Hier schrik ik van.quote:Op vrijdag 20 december 2024 22:25 schreef Nober het volgende:
Vieze vuile rotmof, teringproleet! Altijd weer agressie! Waren we maar met de trein gegaan!
Ik mis nog een Hempelquote:Op vrijdag 20 december 2024 22:25 schreef Frozen-assassin het volgende:
Recept voor geroosterde zwaan met kruiden
Ingrediënten:
1 zwaan (4-5 kg, schoongemaakt)
2 uien, grof gehakt
2 wortels, in stukken gesneden
2 stengels selderij, in stukken gesneden
4 teentjes knoflook, geplet
3 takjes rozemarijn
3 takjes tijm
2 laurierblaadjes
250 ml rode wijn
500 ml kippen- of wildbouillon
100 g boter
Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
Voorbereiding:
Controleer of de zwaan volledig schoongemaakt is (veren en ingewanden verwijderd). Dep de huid droog met keukenpapier.
Wrijf de buitenkant en binnenkant in met zout en peper.
Vullen:
Vul de zwaan met de uien, wortels, selderij, knoflook, rozemarijn, tijm en laurierblaadjes. Bind de poten bij elkaar met keukentouw om de vorm te behouden tijdens het braden.
Roosteren:
Verwarm de oven voor op 180 °C.
Smelt de boter in een grote braadslee en schroei de zwaan rondom aan totdat de huid goudbruin is.
Voeg de rode wijn en bouillon toe aan de braadslee.
In de oven:
Plaats de braadslee met de zwaan in de voorverwarmde oven. Bedek losjes met aluminiumfolie.
Rooster de zwaan ongeveer 3-3,5 uur (20-25 minuten per kilogram), en bedruip elke 30 minuten met het vocht uit de braadslee.
Afgaren en serveren:
Controleer of het vlees gaar is (kerntemperatuur van 75 °C in de borst).
Laat de zwaan 15-20 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.
Serveer met aardappelpuree, spruitjes of een stevige rode wijnsaus.
Ik begrijp dat je "hempel" wilt verwerken in het recept. Aangezien "hempel" niet direct een gangbaar ingrediënt of een culinaire term is, kun je me meer context geven? Bedoel je een specifiek kruid, een bepaalde techniek, of misschien een persoonlijke toevoeging die je wilt integreren? 😊quote:
quote:Op vrijdag 20 december 2024 22:25 schreef Nober het volgende:
Vieze vuile rotmof, teringproleet! Altijd weer agressie! Waren we maar met de trein gegaan!
O jij deed dit ook alquote:Op vrijdag 20 december 2024 22:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Ik begrijp dat je "hempel" wilt verwerken in het recept. Aangezien "hempel" niet direct een gangbaar ingrediënt of een culinaire term is, kun je me meer context geven? Bedoel je een specifiek kruid, een bepaalde techniek, of misschien een persoonlijke toevoeging die je wilt integreren? 😊
Jef is een denker. Denk t nietquote:Op vrijdag 20 december 2024 22:27 schreef Szura het volgende:
Jammer, hopelijk heeft ie een goed 2025
Hoi Novaquote:Op vrijdag 20 december 2024 22:26 schreef Frozen-assassin het volgende:
[..]
Ik begrijp dat je "hempel" wilt verwerken in het recept. Aangezien "hempel" niet direct een gangbaar ingrediënt of een culinaire term is, kun je me meer context geven? Bedoel je een specifiek kruid, een bepaalde techniek, of misschien een persoonlijke toevoeging die je wilt integreren? 😊
Niet iedereen ken zijn zoals jijquote:Op vrijdag 20 december 2024 22:28 schreef Wereldgozer het volgende:
[..]
Jef is een denker. Denk t niet
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |