet echt wow.quote:Op maandag 24 maart 2025 21:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een complete set, incl. gekruid eendenvlees, pannenkoekjes en hoisin saus, kan je bij Amazing Oriental kant-en-klaar uit de diepvries halen: https://amazingoriental.c(...)et-flensjes-en-saus/
Los kan je het uiteraard ook daar aanschaffen.
Alleen nog wat lente uitjes en/of komkommerreepjes toevoegen…
De suggestie was voor Kaatje bedoeld.quote:Op maandag 24 maart 2025 22:09 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Had ik al eens. goed te doen, maar niet echt wow.
Er was er één die gestopt is. Onooglijk zaakje, formica tafeltjes, maar eten, geweldig. De biggetjes hingen ook in het zicht. Eigenaren spraken nauwelijks Nederlands, maar het etenquote:Op maandag 24 maart 2025 21:31 schreef Jan_Onderwater het volgende:
[..]
Geen goeie chinees in Arnhem waar je het kan bestellen?
Da’s een idee, kom daar echt te weinigquote:Op maandag 24 maart 2025 21:35 schreef MadMaster het volgende:
[..]
Een complete set, incl. gekruid eendenvlees, pannenkoekjes en hoisin saus, kan je bij Amazing Oriental kant-en-klaar uit de diepvries halen: https://amazingoriental.c(...)et-flensjes-en-saus/
Los kan je het uiteraard ook daar aanschaffen.
Alleen nog wat lente uitjes en/of komkommerreepjes toevoegen…
Gaat goed met de to do list inmiddels.quote:Op zaterdag 22 maart 2025 20:26 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik moest
- een ronde mountainbiken, om te testen of de mtb het weer doet nadat we de derailleur versteld hebben, en om te trainen voor een evenement over 4 weken
- afval naar de containers brengen, het staat al een week te stinken op het balkon
- badkamer en wc schoonmaken
- vooruit koken voor komende week
- balkon opruimen (alle dode planten van afgelopen zomer)
- nieuwe planten zaaien op het balkon
- douchen
- kamerplanten verzorgen
Allez menneke goed gedaanquote:Op maandag 24 maart 2025 22:44 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Gaat goed met de to do list inmiddels.
Morgen ga ik de badkamer poetsen. Vrijdag thuiswerkdag en dan begin van de avond een ronde mountainbiken![]()
Naast werken vandaag? Wauwquote:Op maandag 24 maart 2025 22:44 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Gaat goed met de to do list inmiddels.
Morgen ga ik de badkamer poetsen. Vrijdag thuiswerkdag en dan begin van de avond een ronde mountainbiken![]()
Ik was vanochtend vroeg op werk, want vanuit B dus scheelde een uur reistijd. Met een uur cadeau kun je een hoop doenquote:
Vooral dat vooruit koken, dat neemt zoveel tijd in beslag, of is het een grotere hoeveelheid en niet 5 verschillende maaltijden?quote:Op maandag 24 maart 2025 22:55 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Ik was vanochtend vroeg op werk, want vanuit B dus scheelde een uur reistijd. Met een uur cadeau kun je een hoop doen
Nee het is gewoon heel veel van hetzelfdequote:Op maandag 24 maart 2025 23:00 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Vooral dat vooruit koken, dat neemt zoveel tijd in beslag, of is het een grotere hoeveelheid en niet 5 verschillende maaltijden?
Ja zo kook ik ook vaak, nu al een paar keer niet. Morgen weer uit de vriezer want geen idee hoe laat ik thuis ben. Ik denk om 13.30 maar straks blijkt het eind van de middag te zijn.quote:Op maandag 24 maart 2025 23:04 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Nee het is gewoon heel veel van hetzelfde
Ik kook eigenlijk altijd 4-5 porties van hetzelfde gerecht. Een deel stop ik in de vriezer en een deel eet ik de rest van de week. Door af te wisselen met vriezermaaltijden van eerdere weken, eet ik niet de hele week hetzelfde.
Bijna alle ingrediënten zijn makkelijker te koop in 4-persoonsporties. Als je allemaal enkele dingen wilt koken, moet je veel creatiever zijn.
Deze week was het ravioli met gebakken aubergine en tomatensaus en vegagehakt. Vorige week groenten en bonen en zoete aardappel uit de oven. De week ervoor Thaise curry en ik heb ook nog Indiase curry in de vriezer van de week dáárvoor
Het is wel wat meer werk met snijden, en ik doe maar eens in de week de afwas (want waarom zou je afwassen als je niet kookt) dus moest ook ff een boel ranzige bakjes in de vaatwasser stapelenen de keuken was nogal een slagveld.
Als je niet weet hoe veel tijd je gaat hebben, zijn vriezermaaltijden echt een uitkomst iddquote:Op maandag 24 maart 2025 23:09 schreef Kaatje1 het volgende:
[..]
Ja zo kook ik ook vaak, nu al een paar keer niet. Morgen weer uit de vriezer want geen idee hoe laat ik thuis ben. Ik denk om 13.30 maar straks blijkt het eind van de middag te zijn.
Dat dus. Kan bij weinig puf nog wel rijst/pasta koken en wanneer helemaal niets goed gaat heb ik zelfgemaakte aardappelpuree in de vriezerquote:Op maandag 24 maart 2025 23:35 schreef Tele6 het volgende:
[..]
Als je niet weet hoe veel tijd je gaat hebben, zijn vriezermaaltijden echt een uitkomst idd
Ik heb ook genoeg dagen dat ik gewoon geen denkkracht meer over heb om te koken. Als ik dan zou gaan koken, zou er van alles mis gaan. Maar 4 minuutjes in de magnetron kan ik eigenlijk niet verpesten
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |